The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amit irtál az min változtat? X-Boxon is van kalózkodás. Én általánosságban irtam, hogy hiába sír mindenki a kalózkodás miatt, a tényleg jó játékokból milliószám fogy, összplatform szinten és a skyrim ráadásul kiemelkedõen fogyott pc-n is, még magyar országon is pedig itt aztán tényleg válság van.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

yesname
"kalózkodás nincs csak rossz játék. Nézzük meg skyrim eladásait, õk nem sirnak a warez miatt"

Ne haragudj utánanézel a dolgoknak mielõtt beállsz az agyhallottak sorába?
1. panaszkodtak õk is a PC warez miatt, csak nem verték annyira nagy dobra, mint pl. UBIsoft.
2. Nézd már meg a PC-s és a konzol eladásokat, de akár külön nézheted a PC vs XBOX vagy PC vs PS3-at is.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Fantusz
Kovácsoknál mindíg van némi alapanyag.
Ebony tömböket is meg tudna már venni a karim, csak éppen nem tud belõle páncélt faragni, ahhoz még kevés a tudománya :-)

Kipróbáltam tegnap smithinget. Felnyomtam magam 50 fölé és máris Steel helyett fejlesztett ork páncélba tudtam öltöztetni a Karakteremet. Jó volt. Persze gondolom ork felett már lényegesen nehezebb lesz alapanyagot találni az új páncélokhoz. Már az orchlikum vagy milyen érc is eléggé nehezen jött össze.
Egoraptor
Vannak már balance mod-ok azoknak akik lassabb fejlõdést és kevesebb
exploitot akarnak. Peace<#eljen>

JethroHUN
Ha nem lehet is gyorsan felhúzni a kovácsolást, és "megfelelõ" armor ratinget összehozni akkor experten/master-en nem sok esélye lenne egy közelharcos karinak. Nem kell full daedric páncél szett, mehetek steel platebe is 100as smithinggel, azt is elég maxosra lehet fejleszteni, de ne kelljen már maxLevel-nek lennem hogy ne 1hiteljen egy silver hand, csávó. Ez nem mmo hogy amin ellefél nagyobb nálam 1 szintel már sebezni se tudjam.

A probléma a nehézségek közti balansszal van. Destruction adepten tarol, experten már (fortify ecnhatnélkül) már jóval nehezebb.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fantusz
Ennyit kellene változtatni.
Jó példa a trénerek esetében, 50-es szintig néhány száz aranyért fejlesztenek egy szintet, 50 után ez megugrik, lényegesen többet kérnek.
Persze az is egy baromság, hogy ha a tréner a kísérõd, akkor vissza veheted tõle az aranyat.
Kovácsoláshoz, enchantoláshoz is egy "fék" kellene 50es skill elérése után igenis lassuljon a munkaasztalon fejleszthetõség, s azonnal lenne értelme a trénereknek.

egyébként ugyanez igaz a tünde elnevezésre is, mint a tündér egy változatára.

"A „tünde” (elf, quend) kitalált nép J.R.R. Tolkien könyveiben, melyet kezdeti elképzeléseiben szintén a kelta-germán-óangol mitológia „tündéreirõl” mintázott, késõbb azonban a költõi elképzelés átlényegült. A Tolkien mûveibõl merítõ egyéb fantasy-mûvekben (például M.A.G.U.S., Dungeons & Dragons, Warcraft) is szerepelnek tündék, bár ezeket inkább az angol „elf” kifejezéssel illetik." (wiki)
JethroHUN
Komolyan emberek, te pl PiszkosFred, ez a legnagyobb problémád??? "jaaaj lekovácsoltam 1 tonna kiskést, jaaaj már lv100as kovács vagyok..."
Ez nem a játék hibája ez a TE hibád, mert te farmorltad szét a játék élményt... Én pl ékszereket csináltam, bõrpáncélt stb, hogy pénzt is keressek. Ne egy játékot hibáztassunk mert nincs képzelõ erõnk, találékonyságunk.<#wow3>

mousee
Hasonló rendszert csinálhatnának, mint amilyen a wow-ban a craftolás. Alacsony szintû cucc alacsony skillt húz, ha átlépsz egy szintet, akkor pedig nem fejleszt. Igenis, ha legendary OP páncélt akarsz, akkor szopj érte. Így is enchant-al és BS-el olyan cuccokat lehet csinálni hogy egy sárkány meglát, és nyüszítve ugrik be valamelyik erõd mögé még a legnehezebb fokozaton is.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Fantusz
Ha így áll hozzá valaki, akkor egyetlen bicskát sem kell kovácsolnia, konzollal minden skillje lehet 100-as, végtelen arany, halhatatlanság, ésatöbbi...

Ez egy igen jó játék, de vannak benne hibák, s az egyik a kovácsolás ilyen szintû fejleszthetõsége, illetve mindjért egy másik vetülete is: a kovácsolás szükségessége.
Mágus, tolvan is kovácsol mint az õrült, nem csak azért, mert ezzel lehet a leggyorsabban húzni a karit (sokszor félre is), de kellenek a bónuszok a védelemre, s ez a kettõ együtt siklatja ki igazán ezt a szakmát.
A legkönnyebben feleszthetõ képesség olyan bónuszokat ad, mirõl ha lemond a hõsünk (mert teszem azt egy mágus, tolvaj, s elvileg neki nem kellene mestetszinten kalapálni) igen komoly hátrányba kerül.
Ugyanez igaz az enchantra is: könnyen fejleszthetõ, lés rettenetesen erõs bónuszokat ad, így harcosoknál is sokkal elõrébbvaló lett, mint a fegyverhasználat tanulása.

JethroHUN
Persze, plána ha lesser/petty kövekkel még dobsz rá vmi enchantot is.

Sir Quno Jedi
Egen 20. szintre trainerrel meglenne a 100-as smithing skill, de akkor CSAK az (minden más marad, amit trainerrel akartál volna fejleszteni) és ahogy írtad kellene hozzá hihetetlen mennyiségû píz. Szóval az érdekes lenne... 😄DD

Amúgy érdemes iron-t, silver-t, vagy gold-ot bányászni, áttrasznmutálni gold-dá, majd kiolvasztani és ékszert kovácsolni belõle (az ékköveket is bele lehet, még többet ér úgy). Így rengeteg pízt lehet összepakolni, pláne ha jó az alkudozásunk.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

JethroHUN
Elolvastam kb a feléig, gõze nincs a játékról, se a sztoriról, berakott két screenshotot, google elsõ 2 képet... szánalmas az a csávó...

Az utóbbi idõben engem sem kötött le igazán egy játék sem, de a skyrim most nagyon leköt, tehát nem velem vagy velünk van baj hanem a játékokkal. Ez igaz a kalózkodásra is: kalózkodás nincs csak rossz játék. Nézzük meg skyrim eladásait, õk nem sirnak a warez miatt. Pedig õk is ugyanabban a válaságsúlytotta világba gyártják a terméket.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

JethroHUN
Gondold már végig, ha legendary daedric armort kéne ahhoz kovácsolni hogy 1et felmenjen a smithing-ed akkor szed volna bárki aki küszködne vele? Húzná fel konzolból... Ja persze trainerrel, szintenként csak 5öt lehet és már 50 skilltõl 1000G...1 alkalom, legalább 100K G kéne hogy ki tréneld maxra.

JethroHUN
<#falbav>szegény óriások, jó párat levágtam ezekbõl a békés lényekbõl...csak késõn vettem észre hogy CSAK Greater a lelkük.... bazzze, csak a Mammuth az a grand vagy mi?!

A College könyvtárosa átveszi örömmel, még fizet is érte.
Köszi, akkor megnyugodtam. Csak kicsit rémisztõen hatott kiírva az a 20-as súly 😊

PiszkosFred
Teljesen mindegy, hogy en hasznalom e vagy sem. A "torokkel/bracerrel a 100as skillig" szeru rendszer sajnos hibas. Javitani kell. Ennyi. Akar hasznalom, akar nem.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Calver
ha azt írja, h küldetéshez kellõ cucc, és nem tudod kidobni, akkor ne aggódj - úgy nincs súlya.

"The trees move. Do you not see it?"

Gubberx
Üdv a klubban, velem is ez történik mostanában 😄

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

mousee
Oké, én sem használom, sõt a trainerektõl sem "lopom" vissza a pénzt, sõt trainertõl csak akkor tanulok valamit, ha pont akkor jön, amikor már csak 1 pont kell a lvl up-hoz. De ettõl függetlenül jó volna ha javítanák, hogy véletlenül se.

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Teljesen mindegy ha nem tetszik valami, akkor nem használod. Nincs itt semmi gond.

PiszkosFred
Csakhogy ez nem exploit. Ez igy lett tervezve. Hibasan.

Véletlenül nincs valami módja, hogy megszabaduljunk az elder scroll itemtõl? Mert nem épp a legkellemesebb, hogy jóval a fõküldetés befejezése után még mindig 20-at foglal az amúgy is elég szûkös terhelhetõségbõl.

Ez egy single játék, és RPG akkor meg aztán senkit nem érdekel az exploit, hiszen vagy használod vagy nem.

Calver
a hiba az ön készülékében van, mindenki más max arra panaszkodik, h milyen könnyû a játék.

"The trees move. Do you not see it?"

PiszkosFred
De ha megsem, akkor adjak ki vegre a CS-t, hadd csinaljon par modder egy tradeskill korlatozo modot.

mousee
reméljük ez a következõ peccsben be lesz vezetve, de minden szakmára/skillre vonatkozóan. Minél fejlettebb a skilled, annál lassabban kéne hogy fejlõdjön. Ez a vastõrözés móka egy vicc, javíthatnák nyugodtan a taníts, hadd nézzem mid van, jé pénz, add ide expolitokat is.

Ha normálisan játszana mindenki és nem a gyors "meggazdagodást-fejlõdést" keresné" akkor nem lenne ilyen gond. Viszont 1 dolgot belerakhattak volna ha már smittingrõl volt szó. Én beleraktam volna olyan "korlátozást",hogy pl tõr készítés esetén mondjuk az elsõ 2 után nõljön csak és kénytelen lennél a többi felszerelést is megcsinálni,hogy ténylegesseb fejlõdj..
Molnibalage
Egy óvódás is okosabban hozná össze a rendszert.

Ha túl kemény még a fõküldi, akkor csinálj melléket. Ez lenne logikus...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez nem feltetlenul segit, mert egy bugtol tenyleg visszakerulnek a varosorok, es ok meg nem tudnak a dolgok rendezodeserol, viszont a borton mar nem mukodik. Konzolon extra szivas, de olvastam valami olyasmit, hogy kovess el valami aprobb buncselekmenyt, akkor leultetnek rendesen, es helyrerazodik a dolog.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Kopiati
Egy sárkány pappal mit össze lehet szívni😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Laza
Meg ugye az is kérdéses, hogy megvan e az a perk, ami bónuszt ad arra, ha a négy testrészeden heavy armor van (fej, test, láb, kéz) ... mert akkor bukod a bónuszt.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

mert a fõküldik szintje hozzád van igazítva a mellékküldiké meg nem

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Oks köszi mert nem rétetem vertek össez vissza 5 szint óta és nem fejlõdött a heavy vértem pedig szitne cska az votl rajtam
Molnibalage
Nem semmi, az egyik fõküldis hely elõtti banditatáborban két black sould gemet találtam. Viszont úgy tûnik, hogy a játék nagyon kettõs arcú. A fõszálban 40-dik szintû, de rosszul fejlesztett karakterral simán szétütök mindenkit. Melléküldetéskben meg levernek, mint vak a poharat...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sir Quno Jedi
Már hogyne fejlõdne. Sõt azt ajánlják járj félig könnyû, félig nehéz vértben, így mindkettõ skill fejlõdik. Ehhez azonban SEBZÕDNI kell, de bazisokat, attól fejlõdik a páncél amit abból felfog. Keresel ellenfeleket és napestig vereted magad velük.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Srécok ha full heavy armorba vagyok ,de a cipõm egy bõr cipõ a 40 % fire res miatt. akkro nem fejlõdik a heavy armor skillem? mert még mindig ugyan anyni de már vagy fél éve harcolok
megcsináltátok már a Hillground tombot (sírhelyet), valami fantasztikus milyen változatos zombik támadtak nekem, Faendalt, amúgy leváltottam Lydiára, és ott egy Godrill nevezetû embernek kellett teljesíteni egy küldetést a végén a sok feltámasztott zombi és a Mage Valsot kellett megölni😊 sima ügy volt...érdekes most kezdek nagyon erõs lenne egy csapásra megölök szinte minden ellenfelet (óriáson kívül) mivel a blokkolást, heavy armort, kétkezes fegyverek sebzését nagyon fejlesztem plusz mostmár tettem az archeryre is 20%-al hatékonyabb vagyok abban is, életerõm is növekszik nehezebben halok meg😊 Staminát is természetesen. Kizárásos alapon a varázslatokkal keveset foglalkozom, tehát a Destruction Spells nagyon jók nekem néha alapszinten is, Enchantment az egyetlen amire pakoltam perket, mert tetszik nagyon ez a dolog, hogy egy armorra rá lehet pakolni pl 20%-os Magicka regenerálódást....iszonyú jó game, megkockáztatom, hogy jobb, mint a SWKOTOR, pedig nálam az az alap RPG-k tekintetében még a Mass Effect se jött be, ez viszont nagyon, az egész játék ÉL, a karakterek hitelesek és az egész világ...😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Nem tudom ez segít-e:
http://www.gamefaqs.com/boards/615803-the-elder-scrolls-v-skyrim/61095995
Én is így vagyok vele, a legtöbb játék már nem érdekel, csak az igazán zseniális játékok tudnak lekötni.

Eddig idén két ilyen volt, a Deux Ex:Human Revolution és a Syrim.

Magyarításra ne várjál, a Bethesda játékokban általában több szöveg van, mint egyes regényekben. A magyarítás ezeknél évekig tart.

van. Amiután kijöttök a bányából nem kell megtámadni a többivel az õröket. Ugyanis a bounty lenullázódik. Amíg azok ölik egymást simán el kéne sétálnod

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Fpocok
Tetszik a stílusod 😄 Én anno kinyírtam a fickót az íróasztalnál, aztán simán leléptem. Kint meg megdicsértek ezért.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Sziasztok,
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- elkalandoztam a térkép nyugati szélén lévõ Markarth városába. Priuszom nem volt, de belevágtam a Conspiracy küldetésbe. Ennek végkifejleteként bedugtak a helyi büntetés-végrehajtási intézet bányászati alosztályára. Innét sikeres kihatolást foganatosítottam a helyi menõ csávó segítségével, aki pár emberét beöltöztetve fura ruhákba nekilátott lemészárolni a városi õröket. Valahogy belekeveredtem a konfliktusba, és valszeg kiosztottam én is pár taslit a helyi õröknek, mert azóta nagyon nem szeretnek, még bounty hunter-t is küldtek rám egyszer. Viszont van 2 függõben lévõ quest-em, amik miatt vissza kéne mennem a városba, illetve a kormányzó palotájába.
Van vmi békés módja a konfliktus rendezésének? Pl. kifizethetem a fejpénzemet? Mert csak 2 opciót adnak az õrök: (1.) irány megint a dutyi (2.) verekedjünk életre-halálra
Az (1.) azért nem jó, mert akkor visszahajítanak a töküres bányász-szakosztályba, és onnét már akkor nincs kiút, a (2.) meg azért mert akkor elkezdenek gyilkolászni a "halhatatlan" NPC-k is, aztán az meg nagyon unalmas tud lenni egy idõ után...
Azt olvastam a Skyrim Wiki-n, hogy ez bug, és hogy PC-n az a megoldás, hogy a konzolparancs segítségével rendezi a játékos a viszonyát az adott frakcióval. De ugye X360-on nincs konzol, ahová parancsot írhatnék... <#confused>
Google--->Skyrim consol commands---> Megkeresed azt a parancsot, ami erre van kitalálva,hogy a questet "átugorja", mondván megcsináltad..

berlinboy6329
Nálam ugyanez van amikor Valtheim keepnél kell egy könyvet egy ládából kivenni,Cleansing of the Fane,de az olyan már van nálam,a ládában meg nincs,a nyl meg hiába mutat rá,nem tudok belõle kivenni olyat,ami nincs benne.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Forbidden Legend kuldit csainalnam de beleszaladtam egy bugba.
Egy amulet harom reszenek a masodik darabjat nem kapnom meg a Geirmunds Hallba a bosstol, sajnos csak a nyil van ott es mas semmi. Lehet hogy az volt a baj, hogy nem abba a sorrende vegezetem a kuldiket ahogy o mondta. Igy elobb pucoltam ki a Geirmund Hallt minthogy elmentem volna Folgunthurba. Ilyenkor mit lehet tenni? Visszatoltes nem lehetseges mert mar 15 szintet leptem amiota megkaptam az elso kuldit. Nem lehet valahogy ujrakezdeni a kuldit? Vagy a bosst feleleszteni, esetleg magat a targyat "magamhoz venni"? Koszi!