30713
TES
  • Fehercsoki
    Ez a RÉGI, az új Skyboost néven fut, és itt található.
  • Kly
    Először meg kellene nézni, hogy pontosan mibe piszkál bele, utána pedig tesztelni.
  • DarkSector
    jaja.
  • morzsi555
    Ez az? De állítólag bugos lesz tőle a játék, de ha tényleg működik, akkor érdemes kirakni bannerba.
  • Wreck86
    Ki mit gondol a Dark Brotherhoodról? Érdemes hozzájuk csatlakozni, vagy megsemmisíteni?
  • DarkSector
    Ha már volt akkor elnézést. Beszarás, egyszerűen beszarás ha igaz!

"Skyrim: a Bethesda-t nem érdekli a PC-s gyorsulás lehetősége

Egy felhasználói mod segítségével akár 100%-os teljesítménynövekedés lenne elérhető, de a Bethesda nem bukott rá a témára.

Karácsony tájékán a figyelősebbek értesülhettek az Arisu féle TESV Acceleration Layer tool-ról, melynek működéséről a Bethesda fórumán lehetett olvasni. Az olvasmány nem hétköznapi játékosnak való, ezért ne is menjünk bele a részletekbe, legyen elég annyi, hogy elvileg a kódok 1 százalékának átírásával akár 30-40 fps-t érhetünk el, ami adott esetben 100%-os teljesítménynövekedésnek tekinthető. Arisu szerint mindössze három funkcióba kell belenyúlni, melyet meg lehet tenni manuálisan is, de ehhez kell némi hozzáértés és türelem.

Közben Alexander Blade létrehozta az Acceleration Layer Tool-ra épülő Skyboost-ot, melynek R3 verziója kompatibilis a The Elder Scrolls V: Skyrim legújabb verziójával. A sok rizsa mellett tehát a lényeg az, hogy Alexander megkereste a Bethesda-t, hogy a Skyboost módszere bekerülhetne a legközelebb érkező patch-be, melynek eredménye a PC-s The Elder Scrolls V: Skyrim játékok működésének jelentős gyorsulása lehetne. A megkeresés eredményéről a Skyboost alkotója így írt: "A Bethesda nem érdeklődik a Skyrim teljesítménynövelésével kapcsolatban. Nem szeretném megnevezni, hogy kitől kaptam ezt a választ, de ez van.""
  • bega82
    Pontosan, ez egy szép összefoglaló volt. Ettől persze nem baj, hogy a többiek irkálták, hogy kinek milyen kártyával hogy fut, de a lényeg valóban ez, amit leírtál. ;)
  • vzajcev

• morcosqtya
    Csak egyszeri bug, töltsd be előtte 1 perccel az állást (avagy az autosave-et)!
  • enlightened
    Sziasztok az a problémám, hogy amikor Madanachhal meg kell szökni a prisonbol, akkor a végén visszaadja a cuccaimat, de az összes quest tárgyam eltűnik azokat nem adja vissza.

Hogy lehet a quest itemeket visszaszerezni. Letter amit továbbítanom kell személynek meg ilyesmik ezeket nem adja vissza. Ötlet? Ne csináljam meg a questet? Ez is bugos? Lehet nem kellett volna így kiadni ezt, hanem azért alap dolgokat megjavítani.
  • Laza
    Nem húzom, gyárilag OC, nekem ennyi elég :) És így még halk is :)
    Az élsimítás nincs bekapcsolva, nem szeretem, homályosítja a képet ... na meg 1080p-nél szvsz tök felesleges.
  • Sir Quno Jedi
    Viszont Lydia-nak nagyon jók a skilljei, főleg magasabb szinten. Igazi tank.
  • Sir Quno Jedi
    Solitude-i házadhoz is jár egy faja lány, meg a Riftenihez is stb. DE Riftenben az egyik kalandozó harcosnőnek, ha visszahozod a kardját, az is csatlakozik, egyik bányánál van egy szőke csaj, faja csákánnyal stb. Rengeteg női kompányión van.
  • tibor16
    köszi - nem figyeltem... (Azóta találtam én is róla infót a wikián) Lehet, egyébként is itt van az ideje, keresni valakit helyette...
    Van tippje valakinek? - kit lenne érdemes - nem bánnám, hanő lenne, jobban szeretem, ha egy formás leányzó a társam
  • Sir Quno Jedi
    Ez szimplán a te hibád. Csak akkor áll be Blades-nek Lydia, ha te viszed magaddal oda és azt mondod a főnöknőnek, hogy íme, hoztál valakit, aki alkalmas (összesen három emberkét kell vinned, hogy beteljen a létszám). Onnantól kap Blades cuccot és ott fog lakni szépen. Ott kb. mindig meg is lehet találni, néha a nagyteremben, néha a hálóban, néha kint a terepen gyakorolnak (fent). Nyilván nem lesz ezután a házadban, mert már nem a csicskád, hanem egy harcos rend teljes jogú tagja. Ettől függetlenül ugyanúgy jön veled ha szólsz neki és ha bármi általa felvehetó tárgyat cserélsz nála, akkor újra felveszi a vértet/fegyókat amit nála tárolsz (addig ugye mindig blades cuccban fogod újra meglelni, mert így autentikus).

Páncélt csak nehezet és jobbat vesz fel, mint a Blades páncél, értelemszerűen. Könnyű vértet nem fog rávenni és még ha másik Blades vértezetet ütsz neki össze enchantolva, na azt sem. Csak nehezebbet, jobb páncélzat értéket adót, mint pl. a sárkány, vagy a daedric. Azokat szó nélkül felveszi.

Ha megvan a három újonc, akkor elmehettek csapatban sárkányt ölni (kaptok ilyen küldiket a szakálas fickótól), igen vicces tud lenni, funolásnak jó. Öreg megmondja hol a kinyírandó gyík és aztán mehettek rá csapatostúl.
  • IXEMGabeo
    hmm thx az infót...
  • tibor16
    A fő küldetés sorozatban, a kürt és a jégsárkány után...
  • Wreck86
    Ok,félek.!:D
  • IXEMGabeo
    Sky Havenes küldetést ki adja amúgy?:) még mindig nem találkoztam vele
  • Calver
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    aludj egyet, és megtudod
  • tibor16
    sziasztok,
    nekem is LYdia gondom van.
    aaamost készültem el a Sky Haven féle küldetéssel. Furcsállotta, de történt valami előtte, amiről még nem olvastam. Esbern Lydikével kezdett dumálgatni, teljesen magától, még előtte, Rivervoodban. Figyelni nem figyeltem, csak láttam, valamibe Lydike bele is egyezett. Nem tulajdonítottam neki jelentőséget, de amikor a Sky Havennel végeztem,visszatérve whiterooni házamba, Lydikének szabadságot adtam, ő egyszerűen eltűnt. Miután végeztem a tápolással, hosszas keresgélés után Sky Havenben találtam rá,- kód segítségével. Be volt öltözve Blade páncélba - és a legkevésbé sem voltkészséges. Sőt, amikor hozzá fordultam, azt mondta, hagyjam békén. Bár a kérésemre, beleegyezett, hogy követ, azonban az általam adott, a Blade-nél jobb páncélt csak kissebb oda-vissza pakolgatás után vette fel. Alighanem a Blade páncél foglalhatja a súlyt (bár az inventoryjában nem látható), de dugig van, és nem fogad már semmi plusz súlyt. Szóval - erről még sehol sem olvastam...
    Van erre valakinek tapasztalata? Meg lehet ezt valahogy oldani. Ha elengedem, akkor ellóg - sz@rik a házamra - a rosszabb - nem segít a súly cipelésében...
    Nem lehet ezt valahogy resetelni? Lydike, méééér hagytál el engem ... brühühű
  • Wreck86
    Apropó,kaptam egy levelet egy sötét arctól és benne mindössze egy kézlenyomat van, mi tudjuk felirattal. Ez mi ?:D
  • Wreck86
    Jah!
    Más jelentést társítottam hozzá. :D Leesett,köszi!
  • Calver
    "...former Companion..."
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    na meg rajtuk kívül is vannak kisfarkasok, a küldetéseik alatt nem is egyel találkozhatsz
  • Wreck86
    Hali!
    Ez hogy lehet? Két csapat tagja?
  • enlightened
    Na most egy kérdés. A játék már kijött több mint 2 hónapja, azóta nem tudtak kijavítani ennyit? Hogy legalább kiszedték volna ezt a részt vagy valami? Nem foglalkoznak már a játékkal?
  • xido
    én ott még elején próbáltam mindenféle páncélban,de úgy se volt elég..az első ölésnél meg már failed volt
  • Lunki88
    Állítólag bugos az a quest, mármint a békés megoldás része. Olvastam olyat hogy ha imperial szerelésben állítasz oda akkor elengedik, de volt aki kipróbálta és akkor se sikerült. Egyenlőre csak úgy lehet kiszabadítani ha vérfürdőt rendezel.
  • enlightened
    Valakinek sikerült Thoral-t a Thalmoroktól elkérnie? Mert én megcsináltam az Imperial missionoket de azt mondja Tullius a Thalmorok fölött nincs hatalma és nem adhat engedélyt. Ugyanakkor ha erőszakkal megyek be, kiszabaítani Thoralt piros x-et kapok ahhoz a részhez hogy találjak egy módot hogy elkérjem őt.
  • Calver
    valamint egy örök jó tanács használatával: menteni, menteni, menteni.

na meg egy pár tollat sem árt magaddal cipelni, ha esetleg egyszer csak pihenés után vámpírrá változnál, úgy, h nincs előző mentésnél elég közel oltár kigyógyuláshoz.
  • Fantusz
    Whiterun, Jorrvaskr épület - ők harcosok, akik különböző megbízatásokat teljesítenek.

A vámpírrá válást odafigyeléssel el lehet kerülni, a folyamat egy bizonyos ideig még egyszerüen gyógyítható, ezért kell rászokni az aktív mágikus hatások figyelemmel követésére.
  • Probatbicol
    Ha tanulsz tőle akkor igen.
  • Tgdt159
    hol tudok ehhez a céhhez csatlakozni ? elakarom kerülni a vámpírságot...
  • Czdano
    Ha Faeandalt viszem magammal akkor gyorsabban nő az íjászat? :>
  • Fantusz
    Varázslatok - aktív effectek: itt meg lehet nézni milyen hatások érik a karaktert, de a leírtak alapján már vámpír lett.
    Ilyenkor már csak a vér ivás segít időlegesen, illetve ki lehet gyógyulni küldetéssel.
    Egyik lehetséges út, ha Morhalban megkeresni egy Falion Falion nevű NPC-t, a másik a vérfarkassá válás. Utóbbihoz csak egy lehetőség van: csatlakozni kell a Companions céhhez, és csinálni a küldetéseiket.

A vámpír is egy játszható karakter, aki tud azonosulni a szereppel, annak még szórakoztató is lehet (éjjeli életmód, vér ivás, tűz elleni gyengeség korrigálása)
  • benőmenő
    Nekem az első az lesz, amint jön a creation kit, hogy átrendezem azt a házat egy ilyen visszafogott dragonborn főhadiszállássá :D
  • Tgdt159
    üdv!
    ismerősöm is játszik a játékkal, és kérte hogy kérdezzem meg: vámpírral kapcsolatos a kérdés.. igazából nem tudja hogy ő már átváltozott-e, de nem töltődik se a healt, se a stamina, se a magic-e. ha átváltozott mondtam neki hogy nem tud mit kezdeni vele.. de a mégsem, akkor mit tegyen ? /ha átváltozott akkor is írjátok le, mert később még jól jöhet ez az infó.../

a másik kérdés, az tőlem ered: tehát velem még nincs ilyen gond, és írtátok hogy a vérfarkas immunnis az ilyenre.... hanyas lvl-től lehet vérfarkas ? és hogy ? :D

köszi előre is a válaszokat
  • Windimp
    ps3-on is rendesen elmegy az alap game, én 59k-ért vettem két hónapja csak emiatt. Tudom, az OOO szerű modokat látva sírni fogok :)
  • bgabor
    Ja hogy az is pénzbe kerül, már értem, ugyanarról beszélünk. Bocs a beleugatásért és az értetlenkedésért, ilyenkor vizsgaidőszakban nem vagyok a toppon.
  • Ferrari23
    Vagy még nem ért haza, elvégre nemrég küldtem el Riftenből :D