The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A játék elején 5 skillfejlõdés azonnali szintlépéssel jár, késõbb ez lassul, egyre több skillnek kell fejlõdni a szintlépéshez (38as szinten pl 30 skill fejlõdés kell a 39. szinthez)
A kezdeti 5 skilles szintlépés íjászoknál lehet érdekes, hisz ott van Riverwoodban Feandel, aki szinte ingyen okatat, ha neki kedvezõen csináltuk meg a küldetést.
Egy khajit, wood elf már 6-8. szinten 50es íjásztudománnyal bírhat Feandel mellett - tovább már nem tud tanítani, Aela az expert szintû oktató, a mester medig a Thieves guildban található.
Egy-egy ellni küzdelemben valószínûleg legyõznéd õket, de ott bizony kisebb csapatokban jönnek, és ez késõbb sem lesz másképp a játékban.
Gondold át a lehetõségeidet.
Ha nem a kovácsolással, enchanttal léptél sok szintet, erõsek a támadó képességeid, jó a páncélod, fegyvered leverheted a csapatot nyers erõvel, csak taktikázz. Használd ki a lehetõségeket, lehet az csapda, sárkánybömbölés, megfelelõ szintû varázslat.
Viszont, ha kovácsolással feltornáztad a szintedet, de a harci képességeid gyengék, s nincsenek erõs shoutjaid: pihi, próbálkozz békésebb helyeken, de légy tudatában annak, hogy egy falmerek lakta barlang sokkal rosszabb.
Ilyenkor a legjobb megkeresni egy trénert, és felhúzatni vele a harctudományodat, ameddig csak lehetséges.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Viszont a mesterek csak egy bizonyos szintig tudnak tanítani, tehát 95-ig nem érdemes várni.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Esetleg az lehet, (bár nem tudom mit tanulnák meg itt) Hogy volt olyan hely ahol kapásból egy lvl3-as shout-ot találtam (3 dragon soul kellett hozzá hogy feloldjam) és lehet, hogy akkor itt lenne a lvl-1/2 belõle.
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
Csak hát a fõsztori meg nem biztos hogy érint minden várost.
Kaptam levelet, hogy menjek és tanuljak shout-ot a kilkreath ruins-nál. Odamegyek, és nem történik semmi, szól a zene, viszont nincs kirajzolva az írás a falon. Nem szívom magamba a tudást...
Ilyenkor mi van?
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
A szinezõdéssel megjelenõ ellenfelek viszont okozhatnak gondot, ha a szintlépésekben túl sok szerepet játszott a powertrénelés (alkímia, kovácsolás, enchant), ezeken az sem segít, ha elhagyja a játékos Whiterunt ... sõt a zordabb vidékeken már az út mentén megjelennek a nagymacskák, medvék, banditák, Whiterun környéke a legbiztonságosabb.
én spec annyira Whiterun-t nem szerettem, Riverwood-ban adtam el általában a cuccaimat, mert ahova érkezel, onnan egy köpésnyire van mind kovács, mind a mindenes... valamint ott rendeztem be a saját kis "központomat", a fogadóban. (bár ehhez el kell valameddig jutni a fõ történeti szálon)
"The trees move. Do you not see it?"
- Adrianne Avenicci (kovács)
- Arcadia (alkimista)
- Belethor (mindenes)
- Elrindir (vegyes)
- Eorlund Gray-Mane (kovács)
- Farengar Secret-Fire (mágus)
- Ulfberth War-Bear (kovács)
Amikor Adrianne Avenicci kint van az épület elõtt, külön árukászletük, pénzük van, de amikor bent van az üzletben közös a készletük Ulfberth War-Bear-al (ez szerencsére elég ritka).
Lélekköveket, mágiával kapcsolatos cuccokat Winterholdban érdemes keresni a mágusoknál, ha a cél nem csak néhány darab felvásárlása - ott a kereskedõ mágusoktól tucatnyi kavicsot össze lehet gyûjteni egyszerre.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
lehet kicsit alálõttem 5k-t, de 20 ezer biztos nincs.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
viszont Impact perk hatása nem jön elõ alattuk hiába nyomod dual
cast-ba. Az azért elég nagy hátrány - szóval a legtöbb esetben
nem éri meg használni õket. Arról nem is beszélve hogy ha azokkal
mész akkor alig fejlõdik Destruction.
Inkább csak kiegészítõnek szoktam õket ha
ürül a naftám nagyon.
Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce
5k aranyból max fel tudod húzni 5-rõl maximumra 10 perc alatt <#whatever>#whatever>
paralyze enchant-al felruházott sima vas tõr darabja 200-250 aranyat ér (ill 500-at, de ennyit kapsz értük), de itteniek alapján van annál jobb is.
mire felhúzod maxra enchantot (~250 cucc legyártása jobb esetben), addigra fuldokolni fogsz a pénzben.
Már vanillában is OP volt mágus, ezek a +modok meg csak
rátesznek egy lapáttal (habár nem mindegyik).
Azt még elfogadom hogy neked személy szerint nem jön
be, lényegtelen milyen okból kifolyólag, de valótlant
ne állíts.<#rolleyes>#rolleyes>
Aztán keress rá az Improved Destructionra, abból tedd be az Improved Expert Spells.esp-t és esetleg a mastert is.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Inkább listázzátok ki az inventory-t:
player.showinventory
A listában PgUp-PgDwn-nal lehet lapozni.
Megmutatja az adott tárgy ID-ját és azzal kell kidobni...
A modmanager meg tudja és szól, ha olyan nem esm/esp fájlt tartalmazó modot tennél föl, ami egy korábbi által felrakott fájlal ütközik.
Az Archiveinvalidate...bsa-t egyszer kell felrakni (külön mod egyébként, bár lehet, hogy a skyrim-es Wrye Bash-be beépítették) és onnan kezdve emiatt nem lesz gondod. A WB nem foglalkozik csak az esp és esm fájlokkal, meg a mentésekkel, a többi fájl nem érdekli.
Az a bsa meg egy üres bsa, amit a telepítésekor beregisztrál az inibe, és ettõl kezdve a motor az összes olyan adatfájlt, ami a bsa-kban megtalálható, de van neki párja a bsa-kon kívül is lecseréli betöltéskor ez utóbbira. A dolog lényege, hogy a Bethesda úgy oldotta meg a patchelést, hogy a motor figyeli, hogy két azonos nevû fájl közül (az egyik a bsa-kban, a másik meg a data könyvtár valamelyik alkönyvtárában van), azt kell betölteni, amelyiknek a keletkezési dátuma késõbbi, de csak a hónap-nap részt vette figyelembe, az évet nem.
Ebbõl aztán lettek kalamajkák a modok elterjedésével. Kidolgoztak több eljárást (elõször egy txt fájlban felsorolva a bsak-ból fel nem használandó fájlokat, majd többféle idõmódosító módszert és ez a spéci bsa lett az abszolut nyerõ, bár az obmm bsa alteration módszeres sem rossz. Pontosabban a kettõ együttes használata a legjobb, mert ha a modder szorgalmas volt és bsa-ba pakolta az erõforrás fájlokat, ez a spéci bsa önmagában már nem biztos, hogy elég.)
A wrye bash piros jelei annyit jeleznek, hogy az adott esp-ben van olyan script, vagy hivatkozás, ami ütközik egy másikkal. Vagy azt, hogy az adott esp elõfeltételéül megadott esm (master fájl) vagy másik esp nincs a telepítettek között. Esetleg azt, hogy fel kéne cserélni az adott esp-hez tartozó esm fájlok sorrendjét. Meg még sok egyebet.
A textura, hang, model fájlok miatt nem fog ctd-zni a program, ellenben a rossz sorrendben betöltött esp-k miatt igen.
Az esm fájlok adatbázis fájlok, ahol minden objektumnak van egy adatrekordja. Az esp-k "patchek" (ugyanolyan adatszerkezetben), amelyek az esm-ekben lévõ rekordokat felülírják. Azaz, ha csak egyetlen adat is változik (pl más neve lesz az adott ruhához tartozó nif fájlnak), már az egész rekordot csak az esp-bõl veszi figyelembe. Ha több esp-ben is szerepel ugyanaz az objektum, akkor csak a legutoljára betöltöttben lévõ rekord lesz érvényes, az összes korábban betöltött megy a kukába. Emiatt nagyon nem mindegy, hogy milyen sorrendben töltöd be az esp-ket.
A bsa-k meg tömörített fájlok, amelyek a Data alatt lévõ könyvtárszerkezetet tartalmazzák eredetileg. Megfelelõ programmal ki is csomagolhatók. Minden hang, model, ikon, textura, ezekben van. A scriptek nem, azok az esp/esm fájlokban vannak. A modok meg ezeket a fájlokat cserélik le a fent leírt metódussal.
player.removeitem tárgy_kódja_amit_a_fenti_keresés_kiadott 1
Az 1 a végén, hogy mennyit töröljön.
Wikin fent vannak a parancsok.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Support for 4-Gigabyte Tuning (Large Address Aware).
Fixed issue with accented characters not displaying properly at the end of a line.
So, it seems a 3rd party software for running Skyrim with support for LAA is no longer needed, hopefully."
Hogyan lehet eltüntetni küldetés tárgyakat az eszközlistából? Van két hangszerem, letudtam a küldiket, megkaptam a jutalmakat, de senki nem vette el ezeket tõlem, ott foglalják a helyet.
A küldetések között pedig van olyan bejegyzés, hogy menjek vissza a jarl-hoz és vegyem át a jutalmat, amit meg is adott, de a listából nem tûnt el és újra meg nem beszél velem úgy, hogy ki lehessen ikszelni a bejegyzést.
Ezekkel mit lehet csinálni?
Éjjel sem aludt a szobában..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
help faralda 0
NPC_: itt lesz egy szám
player.moveto ide átírod az a számot,
vagy ha ez nem mûködik, akkor valszeg meghalt, akkor
player.placeatme szám
Akiktõl tanulni lehet, azok ha jössz befelé, akkor a jobb oldali hallban laknak.