The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nyílt terepen amikor rám ront varázslommal esélyem sincs.Sárkányokat kb kettesével ölöm mert már nem egyedül jönnek,de ez a köcsög maci nagyon erõs meg gyors.
Next PC upgrade: 2022
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az íjász azért támad lesbõl, hogy lehetõeleg ne kényszerüljön közelharcra, s a könnyûpáncélviseléssel is ezt segíti elõ.
Ha mégis közelharcra készszerül, akkor az íjjal nem sokat ér kell egy alternatív közelharci fegyver, vagy varázslat.
Nehézpáncélban, lopakodás nélkül rálõsz egy banditára, aminek következtében rádront az egész csapat... mit csinálsz?
Ebbõl vagy az lesz, hogy harcos leszel, aki idõnként íjat használ, vagy lopakodni fog, meg még nagyon sok a lehetõség, lehet idézõ (de akkor már az íjat is idézheti:-D), vagy illuzioniosta, de abban nem hiszek, hogy egy íjjal, nyíltan kiállva lehet érvényesülni.
Sneak attack nélkül az íj sebzése kicsi, lassú, s a legritább az egy-egy ellni harc.
Ezt hogy érted el? Gondolom Daedric 1H fegyver lehet.
Más:
Nálatok a játék nem csinál olyat, hogy láda, szekrény nyitásnál a körülötte lévõ tárgyak elkezdenek repkedni? Mintha egy kézigránátot dobtak volna be a szobába. Aztán persze a földön szétszórva ha valamelyikre rámegyek, akkor is elrepül. Kissé zavaró jelenség.
Mert a dualossal most meglett a 100-as smithing, megvan a dragonscale armor, mindkét kard sebez vagy 160-170-et... uncsi lett.
És most úgy döntöttem, hogy indítok egy nehézpáncélos íjászt no lopakodással. Így egy kicsit azért nehezebb lesz, nem lesz ott a sneak bonus szorzó, nehézpáncél jobban eszi majd a staminát is... viszont jobban bírom majd, ha rámrontanak. 😄
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A Champions vonal egy fix küldetéssorozat, arra nincs hatással, hogy kiszabadítod-e a rabot, vagy sem.
A rab kiszabadításának lehet olyan következménye, hogy nem látnak szivesen az Imperial Legioban, de lehet még ez sem helytálló (kiszabadítottam a rabot, de egyik csapat sem érdekel, közelükbe se mentem)
Stormcloaks-nál lehet még dicséretet begyûjteni foglyok kiszabadításával (általában 3-4 imerial légiós kiséri az utakon), a thalmarok kisérte foglyok kiszabadítása nem tudom kinél jelent dicsõséget
mivel több képbõl áll, ezért katt mögött
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
az hogy kikhez állok be, az mennyire hat a küldetésekre?
Pl: Battle Born vagy Companions vagy Grey Mane Whiterun-ban?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Mondhatod neki, hogy nála fogtok lakni (mert neked nincs házad), ad egy kulcsot.
Én Faendal házát törtem fel, amikor eltûnt, s még aludtam is az ágyában, vértam, hogy talán haza jön, gond nélkül el vehettem bármit (nem volt lopás), pedig nem is volt házastársam a rusnya elf, csak kisérõ :-)
Kénytelen voltam azonban visszatölteni, mert nem jött haza, de nyílvánvalóan élt valahol.
Jöttek hozzá hivatalos modok (DLC-k), és egy kiegészítõ (Shivering Isles), de az igazi változást a profi módon megcsinált modok hozták.
Ezrével vannak hozzá idiótábbnál idiótább modok, azokkal nem kett foglakozni.
Giskard modjait kell átböngészni, õ komlexen átformálta, tovább építette a világot.
A városokra szinte rá sem lehet ismerni, s nem csak a külsõ más, de vannak küldetések, feladatok, nem áll meg az élet, amikor már guildmaster vagy.
Errõl szerintem SaGa-t kellene kérdezni, hogy jol is tart most Giskard a modolással (elég sértõdékeny a srác, volt idõszak, amikor le voltak tiltva a letöltések, remélem most nem)
Én már régen Oblivionoztam, akkor még kb ezek voltak elérhetõek Giskardtól:
- Fõmágusként néhány unalmas nap után ismét feladatok jönnek, Mannimarco-t véglelegsen le kell gyõzni, s eldöntheted mi legyen a necromanták sorsa (legalizálás, vagy kiirtás)
- Épülõben volt egy föld alatti vámpír-város
- Kvatch újjáépítése, a count "természetesen" a hõsünk.
- Bravil átkozmetikázva (azóta úgy tudom, a többi várossal is kész)
- Archeologe Guild (ebben nem vagyok biztos, hogy az õ munkája, de egy nagyon jó küldetéseket adó mod, "régészkedhetünk", ami természetesen harcokat jelent, fõleg mágusokat kényeztetõ lootal)
- Hajókon utazhattunk (Star Wars easter egg)
- Néhány új helyszín.
- Vadászat prémekért, húsokért fizetnek (alacsony szinten hasznos, késõbb jelentéktelen, de az alapban ilyen sem volt)
Hirtelen ez jutott eszembe, de az elmúlt idõszakban is dolgozott a modder, s az õ munkái valóban szinvonalasak.
Õ fõleg a mágusok vonalán tevékenykedett, de vannak modok tolvajoknak (akció közben tilos ölni, s vannak hozzá eszközök), a lényeg, hogy elsõ lépésként ásd be magad a modok közé, olvass utána, mit nem szabad együtt használni, illetve, ott az Oblivion fórum, bár már nincsenek napi kommentek, de gondolom találsz segítséget.
megemlíteném, hogy a nehrimhez jött most egy patch, ami folytatja a shadow god történetét, plusz van még egy-két küldetés és helyszín, így most beletettem +15 órát és még nem értem a végére.
ON
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Vannak csinosabb lányok, csak azért furcsállottam, hogy neked miért a marcona nord kellett:-)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Ezt megelõzendõ, ajánlott még a templomban beszélni vele.
A szertartás után automatikusan megindulnak kifelé az NPC-k, ne engedd kimenni az új asszonyt, beszélj vele még az épületben.
A lényeg, hogy megbeszéljétek hol fogtok lakni, s ha ez megtörtént, haza megy a megbeszélt helyre, ha ezt elmulasztod, hajlamos elveszni (Ysoldával is ismert bug).
Ami a lényeg, hogy ha kisérõvel járod a vadont, figyelni kell, hogy követnek-e.
Nekem is vissza kellett egyszer töltenem, mert Faendal köddé vált.
Mondjam azt, hogy a jobbik eset, ha meghal a kiséárõ, mert úgy felvehetsz másikat? - de leginkább csak köddé válnak, és senkit nem tudsz rábeszélni, hogy menjen veled.
Lydia esete miatt írtam: ha fel kell állnom a géptõl, nyomok egy TAB-ot, megállítom a játékot, s ha kisérõvel vagyok, ezt lehetõleg úgy teszem, hogy elõtte ellenörzöm, követ-e.
Elõfordul, hogy a hegyeken át bandukolva lemarad, bár erre próbálok figyelni, hogy a látóhatáron belül kövessen.
Használhatod a várakozást (T), akkor elvileg ott lesz melletted, de ha nem reload oda, ahol még megvolt (Lepsénynél?) - jó az az F5, használd, s ha valami galiba van F9
Szerencsére nem túl gyakori, hogy köddé válnak kisérõk, de elõfordul, s figyelni kell rájuk.
"Bugs
Ironically, Uthgerd the Unbroken may actually be broken. There have been a few people noting her as simply disappearing while following them. She does not die, does not return to Whiterun, and the game no longer thinks you have a companion. She is simply erased from existence. (Confirmed on XBOX 360)
The PC version of this bug seems to reset her back to Whiterun. She does not retain any items given to her. Marriage to Uthgerd - After attending the wedding ceremony, she will either die during her trip back to Whiterun, or vanish. You can respawn her, but you will remain married and unable to remarry.
Xbox360 - She has a tendency to go into attack mode without you noticing and refuses to move (for example, on contact with a slaughter fish). This essentially loses her without notification and you can only reload to retrieve her. On the plus side, if it is true companions are fixed at the level you are when you enter their 'zone' she will wield higher level weapons and armour (Eg. Blades) making her more durable and effective, but this negatively impacts her carrying capacity."
aztán uthgerddel kalandoztam, õt elvettem feleségül, és szintén felszívódott, sem a házában nincs, sem a kocsmában, ahol ülni szokott. miért?
Ez alapvetõen nem hiba, ezeknek a játéknak nem a "kijátszás" a lényege.
A "szabad világ" hibája, hogy bizonyos szint elérése után már nincs kihívás a játékban, nincs ellenfele a hõsünknek.
Ezt többnyire csak úgy tudod kivédeni, ha saját magadnak állítol fel korlátokat, pl. egy karakteredhez passzoló guildoknak lesz tagja, s nem a "kimaxolás" lesz a célod.
Nem kell ahhoz 50-es szint sem, már 40-es szinten félistenként lehet róni a havas hegyeket, nem véletlen, hogy sokan 45-46-os szinten "jegelik" a karaktert, s vagy indítanak másikat, egy másik szerepben, vagy kivárnak.
Az utóbbi lehetõség nem elhanyaholható, ugyanis a Skyrim jelenleg még csak egy üres alap, mint ahogy az Oblivion is az volt a megjelenéskor.
Giskard, és a hozzá hasonlóan magas szinten dolgozó modderek munkája nyomán lett igazán összetett játék az Oblivion (Nehrim a másik "nézete").
A Bethesda nyíltan felvállalta, hogy a modderek alá dolgozik, de ahhoz, hogy igazán színvonalas, összetett modok legyenek várni kell nem keveset.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Van ahol olcsóbban tudok venni házat mint 5000 arany?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Még furább az, hogy annak ellenére, hogy mennyie beszippantott az elején arra sem érzek késztetést, hogy újrakezdjem. A fõszál botrányosan rövid.
Más. Ha veszek másik házat, másik városban, az asszonyt át tudom költöztetni oda?
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
Meg a brékelõs srác vs kisgyerek is durva volt!!!
Next PC upgrade: 2022