The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem nem érdemes mindkettõt fejleszteni, de nem is tilos.
Zombi élesztéshez kell egy hulla, oblivionlények idézhetõk a semmibõl, nem kell hozzá "alapanyagot gyártani".
feladom...nem olvasok el ennyit!<#taps>#taps><#wow1>#wow1>
Addig is van mivel tolni... ugye alapból csak hétvégén tudok játszani, és akkor is csak ha nincs egyéb elfoglaltságom😄
Most jelenleg sok mindenben benne vagyok, csak elfogyott közben az ihlet, és félbemaradtak. (Dragon Age, még csak az elsõ rész, egyszer kijátszva😄 a második végigjátszást féléve kezdtem, de még felénél sem vagyok; Witcher 2, szintén egyszer kijátszva, második végj. elkezdve, de felfüggesztve😄;
Most Bf3 single megvolt, multiban patchre várok; Amivel leginkább játszok az a WoT(world of Tanks) de annyira nincs értelme, mert pénzt meg nem költök rá, így hamarosan, ott is megáll a tudomány fejlõdésben. Szóval ellenék én skyrim magyarításig..)
Amúgy ti nem vagytok néha úgy vele, hogy már nem kötnek le annyira a játékok mint régen? Én nagy kockának tartottam magam, talán még tartom is, de az utóbbi idõben alábbhagyott a lelkesedés, pedig nincs korhoz kötve vagy ilyesmi. Vártam a skyrimot nagyon, és nem is értem hogy bírom ki játék nélkül...:\
A kérdésem, hogy ezek még fognak erõsödni valahogy, vagy ennyit tudnak? Az alap lényeket elkenik, de bármi komolyabb, jelen szintemen pl. Draugr Scourge, szétcsapja õket, ezenfelül a Dremora a destro spelljeimet sem szereti. De ennyi erõvel a töltelék lények fekszenek az elsõ Chain Lightningtól is, vagy megint elõhozakodok a 100-as Illusion-ömmel, egy teljes teremnyi lény megöli magát/elmenekül/nem harcol, láthatatlanul átmegyek köztük etc. És a legerõsebb lény is begõzöl, megöli az összes többit, pl. ezeket tudom majd éleszteni?
bár sajnálatos módon általában nem így viselkedik - ha egy rács van elõtted, nem a kapcsolót mutatja hozzá, hanem az utat... a lezárt rácson keresztül. <#rolleyes>#rolleyes>
"The trees move. Do you not see it?"
na meg ha a kétlábú megnézi, mennyi ellenfél nyomul buzogányokkal? minden ötvenedik? századik? szinte mindenkinél kardokat és tõrt látok, balta/buzogány alig. jelentéktelen dolog.
ellenben a mágusok... na rájuk még lehet nyugodtan mondani, h tényleg veszélyesek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3
Otthon meg azt a két napot ki lehet bírni! 😄
Kérdésem, hogy csináltak már olyan módot hozzá, hogy lassabban fejlõdjünk?
A lopakodás sikere meg attól függ, mennyire vagy gyakorlott surranó.
Magas sneakkel, perkekkel lopakodhatsz nehézpáncélban, lebukás veszélye nélkül, 25ös sneak alatt meg meztelenül is lebuksz az elsõ lépés után.
A vámpír létnek vannak nehézségei is, ha nincs gyakorlatod még a játékban, nem azzal kellene indítani, hogy vámpírrá váljon a karaktered - elõbb fejlõdni kellene, s néhány fontos perket kitanulni.
Itt minden képesség használata belejátszik a szintlépés elrésébe, viszont a képesség igazán csak a perkekkel lesz hatékony, amibõl szintenként mindössze csak egyet lehet "tanulni".
Persze vannak ebben a rendszerben is hibák, de ezt a részt pozitív változtatásnak gondolom a major-minor skillekkel bûvészkedés helyett.
Azzal sincsen gondom, hogy a játékos szabadon fejlesztheti a karakterét, de a guildoknál hiányolom a követelményrendszert, ami pl. a Morrowindban volt.
Egy arch-mage igenis tudjon legalább expert szinten varázsolni, egy harcos meg legyen gyakorlott a fegyverhasználatban. Morrowindban skillekhez is kötötték az elõléptetéseket, nem csak a feladatot kellett teljesíteni. Szabadon lehetett fejleszteni ott is a hõsünket, de ha egy céhen belül elõre akart lépni a ranglistán, fel kellett mutatni valamit az adott területen szerzett tudásból.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Asszem most már leállok. 😊
PSN ID: Lord_Mortanius
A kulonbozo vilagokban ezt kulonbozokeppen ideologizaljak. Peldaul a magia tanulasa hosszadalmas, teljes embert igenylo feladat, ami nem sok testgyakorlast tesz lehetove. Vagy pl. a Shadowrunban a kiberverek, amik a fizikai kepessegeket fokozzak, nagyon rossz hatassal vannak a magikus kepessegekre, igy egy magus csak minimalis hardvert engedhet meg maganak. De a legtobb vilagban vannak kevert karakterek, az emlitett Shadowrunban peldaul fizikai adeptusok, akik kulonleges fizikai kepessegeinek magikus forrasa van, de hagyomanyos ertelemben vett varazslatokra keptelenek.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
jó, persze az orc sem illik a sorba, de õk valami daedra istenség átkától változtak meg, így indokoltabb a más elnevezés. A dwemer egyébként mélységi (deep) elfet jelent, róluk annyit tudni (ha tévedek, majd Fred vagy valaki kijavít), hogy szakállasak voltak, föld alatt éltek és nagyon vágták az "alternatív" mágiát és a technológiát: pl. a páncélokról azóta sem világos, hogy azok mindenféle gépek alkatrészei/pajzsai voltak-e, amiket aztán a kutatók/fosztogatók magukra aggattak, vagy ténylegesen viselésre kitalált darabok.
a törpe elnevezés (legalábbis az ES wiki szerint) valószínûleg azoktól az óriásoktól származik, akik elõször találkoztak velük. nekik értelemszerûen tökmagok voltak 😊
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Most csak egy saját példát tudok mondnai, pl. én hegyeket mászom IRL és az elején persze nehéz volt a saját súlyomat több mint 5 percig tartani a magasban, de bõ 1,5 év tapasztalat után már bátran mondom, hogy felmászom én elég sok helyre.. 😉
Na õt se lenne egyszerû dolog egy kasztba belesúvasztani, mert általános RPG-s kasztokból legalább 3 különbözõben, több szerepkörben ténykedett élete során. A skyrim-ben legalább le lehet képezni õkelmét.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Legalább nehezítsenek a játékon, mert így a legnehezebb szint sem kihívás egy jól felépített karakternek. Lehet hogy én vagyok a hülye, de miután megunom a jelenlegi karakteremet (nord conju warrior, 2 egykezes karddal teper, és idézgeti a lényeket), akkor kezdeni fogok egy olyan karaktert, amivel tényleg nehéz a játék (alteration/illusion kombóban gondolkodom, és robe-bal mászkálva, magas speech-el és encha, resto-val kombinálva).
Kín szenvedés lesz vele valószínûleg játszani, de nagyon szórakoztató 😊 (vagy csak én vagyok olyan õrült, ha azt szeretem ha egy játék kiba. nehéz? 😛)
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Ertem amit mondasz, tenyleg furcsanak tunik elsore, de van benne racio.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A korábbi részekben bár voltak kasztok (amik lényege annyi volt hogy kiválasztottak vagy akár te magad kiválasztottál jópár skill-t mint elsõdleges skill-t és ezek fejlõdése határozta meg a szintlépéseket, ezek indultak magasabb értékrõl azt nagyjából ezzel le is volt tudva az egész), de azok sem voltak olyan korlátozottak mint a DAO esetében. Adtak egy alapot de onnantól bármivé fejleszthetted a karaktert. Mankót jelentettek nem végleges megkötéseket és korlátozásokat.
Pont ez a nagy erõssége a TES játékoknak, hogy nem kell mesterségesen rád erõszakolt korlátok között senyvedni. Itt van a világ a maga erõviszonyaival és aztán ebbe a játékos karaktere majd boldogul ahogy tud, nem kötik meg mindjárt a játék legelejétõl a kezét.
A karakterek érdekességérõl meg annyit, hogy én ide teljesen feleslegesnek tartanám más dumagép szereplõk beleerõszakolását. Ez más stílus. Itt az abszolút hangsúly az egyénen, a játékos karakterén van. Nincs szüksége társakra, csak ha akar akkor van rá lehetõsége hogy szerezzen utánfutót aminek a szerepe nem az hogy érdekes legyen hanem hogy segítse a boldogulást.
Mindenben jó miért ne lehetne egy karakter (olyan nagyon mindenben kiváló egyént egyébként itt sem tudsz összerakni mert korlátozott a perk-ek száma, bár mindenbõl elérhetõ a maximális skill érték ami használhatóvá teszi csak legfeljebb nem teljesen kihasználttá a lehetõségeket?
Csak mert a kasztrendszereket használó RPG-k ezt nem engedik pont a mesterséges korlátozás miatt (bár tényleges RPG-knél, nem számítógépes variánsoknál, számtalan játékban össze lehet hozni a multitalent karaktereket akik nagyon sok mindenhez értenek, pár dologban kiválóak, másokban "csak" jók, megint másokban kicsivel jobbak az átlagnál?
Illetve azért ne lehessen multitalent karaktert csinálni, hogy a kedves lusta programozóknak és játékmechanikát faragó emberkéknek könnyebb úgy programozni és ellenfeleket alkotni, hogy csak bizonyos dolgokat kell figyelembe venni és behatárolt készletekkel kell csak dolgozni? A sablonok persze segíthetnek de számtalan téren megölik a játékélményt.
Az exploit-ok valóban rossz dolgok, ez tagadhatatlan, de ez a moddereket ismerve hamar korrigálva lesz.
A 150 kilós nord meg osongasson csak csatabárddal ha olyan kedve van (akár teljes vértbe ha éppen rájött az ötperc). Vagy egy hasonlóan nagydarab állat "varázsló" aki nehéz páncélban feszítve szórja a varázslatokat majd közelharcban pajzsra és baltára kapva darabol nehéz páncélban az is nyugodtan élhesse világát. Annak is megvan az utolérhetetlen hangulata. <#taps>#taps><#hehe>#hehe>
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Mondjuk ennek meg az lenne a hátulütõje, hogy pl. akkor is kéne a dual wieldingre vagy az axe-ra tenned ha csak buzogánnyal harcolsz (mert a buzogányos perkek már megvannak), de ez a rendszer még mindig reálisabb lenne, mint a mostani.
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Amikor megjelent, egy óriási "tesztelõgárda" szabadult rá, rámutatott a hibáira, elözönlötték a modok a skyrim nexust.
Ígértek a játékhoz normális kieget (DLC-t), ami izmosabb lesz, és nem csak 2 percet ad a játékhoz, remélhetõleg néhány népszerûbb mod ötletét is belenyomják majd.
Nem hiaba mondtak anno okos emberek, hogy az emberiseg meghulyul a szabadsagtol, ezert kell midnig bizonyos keretek kozott - fenntartva a szabadsag latszatat -, de totalis kontrol alatt tartani. 😊
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Ennyi.
A kaszt specko dolgot pedig a csillagjegyeket helyettesito STONE-nal oldottak meg.
Oke, a bicskaval huzni 100ig smithing el lett baszva, ketsegtelen, hogy a tradeskillek felhuzasa bantoan egyszeru.
Tényleg érdekes hogy lehetsz nehéz páncélos warrior, aki két kezes karddal teper, és mellé idézed a lényeket magadnak (hmmm.. good idea), vagy robe-ban mászkáló íjász (értelme nem sok, de a lehetõség adott). Mondjuk nekem pont ez teszi a játékot széppé, hogy bármilyen "kasztot" csinálhatsz magadnak, és nem vagy beskatulyázva.
Cloth-os destru/conju mage ne tudjon már profin blacksmithingelni, és íjjal 800 méterrõl a légy cerkáját se lõje már el 😊
Pár limitáció jó lenne, pl ha jó kovács vagy (izmos állat), akkor ne tudj enchantingolni (precíz aprólékos) olyan OP cuccokat, hogy egy sárkány meglát, és öngyilkos lesz.
Persze ez csak magánvélemény, most megyek és szépen csinálok egy 2h conju "death knight"-ot... 😄
Viszont "életszerûbb" szvsz, hogy ha valamit sokat használsz, akkor az fejlõdik is. Most nem tudok kovácsolni, de ha elkezdeném, az 500. tõr után biztos tudnék már komolyabbat is csinálni.
PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3
Szerintem úgy lenne jó, ha lehetne választani egy kasztot, ami annyit csinálna, hogy a hozzá tartozó képességek gyorsabban fejlõdnének, a többi pedig jóval lassabban.. Például, lenne mondjuk tolvaj, az dobná az egykezes, light armor, lockpick, pickpocket, speech, meg a sneak skillt.. Lenne mondjuk ranger, az dobná a archery-t, a light armort, az alchemyt, a restorationt, meg kovácsolást... A mágus magától értetõdik, de mondjuk abból is lehetne két féle, stb. stb....
Szerintem iszonyat debilen néz ki, ahogy a 150 kilós nord állatom egy kibaszott nagy csatabárdal a kezében oson ide-oda..