The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm! 😊
Fantusz
Nercto ágon ez egyik perk +100 életerõt ad az újraélesztett zombinak, az elementál ágon plusz sebzést kapnak a lények a perktõl.
Szerintem nem érdemes mindkettõt fejleszteni, de nem is tilos.
Zombi élesztéshez kell egy hulla, oblivionlények idézhetõk a semmibõl, nem kell hozzá "alapanyagot gyártani".

nebasszameg....2 napig nem voltam itt. ezalatt meg lett 650 hsz!
feladom...nem olvasok el ennyit!<#taps><#wow1>
Jaja, tudom, de most elég nagy csapat jött össze, és bízom benne, hogy 1 éven belül meglesz.
Addig is van mivel tolni... ugye alapból csak hétvégén tudok játszani, és akkor is csak ha nincs egyéb elfoglaltságom😄
Most jelenleg sok mindenben benne vagyok, csak elfogyott közben az ihlet, és félbemaradtak. (Dragon Age, még csak az elsõ rész, egyszer kijátszva😄 a második végigjátszást féléve kezdtem, de még felénél sem vagyok; Witcher 2, szintén egyszer kijátszva, második végj. elkezdve, de felfüggesztve😄;
Most Bf3 single megvolt, multiban patchre várok; Amivel leginkább játszok az a WoT(world of Tanks) de annyira nincs értelme, mert pénzt meg nem költök rá, így hamarosan, ott is megáll a tudomány fejlõdésben. Szóval ellenék én skyrim magyarításig..)

Amúgy ti nem vagytok néha úgy vele, hogy már nem kötnek le annyira a játékok mint régen? Én nagy kockának tartottam magam, talán még tartom is, de az utóbbi idõben alábbhagyott a lelkesedés, pedig nincs korhoz kötve vagy ilyesmi. Vártam a skyrimot nagyon, és nem is értem hogy bírom ki játék nélkül...:\
Magh
Felhúztam a Conjurationt, most olyan 85 körül van. Ugyebár a legerõsebb lényeim a Dremora Lord és a Storm Atronach; Masteren annyi, hogy perma idézõdnek és kettõ lehet. Perkek kirakva.
A kérdésem, hogy ezek még fognak erõsödni valahogy, vagy ennyit tudnak? Az alap lényeket elkenik, de bármi komolyabb, jelen szintemen pl. Draugr Scourge, szétcsapja õket, ezenfelül a Dremora a destro spelljeimet sem szereti. De ennyi erõvel a töltelék lények fekszenek az elsõ Chain Lightningtól is, vagy megint elõhozakodok a 100-as Illusion-ömmel, egy teljes teremnyi lény megöli magát/elmenekül/nem harcol, láthatatlanul átmegyek köztük etc. És a legerõsebb lény is begõzöl, megöli az összes többit, pl. ezeket tudom majd éleszteni?

oksa köszi
Calver
#10755-ban leírták a megoldást, még annyit teszek hozzá, hogy vedd meg Clairvoyance varázslatot - én is kicsit vakargattam ott a fejem h hova tovább, aztán benyomtam és azonnal megmutatta a helyes utat.
bár sajnálatos módon általában nem így viselkedik - ha egy rács van elõtted, nem a kapcsolót mutatja hozzá, hanem az utat... a lezárt rácson keresztül. <#rolleyes>

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
õszintén szólva soha nem vettem észre ilyet - meglehet, h volt párszor, de annyira nem feltûnõ, h emiatt feleslegesnek tartom perkek elpazarlását.
na meg ha a kétlábú megnézi, mennyi ellenfél nyomul buzogányokkal? minden ötvenedik? századik? szinte mindenkinél kardokat és tõrt látok, balta/buzogány alig. jelentéktelen dolog.
ellenben a mágusok... na rájuk még lehet nyugodtan mondani, h tényleg veszélyesek.

magyaritasra sajnos még varhatsz 😊

akkor vagy 2 évig nem játszol vele,Oblivion se volt kész hamar😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Keress egy szekrénynek álcázott titkos átjárót 😊

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Én lvl 4en abbahagytam a játékot, éppen csak megnéztem, hogy milyen lett, és bejövõs. Jelenleg éppen magyarításra várok. Amúgy csak azért bírom ki, hogy ne játsszak vele, mert koleszban vagyok, és laptop meg nem bírja el. 😄
Otthon meg azt a két napot ki lehet bírni! 😄

Kérdésem, hogy csináltak már olyan módot hozzá, hogy lassabban fejlõdjünk?
Fantusz
Vért szívni csak alvó NPC-tõl tudsz - mindegy hol alszik, csak aludjon.
A lopakodás sikere meg attól függ, mennyire vagy gyakorlott surranó.
Magas sneakkel, perkekkel lopakodhatsz nehézpáncélban, lebukás veszélye nélkül, 25ös sneak alatt meg meztelenül is lebuksz az elsõ lépés után.

A vámpír létnek vannak nehézségei is, ha nincs gyakorlatod még a játékban, nem azzal kellene indítani, hogy vámpírrá váljon a karaktered - elõbb fejlõdni kellene, s néhány fontos perket kitanulni.

"The bar is locked into place and cannot be opened."
Fantusz
A fejlõdésrendszer szerintem itt jobb, mint az Oblivionban volt.
Itt minden képesség használata belejátszik a szintlépés elrésébe, viszont a képesség igazán csak a perkekkel lesz hatékony, amibõl szintenként mindössze csak egyet lehet "tanulni".
Persze vannak ebben a rendszerben is hibák, de ezt a részt pozitív változtatásnak gondolom a major-minor skillekkel bûvészkedés helyett.

Azzal sincsen gondom, hogy a játékos szabadon fejlesztheti a karakterét, de a guildoknál hiányolom a követelményrendszert, ami pl. a Morrowindban volt.
Egy arch-mage igenis tudjon legalább expert szinten varázsolni, egy harcos meg legyen gyakorlott a fegyverhasználatban. Morrowindban skillekhez is kötötték az elõléptetéseket, nem csak a feladatot kellett teljesíteni. Szabadon lehetett fejleszteni ott is a hõsünket, de ha egy céhen belül elõre akart lépni a ranglistán, fel kellett mutatni valamit az adott területen szerzett tudásból.

De mind azt megbeszeltuk ezt meg csokkenthetik az ellenfel kulonbozo kunsztjai, szoval nem baj, ha tul van meretezve.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

enjoy!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Thieves Guild küldetés, be kellett törnöm annak az áruló srácnak (Mercer) a lakásába hátha találok valami infót. Bejutottam, de az ajtókat nem tudom nyitni, mert elõtte van az a fa, és nem tudom elmozdítani.(Door Bar) Segítség!
Nekem nem. 😊
HA egy harcos vámpír vagyok akkor ha leveszem a nehéz vértemet és úgy próbálok belopózni egy házba vért szívni akkro észre vesznek? a Másik kérdés meg ,hogy csak a házakban alvó emebrektõl tudok vért szívni?
Calver
szép, de 567 ám az armor limitje, afelett nem növekszik egy picit sem tõle a sebzésellenállásod <#nezze>

Armor rating: 1317. A Daedric Greatsword sebzése meg 424(+343).
Asszem most már leállok. 😊

PSN ID: Lord_Mortanius

Abban azért én pl. hajlok, hogy igazat adjak neked, az a csalódás a többi szereplõben, a karakterük és a történetük erõsségében. Bár lehet, hogy elhamarkodottan mondom ezt, hiszen a játék felénél biztos hogy kevesebbet láttam még, talán a negyedét. Nekem a legfrissebb példa, amit láttam a Bethesda neve alatt, az a Fallout New Vegas, és az ebben kiváló volt - olyan erõs története és karaktere volt egyes fõbb szereplõknek, fõleg a companionoknak /csatlósoknak, hogy azt nehéz elfelejteni (talán Boone, a sniper a legjobb példa, vagy Veronica). Nincs mit tenni, nincs olyan játék, ami mindenben kiváló, ráadásul biztos sokaknak nem is hiányzik ez a rész a boldogsághoz.

Ezek a megkotesek altalaban az egyensuly kialakitasahoz kellenek, hogy senkibol se legyen altalanos superman.
A kulonbozo vilagokban ezt kulonbozokeppen ideologizaljak. Peldaul a magia tanulasa hosszadalmas, teljes embert igenylo feladat, ami nem sok testgyakorlast tesz lehetove. Vagy pl. a Shadowrunban a kiberverek, amik a fizikai kepessegeket fokozzak, nagyon rossz hatassal vannak a magikus kepessegekre, igy egy magus csak minimalis hardvert engedhet meg maganak. De a legtobb vilagban vannak kevert karakterek, az emlitett Shadowrunban peldaul fizikai adeptusok, akik kulonleges fizikai kepessegeinek magikus forrasa van, de hagyomanyos ertelemben vett varazslatokra keptelenek.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Molnibalage
Annyi nem, de a legendaryra felhúzott armor és nehézpajzsok blokkja legnehezebb szinten bizony kell...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

De, nehogymár 2000 armor kelljen azért, mert mondjuk minden 100. mob kalapácsal támad, és igy valamennyi armort ignorál. 😊
Molnibalage
Pont arról volt szó, hogy nem lesz meg. Hiába éred el armor értékben az ~600-at, ha azutén még lesznek levonások.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Lacee
na jó de ha minden Mer közneve elf, akkor a dwemernek a dwarf annyira nem stimmel 😊
jó, persze az orc sem illik a sorba, de õk valami daedra istenség átkától változtak meg, így indokoltabb a más elnevezés. A dwemer egyébként mélységi (deep) elfet jelent, róluk annyit tudni (ha tévedek, majd Fred vagy valaki kijavít), hogy szakállasak voltak, föld alatt éltek és nagyon vágták az "alternatív" mágiát és a technológiát: pl. a páncélokról azóta sem világos, hogy azok mindenféle gépek alkatrészei/pajzsai voltak-e, amiket aztán a kutatók/fosztogatók magukra aggattak, vagy ténylegesen viselésre kitalált darabok.

a törpe elnevezés (legalábbis az ES wiki szerint) valószínûleg azoktól az óriásoktól származik, akik elõször találkoztak velük. nekik értelemszerûen tökmagok voltak 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Egy dolgot nem értek a variknak miért kéne mindig kis vékony, csontiknak látszani.. Vannak a BattleMage-ek amik pl a frontvonalban aprították a Descrution skilleket, ha meg közelebb került 1-2 ellen,akkor átváltottak mellee weaponra és hadonásztak vele.. Az tény, hogy egy baromi nagy kardot nem tudna megtartani egy átlag ember, de attól ha nagyon rágyúr, akkor megszokja súlyát és hadonászhat vele bátran(max. 1-2x a földbe szurkál, de megolható)..

Most csak egy saját példát tudok mondnai, pl. én hegyeket mászom IRL és az elején persze nehéz volt a saját súlyomat több mint 5 percig tartani a magasban, de bõ 1,5 év tapasztalat után már bátran mondom, hogy felmászom én elég sok helyre.. 😉

A 150 kilós nord állathoz meg filmbeli példának ott van Conan (aki bár le lett barbározva, jóval több volt annál, hiszen harcos, hadvezér, gladiátor, olvasott (mûvelt) ember és tolvaj is volt sokáig (a kovács tudományáról nem is szólva amit még gyerekkorából hozott magával, igaz mikor õ osont akkor másfélkezes kard volt nála nem bazinagy bárd). 😊

Na õt se lenne egyszerû dolog egy kasztba belesúvasztani, mert általános RPG-s kasztokból legalább 3 különbözõben, több szerepkörben ténykedett élete során. A skyrim-ben legalább le lehet képezni õkelmét.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

mousee
Amúgy csodálkozom rajta, hogy nem készült még belõle poén animáció, ahogy a 120 kilós orc warrior oson a barlangban, a törékeny rozoga pap meg felkapja a batár nehéz csatabárdot 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Hogy haraptok 😊 en csak beleolvastam a hozzaszolasaba es annyi..nem igazán érdekel, persze örülök, hogy vannak akik megvédik a jatekunkat helyettem is, jobban meg is tudják mint én (több tapasztalat stb.)

mousee
Engem nem zavar (sõt, kimondottan tetszik), de sötétbaromnak igaza van, hogy qva hülyén néz ki 😄

Legalább nehezítsenek a játékon, mert így a legnehezebb szint sem kihívás egy jól felépített karakternek. Lehet hogy én vagyok a hülye, de miután megunom a jelenlegi karakteremet (nord conju warrior, 2 egykezes karddal teper, és idézgeti a lényeket), akkor kezdeni fogok egy olyan karaktert, amivel tényleg nehéz a játék (alteration/illusion kombóban gondolkodom, és robe-bal mászkálva, magas speech-el és encha, resto-val kombinálva).

Kín szenvedés lesz vele valószínûleg játszani, de nagyon szórakoztató 😊 (vagy csak én vagyok olyan õrült, ha azt szeretem ha egy játék kiba. nehéz? 😛)

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

PiszkosFred
Botfulu... 120kilos... ezek mind mind testi vagy erzekszervi hianyossagok, hatranyok. A jatekban ilyen nincs, ezert kar ilyen szempontbol nezned. A jatek egy mesevilag, ahol az lehetsz es ugy, ami es ahogyan akarsz lenni. Az evtizedes szerepjatekos sztereotipiak utan persze furcsan hatnak, de pont ez benne a szep es egyedi.

Ertem amit mondasz, tenyleg furcsanak tunik elsore, de van benne racio.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Pont ettõl jó, hogy nem skatulyáz be feleslegesen, mesterséges korlátokat támasztó kasztokba a játék és fixál le egyetlen lehetséges fejlõdési vonalra (érdekes amúgy hogy pont a DAO-hoz a legnépszerûbb modok közé tartoznak azok amik az eredeti korlátokat kitágítják és a tanulható dolgokat, mint például specializációk, pakolgatják át ide-oda).

A korábbi részekben bár voltak kasztok (amik lényege annyi volt hogy kiválasztottak vagy akár te magad kiválasztottál jópár skill-t mint elsõdleges skill-t és ezek fejlõdése határozta meg a szintlépéseket, ezek indultak magasabb értékrõl azt nagyjából ezzel le is volt tudva az egész), de azok sem voltak olyan korlátozottak mint a DAO esetében. Adtak egy alapot de onnantól bármivé fejleszthetted a karaktert. Mankót jelentettek nem végleges megkötéseket és korlátozásokat.
Pont ez a nagy erõssége a TES játékoknak, hogy nem kell mesterségesen rád erõszakolt korlátok között senyvedni. Itt van a világ a maga erõviszonyaival és aztán ebbe a játékos karaktere majd boldogul ahogy tud, nem kötik meg mindjárt a játék legelejétõl a kezét.

A karakterek érdekességérõl meg annyit, hogy én ide teljesen feleslegesnek tartanám más dumagép szereplõk beleerõszakolását. Ez más stílus. Itt az abszolút hangsúly az egyénen, a játékos karakterén van. Nincs szüksége társakra, csak ha akar akkor van rá lehetõsége hogy szerezzen utánfutót aminek a szerepe nem az hogy érdekes legyen hanem hogy segítse a boldogulást.

Mindenben jó miért ne lehetne egy karakter (olyan nagyon mindenben kiváló egyént egyébként itt sem tudsz összerakni mert korlátozott a perk-ek száma, bár mindenbõl elérhetõ a maximális skill érték ami használhatóvá teszi csak legfeljebb nem teljesen kihasználttá a lehetõségeket?
Csak mert a kasztrendszereket használó RPG-k ezt nem engedik pont a mesterséges korlátozás miatt (bár tényleges RPG-knél, nem számítógépes variánsoknál, számtalan játékban össze lehet hozni a multitalent karaktereket akik nagyon sok mindenhez értenek, pár dologban kiválóak, másokban "csak" jók, megint másokban kicsivel jobbak az átlagnál?
Illetve azért ne lehessen multitalent karaktert csinálni, hogy a kedves lusta programozóknak és játékmechanikát faragó emberkéknek könnyebb úgy programozni és ellenfeleket alkotni, hogy csak bizonyos dolgokat kell figyelembe venni és behatárolt készletekkel kell csak dolgozni? A sablonok persze segíthetnek de számtalan téren megölik a játékélményt.

Az exploit-ok valóban rossz dolgok, ez tagadhatatlan, de ez a moddereket ismerve hamar korrigálva lesz.

A 150 kilós nord meg osongasson csak csatabárddal ha olyan kedve van (akár teljes vértbe ha éppen rájött az ötperc). Vagy egy hasonlóan nagydarab állat "varázsló" aki nehéz páncélban feszítve szórja a varázslatokat majd közelharcban pajzsra és baltára kapva darabol nehéz páncélban az is nyugodtan élhesse világát. Annak is megvan az utolérhetetlen hangulata. <#taps><#hehe>

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Pretorian
Ez így volt Oblivionban, és nem véletlenül lettek eltörölve a kasztok, így sokkal szabadabb a fejlõdés. Mondjuk a perkrendszert lehetett volna finomhangolni, pl. csak arra a skillre tehetsz pontot, amelyiket használtad a szintlépés elõtt, vagyis fejlõdött a skill. A 10 skill increase-bõl amelyik skill több ponttal járult hozzá a leveluphoz, arra tennéd kötelezõen a perk pontot. Ha 10 különbözõ skill fejlõdött, vagy már nem tudod a már említett skilleket továbbfejleszteni, akkor bármelyikre.
Mondjuk ennek meg az lenne a hátulütõje, hogy pl. akkor is kéne a dual wieldingre vagy az axe-ra tenned ha csak buzogánnyal harcolsz (mert a buzogányos perkek már megvannak), de ez a rendszer még mindig reálisabb lenne, mint a mostani.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

mousee
Egyáltalán nem az, bethesda játékról beszélünk 😊

Amikor megjelent, egy óriási "tesztelõgárda" szabadult rá, rámutatott a hibáira, elözönlötték a modok a skyrim nexust.
Ígértek a játékhoz normális kieget (DLC-t), ami izmosabb lesz, és nem csak 2 percet ad a játékhoz, remélhetõleg néhány népszerûbb mod ötletét is belenyomják majd.

Mert miért ne lehetne egy Nagy globális Orc meglapulva a fûbe, várva az ellent.. vagy akár egy íjjász Robe-ban.. Pont ez a szép benne, úgy alakítod a karaktered ahogy szeretnéd. IRL sem mondják meg, hogy te pl. Vasutas vagy és csak Vasutas ruhát használhatsz pl. De ha Te elakar menni agysebésznek, igaz nem 5 perces dolog, de megoldható ha úgy nézzük. 😉

PiszkosFred
Az elmult 100 evben a magusok csak kopenyt hordtak, a tolvaj csak borben rohangaltak es a warriorok sima badughuszarok voltak. Miert baj az, ha a jatekos szabadon donthet ebben? Ha akar, tovabbra is lehet borszerkos tolvaj nyugodtan. De ha nem, akkor a lehetoseg adott.

Nem hiaba mondtak anno okos emberek, hogy az emberiseg meghulyul a szabadsagtol, ezert kell midnig bizonyos keretek kozott - fenntartva a szabadsag latszatat -, de totalis kontrol alatt tartani. 😊

SötétBarom
Ez nem feltétlenül igaz.. Amihez hülye vagy, azt nem erõlteted, mert egy idõ után feltûnik, hogy balfasz vagy hozzá.. Ami meg megy, azt nyilván tovább nyomod, mert érzed, hogy tehetséges vagy benne. Teszem azt valami botfülû fazont taníthatsz te évekig zongorázni, akkor is csak erõs közepes lesz, ill. egy 207cm magas 120 kilós csávót hiába szeretnél tornászVB-re cibálni, sok sikerélménye nem lesz..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

De az ilyesmiket lehet orvosolni (ha mást nem, modokkal). Bár szerintem kicsit sántít, hogy egy játék hibáit/hiányosságait a játékosok hozzák rendbe...
SötétBarom
Nem élek vissza az exploitokkal, pusztán idétlennek tartom.. Mondjuk amirõl beszélek szerintem viszonylag egyszerûen megoldható lenne egy moddal...

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

PiszkosFred
Miert kellene egy karakternek mindenben jo lennie? Csak abban vagy jo, amit hasznalsz. Errol szol az elet - ha csak nem vagy valami debil mekkmester. Amit gyakorolsz, azt jobban tudod hasznalni, ugyesebb leszek, tobb elonyod szarmazik belole, vagyis "gyakorlat teszi a mestert".

Ennyi.

A kaszt specko dolgot pedig a csillagjegyeket helyettesito STONE-nal oldottak meg.

Oke, a bicskaval huzni 100ig smithing el lett baszva, ketsegtelen, hogy a tradeskillek felhuzasa bantoan egyszeru.

mousee
Ettõl függetlenül igaza van.
Tényleg érdekes hogy lehetsz nehéz páncélos warrior, aki két kezes karddal teper, és mellé idézed a lényeket magadnak (hmmm.. good idea), vagy robe-ban mászkáló íjász (értelme nem sok, de a lehetõség adott). Mondjuk nekem pont ez teszi a játékot széppé, hogy bármilyen "kasztot" csinálhatsz magadnak, és nem vagy beskatulyázva.

Cloth-os destru/conju mage ne tudjon már profin blacksmithingelni, és íjjal 800 méterrõl a légy cerkáját se lõje már el 😊

Pár limitáció jó lenne, pl ha jó kovács vagy (izmos állat), akkor ne tudj enchantingolni (precíz aprólékos) olyan OP cuccokat, hogy egy sárkány meglát, és öngyilkos lesz.

Persze ez csak magánvélemény, most megyek és szépen csinálok egy 2h conju "death knight"-ot... 😄

Senki nem kötelez arra, hogy mindent kimaxolj, vagy hogy visszaélj az exploitokkal. Igen, ez a játék megkövetel némi önmegtartóztatást, a játék nem fogja helyetted meghúzni a határokat, ezt neked kell megtenned.
Így mûködött Oblivionban, ahogyan te most leírtad.
Viszont "életszerûbb" szvsz, hogy ha valamit sokat használsz, akkor az fejlõdik is. Most nem tudok kovácsolni, de ha elkezdeném, az 500. tõr után biztos tudnék már komolyabbat is csinálni.

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

PiszkosFred
De a tobbi nep ugy is nez ki, mint az egyik fantasy vilagokban szereplo "megfeleloje" 😊 A "torpek" meg nem, maximum az eletvitelukben. Picit santit, legalabb lettek volna kicsik. De hat, ez van, ezt kell szeretni.

Nem átgondolatlan, csak a minél nagyobb szabadságra törekszik. Nem áll le ott, hogy a mágus csak ezt használhat, a warrior csak azt... Csinálhatsz akár olyan karaktert is, ami mindenben tökéletes, csak az megölné a játékélményt. Szerintem ott szúrták el ezt a fejlõdéses dolgot, hogy kivették a Major/Minor skilleket. Azokat némiképp átalakítva (PL. Minor skilleknél alacsonyabb a szintlimit) kellõ szabadságot adnak, ugyanakkor némiképp visszafogják a dolgokat.
SötétBarom
Szerinted az jó, hogy egy karakter mindenben jó? Ha ez még nem lenne elég, bónusznak ott vannak még a shoutok is.. Arról nem is beszélve, hogy van egy csomó exploit, amivel röhejesen gyorsan lehet fejleszteni bizonyos képességeket (tõrkészítés például..).

Szerintem úgy lenne jó, ha lehetne választani egy kasztot, ami annyit csinálna, hogy a hozzá tartozó képességek gyorsabban fejlõdnének, a többi pedig jóval lassabban.. Például, lenne mondjuk tolvaj, az dobná az egykezes, light armor, lockpick, pickpocket, speech, meg a sneak skillt.. Lenne mondjuk ranger, az dobná a archery-t, a light armort, az alchemyt, a restorationt, meg kovácsolást... A mágus magától értetõdik, de mondjuk abból is lehetne két féle, stb. stb....

Szerintem iszonyat debilen néz ki, ahogy a 150 kilós nord állatom egy kibaszott nagy csatabárdal a kezében oson ide-oda..

Ez nekem is furcsállott, de ha belegondolsz, az összes többi fajnak is van "hivatalos", és közneve. Orc-Orsimer, Dark elf-Dunmer, High elf-Altmer, Wood elf-Bosmer. Akkor a Dwemereket miért ne nevezhetnék Dwarf-nak? Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a genetikán kívül teljesen egyeznek is a közismert képpel.