The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egoraptor
Most azt döntsd el hogy lopakodós vagy nem lopakodós lesz e a karakter.
Elõbbi esetben mehetsz parasztruhában is akár. <#eplus2>

Gátolni nem gátolja a stamina regen-t, mindössze a light-nál van egy olyan plusz perk ami gyorsítja a stamina visszatöltést. De csak mert viseled nem lesz lassabb a visszatöltés. Nem mintha nem lenne dögivel kaja, ital és egyéb effekt amivel meg tudod növelni a dolgot (már a visszatöltés sebességét). 😊

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Calver
ha végigviszed a Companion küldetéseket, ingyen feltrainelheted 90-ig az egyik srácnál. de ha az ilyen nem szimpatikus, azzal sincs gond - 50 és 70 között van szakadék, de azért nem olyan óriási...
valamint ott a Steed kõ, amit ha aktiválsz, semmilyen páncél nem fog lelassítani - hátránya, h egyszerre max egy kõ hatása lehet rajtad, szóval akkor buktad az összes többit.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
akkor ajánlanám, h próbáld ki a Companion-ok küldetéseit - ott van pár Silver Hand íjász, aki egy lövésbõl kiszedik pl a mágusokat, de ha nehézvértbe rájukrontasz... nos, legyél gyors - úgy is csak két lövés leszel <#gonosz1>

Viszont Calver: a nehézvérttel még az lesz a szopóág, hogy ugye csak 70-es szintnél lesz súlytalan. A könnyû meg már 50-esnél. És addig meg nehéz páncélban mindenki észre fog venni, hiába lopakodok majd! <#confused>
skymannn
ez a retek hír k*rva naaaagy xDDDD

Calver
igazából Archery kezdõértéke... nos, kb lényegtelen sajnos - az elsõ városban ha segítesz egy hegyesfülûnek (Faendal talán?) szerelmi háromszögében, fel tudod vele trainelni "ingyen" íjászatot 50-ig <#whatever>

Egyetlen doldog ami vissza tart , hogy az íjászokat master fokozaton úgy darláltam az orc harcosommal mintha ott se lettek volna.
Szerintem én inkább valami "embert" fogok kreálni. Breton vagy redguard. <#wink>
Na jó de Legolas névvel indítottam az íjászomat... még szép, hogy Tünde lett 25-ös alap archery-vel! <#vigyor>
Nem akarlak befolyásolni én csak elmondom ,hogy Én úgy képzelem el,hogy Dark Elf nehéz vértben . Ebonyban vagy Daedric iylesmi. nulla mágis aztán gyókolom mehet a Health meg a stamina 8)
Calver
pedig a wood elf maga a nehezítés <#nevetes2>
szegények mindegyik TES játékban nagyon a tápláléklánc alján voltak - ez Oblivion-ban volt a csúcs, ahol mindenkinél apróbbak voltak és emiatt lassabban mozogtak, itt még annyira nincsenek is szörnyû helyzetben, de egy Orc/Redguard/Breton "csöppet" erõsebb.

Világos. Viszont most a Calverrel való eszmefuttatások alapján én is erõsen gondolkodom rajta, hogy újrakezdek egy íjász karaktert, de ezúttal nehézpáncélosat! <#nyes> És a múltkoritól eltérõen nehezítésképpen nem wood elf-ként, hanem valami másik fajjal.
Calver
igen. legerõsebb anyagok sorrendje úgy néz ki, h Daedric > Ebony > Glass > Elven > ...

már végig vittem egy meleevel ezért gondolkoztam az íjászon 8)
Calver
olyan páncélban nyomulsz, amiben akarsz <#bohoc> de tényleg, semmi különbség nincs köztük. h ne csak a levegõbe dumáljak: nehézpáncélossal ennyi perk kell ahhoz, h max védettsége legyen, könnyûpáncélossal tippre ennyi - nem vagyok teljesen biztos benne, h kell-e 2 pont agile defenderen... de ha mégnézed, a vége pont annyi perk.

nehézpáncél elõnye, h combat képességeket között van (mint íjászat), így együtt gyorsabban fejlõdnek Warrior kõvel, valamint trainelni is egyszerûbb sokkal, h végigviszed Companion küldetéseket.

És a glass fegyverek? Azok sokkal gyengébbek, mint a daedric-ek?
VOlt egy 10-esm csak elvesztek az elmentéseim és nehéz armorra gyúrtam 8))
Calver
konkrétan semmit nem számít a páncél súlyát kinullázó (Conditioning/Unhindered) perk után h miben futkározol - a lopakodást a páncél súlya nehezíti csak, de ha az nulla... szóval érted.

Jaaaa értem! Akkor az elõb hülyeséget írtam. Tehát akkor light armorban érdemes nyomulni íjásszal, csak a kovácsolásnál a "jobboldali" ágat kell húzni!
Calver
meglehet h lehet találni, de megfelelõ perk nélkül nem tudod jól *fejleszteni* - és ez itt a lényeg, mivel fejlesztéssel simán megtriplázhatod (igen, triplázhatod, avagy háromszorosára növelheted) a fegyver alapsebzését...
szóval... kovácsolást mindenképpen azon az ágon érdemes felpörgetni.

Izgalmasnak hangzik. <#smile> Csak azért kérdeztem amúgy, mert ha nem lehet találni, akkor a Calver elmélete alapján íjásszal is tényleg érdemesebb heavy armorra gyúrni, és a kovácsolásnál is azt az ágat fejleszteni, mert akkor jobb íjakat tudunk csinálni. Bár megintcsak ott vagyunk, hogy a lopakodás miatt viszont nem túl jó nehéz páncélban menni.
A winterholdi magus iskola pincejeben van az Atronach Forge nevu akarmi. Ha beleteszel valamilyen enchantolt ebony cuccot, akkor egy enchant nelkuli daedricet kapsz vissza. (Meg nem probaltam, ki, sz'al csak sajat felelossegre!)

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Egyrészt az elején, amíg a megfelelõ perkek nincsenek meg, addig azért nem ilyen egyszerû az íjásszal sem. Másrészt ha egy 4-5 fõs bandita-"szett" esetén kilõsz egyet one-shottal, de a többiek rádrontanak, akkor azért nem annyira kihívás nélküli! <#vigyor>
Egoraptor
Csinálj Heavy Armoros nyilast zoom és lassítás perkek és sneak nélkül. <#eplus2> Ha kihívásra vágysz.

Az baj ,hogy a harcossal izgi mert futkorász healelni stb tökre jól meg kell harcolni a magek ellen. Viszont az íjász érdekelne ,de akkorát lõ ,hogy az iszonyat meg belasul az idõ ez annyira no skill dolog. Csak ezért nem indítok mert abba mi a kihívás ,hogy oda lopódzok és one shotlom meg lelassul az idõ ,hogy még skill se kelljen a célzáshoz 8)
Fantusz
Az ékszerek jól jönnek az enchantolás fejlesztéséhet.
Csinálsz belõlük valami nevetségesen gagyi cuccot, s úgy adod el - sokat nem ér, de fejlesztheted vele az enchatot.

A kisérõd, amikor már harcképtelen, térdre esik, s általában olyankor az ellen békén hagyja, rád rontanak.
Kaphat azonban olyan kritikus találat, hogy nincs ideje "letérdelni" azonnal meghal.
Ronthatsz te is a helyzetén, pl egy területre ható varázslattól õ is sérül, az alig pislákoló életét egy tûzlabda simán kioltja.
Néhány másodperc után némileg magához térve ismért harcba indul a kisérõd, s mivel ilyenkor alacsony a HP-ja könnyen kaphat egy végzetes ütést.
Sokat kibírnak a kisérõk, de nem halhatatlanok, kivéve azokat az eseteket, amikor küldetés miatt van veled valamelyik Champions tag (Farkas, Aela the huntress)

De daedric fegyvereket találni nem lehet?
Fantusz
Nincs ott csak három deadra és Malyn Varen, s a hõs szintjéhez igazodik az erejük.
Nekem könnyebb volt alacsony szinten legyõzni õket, mint a másik karival közel 30ason.
Sõt, ha jól tudom, harcolni sem kell velük, az egyik karakterem a csata hevében átsett a "semmin", visszakerült Nelacar szobájába, aki átadta a Black Start.
Az erõdben kétségetelenül taktikázni kell, elég csúnyán szórják a jeget a csuhások.

Calver
teljesen mindegy milyen páncélban nyomulsz, mindkettõben el lehet érni a max védettséget, és ha "jól" akarod csinálni (Dragon smithing-et Daedric ágon elérni, h normális fegyvereket is tudj csinálni), még ugyanannyi perkbe is kerül. heavy egyetlen elõnye, h könnyebb tápolni, Companion-ék miatt.

Egoraptor
Trükkös de tetszik<#eplus2>

mert vágülis csak 50%-ot kell a Dark elfnél ledolgozni a vámpír fire es csökkené smiatt viszont meglesz a frost resem és magic resem
Calver
én hasonlót Ilinalta's Deep-ben csináltam (elõzõ része a küldetésnek) fõ varázslónõvel... hiába a kõ, 7-es szinten szemtõl-szembe darabokra tépett - szóval inkább levetkõztettem karakterem bugyira (h ne zajongjon), benyomtam egyetlen invisibility piámat, átúsztam mellé, és mindkét kardomat belemártottam a hátába...

utána nem fickándozott <#vigyor1>

Viszont egy Dark elf vámpír, íjász elég jó lehet lopakodás stb ellenállás terén 8)
Tudom mit felejtettem el még megkérdezni.

1: Miért nincs karakter képernyõ? Annyi amulett nyaklánc 2 enchantal rendelkezõ cucc van és ha kombinálom mindig utanna kell számolni, ezt miért nem lehetett megoldani egy sima karakter öltöztetõs módszerrel?

2: Van egy csomó gyûrûm meg sok nyakláncom gyémánttól a cirkóináig mind kõvel, ezeket el lehet adni nyugodtan, vagy enchanthoz kellenek? Gondolom hogy milyen drágakõ van benne kevésbé számít utóbbi esetben.

3: Mondtátok a csaj meghalhat, nálom ott az összes cuccom, múltkor 3x leverték 4 kézláb volt, de feléledt, csak szerencsém volt, vagy azért nehéz kicsinálni?
Fantusz
Harcost nehézpáncélosra csinálnám.
Tolvajokhoz, bérgyilkosokhoz viszont a könnyûpáncél illik (jutalmul is ilyet adnak).

Lehet nehézpáncélban is lopakodni, de a tolvajkodás, bérgyilkosség feelengje úgy az igazi, ha egyedül csinálod végig, nincs melletted kisérõ, ilyenkor a páncél súlya sem egy utolsó szempont.
Harcosnál más a helyzet, neki kell a nehéz vas a közelharcokban.

Egoraptor
Nálam úgy nézett ki a dolog hogy leguggoltam elõtte és el lettem bújva, (balance :/) utána egy db 3*x-os bow sneak attack volt (Master szinten) és meghalt szegény. Odáig nem jutott el hogy a kis szolgái meg legyenek idézve.

Calver
Stamina mellé carry weight-et *csak* akkor kapsz, ha szintlépésnél staminát fejlesztesz, cuccokból csak staminahoz ad, carry weight-hez nem.
bár gondolom akkor a cipõd carry weight-re ad +40-et, amibõl tényleg találni rendesen.

Sir Quno Jedi
Szedd szét a csizmát disenchant-tal és ha 100% körüli az enchantod, ráiszol egy jó kis encsant növelõ potit és a felszerelésedbe beteszed a terhelhetõség növelõ mágiát. Voilá. Máris málhásöszvér lettél.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Calver
nem nehéz annyira az, csak trükkös... és a trükkje: Atronach stone <#vigyor1>
a végsõ nagy csata nálam úgy nézett ki, h a kõ mellé benyomtam Breton faji power-jét... és gyorsabban tudtam magam gyógyítani, mint ahogy a három Daedra (csak annyi van, nem öt) sebezni <#idiota>

Én szerencsére találtam egy elf csizmát ami 40-et ad a staminára (ill arra ami a cipelhetõ súlyokat befolyásolja),azaz +40 kg-al tudok többet cipelni ami nem rossz 😊 Így 380 körül van már(bár egyre több potion meg egyéb cucc van amit cipelni kell). Házam nincs még,mert ami pénz van azt általában elköltöm v felszerelésre v skill fejlesztésre..
Calver
Breton-nal elég 2x22% (gyûrû, amulett), mivel van egy küldetés Riften-ben, amit ha végigtolsz, kapsz permanens +15% magic resist-et - így simán felmész 84%-ig <#bohoc>

Egoraptor
Már az a 85% is túl sok.
Jöhetne már a rebalance és expolit fixes patch.<#whatever>

Az Azurás de kemény küldetés, vazzeg, senki se álljon neki durva elõkészületek nélkül! A végén a legyõzendõ varázslót öt varázsló daedra védi, akik fireballokkat meg ice spikeokat szórnak, mindezt egy szûk kis helyen, ahol nem lehet sehová se bújni. Az átlagos karaktert kábé tíz másodperc alatt végzik ki ott. Nem nehéz meghalni amikor egyszerre hatan lõnek varázslatokkal, és te nem tudsz mozogni és menõverezni, mert nincs hely. Varázslók valami komoly lényidézési képesség nélkül bele se fogjanak, mert én is csak úgy tudtam megcsinálni, hogy lényt idéztem, amit aztán helyettem támadtak, miközben én tudtam lõni õket.

Komolyan, többet szívtam ott, mint Molokei ellen, pedig az is egy félórás csata volt. De itt az Azura's star küldetés végén ha nem haltam meg harminccszor akkor egyszer sem, mire nagy nehezen sikerült.

Fantusz
Igen, csak ha valaki, aki nem tudja, hogy merre van a szentély, elég nehezen fog oda találni.

Sir Quno Jedi
Minden mágikusra kapsz igen. ÉS a fentmaradó 70%-nyi sebzést még tudod csökkenteni, ha pl. 3x20% magic rezkót teszel tárgyakba (és pl. Breton vagy, mert az még 25%). Lazán el lehet érni a 85%-ot ami az elvi maximum (asszem), mert 15% azért mindig beesik. Jó kérdés, hogy a fentmaradó 15%-ot tovább lehet-e csökkenteni pl. tûzvédelemmel.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Én egykezest, destructiont és restorationt fejlesztek fõleg, de amikor azt látom hogy Mjoll kb 3 ütésbõl levág egy óriást egy superior elven greatsworddel nem hiszem hogy sajnálni kéne azoktat akik nem varázsolnak. Nem is beszélve az óriásokat onehitelõ sneak attack videókról 😊

Jó mondjuk az is gáz hogy a keményebb nem-varázsló ellenfelek arra jók kb hogy fejlesszék a restoration és light armor skilljeimet 😊 Mi lenne heavy armorban resist enchantokkal 😄

SZóval ,ha csinálok eg yoylan harcost aminek kirakom ezt 5 pontból akkor az elég jó mivel engem az elözõ harcosomnál csak a forsot magek meg srákányok tudtak megölni és azok se 1 lövésbõl,de ebbõl kapok majd 30%-ot frostra is!
Egoraptor
Fenn a szentélynél is hozzád vágja a koma ha odasétálsz.
Élõbb utóbb úgy is oda kell. :]

Sir Quno Jedi
Nem, a magic rezkó KÜLÖN érvényesül és utána (vagy elõtte) az elemi is. Ergó a 30% magic rezkó levisz 30%-ot a sebésbõl, aztán az 50% tûzvédelem abból ami marad még 50%-ot. A magic rezkó amúgy nem elemi dolgok ellen is jó, úgymint életerõszívás stb.