30713
TES
  • jarlaxxe
    Ez jó vicc...
  • Molnibalage
    Az illusion mi a rákra jó? Egyetlen haszánlató varázslatot sem láttam eddig.
  • SzirmosSzisza
    34 EUR a játék, illetve 40 USD, szóval kb jobban jársz, ha megveszed dobozosan.
  • Calver
    sőt, még cipő is van (DB?), ezt el is felejtettem leírni.
  • Calver
    súly alapján jár "negatív módosító" avagy a zaj - tehát könnyű vérteknél 50-es, nehéz páncélnál 70-es értéknél simán kiválthatod, de akár azelőtt is, Steed kővel.
    és addig is ott van a Muffle, ami gyakorlatilag lenémítja a lépészajt.

hogy a játék elején hogy marad életben... nos, arról majd valaki felvilágosít, én már eltápolódott harcos voltam, mire elkezdtem lopakodással szórakozni, elsősorban mert baromi szórakoztatóak a hátbaszúrás animációi.

viszont Quiet Casting és Expert Illusion nélkül eléggé nehéz dolgod lesz - előbbi nélkül minden láthatatlanság ellövésénél a fél térkép rád ugrik, utóbbi nélkül pedig baromi drága (220+) magicka-ba kerül, szóval ezek szvsz kötelezőek egy lopakodós karakternek.
  • twi452
    a lopakodó perkek között van olyan amitől nem fogsz "zajongani" :D
    illetve van varázslat is ami csökkenti a zajt, ital is van amitől nehezebben vesznek észre
  • Molnibalage
    Mert zajra negatív módosító jár. Vagy nem? A játék elején hogyan marad életben egy ilyen nyápic...?
  • Jagi
    Lehet, láttam videon az is 1 hit volt felszállt, kiabált, és ÍDie Hard 2-sen lezuhant mint a repcsi. Hegyről hátullopakodott :) a sárkány ott gubbasztott a szírten ez meg ráugrott oszt jóvan.

• twi452
    egy jó tőrrel elég irgalmatlan sebzéseket lehet okozni a sötétből :)
    de javasolt elsajátítani az íjászatot mellé akár puhítani az ellent de sokszor jól jön ha csak csalogatni kell :) magasabb szinteken a lopakodás meg gyerekjáték már :)
  • Calver
    láthatatlanná válik és hátbaszúrja. ismételd, amíg nem halott.

sárkányt... azt hiszem ott is lehet sneak attackolni, csak ugye íjjal kell, és elsősorban el is kéne sárkánykomát találni. hogy pengével hátba tudod-e szúrni, na azt passzolom.

de mégis miért nem akarsz vértet hordani?
  • Molnibalage
    Vagy giant forsbite spider vagy más fincsi lény ellen? Mert társat vihetsz, de akkor lopakodás ugrik, vagy állandóak küldözgetni kell, ami a 10. eset után idegbaj.
  • Molnibalage
    Egy gyors kérdés. Az orgyilkos karakterek azok hogyan ölnek sárkányt és más durva ellenfelet...? Hogyan lesznek azok életképes karakterek...?

Hogyan lehet túlélni vért nélkül...?

Csak azért kérdem, mert talán indítok még egy karit, mert a mostani csatamágussal is csak Whitrun-t csináltam meg félig, de ugyanúgy nem jutottam el sem Solitudba, sem Falkerathba. Minden karival másfelé bóklászok majd, de mit csináljak, hogy ne legyen szenvedés nem vértesharcos / csatamágus karival...?

Mert ezek után nekem lövésem sincs, hogy hogyan kellene fejleszteni. Mi a péket csinált egy lopakodós hátbaszúros kari egy dragur deathlorddal...?
  • kudi
    Segítsetek pls !!! Vámpir lettem de nem akarok az lenni túl kacifántos álandóan enni nappal nem harcolhatok....stb. 72 óra eltelt teljesen vámpírrá váltam mit tehetenék??? Légyszi Segítsen valaki köszike előre is !!
  • Jagi
    Whiterun-t én is kedvelem, a praktikussága miatt. Breezehome és a kovács szomszédok. A keresekedő meg a potis szintén. 5 percnél nem több a muszájtrade :) Solitude elég különleges, tetszik.

De igazából a dungeon-ok leptek meg. Az előző részek sivársága a multé... szinte mindegyik más, attól függően ki lakja. A vademberek által befoglalt Nord Erődök igen durvák látványilag. tetszetős a tűzhelyek körüli kialakítás is, végre látszik, hogy használja valaki, nem csak ott b*szik egyedül a láng xD
  • hapi
    Túl sok cucc van nálad, túl vagy terhelve.
  • Fantusz
    Lengő bárdok közötti közlekedés: ütemérzék.
    Elindulsz, megvárod, amíg a kasza ellibben, tovább mész, a következő előtt megállsz, stb.
    Alternatív megoldásként meg nem törődöl vele, magasabb szinten nem lesznek annyíira veszélyesek (kivéve néhány dwemer romban található szerkezetet)

A futás ki-be kapcsolni Caps Lock-al lehet, de az is lehet, hogy túlterhelt vagy, azért nem tudsz futni. (bal felső sarokban megjelenő felirat figyelmeztet erre) Túlterhelt állapotban gyors utázás sem lehetséges.
  • Tgdt159
    köszi előre is a segítséget ;)
  • Tgdt159
    Üdv!

lenne kérdésem... még csak most kezdtem a játékot...

tehát 2 problémám van... az egyik, hogy amikor a barlangokban van ilyen lengő bárd.. láttam videón hogy átlehet suhanni közöttük gyorsan, de engem mindig megcsapkodnak és leviszik az életem 3/4dét.. megoldás ?

a másik hogy a youtube videón láttam hogy gyorsan lehet közlekedni, de az én emberkém, csak sétálgat.... hogy tudok rendes tempoba menni ? most nem tudok se sprintelni, semmi... eddig nem volt semmi gond... valamit elnyomhattam vagy nem tudom, mert a barlangos quest előtt jó volt.. és közben valamikor már nem tudtam...
  • Fantusz
    Az már részlet kérdés, hogy mit adunk-veszünk.
    Whiterun se kedvenc városa minden játékosnak, nekem pedig a főhadiszállásom is itt lett kiépítve :-)
    A Drunken Huntsman éjjel-nappal nyitva, bár a pénze nem végtelen a kereskedőnek, néha jól jön, hogy nem kell reggelig várni.
    A ház megvételéhet a főszálat el kell kezdeni, s sokaknak csak egy viskó, de igen előnyös helyen van. A kovácsnál van kemence is, bár nem használom túl gyakran, de néha jól jön.
    Enchantolni bejárok a királyi rezidenciára, nincs túl messze, s úgyis megyek a mágushoz seftelni.

Lélekköveket gyűjtögetni Winterholdban érdemes, ott sok kereskedő mágus van, és a seftesnél még fekete lélekkő, dremora szív is szokott lenni.
  • Jagi
    Bazze, én nem tudom megütni a csirkéket =^.^=
  • Jagi
    Ugyanezt csinálom, annyi különbséggel, hogy figyelem a grand soul gemeket. Mire költsem a pénzt, ha nem arra :). Enchant kell a mellvértre meg a sisakra. Csak még nem találtam értelmeset.
  • Fantusz
    Whiterun a legjobb hely kereskedni, csak meg kell ismerni a lehetőségeket.
    Lentebb valahol felsoroltam a városban lévő kereskedőket, most csak nagy vonalakban: három kovács is van a városban, akiknél páncélokat, fegyvereket adhatsz-vehetsz, Arcadia alkímiai cuccokkal kereskedik, Belethor a mindenes, de a Drunken Huntsman-ban is sok cókmókot el lehet adni, Farengar pedig a mágiával kapcsolatos dolgokra vevő.
    Ésszel kell kereskedni előbb a kovácsoknál elsózni a fegyvereket, páncélokat, megnézni a fogadóban mit lehet eladni (hasonló cuccokra vevő, mint a kovácsok), aztán a mágust, és végül a vegyeskereskedőt felkeresni, akinél eladhatod a többi fölös lootot
  • twi452
    az általános boltosok megvesznek mindent
    whiterunban ott van fent a piactérnél jobbra az első ház
    a kovács csajnál is el tudod adni a fegyókat, páncélokat + meg bent a boltban is a faszinál aztán mész tovább fel a piachoz ott a boltos meg megvesz mindent ami maradt :)
  • Ferrari23
    Ti hol szoktátok eladni cuccokat? Én Riverwoodba, de ott marha kevés pénze van eladónak 750.... Semmire nem elég, Whiterunba meg az eladó nem vesz meg mindent, de annak se sok pénze van... Nem tudtok valami pénzes eladót, akinek van bőven :D:D
  • twi452
    a helyi KFC mafia csirkéje volt :P :D
  • Ferrari23
    Az mi szánalom, hogy Riverwoodba véletlen agyonbaxtam egy kibaszott csirkét :D, erre egy nő nekem támadt nem tudtam vele mit csinálna, így fejbecsaptam. Őrök nem bántottak utána, na mondom nincs probléma. Erre bemegyek Whiterun-ba aztán midnenki ellenem.... Faxa :D:D Egy kibaszott csirke miatt??!!
  • Jagi
    Sárkánynál nekem is potizni kell még, főleg a blood-nál. Pedig tank a kari ;) Az őssárkányokat még nem is láttam, de majd.
  • Tilla25
    Tényleg ez a játék legnagyobb hibája hogy a karid túl gyorsan fejlődik de erre van egy megoldás, nem kell fejleszteni én is ezt csinálom. Mindenből kell egy kicsi és kész. Nekem a sárkányokat sem egyszerű legyőzni egy frost sárkány, ha nem taktikáznák vagy menekülnék el akkor pillanatok alatt kinyírna. Mondjuk van olyan, amikor esélyt sem adnak. Akkor támadnak a mikor a prérin gyalogolok, és nem tudom kihasználni a természet adta lehetőséget. Egyszerűen felkapnak és elengednek. Ez nagyon idegesítő tud lenni.
  • Jagi
    A fejlődési rendszer és az npc-k jók így ahogy vannak. Az, hogy egy Dremora meg agyonbasz 2 tűzlabdával az is rendben van. Resist ide vagy oda, azért csak tápos lények ezek odaátról. Csak azért mert lv25 vagyok még nem vagyok halhatatlan. Volt nem egy dungeon ahonnan muszáj volt futni, (de fel vannak írva ;)). mingíg van egy erősebb. Nehogy má' mindent egyből megkapj amit akarsz, nem?

"A "szintlépésel feloldódó terület" idegen ettől a világtól, itt a lényeg, hogy bizonyos korlátok mellett szabadon mozoghatsz.
    Giantok, mamutok mellett békesen elsétálhatsz, vagy viselkedhetsz fenyegetően.
    Dungeonok mélyére alacsony szinten lemászva végig mehetsz, de ha kevesebb volt a szerencséd, fel kell adnod a felderítést.
    Inkább az lesz a gond, hogy magasabb szinten már senki és senki nem ellenfél - ebben is az elődök útját követi a Skyrim."

Előbb utóbb eltápolódsz piszkosul :) Én akkor Hagytam abba a Morrowind-et amikor fel tudtam repülni Vivechez és 1-3 ütésből megvolt. Nemtom hány ilyen karim volt , de nem 1 (persze csak próba volt) :)
    Ha már nagyon ultimatekiller, lásd a 1 hitdragon-os videókat sztem az már nem élmény, ott kell egy másik karit csinálni. Nekem ezzel sosem volt bajom^^

Igazából a warrior legyen warrior, a mage meg mage. A wari-mat szándékosan fejleszetem úgy, hogy varázslatok a healt használom csak (arra is csak az elején volt szükség). Nem hat meg ha nem szartigmenőtápos dragonarmor-om lesz mert, csak 30-as potival fogom csinánli. Csakazért meg nem húzom fel az enchantot meg az alchemyt 100-ra, hogy meglegyen minden fullba, mert szerintem egy harcos nem dikicsel ilyennel. Hamarabb dobja bele a kardját a legnagyobb ellenbe (azt sem szabad ugye ;), minthogy rá-castoljon valamit.
    A mage-em nem saját maga kovácsolt szét defenselt armorban fog menni, mert inkább a könyveket fogja bújni, minthogy szabadidejében iron dagger-t csináljon. Kell egy ilyen szóbeli, vagy ki nem mondott kompromisszum ahhoz hogy 200-órát beletolj egy kariba.
    A tolvajnak a kezébe nem fogok daikatanát rakni, csak mert jól nézni.
    igazság szerint csak "bűrpáncélt" kapna, de lehet nem lesz elég a defje.
    Majd meglátjuk.

Ha mindent megcsinálsz mindenkivel, ugyanazt éred el minddel, csak pepitába. Nekem itt az egyensúly. A warival a Mágus céh közelébe sem megyek, mert nem érdekel. Azt majd a "szépseggüvel" megcsinálom.
    Nem lehet mindenki mindenhol Jani.

Eddig a TES3 rendeszere tetszett a legjobban. Az Oblivion-é túl matekozós volt, nálam rontotta a játékélményt. Ezzel egyenlőre nincs bajom, bár a statisztikát meg a karilapot hiányolom...

Merrikriszmasz mindenkinek :)
  • mijki
    Most Steam-en 33%-al olcsóbb a Skyrim. Csak Mo.-n nem vehető meg Steamen. De ha egy amerikai ismerős megveszi nekem giftben, akkor megkaphatom, nem veszik el a pénzem?
  • Calver
    Hotspot Shield, vagy valami másik VPN?
  • xido
    honnan?:)
  • bgabor
    Szerintem nem 7000 lépcső, hanem 7000 lépés a high hrotgar. Elvégre 7000 steps-ről szól a fáma.
  • unusual
    KellemesenBékésBoldogÜnnepeketMindenkinek! :)
  • bgabor
    Sose értettem, kinek mi baja a destructionnal. Nekem 40-es szintű karinál még mindig pillanatokba telik bárkit eltakarítani vele, elég régóta 100-as már. Persze gondolom feltolt enchant és manaárcsökkentő cuccok nélkül néha problémás lehet, ha kifogy a szusz.
  • Ragnar360
    Boldog Karácsonyt minden kedves fantasy/rpg/skyrim-esnek! :)

(1298 új üzenet:) szándékosan nem jöttem a topikba, azóta nem játszottam a játékkal, ez kb 2hét, igazából nemtudom miért, semmi negativum nincs, csak nem játszottam ez idő alatt, s gondoltam addig nem nézek be:d sztem hamarosan folytatom - viszont örülök, mert úgylátom szépen pörög még mindig a topik :) )
  • The Protector
    Ha már itt nincs hó akkor mennyetek a hegyekbe és lesz karácsonyi hangulat.
    Boldog Karácsonyt minden vándornak aki a sárkányok erejét hordozza.
  • Lunki88
    26 euro? :o Linket tudsz mutatni hozzá?
  • Gascan #14448
    steamen most 26 euró... kár h nálunk nem elérhető
  • Fantusz
    A lények nem veled együtt fejlődnek, csak a szintedhez igazodva megjelennek erősebb "kiszerelésben" is.
    Az Oblivionban volt az a hiba, hogy teljesen a hőshöz igazodtak az ellenfelek, s már a legutolsó bandita is talpig daedric páncélbasn követelte a 100 aranyat.
    Skyrimben az alacsonyabb szintű banditák nem feltétlenül tűnnek el a hős fejlődésével, csak erősebbek is csatlakoznak hozzájuk.
    Dungeonok mélyén pedig érheti meglepetés a merész kalandort, előfordulhat, hogy ott fix ellenfelek vannak .
    Garaywinter Watch-ban két troll tanyázott akkor is, amikor alacsony szintű karakterrel mentem be, de 30as szint fölötti karival sem találtam ott erősebb lényeket.

Banditák:
    Bandit - 1. szint
    Bandit Outlaw - 5. szint
    Bandit Thug - 9. szint
    Bandit Highwayman - 14. szint
    Bandit Plunderer - 19. szint
    Bandit Marauder - 25. szint
    Bandit Chief - 28. szint

A "szintlépésel feloldódó terület" idegen ettől a világtól, itt a lényeg, hogy bizonyos korlátok mellett szabadon mozoghatsz.
    Giantok, mamutok mellett békesen elsétálhatsz, vagy viselkedhetsz fenyegetően.
    Dungeonok mélyére alacsony szinten lemászva végig mehetsz, de ha kevesebb volt a szerencséd, fel kell adnod a felderítést.
    Inkább az lesz a gond, hogy magasabb szinten már senki és senki nem ellenfél - ebben is az elődök útját követi a Skyrim.