The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laza
Azt nem is értem, hogy ha egy sárkányt ilyen könnyû leverni, akkor mitõl lenne jó a bõrébõl és csontjaiból készült páncél? 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
"Annyit kellene csinálni, hogy a skillek ne mehessenek 100 fölé, s az egy patchel megoldható lenne, s a "maximalisták" nem beöltözve, bepiálva craftolnának."

Errõl eszembe jut, mikor mûszaki középiskolában, gyakorlaton az oktató be volt piálva, és úgy esztergált valami szart, hogy a forgó vacakhoz nyomta a reszelõt ... néha lecsúszott a keze és nekiverõdött a tokmánynak ....... csak egy cseppet volt véres a keze 😄

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

gabo91
Egy idõ után könnyen át lehet esni a ló túloldalára. Az elején pénz hiány van, meg kell a ruházat/fegyverzet fejlesztése utána meg...
jelenleg (95óra) 200k+ aranyam van... nem tudom mire költeni, csak a nagyon értékes dolgokat szoktam visszavinni eladni. lvl98-as a nehézpáncélom és az a gondom vele, hogy meg se tudnak benne sebezni, viszont könnyû páncélt meg nem nagyon húztam lvl 30 körül van de nem tetem rá semmit se, így abba meg hamar kifekszek...

deadra meg sárkány páncél egy paraszt vakítás, teljesen felesleges, mert értelmét veszti a játék.

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Fantusz
Elég hülye helyzet, amikor a beosztottaktól kell küldetést kérni a fõnöknek, de itt ez történik.
A küldetéssort már megcsináltad, Ysgamor sírjában beszéltél Kodlakkal, s te lettél a fõnök.

Házasság szempontjából is szabad az út Aela (és a többi Championos) felé, ha nem mûködik a dolog velük, nézd meg céhen kívüli NPC-vel megjelenik-e a párbeszéd opció (pl Ysolda).

Viselni kell az amuletet, amit a paptól vásároltál, lootolt nem jó, de ezt már kitárgyaltuk.
Esetleg lehet még olyan gond, hogy kigyógyítottad magad a kórból, de Aela vérfarkas (nem tudom feltétel-e)
Harcos karim teljesen belezúgott Aelába, aki azonnal igent mondott a lánykérésre (mindkettõ vérfarkas, úgyhogy nem gond, ha a nászéjszakán átváltozik).

én leszarom nekem armor armor 😄 most éppen Ebony van rajtam és 140 körüli a védelme...sõt bírtam azt, hogy amikor 10%-os enchantot pakoltam rá health regenerationt, akkor 16%-ot rakott be a greater soul által...fasza ez az enchant

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fantusz
Akovácsolás enchant nagyon könnyen húzható, és ráadásul ez a kettõ együtt a legbiztosabb aranyszerzési forrás, ezekkel eléggé el van csúszva a játék, de ez a készítõk hibája.
Egyértelmû, hogy aki páncélt visel az szerené elérni a deadra és a dragon armorokat, s ehez kovácsolni kell, arról nem igazán a játékos tehet, hogy ennyire könnyen el tudja érni a dragon armor kovácsolás lehetõségét.
Enchantál is ugyanez a helyzet, könnyen fejleszthetõ, s ráadásul nincs benne plafon.

Annyit kellene csinálni, hogy a skillek ne mehessenek 100 fölé, s az egy patchel megoldható lenne, s a "maximalisták" nem beöltözve, bepiálva craftolnának.

gabo91
Mikor van vége? 13 küldetést csináltam nekik a stat szerint.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
de szerintem elvégeztem amirõl te beszélsz. Elmentünk mindannyian egy kriptába, (szerintem companyon temetkezési hely lehetett.) Ott elõjött Kodlak szelleme, majd egy beast azt levágtuk és elvileg megtisztult. Vagy nem?
A kis kõbarlangban van 3 oltál azokra gyûjtöttem totemeket. (2db-ot) viszont olyan semmit érõ "végtelennek tûnõ" küldetéseket kapok csak. Pl. takarítsam ki ezt meg azt a helyet.

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Fantusz
Azt neked kell tudnod, hogy érdemesnek-érdekesnek tartod-e a vámpírságot.

Pozitív és negatív módosítókat kap a vámpír, s ezek fokozatonként erõsödnek.
Kellemesek a pozitív módosítók, de a negatívak sem elhanyagolandóak.
Negyedik fokozaton minden NPC megtámad, nincs stamina, mana, és HP reg, sebez a napfény, és 100% weaknes to fire, ami sárkányok, tûzmágusok ellen nem túl jó - ezt elkerülendõ vért kell inni, akkor ismét elsõ szintû vámpír lesz, kisebb bónuszokkal (25%) de legalább nem rohan neki minden NPC.

Játszható a figura, fel lehet úgy fogni, hogy némi nehezítés a vámpíroskodás, de alapvetõen gonosz karakter.
Pozitív módosítói: életszívás, jég ellni védelem, éjjel látás, zombi idézés (naponta egyszer)

Laza
Az oké, hogy szereted, csak közel nem dolgoztál meg érte, ennyi. De ez a rendszer hibája, és ezen már egy patch sem segít.

Laza
Mármint melyik marker?
Azt írtam Én is, hogy a map markert meghagytam, viszont minden mást kikapcsoltam. Nekem ne mutogassa már a képernyõ tetején kilométerekrõl, hogy mi van a közelben, meg az ellenfeleket sem. Az meg végképp kiveri a biztosítékot, mikor egy sárkány feje felett megjelenik a lebegõ marker, vagy pl egy dungeonban megmutatja az asztalra lerakott tárgyat amit fel kell venni ... vagy falakon keresztül, hogy merre van, vagy a továbbhaladás iránya ....... nevetséges.

Lvl 5 óta megyek így, és tökéletes a kaland és felfedezés élmény, és még egyszer nem akadtam el ... max egyszer 10 percig kerestem Whiterun kriptájában a sekrestyés (vagy akárki) amulettjét, pedig ott volt az asztalon, csak kicsit eltakarta egy növény 😊

Én imádom a kovácsolást,nagyon szeretem,már csak daedra nincs meg de minden mást tudok készíteni.Minden szettbõl van 1 felaggatva valamelyik házamban,én magam a tolvaj céh armor szettjét használom fel upgradelve.És legendary páncélokat jó pénzért lehet eladni.

Laza
"ha megdolgozott a jó cuccaiért, hadd használja és élvezkedjen vele"

Az a baj, hogy igazából meg sem dolgozik a jó cuccokért ... mert az aki pl tõrök gyártásával húzza fel a kovácsolást, az sok mindent csinál, csak 'munkát' nem.
De mondjuk ez meg már a készítõk hibája, illetve a tesztereké, hogy ilyen alapvetõ dolgot nem vettem észre. Ennél már a WoW crafting rendszere is kifinomultabb ... sõt, sok mindenben hasonlít, nem lett volna nehéz lemásolni a skill növekedés mikéntjét.
Erre a rendszerre már inkább az exploit jelzõt sütném 😊 annak kihasználása meg nem erény 😊

Molnibalage
A baj az, hogy marker nélkül meg játszhatatlan, mert normális leírás és párbeszéd nincs a questekhez, hogy mi merre...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A vámpírrá válásnál a fejlõdés konkrétan hogyan megy? Mitõl leszel magasabb szintû vámpír? Érdemes annak lenni, valaki próbálta már?

Fantusz
Végig kell csinálni a Champions küldetéssorozatot, megtisztítani Kodlak lelkét.
A paptól vásárolt amulet jó csak.

Egészen megkedveltem Aela-t, nem rohan ész nélkül bele a tömegbe, fõleg íjjal harcol, de egykezes fegyverrel sem ügyetlen.
Azt viszont nem értem, hogy miért a saját íját használja, amikor van nála egy daedric is.

Ha megnézed, láthatod, hogy a mennyezeti kupola három gyûrûbõl áll. Ezeket a gombokkal forgathatod, úgy kell beállítanod õket, hogy a fénysugarak pont a gyûrûkön lévõ prizmákra mutassanak. A gond csak az, hogy a berendezés elállítódott, ezért a sugarak függõleges irányban elmozdultak, össze-vissza állnak.

Tûz és jégvarázslatokkal lehet a központi lencse fókuszát átállítani, ezekkel addig kell ügyeskedni, amíg a három sugár be nem áll a gyûrûk síkjába. Ezután már csak ráforgatod a gyûrûket a megfelelõ pozícióra, és voila...
Valaki le tudná pontosan írni, hogy mit kell pontosan csinálni a revealing to unseen küldetésnél?Ez az a mágus küldetés ahol egy prizmát kellene forgatni meg varázsolni rá, de az angol leírást nem igazán értem, támpontot meg nem ad a játék, hogy mit kell csinálni.
gabo91
Hogy lehet feleségül venni Aela the Huntress-t?
Valami küldetés teljesítéséhez van kötve? Mert 3 opció van csak beszédnél nála.
Jöjjön velem... munkát kérek...tanítson íjászatot

Cure Disease itóka, vagy imádkozás egy templomban a shrine-nál. Ez már nem az elsõ szintje szerintem a vámpírrá válásnak, szóval nem biztos, hogy segít.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

"you feel strange as the sun set" ezt írta ki. Gondolom ez azt jelzi hogy megkezdõdött vámpírrá változás folyamata. Mi az ellenszer erre?

Egyetértek. Legyen kihívás.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Fantusz
Sajnos, vagy sem, a Skyrimben rengeteg a kiskapu a karakter felerõsítéséhez, de én is csak ismételni tudom: nem kötelezõ élni vele.
Powertrénelve, vagy anélkül, 40es szint fölött már nehéz kihívást találni a játékban, s ez kovácsolás, enchat nélkül is így lesz.

Néhány napja írta valaki, hogy õ szeretné kimaxolni a karakterét - majd, ha sikerül neki, elhiszem, de egyenlõre kétségeim vannak.

A játék elején 5 skill fejlõdés kell egy szintlépéshez, 40-es szint fölött már 30 skill, s ekkor már egy elder dragont puszta kézzel képes megfojtani a hõsünk, kihívás szinte semmi, a fejlõdés jelentõsen lassul - nem minha szükség lenne a további szintekre, de 70es szintig elvergõdni aszkétáknak való :-)

Fantusz
Morthalban egy Falion nevû mágust kell megkeresned.

Laza
Hozzáteszem, azt sem értem miért igyekszik mindenki a maxot kihozni az enchantokból és a kovácsolásból (tárgyakkal, lötyikkel), amikor tudják, hogy túlságosan imba, játékélmény romboló cuccokat lehet vele kreálni.

Én azt mondom, majd ha valaki csinál egy olyan modot, ami a jelenlegi nehézségi szintet mondjuk min 10x-ezi, akkor talán lesz értelme tápolni ... addig meg nincs.

enlightened
Nekem is a dwarf fortress nehézségû gamek jönnek be. Nem érdekel ha valamit egy tucatszor kell újrakezdenem, mert annál édesebb a gyõzelem minél jobban megküzdöttem érte. Nem szeretem, ha csak úgy elém raknak dolgokat és nincs kihívás.

Laza
Valljuk be, mindenki úgy játszik ahogy akar ..... azért, mert úgy csinálták meg a játékot, hogy a hülyegyerekek is elboldoguljanak vele (nem úgy mint a Morrowind-el), értem ez alatt az iránytût, ami mutatja az ellenfeleket, a quest markereket, aztán az imba kovácsolást, stb ......

Viszont senki sem mondta, hogy kötelezõ ezeket használni. Én csak talált tárgyakkal megyek és ki van kapcsolva az iránytû ill a lebegõ quest marker. A térkép jelölést is csak azért hagytam meg, mert a quest log olyan minimális, hogy abból az életben nem találsz meg semmit.

Nekem így még valamilyen szinten kihívás a játék, sokkal élvezetesebb.
Mondjuk maguk a sárkányok még így sem jelentenek túl nagy kihívást. Egy dead overlord vagy egy lidérc 20x jobban meg tud szopatni.

De persze mindenki maga dönti el hogyan játszik, csak utána ne sírjon a szája, hogy mennyire nincs kihívás ... nem lehet egyszerre megfelelni az imbára húzott tárgyaknak meg a normál játékosoknak. Túlságosan nagy a különbség.

Hogy lehet kigyógyulni a vámpírságból? Nagyon idegesít hogy nappal nem töltõdik az életem :S
Molnibalage
Ez mutatja azt, hogy mennyire imbalacolt a játék. Csak a random sárkány és a gyors fõszál miatt nem tehettek bele durva sárkányt. Hiba...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Gondolom nem master a nehézségi szint. Egyébként masteron is 40 szint felett semmi gáz. Amíg zizis volt a resistance a bug miatt, addig azt hittem, hogy gyenge vagyok. Aztán akkor jöttem rá, hogy már korábban is akkora tank voltam, mint állat.

Laza
Én ezért játszom csak talált cuccokban ... így lvl25-ön még igencsak megizzasztott egy dead overlord .... de legalább egy igen faszát küzdöttem vele 😊

Laza
Hjaj, beteg 😊

Link

Nem teszek be több ilyet, tele van vele a yt 😊

nembaj én így is élvezem... majd ha megunom abbahagyom

MSI P31 Neo | Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz BOX 775 3MB dual | GAINWARD 9559 ATI HD4850 512MB | SAMSUNG 500GB SATA2 16MB | KINGSTON DDR2 2x 2GB 800MHz | SAMSUNG 22¨ LCD 2243NW | Razer Diamondback

tobias88
Egyáltalán nem vagyok perfect angol, sõt... De ennél sokkal sokkal bonyolultabb dolgokat sem fogsz így érteni, úgy meg nem sok értelme van, hogy mindig youtube-ról nézed a megoldást vagy fórumban megkérdezed.
Nos sajnos ez pont egy olyan rész ami csak akkor élvezhetõ ha egy kicsit értesz angolul. neked is csak azt tudom ajánlani amit gondolom már sok ember ajánlott hasonló helyzetbe szótár elõ és hihetetlen jól megmarad amit így megtanulsz az angolból. Persze a legjobb megoldás 2év egy külföldi guildba ahol senki nem beszél magyarul. És ehhez külföldre se kell menni. Pl most épp itt lesz lehetõségnek valószínû az évtized bevételét produkáló SWTOr. 😊

Laza
Ez a gyerek sem egyszerû 😊

Link

Link2

ne te mond meg, h mikor hadjam abba gamet oké? nemlehet mindenki perfekt angol. mint te... a fórum meg sztem azért van kitalálva és ha nemszeretnél segíteni, akk inkább neírj semmit, menj verd a nyálad az okoskodó dumáddal máshol... majd segít, aki akar...

MSI P31 Neo | Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz BOX 775 3MB dual | GAINWARD 9559 ATI HD4850 512MB | SAMSUNG 500GB SATA2 16MB | KINGSTON DDR2 2x 2GB 800MHz | SAMSUNG 22¨ LCD 2243NW | Razer Diamondback

tobias88
Szerintem hagyd abba a játékot, mert elég egyértelmûen le van írva angolul, hogy tereld el a figyelmet, amúgy meg ha nem adtál semmit oda becsempészésre, elég necces lesz a harc puszta kézzel...
hali, újra segítség kellene. egy partyn vagyok és egy ajtón kellene bemennem, de odamegyek a gyerekhez beszélgetek és semmi...

#12621 <#nezze>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Egoraptor
Egyet értek.

Calver
nem "visszafognia" kéne a játékosnak magát - ha megdolgozott a jó cuccaiért, hadd használja és élvezkedjen vele. amire inkább szükség lenne: még pár nehézségi szint, mert jelen pillanatban a master is nagyon durván picsafüst - és én bizony szeretem valahogy így fogyasztani a szórakozásomat. <#vigyor1>
avagy: ha a játék nem izzaszt meg legalább a harcok egy részében, az bizony élményromboló.

"The trees move. Do you not see it?"

plu604
true story

Ez ízlés kérdése. Ha úgy nézzük, akkor természetes, hogy egy karakter, ami thane minden városban, a tolvajok feje, Skyrim megmentõje, lazán szembeköp egy óriást és nem fekszik meg pár szaros dremora lordtól vagy expert varázslótól. 😊

Szerintem nincs ez elcseszve, aki szeret küzdeni a harcokkal, az ne használjon ki minden lehetõséget a turbózásra. Aki meg félistennek szeretné magát érezni, az is megteheti. 😊
same here.
Az én karakterem nagy fegyverekkel operál (70 fölött sok ponttal), heavy armorban (70 alatt kicsivel) 100-as smithinggel. Potion nélkül kraftolt felszerelésben, 40-es enchant képességgel (2 perk pont van az enchanton) és 30-as szintû,experten játszom.

Így nem érzem magam félistennek egyáltalán, akár egy kardfogú is meg tud enni 3 harapásból. Óriások még nagy falatnak számítanak. De ha nyomnék potion-t, akkor igen hamar lehetnék félisten, de nem akarok az lenni.

Ez nagyon lol! :-D

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Egoraptor
Ennyi erõvel akkor ne húzzak neki semmit és akkor
meg életképtelen lesz. :]

Kösz inkább az kihagynám.

tobias88
Amúgy nem tudjátok, a Morrohun elkezdte a játék fordítását már? Mert nálam a weblapjuk se jön be, csak egy SQL hibaüzenet.
Még annyit a karakteredhez: Hiába smithing nélküli heavy armor eleve baromi sok védelmet ad, ezt még megtoldod egy olyan pajzshordozó képességgel, ami gyakorlatilag visszaveri a mágikus támadásokat, akkor Herkules-t kapod. Ha meg még erre a mixre ráenchantolsz, akkor God of War...<#nevetes1>

Ha már a mod kérdés felmerült én eszméletlen nagy cheatnek érzem a smithig+enchant+ ezeket növeli itókák alkalmazását egyszerre. Így nem is csoda, hogy félisten lesz az ember a végére. Nem kell mindent kimaxolni, eleve nem jó szerepjáték szempontból egy harcos, aki ért a kovácsoláshoz (ez még el is megy) és ért a mágikus enchantokhoz is (ez számomra elfogadthatatlan) párhuzamosan ráadásul master szinten.

Ezen a pajsz+heavy+enchant karakteren nem is csodálkozom. Próbálkozz inkább egy nagy fegyvereket forgató light armoros vagy anélküli smithinges karaktert kezdeni, ha az is 30-as szint felett félisten lesz, akkor valami nagyon el van baszarintva itt kérem.

Az, hogy kihasználnak sokan egy olyan feature-t, ami kihívástalanná teszi a játékot meg a játékosok hibája (akár mágus ágon említhetném a több 100 %-os mana regen-tis.)

Én hasonlóan a resistance-okhoz ezeket is lekorlátoznám (mana regen max 75, smithing lehet 100, de akkor az enchant arra a cuccra nem lehet csak max 50 és a potik ilyenkor más semmit nem segítenének plusszba, ellentétben a jelenlegi helyzettel). Szívem szerint azt mondanám, hogy ez a fejlesztõk dolga lenne, de modban is el tudnám képzelni, habár, aki akarja jelenleg is tudja így játszani a játékot.