30713
TES
-
Zozo0122 #29151 Annyira jó ez az Enderal :) Most pl. a fővárosban találtam egy befalazott rothadó hullát a városfalban :D Meg egy húsvermet, a hidegben tárolják a húst, és ilyenkor így eszembe jut, hogy miért nem volt ilyen a Skyrimben :) Bár a Morroban Solstheimen volt, ha jól emlékszem. -
#29150 Es megis, csak megkerestek egy kiadot es leszerzodtek vele. Valami akkor csak santithat a gondolatmenetben, ha a produkciok (hasrautok) 90%-at egy kiadon keresztul jelenteti meg a szerzo/alkoto/keszito/stb.
Persze, jarhato a masik, onallo publikalas is, legrosszabb esetben egy szerver, egy weboldal es egy download link kell csak :)
De most felre a trefat, tenyleg erdemes lenne utananezned a szakirodalomban, mibol is all egy kiado feladata, felelossege es kotelezettsege, mielott nagyon leegyszerusitenenk a dolgokat. Nem fogom en leirni, mert elmult ejfel es ugy erzem, az elozo kommentek utan nem venned se komolyan (jogosan), es nem is nagyon ertek hozza, mint mar jeleztem :) -
#29149 Azért ugye elhiszed, hogy 5 millió USD azért elég komoly függetlenedést tesz lehetővé egy kiadó totális pénzügyi kontrolljával szemben? A PE meg igen jól sikerült alkotás lett.
Az ugye megvan, hogy pl. a The Martian könyv is úgy született meg, hogy egy kiadónak sem kellett? Na abból a könyvből is siker lett akkora, hogy a 2015-ös év egyik legsikeresebb film lett és minden idők egyik legjobb sci-fi je. Konkrétan szarrá alázza az agyon ajnározott Interstellart ami az én szememben egy gőzőlgő szarkupac.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.08.31. 00:06:48 -
#29148 PoE-t a Paradox adta ki, meg mielott... :) Hogy Sawyer mekkora egy idiota, most mondd meg! Az az elmehaborodott miert nem csinalta egyedul, hiszen volt penz a KS projektbol boven. Ki erti ezeket, bolondok ezek mind! -
#29147 Szarkazmus helyett jó lenne valódi okokat írni. Mert én azt látom, hogy lehet kiadó nélkül boldogulni vagy úgy, hogy ne pofázzanak bele semmibe. Dollármilliókat dobnak össze ma már az emberek, pl. a Pillars of Eternity hogyan is született...?
Ismételten kérdem, a finanszírozáson kívül mégis mire jók? Hm...? Folyamatosan csak azt hallom az elmúlt 10 évben, hogy a kiadók gyávasága miatt butítanak le ígéretes projekteket vagy szimplán a kiadgó köcsögsége miatt olyan sok játék, amilyen...
Jó lenne érvelni öcsém... -
#29146 Miert irjak barmi it, amikor kesz valaszt adtal, leirtad, hogy mi a szerepe es miert is csak arra jo egy kiado, hogy elkurja a dolgokat :)
En ezt elfogadom. Bar, szerintem orbitalis nagy faszsag az, amit leirtal, de mit ertek en a lovakhoz. Ha te ezt igy gondolod es szerinted ez igy van, akkor kerlek, ez igy is lesz, es mindenki boldog :) (kiveve a szerencsetlen fejlesztok, mert ugyebar ok most per pill szopnak, ugy zusammen)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.08.30. 23:40:59 -
#29145 Az Enderalt hogyan is szeded le? Ha fizetni kéne érte, akkor is leszedhetnéd.
Továbbra sem írtál egyetlen okot sem, hogy a kiadás előtti finanszírozáson kívül mire jó egy kiadó. Viszont, ha más összedobja a pénz egy részét vagy egészét előre, akkor mire is jó? Ja, hogy semmire, csak arra, hogy elkúrjon mindent. -
#29144 Hja, hogy egy kiado csak ennyit csinal? :D Beallit egy szervert es csinal egy weblapot, feltolti a cuccost oszt' csokolom. Ertem. Ma is tanultam valamit. Ha hamarabb tudom, ezt a palyat valasztom anno. -
Zozo0122 #29143 Hogy verje valaki a fejlesztők fejét és üvöltözzön, hogy TARCSÁTOK BEJA HATÁRIDŐT ÉS HAGGYATOK TARTALMAT A DÉELCÉKRE! És így csesznek el mindent, és muszáj firstdaypatchelni. -
#29142 A könyvnél azért, mert fizikailag rohadt drága kiadni egy könyvet. Ez szerver költsége, amiről több ezer példányban letölthető egy szoftver fillérekbe kerül, ahogy egy weblap is. Zenénél is dettó ez. Elektronikusan egy könyv fillérekért kiadható.
Szóval miért is kell kiadó...? -
Zozo0122 #29141 Még Ark környékén, nagyon kevés időm volt játszani mostanság... -
#29140 Tedd fel a kerdest mas terulettel kapcsolatban! Filmnel miert kell kiado, ha van rendezo, operator, hangmernok es szineszed? Konyvnel miert kell kiado, ha mar megirtad ugyis egyedul a konyvedet? Zenekarnak minek kiado, ha van dobuk, gitarjuk, jo enekesuk? :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.08.30. 18:48:35 -
Although #29139 Kis összefoglaló mi vár rád közel se a teljes a "leforgatott" csodáknak amiben részed lesz. Van felfedezhető világ nem akkora mint a skyrim de nem kicsi van pár nagyon élő karakter akik végig kísérnek az úton. Amíg a sorsuk engedi. Vannak jó cuccok és sok meglepetés. Ez az Enderal. Az év meglepetése egy kis nem jegyzett bandától. Nagy fricska ez. Edit: Ha elkezdesz ez a trailer sokkal több értelmet nyer mint előtte. :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.30. 18:09:21 -
Although #29138 Pedig a válasz benne van amit írtál.
A srácok munka mellett saját szórakoztatásukra írták, ahogy a nehrimet is és a cubet. Most ezt. Nem kellett fenntartáson aggódniuk.
A piac más az obsidian akik kicsivel erősebbek mint ők pontosan mutatják. A kickstarterig hátráltak, hogy azt adják ki amit szeretnek. Szóval remélem ők is arra mennek. Majd írok is nekik. A beth mutatja mit jelent a piac. És ők még időnként, mert már megengedhetik maguknak, kedveznek is nekünk lásd far harbour az F4-nél. Ha igaz csodás lett. Most fogom tesztelni. De kitermelni a brutális gázsikat. Eladni megfelelő példányban az más történet. az obsidian is belebukott. Edit: A w3 kelet európai és most lépett rá arra az útra ahol a Bio Beth és Obsidian már réges-régen járt. Mekkora gáz már egy olyan cégnek aki kiadta a Kotor 2-t ami olyan szinten üt, hogy na a túlélésért küzd!
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.30. 17:56:25 -
#29137 A piac egészen más lesz. Itt kaptak egy kész játékmotort, amivel lehet gyurmázni és senki nem ugatott bele - lásd kiadó - hogy mit és hogyan csináljanak.
Mondjuk a mai világban nem igazán vágom, hogy kiadó miért kell. Lefejleszted a játékot és felrakod GoG/Steam vagy saját oldalról letölthető. Nem is igazán értem, hogy az online játékeladás korában miért van még kiadó.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.08.30. 17:47:55 -
Although #29136 Amire fel kell készülni :)
Egy hozzászólás a nexus oldalról.
"Just finished it yesterday, and you know what? I'm a total emotional wreck rn :'(
Best thing I've ever installed in my computer, really. "
Szoktam mérni mi az amiben a legkevésbé se lehet nevetni. Anno a conan ilyen volt, kicsit se volt vicces, időnként akadt benne. De a funcom értett hozzá. A Beth is képes volt dolgokra. A Bio meg ne is részletezzük. :) És most ez. A srácok kiléptek a nagyok árnyékából ezzel. Kíváncsian várom mire viszik a piacon. (Még nem vagyok a végén, de tudom már kicsit se lehet nevetni a sztorin amit írtak. De odatették magukat. -
Although #29135 *gongs* Elérte az Enderal a 100e letöltést. Zozo merre jársz? :) -
#29134 Regebben (ertsd, vagy 1-2 eve volt erre szuksegem) en ugy csinaltam, hogy sima copy-paste a jatek steames tartalmat (steamapps, common, stb-n belulrol) es atmasoltam a masik drivere. Aztan steamen uninstall (helyi tartalom torlese), majd install (ujra), es megadtam azt a mappat, ahova masoltam az egesz cuccost. Ekkor a steam eszrevette, hogy ott mar van "valami", nyomott ra egy integrity checkt (meg a fene tudja mit), majd megvolt az egesz par perc alatt.
De, vannak 3rd party progik mar ilyenre, amelyek buheralni nemi registryt, manifesteket, stb., de en fosos beszari vagyok, meg mobil auth mellett sem igazan szeretem az ilyen kulsos cuccokat, inkabb masolgatok.
A masolasos trukknek egyetlen egy hatranya van, hogy az SSD-n lennie kell annyi helynek, amely a szuz installhoz kell, hiaba van mar ott a jatek (atmasoltad ugyebar), mert az install process elejen mindenkeppen megnezi, hogy van elegendo helyed. 50-60 gigas klienseknel mar necces lehet egy SSD-n, de a Skyrim eseteben talan nem lesz annyira veszes az a "par" giga. -
#29133 Egy kis help kellene.
Vettem egy Samu 256GB-os 850-es SSD-t, es cserelnem a gepben levo 60GB-os Samu 830-at.
A regi drive mar nincs hasznalatban, csak bennmaradt a gepben, a rendszer egy 128-as 850 EVO-n van, a tobbi adat, film jatek es egyeb dolog meg egy 500-as Seagate Barracuda 7200.12-esen.
Namost a HDD-re van teve a steam es a tobbi jatek is, de a 256-os ssd-t ha berakom a gepbe, at akarom portolni steam ujratelepites nelkul.
Hogy tudom meguszni, hogy az osszes jatekot ujra kelljen telepiteni de atkeruljon az uj meghajtora?
Enderal is E meghajton van a steam/common/sklyrim mappaban, es D-re kerulne. -
#29132 Visszanéztem ebbe a topikba nem is tudom, hány hét után, és azt látom, hogy kb. pontosan ugyanazt és ugyanúgy szajkózod töretlenül, mint akkor.
No offense, de kicsit olyan vagy, mint a jehovások a sarkon, kint állnak az őrtornyukkal rendületlenül és térítenek és térítenek és térítenek... -
#29131 nagyon lassu az enderal tekep beloltese, mapvaltas, hellszinvaltas.
A HDD miatt lehet?
Ha atteszem SSD-re akkor merdfolkovekkel gyorsabbnak kene lennie nem?
A sima Skyrim a HDD-n sem volt lassu, hazakba is par masodperc, de komplett maptravel eseten sem lepte tul a 10 masodpercet.
Itt meg van hog fel-egy percet is kell varniha bemegyek egy barlangba, vagy hazba. -
Zozo0122 #29130 Én tuti nem, még Arkban nyomorékoskodok, rengeteg questet felvettem :) -
Although #29129 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van aki elérte már a sneakes questet a IV. etapban? -
Zozo0122 #29128 És a The Elder Scrolls: Legends-ben is :) Konkrétan van egy ilyan lap :) Illetve egy másik egység ezt kiáltja, amikor kijátszod :D
-
#29127 A Witcher 3-ban is benne van. :)
-
Zozo0122 #29126 Lol, ti megtaláltátok ezt az Enderalban? :DDDD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Although #29125 Egy két, dolog.
- Ha túl sötét a kép kapcsold be-ki az one tweaket a launcheren és működni fog a fényerő állítás. Szóval ki azt hiszem.
- Már van két overhaul a harcra de még nem próbáltam őket. Végig megyek így és lehet a következőt.
- Aki még nem kezdte el, készüljön fel rá, nagyon sötét egy világ. Igazi dark fantasy lett.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.27. 14:48:11 -
Although #29124 De ha eléred arkot megnyílik két lehetőség is. -
#29123 Sziasztok!
Enderalban nincs fast travel? -
Although #29122 Szubjektív: Tetszik, nem tetszik. Nem szeretem mert gyengének tartom a történetet.
Objektív: van, nincs. A társak nem élnek mert egy-két kivételtől eltekintve se háttértörténetük nincs, se questjük, és pár mondaton kívül mondandójuk sincs, töltelékek, hogy legyen kivel csatangolni a terepen,(lehet rájuk nagy melleket pakolni), . A kivétel talán Serana, kevésbé a companions társak. Ez objektív nem? Hiszen tagadhatatlan?
Valahol ez lenne nem? Például Szarumán leírja az Enderalba gyengébbek a questek mint a Daedra questek, és sorolhatnám de ezt megvédeni nem tudja. Mert nem tagadhatja az Enderalba még azt is megkérdezheted a társadtól, hogy került a tetoválás az arcodra. Vagy mit jelent. Az látszik a csapat a szívét beleadta a történetbe, questekbe és a karakterekbe. Hogy te aki leülsz a játék elé azt érzed a világ él, lélegzik nélküled is. Persze érezhetően mivel úgy néz ki, a sneak és a level bugos vagy nem tudták jól megoldani, jelenleg a játék harc szinten csak a harcos karival, akit ez a bug nem befolyásol ha nem használja, élvezhető teljes értékűen. És innentől Szarumán és azok akik hasonló okokból játszanak egy rpgvel ez már szar. Mert tagadhatatlanul nem egy requiem.
Talán az is objektív, ahogy Zozo írta van felfedezni való terület is a történet és a questek mellett. Én is mondhatnám, ezt meg ezt, jobban is meg lehetett volna oldani de nincs szívem mondani mert még életembe nem tettem bele semmibe 3500-4000 órát, úgy hogy utána, azt ingyen bárki letölthesse. Bár a nexuson már írtak arcok nekik. Szívesen fizetnének is a következő játékukért. És talán nem egy agyontupírozott skyrimhez kellene hasonlítani, ez is objektív. Az eredeti skyrimba ha jól emlékszem, nem volt különbség az adept, expert, master szintek között, csak gyorsabban fogyott a hp nem? Itt meg még ezzel a buggal is nagyon jó boss harcokat vívtam, és nagyon jó questeken vagyok túl, a helyszínek nem egyformák szinte mind egyedi, és nincs a végeken ott a hátsó kijárat nehogy a nehéz harcban elfáradt adventure-nak visszafelé keljen sétálni. Ez is objektív nem?
Edit: Az egyenkaptafa fejtörőkről ne is beszéljünk. egész véletlenül 3 elem ami ugye 3 a 3-kon vagyis 27 probálkozás. Az enderalban csak eddig 4-5 teljesen egyedi, különböző fejtörő, bár nem nehezek, mondjuk lesznek akik nem jutnak át rajtuk, volt. Ez is objektív vélemény nem?
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.26. 06:43:16 -
Zozo0122 #29121 Még csak ott tartok, hogy indulni fogunk Ark-ba. -
Although #29120 Úgy látom te jobban. De mondom gondold meg mit gondolsz azoktól aki forint nélkül teszik le az asztalodra. De van ez érzésem így a regény közepén túl vége felé közeledve. Ez a sztori rólunk is szól. :) De még nem vagyok biztos benne, kellene más is véleménnyel aki jobban látja mint én.
[spoiler] a free citizens of nehrim keményen ellentét a "mi" Enderal oldalunknak, és egyenlőre fogalmam sincs melyik a jó oldal :D De azt érzem tükör amit elénk raknak ez a játék amellett, hogy emlék a régieknek is. De tényleg fogalmam sincs még majd ha a végére érte talán :) -
Zozo0122 #29119 Beleolvasgattál az Enderal könyveibe? Elképesztő, hogy mennyire agymosott bandáról van szó, a legtöbben jól érzik magukat abban a kasztban, ahová születtek...bár a Kilencek és a Daedrák jobban tetszenek, ez is érdekes, bár pont az efféle könyveket tartom rohadt unalmasnak, és a TES skillkönyvek a legérdekesebbek :D -
Although #29118 "you have done well mortal, the death of Almalexia is a boon for all morrowind..." Ez nem szuperhős sztori, ez egy szint ugyanaz amit az Enderalnal érzek, kis porszem vagyok az események sűrűjében és nem értem az istenek akaratát csa ka végeredményt. :)
She would have betrayed the dunmer as surely she was all those she was loved." Ez mekkora!!!
this was her curse! Nagyon sokat kívánok ha vissza akarom kapni ezt akit akkor abban a pillanatban amiben sokan köztük Molni sem értene. De ezek a Beth nagy pillanatai voltak :)
"weep not for sotha sil" nem folytatom ő volt a kedvenc nekem kis nerevarnak ellene kellett mennem. :) Mekkora különbség ez egy idióta sárkányfaszhoz képest.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.25. 21:18:11 -
#29117 Valami pókeltávolító MOD nincs hozzá, ami nem medvére cserélni a pókokat, hanem csak mondjuk pálckia kinézetű pókokra?
Örökké hálas leszek a Witcher szériának, hogy nem voltak benne pókok... -
Although #29116 Szubjektív: Morrowind téma. Érdekel ki hogy látja, de sok év után úgy gondolom Almalexia és a többiek bár istenek akartak lenni nem látták úgy tetteik következményeit mint Azura aki szerintem tudta mi lesz ennek a vége. De mint mondta ez nem az ő fejezete. :) Mennyire szomorú lehetett tudva miként végzik majd, azok akik bár szentül hitték jobbat építenek majd.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.25. 20:39:48 -
Although #29115 Off vannak fejezetek a morrowindbe amik kihatnak sokmindenre. it is not my act it is your act. "Ez nem az én fejezetem, de a tiétek!" És nézi az embereket akik istenek gondolják magukat. Az enderal sztorijában lépésről lépésre előrejutva visszaköszön ez, így gondolom. Nem tudom ki hol tart de visszaköszön a morrowind is. Emlék ez a játék, amatőröktől a Dragon Age, Morrowind, és végül a witchernek is. Csak remélem ha már, úgy mint Fred is mondja profik lesznek nem felejtik el ezt a korukat, úgy ahogy a Beth tette.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.25. 20:30:44 -
Although #29114 Nem tudhatod Nos, de már a megjelenés előtt rajta voltam a Beth forumon, És volt vitám Todal is, épp magyarázta az új rendszer ugyanolyan mint a régi én meg bebizonyítottam, az oblivioné sokkal jobb. Mert láttam mit csinálnak és azt is megjósoltam milliós példányban fogják eladni sose látott mennyiségben. De ez nem azt jelenti, hogy minőség. Nem történt semmi meglepő. Visszaolvashatod a forumot már a megjelenés előtt jeleztem ez nem az lesz mint a morrowind. Megértem őket , ha valami zseniális volt Todban érezte mikor kell váltani és részben neki köszönhetően, a Beth ma az ami.
Edit: Ettől függetlenül nekem az marad, bár haragudtam rá. :D az aki az oblivion rendszerét felépítette ami szerintem tökéletes volt.
Edit: Rajtam kívül egy ausztrál kiscsaj meg még pár más arc volt aki érezte mi fog történni. Belépünk a tömeggyártás korszakában. De a minőséget a céhek csinálják nem a gyárak. :) Részint értem az oblivion után kaptak hideget meleget a Bio rajongóktól :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.25. 20:02:38 -
Nos #29113 En azt gondolom, hogy nem az ellenfel hianya miatt lett olyan, ami neked nem jott be. Azert sok melo volt benne. Egyszeruen csak mast tipust akartak kiprobalni, kicsit mar keszultek az mmora. Itt tenyleg azt gondolom, hogy szubjektiv a velemenyed, mert az eladasok szerint eleg jo huzas volt. Egyebkent a legtobb aspektusaban a w3 nekem is jobban tetszik. -
Although #29112 Persze tudjuk a morrowind idején a fénykorában levő Bio volt az ellenfél és oda kellett tegyék magukat. Most meg a CD Projekt felemelkedéséig, egy "kispályán focizó" Obsidian volt csak, nem versenytárs. Nem volt versenytárs és ez lett. Ez igen ez már vélemény és nem biztos igazam van.