30713
TES
  • pecaboy
    Oké, most már teljesen világos a dolog.
  • Tilla25
    valaki tudna segíteni? Az egyik compainos küldetésnél elakadtam. talk to the companions leaders for work küldetés lenne az. Sehol sem találok róla információt. Céhen belül már mindenkivel beszéltem de csak a szokásos szövegüket mondják. Kivel kell találkoznom?
  • Fantusz
    Nem a legjobb hasonlat, de egy kanári akkor is kanári marad, ha oroszlánketrecbe zárod, egy oroszlánt pedig nem tudsz betuszkolni egy kanári ketrecbe.

Ahogy mondtad: a lelkekre van szükség, azok mérete számít, függetlenül attól, hogy milyen kőbe van bezárva.
    Alacsony szinten, amíg nem tudsz mamutokat agyoncsapni, nincs is értelme üres grand köveket cipelni - a petty, lesser, common méretű lelkeket luxus a legnagyobb kőbe zárni.
  • pecaboy
    (Kicsit OFF, de én még anno a Dallasról hallottam azt, hogy mikor nézték a srácok, és vmelyik szereplő kortyolt a viszkiből, nekik is inniuk kellett... Egy epizód után mindenki kész volt :D )
  • Calver
    ennek a következménye kb az lenne, mint a Black Lagoon ivós játéknak (minden káromkodás egy *korty*), avagy detoxban ébredés... ha italból csak kortyolás lenne, na akkor talán megúszná a kétlábú, de alacsony szinteken abból is... érdekes dolgok lennének.
  • pecaboy
    Értem, de pont az általad említett "lötyögést" furcsállom. Egy "mini" lélek grand soulstone-ban ezek szerint ugyanannyit jelent, mint egy "maxi" lélek ugyanabban a grand soulstone-ban? (Lötyögés ide vagy oda.)

... most kezdem érteni, bunkó voltam...

A kő mérete és a benne lévő lélek mérete az két külön dolog... Tehát gondolom, a kőben lévő lélek számít csak (tehát ha kicsi a lélek a nagy kőben, akkor a kicsi lélek lesz az "alap", viszont olyan nincs, hogy kicsi kőben legyen nagy lélek).

Köszi, nem kérdeztem semmit :D
  • Fantusz
    AZt, hogy egy lénynek milyen méretű a lelke, nem a szintjétől függ, hanem a "lényétől" - tudom ez hülye megfogalmazás.
    Farkas petty méretű lelke belefér a legkisebb lélekkőbe, de ha nincs nálad csak nagyobb, akkor elfoglalja azt.
    Egy giant lelkének befogásához minimum greater méretű lélekkő szükséges, kisebbe nem fér bele - ha nincs greater de van grand, akkor abba belemegy, de "lötyögni fog" (érsd a lélekkő mérteéhez képest silány leleket tartalmaz)
    Mamut lelke grand, kisebb lélekkőbe nem fér bele.

Szabályozni a lélekvadászatot a soul trap használatával tudod - amennyiben nincsenek nálad apró méretű üres lélekkövek, de nagyok igen, és nem szeretnéd, hogy azokba silány lelkek költözzenek, ne csapkodj minden alatas férget soul trap fegyverrel, vagy varázslattal.
    Az enchant fejlesztéséhez viszont kellenek a feltöltött "gyakorló kövek", ne sajnáld rá az aranyat, mert megtérül a befektetésed.
    Mágusoktól vásárolj össze üres kavicsokat (petty, lesser, common), és gyűjtsd a lelkeket.

Grand mérteű lelket NPC-ktől lehet legkönnyebben szerezni, ehhez viszont black soul gemekre lesz szükséged, aminek egy sokszor használható formája a Black Star (deadrikus artifact)
  • pecaboy
    (...because Friday and Saturday ARE weekend... Sunday ISN'T!)
  • pecaboy
    Sunday: you have too much drink inside... Try not to drink :)
  • pecaboy
    Itt van leírás, én is ezt fejtegetem, ráadásul magyar (a többi cikket is olvasd el, ha legalább olyan kezdő vagy, mint én :) ) :
    http://elderscrolls.hu/articles/how-to-use-enchant-in-skyrim
  • pecaboy
    1. Weekend: Drink
    2. Not weekend: Don't Drink
    3. Otherwise: you are alcoholist OR you are abstinent
    :)
  • xido
    persze,azt látom,hogy nagyba petty ment meg lesser...de részletesebben,hogy melyik dögnek milyen nagy a lelke..taktikázni,hogy mikor abszorváld és mikor nem:)
  • pecaboy
    Ott van zárójelben mellette, hogy mi van benne. (Ha semmi, akkor üres.) Ez világos, még nekem is :) Meg az is, hogy pl. kicsi kőbe nem lehet "nagy" lény lelkét zárni. (Amatőr vagyok, gondolom, ez igaz.) A fordítottját nem értem: nagy kőbe lehet kicsi lelket rakni és pont? Ugyanúgy működik, ha egy patkányt rakok a grand soul gembe, mintha egy sárkányt rakok ugyanabba a grand soul gembe?
  • Fpocok
  • xido
    egyáltalán látható valahogy,melyikbe mi került vagy kerülhet?
  • pecaboy
    Újabb kérdés :)

Olvastam ezt az oldalról, ami amúgy nagyon jó leírás, de itt nem látom az összefüggést. Enchantról van szó.

"Vagyis egy 4-es szintű mókus lelke elfoglalhat egy drága GREATER követ is, amennyiben nem rendelkezünk annál kisebb kővel. Ha van mondjuk PETTY, akkor abba kerül értelemszerűen. De mondjuk az előzőleg legyilkolt mókus bosszút esküdő lvl5-ös anyja már nem fér bele PETTY-be, csak minimum egy LESSER-be, vagy annál nagyobba. Minden lélek a nálunk lévő - és számára megfelelő - legkisebb kőbe vándorol."

.

Tehát ha "csak" a legdurvább fajta kövek vannak nálam, azokba is bekerül a legcsóróbb cickányok lelke, egy-egy arányban? Ez nem tűnik logikusnak.
  • Fantusz
    Tamriel történelméből érettségizni lehetne, annyira kidolgozták, a játék így sokkal több lett, mint egy szimpla kalandjáték.
    Vannak persze ismétlődések, de az nem hiszem, hogy különösebb gondot okozna.
    Egy deadrikus artifact miért ne vészelhetné át az évszázadokat? :-)
    Egy nagyhatalmú dunmer család leszármazottai Skyrimben már sokkal kisebb (kb. semmi) jelentőséggel bíró gazdálkodók :-)
    Azon meg jót derültem, mikor kiderült, hogy Cicero a Night Mothert szállítja a faládában, bár ez nincs bizonyítva, de jó a sztori.
  • IXEMGabeo
    igen Morrowindos sztorit még amikor Windhelmbe beléptem akkor ott 2 nord vitatkozott egy sötét elf nővel és akkor amikor kérdezgettem őket megemlítették, hogy észak Morrowindből telepedtek le Windhelmben...
  • IXEMGabeo

tehát akkor Redguardok hazája...igen azt kivettem a párbeszédből, hogy tartomány méghozzá pont Skyrim szomszédja.

és tulajdonképpen Oblivion pedig maga Cyrodil erre mondtátok, hogy még nagyobb terület volt, mint maga Skyrim, látom is mennyivel, de még Morrowind is jóval nagyobb Skyrimnél...

High rock: erről most az jutott eszembe, hogy Ulfric Stormcloak véletlenül nem ott ölte meg Elisif férjét a kiáltásával? mivel Ulfric is egy Dragonborn volt nem?
  • Fantusz
    A TES sorozatben megjelenő különböző népcsoportok ugyen minden tartományban élnek, de mindegyiknek van egy ősi fészkük, hazájuk.
    Oblivion nem egy tartomány, az a daedrák birodalma, mondjuk úgy a pokolsík.
    Az Oblivion (mint játék) története Cyrodiil területén zajlik, ami az imerialok, "császáriak" őshazája, akik meghódították egész Tamrielt.
    Hammerfell a redguardok őshazája, Morrowind őslakói a dunmerek (sötét elfek), Skyrim a nordok hazája, és még lehetne sorolni.
    Persze ez így nem teljesen igaz, a "történelem előtti" időkben Cyrodiilban Ayleidek, észekon dwemerek éltek, de ők csak a történelemkönyvekben vannak jelen a játékban (egyenlőre)

• Czdano
    Köszönöm, ez megoldotta :)
  • IXEMGabeo
    ezt a Hammerfall-t több NPC-nél is láttam megemlítve, hogy ott éltek az is egy ilyen tartomány féle, mint Skyrim, Oblivion...stb?

amúgy én easter eggnek tekintem, mert Hammerfall az egy együttes neve:)
  • Fantusz
    Vannak országok, ahol elég szigorú szabályok vannak a videojátékokkal szemben.
    Nagyon sok videojátékban nincsenek gyerekek, vagy ha vannak, akkor sérthetetlenek.
    A Fallout3-ban gyerkekre nem lehet támadni, egyszerűen figyelmen kívül hagyja a játék az ilyen irányú próbálkozást.
    Az Oblivionban nem voltak gyerekek, ott így ki is zárták az erőszakos lehetőséget.
    Skyrimben sem azzal van a gond, hogy gyerkőcök futkosnak az utakon, de amilyen szerepet kaptak - komolyan kell venni a korhatáros figyelmeztetést.
  • IXEMGabeo
    igen, kissé fura volt nekem is, hogy a kis Aventus ennyire önállósította magát és ennyire vad/elmebeteg, hogy egy nevelő nőt megölet...

itt bizony a fiatal segéd is láthatta, ahogy levágom Grelodot, de hogy még a kölykök is nevettek ezen:D komolyan nem kicsit betegek ezek a kölykök...
  • Fantusz
    Google: Esbern_Quest_Fix-797-1-0
  • Fantusz
    Neked poénos volt, én inkább bosszankodtam rajta, hogy ilyen akciót skripteltek be.
    Az Oblivionban a D.B. küldetések többnyire arról szóltak, hogy csak a célszemély halálozzon el, ne legyenek szemtanúk - rejtőzködni lopakodni kellett, s kivárni a megfelelő alkalmat.
    A Thieves guild tagja egy visszahúzódó társaságot alkottak, lehet, hogy volt sejtésed, néhány NPC-ről, hogy tagja a tolvajok céhének, de nem tudhattad biztosan. Guild tagként, olyanokról derült ki, hogy ő is céhtag, akiről nem is gondoltad volna :-)
    Riftenben elég elbeszélgetni a városlakókkal, elég sokan elárulják, hogy hová is tartoznak.
    Az árvaházi jelenet meg azért bosszant, mert már az ötletet is siralmasnak tartottam, hogy egy gyerek ad megbízást a kivégzésre, de ami utána a szkriptelt jelenetben jött... nincs ez a játék betiltva sehol? :-D

Összességében jó játék a Skyrim (hisz azért játszunk vele), de a Thieves guild, és a Dark Broterhood küldetéseihez nincs hangulatom - indítottam egy wood elfet erre hangolódva, de elég hamar feladtam, inkább a conjurerrel "lovagiaskodtam"
    Pedig ez a két szervezet látja el leginkább extrákkal a tagjait, már a csatlakozás után mindkét céh egy-egy full könnyűpáncél szettet ad (nehézpáncélosok gondoskodjanak magukról), érdekesek lennének a küldetéseik, csak a megvalósíthatóság nem tetszett.
  • IXEMGabeo
    most néztem meg Skyrim teljes térképét összvissz 1 hajóroncsot, 1 Dwemer helyet és egy sárkány fejű helyet nem fedeztem fel ezeken kívül mindent bejártam...:)
  • Czdano
    Nincs, a szöveget is gyorsabban írja ki és hamarabb tűnik el...
  • IXEMGabeo
    Riftenbe még az tetszett, hogy a hátsó kapun nem engedtek be, első kapun is kapuadót kellett volna fizetni, szerencsére a persuade(meggyőzés) képességemnek köszönhetően nem kellett:D

ez a Bjyrnholf is kapásból egy lopós feladattal bízott meg...
  • IXEMGabeo
    ez a Grelod nem éppen Kind volt, de poén volt, ahogyan a kölykök ha ha ha-tak...meg Dark Brotherhoodnak szolítottak
  • Fantusz
    Annyi hibája van a dolognak, hogy akkor is "adják" a küldetéseket, ha az nem érdekel, nem kívánsz csatlakozni a thieves guildhoz.
    Riften környéke talán a leghangulatosabb, kár, hogy a városban sok az idegesítő NPC, Bravil egy kolostor volt a rifteni állapotokhoz képest :-)
    Nagy gond persze nincs, csak sajnálom, hogy nem tudtam igazán megkedvelni a várost, a tolvajokat egy titoktartó, háttérbe húzódó társaságnak képzeltem, meglepett a rámenős maffiózó csapat.
    Az árvaházi jelenetről inkább nem is mondok semmit (arról már régebben kifejtettem a véleményemet) :-D
  • IXEMGabeo
    az igen, bementem Riftenbe minden eddiginél a legtöbb küldetéssel bíztak ott meg:D:D

eddig Whiterun és Solitude adták a legtöbb küldetést, de ezt a rekordot simán űberelte Riften...
  • Maximus4
    Hang van a küldetésnél?
  • Czdano
    Ez volt az első amit megpróbáltam =/
  • Maximus4
    Ezt próbáld meg.
  • DarkSector
    Jah 1 van.
    Igaz nálunk nem elérhető. :)

Akkor sok szerencsét neked is a sorsoláshoz!
  • Fpocok
    Arra én is beneveztem most. Láttam egyet fent.
  • DarkSector
    Várj 1-2 napot ha megnyerem steam gift-en olcsón megkapod.
    Nekem kell a magyarok pénze.
  • Fpocok
    Jó, hát ha nem kell nekik a magyarok pénze, akkor muszáj lesz lewarezolnom. Megint.
  • DarkSector
    Steam Gift.