The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Azura küldetését elég hamar hozzád vágják valahol.
A szentély fent lesz északon Winterhold közelében a hegyek között, a csillagot Falkreath közelében találod egy erõdben, úgyhogy szépen megsétáltatnak, s mire végzel léphetsz néhány szintet.

Általában Winterhold felé menetben már megvan a küldetés egy sötét elf csuhástól, de ha nem õ, akkor valaki más beszél róla elég hamar tudomásodra jut.
Sõt, nemrég az egyik karim "vissza kapta a küldetést", nem tudom ez mi lenne, már régen nála van a Black Star, s a sötét el csuhás mellett elhaladva ismét baktív lett a "látogasd meg Azura szentélyét" quest - ez mi lenne?

legegyszerûbb ha varázslót csinálok az se ez se az mi? 8)
VAlahogy letörlödtek a mentéseim és újr a kell kezdenem és gondoltam kezdek egy 1db 2 kezeses harcost,de vonzana a íjász is csak az zavar ,hogy pl dark elf tetszene ,de light armorba csak ilyen arany elf meg üveg armorok vannak vagy a csont ,de egy dark el mondjuk ebon-ba vagy a másikba nézne ki jól viszont nehéz vértes íjász. mondjuk aharcosommal is oda tudtam lopózni másik ember háta mögé lámpa fénynél ha használtam a stealthes varázslatot. Érvek-Ellen ÉRvek? Talán van olyan amire nem gondoltam és ti igen és lehet az gyõzne meg!
Nem tudom 2db 1 kezes axe -os harcossal végig toltam már! kb 10 másodperc votl mire levertem a sárkányt vele master fokozaton. csak gondolkodtam egy íjászon ,de nem tudom a lopakodás be is jönne ,de ez a futkározás!
Molnibalage
Egykezes és pajzs tûnik nyerõnek, fõleg nehéz szinten.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

1xüen nem tudok dönteni ,hogy 1 db 2 kezes harcos legyek vagy egy íjász!
Köszi!
Molnibalage
3. szint és sokáig kell lenyomva tartani a gomobot hozzá. Hiába van 3. szinten, ha csak egy pillanatra nyomod le gombot...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

De én pl az íjász karival habozás nélkül a stealth-es totemet választottam! Hadd fejlõdjön csak gyorsabban a sneak meg a light armor, lockpicking. A combat skillekbõl meg 1-kezes, 2-kezes, heavy armor, block nekem kilõve, smithing-et amúgy is lehet gyorsan fejleszteni, az archery meg szintén gyorsan fejlõdik, mert mindenre lövöldözök, ami mozog! <#vigyor>
Na olvastam még amiket irtatok, jó lesz nekem a ligth 😊
Viszont most encahnt vonalon indulnék, hol kezdõdik az a quest aminek a végén azt a nagy soul gemet kapom amit végre emberi lélekkel tölteatek meg és ha felhasználom akkor nem tûnik el?
Harcos.
PiszkosFred
Harcos (combat)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Amúgy azt akartam kérdezni,hogy az archery az tolvaj képesség vagy harcos mert pont a felezésen van és az elején van az a totem aminél választani kell ,hogy melyik fejlõdjön gyorsabban . vagy mind a kettõ érvényes rá?
Szóval ha magic resem van az véd midne ellen ,de ha fire rest rakok hozzá akkkor csak az erõsebbik érvényesül és ha csak magic rest fogok rakni itemkre akkor lesz nagyobb ??
Gubberx
Valószínû már megvan hozzá a plusz 2 szó is, minden shout 3 szóból áll.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

tobias88
Neki mitõl ilyen erõs a push-a?<#dumcsi>
Sir Quno Jedi
Mondjuk a karim klepetyusban és fél terheléssel úgy fut mint a csík. Nehéz páncélban meg nem, akkor sem, ha nincs súlya.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Abban viszont a light armornak kell jobbnak lennie, legalábbis tényleg így lenne értelme! <#wink>
Molnibalage
Nekem nem a mozgási sebesség a lényeg. Az, hogy mennyire gátolja a stamina regent.

Sir Quno Jedi
Amúgy szvsz. a magic rezkóhoz NEM adódik hozzá az elemi. Külön-külön számít.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Értem .köszi akkor kirakom mert újra kezdtem és az orc warrioromnál az volt baj ,hogy itemekbõl 80-as volt a fire rese és alig sebzett viszont nem votl forst resem és ez add valamennyit és majd rakok fel enchantot még!
Akkor viszont csak nincs elcseszve, jó a light is. 😊 Fõleg lopakodásnál, ott gondolom könnyebb a lebukás heavy armorban mindenféle perkektõl függetlenül is.
JethroHUN
Nem hat, arra ott a light armor perk, ami +50% stamina regent ad.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Csak azt nem tudom, hogy a stamina "fogyasztás"-ra is hat-e ez a súlytalanság, mert ha igen, akkor tényleg gyakorlatilag értelmetlen a light armor. :S
Sir Quno Jedi
Van rá perk asszem 70-es heavy armornál, ami súlytalanná teszi és nem lassít, nem terhel. Mit gondoltok, én hogy mászkálok benne a mágusommal?!?? 😄

JethroHUN
perk Heavy Armor 70 skill-nél.

Mindkettõnél van olyan perk, hogy "weighs nothing and doesn't slow you down when worn"
Tehát ebben igaza van Jedi-nek, hogy nem számít egy idõ után, hogy lassabban lehet az elején mozogni a nehézvértben.
Molnibalage
A lopakodásra tudtommal igen erõs mínuszt ad a vért. Hogyan tehetõ súlytalanná..?

Egyrészt van az, amit már itt más is említett, hogy a könnyûvértnél 10% sebzés elkerülés van, a nehéznél meg "csak" visszatükrözés; meg a könnyûnél van az 50% stamina regen, az azért szintén nem rossz. Meg hát a stamina amúgy is kevésbé fogy a light armor esetében... vagy ez már a "súlytalansági" perkek után nem mérvadó? <#fejvakaras>
JethroHUN
Ne játszd... ennyi

Sir Quno Jedi
Amúgy tartom, hogy ezt az armor dolgot az obliba és itt is elkúrták. Merthogy mindkét armortípus súlytalanná tehetõ, ergó nyiván az erõsebb a jobb. Az pedig a heavy. Ha nagyon durva minuszokat adna bizonyos dolgokra pl. lopózás, mágiavisszatöltés, spéci könnyû skillek stb.), akkor volna értelme könnyû vértre gyúrni, de így értelmetlen. Ugyanakkor a könnyû vértekkel is elérhetõ a maximális armor cap, ami meg hülyeség, mert az meg a heavy armort teszi értelmetlenné. Egyszóval szar ez így...

JethroHUN
Ha Boethia szentély közelében lévõ ork erõdre gondolsz, ott adnak feladatot hogy be mehess nappal kereskedni, de ami fontosabb a bányájukba, full ebony bánya, kb 25-30 ingotnyi ér van bent. Kár h light armoros vagyok és glass -ig raktam ki.

Hát mármint expert szinten. De master szinten nem. Úgy Farkas tanít heavy armorból, de az egykezest is meg a blokkot is csak 75-ig lehet náluk. Asszem legalábbis.
Ugyanezeket szépen megtanulhatod a companions csapatnál is (nem csak a kisfõnökök oktatnak de a többi társ is).

A vértestvérséghez lehet, hogy valamelyik településen teljesíteni kell egy feladatot azt jutalomként kapsz valamit amit viselve bemehetsz az ilyen közösségekbe.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Attól mert neve van valaminek még nem feltétlenül lesz egyedi.
Például van egy öregúr D-DK-i irányban egy kis viskóban a szakállasok hegyétõl aki azt a kiscsákót vette maga mellé akivel a játék legelején még a sárkány elõl való meneküléskor találkoztunk bent a lerombolt településen ahová kivégezni vitték a karaktert. Na õ ad egy igen hosszú feladatsort, amiben adott állatok õrszellemeit kell elvadászni hogy bizonyítsunk (nem mellesleg ezt követve tulajdonképpen majdnem a teljes térképet bejárja a játékos szóval felderítõ útnak sem rossz).
A jutalom egyrészt õ mint társ (piszok jó íjász és fenemód jól lopakodik a vén csont), az õ régi íja (határozottan kellemes kis módosított hunting bow), valamint egy spéci nyaklánc (nevesített) ami állatok elleni sebzést növel. Na ez a lánc speciel szétszedhetõ (én így tudtam megtanulni az extra damage to animals enchant-ot), hiába van saját neve, attól még nem egyedi. Fõleg hogy miután ezt a láncot megkaptam majd szétszedtem, késõbb a boltokban is találkoztam vele. Elsõ végigjátszásnál a feladatot kihagytam és a lánccal sem találkoztam.

Hogy mi tesz valamit egyedivé (unique/artifact) azt a rossebb tudja (illetve ha nagyon érdekel valakit akkor az uesp-n meg tudja nézni). Általában elmondható, hogy a nevesített cuccok, pár ritka kivételtõl eltekintve, nem szétszedhetõek.

És mi az a vértestvér? Én akkor a breton harcosommal nem tudok majd bemenni hozzájuk? <#rinya> Pedig master szinten a nyugaton lévõ orkok oktatnak egykezes harcot meg blookolást is, ha jól tévedek...
JethroHUN
A különbözõ istenségek amuletteit sem lehet disenchantolni.

Ezt az Armor of the old gods dolgot meg kene nezni, mert ez meg a masik iranybol assa ala az elmeletunket. Es meg mindig jatszik a Savants' Diadem, ami csak egy dolgot tud, de megsem tudod piszkalni.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Vagy ebony-ban mert az igazán jól kinézõs. Aki meg valódi badass kinézetet akar annak ott az orc. <#eljen><#hehe>

Sir Quno Jedi
Light armor buzis, kemény csákók daedricben tolják! 😄

JethroHUN
Light Armorhoz szintén van egy perk ami +50% stamina regent ad, megspórolsz 1 enchantot

Van, különösen a használatuk módjában.
A számszerû értékek a damage resistance szempontjából fontosak (és ebben a heavy verziók azonos skill érték meleltt mindig jobbak), ám ezeken felül is van különbség. A könnyû vért nem lassít és a végsõ perk-je ad egy minimális esélyt a teljes sértetlenségre (tulajdonképpen van 10% esély arra minden támadásnál hogy találat esetén nem lesz sérülés).

A heavy ellenben inkább arra alapoz, hogy aki megcsap az kapjon vissza a szeretetadagból amit a karakter irányába prezentált (kellõen magas védelem mellett elõfordul hogy simán elõbb agyonveri magát az ellenfél csak azzal hogy eltalál, mint hogy leverné a karaktert). Meg ugye ez lassít ami észrevehetõ (de aki ilyen páncélban feszít az amúgy sem az a futkosós fajta).

PiszkosFred
Akkor ugyanarrol beszeltunk vegig, csak en ket enchantos itemnek hivtam, ti pedig artifact/unique targynak. A lenyeg, hogy ugyanaz a rendszer, csak elbeszeltunk egymas mellett. Kosz az infot.

Molnibalage
A könnyû és nehézpáncél estén van markáns különbség, vagy az armor számszerû értéke és a perkek számítanak csak a sebzés felfogásnál?

Sima, nem nevesített és nem egyedi tárgyat ami 2 enchant-tal rendelkezik én még nem találtam. Minden amin két ténylegesen is külön mûködõ hatás volt az általában valami egyedi cuccos külön névvel (valakinek a valamije).

A Mágus köpenyek amiken két effekt van (magicka regen és valamelyik magic ág cost reduction effektje) azok egyetlen effektként kerülnek be az enchantig sorba (de sok hasznuk nincs mert csak az egyik erõsödik a másik mindig fix értéken marad ha magának készítené el a játékos).

Valoszinuleg ez a helyzet, de en csak egy fajta ilyen targyat talaltam eddig, az pedig a maguskopeny.

Ambator... A forsworth felkeles ugyben kaptam egy keszletnyi vertet, Helm of the old gods, meg iylesmi, de azokat meg emlekezetem szerint szet lehetett szedni.(Azert erre most meg nem seskudnek.)

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Calver
sõt, van még gilded verzió is (27+ szint), azok már kicsit jobban védenek.

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
20-as szinten már találhatsz elf páncélokat, ha jó helyen keresed.
Thalmarok elf páncélban kisérgetnek rabokat, vagy ha egy thief eléd áll, valószínûleg azon is elf páncél lesz ezen a szinten.

Whiterunban fel lehet venni egy küldetést, amikor az egyik Grey-Mane-t kell megtalálni.
A rabot thalmarok örzik, ott legalább tucatnyi elf páncél a loot (ami itt lényegesen gyengébbnek tûnik, mint az Oblivionban volt).
Láttam "könnyû elf páncél", és "elf páncél" darabokat, úgy látszik, még a könnyebbnél is van könnyebb - azok nem is sokat értek.

PiszkosFred
Mindegy, toroltem az ide vonatkozo sort, es kesz. Franc se kinlodik vele, beszel itt mindenki mindent, majd letesztelem ha egyszer eljutok odaig.. Addig maradjon a jatekosnak is valami.