The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kis pontosítás. A Two Worlds 2-ben és a Fable 3-ban is lehet zenéléssel pénzt keresni. 2011-es játékok.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Solitude a fõváros és a bárdok hazája. Az egyetlen céh, ahol nem kapsz saját ágat és ládát, ha belépsz, így megveheted a játék legdrágább házát, ha ott akarsz élni.
Kissé csalódtam a Bard's College-ben. Reméltem, hogy ha már elvégzem azt a 4 feladatot (ez se túl sok), akkor mondjuk a jarlok udvaraiban lehetne fellépni, vagy ilyesmi, de semmi. Ráadásul a 4 hangszertõl is csak konzolparanccsal lehet megszabadulni...

Zenével pénzt keresni a Betrayal at Krondorban lehetett tán utoljára, bár eleinte inkább kizavartak a kocsmából, csak hagyjam abba a kornyikálást...

Az makett. WH40K-s figurákat én is festegettem, modolgattam egy darabig. A modell az más. Az repül, ha repülõ és nem mindig hasonlít az eredetire, sõt legtöbbször nem, mert ilyen méretarányban nem tudna repülni. Ezek kifejezetten ilyen kis méretben, reptetésre tervezett cuccok, de nem hasonlítanak létezõ, valódi gépekre.

A láthatatlan határt az ini-ben lehet eltûntetni.
bBorderRegionsEnabled=0 vagy 1.
Legalábbis az oblivionban ez volt.

Gubberx
<#eljen>

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Off
53.
A dolog viszonylag egyszerû. Az elsõ rpg hírrel még a '70-es években találkoztam, igaz akkor még az '50-es évek "kókakóla mámorban fetrengõ amerikai ifjúsága" stílusában megfogalmazott, rosszalló cikkbõl, de már tudtunk róla, hogy van ilyen. A '80-as évek közepén jöttek be a számítógépek, a gyermekeim a számtant és némi nyelvtant a ZX81-en, majd Homelab, késõbb Enterprise, majd PC gépeken általam pár nap alatt összekendácsolt programocskákkal gyakorolták. Aztán a '90-es évek elején elõkerültek a rissz-rossz, ezerszer fénymásolt, angol nyelvû ad&d szabálykönyvek, amibõl már a fiammal együtt silabizáltuk a szabályokat. Részben emiatt õ már könnyebben, gyorsabban és fõleg sokkal jobban megtanult angolul, mint én.
Aztán jött a MAGUS korszak. Egy darabig - többek szerint - én voltam az ország legöregebb szerepjátékosa, ha az asztal mellett, vagy e-mailben mesélõs kategóriáról van szó. A számítógépes rpg-knél biztos nem, mert nálam úgy 15 évvel idõsebb kollégámmal együtt térképeztük fel anno pl az EOB-okat, M&M szériát, majd a Wizardry 7-et. Reggelenként, kávé mellett megbeszéltük, ki meddig jutott, mi újdonságot talált este a világban.
Ezek a kedvenceim. Másokat is megnézek, néha akad egy-egy gyöngyszem (Stalker, C&C, SimCity, Caesar), de a jó rpg az örökös bajnok.
/Off

Fantusz
A lázadó nordok nem csak az imperialokat utálják, csak a nord az ember.
Nem hiszem, hogy komoly jelentõsége lenne a játékban az ilyen beszólásoknak, hozzá tartozik a világhoz, semmi több.
Mit kaphatnak a khajitok, hisz csak a kivételes egyedeket engedik a városokba belépni...
A Thalmarok is annyira arrogánsok, hogy már szinte utálom az elfeket :-)

Fantusz
Az is magára vesz mindent :-)
Alapvetõen valóban íjász, ráadásul 50es skillig oktat is, de ha adsz neki fegyvereket, páncélokat (monduk csak azért, hogy cipelje), képes átöltözni.
Nálam egy ideig kétkezes kalapáccsal hadonászott, közelharcosnak pedig nem az igazi.

ezekröl pont hallottam, de akkor teszek velük egy próbát, legalabbis elöször csak az egyikkel ugyebár😊 a mage-t riftenbe meg hagyom

Faendal nyilas és elvileg settenkedve halkan jár😊 Riverwoodban megtalálod😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fantusz
Van egy orgyilkos sötét elf.
Õ azt hiszem könnyû páncélos, két tõrrel és nyillal is jól bánik.
Whiterunban a Durnken Huntsmanban találod, 500 aranyért csatlakozik.

biztos lesz valami:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
letartoztatták azt a Wuunzard nevû varázslót gondolom az kiszabadul és bosszút áll, vagy netán az imperialok megtámadják a Stormcloak bandát?
majd úgyis megtudom

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

jaj ezt is megszerettem volna kérdezni

Szted mekkora befolyása van annak, hogy azt válaszoltam Windhelmben rögtön belépve a városba, hogy bírom a Dark Elfeket? az egyik tag meg mondogatta, hogy tûnjek a szeme elõl😄 miben változás ez? mi van, akkor, ha elf rajongó vagyok?

volt egy másik ürge egy nagy szakállas, aki tejivónak hív azért, mert adtam neki egy nagyképû választ azóta nem is mond mást csak ezt, hogy én többnek képzelem magam, mint egy Nord, ezért nem áll velem szóba😄 mi lett volna, ha más típusú választ adok?

Molnibalage
Mondjuk az egyszerûségrõl nekem mindig a Gothic 3 egyik nordmari lakója jut eszembe. Okrokat ver én Innoshoz imádkozik. Megkérdi a névtelen hõs, hogy és mit csinál még? Mire õ:

Innos and Orcs. What else do you need? <#zavart1>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PiszkosFred
Tolts el par napot Windhelmben, mielott tovabballsz. Setalj, nezelodj, ha radesteledik se baj, csak maradj par napot es figyelj.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Molnibalage
Akkor ezért nem találtam semmféle kereskedést...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Olyan 25-30 csontom és pikkelyem van raktáron..

Fantusz
Nem veszek tudomást a két ellenséges csoportról, pedig idõnkét rendesen ölik egymást - ilyenkor egyszerûen tovább sétálok. Soltitude neked érdekes lehet, s ezért van a spoiler: a városba lépve éppen egy lázadó kivégzésére készülnek. Talán meg lehet menteni, de akkor az egész város ellened fordul, úgyhogy nem könnyû.

igen Markarth nagyon jó és a bányás küldetés egyik etalon😄 Eola féle pap feláldozósdi is tetszett, meg amikor szegény Eltrysnek kellett gyûjteni infót

jó kis képek - lál, segitönek is csinaltal Dragonarmort ?
(egyébként te is irtad, h nem csinalod a smithing vagy vmi ilyesmi, nem?)

tudom Helgentõl van délre, de az az eleje óta jelölve van😊

akkor tulajdonképpen Markarth city, Whiterun és Solitude a legérdekesebb városok...

Windhelm hihetetlen fos😊 ilyen üres, kevés emberrel teli erõdöt sosem láttam még, van egy kocsma középen van 5-6 ház kb😄, egy nagy terem a király lakhelye és a barakk azt ennyi😊 havazik, havazik és semmi más😊

tudtok ajánlani, jó followert nkem - jelenleg thievesként tolom a guildbe, elsö missziot most adtam le - nemtudom eldönteni azt se mondjuk, hogy maradjak e addig, mig befejezem a klánt, vagyis hát ameddig lehetséges viszonylag Riftenben maradni, vagy menjek Whindhelmbe stb stb.

visszatérve a segítõkre, e.wikin végigovlastam az összeset, majdnem mindhez volt leírás, h mit hogy csinál

leírás alapján az egyik legerõsebb itt riftenbe az arcane varázsló faszi - ez mennyire passzolna hozzám ?

igazabol, nyilas, tõrös, lopakodosnak mégjobban örülnék, de abból nemtudok jót, mivel soknál azért nem volt részletes jellemzés, vagy csak az volt megemlitve hogy hol van és hogy warrior, mage, vagy thieve - 3 kategória van ugye

Kly
Bár még nem jártam minden városban, nekem Solitude és Markath a két kedvencem, mindkettõ a szívemhez nõtt 😊

Scientia potentia est.

Molnibalage
Még tegnap ígértem. Árnyékok high felbontásban. Ez is bõven szép.

gabo91
én még nem jártam solitude-ben, viszont beálltam a felkelõkhöz. Be fognak engedni solitude-be vagy bukom az ottani küldetéseket? és elindult whiterun -ért a harc, már nem is tudok a városba teleportálni. Companions-al mi lesz? elfoglaljuk várost ugyanúgy leadhatom a küldetésemet oda?

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Solitude tán a leglátványosabb kívülrõl nézve 😊 persze ha a természeti adottságok és az urbanizáció bejövõs neked

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Fantusz
Soltitude inkább az imperial legio bázisa, nem csúnya, de nekem valamiért nem tetszett.
Igazi erõdítmény, látványos, de képtelen felépítéssel.

Dawnstar egy zord környezetben fekvõ település, nem igazán hasonlít városrta, mint ahogy Wintehold sem.
Itt talán a legérdekesebb a "múzeum", amit egy Mythic Dawn leszármazott vezet, s ad küldetéseket, már ott kell lenni nálad egy levélnek, hogy látogad meg. Jah, és pofozkodtam egy norddal - ezeknek az északiaknak mániájuk, ha lepofozod, szivesen lesz a kisérõd, ha nincs társad.

Falkreath sem egy tipikus város, bár legalább az éghajlata nem zord.
A lakói is elég zordaknak tûnnek, azért küldetéseket adnak (poént meg nem akarok lelõni)
Tulajdonképpen ide úgy a legegyszerûbb eljutni, ha a játék kezdetekor nem Whiterunba indulsz, hanem ide, egy határmenti település, ami eléggé kiesik az útból.

óó nekem az a célom, hogy minden egyes küldetést megcsináljak😄, mindenkihez belépek és lenyomok mindent a fejlõdés érdekében...ha fekete jelek vannak a térképen azok is felfedezésre várnak😊

már a GTA-akkal is így voltam...nem az öldöklés érdekelt fõként, hanem a küldetések és a teljes térkép bejárása

grebber
Most jutottam el nem tudom mi célból a tolvajok céhéhez.Lopni kell de kaszabolni is rendesen mert minden mercenary tag rámtámad az adott résznél.
És szokás szerint amikor jól irtom õket szeretek nem menteni azt kezdhetem újból mert kinyirtak 😞

Next PC upgrade: 2022

még Whiterun eskü a legkulturáltabb hely...nekem eddig az jött be a legjobban. Markarth volt a leglátványosabb bár eddig 3 nagyvárost jártam meg😄

Ja.Megtaláltam a fazont nappal a piacon,akinél csatlakozni kell.Rögtön adott is egy tolvajos küldetést

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ott van a varázslóképzõ iskola.DDD De tényleg

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Molnibalage
Õszintén szólva annyi küldivel nyomták tele a játékot, hogy egy végigjátszás alatt nincs értelme megcsinálni az összeset. Töredéként csináltam meg és lassan 50. szintû vagyok. Egy városban még mindig be se tettem a lában, több faluba sem, de Dawnstarba is csak beugrottam, mert a játék elej óta ott volt a kezembe a múzeumi meghívó...

Molnibalage
Óriásölésre meg nem is emlékszem. Mondjuk a compainonos küldiket ott hagytam abba, mikor vezérként megkértek, hogy egy nyamvadt fehér farkast verjek agyon Markhartban...

PiszkosFred
Bar nem, a csajt aki ott dolgozik, maskent hivjak. Akkor a fickotol kaphattal vagyont, nem a csajt nyultad le, majd nyirtad ki. 😊

Molnibalage
Én is ettõl féltem, de nem. Megvan az asszony. 😊

PiszkosFred
Sajnos ozvegy lettel. A futar az asszonytol orokolt vagyont hozta.

Fantusz
Severio Pelagia farmja Whiterun közelében van, ott ölte Alea, Ria és Farkas a giantot, amikor elõször a közelébe értél.
Az üzenetbõl kiderül, hogy Skyrimben szigorú az adózás: örököltél 100 aranyat, de csak 90et kaptál, 10 az adó :-)

PiszkosFred
A Patkanyut egy menedek a sopredeknek, sok csavargo es gyilkos huzza meg ott magat, akar napokra, akar elete vegeig. A torveny keze nem er el oda, igaz, torveny meg Riften... szoval a Tolvajok Varosaban maskent mukodnek a dolgok. Akik megtamadtak, csak idiota csavargok, ne foglalkozz veluk. Nem kar ertuk. A Tolvajok Ceha bentebb lesz, a csatornarendszer kozepen.

Falkreathrõl mit tudnátok nekem mondani?😊 és Dawnstarrõl? erre a 2 nagyobb városra kíváncsi lennék😊

Solitude-ot már elképzeltem az a varázslók hazája gondolom😄

Fantusz
Már a városba lépve megállít egy "jóarc" aztán érdemes benézni a kocsmába, ott is adnak néhány megbízást.
Kóborolni picit a városban, a piacon, a kikötõben, itt is jön néhány feladat.

én arra még pont nem jártam, de Aventinus miatt oda fogom venni az irányt...

Ja.De miért támadnak meg a csatornában?

ilyen durva az a Riften?

Molnibalage
Pont ezt érzem. Mikor megérkeztem Solitudba, akkor legszívesebben a fél várost ott helyben kardélre hánytam volna. Kicsit nagy szórással dolgozik az "igazságszolgáltatás". <#zavart1>

Persze a Stormcloak féle duma helyenlént meg picit olyan, amire szép világunkba azt mondanák, hogy "tubró", "rasszista" és egyebek. Nyugodt hely ez a Skyrim no...

Más. Egy futár hozott egy tök lényegtelennek tûnõ üzenetet, hogy Pelegia mittomén ki meghalt és örököltem valami kemény 10 aranyat. Van valami jelentõsége?

Lementem a Ratwayba Riftenben,hogy megkeressem a fickót akinél csatlakozok a Thieves Guildhoz,erre megtámadnak,és még a társamat is megölték.DD

ennyi, ha lesz ilyen és, aki csak világos oldalon szeretné végigvinni annak majd szólunk😊

jó ez a kettõs szerep😊 van, hogy adakozok 1 aranyat a koldusnak, ugyanakkor olyan is volt, amikor Markarth city õrt öltem meg, papot áldoztam fel, ez a valamit valamiért elve😄

igen, na ez jó hír...bár mostmár LEGO Harry Potter és Karib tenger kalózai meg a Star Wars számítógépen inkább ezeket ismerik nemde?😄