The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Kissé csalódtam a Bard's College-ben. Reméltem, hogy ha már elvégzem azt a 4 feladatot (ez se túl sok), akkor mondjuk a jarlok udvaraiban lehetne fellépni, vagy ilyesmi, de semmi. Ráadásul a 4 hangszertõl is csak konzolparanccsal lehet megszabadulni...
Zenével pénzt keresni a Betrayal at Krondorban lehetett tán utoljára, bár eleinte inkább kizavartak a kocsmából, csak hagyjam abba a kornyikálást...
bBorderRegionsEnabled=0 vagy 1.
Legalábbis az oblivionban ez volt.
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"
53.
A dolog viszonylag egyszerû. Az elsõ rpg hírrel még a '70-es években találkoztam, igaz akkor még az '50-es évek "kókakóla mámorban fetrengõ amerikai ifjúsága" stílusában megfogalmazott, rosszalló cikkbõl, de már tudtunk róla, hogy van ilyen. A '80-as évek közepén jöttek be a számítógépek, a gyermekeim a számtant és némi nyelvtant a ZX81-en, majd Homelab, késõbb Enterprise, majd PC gépeken általam pár nap alatt összekendácsolt programocskákkal gyakorolták. Aztán a '90-es évek elején elõkerültek a rissz-rossz, ezerszer fénymásolt, angol nyelvû ad&d szabálykönyvek, amibõl már a fiammal együtt silabizáltuk a szabályokat. Részben emiatt õ már könnyebben, gyorsabban és fõleg sokkal jobban megtanult angolul, mint én.
Aztán jött a MAGUS korszak. Egy darabig - többek szerint - én voltam az ország legöregebb szerepjátékosa, ha az asztal mellett, vagy e-mailben mesélõs kategóriáról van szó. A számítógépes rpg-knél biztos nem, mert nálam úgy 15 évvel idõsebb kollégámmal együtt térképeztük fel anno pl az EOB-okat, M&M szériát, majd a Wizardry 7-et. Reggelenként, kávé mellett megbeszéltük, ki meddig jutott, mi újdonságot talált este a világban.
Ezek a kedvenceim. Másokat is megnézek, néha akad egy-egy gyöngyszem (Stalker, C&C, SimCity, Caesar), de a jó rpg az örökös bajnok.
/Off
Nem hiszem, hogy komoly jelentõsége lenne a játékban az ilyen beszólásoknak, hozzá tartozik a világhoz, semmi több.
Mit kaphatnak a khajitok, hisz csak a kivételes egyedeket engedik a városokba belépni...
A Thalmarok is annyira arrogánsok, hogy már szinte utálom az elfeket :-)
Alapvetõen valóban íjász, ráadásul 50es skillig oktat is, de ha adsz neki fegyvereket, páncélokat (monduk csak azért, hogy cipelje), képes átöltözni.
Nálam egy ideig kétkezes kalapáccsal hadonászott, közelharcosnak pedig nem az igazi.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Õ azt hiszem könnyû páncélos, két tõrrel és nyillal is jól bánik.
Whiterunban a Durnken Huntsmanban találod, 500 aranyért csatlakozik.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
volt egy másik ürge egy nagy szakállas, aki tejivónak hív azért, mert adtam neki egy nagyképû választ azóta nem is mond mást csak ezt, hogy én többnek képzelem magam, mint egy Nord, ezért nem áll velem szóba😄 mi lett volna, ha más típusú választ adok?
Innos and Orcs. What else do you need? <#zavart1>#zavart1>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(egyébként te is irtad, h nem csinalod a smithing vagy vmi ilyesmi, nem?)
akkor tulajdonképpen Markarth city, Whiterun és Solitude a legérdekesebb városok...
Windhelm hihetetlen fos😊 ilyen üres, kevés emberrel teli erõdöt sosem láttam még, van egy kocsma középen van 5-6 ház kb😄, egy nagy terem a király lakhelye és a barakk azt ennyi😊 havazik, havazik és semmi más😊
visszatérve a segítõkre, e.wikin végigovlastam az összeset, majdnem mindhez volt leírás, h mit hogy csinál
leírás alapján az egyik legerõsebb itt riftenbe az arcane varázsló faszi - ez mennyire passzolna hozzám ?
igazabol, nyilas, tõrös, lopakodosnak mégjobban örülnék, de abból nemtudok jót, mivel soknál azért nem volt részletes jellemzés, vagy csak az volt megemlitve hogy hol van és hogy warrior, mage, vagy thieve - 3 kategória van ugye
Scientia potentia est.

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Igazi erõdítmény, látványos, de képtelen felépítéssel.
Dawnstar egy zord környezetben fekvõ település, nem igazán hasonlít városrta, mint ahogy Wintehold sem.
Itt talán a legérdekesebb a "múzeum", amit egy Mythic Dawn leszármazott vezet, s ad küldetéseket, már ott kell lenni nálad egy levélnek, hogy látogad meg. Jah, és pofozkodtam egy norddal - ezeknek az északiaknak mániájuk, ha lepofozod, szivesen lesz a kisérõd, ha nincs társad.
Falkreath sem egy tipikus város, bár legalább az éghajlata nem zord.
A lakói is elég zordaknak tûnnek, azért küldetéseket adnak (poént meg nem akarok lelõni)
Tulajdonképpen ide úgy a legegyszerûbb eljutni, ha a játék kezdetekor nem Whiterunba indulsz, hanem ide, egy határmenti település, ami eléggé kiesik az útból.
már a GTA-akkal is így voltam...nem az öldöklés érdekelt fõként, hanem a küldetések és a teljes térkép bejárása
És szokás szerint amikor jól irtom õket szeretek nem menteni azt kezdhetem újból mert kinyirtak 😞
Next PC upgrade: 2022
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Az üzenetbõl kiderül, hogy Skyrimben szigorú az adózás: örököltél 100 aranyat, de csak 90et kaptál, 10 az adó :-)
Solitude-ot már elképzeltem az a varázslók hazája gondolom😄
Kóborolni picit a városban, a piacon, a kikötõben, itt is jön néhány feladat.
Persze a Stormcloak féle duma helyenlént meg picit olyan, amire szép világunkba azt mondanák, hogy "tubró", "rasszista" és egyebek. Nyugodt hely ez a Skyrim no...
Más. Egy futár hozott egy tök lényegtelennek tûnõ üzenetet, hogy Pelegia mittomén ki meghalt és örököltem valami kemény 10 aranyat. Van valami jelentõsége?
jó ez a kettõs szerep😊 van, hogy adakozok 1 aranyat a koldusnak, ugyanakkor olyan is volt, amikor Markarth city õrt öltem meg, papot áldoztam fel, ez a valamit valamiért elve😄