The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze ez akkor lenne igazán durva ha lenne késleltetés az újrahasználat elõtt. Akkor már nem lehetne rájuk rontani akkor mindenképp kellene egy tank a barbom mellé..mondjuk...

JethroHUN
Hát jah, ~75%os resitem van magic ellen, de master conjuer, ic mage, ha eltalál fele hp 400ból... kivéve ha kivédem pajzzsal 😄 ami felfogja bármelyik elem felét 😊

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fantusz
Thief, warrior, mage stone a három alap, a választott "csillagjegyhez" tartozó skillek gyorsabban fejlõdnek.
A többi kõ is megtalálható a játékban, s elõbb-utóbb általában le is cseréljük a kezdõ "csillagunkat" valami jobbra.
Mindíg az utolsó aktív, de vissza lehet térni a már felfedezett kõhöz, ha ismét azt szeretnénk használni.
Riverwood elõtt három kõ van egymás mellett, de az ott választottat is bármikor le lehet cserélni (pl, ha valaki lopakodó íjász, s az íjászatot szeretné gyorsabban fejleszteni, akkor a Warrior csillagjegyre kattintva teheti)

Elvileg nem probléma azért még masteren sem.. leszámítva az igazán durva felsõ szintûeket. Jól fel kell készülni. Még nem találtam de a segédkönyv szerint a fõzéshez is vannak receptek. Kell egy olyan ami érdemben javítja a heal regenerációt és kell pár magasabb szintû potion És bizony pause és használd így egyszerre négy mágussal végezet a lv10-es barbom igaz mindenbõl kifogytam. 😊

JethroHUN
300-400 armor érték pont jó expert-master szintre. Pajzs úgyis blokkol 100% sebzést, 2*45%os enchant + 1 perk pont. De level cap, tényleg kellene, már lv48as a karim...

ennyi <#eljen> én pont így játszom mindent felfedezek és a kovácsolás nem izgat...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Mágusok nagyon brutálisak: jégvarázs, mely nyomában jégszilánkokat hagy már nem 1x, nem 2x nem 18x ölt meg 1 találattal. Fireballtól, meg az ég óvja a Nordomat.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nincs ezzel probléma nektek készült még szép hogy csúcsnak érzed. 😊

Persze van igazad mágusokkal szemben az utolsó pillanatig nem szabad hogy észrevegyen vagy nyilat kell használni méreggel. Ott ez nem mûködik, keserves perceket szereztek már eddig is kis barbáromnak. 😊

na jönnek a fikázók, ha nem élvezitek akkor ne játszatok vele ennyi😊 én leszarom, ha könnyû egy cél vezérel kipörgetni eme csodálatos játékot mely szinte ÉL és minden passzol, játékmenet, kezelés 1-2 bugtól eltekintek számomra minden idõk legjobbja

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Molnibalage
Semennyire. Még max. blokk mellett is átjutna ez-az.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fantusz
Nekem az a meglátásom, hogy az értékesebb loot nem a lezárt ládákból kerül elõ, s fõleg nem master szintû zárak mögött rejtõzik.
Vagy a legyõzött ellenféltõl tudjuk elvenni (maszk, varázsbot), vagy a közeli díszes ládában találjuk, ami le sem volt zárva.
Lezárt ládákkal a zárnyitás képességen fejleszthetünk, de komolyabb értékek ezekben általában nincsenek.

Persze az igazi megoldás benne van a conaba csak át kell venni az elugrás képesség ami avoid értéket ad és ez csökkenti a bevitt találat értékét. Persze ehhez akár új animációk vagy mozgás kellene. Az egész új szintet hozna a játékba. De akkkor páncél nélkül ez lenen egy alap milyen jól tudod elkerülni az ütéseket.

broman191
Lehet hogy elérhetõ hamarabb is, de ahogy észrevettem nagyon kevés az esélye hogy bármilyen szinten bármilyen értékelhetõ cuccot találjunk a chest-ekben, nem egyszer, nem kétszer volt már, hogy egy gyönyörû hosszú dungeon végén master chest, tenyeret dörzsöl istenkém de nehéz lesz feltörni milyen durva cumó lehet benne...aztán volt benne 20 arany. Az eltört lockpick-ek árát nem fedezte. <#hehe>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Hegi90
a játék eleljén van 3 belssing stone, amikor mész riverwoodba raloph-val.

Mindegyik azt csinálja, hogy bónusz xp-t kapsz a combat/sneak/mage skillekre.

Szerintem azt vedd fel. Vigyázz, mert egyszerre csak egy blessing alatt lehetsz.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Persze itt kellene nagyon valami tulajdonságféle hogy lényegesen változtatható egyen a stamina fogyás sebessége és akkor egész hasonló élmény lesz mint a conan harcai. És azért vannak alap fõzetek amik javítják a stamina regent. Most épp olyan után kajtatok ami jobb mint az alap vension soup. és akkor egész jól körbe lehet majd ugrálni a behemotokat. 😊

Én igazából végignézve a játékon nos megfordult a fejembe ezek nem semmi fickók az egész játék bûzlik a mulitra való alkalmasságtól szeritem ebbõl fogják csinálni a multi verziót is két bevétel egy munkával... valahogy így.

Még csak level 30-as vagyok, én még nem találtam. Majd talán késõbb fogok.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Azért írtam hogy észrevétlennek kell maradni. És kerülni a nyílt harcot én bettetem középsõ egérgombra a sprintet ide oda cikázás elfutás. egyebek. Azt még nem éreztem hogy a nehéz páncélos ellenfelet ki lehetne fárasztani esetleg. De a lényeg az hogy mozogni kell de nagyon. De aki sokat játszott a conanel annak ez nem gond.

Azért megkapni egész Tamriel-t DLC-ként (elsõ DLC Cyrodiil, második HAmmerfall, 3. Morrowind <#finom>)nem lenne semmi.

Fantusz
Érzékelhetzõen van jeletõsége a páncélnak.
Ez csuhás mágusnál látszik, ha nincs rajta a mágikus páncél, s bekap egy nagyobb sebzést szinte azonnal K.O.
Ugyanennél a jelenetnél, ha aktív a páncél, minmálisan sebzõdik, miközben a páncélja "forgácsolódik".
Páncél nélkül csak úgy lehet érvényesülni, ha a karakter nem sérül, de ez még egy lopakodó, orvtámadásokra fejlesztett karakternél sem könnyû feladvány.

JethroHUN
Persze. Ha konzolban rákeresel (help dragonplate 0) van jó pár nevesített, hasonlóan 0 enchantokal, azok a lootok. Én is találtam már.

Na ennek fényében fölösleges powertrainelni a kovácsolás skill-t, mert ez volt nálam az egyedüli oka, hogy megtettem.

broman191
Igen, ráadásul egy ilyen enchant-olt kiadást, az egyik falmer dungeon végén. Néztem is wtf... <#hehe>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Szerintem egy rpg egyik alpaja az hogy a feladat többféleképpen megoldható legyen. Szerintem ma már ez megoldható nem akarom ismételgetni magam a példákkal. Pláne gáz ez így mivel ugye a lore szerint az imperial magas diplomatikus képességekkel rendelkezõ nép. 😊 Igazából talán ez az igazi nagy gond elolvasva a lorét még mindig azt érezhetjük hogy még az utolsó részben sem jutottunk el odáig hogy a világ tényleg életre keljen ne csak illluzió legyen. Mert az illuziókkal az a gond hogy értelmes ember megunja 😄 Nyilván ebben igazad lehet túl magasak a részünkrõl az elvárások. Lehet.
Egyébként nem tudom mennyien tudják ezt az infot van egy kód amivel el lehet törölni a bordert. És állítólag.. Nem csak Skyrim térképe van bevíve legalábbis alapszinten. szóval az egész, morrowind, Cyrodiil, Hamerfell, etc...😊

JethroHUN
Nekem is volt ilyen, Ancanos harc után minden spellem kb ingyen volt. Azt hittem a staff of magnus buggolt be és még mindig szívja el a mannát XD

Dobott egyet lootban? <#wow1>

broman191
Eddig úgy tudtam hogy a sárkány armor-ok csak magas kovácsolási tudással érhetõek el, máshogy nem szerezhetõek be, de így 45-ös szinten rácáfolt a játék. <#circling>

Nem vetted fel véletlenül az apprentice ruhát, amit adtak a mage guildben? Az növeli a manavisszatöltõdés sebességét.

Fantusz
Felvetted a csuhát, amit a belépésed után kaptál a kollégiumban?

Én csak lighot használok. ez tuti mûködik. Ha teljesen páncél nélkül mész akkor nagyon magas hide kell szerintem és mérgek se ártanak a cél gyorsan végezni az ellennel.

broman191
Fogjuk rá hogy próbáltam, master-en nem ajánlatos, kicsontoznak hamar...bár light armor-ban is hasonló a helyzet ~300-as védelmi értékkel. <#smile>

Nem azt mondtam, hogy nem életképes, csak az már nem tiszta harcos.

Próbálta már valaki páncélzat nélkül, sima ruhában harcos karakterként játszani a játékot? Kíváncsi vagyok mennyire életképes.

Molnibalage
Valami bugba (?) fuottam volna? Elindultam Shatral felé és varázsolgatás közben tûnt fel, hogy valamtõl a manareges sebessége vagy az ötszöröésre nõtt. Ez vajh mitõl lehet?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

broman191
Az hogy rendesen ugrálva szaladt a vízben mintha szárazföldön lenne... <#vigyor3>

Fantusz
Életképes a közelharc+conjuaration combo, ez kb a csatamágus kategóri a Skyrimben, mert a destrudtion igen félrecsúszott.

Conjuration, egykezes, páncél.
Block nincs, jobb kézben a kard, bal kézben valamelyik másik varázslat van készenlétben.

Köpönyeges "pure" mágus is életképes, azt viszont nem szabad belevinni közelharcokba. Aktívan hadakozni ott van a destruction, de sokkal hatékonyabb ha csak irányít (conjuration, illusion), mindenesetre ebben a mágusban van a legtöbb variálási lehetõség, csak a játék elején ki kell jelölni a fejlesztés irányát.
Lehet ez alteration-restoration-destruction, alteration-conjuration-destruction, conjuration-illusion-alteration, vagy más.
A destruction azért sem éri meg túlzottan eröltetni, mert arra igen jó botokat lehet begyûjteni, s manakifogyás veszélye nélkül lehet tüzet, jeget, villámot dobálni.

Egoraptor
Egoraptor
Nekem jobban bejön az öregek ruhája mint az Archmage Robe<#eplus2>

Nso nagyjából én is így használom elképzelek egy karaktert és aszerint. De valahogy idegesítõ akkor is hogy ott van. Nem tudom nem rpg vagy hogy mondjam. Vagy az ellenefeleket kellett volna hozzáigazítani vagy pl a kovácsolást kellett volna megcsinálni úgy hogy az igazán jó cuccokért sokat keljen kajtatni az alapanyagokat csak retenetesen hard helyen lehesen begyûjteni a glass meg a többi ne legyen ennyire erõs. Ne lehessen alkimiát és kovácsolást mindent egyszerre felhúzni. Ehhez kellenének a classok hogy a választás után a nem hozzátartozó skillek eszméletlen módon belassuljanak. De a rendszerbõl is látszik hogy ez elsõsorban "tömegtermék". Nyilván ha valaki figyelte a reklámozás folyamatát látta hogy szinte minden konzolra ment. Így ezt figyelembe véve még egész jó lett.

Mi ebben a különleges? Vízinyúl, csodanyúl...<#nevetes1> Vagy az pók volt? <#idiota>

Construction tool révén szerintem itt grandiózusabb modok is készülnek majd ebben biztos vagyok!

broman191
Látott már valaki nyulat víz alatt szaladni? <#idiota>

Tényleg kulturáltan mondjátok a véleményeteket, ez szerintem igen dicséretes. Én csak azt mondom, hogy valószínûleg oka volt, hogy nincs pacifista hozzáállás a játékban és nem feltétlen a célcsoport miatt.

Kritika jó dolog, de szerintem itt modban is kivitelezhetetlen lesz, így ez a kritika nem viszi elõre a dolgokat.

Igazatok van abban, hogy 1 feature-rel kevesebb van, de én mégis azt mondom ennek az az oka, hogy olyan zord és kemény a világ, hogy nem is illik ide a pacifizmus. Mikor egy országban polgárháború van, sárkányinvázióval tetézve, egy õsi gonosszal, korrupcióval, gyilkolászással és mindez helyi konfliktusokkal spékelve, akkor nem biztos, hogy a " ne lõj, beszéljük meg" hozzáállás szóba jöhet.

Én úgy érzem Skyrimben inkább az elõször lõ, aztán kérdez hangulat van ebben a korszakban (lehet a fejlesztõk is pont ezért hagyták ki a békés megoldásokat!).

Nem lehet, hogy nektek (nekünk, mert én is játszottam már nem 1 rpg-vel és én is simán eligazodok), azért egyszerû a játék, mert már van kellõ tapasztalatunk rpg terén? Hogy már nem nagyon lehet újat mutatni? Nem rpg szempontból vannak itt problémák, hanem level 30 után nincs erõsebb ellenfél. Ez tényleg hiba a Bethesda részérõl! Ilyen szempontból az Oblivion szintezõs megoldása és max szintje sokkal jobb megoldás volt!

Én is próbáltam az Age of Conan-t, sajnos nálam valamiért szaggatott. Ez volt a végzetének oka a gépeme.<#szomoru1>

Egoraptor
Én most pure mágust viszek Masteren, egyedül, segítõket rühellem,
szakmákat nem húzok.

Teljesen életképes, egy gond volt vanillában hogy az Impact perk
túl erõs volt - fogtam moddal visszanerfeltem hogy csak 50% esélye
legyen a 'tántorgásnak'. Így már egy fokkal élvezhetõbb.

Nem játszottam, játszok sokat vele eddig sok idõm se volt. Szerintem egyébként a mágus vonalra adott skill rendszer talán elég bár kicsit szegényes az is de ok. A harcos skilleket pl megcsinálhatták volna legalább a DA2 szintre ágakkal ,stb. De mindegy. A conanos guildba, metacriticen és itt is egyre többen vannak akik érzik hogy valami nem kerek ezzel. hoyg közel se hozták ki belõle amit lehetett volna. Mindössze abba nem értek velük egyet hogy lesz sok modder aki javítja majd ezt elnézve a készülõ módokat. Talán a német csapat majd felturbozza egy kicsit akik a Nehrimet csinálták azzal csak egy baj lesz németül adják ki elösszõr és úgy biztos nem fogom feltenni.

Molnibalage
Idegen a power train. Az elsõ játékban még vettem anyagot, hogy kovácskodjak. Most gyakorlatilag csak hozott anyagból dolgozok, kiéve a steel páncél fejlesztés. Tehát saját páncél fejlesztésre vettem, de maga a skill fejlesztése gyúrtás csak talált anyaból van. Bõr, vas, minden így. Még így is piszok gyorsan megy fel.

Érdekes. Korábban még arról volt szó, hogy mindkét kézbe flame varázslat és minden fekszik alszik 2 perc alatt...

Fantusz
Azt, hogy mit nem csinálsz jól, neked kellene tudni, hosz már elég sok idõt eltöltöttél a játékkal.
A mágia a legkönnyebben fejleszthetõ képességek közé tartozik, bármelyik varázshasználóval kezdesz, szinte azonnal megkapod a küldetést, hogy menj Winteholdba.
Ott lesznek a trénerek, akiktõl a spell book-okat is megveheted.
Faralda már a bejárat elõtt leszólít, õ a destruction master, tõle tranulhatsz pusztítómágiát.

Mellesleg, ha nem idegen tõled a powertrénelés, egy félreesõ helyen idézel egy tûz elementált, és villámmal megtámadod (spark) - ez sem rosszabb, mint a vastõr gyártás.
A destruction a leggyengébb mágia iskola, egy-egy ellni közdelemre jó, de amikor többen támadnak...
Mágusnak pedig nem kötelezõ aktívan részt venni a harcokban.
Csatamágussal oké, hogy harcolsz, de neki a mágia inkább kiegészítõ képesség, kivéve az idézést.
S itt lehet a te problámád: az idézés mellé a destruction fölösleges, fõleg azért mert nem bírod manával.
Gyenge destro spellekre elpazarolni a manát, s ha újabb lényt kellene idézni, nincs mibõl - öngyilkosság.

Nem rosszabb a mágus, mint egy harcos, vagy az íjász, csak máshogy kell vele játszani.
A problámád abból van, hogy akaratlanul is harcost kezdél ismét tápolni.

Ez a taktika nálam ott megbukik, hogy a harcosom max gyógyító varázslatot tol (idézés kizárva, társat viszek, de experten 2 ellenfél megeszi reggelire!) és esetenként clairvoyance-t, hogy sárkányfészkekhez könnyebben odataláljak.

Nehézpáncél+fegyveresharc+ idézés meg már nem harcos kategória, az már más. Tisztán harcosként nyomd, varázslat nélkül!

Elképzelem, hogy közelharcra gyúrok és látom magam elõtt, ahogy a sárkányok szénné aláznak íjászkodás nélkül (tapasztalat, mert próbáltam expert szinten, adepten meg nem vagyok hajlandó játszani, mikor minden 1 csapásból kinyúlik.). Mellesleg nagyfegyveres harcról tapasztaltam ezt, meggyõzödésem, hogy egykezes fegyóval pajzssal hulla egyszerû lesz a játék. Pajzshoz baromi op perk-ek vannak szerintem (teljes mágiavisszaverés, hogy csak egyet említsek a nem kevés + védelem mellett)