The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
érdekes,
+nézem hogy nem kell vacakolni a zárakkal, van két kar az ajtónyitásra, szóval kéne legyen valami célja így
(Northwatch keep fortress, ahol az egyik graymane fivért kell kiszabaditani, lehet hogy quest közben kellett volna?)
Nem tudok varázslat perkeket tanulni, mert baszik fejlõdni. Amikor csak lehet tûzvarázsolok és így lett félelemetesen magas, 21-es a destruction. Tanárral még nem futottam össze, de röjehes, hogy a visszafogott közelharc mellett is 30 felett van az egykezes és alig 20 felett a destrc.
Ja, ha meg önmegtartoztatóan akarsz játaszni, akkor a másug röhejesen versenyképtelen, mert annak esélye, hogy a páncélszetthez tartozó komoly destruction tápoló és/vagy erõsítõ elemet egyszerre találj = 0.
Úgyhogy most "csatamágus" vagyok. Egyszerûen tettem one hand és armor és block skillre is, mert anélkül sehova nem haladnék.
Fingom sincs, hogy egy mágus mikor lesz önálló, mert már bocsánat lehet, hogy enchanttal késõbb tényleg isten lesz, csak addig segítõvel is mindenki lever, mint vak a poharat...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Amíg nincs mágihasználnó addig ezzel a taktikával úgy szét lehet ütni mindenkit, hogy ehaj...
Most 18. szintû vagyok, de még a mágia és íjászbalfaszkodásra kölött erõforássok mellett is meg ez. Akkor képzeld el, hogy csak közelharca gyúrsz...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Kovácsolásra szerintem az volna a megoldás, hogy lehessen potival, encsantolt cuccal még jobbat csinálni, ekkor készülhetnének "rare" itemek, vagy valami extra, de akkor ezekhez még kéne ezer más összetevõ is (receptek elrejtve a könyvekben, elszórva dungeonok mélyén, akár több fejezetnyi könyvben, más-más helyeken). Mint anno diablo2-ben a horadric cube-os transmute-ok, rúnaszavak, sötöbö. De ezekhez az itemekhez mind 100+ BS kéne, de perkek nem feltétlen, max az arcane smithing.
Csak az a baj, hogy még így az alap BS-el is olyan OP cuccokat tudsz gyártani, ami teljesen feleslegessé teszi ezeket a rare itemeket. Vagy nerfeljék a mostani BS-t, vagy legyen kihívás a játék 30as lvl felett is 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ha már encsant, kovácsolás én azt hiányolom, hogy pénzért ezt nem tették elérhetõ szolgáltatássá. Jah és persze ha le lenne korlátozva mindkettõ 100%-ra nem születnének op cuccok (Hogyan lehet egyébként tökéletesnél jobbat alkotni azt elmondja nekem valamki? Mert ugye a 101%-os kard már tökéletes +-os tulajdonképpen <#ravasz1>#ravasz1> Ha meg nagyon belemagyarázunk, hogy az már egy új ötvözet, akkor meg nem kéne, hogy lehetséges legyen pl. akár egy kezdõ kovácsnak ruhákkal és potival elérni azt. Ezzel a játéknehézség probléma is orvosolódna valamelyest szerintem.)
Ha nem unalmas, akkor játssz, a játék lényege a szórakoztatás. Csak az én hülyeségem hogy beleunok egy karakterbe ha rájövök hogy hogyan kell vele aprítani. Már komolyan ott vagyok, hogy a leglehetetlenebb build-eket csinálom hogy szivassam magam, kitalálok nekik mindenféle elcseszett elõtörténetet, hogy miért is ezen az úton indult el 😊
Itt látszik hogy hülye wow kocka voltam, ahol HC raideket toltuk elsõkként, amikor még nehezek voltak az insták, és tényleg oda kellett figyelni mindenre 😊 Valamiért én a mazochista típusba tartozom, egy játék igenis legyen baromi nehéz, szinte lehetetlen, de ha én le tudom tolni, akkor én vagyok a király 😊) Hogy is van az a dwarf fortress-es kép?! 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
És még mindig élvezetes a játék! Nemrég fejeztem be a tolvajos céh fõ küldijeit, most a számlakönyveket hamisítgatom. És nekem is az összes shout megtalálása a cél. Rengeteg helyre még nem mentem be, van 2 város amit csak érintettem valami küldi okán.
Röviden: Nem feltétlenül könnyû viszont élvezetes még mindig.
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Ugyanígy a nehéz páncél sem passzol épp a shadow warriorral, meg amúgy az egész sneak tree-vel. Szintén érdekes kombó a conjuration/restoration, ha oblivionból idézem a lényeket, elég furán hat, hogy gyógyítgatom magam (holy warlcok ftw).
Persze ne öljük meg a változatosságot, lehetne ezeket együtt tolni, csak valami büntetés nyugodtan mehetne rá.
A mágus egy másik életpálya, de amit te próbálsz, a leírásodból itélve az nem mágus, hanem egy összvér karakter, ráadásul a legnehezebben tápolható "mindenes"
Mágussal semmi keresnivalód nincs a Chommanionsoknál, fõleg nem alacsony szinten.
Túlerõvel, létszámbeli fölénnyel szemben két lehetõséged lesz, az idézés, vagy az illusion.
Ezt már a kezdetkor el kellett volna döntened, melyik lesz a fõ fejlesztési irány, s azt tápolni.
Az íj kétkezes fegyver, nem tudsz varázsolni, ha a kezedben van, így nem fejlõdnek a skilljeid, perkek nélkül, alacsony skillel meg sebezni sem tudsz rendesen az íjjal, akkor minek?
(Faendal a megoldás, ha íjászkodni szeretnél)
Csatamágust szeretnél?
Öltözz páncélba, idézz egy elemetált, és egy kardot, vegyél magad mellé egy tankot, s indulhatsz a csatába.
Fejlõdik az idézés, egykezes, és a páncél.
Lehetõleg minél hamarabb érd el a dremora lordok idézésének lehetõségét.
Természetesen nem ez az egyetlen lehetõséged a karaktered fejlesztésére, de "mindent játszó" mágussal szenvedni fogsz.
Én ezért várok valami izmosító modra, mert a játék eleje még csak-csak élvezhetõ nehézségû (fõleg robe-os mágussal, na ott végre éreztem valami kihívást is), de utána az is könnyûvé válik 😞
Azért FNV-ben se mondtak olyan sok mindent alapból. Egyetlen pozitívumok volt, hogy volt háttértörténetük, amely bizalmuk megszerzése után fedtek fel folyamatosan, majd ehhez kapcsolódva questeket adtak. Reméljük DLC-ben vagy Modban ezeket újra megkapjuk (januárban a modtools kiadásakor szerintem biztos lesz ilyen mod!)
Unalmasságra: Ha nem ráveti magát az ember valamire és amikor szabadideje van azzal tolja, akkor nem lesz semmi unalmas. Egyszerûen be kell osztani, mással is játszani, mással is foglalkozni.
Kovácsolás, enchant op lett, ez nem is kérdés, de nem kötelezõ használni (akár egész végig hozzá se kell szagolnod). Olbivionban is lehettél op enchanttal, F3-ban is lehettél op sneakes sniper, FNV-ben szintén op a sneakes sniper, szóval minden játékban van ilyen feature. Aki kihasználja az meg magára vessen.
No offense, de én azt látom a mai világban a játékszoftverek kapcsán, hogy divat a fikázás, csak mert valamit nem úgy készítettek el, ahogy a user elvárta. Sajnos az van, hogy nincs olyan dolog, ami mindenkinek tetszik. Ha nem tetszik valami töröljétek, nem kell itt sírni állandóan, hogy ilyen vagy olyan. Ha van alternatíva (FNV vagy netalán modolt Oblivion) játszatok azzal. Higyjétek el, hogy a saját életeteket is megkímélitek és minket is az állandó flame-tõl.
Rpg alapvetõ eleme a harc, erre ti olyan elemet vártok, aminek vagy nincs létjogosultsága (elég zord és kegyetlen világ ez a Skyrim, Nordok sem a kíméletességrõl híresek, szóval szerintem baromira nem hiányzik ide a pacifista hozzáállás), vagy csak a fejlesztõk megfeledkeztek róla (tudják a Bethesdások, hogy mit csinálnak, átgondolták õk ezt a feature-t abban biztosak lehettek!), vagy csak simán elvetették az ötletet.
Ha jól emlékszem Oblivionnál se volt túl sok lehetõség pacifistának lenni (Mehrunes Dagon-t se beszélhetted le, hogy ugyan ne támadja már meg a fõvárost), annyi meg van a Skyrimben is.
Egy dolog a lényeg: Élvezzétek a játékot (mert van rajta mit szerintem, én már csak a tájban el tudok gyönyörködni!), vagy töröljétek a francba, ha nem szórakoztat.
Master tréner csak egy van a játékban, Soltitude-ben van egy mágus, aki expert szint, de ha valóban kinyírattad Faraldát lesznek gondjaid.
Faralda nélkül nem lesz Destruction Ritual spell küldetésed, s ezt meg kell csinálnod, hogy master szintû spell bookokat tudj vásárolni.
(mellesleg az anomáliák ellen is jól jön a segítsége)
Profi ként: játsz és fejlõdni fog....
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Nem az a lényeg, hogy ugyanazokon a caveken menj végig 6 szor. Hanem, hogy egyszer menj végig de akkor mindegyiken, fedezd fel a teljes térképet. Úgy nem lehet felfedezni skyrimet, hogy mindig félbehagyod és újrakezded a nulláról. Ezzel csak a saját magaddal szúrsz ki, lefogadom, hogy a shoutok közül is csak a felét találtad meg, pedig az igazi élmény, amikor találsz egy kis elrejtett cavet aminek a végén shout is van. Ez az élmény, amikor barangolsz ebben a csodás világban és leszállsz a lovadról megpihenni és körülnézel. Nem az, hogy végigtolod 5 ször és sose jutsz el a rejtett helyekre. Egy karival sem kell übertápot csinálnod. Én ököllel megyek masteren és elég nehéz, de élvezem és felfedezem a térképet 100%osan mert élmény barangolni megcsinálni az összes side questet és megtalálni az összes shoutot.
Plusz ha már ilyen szép kiakadtam, akkor javíthatnák a buckethead poént is 😊
Viszont ha kicsit "RPG hûen" játszol, akkor nem egy karaktert csinálsz, hanem minden egyes karival a neki adott úton mész végig. Ez nagyon kitolja a játék idejét, és fun faktorát. Plusz nem kötelezõ az encsant+bs kombó sem, mert iszonyatos tápot ad, szintén magadtól fosztasz meg játékélményt, kicsit kiábrándítóak az 1hit-el ölt sárkányok.
Mindezektõl függetlenül egyet értek veled, a döntéseknek sajnos nem sok súlya van, inkább csak látszat az egész. Igazából én arra várok, hogy amint kiadták a construction kit-et, akkor azzal egy összeszedett modder csapat valami nagyon komolyat alkot, mivel az alapanyag nagyon jó, de ebben a formában messze nem hozza ki a maximumot.
Igenis legyen értelme a fõzésnek (buff), legyenek egymást kizáró perkek, ne lehessen visszalopni a pénzt a trainertõl ha a társad, iron dagger késztés után ne tudjunk rögtön daedric-et hegeszteni (wow-os skill rendszer nagyon jó lenne ide), a lovunk ne játsszon szuperhirót, a társaknak legyen eszük is, nehéz páncélba lassabban regenerálódjon a stamina, és igenis, a sárkányok legyenek #!&@?># erõsek! 😊
Inkább azt mondanám, hogy a közelharcos olyan könnyû és olyan jól fejleszthetõ, hogy az elején labdába nem rúg semmi más. Viszont, mivel az elején ez könnyû, akkor minak szarozzak a mágus léttel...?
Destruction 20 alatt van...
A ward-ok jók bármire is...?
lehet pronyó kérdés, de mentéseket hol tárolja a játék? Újra kõ húzni a gépet és nincs kedvem elölrõl kezdeni...
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Ami gond az hogy ellentétben az oblivionnal itt elõrehaladva egyre könnyebb lesz. Mondjuk masteron kell játszani ez tény ott elég sokáig élvezhetõ szerintem.
Szóval fatalityk vannak benne tudsz fõzni tudsz mindent csinálni. Tényleg szép és él de és mint rpg is jobb mint az Oblivion azért pár helyen lehet döntéseket is hozni. Pl Broman forumtárssal ellentétben nem érzem hogy a mass effect 2-ben több döntést lehetett volna hozni. 😊Sõt.
Itt legalább ténylegesen van két oldal amiknek az oldalára állhatsz. És ez bizony két teljesen különbözõ véget eredményez. És ez állítólag van egy harmadik is a polgárháborúra. Tehát a polgárháborús rész relative jó. A bárdok zseniálisak a kocsmában. Nem tdom mennyire olvastad korábban a topicot de ugye tudod az attribokat és a hozzá tartozó skilleket törölték, tehát athletics és acrobatics😊 Ez egy konstans perk rendszerre épül ami elfogadható szerintem, ha nem is jobb mint az Oblié. Mindössze baromi nehéz dolog egy ilyen konstans dolgot úgy megcsinálni hogy ne túl erõs vagy ne gyenge legyen ez láthatóan a Bethesdának sem sikerült. És tény elég kevés elembõl áll egy skill perk része gyakorlatilag bármit nyomogathatsz teljesen lényegtelen mûködni fog. Egy szabály van amire figyelni kell ami általános ugye minden rpg-be ne össze vissza fejleszt mindent ha fejben vannak a régi classok felépítése akkor semmi gondod nem esz ha aszerint lépegetsz elõre.
De amúgy egyetértek Broman kollégával a dolgokban. Tehát ha Fallout new vegas szerû rpg-re számítasz vagy reménykedsz azért ha nem is nagyon, amolyan Obsidian szintre akkor nos valószínû csalódás fog érni egy kicsit. 😊 De tény valamiért nehéz megmagyarázni miért, talán túl gyenge lett a nehézség, vagy többet vártunk azért, nem tudom, legalábbis a régi játékosok részére unalmassá válik, legalábbis nekem úgy tûnik. szerintem ebben az is benne van nyilván hogy ez bizony ugyanúgy mint minden mostanában konzol port. De mint játék nagyon jó és élvezetes egy idõre kellemes kikapcsolódást ad.
ez teljesen hülyeség. nem KELL egy játéknak igazán nehéznek lennie, mert már nem úgy van szabadidõnk legtöbbünknek mint régen, a fiatalok meg rengeteg játékkal játszhatnak, ha 1nél leragad nem jut idõ a többire.
de igenis az ostoba dolgokat ki kellene gyárilag küszöbölni.
mivel én még nem próbáltam, kérdésem az, hogy az ilyen faszányos dolgokat, mint pl: amazing jump, deadly reflex, improved combat moves stb... mennyire vitték itt bele az alapjátékba ? vagy várni kell itt is a modokra?
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Nem lehet beszélni Alduin-nal, hogy hagyd abba amit teszel, fejezd be, jöjj rá hogy a bosszúdnak-haragodnak semmi értelme - és elismerné így van. Lehet kicsit nonszensz lenne ez a befejezés a hatalmas sárkányszülöttõl, inkább várnánk a kardélre hányást tõle...de miért ne? A Fallout elsõ részében 97'-ben rábeszélhetted magas speech skill mellett a fõellenséget hogy amit tesz az rossz, és öngyilkos lett, harc megkerülve, sztori befejezve. Majdnem másfél évtized alatt oda fejlõdött az RPG(?) stílus, hogy megválaszthatod hogyan ölöd meg az ellenséged...nem választhatod hogy nem teszed. Nincs választásod...legalábbis az érzését azért próbálják megteremteni, sokszor adnak háromféle utat, amely ugyanarra a kimenetelre vezet - pl. információ megszerzése - lefizetés, megfélemlítés, rábeszélés. Semmi következménye hogy melyiket használod, a sztori sem változik semmiféle téren. Látszólagos választások...valójában nem létezõ választások. Sajnálatosan tapasztalom hogy ilyen szinten a Speech szerepe teljesen kiveszett a játékból, elég pénzzel (amivel megszedheted magad könnyen) minden megoldható gyakorlatilag. A Fallout New Vegas-ban is még megvolt az a nagyszerû rendszer, hogy a dialógusok során bizonyos válaszlehetõségeket csak megfelelõ szintû skillek birtokában lehetett választani, legyen az speech vagy bármiféle kapcsolódó skill. A Skyrim-ben ennek nyoma sincs. Archmage lehetsz úgy hogy szinte életedben nem varázsoltál, Companion vezér lehetsz úgy hogy sohasem voltál harcos lelkületû, kardot nem fogtál soha (a vérfarkasságot el sem lehet utasítani, függvénye a továbbhaladásnak...az is milyen dolog?!), a tolvajok vezére lehetsz, közben nem lopakodtál soha...tehát RPG-t játszhatsz RPG elemek, korlátok nélkül. <#szomoru1>#szomoru1>
Mellesleg én nem ragaszkodtam a pacifista stílushoz a játékban (de nem ölök ha nem muszáj), viszont nagyon sok helyen hiányoltam a döntéseket úgy általánosan...nagyon kevés küldetésben tudsz olyan döntést hozni, amely kihat a további a történésekre. Ha tudsz is, akkor sem hat ki gyakorlatilag semmire...maximum a küldetésen belül, elhanyagolható mértékben. Linearitás, átkozott linearitás...egy úgynevezett RPG-ben. A Mass Effect 2-t érte sok-sok fikázás hogy mennyire lecsökkentették benne az RPG elemek számát...de legalább dönteni lehetett benne, komoly dolgokról, változatos kimenetekkel...érezted hogy a saját sztoridat játszod, nem valami lineárisan szkriptelt csõben mész. 2011-ben sajnps már olyan játék is tud az év RPG-je lenni, amelyben nem lehet dönteni, és siralmasan lineáris...de vannak benne király nagy gyíkok, és lehet 2 karddal aprítani elõre...a Pistikék szeretik a 2 kardot és a nagy gyíkokat, innentõl már a részletek lehetnek nagyon homályosak, a siker adott...nyitunk a szélesebb közönség felé ugye Bethesda? <#gonosz3>#gonosz3>
ui.: Most lehet utálni, lehet leszólni...ahogyan Although fórumtársat is, bár nem hinném hogy átgondolva lenne ok rá...
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Assassin build
Mage build
Warrior build
és segítség a perkek elosztásához. <#pias>#pias>