The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Master spell küldik lehetnek még érdekesek a mágusoknál.
Ezeket 90es skill fölött adja a "mester", s csak a teljesítésük után lehet mester szintû spellkönyveket vásárolni.

Az alagsorban lévõ kéznek nem tudom mi a funkciója, a küldetéshez ugye nem kellett, pedig elég szembetûnõ helyen van.
Valaki említette a minak, hogy lehet mágikus ebony cuccból sima dremora itemet generálni az alagsorban, de hogy ennek van-e köze a kézhez? - fogalmam sincs

Ez az enchant mekkora gaz. Ez aztan teljesen boritja a jatekegyensulyt. Nem eleg, hogy eleve boven 300 felett sebzek, de most mar ehhez meg egy durva eletlopast es magic sebzest is beraktam a fegyverbe. Emellett fire/magic/lightningra van gyuru/medal kombom am ugy 80%ot ad ketkezes sebzesre, meg 90%ot a kivalasztott rezisztre. Hogy az armor mit tud azt le sem irom. Ha nem jatszok direkt hulyen, akkor nincs ellenfel.
Es ez ott van elcseszve, hogy az egyes enchantok nincsenek semmilyen modon valamilyen magiaiskolahoz kotve. En peldaul az osszesbol rossz vagyok, megis brutal targyakat csinalok. Ez hulyeseg.
Az lenne szerintem megoldas, ha olyan 60-70es magiaszint kornyeken az adott iskolakban lenne egy perk, ami megengedne, hogy az iskolahoz kapcsolodo enchantok tenyleg erosek legyenek. Aki ezt nem vette meg az a jelenlegihez kepest csak fele erossegre tudna enchantolni.
valóban arról van szó, hogy végigcsináltad a fõ sztorit, ezért a mellékküldetések feladatot adó npc-i nem állnak szóba veled, így nem tudsz küldetést felvenni tõlük. ergó nem lehetsz céhmester...

az újrakezdést javaslom, esetleg ha van olyan mentésed, ahol a fõszálat még nem csináltad végig, töltsd be, és onnan a mellékszálakkal foglalkozz.
Egoraptor
Ja, ne a fõszál befejezésével kezd pl.<#eplus2>

Egoraptor
Quest itemet nem, rendeseket nem próbáltam - de kétlem.
Pedig énekelnék pénzért<#whatever>

és ha már ennyire felébredt a fórum akkor megkérdem megint a thieves guildes problémám😊

"If the player completes the main story arc before doing the side quests and improvement quests for Vex and Devin, Brynjolf may not interact with the player and instead repeat that he is busy and he will talk to you later. Making impossible to become the guild master."

erre tud valaki megoldást?

PSN ID:misi2mezei

JethroHUN
Amúgy azokat a hangszereket lehet használni?

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Egoraptor
Bárd kollégium volt még jó ahol van össz. 4 rövid küldetés.
És abból 3 csicska aminek a tárgyai örökre bennragadnak az
invertorydban és csak konzollal szedhetõek ki.
(Dob, Furulya meg az a gitár szerûség.)<#szomoru2>

na most már tuti Black Star-t választom😊
magam játszom mert nem szeretem a társakat,csak mindig útban vannak.
meg nem is kell belém szeretnie mert amint már írtam épp nemrég vettem el a Riverwood-i trader húgát😊

Egoraptor
Igen, ezzel vége. +Vannak még a csicska küldik ahol menj
ide hozd vissza azt, szerezd vissza amazt stb. stb.
amiket a diákok meg pár tanár ad.

JethroHUN
Jóóó reggelt Skyrim! Végig értem a mágusok küldetésein. Archmage köpeny + Morokei maszk (egyazon küldi sorozatban lehet megszerezni) meg némi fortify destruction, durva <#merges2> dualba wall of flames és nem megy le a mannam pedig kb 40 mp/sec a dual költsége.

Amúgy csak ennyi?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Arcanoval vége? Psiiyk elvitte az gömböt és annyi, kineveztek fõnökké. De az a boss harc is elég fura volt. Nem tudtam h Arcanot lõjem e a bottal (magnus staff) vagy az Eye-t amibõl az erõt kapja... megazok a kékrepkedõ bogyók is megtámadták, már egészen a bejáratig szorították ki. De aztán egyszer csak maghalt <#idiota>
Mást még lehet csinálni a collegeben? Lent a pincében (Meridian) vagy atronach forge ott ellenséges atronachokon kívül lehet mást is csinálni? Vagy az a kéz daedra jellel a közepén, sztem vmi gyûrûket lehet rárakni, vmi questhez tartozik?

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Egoraptor
Én is kíváncsi vagyok milyen karaktere van, legközelebb olyat csinálok hogy legyen kihívás.<#eplus2>

Fantusz
Nem kell hozzá csak annyi, hogy a fekete kavics üres legyen, és az NPC a soul trap hatóideje alatt dögöljön meg.
Szerintem nem is érdemes túl hosszó hatóidejû varázslatra pazarolni a mágiát, harcosnál pl. 1sec-es soul trap elég (a hosszabb elõnye, hogy ha a társad végez vele, akkor is megkaphatod a lelkét)

Calver
akkor valamit nagyon elrontattál, szerintem nem vagyok egyedül azzal, h késõbbi szinteken (na meg egy bizonyos shout megkapása után) sportot ûztem abból, h puszta kézzel picsáztam el a sárkányokat <#idiota>

írd már le h milyen karakterrel nyomulsz, mert eddig kb annyi derült ki, h pajzsot használsz.

"The trees move. Do you not see it?"

Sir Quno Jedi
Sima banditák is jók. Svindler's Den elõtt mindig silbakol egy, oda gyorsutazás, soul trap, leöl, elszív, black star teli, vissza gyorsutazás Dragonreach-be, bemész, encsat asztal, elhasználod a lelket, vissza ki, gyorsutazás más helyre, ahol banditák vannak, vagy vissza a denhez és bemenni, van bent elég fószer. Sok helyen a dungeonban is van encsanter asztal, na ott banzai. Csak horkászod vissza a lelkeket az asztalhoz... 😄DDD (ez így amúgy TÚL könnyû, de ez van)

Amúgy lényeg a FEKETE lélek, ami embereknek van (és humanoidoknak általában).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Ne basz ki, már 30 körül is zsinórban vannak 30-40-50%-os fire rezkós cuccok (csizma, pajzs nyaklánc), volt amibõl többem is volt feleslegesen, eladtam picsbe. Jó küldiket kell tolni, meg alaposan utánatúrni. Szerezd meg az OTAR-t, az 30% minden elemre, aztán mellé vágsz egy 50% rezkós csizmát, meg egy nyakláncot, vagy gyûrût, avagy pajzsot és bódottá. DE még van egy 40%-os tûzvédõ sisak is az "Unburned" sisakja stb. Mindez nulla smithing és enchant skillel is lazán összeszedhetõ. Ha meg ez sem megy, ott vannak az oszlopok, olyat kapcsolj be, ami levéd a mágiáktól, vagy sebzést csökkent stb. (persze meg kell keresni ezeket, de nem nagy kunszt, ha sokfelé jársz magadtól rábukkansz jópárra, mint én)

Ja és ha nem encsantolod magad halálra, akkor vigyél több setet, így ki tudsz rakni bármiylen rezkót, amivel éppen szívatnak, az ellen, csak "átruházkodsz". Én is 3 szerkót minimum cipeltem magammal mindig (amíg kellett mostmár csak kettõt).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Calver
szokásuk resistelni, valamint néha hajlamos "elhibázni" õket a varázslat, akkor is, ha a mellkasuk közepére célzol. ha nem látod a lilás "hálót" a karakteren, ez történt.

Fantusz
Ez nem így van.
A balck soul gem necromanta "fejlesztés", amit már az elõzõ epizódokból (Morrowind, Oblivion) ismertünk, s "rutinból" rudtuk, hogy azok NPC lelkek befogadására alkalmasak csak.
Innen aztán automatikusan jött a következtetés a megrontott Azura Star kapcsán, hogy a Black Star ugyanúgy, mint a black suol gemek, csak NPC lelkelet tárolhatnak, ami mindíg garand.
A Black Star-ba belemehet mindenféle lélek, így az NPC-ké is, ami valóban mindíg grand méretü, de egy rák, vagy farkas lelkét is képes bezárni, ami viszont a legkisebb (petty).
Kétségtelen elõnye, hogy a Black Star birtoklása esetén sokkal könnyebb garnd lelkeket gyûjteni, mint az Azura Star-al, de ésszel kell alkalmazni a soul trap-ot, nem csak NPC lelkek befogadására alkalmas.
Megfordítva a kérdést, a rontástól megtisztított Azura Star nem képes NPC lelkeket befogni, nehezebb a grand lélek gyûjtése annak birtokában. Ezt "kompenzálandó", ha a papnõhöz viszed vissza a követ, õ a küldetés után hajlandó csatlakozni hozzád, ha egy erõs mágusra van szükséged, sõt, ha minden igaz, a nyaklánctól beléd is szerelmesedhet :-)

Molnibalage
Black sould gembe próbáltam egy banditát bezárni. Nem történt semmi. Vagy a soul trap varázslhatot egy bizonyos szint fölé kellene emelni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A tûzsárkányok ellen, ha csak én és Lydia vagyok szite tehetetlen vagyok. 17%+40/60% fire immunity potion mellett + pajzsos skillel is a sárkány a +300 HP-m felét simán lefújja. Ha elfutni nem tudok, pajzs nélkül lazán meghalok... 41. szintû vagyok, legnehezebb fokozhaton játszom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sir Quno Jedi
Nem kell nevesített "NPC", lényeg hogy ember/elf stb. legyen (asszem még a vámpírokra is mûxik emiatt). Szal. humanoid, ne szörny.

Calver
a Black Star minden tekintetben jobb minden egyéb soul gem-nél.
plusz, Azura felé a karod elegáns kinyújtása, majd a középsõ ujjad kecses felmutatása is határozottan szórakoztató dolognak számít

am már én is megházasodtam😄
a Riverwood-i Trader húgát vettem el.Már a játék elején tudtam,hogy bejövök neki csak akkor még nem volt nyakláncom ami kell😄

szóval akkor a Black Star minden tekintetben jobb?😄
Mert azt írták korábban,hogy abba is lehet szörny lelket is zárni,de azoknál számít az erõsség is(csak az NPC mindig grand)

Sir Quno Jedi
Nanaá hogy számít a szörny lélekmérete. Különben iszonyat táp lenne (bár a black star így is az 😄).

Sir Quno Jedi
Fõleg, hogy a daedric jobb, mint a dragon, így kukáztam is sárkipáncélokat, illetve most Lydián van az egyik tartalék, mert most én használom a daedricet éppen (lusta voltam új páncélt csinálni neki, így beletúrtam a ládába és ez akadt 😄).

ja igen és egy fontos kérdés.
most csinálom a Black Star küldit.tudom,hogy már sokszor kérdezték,de tiszta választ nem találtam.
azt tudom,hogy a Black-be csak NPC-t lehet zárni és az mindig Grand(ugye lehet banditát is?) a Azura-ba meg csak szörnyet.A kérdésem az,hogy az Azurába zárt szörny is mindig Grand?Vagy az Azura csak ugyan olyan mint egy sima soul gem csak örökké felhasználható és számít a szörny erõssége?

mousee
Plusz a shout-ok: Szintén kimondottan jobb lenne, ha kevesebb sárkány lenne, jó alaposan gondold át hogy melyik is kell neked, mire költöd a nagy nehezen kínok között összeszedett lelket.

ps: Van már valami hardcore mod a játékhoz, amivel a magamfajta õrültek is meg vannak elégedve? 😛

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mousee
Igen, ebben egyetértek veled 100%-ban. Legyen kevesebb sárkány (sokkal kevesebb), de azok legyenek sokkal erõsebbek, igenis ha lvl 5 körül vagy még csak, akkor futás fedezékbe egy toronyba, vagy bármi.
Dobjanak olyan cuccot, amit nem tudsz kraftolni magadnak, vagy olyan cuccot, amivel kellõ tudással (magas kovács, encsant skill esetén) tudj magadnak jobb cuccot csinálni (fejleszteni a jelenlegi armorodat, fegyvereidet).
Ha végig csak iron daggert csinálsz, akkor nõjön az iron dagger sebzése, persze csak egy épeszû határig, utána pedig már ne húzza a skillt.

Ahhoz hogy a játék legjobb szettjében aprítsd a puszta tekinteteddel a sárkányokat a legnehezebb szinten, mindezt kb 10 óra játékidõ után... hát... szerintem nagyon gáz.

Lehessen jó cuccban lenni persze, de az igazán jó, legendary dolgokért kelljen már szenvedni, így semmi motiváció nincs arra, hogy haladj és egyre erõsebb légy.
"Miért küzdesz? Hát hogy nekem legyen a legjobb legendary sárkány páncélom! Ja, az már 8468545 embernek megvan... fffffuuuuuu"

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Fantusz
Én is csak a fórumokon olvasottakra tudok hagyatkozni, állítólag a sárkányok nem fogynak el, de ha van is maximált számuk, az bizony nagyon sok.
Elsõ nekifutásból természetesen én is "megidéztem" a sárkányokat, hisz már a falucskából elküld a boltos az elrabolt kincse után, s akkor még nem tudtam hová is vezet a kaland. Egy idõ elteltével azonban kezdtek idegesíteni a sárkányok, a leg lehetetlenebb idõpontokban, helyeket, olykor kettessével estek le az égbõl. Nem a legyõzésük okozott problémát, pontosan attól veszett el a "varázs", hogy kismillió sárkány van, viszonylag könnyen legyõzhetõek, s egy adag haszontalan csonttal "gazdagodva", a következõ falunál egy másik bestia repked. Gyorsan eljutottam oda, hogy már fel sem vettem a sárkánycsontot, a következõ karaktereimmel (mert külön hõssel játszom a mágusoknál, Champions, és tolvaj céhes küldiket) fel sem mentem a hegyre a sárkánykõért.
Annyi így a hátrágy, hogy gyûlnek a szavak, de használhatatlanok, mert nincs hozzá sárkányléklek.
A küldetések megoldhatóak (a csata hevében a legtöbben különben is elfelejtik a shout-okat használni), ha meg majd sárkány kell, tudom a módját, hogyan lehet elõcsalni :-)

Eddig barangoltam,és mellék küldiket csináltam. 😊 lvl18-on már szeretnék sárkányt ölni. 😉 Elég volt a lopkodásból+skill huzásból. 😉

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

thx.

Fantusz:
örökké jönnek a sárkányok vagy csak addig amíg nem lesz annyi lelked,hogy feloldj minden Shout-ot?

Fantusz
Ehhez annyit hozzá tennék, ha így elõre megtevezed a játékod, s hiányoznak a sárkányok - amiktõl mellesleg csömört is lehet kapni, annyi lesz - amíg nem szereztél magadnak egy házat, ne cipeld magaddal a böhöm nehéz sárkánycsontokat.
Add el, vagy fel se vedd, mire képes leszel a csontokkal valamit kezdeni tucatnyi sárkányt lepofozhatsz - szerintem hangulatosabb a játék sárkányok nélkül vinni egy ideig, s a dragonok igen könnyen elõcsalhatók az említett küldetéssel (mondjuk, ha már zörög nálad 5-6ezer arany)

Rendben,köszönöm szépen.

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

player.additem szóköz 00****** szóköz mennyiség enter
Crokin
"player.additem" ha jól emlékszem...

Repatarurgyán

utánanéztem és azt tudtam meg,hogy mögé még kell a mennyiség is.ok meg is próbáltam és most már nem ír ki semmit "enter" után,de nem kapom meg az itemet...
mit kell tennem?miért nem megy?

ja igen és még ehhez.
meg van,hogy miért nem ad Tonillia armort.mert eladtam még az elején amit kaptam és õ azt fejlesztené fel.
találtam megoldást.azt írják,hogy a console-ba kell beütni az additem parancsokat.meg van a cuccok kódja de,hogy írjam be?próbáltam "additem d3ac2" és "add item d3ac2" na meg csak simán "add d3ac2"-t is,de egyik sem ment...
mit kell a kód elé beírni?

na meg van a hiba.
természetesen megint egy bug...

ez lenne az:
"If the player completes the main story arc before doing the side quests and improvement quests for Vex and Devin, Brynjolf may not interact with the player and instead repeat that he is busy and he will talk to you later. Making impossible to become the guild master. This may be a part of a bug where Karliah disappears and does not appear in either the Nightingale Hall or the Twilight Sepulcher."

Brynjolf nem áll szóba velem így nem lehetek guild master.próbáltam azt,hogy oda hozom magamhoz a raggaed flagonba vagy a cistern-be,de ott sem beszél velem.valaki tud rá megoldást?ahonnan szedtem ezt(UESP.net) nincs írva megoldás,vagy legalábbis én nem láttam.

hoppá megvan...
De egy jó mód tip jól jönne.
mondjuk hogy one hand nak számít.
nem tudja valaki, hogy a macskaember karmolós ütése pontosan mit takar?
Nem ismer valaki modot rá?
azt értem,de még nem én vagyok a Guild Master.
nem kaptam semmit sem,pedig mondtátok,hogy van valami fasza ruha is meg lesz valami ceremónia,de nem volt semmi.Beszélnem kell még valakivel esetleg?Mert még a full member küldi sincs teljesítve azt írja.Hol találom ilyenkor Brynjolf-ot?

UHHH , akkor itt végeztem is ezek szerint. valahogy elkerülte a figyelmemet az a dialog. Nah akkor megyek majd orgyilkosnak..😊)
najoccakat:d bementem leadtam még cuccokat, szetszortiroztam...jotanacs, ha kifogy az nyilvesszö, ajanlatos menni vissza a varosba - 2 frostbite spider szivozott velem, Lydiat volt h meg is ölték sõt elötte ilyen repülö jégszarok a Ysgrumar fegyvernél/szobornál, vna ott talos blessing is -

eltoltam battle cryt a két spiderre, muszaj volt vmit okoskodnom par reload utan - Lydia haldoklott, egyébként jol tolja, csípem - levolt downlolva, battle cry elmegy, pokok elszaladnak a gecbe, ez meg megy utannuk miutan felkelt es mentem el a fenébe, h jöjjön utannam de csaknemakart 😄DD inkabb probalta kinyirni a pokokat...aztan valahogy a kisbicska 11 dmges tõrrel sikerült szetkapni öket

Calver
ezek a tolvajcéh küldetései, Forbidden Legend nem tartozik közéjük

#11021:
már rég te vagy a fõnökük, ha figyelted a dialógusokat, már az azt megelõzõ küldetésekben téged választottak meg, errõl Brynjolf informált is.

nekem a Dark Returns után lett vége mindennek.Igaz,hogy a UESP.net-en is ezt írják az utolsónak,de még mindig aktív az a küldim,hogy legyek "full member" a guildben viszont már csak az ismétlõdõ küldik vannak amiket Vex-tõl és a másik csávótól lehet felvenni.Ilyenkor mit kell?mikor leszek teljes tag?Vagy guild master?

hmmm hmmm,,,,
tudna valaki segíteni aki a thieves guid küldiket már megcsinálta?

most fejeztem be egy elég hosszú qwestet a " forbidden legend"-et. de ez után nem kaptam semmi instrukciót. olyan mintha megszakadt volna a küldetés lánc.
most csak a fõszál küldik /sárkányos/ aktív( de azt most még hanyagolom), a mágus kolesz elsõ küldiei ( kellettek hogy bejussak a 2 amulett barlangjába)és a misc. küldik aktívak.
illetve ez a gyûjtsek 24 db unusual gemet és legyek full member a tolvaj guildben. na szóval ez lenne az utolsõ küldi ebben a céhben????
az a gáz hogy én eddig csak 4-et találtam eddig. Igaz hogy fölöslegesen nem mentem irtogatni dungeonokat, csak ahova küldetés vitt.
Tehát most ilyenkor mi van? tényleg csak a kõgyûjtögetés lenne már csak hátra? Mert akkor hanyagolom a vaktában keresgélést és átmegyek inkább a Dark Brotherhoodos küldetésekre / lopakodó íjász a karim /
SzirmosSzisza
Hát, kicsomagoltam valami extra hangfájlokat, most jó lett, tényleg nem vészes mûvelet 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Calver
kb 2 perc az egész mûvelet, szóval annyira én a helyedben nem aggódnék.

Nem kell semmit tömöríteni, csak törölni kell a Dokumentumoknál a Skyrim mappában lévõ 2 ini fájlt. Indításkor újragenerálja õket, és ez megjavítja Esbernt is többek közt. Legalábbis a legtöbb embernél.