30713
TES
  • Batmanci
    Hozzám, feleségül jönne!
    Nekem ötletem sincs, hozzád miért nem?
    Fogat mostál reggel?
  • Batmanci
    Ha jól sejtem, ehhez a küldetéshez bele kell keverednem a politikába, illetve, a polgárháborúba, ugye?
  • bega82
    Fú de rég jártam erre... megint jó pár száz oldallal le vagyok maradva! :)
    Na mindegy.

Grelkának akarom megkérni a kezét Riftenben. De valamiért nem adja be a derekát, pedig elvileg ő a nőül vehetők táborát erősíti. Ez miért lehet? Először azt hittem az a baj, hogy nincs házam, de miután vettem házat, utána sem jelenik meg az opció. :) Bezzeg Vilkas meg Farkas a két kis buzi egyből csillog a szemük, hogy amulet of mara így meg úgy... :D Nekem viszont Grelka kell!!! Tudja valaki, hogy mi lehet a gebasz?
  • Ashtyra
    Akkor jól sejtettem . Akkor majd a köv. thief-fel odafigyelek erre. Kösz.
  • Fantusz
    Igen.

Like all light armor, the armor value depends on the player's armor skill, while the enchantments depend on player level with the highest enchantments coming at level 32.
  • Fantusz
    Liberate Falkreath Hold küldetést megcsináltad?
    Ez is szükséges a Blood on the Ice küldetésen kívűl a ház megvásárlásához.

Azt viszont nem tudom, hogy kitől lehet megvenni, sem Soltitude, sem Windhelm nem szimpatikus.
  • Batmanci
    Amellett, hogy lineáris, ráadásul körökre osztott volt.
    Nem szeretem a körökre osztott játékot, de mivel itt nagyon jól oldották meg, ezért kedveltem.
    Voltaképp a Witcher is körökre osztott lineáris játék menettel, aztán mégis jó lett. A többivel is egyetértek, és ez elég szomorú, mert elbutul az emberiség. Legalább a játékokból meríthetnének történelmet, fizikát, matekot, logikát, stb...
    Fantusz, Te sem tudod, kitől lehet megvenni a házat, mert nem akarok addig elmenni Wildhelmből.
  • Ashtyra
    Értem.Azért kérdeztem,mert láttam egy táblázatban,hogy bizonyos szintenként változnak az értékek.Talán attól függ milyen magas értékei vannak,hogy milyen szinten kapom meg?
  • Fantusz
    Kovácsolással csak a páncél védelmi értékét tudod növelni az enchantok változatlanok maradnak.
  • Fantusz
    A Kotor egy lineáris játék, annyi engedménnyel, hogy eldöntheted, milyen sorrendben látogatod meg a bolygókat.
    De amikor ott vagy megcsinálod a feladatokat, és kész, nincs ott tovább miért maradnod.

A TES sorozat alapvetően nem arra készült, hogy egy karakterrel kijátszható legyen, bár nem is tiltott a "mindentjátszás".
    De ennek nincs vége, csak idővel rá lehet unni.
    Magam részéről szórakoztatóbbnak tartom a karakterhez passzoló feladatokkal megismerni a küldetéseket, kifejezetten idegesít, hogy néhány korlátot azért nem építettek be a játékba, pontosabban lebontották azokat.
    Megszünt a céheken belüli ranglétra, semmiből hirtelen céhvezető lesz a hősünk, miközben lehet egy pancser :-)
    Morrowindben a céheken belüli rangokhoz bizonyos követelmény is társult, mágusnak varázsolni kellett tudni, harcosoknál a fegyveres képességeknek kellett bizonyos szintre fejlődni az előléptetéshez). Ott is be lehetett lépni minden guildba, csak a ranglétrán nem lehetett végigfutni - ez a kötöttség már az Oblivionban sem volt, ebből a szempontból a Skyrim tovább laposodott.
    Jó ez a játék, szeressük, de a tendencia nem jó irányba mutat.
    A Dark Brooterhod ámokfutók gyülekezete lett, nincs semmi incognito, ha meglátnak az sem gond, ha kiirtod a fél falut, azért sem szólnak, csak a célszemély is az áldozatok között legyen.
    A tolvajok sem lehetnek bár büszkék arra, hogy öldöklés nélkül képesek besurranni, és elcsenni a keresett cókmókot, maffia módszerekkel dolgoznak északon :-)
    Ebből a szempontból egy több éves játék akár még jobb is lehet, bár az összehasonlítgatásoknak nincs értelme.

Az biztos, hogy a KOTOR egy szenzációs játék volt, de a mai ifjoncok elsírják magukat, ha egy logikai feladvány kerül a játékokba (lásd Dragon Age Mérleg puzzle), így a gyártók kerülik is a gondolkodásra serkentő feladványokat.
  • Ashtyra
    Hi! Azt szeretném megtudni,hogy item upolásnál -esetemben Nightingale Armor Set- az enchantmentek amik benne vannak,miért nem változnak?A bugot már megoldottam,és legendary lett de az enchantmentek még mindig a kezdeti értéken vannak. (amúgy 32-es vagyok)
  • Wreck86
    lol
  • Batmanci
    Egyetértek!
    SW a király! Ill. volt.
    A 2. is jó volt. De ez az MMO-s dolog már nem nekem való.
    Akkor nem tudod, kitől tudom megvenni a házat, vagy nem akarod elspoilerezni?
  • Lunki88
    lol
  • Wreck86
    Hali!
    Van olyan mellék küldetés: pl meg kell találnom egy íjat, megtaláltam,kiírta hogy teljesítve és kész. Ennyi lenne? Nem kell senkinek sem elvinni?
  • IXEMGabeo
    Ahhoz képest a Skyrim mennyivel komplexebb, mint a Kotor szerintem nagyon változatos küldetéseket tettek bele. Így is csodálom a készítők, hogy tudtak ebbe ennyi időt invesztálni...Kotor mondjuk kötöttebb sokkal, mivel amúgy is nagy SW fan vagyok ezért az a játék különösképp nagy hatással volt rám vagy 4x pörgettem ki. Mondjuk a Skyrim is jócskán nagy hatással van rám, nálam simán üti a Kotor színvonalát (mivel én azt tartottam idáig a valaha volt legjobb RPG-nek akár 8 illetve 7 év, akár nem) viszont az időhiány miatt ezt biztosan nem fogom 4x kitolni ahhoz hihetetlen hosszú:)
  • Batmanci
    Vazze!
    Windhelmi=windhelmi
  • Batmanci
    Olvastam. Részvétem.
    Úgy tűnik generál furcsaságokat is a játék. Lásd, Pantea furulyája.
    Nekem a barlangba volt. Lehet, hogy a progi úgy van vele, ha már lenyúltad, akkor a barlangba sisakot rak.
    Nekem, aki a barlangból hoztam neki, ott, ahol Te loptad, ugyan furulya van, de nem az övé. Pontosan: Zenész furulyája.
    Viszont nem tudom megvenni a Windhelmi házat. Már utána néztem a wikin, és azt írja, hogy a Blood on the Ice után a játékos megveheti. Na, jó, de kitől? Talán a főmágustól, mert vele még nem próbálkoztam. Ezügyben. ;)
    Érdekes a Kotor-ban nekem egy kicsit kusza volt ez a nyomozósdi. Persze, egy közel 10 éves játékot nem kéne idecitálni.
    Itt sem a nyomozás nyűgözött le, hanem az egész fonal.
    Nagyon kitalálták ezek a Bethesdás emberek! Nem ezt a rész, az egészet.
    Ha ház ügyben tudsz valamit - két vérszívás között -, megírhatnád. De ha csinálni kell még valamit érte, akkor ne. De nem írtak mást a wikin, úgyhogy... passz!
  • IXEMGabeo
    igen nincs más esély...majd levetkőzöm és a muffle varázslatot tolom ezerrel xD
  • Fantusz
    Városba negyedik szintű vámpírként nem tudsz bejutni, illetve csak nagyon nehezen, olyan városokba, ahol nincs városkapu, és kijátszod az örséget.
    Egyszerűbb keresni egy farmot, malmot, vagy egyedülálló házikót, ahol éjjel alszanak a lakók.
  • IXEMGabeo
    pedig, de és a szomorú az, hogy Hob Fall' s barlangban csak a Winter helmet volt és furulya sehol:S:S:S

Rjorn dobja is nálam maradt +4 kg vagy mennyi és nem engedi elhajítani pedig elvileg Giraud-nak átadtam...ma ezt is leteszteltem, amit Fantusz mondott. Küldetés tárgynak érzékeli a játék...Pantea furulyát is miközben nem engedi átadni Panteának...

mondjuk most nagyobb gondjaim vannak, vámpír vagyok és sehol nem látnak szívesen ezen dolgozom, hogy valakinek kiszívjam a vérét:S
  • Batmanci
    Viszont, lehet, hogy mégis megleplek.
    Az a furulya, amit "megfújtál", az nem Panteáé!
    Vagy csak nálam nem. Ki tudja?
  • IXEMGabeo
    ezt a nyomozósdit a Star Wars Kotor is eljátszotta egyszer egy küldiben:) az is nagyon bejött...ez se volt rossz
  • Batmanci
    Akkor nem szóltam, mert én lineárisan gondoltam egyet, és rögtön őt csíptem meg.
    Ebből a szemszögből nézve, akkor is jó vagyok, mert nem dőltem be.
    Kicsit szarul éreztem volna magam, ha csak úgy ráfogom, és elítélik.
    Azonban, ha utána mégis így zárul, akkor vissza a mellpuffogtatás, sőt enyhén 'hüje vagyok, mert nem dőltem be, megvárva, hogy a progi "igazítson" egyet a sztorin.
    Mindegy, mert jól szórakoztam, és a végén okosnak éreztem magam.
    Nem egy FIFA, ahol mindig hülyének éreztem magam a játékhoz, pedig akkorát még egyik játék sem csalt. (Jó, még az NHL, NBA, de utóbbiakat legalább leplezték egy kicsit.)
    Nem is játszottam egyikkel sem soha többé!
  • IXEMGabeo
    bocsánat én a lineáris részét csak erre az egy küldetésre értettem csak már nem merem kifejteni, mert úgyis én leszek leordítva a spoiler miatt...

szóval ugyebár úgy tűnik mintha az a bizonyos személy lesz a gyilkos, de aztán mégsem, igen elfogadja jutalomként aztán persze várni kell, ahogy Fred is leírta nekem és rögtön lesz újabb gyilkosság és stb...

erre értettem azt, hogy szerintem ez mindenkinél így működik;) hidd el nálam se volt máshogy

üdv: IX
  • Batmanci
    Egy pillanat...
    Hmm... Nem!

@IXEMGabeo!
    Tévedés!
    Elfogadja a progi, hogy tévedtél, és megjutalmaz érte. :)
    Le a kalappal! Jó nem olyan nagy cucc, de a mai játékokat nézve, ez szinte áttörés. Ahogy szabályosan él a játék. Ezért olyan lebilincselő.
    Már más!
    Hatalmas élménytől fosztja meg magát a szét szkillezett karakterével a játékos. Ha türelmetlen, szintén.
    Tudom leírták már párszor, de így, valamivel több, mint 310 óra után is azt mondom, minden komolyabb küldetés egy új játék. Nem túlzok, ha azt mondom, ha egy játékot vehettem volna meg eddig, akkor ez lett volna az.
    Nagyon örülök, hogy nyugis létemre, össze tudtam szedni erre a három játékra a lóvét, mert a többi a meszesgödörbe van ezekhez. The Witcher 2., F1 2011 és persze messze kimagaslik a Skyrim. Esetleg egy kis lazulásra a Dead Island.
    Nyilván ez csak egy szubjektív vélemény, de az eladási listán látszik, nem vagyok vele egyedül.
    Végül - aki tudja maradjon csendben -, szavazzátok meg, hogy eláruljam spoilerben, vagy visszamentek, ha nem vagytok túl messze.
    Aki meg még nem csinálta meg, annak azt javaslom, ne spoilerezzen.
  • Lunki88
    Hadvar
    Ralof
  • Fantusz
    Alkímiát, kovácsolást tedd picit félre.
    Elég érdekesen rakták össze a szintlépéshez szükséges pontokat, kezdetben 5 skill növekedés után léphetsz szintet, később ez majd növekszik.
    No most, ha rögtön a játék elején nekiállsz kotyvasztani, kovácsolni, akkor lépegheted gyorsan a szinteket, csak közben a harci tudásod semmit nem fejlődött.
    Íjásszal egyszerű a dolog, Feandelnek kedvezően "elcsalod" a szerelmi háromszög küldetést, és néhány szint alatt felhúzza neked 50re az íjaszatot.
    Aztán lehet alkímiázni, kovácsolni, enchantolni is, ha ahoz van kedved, addigra 10 skillnövekedés lesz egy szintlépés.
  • IXEMGabeo
    rohadjanak meg:D:D
  • Fantusz
    Ennek "hagyománya" van, Skyrimben megreformálták a vámpírokat, felruházták őket a "mágikus harapással"
    Morrowindben, Oblivionban ilyen varázslatuk nem volt, onnan ered a "harapás" kifejezés használata.
    Helyesebb lenne a "megfertőzött" szó, de a lényegen nem változtat:-)
  • morcosqtya
    Nos, csenevész de igen agilis macskanőm elkezdte a bóklászást Skyrim földjén.
    Virágokat gyűjtögetek, bányászgatok stílusosan.
    Legnagyobb gondom most így némi Fallout-os elkényelmesedés után, hogy igazából nem látom mire/kire kellene és mire/kire nem illene lődözni.
    Fallout kijelzi zölddel vagy pirossal, hogy ellenfél, itt nincs ugye V.A.T.S., így csak vagy lövök vagy nem.
    Valami falubéli jóembert vagy NPC-t, henchman-t vagy trainert meg csak nem lenne illő kilőni.. ha viszont megvárom míg közelebb érnek akkor a lopakodás öröme (és lehetősége) vész oda.
  • Fantusz
    Lehet választani, hogy kihez csatlakozol.
    Ralof a lázadó, vagy Hadvar, a tiszt.
    Ralof veled együtt utazott a szekéren, Hadvar pedig szépen megkért, hogy sétálj oda a bakóhoz:-)

Választásodtól függően a tutorial némileg eltérő: Raloffal imperiálosokat fogtok aprítani a kifelé vezető úton, Hadvarral lázadókat.
    Mindkét NPC-nek él egy rokona Riverwoodban, akik adnak egy kevés segítséget, de onnantól nincs igazán jelentősége, hogy kivel mentél ki.
    Hadvar esetében homály, hogy ő miért is segít megszökni egy halálra itéltet, s ugyanezzel a lendülettel fel is ajánlja a csatlakozást az Imperial Legiohoz.

Hadwar nagybátyja kovács Riverwoodban ő elég sok érctöböt ad, akik kovácsolásra gyúrnak, talán ő a jobb választás, de erről sem vagyok meggyőzve, alacsony szinten félre lehet siklatni a kovácsolással a karit, no meg a tömböket el is lehet lopni.
    Ralofot követve meg egyszerűen le lehet húzni három garnitúra nehézpáncélt az imperial tisztekről, és különben is jobban esik olyanokat trancsírozni, akik fej nélkül akartak látni :-)

Annyit csaltam a tutorialban, hogy összeszedtem mindent, amit csak lehetett, nem foglalkoztam a túlterheltséggel. Így jórészt lépsben értünk Riverwoodba, ahol eladtam minden fölös cuccot, és rögtön volt kb 500 aranyam.
    Főleg mágusoknak jó a kezdő tőke, hisz nekik azonnal érdemes megvenni néhány használható varázskönyvet, ami jeletős kiadásokkal jár, íjászok Feandellel "bulizhatnak", a harcosok meg el is ihatják a fogadóban az aranyakat :-)
  • Skynet
    Egyesek ezt a vámpírharapást csodálják,nem a játékban a vámpír nem harap hanem "varázsol egy pirosat", na az a "harapás"..:)
  • IXEMGabeo
    az egy lineáris küldetés, ugyanaz a vége mindenkinél;)
  • Hegi90
    egy pillanat....
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem a főmágus a gyilkos???
  • Batmanci
    "az egy-kettőre"=és az egy-kettőre...
  • Batmanci
    Ha az Azura Star-t még nem csináltad meg, akkor tedd, és a The Black Starral, humanoidokra vadássz, lélekcsapdával (Soul Trap).
    Az mind grand lélek, az egy-kettőre feltölti a legkomolyabb cuccot is.
  • Batmanci
    Sokszor harcoltam már vámpírral, de bevallom, csak miután megnéztem mi van nála, akkor vettem észre, hogy vámpír volt. Kivéve, két alakot, akik egy fa alatt álldogáltak, és kedvesen beszélgettek egymással. Tényleg hasonlítottak a nekromantákra, de kiderült, hogy vámpír mester és tanítványa. Nem láttak meg, mert egy szikla mögül hesszöltem őket. Aztán lecsaptam. Eddig még nem tudtak megharapni, de mivel mindig nézem milyen hatások érnek, ha meg is teszik, bedobok egy felest, 'oszt jóccakát.
    Na, de a lényeg!
    Windhelm, Blood on the Ice.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Rohadt büszke vagyok magamra. Az okát is elárulom. 'Asszem Te mondtad, hogy mennyire sajnáltad Ulfrick főmágusát, ha nem Te voltál, passz, de nem is ez a lényeg.
    Mivel nem spoilereztem, ezért a magam erejéből kellet kinyomoznom, ki volt a sorozatgyilkos. Nem volt nagy meglepetés, és vaslogikával, no, meg egy elszólás miatt, meglett a tettes. Ráadásul, inflagranti. Így sem mondom el, mert a szálat úgyis le kell vezetni, de nagyon tetszett, hogy amiatt az elszólás miatt, úgy döntöttem, meghallgatom a leggyanúsabb, és már-már elítélt üszkürüt. Akik nem tudják, menjenek végig, mert kurva izgi volt.
    8)
  • xido
    ha értem mit mond,akkor én eddig mindkét alkalommal a Stormcloak csávóval menekültem ki végig:)
  • Austin Bailey
    miért, kivel lehet még?