The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Szintenként lehet 5 skillt fejleszteni, de a mesterek is csak 90-es szintig oktatnak, az utolsó 10 szintet önerõbõl kell megtanulnod (ekkor lennének jók a könyvek, de szerintem kevesen spájzolnak).

A játék elején 5 skillfejlõdés azonnali szintlépéssel jár, késõbb ez lassul, egyre több skillnek kell fejlõdni a szintlépéshez (38as szinten pl 30 skill fejlõdés kell a 39. szinthez)

A kezdeti 5 skilles szintlépés íjászoknál lehet érdekes, hisz ott van Riverwoodban Feandel, aki szinte ingyen okatat, ha neki kedvezõen csináltuk meg a küldetést.
Egy khajit, wood elf már 6-8. szinten 50es íjásztudománnyal bírhat Feandel mellett - tovább már nem tud tanítani, Aela az expert szintû oktató, a mester medig a Thieves guildban található.

Fantusz
Silver hand pl. az a példa, amikor nem az ellenfelek szinte a gond, hanem az, hogy azokat a szintedhez igazítva kapod, s rádöbbenhetsz, hogy a szintedhez képest mennyire vagy képzett.
Egy-egy ellni küzdelemben valószínûleg legyõznéd õket, de ott bizony kisebb csapatokban jönnek, és ez késõbb sem lesz másképp a játékban.

Gondold át a lehetõségeidet.
Ha nem a kovácsolással, enchanttal léptél sok szintet, erõsek a támadó képességeid, jó a páncélod, fegyvered leverheted a csapatot nyers erõvel, csak taktikázz. Használd ki a lehetõségeket, lehet az csapda, sárkánybömbölés, megfelelõ szintû varázslat.
Viszont, ha kovácsolással feltornáztad a szintedet, de a harci képességeid gyengék, s nincsenek erõs shoutjaid: pihi, próbálkozz békésebb helyeken, de légy tudatában annak, hogy egy falmerek lakta barlang sokkal rosszabb.
Ilyenkor a legjobb megkeresni egy trénert, és felhúzatni vele a harctudományodat, ameddig csak lehetséges.

broman191
Ez szerintem tipikusan az az eset amikor egy elõzõ mentést visszatöltesz, bemész újra a ruin-ba és akkor nem tapasztalsz semmi gondot...nem hinném hogy a shout level-ek itt bekavarnak. Igazán mindegy milyen shout-tal rendelkezel, és milyen szinten, ha már meglenne az adott shout, akkor is meg kellene lennie az animációnak hogy elsajátítod. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

nem, hanem szintenként tudsz 5 skill szintet trainelni összesen, de ez a limit az összes skillre vonatkozik, tahát mondjuk 20-as szinten tanulhatsz pl. 3 heavy armort és 2 one-handed skillt, aztán ha szintet léptél akkor megint 5-öt.
Viszont a mesterek csak egy bizonyos szintig tudnak tanítani, tehát 95-ig nem érdemes várni.
broman191
Nagyobb szintenként lehet 5 kisebb szintet lépni tréninggel.

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

gabo91
Igen most fedeztem fel a helyet.
Esetleg az lehet, (bár nem tudom mit tanulnák meg itt) Hogy volt olyan hely ahol kapásból egy lvl3-as shout-ot találtam (3 dragon soul kellett hozzá hogy feloldjam) és lehet, hogy akkor itt lenne a lvl-1/2 belõle.

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

enlightened
Heavy armor traininget melyik szinten érdemes vásárolni. Úgy látom, hogy csak 5 ször lehet. Ez azt jelenti hogy ha 95-ös szinten van akkor érdemes kivásárolni a maradék ötöt? Hiszen az az 5 szint tart a legtovább ha rendesen akarja megszerezni az ember.???

enlightened
Hát ja én most arra gondolok hogy a companion questekbõl megcsináltam 2 core questet és most olyat adott, hogy menjek treva's watchba ami a térkép másik oldalán van. Odamentem de útközben elég érdekes szörnyekkel találkoztam. A Treva's watchban meg 2 mp alatt elintéztek. Ezért gondoltam, hogy esetleg oda lehet késõbb kéne mennem. Nem igazán igazodtak az ottaniak a szintemhez azok a trevaban azok a silver handek 5 ször durvábbak mint az egyel ezelõtti questen lévõk. Szóval nem hinném, hogy célszerû minden questet egymás után csinálni, van amikor kicsit várni kell és ezért gondoltam addig csinálok mást, de más quest nem nagyon van csak a fõsztori. De akkor viszem azt.

Csak hát a fõsztori meg nem biztos hogy érint minden várost.

broman191
Ilyen akkor szokott lenni ha már megtanultad az adott helyen a shout-ot. Biztos vagy benne hogy most jártál ott elõször?

gabo91
130 órát játszottam úgy hogy nem volt semmi féle patch feltéve, és nem volt gondom a játékkal. (ha letettem tálcára sokszor, néha mikor viszaléptem volna kilépett, ilyen elõfordult meg lebegõ hullák néha.) Most feltettem az 1.3-as javítást azóta szívok.

Kaptam levelet, hogy menjek és tanuljak shout-ot a kilkreath ruins-nál. Odamegyek, és nem történik semmi, szól a zene, viszont nincs kirajzolva az írás a falon. Nem szívom magamba a tudást...

Ilyenkor mi van?

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Fantusz
Vannak már a játék elején magasabb szintû ellenfelek, de ezek vagy dungeonok mélyén rejtõznek (sárkány papok), vagy viszon ylag békések (giant, mamut).
A szinezõdéssel megjelenõ ellenfelek viszont okozhatnak gondot, ha a szintlépésekben túl sok szerepet játszott a powertrénelés (alkímia, kovácsolás, enchant), ezeken az sem segít, ha elhagyja a játékos Whiterunt ... sõt a zordabb vidékeken már az út mentén megjelennek a nagymacskák, medvék, banditák, Whiterun környéke a legbiztonságosabb.

Calver
igaz, Winterhold tökéletes hely lélekkövek beszerzésére - annyiban van mindeneseknek elõnyük, h náluk ledobhatod a sok szemetedet, és értékes soul gemekre "cserélheted".
én spec annyira Whiterun-t nem szerettem, Riverwood-ban adtam el általában a cuccaimat, mert ahova érkezel, onnan egy köpésnyire van mind kovács, mind a mindenes... valamint ott rendeztem be a saját kis "központomat", a fogadóban. (bár ehhez el kell valameddig jutni a fõ történeti szálon)

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Piaci kofákat, fogadósokat figyelmen kívül hagyva, Whiterunban lehehet a legjobban kereskedni, területéhez mérten ott van a legtöbb kereskedõ.

- Adrianne Avenicci (kovács)
- Arcadia (alkimista)
- Belethor (mindenes)
- Elrindir (vegyes)
- Eorlund Gray-Mane (kovács)
- Farengar Secret-Fire (mágus)
- Ulfberth War-Bear (kovács)

Amikor Adrianne Avenicci kint van az épület elõtt, külön árukászletük, pénzük van, de amikor bent van az üzletben közös a készletük Ulfberth War-Bear-al (ez szerencsére elég ritka).

Lélekköveket, mágiával kapcsolatos cuccokat Winterholdban érdemes keresni a mágusoknál, ha a cél nem csak néhány darab felvásárlása - ott a kereskedõ mágusoktól tucatnyi kavicsot össze lehet gyûjteni egyszerre.

SzirmosSzisza
Elvileg minden küldetés a szintedhez igazodik sacc / kb. Amúgy tippre állj be valami céhbe / mozgalomba.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

enlightened
Sziasztok, most fejeztem be mindent whiterunban és maradt pár küldetés, amik elég nehezek szóval késõbbi szintre vannak valõszínûleg tervezve. Ha nem akarom a fõszálat siettetni, akkor most hova érdemes mennem, ahol olyan küldetéseket adnak ami megfelelõ a szintemnek? Találomra válasszak ki egy várost?

SzirmosSzisza
Ja, hogy te eladtad. Nekem ott van még a 300 tõr, 200 sityak/kesztyû, meg pár arany/ezüst ékszer a ládában 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Calver
mindeneneseknél, pl Riverwood Trader-nél volt nekem szokásom feltölteni a készleteimet.

Calver
feltápolt, árakat feljavító cuccokkal (Thieves Guild Hood, enchantolt amulet, ööö tökömtudja még mi), magas speechcraft-al, és úgy, h eladod a végén a kész terméket (vas tõr).
lehet kicsit alálõttem 5k-t, de 20 ezer biztos nincs.

A Jarl-ok mágusaitól.
Hegi90
üres soul gemet hol érdemes venni?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Ez jót ölet amúgy.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Egoraptor
Lehet hogy Balanced Magic-al skálázódnak a Novice varázslatok is
viszont Impact perk hatása nem jön elõ alattuk hiába nyomod dual
cast-ba. Az azért elég nagy hátrány - szóval a legtöbb esetben
nem éri meg használni õket. Arról nem is beszélve hogy ha azokkal
mész akkor alig fejlõdik Destruction.

Inkább csak kiegészítõnek szoktam õket ha
ürül a naftám nagyon.

SzirmosSzisza
Hogy sikerült neked ? Mert én olyan 70ig tudtam felhúzni inventoryból, a többit pedig vennem kellett. Trainerre nem költöttem.

5k bol hogyan? es kinel vasaroljak alapanyagot

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

Hegi90
én kipróbáltam és kellett kb 2-300 iron ingot+bõr

Calver
de... kovácsoláshoz minek trainer?
5k aranyból max fel tudod húzni 5-rõl maximumra 10 perc alatt <#whatever>

Calver
veszel egy rakás petty/lesser soul gemet, raksz (egyik) fegyveredre soul trapet, megtöltöd õket, aztán enchantolsz.
paralyze enchant-al felruházott sima vas tõr darabja 200-250 aranyat ér (ill 500-at, de ennyit kapsz értük), de itteniek alapján van annál jobb is.
mire felhúzod maxra enchantot (~250 cucc legyártása jobb esetben), addigra fuldokolni fogsz a pénzben.

SzirmosSzisza
Eladom a cuccokat. De kb semmire se használtam. Volt 40k, aztán 20 elment a 100as kovácsolásra 😄

Hegi90
Amúgy aranyat honnan szoktatok szedni a játékban?

Hegi90
😄DD

SzirmosSzisza
😄

Egoraptor
Te tényleg más játékkal játszol mint mi.<#eplus2>

Már vanillában is OP volt mágus, ezek a +modok meg csak
rátesznek egy lapáttal (habár nem mindegyik).

Azt még elfogadom hogy neked személy szerint nem jön
be, lényegtelen milyen okból kifolyólag, de valótlant
ne állíts.<#rolleyes>

JethroHUN
Még jó h vannak modok... Balanced Magic keress rá skyrimnexuson, szedd le, rakd be belõle a Balanced_Magic_(Novice/Adept/Master).esp valamelyikét, a Novice a legerõsebb. DE! a másik fájlt a Destruction.esp-t az ne! totál elrontja, novice spelled lesz a legerõsebb 1mp/s-ért ...
Aztán keress rá az Improved Destructionra, abból tedd be az Improved Expert Spells.esp-t és esetleg a mastert is.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Molnibalage
Egyébként lassan mindegy. Számomra szinte játszhatatlan fostalicska a mágus. +20 a közepes lények ellen is csak dísz a destruction és az idézett lény sem képes csodát tenni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

JethroHUN
Kár hogy a staff of magnus bugos és nem mûködik, pedig nem lett volna rossz ha tényleg elszív 20mp/s az ellenféltõl, illetve hpt ha már nicns mpje... 😞

A "help tárgyneve" nem biztos, hogy jó. Az az adott objektum alapértelmezett ID-jét adja vissza, ami egy questt item esetében nem biztos, hogy jó lesz.
Inkább listázzátok ki az inventory-t:

player.showinventory

A listában PgUp-PgDwn-nal lehet lapozni.
Megmutatja az adott tárgy ID-ját és azzal kell kidobni...

Na ezért kell a modmanager. Merthogy a texturákról, nifekrõl nem tudod, melyik melyik.
A modmanager meg tudja és szól, ha olyan nem esm/esp fájlt tartalmazó modot tennél föl, ami egy korábbi által felrakott fájlal ütközik.
Az Archiveinvalidate...bsa-t egyszer kell felrakni (külön mod egyébként, bár lehet, hogy a skyrim-es Wrye Bash-be beépítették) és onnan kezdve emiatt nem lesz gondod. A WB nem foglalkozik csak az esp és esm fájlokkal, meg a mentésekkel, a többi fájl nem érdekli.

Az a bsa meg egy üres bsa, amit a telepítésekor beregisztrál az inibe, és ettõl kezdve a motor az összes olyan adatfájlt, ami a bsa-kban megtalálható, de van neki párja a bsa-kon kívül is lecseréli betöltéskor ez utóbbira. A dolog lényege, hogy a Bethesda úgy oldotta meg a patchelést, hogy a motor figyeli, hogy két azonos nevû fájl közül (az egyik a bsa-kban, a másik meg a data könyvtár valamelyik alkönyvtárában van), azt kell betölteni, amelyiknek a keletkezési dátuma késõbbi, de csak a hónap-nap részt vette figyelembe, az évet nem.
Ebbõl aztán lettek kalamajkák a modok elterjedésével. Kidolgoztak több eljárást (elõször egy txt fájlban felsorolva a bsak-ból fel nem használandó fájlokat, majd többféle idõmódosító módszert és ez a spéci bsa lett az abszolut nyerõ, bár az obmm bsa alteration módszeres sem rossz. Pontosabban a kettõ együttes használata a legjobb, mert ha a modder szorgalmas volt és bsa-ba pakolta az erõforrás fájlokat, ez a spéci bsa önmagában már nem biztos, hogy elég.)

A wrye bash piros jelei annyit jeleznek, hogy az adott esp-ben van olyan script, vagy hivatkozás, ami ütközik egy másikkal. Vagy azt, hogy az adott esp elõfeltételéül megadott esm (master fájl) vagy másik esp nincs a telepítettek között. Esetleg azt, hogy fel kéne cserélni az adott esp-hez tartozó esm fájlok sorrendjét. Meg még sok egyebet.
A textura, hang, model fájlok miatt nem fog ctd-zni a program, ellenben a rossz sorrendben betöltött esp-k miatt igen.

Az esm fájlok adatbázis fájlok, ahol minden objektumnak van egy adatrekordja. Az esp-k "patchek" (ugyanolyan adatszerkezetben), amelyek az esm-ekben lévõ rekordokat felülírják. Azaz, ha csak egyetlen adat is változik (pl más neve lesz az adott ruhához tartozó nif fájlnak), már az egész rekordot csak az esp-bõl veszi figyelembe. Ha több esp-ben is szerepel ugyanaz az objektum, akkor csak a legutoljára betöltöttben lévõ rekord lesz érvényes, az összes korábban betöltött megy a kukába. Emiatt nagyon nem mindegy, hogy milyen sorrendben töltöd be az esp-ket.

A bsa-k meg tömörített fájlok, amelyek a Data alatt lévõ könyvtárszerkezetet tartalmazzák eredetileg. Megfelelõ programmal ki is csomagolhatók. Minden hang, model, ikon, textura, ezekben van. A scriptek nem, azok az esp/esm fájlokban vannak. A modok meg ezeket a fájlokat cserélik le a fent leírt metódussal.

Köszönöm. Mindenkinek.
Malakai
help tárgy_neve 4
player.removeitem tárgy_kódja_amit_a_fenti_keresés_kiadott 1

Az 1 a végén, hogy mennyit töröljön.

Wikin fent vannak a parancsok.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

broman191

tobias88
Már nekem is kellett 2szer használni, de pontos parancsokat nem tudok én sem.
Húha, abban majd PiszkosFred vagy Calver vagy Egoraptor, vagy valami hozzáértõbb emberke segít, én nem szoktam használni, erre az esetre is csak azért írtam, mert korábban már felmerült itt a fórumon, és mintha azt olvastam volna, hogy más is így tudta csak eltüntetni azokat a hangszereket. 😊
Ezekrõl a konzolparancsokról nincs valahol egy korrekt leírás véletlenül?
Az elsõt szerintem csak konzolparancs segítségével. A második jelenségnél nem tudom, hogy mit lehetne, már nálam is elõfordult, én csak egyszerûen nem foglalkoztam vele. 😊
broman191
"A small update for Skyrim was released today on Steam, which adds support for LAA.

Support for 4-Gigabyte Tuning (Large Address Aware).
Fixed issue with accented characters not displaying properly at the end of a line.

So, it seems a 3rd party software for running Skyrim with support for LAA is no longer needed, hopefully."

Jól láttam, hogy kijött egy új javítás? Mit javítottak?
Két problémám lenne amik nem vészesek, de kicsit zavarnak.
Hogyan lehet eltüntetni küldetés tárgyakat az eszközlistából? Van két hangszerem, letudtam a küldiket, megkaptam a jutalmakat, de senki nem vette el ezeket tõlem, ott foglalják a helyet.
A küldetések között pedig van olyan bejegyzés, hogy menjek vissza a jarl-hoz és vegyem át a jutalmat, amit meg is adott, de a listából nem tûnt el és újra meg nem beszél velem úgy, hogy ki lehessen ikszelni a bejegyzést.
Ezekkel mit lehet csinálni?
Molnibalage
Ott is néztem. A Sathral küldetés után egyszer belefutottam, azóta nem. Mitõl halt volna meg...?

Éjjel sem aludt a szobában..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

JethroHUN
konzolba:
help faralda 0
NPC_: itt lesz egy szám

player.moveto ide átírod az a számot,

vagy ha ez nem mûködik, akkor valszeg meghalt, akkor

player.placeatme szám

Menj éjjel. Akkor mindenki a szobájában alszik.
Akiktõl tanulni lehet, azok ha jössz befelé, akkor a jobb oldali hallban laknak.