30713
TES
  • pecaboy
    Igen, ez a vidikártya tényleg nem a legjobb, most nézek egy youtube-os vidit. Az illető konfigja kb. olyan, mint az enyém, hasonló felbontáson játszik, és ő is sokmindent levesz:

CPU: AMD Athlon II X3 440
    RAM: 4Gb DDR3 1333
    GPU: Sapphire HD 6570 1Gb DDR3

1366x768
    High settings
    AA off
    2x AF
    FXAA on
    All water off
    Max View Distances
    FPS: 60 indoors, 30-50 outdoors
  • AarPoe
    Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy a Skyrim-ben a főszál végigjátszása után ugyanúgy eltűnnek a sárkányok, mint a kapuk az Oblivionban? Vagy lehet sárkányokra vadászni Alduin megölése után is?

• pecaboy
    Azért gondolom maga a Fraps is csökkenti némileg az FPS-t, de a lényeg, h nem javult a teljesítmény.
  • pecaboy
    Ez se javít az fps-en :(
  • Calver
    őszintén tippem sincs mennyivel gyorsabb/erősebb te kártyád az enyémnél, csak mivel 8800 GT erősen őskövületté válik lassan, arra tippeltem h jobb :)
    igen, csak bedobod a játék könyvtárba (nem a data mappába!), újra kell majd grafikai beállításokat utána konfigurálni laucher-ben, de nem hinném h ez probléma lenne.
  • pecaboy
    És ha jól értem, a dll-t nem kell "futtatni", ugye? Csak bemásolni a könyvtárba.
  • pecaboy
    Pff, korábban nekem is 8800GT-m volt, de rendszeresen meghibásodott, mert öreg volt már, hetente kellett megsütnöm, hogy működjön. Megvettem ezt a 6570-et, a legtöbb játék jobban megy vele, mint a 8800-zal ment, de ezek szerint a Skyrim nem nagyon szereti. A dll-t kipróbálom, köszi. Gondolom ezt is csak be kell rakni a Skyrim könyvtárába.
  • Calver
    tippem sincs bekavar-e skyboost-al (ha igen, akkor kapd le előtte), de próbáld ki simán ezt a dll-t.
    tekintve h én egy 8800 GT-vel és 2 GB rammal így 25-40 között ingadozó fps-t kaptam, high/medium beállításokkal miután feldobtam ezt a dll-t, ráadásul sokkal nagyobb felbontáson... szóval érted, nagyon alacsony fps-ed ahhoz képest aminek lennie kellene.
  • pecaboy
    (bocsi, szóval 5x2 beállítással néztem, nem 6x2-vel)
  • pecaboy
    A TESVAL-t érdemes lehet kipróbálnom skyboost helyett?
  • pecaboy
    Teszteltem 12 fajta beállítással, 6 skyboost nélkül és ugyanez a 6 skyboosttal, de szinte semmi változást nem tapasztalok :(

1280x1024-ben néztem mindent (ez a monitor native felbontása, nekem tökéletes).

ULTRA, 8X, 16X: 15 FPS
    HIGH, 8X, 8X: 15-20 FPS
    MEDIUM, 4X, OFF: 20-23 FPS
    HIGH, 4X, 4X: 20-25 FPS
    HIGH, 2X, 2X: 24-26 FPS (ezen szoktam játszani)
  • Batmanci
    A nyilak modosak, de ülj le a köszörűhöz, és próbálj feljavítani egy, az előbb már felsorolt íjat. Fát fog kérni hozzá (Firewood)!
  • pecaboy
    Fraps-et majd kipróbálom, és "jelentek" :)
  • Batmanci
    Kísérletezni kell!
    Nekem egy kicsivel nagyobb gépem van, és minden maxon. Itt a látótávot is beleértem. 1280x1024, 8x-16x, high a blur kivételével. Így a skyboost előtt, amikor markarth-i házamból kiléptem egy pillanatra beszaggatott, most nem teszi. Most is vannak kisebb akadások, de ez már gépfüggetlen.
    Ezeket akkor lehetne megszüntetni, ha használnánk progit, mely mindent leállít (ami felesleges), a játék idejére. Vagy akkor sem. Ez vindóz, soha nem tudni mit csinál, ha csak nem monitorozod állandóan. De ki teszi?
    Nem akkora tragédia, simán játszható minden. Nem éri meg vacakolni vele.
    Számomra, így megfelel. Lenyomtam 470 órát vele, 1 maszkom van. A kiabálásokból egy csomó hiányzik - és itt nem csak arra gondolok, hogy nincs meg mind a három, van amiből még egy sincs. DB első, a TG két, a Compból egy küldi van kész. 55-ös vagyok.
    Nem tudom, a többiek, hogy "rohantak" végig kábé, 200 óra alatt. Ott sok minden kimaradt, az tutti (Kösz, Emese!).
    De nem feladatom megítélni, ki, miként játszik egy játékkal.
    Ezzel a graffal, még egy csomó tájszépítés, testcsúnyítás ;), állatok szebbítése... Szóval egy valag moddal is tökéletesen megy. Nem állítom, hogy kizárólag a skybooster teszi lehetővé mindezt (hiszen, amúgy is jól optimalizált egy gamma), de sokat segíthet ilyen "feltuningolt" állapotokon. Egyszóval, nekem megy. (ez két szó)
    Fraps-val megnézheted előtte, utána! Máris tudni fogod, mit mozdított rajta. Az írja a fáma, alap gépeken, plusz 10fps-nek lennie illik.
    Bevallom, én inkább a szememnek szoktam hinni.
  • pecaboy
    Úgy tudom, hogy a nyilak gyártása nincs megoldva a skyrimben (azaz nem lehet készíteni), viszont, ahogy írtad, moddal lehet fából csinálni nyilat meg biztos sok más biszbaszt is :)
  • Batmanci
    Azért nem egészen!
    A favágásnál fát vágsz, ami a kovácsműhelyben, magasabb minőségű nyilakhoz kell, vagy birodalmi, vadász, angol és még a tököm 'tuggya mely íjak gyártásához kell.
    De vannak modok, amikkel egy csomó mindent lehet "craftolni" a kovácsműhelyedben, amihez kell a fa. Sőt, bizonyos fegyókat, ékszereket, szireket-szarokat be is olvaszthatsz tömbökké. (A Föld védelme érdekében újrahasznosíthatsz) :)
  • pecaboy
    Értem. Ilyen gépem van egyébként (sztem alacsony-középkategóriás):

Core2Duo E6550 2,33 GHz
    4 GB RAM
    Win7 64
    Radeon 6570 videokályha, 1 GB DDR3

Az 1.3 (vagy 1.31?) peccs előtt, amikor csak 2 giga memóriát tudott kihasználni, kénytelen voltam 1024x768-ban tolni, máskülönben gyengén muzsikált. Most, a peccs után már tudok 1280x1024-ben játszani vele szaggatásmentesen, high beállításokkal, kivéve AA és anisotrop, ami 4x-4x-esnél kicsit szaggat, 2x-2x-nél viszont kitűnően megy. Hiába tettem fel a skyboostot, javulást nem nagyon tapasztaltam, ezért kérdeztem, hogy lehet-e valahogy látni, hogy használja-e a két file-t.
  • Batmanci
    Ha nem látod a különbséget, akkor nem volt rá szükséged!
    Ezt a gyengébb gépeken lehet leginkább megtapasztalni.
    A középkaton abban nyilvánulhat meg, hogy többet tolhatsz rá ani vagy antiból, látótávból. Ha skyrim vagy pref init piszkálod, többet engedhetsz neki. Ilyesmi.
  • pecaboy
    Ez engem is érdekelne, megidézett lények vonatkozásában. Mert eddig azt a megoldást alkalmaztam, hogy az idézett dremorát vagy atronachot lecsaptam a boundolt-perkelt (idézett lényeket egy csapásra visszaküldő) kardommal :P
  • pecaboy
    OK, köszi!
    És honnan tudom, hogy működik-e, pontosabban hogy használja-e a játék?
  • Hoz_Hun
    Kaptam egy Spectral Assassint. Ha megidézem, hogy lehet eltüntetni?
  • JethroHUN
    Van a szomszédban magas szőke svéd csaj és csak most szól?!
  • Hoz_Hun
    Köszi! Nem tudtam, hogy lehet benne nyilat is gyártani. A kovácsolásnál íjat készíthetek, de nyilat nem. Szóval akkor az a favágásnál van.
  • Batmanci
    Látom, a nagyok Tamriel történetével vannak elfoglalva, de ha segítek, rögtön letámadnak, hogy az nem úgy van, azért azt nem mondják meg, hogy van. (ez valami magyar szokás) :)
    Leírtam már, ennél többet nem nagyon lehet egy ilyen egyszerű lépsről írni, de leírom mégegyszer:
    A bin mappában lévő két fájlt bemásolod az x:\bla-bla\Skyrim mappába. Azaz a gyökérbe. Nem véletlen, hogy nincs még ilyen, mivel talán az ENB-hez tudnám hasonlítani. Gyárilag nincs d3d9.dll. Itt meg gyárilag nincs dinput8.dll és Skyboost.asi.
    Az src mappában valóban olyan fájlok vannak, amiket programozóknak tettek be, hogy ha akarják finomítsák tovább. Ha akarod bemásolod ezeket az src mappába, ha akarod nem. Példaként említettem, a SkyUI, és skse_loadert, mert ha annak a forráskódját nem teszed a gyári! src mappába, hajlamosak nem megfelelően működni. Emiatt javasoltam, hogy a skyboost forráskód fájljait is másold át. De én nem értek hozzá, úgyhogy hallgass a nagyokra. Biztos nekik van igazuk. Viszont nekem gond nélkül működik. (Persze, lehet, hogy nekik is, de akkor sem árulják el.)

@Hoz_Hun!
    A fára akkor van szükség, ha íjat akarsz készíteni. A furcsa számomra is az, hogy mi a fenének, íjhoz és nyílhoz fa? Hiszen abban a korban nem zárható ki, hogy szappanbuborékból készülnek - már, ha van szappan -, és gondolom a tollat is lehet helyettesíteni golyóstollal.
    Kábé annyira jó fát vágni, mint fémet bányászni. Addig nem tűnik fel a hiánya, amíg nem akarsz fegyót kovácsolni.
    Hát, erre jó a favágás.

@A lapát olyankor kell (ezt olvastam valahol), ha a kincsestérképet használva, megtalálod a kincset. Ahhoz külszíni fejtéssel nem jutsz hozzá, így kénytelen vagy ásni. Ezek a bethesdás srácok nem komplettek, mindenhez külön eszközt kell használni! Nem is értem, mi a fenének, mikor bőven elég lenne egy bicska mindenhez. Akkor nem kéne kovácsolás, favágás, bányászat, stb... Hősünk, mindent megoldana a szuper képességeivel. Igaz, akkor játék sem kéne, mert ilyenből már 1000 van. :)
    Azt tapasztaltam, hogy itt mindennek értelme van. Előbb-utóbb - ha játszol vele eleget - meg is tudod, mi minek van. Pl. a kard... Jön egy bandita, puff (ja, az a sárkány), 'szal, bang, odabaszol egyet és megmurdel a "kocsog". Ezért teremté Mars a kardot.
    Ilyen egyszerű.
    De nem kell rám hallgatni, mint ahogy nem is teszitek, és jól is van ez így. Hallgassatok magatokra, vagy ha ott nem derül ki semmi, akkor kérdezzétek meg a "Nagyokat", majd ők válaszolnak, ha ráérnek, vagy akarnak.
    Moá, offline.
    (Nyilván az vegye magára, akinek inge. Tudjátok, az a magas, szőke, swéd csaj a szomszédotokból)
    8)
  • Calver
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    indulj el kifelé a Sanctuary-ból :)
  • bega82
    Köszi, akkor hagyom a fenébe. :)
  • JethroHUN
    Van, showracemenu. Ha csak a kinézetet változtatsz (esetleg nemet, ez nem biztos) Megmaradnak a statot(hp/mp/stmina, skill szintek, elköltött perkek) Ha fajt válasz össze keveri az egészet, ergo mindent egyenlően eloszt minden között. szal nem javasolt.
  • Hoz_Hun
    Tegnap megcsináltam a Dark Brotherhoodos küldetés sorozatot. Hát nagyon, nagyon tetzsett. A vége különösen izgalmas volt, a hab a tortán pedig a lezáró küldetés.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Astridot sajnáltam mindennek ellenére. Meg a csapattársakat is különösen a gyíkot. Szerencsére a kedvenc a vármpír kiscsaj, meg Nazir megmaradtak. Ja meg életben hagytam Cicerot is, de még nem találkoztam vele. Épp ott hagytam abba, hogy visszatértem a Dawnstar Sanctuary-ba és elmontam Nazirnak, hogy kaptunk egy csomó lét (20.000 aranyat). Ő meg elküld a tolvajcéhez (aminek tagja vagyok már egy ideje, de a küldetéseik elején járok) hogy berendezést vásároljak. Legközelebb ezzel kezdek majd. Szóval nem nagyon néztem körül, de nem láttam Cicerót, meg Nazir sem tett megjegyzést hogy ott lenne. Lehet lelépett és nem is jön vissza?
  • bega82
    Olyat lehet, hogy egy már meglévő karakternek a faját megváltoztatni? Van valami konzolparancs erre?
  • Hoz_Hun
    Uhh, komoly darab. :)
  • JethroHUN
    A woodcutter's axe-ra gondolsz? Hasogathatsz fát, amúgy semmire az lg világon.
  • Kly
    Remélem, hogy a v2.0-ban már szivárványt okádnak majd.
  • Hoz_Hun
    A fejsze mire jó? Oké, favágásra, de azt mire lehet használni a játékban?
  • vzajcev
  • JethroHUN
    Ahol van pénz. Nem nagyon van ilyen h kedvenc kereskedő, mert 1nek úgysem tudod eladni az összes lootod. Némelyik még egy gold diamnod nyakláncot se tud megvenni.
  • Windimp
    A Morrowindben lehetett találkozni az utolsó dwemer-rel, a kép alapján
    törpe

• AarPoe
    Kinek ki a kedvenc kereskedője/boltja, hol érdemes eladni a cuccainkat?
  • JethroHUN
    Mi a franc ez
  • Szaruman
    Lol, ez must have :D
  • Calver