The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én inkább abban látom a problémát, hogy csak 30-as szintig nõ az ellenfelek szintje, afelett már csak a játékos erõsödik (legalábbis ezt hallottam.) Cáfoljatok meg nyugodtan, ha rosszul tudom. Azért egy ilyen játéknál. amiben többszázóra játékidõ van ez elég nagy baki lenne.

Habár lehet úgy akarják majd, mint az FNV Dlc-k esetében (ott a játékos szintje emelhetõ 30-ról 50-re, itt meg lehet az ellenfelek szintje lesz emelhetõ.) Persze ez csak egy elképzelés részemrõl.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Egoraptor
Legnehezebb indulásom eddig 1 kezes + pajzs + heavy armor + enchant
karakteremmel volt. Kovácsolást direkt nem húztam hogy nehezítsek
a dolgokon, ennek ellenére a végére az is túl könnyû lett.

Gondolom erre csak az a magyarázat hogy így tervezték a fejlesztõk.
Sok mindent nem lehet csinálni neki, jövõre kijön majd editor és
várhatjuk a jobbnál-jobb modokat.

Hát ezek a mozgások qrva jók!!! 😄
Követelem, hogy legyen egy "Dance" skillfa, mindenféle mozgás-perkekkel!!! 😄
plu604
fasza! <#eljen>

koschwarz
cheeeeeese for everyone! 😄DD

(hogy embereknek mennyi idejük van)

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Azért ez elég vicces😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

koschwarz
szép, gratulálok, de ha nagyon õszinte akarok lenni, én még nem láttam mohás szalmatetõt...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Nálam tuti nem mert boxon tolom 😊
Viszont akkor nincs ötlet? Na csalás nincs, így is 5 ágra tettem, 35 pontot, ezen akkor nagyon nem lehet per pill nehezíteni?
enlightened
Varázsló is túl könnyû. Én Masteren játszok, mert mindent a legnehezebben tolok, de simán ölök conjurationnel meg kétkezes battleaxe-al mindenkit. De mindenki írta, hogy egy bizonyos szint fölött, master fokozaton sincs kihívás. Majd ha moddolva lesz a játék, ami még idõbe telik, akkor a végén majd lehet kihívással játszani.

Hali véleményeket kérnék:

A mostani karim lvl 36, valamiért túlságosan leegyszerûsödött a játék, pedig nem csaltam.

1: könnyû páncélzat, 70es smithinggel megcsináltam egy teljes set glass armort, minden fegyverrel, a tökélesítésnél, volt nálam egy +22%ot adó kesztyû, valamint ittem egy +50%os potit.

A light armor skillem, +80% védelem +20% ha miden light, +25% ha minden egyezõ ( ez tegnap lett meg)

Így összejött pajzzsal 630 armor, aminek következtében kis túlzással üthet mindenki nincs nagy bajom, 2 mamut kb fél perig püföl, de egy óriás ellen is leállok 1 az 1.

Mivel nem kell a pajzs, 2 egykezessel megyek, 1 balta, egy buzogány, +80 sebzés(4pon) +31% gyûrû, meg 2 pont, hogy gyorsan csapkodjak, ezeknek köszönhetõen a fegyverek 82-t és 86-ot sebeznek (közel se 200at ahogy itt írtátok, hogy miket lehet összehozni)

Enchant 60-as, kicsivel több az életem staminám, ez sincs kimaxolva.
Most fogok az íjjal +80%-ot sebezni a köv szintlépésnél, meg van a 3x sneak is, közel 130at sebzek alapból.

Ahogy írtam elveszett a kihívás, durva mágusok megfektetnek 3 lövésbõl ezzel nincs gond, de nem tudom hol a hiba még expertrõl át tudom tenni masterre aztán ott a vége, a világ 50% fel sincs fedezve ez most kicsit csalódás.

Ötletek?

Még 2 kérdés, ha csak egy általam teljesen tolvajnak itélt karit indítok, hogy csak 1 íj, illetve 1 dagger és szevasz, akkor, hogy tusom minéll gyorsabban húzni a speechet, illetve a lopakodást, most az 63 éjjel nappal lopakodok, de valahogy az lassan nõ.

Ui: majd a varázslóval ha indítok az tuti szopacs lesz.

Amúgy azt szeretem még az íjászkodásban, hogy ugyanúgy, mint a pajzsnál (na jó nem ugyanúgy, mert messze nem olyan hatékony) jobb klikkel be lehet verni egyet az ellenfélnek ha közel jön. És akkor megtántorodik egy rövid idõre, de ez a quick shot + steady hand kombóval pont elég arra, hogy újabb nyílvesszõt eresszek beléje! 😊
Pont ez volt a terv, hogy nehezítsek a játékon. Így lesz sportértéke... 😄
Amúgy meg enchanttal meg kovácsolással a sima sebzése sem lesz kicsi az íjnak, szóval annyira nem lesz vészes szerintem. De majd meglátom.
Nem, még csak nem is az, mert könnyûpáncélos a karakter, és a kovácsolásnál is a baloldali ágat fejlesztettem. Úgyhogy az egyik egy glass sword a másik meg egy skyforge steel sword. És ez még csak 100-as kovácsolás + 7x-es enchantolással van, ennél jóval erõsebbre is lehetne õket felturbózni, csak most azt a karit jegelem egy kicsit. 😊
Sir Quno Jedi
Winterholdba pár aranyért elvisz a szekér vaze. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

próbáltad fordítva,úgy hogy a delfin marad középen?
Fantusz
Mágus skilleket könnyen fel lehet powertrenelni, ha a játékos akarja, de nem ezzel kellene kezdeni

Az mellékes, hogy mennyire unalmas, és idõigényes mesterségesen felhúzni 100-ig a skilleket, de ezzel csapdába is lehet esni.

Magasabb szintû varázslatokat fõleg Winterholdban lehet megvenni, s egy-egy expert szintû könyvért 1000-1500 aranyat kérnek, a mester szintû könyveket pedig csak a "ritual spell" küldetések után lehet megvásárolni, kb 3000 aranyért.

Fel lehet pofozni a karaktert Whiterunban közel 30-as szintre a powertréneléssel, de ezzel az ellenfelek szintje is felkúszik, s a Farangartól vásárolt varázslatok már kevesek lesznek ellenük.
Rá lehet gyúrni a skillekre, könnyen fejleszthetõ az idézés, illuzió, és az alteration, de 10-15ös szintnél elsõ lépésben nem érdemes tovább húzni, sõt jobb, ha csak azt követõen powertrénel, miután eljutott Winterholdba, és van elegendõ arany néhány adept, expert szintû varázslatra, és az sem utolsó dolog, ha a felszerelése sem a kezdõ gönc.
25ös szinten egyetlen tûz elementállal, és esetleg kisérõvel kiegészülve kellemetlen meglepetés lehet a hasonló szinû ellenfelekkel szemben, hogy a kezdetben igen hasznos fire atronach már kevés, és Winterhold messze van, de valahogy el kell jutni oda.

jaj köszi, annyira balfasz vok ...

MSI P31 Neo | Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz BOX 775 3MB dual | GAINWARD 9559 ATI HD4850 512MB | SAMSUNG 500GB SATA2 16MB | KINGSTON DDR2 2x 2GB 800MHz | SAMSUNG 22¨ LCD 2243NW | Razer Diamondback

Calver
ugyanaz a gomb, mint power, alapból talán a rohadtul kényelmetlen Z billentyû?

"The trees move. Do you not see it?"

PTW
Életem elsõ textúramunkája, gondolom megosztom veletek:

mossy roofs

magic/shouts/unrelenting force ezt hogyan tudom elsütni? felküldtek a hegyekbe és pár pap mondta, h mutassam a képességem, de sehogy sem tudom elsütni, nagyon nemvágom, de már kezdek türelmetlen lenni

MSI P31 Neo | Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz BOX 775 3MB dual | GAINWARD 9559 ATI HD4850 512MB | SAMSUNG 500GB SATA2 16MB | KINGSTON DDR2 2x 2GB 800MHz | SAMSUNG 22¨ LCD 2243NW | Razer Diamondback

azt hiszem a teremben, ahol elforgattad a köveket, van egy gomb a padlón, amire rá kell állni és utána nyithatod a lánccal...
Wreck86
Hali!
Folgunthur-ban járok és kutatok egy könyv illetve jegyzetek alapján. Viszont van egy ráccsal fedett lejáró,amit nem tudok kinyitni a kriptában. Elforgatom a helyes sorrendbe a kígyó,delfin,sas fejeket,mégsem nyílik ki. Emlékeztek rá ott mit kellett még csinálni?

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Na meglett Riftenben a házam,kellett csinálnom egy rakás küldit a városban,mikor jött egy üzenet hogy menjek a Jarl-hoz.Nagyon klassz a kéró,megvettem bele mindent,még is van benne egy üres kis szoba.Ja és mikor elsõ éjszaka ott aludtam,reggel hat után nemsokkal mentem el otthonról erre az ajtómban az õrök levertek öt tolvajt.Elõször azt hittem engem akarnak ütni,szép kis díszítés van a ház elõtt,öt hulla.De a ház meg érte a fáradozást.

Kezdetben mindenképp az illusion-t húzd szvsz. Fejleszteni nagyon könnyû, kiállsz az erdõbe és nyomogatod a muffle-t, seperc alatt felugrik 100ra. Igazából a láthatatlanság megszerzése a lényeg, én sokszor csináltam azt, hogy láthatatlanul sunnyogtam, miközben az idézett dögök irtottak. Persze a többi vazsi is hasznos, így elég jól el fogsz boldogulni, úgyhogy utána el lehet kezdeni a destruction húzását is. Kiidézel mondjuk egy flame atronachot, aztán ha elkezudik ütni, hajigálod a jóemberekre a tûzgolyókat.

Tényleg elég idõigényes a fejlesztése, de abszolút megéri 100/100/100-as skillekkel feltápolt mágust gyk képtelenség még csak megközelíteni is.
Fantusz
Az idézés egy elég jó vonal, bár a necromanciát nem próbáltam, szerintem az a gyengébb.
A dremora lordok erõsek lesznek, de nem szabad csupán rájuk hagyatkozni.

Ha közelharcos-idézõt szeretnél, járható út, de akkor öltözz páncélba, szükséged lesz manára, HP-ra és staminára is, ide a destruction nem illik, fegyverrel harcoló csatamágus, aki segítõket idéz maga mellé.
A destructiont elég nehéz az idézéssel együtt mûvelni, bár nem lehetetlen, de akkor a fegyveridézés nem kell, és a stamina sem.
Az illusion is hatékony lehet tömeg ellen, de ott is manaigényes varázslatok vannak, s csak perkekkel együtt hatékony.

Lényeg azért látszik,bár nekem nem tetszik,igaz a witchert nem is szeretem.

enlightened
Sziasztok ma megvettem a játékot és indítottam egy breton mágust, hogy majd Conjurationre gyúrjak. Szeretnék tanácsot kérni. Hogy az elején milyen fegyvert használjak? Illetve késõbbiekben mikre fejlesszek? A cojuration perkeken kívül a destructionra is gyúrjak? vagy az késõbb felesleges lesz ha lesznek bound weaponok? Illetve ha bound weapont használok az idézés mellett, akkor a health is fontos lesz? vagy rendesen magickara rakjak sokat mint általában?

Laza
Bélyeg méretû éjszakai kép nem volt? 😊))

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Na, tegnap megnéztem az egyik árus portékáját (nem szoktam, pedig csak talált cuccokban járok, lvl25), és árult olyan nyakláncot, ami 30%-al növeli a stamina regent ... és ahogy néztem, bontható. Szóval lehetne belõle jó kis cuccokat csinálni 😊

Egyébként elköltöttem ott kapásból vagy 7000-et, mert volt még ott egy olyan gyûrû, ami +20-30%-ot ad az 1h fegyverek sebzéséhez.
Egy közelben lévõ másik árusnál meg olyan pajzs volt, ami a pajzs sebzéséhez ad 20%-ot.
Ja, nemsokkal késõbb egy Imperiál sátortáborban meg vettem egy olyan heavy testpáncélt, ami +20-at ad a heavy skillhez ....

Na, bevásároltam 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Én is belefutottam egy elég csúnya bug-ba:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Companion küldetések, Kodlak elküld, hogy szerezzek neki boszorkányfejet, mikor visszatérek addigra a Silver Hand megtámadta a companiont és Kodlak halott. Vilkas vár az ajtóban, valami olyasmivel, hogy meg kell bosszulnunk....majd megy és lefekszik aludni. Nem indult el a következõ quest. Senki sem állt velem szóba a companion-nél, Vilkassal is csak arról lehetett beszélni, hogy miért csatlakozott a companionhoz. Aztán a neten megtaláltam, az volt a baj, hogy a Silver Hand barlangját én már elõtte kitakarítottam, és a vezért is megöltem. Mindenféle konzol paranccsal fel kellett támasztani a vezért, majd újra kinyírni, úgy folytatódhatott a sztori. Enélkül nem lehettem volna a companion vezére és nem gyógyulhattam ki a vérfarkas kórból. Elég kiábrándító volt.
Witcher1
witcher2
witcher3

Witcher felszerelés a skyrim-ben

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

lol😄😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Anuriel Riftenben nem bugos?Mert megcsináltam a skooma küldetést és nem tudok venni házat.

Megadtam magam, minusz 1500 arany és szabad vagyok
kicsit illúzióromboló.
sztem sok volt a csaj mi?<#eplus2>

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

PiszkosFred
Ismert bug volt, de valamelyik elso peccs javitotta. Siman engedelyezi a kollega az automatikus frissitest Steamen, majd frissit es orul.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

A dark brotherhodos küldetéssor vége felé, miután a mérgezés megtörtént és beszéltem Máróval, meg kell magam adni vagy mit kell csinálni, mert ha nem adom meg magam, kismillióan nekem esnek de ha megadom magam mi jóra számíthatok ilyen gyilkosság után?
Vagy 5 percig tököl az ajtóval mire kinyílik.Az ajtó le van láncolva meg lakatolva stb,eltart egy ideig mire kinyitja.

PiszkosFred
Peccseld.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Esbernel mit kellene kezdeni? Csak áll és nem hajlandó kinyitni az ajtót, ami mögött áll! Mi van ilyenkor? Azért nem gondoltam volna, hogy megkerülhetetlen bug van a fõszálban, amitõl végigvihetetlen a játék! Ezt egy Risenben elnézem, de egy Bethesda játékban...

Megcsináltam,megkerestem Wujeeta nevü csajt,adtam neki,újra beszéltem elmondta,elmentem jarhoz nyomoztam kinyírtam a készítõket egy barlangban ahol farkasok is voltak,vagy kutyák,leadtam a küldetést jar-nál azt írta hogy kész meg köszönte,de akkor sem adnak el házat.És anuriel nem ad másik küldit,nem ad el házat.Mostmár nagyon kétségbe vagyok esve.

Nem tudja valaki hogy lehet a füst/ködöt szabályozni a skyrimben? Mióta moddolt d3d9.dll-t használok és megjelentek ezek a dolgok(a gyári nem átlátszó vízzel együtt, merthogy nekem alapon szinte tök átlátszó volt), az olyan dungeonokban ahol sok ilyen köd van, ilyen lüktetõs belassulásokat produkál néha a játék.

Esetleg valami reálisabb víz mod nincs hozzá? A "bugos" víz túl átlátszó, a "rendes" víz meg olyan mintha tele lenne fosva és erre még egy olajréteg jönne, a kettõ között lenne a reális. Eddig csak víz textúra modokat láttam, de az átlátszósággal egyik sem kezdett semmit.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

greyfox
Siman lehet sneak attack nelkul is ervenyesulni ijjal. Neha kicsit futni kell, hogy tavolsagot gyujts, es egy jol enchantolt ij tobbet sebez, mint egy egykezes. Az armor aZert light, hogy gyorsabban tudj mozogni. Sztem amugy nagyon overpowered az ij talentfa. Altalaban el sem ernek hozzam az ellenfelek..

Steam: greyfox

Fantusz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Wujeeta nevû NPC-t keress a városban.
Beszélj vele, kér egy gyxógyitalt - adj neki.
Ismét beszélj vele, s ekkor említi a skooma dilereket (The Raid küldetés)
Nyomozol, megkeresed a rejtekhelyet, bizonyítékot...
Elviszed a Jarl-nak a bizonyítékot

Hogy lehet a skoma dílereket felszámolni?

Fantusz
Sok lényrõl el lehet mondani, hogy amikor megjelennek, erõsebbek, mint a sárkányok... néhány szintlépés után meg puszta kézzel is lecsapod.

Nálam az ice wolf és a sabre cat volt problémás, amikor a mágusommal a játék elején elindultam Winterholdba, s fönt északon már portyáztak ezek a vadak

Fantusz
Próbálkozz a városban, valaki azt írta, hogy a skooma dilerek felszámolása a kulcs a házhoz, de ezt nem tudom megerõsíteni, nekem Whiterun a kedvenc városom, bár saját háza nem mindegyik kartimnak van.
Kicsi a város, de mindennel el van látva, és ott van a legtöbb kereskedõ is.
Riften egy szép város, hangulatos a környezõ táj, de az NCK-k idegesítõek, ha a karakter nem tolvajkodik, nem igazán illik oda.

Kyne's peace shout ha nem bírsz vele. Megvárod míg kifújod magad, és ha nagyon busszót akarsz állni még azután is, akkor ráchargolsz egy dual fireballt 😄

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Fantusz
Itt nincs varázslat készítés, a megvásárolható, lootolható spell book az egyetlen esélyed (leszámítva azt a keveset, amit adnak).
A használatukat is egyedül a mana mennyiség határolja be, illetve, hogy csak akkor tudod megvásárolni, ha a skilled elég magas hozzá.
Magas illusion skillel vehetsz jobb illusion varázslatokat, de a jobb destructionhoz a pusztító mágia tudásodat kell fejleszteni, nem automatikusan, és nem is a karakter szintjéhez mérten jelennek meg az új spell könyvek.

Siettetni sem kell az erõsebb varázslatok használatát, azzal nem sokat érsz el, ha 2-3 castolás felzabálja az összes manádat, olyat használj, amit képes vagy stabilan, gyors manaelfogyás veszélye nélkül varázsolni.