The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
"Retardalt es atgondolatlan" 😊 Ha mar valaki nem masolja a tobb tucat rpg dobokockas es ezernyi statbol allo rendszeret-t, az mar fos szar ticcsuk be. Politizalnod kellene, nagy sikered lenne.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Skyrimhez interaktív térkép iOS és késõbb Android eszközökre.

"Ha éppen betévedtünk egy barlangba, ami tele van hasznos cuccokkal, de egyébként is úgy nézünk ki, mint egy málhás szamár, akkor fogjuk az okostelefonunkat/táblagépünket, megnyitjuk az ingyenes alkalmazást, és a térképen bejelöljük, hogy hová kell visszatérni az értékes szajréért, ha már lesz kapacitásunk az elszállítására."

Forrás

Nekem nagyon tetszik az ötlet, remélem hamar jön majd az iOS után az Androidos is.

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

SötétBarom
Most, hogy beleokádtam 20+ órát, úgy érzem a kedvenc RPG-m még mindig a DAO.. Ami nagyon hiányzik ebbõl a játékból, azok az érdekes karakterek.. Mindenkivel lehet beszélni 3 mondatot, aztán csókolom.. A másik, ami nem tetszik, hogy nincsen gyakorlatilag kasztja a karakternek.. Simán lehet csinálni kétkezes, lightarmoros mágust, aki amúgy perfekt módon kovácsol (ez mondjuk annak köszönhetõ, hogy nincsenek alap statok, mint a többi RPG-ben - gondolok itt a strenght, agility, stb.)... Retardált és átgondolatlan..

A világ nagyon jó, szép, változatos, ami kell.. A harc is okés, igazából erõs 8/10 így is..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

PiszkosFred
Ha jol tudom, csak a terkepen lehet, ezt kihasznalva csinaltak meg azt a terkeprezoomolos/vilagbejaros modot is nem olyan regen.

Fehercsoki
Valahogy ki lehet kapcsolni a hegyeken lévõ ködöt/felhõket?

PiszkosFred
Amit sose ertettem, hogy miert adta a jatekosok/community ala a lovat a Bethesda azzal, hogy jo par ellenfel, targy, sztoriban "dwarf" vagy "dwarven"-kent szerepelnek, ami egy kozismert highfantasy faj neve, es talan az egyetlen amely - a TES jatekokon kivul - egyseges megjelenessel parosul. Meg szep, ha a jatekosok nem ertik meg, es kezdodik a felreertesek sorozata...

na nagjyabol atfutottam a 109 uj hsz-en, hazaertem... tegnap nemtoltam, faradt votlam nagyon, (a végére mar nagy volt a kisértés azert:d) na de ma mindjart elkezdem

aaaAAAaaaah 😊

Batmanci
Vágom, csak úgy két éve a retekklubon, Erõskéék beszóltak a filmiparnak.
A Németek meg simán szarrá vágják a filmeket, "ifjúságvédelmi szempontok" elv alapján.
Hollywood helyében nem engedném, hogy olyan filmet vetítsenek, amely bármiben meg lett változtatva. Ráadásul, ez sérti a szerzõi jog idevonatkozó szabályait. Azt már meg sem említve, hogy teszik ezt oly barom módon, hogy a végén fingod nincs, mirõl szólt a film.
A játékokkal, egyes érdekvédelmi szervezetek szintén meg akarták csinálni, de a végén a PEGI rendszerrel hárították a dolgot.

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

PiszkosFred
Szakall nagyon jellemzo rajuk. Szinte minden fennmaradt kepen, festmenyen vagy karcolaton szakallasan abrazoljak magukat. Emellett imadtak a femeket, a szerkezeteket, a nehezpancelokat, mindent ami fembol volt es szinte mindent meg is epitettek amit fembol csak lehetetett. Technokrata nep volt, egyesek szerint dimenziok kozott is utaztak - egyes elmelet szerint igy tuntek el. Mert senki sem tudja, hol vannak, egyszer csak az egesz faj eltunt.

Meretben ugyanolyan magasak voltak, mint a tobbi MER faj, de mivel az utolso elo dwemer egy mechanikus poklabakon mozgo, puffadt szakallas kis "torpe" volt, ezert sokan elkezdtek oket "torpezni". Pedig Yagrum azert nezett igy ki, mert a Corpus (Morrowindbol gondolom ismeros mi ez) teljesen megfertozte.

Biztos, hogy a kesobbiekben elo fognak kerulni, kihagyhatatlan ziccer a Bethesda reszerol. De a hagyomanyos ertelemben vett torpekhez annyi kozuk van, hogy szakallasak, hegysegben elnek es maniakusan imadjak a femeket. 😊

Batmanci
És mennyien követték!
Olyan, hogy törpe, már szinte nem is létezik.
De ez nem Árpi bácsi bûne.
Azoké, akik stílust gyártottak belõle. Trendi dolog a törpét törpnek nevezni, megalázóbb és rövidebb.

Az eegész oldalon ilyesmi kamu hírek vannak, nem igazi, nyugi 😊

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Batmanci
Vazze, simán lebuziztak minket!
Némely oldal annyira siralmas.
Véleményem szerint, aki egy filmtõl, vagy játéktól kimegy az utcára lövöldözni, vagy gyilkolászni, az egyébként is megtette volna.
A szexuális orientáltságra ugyanez érvényes.
Ha ettõl leszel meleg, mindig is az voltál.
Ezeket nem lehet tanítani - mint a skilleket a Skyrimben -, ehhez genetikai hajlam szükségeltetik.
Nem ártana, némely média írói státuszban lógó féreg, ezeknek a dolgoknak utána nézne, mielõtt baromságokat terjeszt, amit aztán a rengeteg birka megeszi, mint a pázsitot.

A Dwemereknek valószínûleg nem sok közük volt az általában elterjedt törpékhez. Elvileg nem voltak apró termetûek, és az se biztos, hogy szakállas, bumfordi alakok voltak. Amiben hasonlítanak a többi fantasyban ismert törpére, az egyrészt az életmódjuk (föld alatti építmények, és az építési stílus is hasonló), valamint a technikában való jártasságuk.
Alapból teljesen felesleges a heavy armor egy sneak-es karira, ha felhuzod a kovácsolást akkor meg pláne, mivel 100-as smithingel, ha feljavitod a light armorokat is meglesz az armor cap. Én a stealhes karimat alapból dragon light-ba raktam, ugy light armor perk nélkül is armor cap-en voltam. Viszont mivel felhuztam az enchantot is, és pakoltam 4x45% one-hand dmg-et, és legendary deadric kardokkal, 1 power attackból esett össze minden létezõ mob a játékban Master szinten, ezért saját magam nerfeltem a karit, hogy vmi kihivás még maradjon.

Igy dragon lightból csak a csuka maradt, daggerre váltottam, a többi ruhám feljavitott thief/DB set db-ok, illetve dragon priest mask, 6 pont van light armorokon, és igy is lazán megvan a cap, és még nagyobb lett a védelmem, mert most 67% magic res mellé, lett minden elementalra is kb 50 resisit, armor cap megvan, viszont legalább stealhbe be kell mennem, hogy daggerrel 30x dmg-el 1 shotoljak mindent, és nem csak alapból nyomom a támadást és esik össze minden. 😊

Ha valaki csak azért akar heavy-t hordani, mert nagyobb lesz a védelem, akkor fölösleges, lightban is simán ki lehet hozni ugyanazt.
Calver
semmi alapján, a faji power-ek nem erõsödnek. soha.

"The trees move. Do you not see it?"

az normális hogy egy sárkányt 2 ütéssek kinyírok?
oké hogy easy-ban játszok és átalában mindenkit 1-2 ütés kinyírok, és csak egypár "fõellenség" akihez több kell, de pont a sárkány miért csak 1-2 ütés?

Srácok a Dark elf racialnának a sebbzése mi alapján nõ? a szinttel?
Calver
vagy túl sok cuccod van, vagy rányomtam caps lock-ra, ugyanis az vált sétálás/futás között.
sprint pedig alapból bal alton van.

köszönet<#worship>

Egoraptor
Farkas nevû NPC Jorrvaskr-ban.

nekem meg abba tud valaki,h az Ezüst kéz társaságot merre találom??

SzirmosSzisza
Valószínûleg túl sok dolog van nálad, nyisd meg az inventoryt és dobáld ki ami nem kell.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Egoraptor
A törp az nem hupikék, kevered a törpikékkel. 😛

nem tul sok cucc van nálad???

Sziasztok,segítséget kérnék tölletek,most kezdtem el játszania The Elder Scrolls V Skyrim-en,és sehogyan sem jövök rá hogyan tudnék gyorsabban menni a szereplõmmel,alt,shift,ctrl,stb,sehogyan sem akar gyorsabban menni,csak sétál akármilyen gombot nyomok meg,mit rontok el?kérem aki tud segítsen.
Nem törp, hanem törpe! <#falbav>
Csak mert anno Árpi bácsi a Gyûrûk Úra könyvben ilyen gyökér módon fordította le a dwarf szót nem kell azt erõltetni.
A törp az hupikék és kicsi. A törpe meg morcos, nagyszakállú, sörissza agresszor olykor nálánál is nagyobb baltával vagy csákánnyal. <#eplus2><#hehe>

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

ilyen mélységeiben nem ismerem a sztorit. ez az elsõ, amit a sorozatból próbáltam. istenkirály lett.
viccelsz? sötét elffel tolom. 😊
Na, akkor viszont két alternatíva jutott eszembe: vagy lopakodós, de akkor könnyûpáncélos íjász, vagy pedig nehézpáncélos íjász, de akkor nem lopakodós. <#smile> Csak azzal nehezebb, úgyhogy kell mellé valami más is... mondjuk conjuration, és akkor segítõket idézgetni.
Egoraptor
Az utóbbit meg se kérdezem honnan tudod.<#eplus2>

PiszkosFred
Igen. MER-ek, amely az ELF (hülye fordítás, közük nincs hozzá egyébként) megfelelõje. DunMER, AltMER, BosMER, DweMER, OrsiMER, stb.

a tündék trendy törpök. szedik a szemöldöküket is, és legyantázzák a kukit. 😊
a kérdés jó: miért? elfek? 😊
Egoraptor
Azért mert picik. Plusz a tündék is szõrösek lennének mint
a törpök csak van valami mágikus gyantájuk.<#vigyor>

berlinboy6329
Ha a Dwarven az dwarf,ami törp,akkor õk miért elfek?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Végülis igaz, én például imádok kovácsolni a varázslómmal szórakozásképpen, és saját kezûleg készített és enchantolt elven light armort használok. Ha az ember nem hanyagolja el a fõ irányvonalát, mellékesben lehet karakteridegen skillekkel is foglalkozni.

Csak hát éppen a sneak és a heavy armor két olyan dolog, ami eléggé egymás ellen dolgozik.

Aha, sejtettem én, hogy így van. Túl szép is lenne, ha nem csapna nagyobb zajt... akkor tényleg nem érné meg semmilyen karakterrel a light armor, mint ahogy az délelõtt is szóba került! <#vigyor>
Na jól van, kezd összeállni a kép.
A 70-es perk nullázza a rajtad lévõ nehézpáncél súlyát és nem alssít le, de zajt ugyanúgy fogsz vele csapni. A zaj csökkentésére 2 mód van: 1. Sneak ágon van egy perk (relatíve kis szinten), ami 50%-al csökkenti a páncélzat általi zajcsapást. A másik pedig a csizmára egy Muffle enchant, ami szintén csökkenti a keltett zajt.

@bgabor
Te meg ne szóld le helybõl, elvégre itt akár íjászkodó mágust is lehet csinálni aki magának enchantolja a saját készítésû heavy armorját.
Tudom, persze, hogy jó, csak ha már a kovácsolásnál a heavy ágra pakolok majd pontokat, azért gondoltam a heavy armorokra. De a lopakodásnál tényleg csak hátrány az uesp szerint is, úgyhogy lehet mégse lesz ilyen karakterem! 😄
Egoraptor
Vascsizmára Muffle-t lehet enchantolni?
Mert akkor más a történet. xD

Vagy picit ha konyítasz Illusion Magic-hez akkor magadra castolod.

Kénytelen leszel dönteni, mert a lopakodós karakterhez light armor való, nem heavy. Képzeld el ahogy egy ötkilós vascsizmában próbálsz meg észrevételül és könnyedén lopakodni. 😄

Mellesleg nem kell túlmisztifikálni a heavy armort, a light is tökéletesen jó.

Egoraptor
Elvileg Heavy Armor zajt csap ha mozogsz benne. A zaj meg növeli az észlelés esélyét. Nem vagyok biztos benne hogy ugyan olyan szinten lehet benne osonni, mint egy könnyû páncélban vagy egy parasztruhában.

Hát nekem meg az erõdben nem volt semmi gondom, de a végén amikor visszavittem Azurahoz a csillagot, ott négy daedra volt és mágus, és a daedrák erõs fireballokat nyomattak, amikbõl egy darab is lekapott 60% életerõt belõlem.

Viszont ezt a Lord Stone-t megkeresem, ha tényleg 25% állandó magis resistancet ad.

De a 70-es heavy armor perk megszerzése után már ugyanúgy lehet lopakodni azzal is, mint light armorral? Igazából ez a lényegi kérdés, mert én ebben még mindig nem vagyok biztos!
Van rá javitás a skyrimnexuson, javítja azt a furcsa kézlóbálást.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Egoraptor
A kettõ üti egymást a Heavy Armor meg nem 2 perc alatt lesz 70!

Vagy az egyiket fejleszted vagy a másikat, egyszerre a kettõt
nehézkes lesz. Sneak akkor fejlõdik ha lopakodsz és nem vesznek észre
vagy lopakodásból támadsz esetleg észrevesznek de elbújsz és nem találnak
meg.

Heavy Armor meg akkor ha csépelnek téged.

Calver
mondjuk ilyen téren h õszinte legyek, annyira nem vagyok kompetens: én lopakodás csak magas szinten kezdtem el, mégpedig azért, mert egy csapat ellenfél között egyszer csak láthatatlanságból elõtûnni az egyikük torkát átnyiszálva = rohadtul szórakoztató <#vigyor1>
a játék nagy részében szimpla kétfegyveres pofozógép voltam, mire illusion és sneak képzettségekbe belemerültem, már mind heavy armor mind one-handed 80 felett volt.

Amúgy azt vettem észre ha íjat elõveszed minden karakter úgy fut mint egy majom! 8)

Hát pont ez az: hogy lopakodóst akarok, de nehézpáncélban!
egyes szám: elf, többes szám: elves, jelentés: tünde

elven: elf készítésû, elf által használt

egyes szám: dwarf, többes szám: dwarves, jelentés: törpe.

dwarven: dwarf készítésû, dwarf által használt

és több "eleven", meg "dwarvenok" meg "dwarvesok" jellegû sületlenséget nem szükséges a továbbiakban alkalmazni. 😛