The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kezgyé' újat, és csak 3-4 ágat húzz! conjuration-illusion-alteration mage-el olyan jól elvagyok, restoration is fejlõdik de csak 1-2 perket szánok rá, segítõ nélkül masteron játszok...
Molnibalage
Ezt csiánálom. Csak lassan már nem találok ilyet. A vadont járom szörnyeket irtva, de ez nem Gothic 3, hogy a vadon szörnyhordákkal van tele..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

fire atronach.
Kötekedj olyan ellenfelekkel, akiket el tudsz intézni a rendelkezésedre álló spellekkel. Ezzel fejlõdsz és be tudsz majd szerezni erõsebb spelleket is. Az erõsekbe majd csak ez után köss bele. Az elder scrolls széria arról is szól, hogy ha nem vagy elég erõs valahova, akkor futás és késõbb visszajössz.

Molnibalage
A kettõ alapból megvásárolható közül az erõsebb. Ahogy már írtam, semmibõl sem tudtam még nem alapszintû könyvet venni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A robe mágusod hogyan él túl 2-3 medveütést? Mert a sima maci lever 200-as páncélnál 3 ütésbõl, ha nem védekezek. A jegesmaci néha meg egybõl...

Nem lehet, hogy nem elég magas a szinted hozzá? Vagy túl gyenge a ward-od? Nem tudom, hogy pontosan milyen ward-ok vannak, mert én csak addig használtam, míg az akadémián kellett, így azt sem tudom, milyenek vehetõek. Meg amúgy is visszatértem az oblivionhoz, ott bizony minden szinthez van egy-egy shield és a gyengék nem sokat érnek, de legalább sok manába kerülnek eleinte.

Molnibalage
Még mindig nem értelek. Ha fizikailaig képtelenség mágiával megölni valamit és nem ad el senki varázslatot, akkor mi a halál véreres faszát csináljak...?

Molnibalage
Tudom. Csak a hatása szinte semmi, a mana meg fogy mint állat...

Szerbusztok

Távoli harcost tudok idézni conjurer mágussal?
Nyilast vagy tûz dobálót?

Vagy csak kardos kamikaze szörnyeket?

War. War never changes...

Szerintem te nem tudsz 😊

Leírták milyen taktikák mûködnek.
Nem egyszer le lett már írva, hogy a varázslat szintek a 25-50-75-100-as skill értékekhez kötõdnek, illetve ezek elõtt néhány ponttal (5-10, nem tudom, de wikiben tuti benne van) jelennek meg az új könyvek a megfelelõ árusoknál.

A kedvenc battlemage-emhez képest egy robe mage-dzsel nem mondom, hogy nem szívtam én is 10-20 szint között, de nem azért mert a mage életképtelen vagy szar, hanem mert én használtam rosszul.

Szóval a write-only siránkozás helyett lehet hogy figyelni kéne arra, amiket írnak neked.
Egoraptor
Kész ez az ember, össze-vissza húz mindent amitõl
megy fel a szintje, (ugye ezzel arányosan erõsödnek a szörnyek)
ettõl ugye semmiben sem lesz elég erõs de a szintje magas
és akkor csodálkozik hogy leverik - utána jön ide sírni
hogy nem az Õ hibája hanem a Mágus a szar.<#eplus2>

Vanillában, mindenféle mod nélkül, Master szinten, kizárólag
Enchant és Destruction perkekre téve és csak azokat szintezve
(esetleg még +1 választott páncél képesség - de nem kötelezõ)
is teljesen életképes a kaszt.<#whatever>

Nem tudom te hogy jatszol..de en Robe magus vagyok destroval ugy hogy faraldat kinyirtam az elejen..igy a chain lightning meg 2 masik megfeleloje van meg legmagasabb spellkent...24.szinten 74 es destroval siman lelovok mindent...es kurva ritkan halok meg!!(kb ha nem latom a medvet ramrohanni es lever 2-3 utessel)

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

A wardot "fenn kell tartanod". Azaz addig hat, míg nyomod a "cast" billentyût.

JethroHUN
Molnibalage: ne szenvedjél már komolyan, nem egyszer írtam megoldást mind2 problémádra, ha nem fogadod meg vagy el sem olvasod az ellen nem tudunk mit tenni... Leírtam h kerítsd elõ Faraldat, leírtam mit kell tenned egy játszhatóbb mágusért, mégpedig a mod, mert tök mind1 mennyi manna regened van, a vanila beállítások szerinte harcban csak a 30% !!! érvényesül. Ezért kell szétenchantolni mindet fortify destrcutionnal, de egyszerûbb berakni egy esp fájlt...<#ticking>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

koschwarz
well deserved!!!<#taps>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Molnibalage
Az idézett fegyvereket most tervezem kipróálni, hátha komolyabbat sebeznek.

Molnibalage
Még valami. A wardok mi a pékre jók? Mert olyan lassan idézi meg szerencsétlen karakter, hogy semmit sem lehe vele kivédeni...

Molnibalage
Most nem tudom, hogy én nem tudok magyarul vagy te.

Nem tudok senkinél más idézést venni. Pont. Negyven felett van az idézés, már az apprent. olcsósítást is megtanultam, hátha ez kell ahhoz, hogy végre adjon már el valaki egy tetves új varázskönyvet. Sajnos nem...

Tehát nem az alacsony skill a baj, hanem az, hogy nincs más.

A restoration is 40 felett van, abból sem tudok jobb könyvet venni sem a koliban sem Whiterunban.

Hová fejlõdjek, hogy hajlandó legyen bárki eladni nekem jó cuccot...?

Ha nem raktam volna harcos perkekre, akkor nem tudnék haladni, mert akkor semmilyen questet nem csináltam volna meg. Akkor most is 6. szitû lennék.

Teljesen mindegy, hogy idézetem -e lényeket, mert ahhoz, hogy ne haljak meg védenem kellett magam vagy segíteni. Mivel mana nem volt, akkor gondoltam, hogy íjászkodom. Sok ellenfél ellen viszont inkább csak nyomtam a pajzsot, hogy ne csapjanak le egy ütéssel...

Szóval rohadtul nem értem, hogy hogyan kellett volna fejlszetenem magam....

(Breton vagyok.)

A 14121-beb levp lista az mi?

<#hehe>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

SötétBarom
Én one-hand destruction heavy armoros sneakes csókával megyek (az elsõ karakteremet kukáztam, mert többnyire esélytelen volt mindenhol; twohanded, light armor, archer nord 😄DD), most 30-as, a destruction 70, a one hand 59, de valóban nem egyszerû vele.. Egyedül megyek, nem idézek semmit. Az alap taktikám az, hogy megvárom amíg 3-4 enemy összegyûlik körém, utána beshoutolom õket valami sarokba, aztán adok nekik area effect spellekkel.. 😄D Fireball nem rossz, dual castinggal a csicska ellenfelek egylövésesek.. A gond a szintben igazított dolgokkal van, most mentem el például Thoraldért a thalmor outpostra, hát ott szoptam szépen.. Ami sokat segített az elejéhez képest, az a heavy armor (nem volt rajt egy pont sem, csak felment negyvenig..) elsõ perkje, azóta érezhetõen többet bírok 😄 Hp-m az közröhejes (asszem 150), viszont manám az 300 fölött van.. Fegyvernek meg a Mace of Molog Bal-t használom, egész jó..

Hasznos még az Ice Form shout, amitõl keményre fagy mindenki, aki az útjába akad.. Sebezni nem sebez szinte semmit, viszont remekül lehet vele idõt nyerni tömegben..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Fantusz
Atronach Forge receptek:

Spell Tome - Conjure Flame Atronach
- Ruined Book
- Fire Salts
- Dragon's Tongue
- Bear Pelt

Spell Tome - Conjure Frost Atronach
- Ruined Book
- Frost Salts
- Frost Mirriam
- Ice Wolf Pelt

Spell Tome - Conjure Storm Atronach
- Ruined Book
- Void Salts
- Deathbell
- Mammoth Tusk

Staff of the Flame Atronach
- Broom
- Fire Salts
- Orichalcum ignot/Korund ignot
- Soul gem (greater, vagy grand)

Staff of the Frost Atronach
- Broom
- Frost Salts
- Refined Moonstone
- Soul gem (greate vagy grand)

Staff or the Storm Atronach
- Boom
- Void Salts
- Orichalcum ignot
- Soul gem (greater vagy grand)

Daedra Heart
- Sigil kõ
- Human heart
- Black soul gem

Daedric armor or weapon
- Sigil kõ
- Daedra Heart
- Ebony armor or weapon
- Centurion Dynamo Core
- Black soul gem

Daedric armor with random enchantment
- Sigil kõ
- Daedra Heart
- Egony ignot
- Void Salts
- Soul gem (greater, vagy grand lélekkel töltött)

Daedric weapon with random enchantment
- sigil kõ
- Daedra Heart
- Ebony ignot
- Silver Sword
- Soul gem (greater, vagy grand lélekkel töltött)

járt már valaki Japhet's polly torony elõtt? nos ez lenne az Orthus Endario hajós küldetése valami Hayldn-t kell megölni...csak éppen kulcs nélkül nem lehet a toronyba jutni na itt vajon mi a megoldás?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fantusz
Nem tudom miféle karakter indítottál mágusnak, de alapvetõen a high elf, a breton, és a dark elf mágus beálítottságú.
A többibõl is lehet mágust faragni, de ezzel a hárommal könnyebb a kezdés (high elf illusion +50 mana, breton conjuration 25% resis magic, dark elf destruction, 50% resist fire)
Választhatsz már fajt is, de a játék elején döntsd el, hogy mágus, harcos, vagy kismókus lesz-e.

Idézés:
A börtönbõl szabadulva Riverwoodban megveheted a zombi idézés könyvet, de az necro vonal, inkább irány Whiterun, ahol a tûzelementál idézés, és a solul trap könyveket kell bezsebelni a mágustól.
Mindkettõ az idézét fogja tápolni, sõt a soul trap bug miatt, vagy szándékosan így csinálták, de egy hullára castolva is nyomja fel az idézét az égbe.
A tûzelementálod 10-15ös szintig jó lesz, de addigra el kell érned az idézéssel azt a szintet, hogy le tudd cserélni (adept szint fagy elementál, expert a villám elementál és a dreomra lord)
Csalnod sem kell, csak a Mge csillagjeggyel menni a játék elején, és használni a varázslatokat.
Nem szeretnél passzív szemlélõje lenni a harcoknak?
Idézz egy kardot, amit tovább fejlesztve felruházhatsz nagyobb sebzéssel soul trapal, elûzés varázslattal.
Röhejes, de a játék elején elég volt egy idézett karddal az ellenség közelébe menni, máris nõtt a conjuration képesség.
Növeled ugyan az egykezes skill is, de fõleg az idézést, és a perkeket lehetõleg az idézésre tedd.
Whiterunban ne idõzz sokat, menj Winterholdba hisz ott vannak a mesterek, náluk vannak könyvek, lélekkövek, s ha csuhás leszel, adnak egy alapfelszerelést.

A többi mágia irányzattal is hasonló a helyzet: rá kell állni valamelyikre, és azt minél többet használni, nyomni rá a perkeket, vagy tartalékolni rá.

Már az elõbbi leírásban benne van, hogy teljesen elronva nincs a karid, de az íjászatra és hasonlóan mellékes képességekre adott perk hiányozni fog.
Keress egy döglött farkast és sorozd meg soul trappal - csalás, erre nem volna szükség, ha kezdetektõl fogva rendszeresen az idézést használtad volna, de ezzel gyorsan egyenesbe tudod hozni a karakteredet.
Már szerencsére nem fogsz sok szintet meglépni a powertréneléssel, de erõsebb summonjaid lehetnek, ha fejlesztesz néhány szintet a conjuarion képességeden.
90-es conjuration szint elérése után Phinis Gestor ad egy "Conjuration Ritual Spell" küldetést, s ha teljesíted elérhetõek lesznek a master szintû könyvek, de nem ez a lényege a küldetésnek.
Az algsorban lévõ Atronach Forge-hez szükséges Sigil követ ezzel a küldetéssel szerezheted meg (csak egy érdekesség a játékon belüli minijáték, mint a Horadric kocka volt a Diabloban)

Szeretem a destruction mágusokat, de ebben a játékban igen harmatosra kreálták ezt a képességet, a pusztító mágiára gyúrt karimmal szenvedtem a legtöbbet, lészámbel fölény ellen kevés a destruction, idézés, vagy illusion mellett háttérbe szorul.

Molnibalage
Azt is tolom ezerrel.

Calver
nekem közelharcos karakterrel 50-ig felment úgy Conjuration, h gyakorlatilag csak néhanapján soul trapeltem - és mivel úgyis szükséged lesz lelkekre ha enchantolni akarsz...

"The trees move. Do you not see it?"

Molnibalage
De mit tanuljak? Mi a lófasztól fejlõdne a destruc, ha semmit sem ölök le vele? Hm... Kérlek vázold már fel, hogy hogy a rákba fejlesszem magam, mert én kurvára nem értem.

Folyamatosan idézek, minden piszlicsáré ellenfél ellen. Így van most 45 táján. Hogyan idézzek mást, ha semmi más könyvet nem kapni...?

xblades
Hello

A legújabb patch milyen? Jobb ha fent van vagy inkább több problémát okoz?

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Fantusz
Szépen le is írtad miért problémás a játék.
Használsz mindenféle képességet ((közelharc, íjászat, idézés destruction), ennek következtében egyetlen sincs olyan szinten, amit a szinted megkövetelne.
40-es idézés? A fire atronach egy novice szintû lény, mit vársz tõle?
Ugyenezt eljátszottad a harcosoddal is, tanulhattál volna abból az esetbõl.
Rááltál volna az idézésre, már rég tudnál dremora lordot idézni, nem a tûzelementállal röhögtetnéd az ellenfeleidet.
Költségcsökkentés enchant egy lehetõség, de nem az egyetlen, cuccokból, csillagjegyekbõl össze lehet szedni legalább 400 manát, ha szükséges.
Ilyen "szintû" tudás mellett meg ne csodálkozz, hogy nincsenek magas szintû spellek a mágusoknál - kevés hozzá a tudásod.
Költségcsökkentés nélkül egy dremora idézés kb 200 mana, amit az expert perk majd megfelez, de jelenleg képtelen lennél használni (mint ahogy a többi magasabb szintû spellt sem)

Calver
miért lenne csak 160 hp-d?
ha költségcsökkentésre enchantolsz, simán megállhatsz 200-300 manánál, nem kell több.
ellenállásokra pedig megint enchant - 100-ason kettõt tudsz bedobni egy cuccba. nem véletlenül éri meg annyira az a perk.

Na ez a Respite jó ötlet, nem is figyeltem eddig, a restoration már ugyis valami 30 felett van, szép lassan meglesz a 40 hozzá

A Conditioning perk meg már jóljönne (súlytalan páncél), most valami 50-60 körül van a Heavy Armor

Na mindegy, dungeonokban addig kibirom, egyébként ugyis lóval megyek mindehova <#smile>
Molnibalage
Ezzel azt akarom mondani, hogy ha a mágusnál ezt a költségcsökkentésre rakod, akkor mi a túró fog megvédeni az elemektõl? Mert az ziher, hogy nehézpáncél ellenére is a falmer íjásztól kezdve mindenki úgy lõ szét 160 HP-nál és 200 körüli páncélnál, hogy öröm nézni...

Molnibalage
Ja, és erõsebb varázslatokat sem tudok venni senkitõl. Iskolában nagyítóval sem találni egyes személyeket. Kedves...

Egy harcos meg gyûrû + amulett + potionnal annyi immunitást rak magára, hogy semmit nem tud tenni vele szemben egy mágus.

Molnibalage
Akkor áruld el, hogy mit kellene csinálnom. Tárgyakból +65% manaregen mellett az összes elérhetõ desto perkkel amit a 33-as skill level megenged el tudok lõni 240 mana mellett kb. két darab két kezes fireboltot és egy darab egykezest. Szerinted ettõl mi fekszik meg...? Ha van ellen, akkor is inkább csak íjjal aprítom, hogy az a távolsági fejlõdjön. Az a fegyver sem ér lószart sem. Csak így használok közelharcot és még így is az egykezes fegyverhasználat a legmagasabb, holott az csak a harcból fejlõdik. Az archery-re vagy tíz tanulás zsébõl ment, ahogy destora is elment kb. 5 pont.

Vicc.

Az idézésem 40 felett van, de így is komolytalan a lény, plusz célpontnak jó, komoly sebzést nem okoz.

Batmanci
Köszi, gömbölyûbb lett.
8)

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Calver
sStamina problémákat egyszerû megoldani: restoration, respite talent, és mondjuk close wounds. megfelelõ talentekkel egy másodperc se kell, és maxra tölti.

bár nekem egy bizonyos szint után (gondolom súlytalan páncél a kulcs?) csoda volt ha nagy nehezen elfogyott... igaz a végére volt valami 500+ staminám.

Boots of Blinding Speed-hez csak Breton-nak kellett lenni, nem kellett oda semmi exploit

Hát, de gondolom azt se úgy tervezték 😄

én spec kicsit sajnáltam sebességmódosító cuccok kihagyását

Hát, ha meglenne oldva hogy minden karaktertípus számára megfelelõen lehessen fejleszteni(ezen azt értem hogy például ne legyen magic-combat-stealth fõágakhoz kötve), akkor valóban jól jönne némi extra sebesség a jelenlegi kocogás helyett

Bár nem is a sebesség hanem az állandóan elfogyó stamina az igazán zavaró, fõleg hogy a csík az elején is meg a végén is ugyanolyan mértékben töltõdik, szerintem úgy kéne legye hogy ha üres akkor az elején gyorsan töltõdik valamennyit, aztán meg egyre lassabb lesz teljes csíkig

#13997: tudtam hogy valaki beleköt 😄 csakazértis ly 😄
Calver
...és hülyeséget írtam, csak Steel és Daedric volt.

Calver
volt, de csak egy fajta (Akaviri Dai-Katana), míg a Morrowind-ben minden anyagtípushoz volt, és a Daedric Dai-Katana az egyik legpofásabb fegyver volt a játékban.

JethroHUN
Oblivionban is volt, itt van amúgy

Calver
majd ha egyszer végre kijön, akkor a Creation Kit-ben <#gonosz1>

alapjátékban nincs semmiféle ilyen fegyver (pedig de szép is volt még Morrowind-ben), de nézz körül itt, hátha valaki már összerakta.

Sziasztok, valaki meg tudná mondani, hol találhatok, vagy hogyan csinálhatok magamnak kétkezes katanát?
JethroHUN
Mindig tud vmi igaz érdekeset mutatni a játék. Van egy hely Lost Valley Rebound, a vízesés amire épült, annak a legtetején vagy egy kis kiálló deszka, a térkép is jelöli: Bard's Leap Summit.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Roriksteadtól a map legesleg bal szélén kb. Ha onnan leugrotok a vízesés lábánál ahol ki lehet mászni, megjelenik egy szellem, mond vmit meg lantozik, de a speech 10el nõ tõle 😄 tiszta leap of faith

enlightened
De mivel nem csak a fõszálat a tolom, hanem 100% felfedezésre játszok és minden egyes utamba akadó dent és cavet felfedezek, ezért halomban áll a pénz nálam nem tudok vele mit csinálni õszintén szólva. Ráadásul direkt puszta kezes karim van, de így is über vagyok, mert hogy mindent felfedezek és gyorsan fejlõdõk meg van pénzem. Nem tudom lehet leteszem a játékot és megvárom amíg rámoddolnak még 3 nehézségi szintet, mert így azt büntetik meg aki felfedezni szeret, mert neki könnyû lesz, dehát nem tehetek róla, hogy szeretek mindent 100%-ra kijátszani. Inkább rohanjak végig?

Fantusz
Lentebb említettem, hogy a szintlépésekhez szükséges skillek száma is növekszik.
Nem mindegy, hogy mikor kezded húzni az enchantot, kovácsolást.
Ezekkel a célod annyi lehet, hogy meglegyen a 100as belõlük, de az nem elõnyös, ha túl sok szintet lépsz velük.
Fel lehet rántani a karaktert egyes szintrõl 20as körülire, s ott állsz egy totál alapfelszereléssel, 20as one hand képességgel.
Másik lehetõséged, hogy kivársz a kovácsolással, fejleszted a harci tudásod, s 15ös szint fölött kezded igazán húzni a smithinget - így is kb meglesz az elõzõ példában elért kovácsolás képességed, de mellette 50es one hand is a 20.szinten, mert a kovácsolással nem húztad félre az elején a karit.

Calver
Silver Hand kicsiny bagázsa mocskosul erõs tagokból áll, fõleg az íjászaik gusztustalanok... legjobb dolog, amit tehet ellenük a kétlábú, h kihagyja a küldetéseiket - amikor Aela-val visszajössz az elsõ ilyenrõl, és leadtad, ki kell lépni a beszélgetésbõl, nem pedig felvenni rögtön a következõt... helyette érdemesebb meglátogatni Farkas-t, õ ad egy viszonylag egyszerû küldetést, aztán lehet folytatni Companion fõszálat is.

JethroHUN
Amúgy ez butaság, hogy azért vernek el a silver handesek mert sok szintet léptem kovácsolással, enchanttal stb és a harci skilljeim gyengék. Semmit nem számít, h kardozva sok sebzést bekapva 10c lup és mondjuk 70 1H és 70 heavy armor skill. Tegyük fel így van 80 dmg és 200armor, de ha csak kovácsolok akkor is megvan ugyan ez. Az enchantolás kb mindent kivált, kivéve az archeryt mert ott spéci perkek vannak amit nem lehet enchanttal megszerezné és nélkülözhetetlen. +Kard sebzést tudok enchantolni. Amúgy sem hû de erõsek a perkjei, a mace armor ignor na az ja, de a többinek annyira nincs jelentõség. Blokkhoz is kilehet hozni majdnem 100%osat csak enchantból.

Amúgy a Forswornok is olyanok mit a silverhand némelyik brutal erõs. Lv49en majdnem 1 hitelt, dual kardos forsworn pillager. (460 amor 400 hp -mal. 😊

Fantusz
Osztom a véleményedet, az armor skill viszonylag gyorsan fejlõdik-fejleszthetõ, és szerintem 70es skill fölött már nagyon nincs is jelentõsége.
70es szinten felvehetõ a perk, ami után a páncél már nem lassít, és ráadásul súlytalanná válik, a 10%-os sebzés visszatükrözésnek sokkal kisebb a jelentõsége.

Calver
heavy armort annyira szvsz nem éri meg "vásárolni" - hajlamos ugyanis baromi gyorsan fejlõdni.
one-handed-et ellenben... ó de még mennyire. (már ha az a fõ harci képzettséged)