30713
TES
  • Ferrari23
    Hát akkor tuti megfeküdt :D Mert a házamban nincs :D:D Jarl-nál se.... :D :( :D
  • Fantusz
    Lydia hozzád ment haza, ha Whiterunban van házad, vagy ott várakozik a Jarl-nál.
    Meg is halhatott, ha a világ végéről küldted haza, illetve van esélye a bug miatti beragadásnak is.

Nem kötelező a mocskos dremora hercegek minden kérését teljesíteni, de ettől függetlenül is, ha egy egyébként kedvelt kisérődet elküldöd, lehetőleg ne a térkép másik végéből küldd haza :-)
  • Ferrari23
    Azt nem tudjátok, hogy Lydia hol lakik? Az egyik küldihez fel kellett volna áldozni, így elküldtem, és felfogadtam egy csórit. Amikor elküldtem, mondta hazamegy, ha szükség van rá bla bla... De hol? Merre?
  • bgabor
    Mi az ára? A asztali gép mindig jobb választás játékra. Ugyanannyi pénzért jobb hardverű asztali gépet lehet venni. Plusz a laptopok eleve nem játékra vannak tervezve. Nem megfeleő a videókártya hűtése, nem tuningolható. Egy óra játék után a legtöbb laptop meleg és jó hangos.

Laptopot játékra tényleg csak az vesz, aki mindenhová magával akarja vinni a gépét, mert mondjuk kollégista és állandóan utazik, vagy ilyesmi. És akkor is keményen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanazt a teljesítményt kétszer annyi pénzért kapod meg laptopban mint asztali gépben, és még úgy is a laptop adja a gyengébb játékélményt a kisebb monitor, melegedés, zaj és kényelmetlen testartás miatt.
  • Fehercsoki
    Ha valakit érdekel van egy eladó Skyrimem PC-re,szövet térképes változat,kód nincs felhasználva,van hozzá 4 darab képeslap és egy zenei cd is.
  • bgabor
    Amúgy a saját házakon (és guildmaster helyiségeken) kívül hol találok biztonságos ládákat, ahol úgy tárolhatom a cuccaimat, hogy ne tűnjenek el?
  • Fantusz
    A kérdés az volt, hogy szinte a semmiből, hogy tudna egy gépet legolcsóbban össze rakatni, amin stabilan fut a Skyrim.
    Egy jó monitor, és egy középkategóriás videokártya erre nem megoldás.

Arról meg én próbálom lebeszélni, hogy nagyon minimum konfigban gondolkozzon:-)
    Laptop vs asztali PC harc folyik, de hiába olcsóbb az asztali gép, bizony annak is megvan az ára.
  • Tomy Lee
    Nálam HD6870(ez is 50k) szintén minden maxon.Lazán visz minden játékot semmi nem izzasztja meg:)
  • morcosqtya
    Ez egy nagyon jól eltalált kis kártya, nálam is ez van.
    OC Guru-val húzod (és ha igen mennyire)?
    Élsimítást és aniso-t is maxon tartod?
  • Laza
    Nálam egy 4 éves, C2D 6750 (2,66Ghz) és 4GB (800Mhz) RAM ketyeg egy Gigabyte GTX 560Ti OC kártyával (ez új, ~50k volt), és a Skyrim-et is 1080p-ben, mindent maxra tolva játszom ... pedig elvileg a vasam nem is képes a kártya teljes kihajtására :)
  • bega82
    Köszi a részletes helpet! Attól tartok, hogy minden kell majd. Vinyó is, meg szerintem táp is, bár ezt én sem tudom, hogy van-e benne, majd este megnézem. Hínnnye, azért ahogy így számolgatom, még így is legalább 70-80 küvecs, szóval így sem túl olcsó buli. :S :D
  • Tomy Lee
    Szerintem vga a legfontosabb(50 ezer forint és attól több) és egy 1920×1080 HD monitor.Ha ez a 2 megvan akkor lesz szép grafikája a játéknak.Ehez kell gépet venni de ha valakinek pl.csak 70-80 ezre van akkor vga+monitor a jobb megoldás szvsz..
  • bega82
    Abszolút jogos, nem tudom én sem, hogy miért lepődtem meg. Csak valahogy azt vettem észre, hogy eddig mindig csak facebook farm meg angry birds stb... de hát ettől még persze, hogy tetszhet neki is... és tetszik is! :) Meg hát ugye nem nagyon volt olyan gépe eddig, amin normális játékokat lehetett volna futtatni, vagy nem volt olyan faszija, aki játszik, mint én, és ezért eszébe se jutott sose... ki tudja?! :)
    A lényeg, hogy most ezen ügyködök, hogy valami "gagyi olcsó" configot össze kéne neki hozni, hogy tudjon játszani ő is! :D
  • Laza
    Én meg a Whiterun-i házaban még mindig mindent az alap ládában tárolok, ömlesztve ... aztán este néztem és jutott eszembe, hogy basszus, a házban van egy rakás másik hely (gardrób szekrény, éjjeli szekrény, stb), ahova szortírozhatnám a cuccokat ... de nem volt erőm nekiállni :)
  • Fantusz
    Biztos, hogy olcsóbban össze lehet hozni, de talán egy szakértőbb fórumon kellene a kérdést feltenni.
    Az is kérdés, hogy pontosan mire van szükségetek. (monitor, ház van)
    - alaplap
    - winchester
    - memória
    - videokártya
    - táp

Ebből a winchester sokszor "kisprórolható" ha van egy használható winyótok elfekvőben (lehetőleg SATA)
    Egy új vinyó ára 15-30ezer között mozog, de nektek megfelelne egy régebbi használt "ajándék" darab.

Alaplap:
    Mivel a spórolás elsőszámú szempont, így AMD processorban kell gondolkoznotok, s ehhez megfelelő alaplalot beszerezni (AM3 foglalt ajánlott).
    Másik kitétel a memória foglalat, ami lehet DDR2, vagy DDR3
    15ezer körüli kiadás a lap (nem kell nektek drágább)

Memória:
    Az alaplaphoz illeszkedően DDR2, vagy DDR3
    4Gb DDR2-es memória (Kingston) ára 17-20 ezer között mozog.
    4Gb DDR3-as memória (Kingston) 10ezer Ft alatt van, sőt még a Corsair (1600Mh) is 10ezer pénz alatti összeg.
    Adja magát, hogy inkább DDR3.

Processor:
    A Pentiumok lényegesen drágábbak, ezért AMD AM3 foglalt, dobozos(hűtővel együtt forgalmazott) kb 20ezer FT kiadás.
    (AMD Athlon II X2 260 3.20GHz AM3 BOX - 18085 Ft az Ipon-nál)

Videokártya: a legdrágább eleme a játékra összerakott gépeknek.
    Itt olyan kavalkád van, hogy ehhez már napi szinten kellene követni, hogy most ár-érték arányban hol is tartanak.
    Mivel nektek nem csúcs kártya kell szerintem 20-25ezres kiadásból igen jót meg lehet venni, ami meghaladja a Skyrim minimális igényét, sőt talán az ajánlottat is eléri.

Konkrét ajánlatot szerintem szak fórumokon érdemes kérni (pl www.ipon.hu), és ha "ajándék"vinyót sikerül beszerezni, az is egy jelentős könnyítés.
    Amit felsoroltam, még azon is lehet butítani, de szerintem nagyon alapra nem érdemes lehúzni a konfigot, inkább legyen még benne tartalék, s valahogy kinyögitek azt a pluszt, vagy inkább halasszátok el a vásárlást.

Tápot azért nem írtam, mert nem tudom van-e a meglévő dobozban.
    24 pines csatlakozó kell a laphoz.

• Flora2
    Nekem csak 2 GB RAM-om van (XP-vel), egy nem túl szuper videokártyám (ATI Radeon 4830) és egy kétmagos Intel, és ezekre gyárilag az install után High beállítást adott ki a játék. Ezen is játszom, és nem szaggat (illetve az 1.3 patch-ig volt az az akadozásos tundra-bug, de 1.3 óta az is megszűnt).
    Nem tudom, miért nagy a csodálkozás mindig, ha kiderül, hogy egy barátnő is játszani akar vele, és tetszik neki. Ez olyan furcsa? Ilyenkor mindig olyan érzésem van, hogy a lányok azok kicsit olyan csökött agyúak, nem tudnak egy jó játékot élvezni...? Nem piszkálódásból meg személyeskedésből mondom, tényleg, és elnézést kérek, ha így hangzik, csak kezd feltűnni, hogy ezen mindig csodálkozás van.
  • bega82
    Hát igen, ez az, hogy ez most túl nagy összeg nekünk sajna... :( Hasonló laptopom van nekem is amúgy, nem Asus, de tudásban kb ilyen.
    És hát igen, az ilyen árak miatt gondoltam arra, hogy egy asztali gépet összehozni biztos lehetne olcsóbban. Pl. egy ilyen, amit te is említettél, 9800GT kártyával, egy sima dual magos AMD procival meg hát ugye alaplap, meg hangkártya stb. stb. de csak nem lenne 130 ezer... :D
  • The Protector
    Tesómnak egy ilyen laptopon medium high közötti beállításon vígan szalad a game.Ennél gyengébben is menne a játék mivel viszonylag nincs nagy gépigénye.Nekem asztali gépen high-on megy 35fps körül 1600x900-as felbontásban élsimi meg ilyenek nélkül.Asztali:AMD x2 5200 2.7Ghz
    2gb ram és nvidia 9800GT win7.
    Link a laptophoz.
    Ennek a laptopnak 127ezer ft volt az ára.
  • Fantusz
    Conjuratzion perkek erősítik a summonokat, egy képzett idéző lényei sokkal erősebbek.

40es skill - Atromancy: megduplázza az idézett lény időtartamát (2 perc, dual castolva 4 perc)
    80as skill - Elemental potency: 50%-al erősebbek lesznek az elementálok.
    (Dark souls: a zombiknak +100 HP)
    100as skill - Twin Souls: két idézett lény lehet vele egyszerre: thrall, elementál, dremora, esetleg zombi tetszés szerint (lehet dremora lord, és villám elementál kettős - mindkettő igen erős)

Sárkány papoktól erős destros botokat lehetet lootolni, amelyek képzetlenül is használhatók (Lydia).
    A pusztító mágia ereje is a perkekben van, destruction a dual casting, impact, augmented perkek nélkül igen harmatos.
  • bega82
    Szerintetek mi az a minimum config, amin élvezhetően fut a játék? Jó tudom, gépigény.hu meg miegymás, de azoknak nem hiszek, inkább a tapasztalatnak! :)
    A lényeg az, hogy szilveszterkor barátnőm kipróbálta(!) a játékot, (mondta, hogy had indítson már egy karaktert ő is, tökre meglepődtem), és nagyon tetszett neki, és játszani akar vele, de a laptopján esélytelen. És akkor beszéltük, hogy egy új laptopnál valószínűleg olcsóbb lenne összevásárolgatni egy asztali géphez alkatrészeket, monitor van, ház, bill, egér van, "csak" a többi kéne! :)
    Ramból gondolom vagy 4 giga kéne, igazából a videokari a lényeges kérdés, olyan kéne amivel már megy stabilan szaggatás nélkül, és nem low beállításokkal. Szerintetek hellyel-közzel mennyiből lehetne így összehozni egy Skyrim-kompatibilis gépet?
  • Count Adyn
    fus-a :D
  • bega82
  • Ashtyra
    Ez eddig a második játék (első az Oblivion -a szerk.) aminél az ilyen bugok nem zavarnak,hanem szórakoztatnak :)
  • Troyan
    Nekem is mászkálnak a claw-k össze vissza. Az egyiket nem találtam két napig aztán a harmadik napon megjelent a küszöbön.
  • Troyan
    Most már én is ládában. Az összes drágakövet egy asztalra pakoltam, hogy mennyire csecse. Még azzal is elbíbelődtem, hogy egyesével rakjam le, hogy minél többnek hasson. Mire végigértem véletlenül rányomtam az R-re. Egy laza Fus-al beterítettem velük az egész épületet. :D
  • Ashtyra
    Az Ebony blade nálatok is "önálló életet él" ? Mert a házban beraktam a fegyvertartóba,és akárhányszor hazaértem ,már a földön hevert.Ha az asztalra raktam,legközelebb mikor megjöttem arrébb mászott .
  • JethroHUN
    Csak az a probléma hogy miután kigyógyulsz, utána is adja hozzá a napokat

Ashtyra: jah én is gyűjtöm a drága köveket, már nagyon sok van >.<
  • Hegi90
    ja, de ládában
  • Ashtyra
  • Ashtyra
    Más is gyűjti ezeket?
  • mike01010101
    Nálam is az van. Én már be se megyek az épületbe mert rögtön jön és nyomja és nem lehet kilépni a beszélgetésből. Ez is valami bug.
    Nagyon tetszik a játék de a végére kicsit megkeseredtem a bugok miatt amik már a végigjátszást is gátolják, pl Esbern, a The Fallen küldtés befejezése, stb
  • Flora2
    Ékszerek...: 0,1 súlyra többszáz arany névérték. :)
  • Molnibalage
    ???

500 arany névérték, 15-ös tömeg. Ez tömegegységenként 33 arany. Csak a nagyon durva fegyverek és páncélok érnek nála többet. A tömegben található tárgyak labdába nem rúgnak mellette.
  • Molnibalage
    A dermora idézéssel a bibi az, hogy questből szerezhető a staff. Az idézett dremora vagy lény erőssége függ a conjuration értékétől? Ha nem, akkor felesleges a conjura annyrira gyúrni. Pár soul gemmel annyi idézhető, amennyit nem szégyelsz...
  • hollófernyiges
    "vérfarkas nem kaphat el semmiféle ragályt."

Elvben nem, gyakorlatban azért előfordul.
  • Fantusz
    A "kipihent" bónusz hiányán túl a werewolf nem kap több negatív módosítót, a 100% resist disease meg egy észrevétlenül dolgozó "áldás", vérfarkas nem kaphat el semmiféle ragályt.

Hangulati jelentősége lehet a vérfarkasságnak, eldöntöd majd, hogy ez az állapot neked áldás, vagy átok, és lesz egy lehetőség a kigyógyulásra.
  • Szaruman
    Akinek eredeti verzió van, az steamen regelte a cuccot? Megvenni ugye nem lehet, érdekelne, h egyéb korlátozás van-e steamen.
  • Hegi90
    alvás után nem kapsz Well Rested buffot pl
  • morcosqtya
    Látom van ilyen statisztika, hogy mennyi ideje vagyok farkasember.
    Van jelentősége?
    Egy idő után nem tudok majd kigyógyulni vagy küldetéshez kötött?
    Mi hátránya van egyébként a farkasságnak? (eddig semmit nem vettem észre)
  • H3LLBoY
    Ez is üt!!!