The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Protector
ne haragudjatok.caps lock.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

The Protector
hOL VAN OLYAN HELY AHOL MINDEN CUCCOMAT AMI FELESLEGES EL TUDOM ADNI ÉS NEMKELLSOKAT MÁSZKÁLNI HOZZÁ?

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

SzirmosSzisza
Legjobb város, Imperial mágusommal lassan megyek én is oda nemeskedni 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Azért az nem gyenge, hogy beértem Solitude-ba tegnap és kapásból 8 új küldetésem van😄😄😄 ebbõl 7 MISC quest

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Molnibalage
Na, a placeatme-re feltámadt. Juhééééééééé.

(Simán levertem volna 60% shock resisttel.)

Egyébként messz õ a legerõsebb ellenfél, akivel eddig dolgom volt. A küldetés meg majdnem olyan hosszõ volt, mint a fõszál.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

jarlaxxe
Vadul soul trapelj attol fejlödik a legkönyebben.

Hmmmm.... akkor lehet az a gond, hogy nem dual castolom? És azért fejlõdik nagyon lassan?

Más: azt jól látom, hogy az idézés csak akkor fejlõdik, ha a megidézett lény sebez valakit? Tehát attól, hogy én vadul idézgetek a puszta közepén, attól nem lesz jobb a conjuration?
Molnibalage
Próbálkoztam az enable paranccsal is, semmi hatás.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Most már semmiféle ID sem jelenik meg. Igen, közel vagyok, a célkereszt rajta van, mikor lefele nézek.

egészen közel vagy amikor kiválasztod? (nálam az szokott lenni a gond hogy kattintok az adott dologra, és mikor közelmegyek újra kiválasztani akkor kiderül hogy eddig nem is annak a ref id-je volt kiválasztva)
Hegi90
1. konzol
2. egérrel rákattintasz a hullára (próbáld meg több testrészére is, nem mindig magát a hullát jelöli aktívnak)
3. konzolba -> resurrect

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

kösz
na, ezért nem találtam akkor (move-al kerestem mindehol)

bár most hogy olvasom: This code uses the Object (base) ID and not specific reference ID
object kodjat nem ismerem ezeknek a tárgyaknak (és ahogy nézem a wikis listában is csak fegyerek/armorok vannak), de viszot ahogy látom alatta most a moveto parancsot más formában "moveto player", igy lehet hogy müködni fog a dolog, kipróbálom (csak attól tartok hogy különbözõ helyek között már nem mûködik)
Molnibalage
A hulla megvan, de nem támad fel. Képtelen vagyok megérteni, hogy nekem miért nem támad fel semmmi a kozollal.

Calver

"The trees move. Do you not see it?"

azt tudja esetleg valaki hogy egy adott ref ID-vel rendelkezö tárgyat magam elé mozgatni?

(kitaláltam hogy az új karakterrel hajléktalan módjára a whiterun-i bejáratnál fogok lakni, egyszerûbb mint ki be mászkálni a házba, csak kéne 1-2 láda, hálózsák, meg néhány apróság)

az mûködik hogy magamat hogy kell adott tárgyhoz, npc-hez mozgatni, de fordítva nem

Calver
tippre elõször hozd magadhoz a hullát(?) moveto paranccsal (mint Faralda-t), utána éleszd fel.

Molnibalage
Már elmentem onnan. A ref id megvan a wikirõl. Akkor hova írjam a kódját?

igen, én is emiatt inditottam kiváncsiságból egy köpönyeges desctruction mágust (amgy is terveztem már korábban)

elég könnyen fejlõdik a destruction (igazából csak az fejlõdik leginkább), 8-as szinten 38-as
a stratégiám az hogy dual cast módban használom az alap fagyasztás varázslatot (varázslók ellen néha áramot)
menekülni nem sokszor kell, elég annyi hogy hátrafele mozgok, illetve oldalra, legtöbbször mikor odaér az ellenség akkor össze is esik

alterationból szoktam még néha a oakflesh-t használni, ha látom elõre hogy ellenséggel fogok találkozni vagy többen vannak
+alap restoration heal, de azt is csak 1-2 táposagg ellenség után kell használni

eddig csak a magicka-t fejlesztettem (meg majd addig amíg csak lehet)

néha szokott olyan lenni hogy egy-egy nagyobb hp-val rendelkezõ ellenségnél vissza kell sprintelni egy fedezékbe, de ez nem fordul elõ valami gyakran

segítõ nincs

potionokat se használok, de elkezdtem már az alchemy ágra gyúrni

úgy tervezem hogy késõbb idézgetni is fogok, akkor már muszály lesz az alacsony hp miatt + destruction elég magas szinten lesz úgyis
Calver
fel, ha még meg van a hulla - konzol le, klikk az ellenfélre (látni fogod a refid-jét), és resurrect 1.

Molnibalage
Fell lehet támasztani egy konkért fõellenfelet, hogy megnézzem mire vagyok jó ellene?

"Csaltam a magnusnál" lejebb vettem a nehézségi szintet, hogy leverjem, mert 1-2 lövésbõl megölt. Azért "" jel, mert elfejletettem a tomb elõtt táolni és lusta voltam felmenni. Most legyártottam a teljes szettemet, simán összejön a 70-90% resist bármibõl, kivéve magic.

Megnézném, hogy mennyire tudtam volna leverni, ha rákészülök, ahogy kell.

xblades
Nahát ez kellet, kösz. Lassan vissza kell térnem ezekhez a dolgokhoz, mert remélem januárban jön a creation kit.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Annyit beszéltetek róla, hogy kedvet kaptam én is egy mágushoz. Nekem az illusion vonal nem nagyon tetszik, akármennyire is hasznos sokak szerint, fõleg tömegben. Úgyhogy elsõsorban destruction-re fogok gyúrni, meg mellé idézgetek is, mert mindenki azt mondja, hogy gyenge a destro.

Na és így a játék elején azt kell, hogy mondjam, hogy Molnival értek egyet, mármint abban, hogy tényleg iszonyat lassan fejlõdik a destruction. Közelharcossal csapkodva is sokkal gyorsabban fejlõdik az egy- vagy kétkezes, meg íjjal lövöldözve az archery... és ezt én sem igazán értem, hiába használom csak azt, destro spellekkel ölök mindenkit, de jópár szint után is csak 27-es. :S Úgyhogy ez valóban érdekes. És hát jóval nehezebb - legalábbis itt az elején - a mágussal, mint akár melee karakterrel, akár íjásszal.
xblades
Valaki a program piszkálok közt nem tudja hogy a Skyrim-ben hol tudom kikapcsolni a láthatatlan falat, melyik értéket kell átírni?

Mert nem ugyan úgy mint az elõzõ játékoknál. Tehát itt máshova rakták azt a bizonyos sort, de nem találom.<#shakehead>

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Calver
SkyrimPrefs.ini-t módosítottad?
ha nem, alá:
bEnableFileSelection=1

Molnibalage
Inkább úgy mondanám, hogy néha nekigyûrkõzõk. 😊

Molnibalage
Idézett fegyverbõl van zúzófegyver típusú?

xblades
Használ valaki mod-ot a játékhoz? És a Nexus mod managert hozzá?

Mert nekem nem jegyzi meg ha kipipálom a mod-okat és nem is indítja el õket.
Pontosabban még csak egy van fent, de az nem indul.

Calver
BG azért jön mindig elõ, mert zseniális volt, sõt, még mindig az. <#hawaii>
ahogy Skyrim is zseniális, viszont stílusában teljesen más, és a két sorozat mindig is teljesen más volt - TES mindig is hatalmas nyílt világra és teljes szabadságra gyúrt rá, BG pedig a történetre és karakterekre, egy mûfaj két tökéletesen ellentétes véglete a két sorozat.
szóval igen, ez bizony egy baromira hibás összehasonlítás. <#nevetes2>

Molni: az, hogy valami már megszületett ötleteket használ fel jó kombinációban hajlamos sokkal jobban végzõdni, mint ha valaki újítani próbál és szemét rak össze...
és bizony Skyrim zseniálisan kombinálja a "régi bölcsességeket", miközben sikerült kiszûrnie többnyire a széria eddigi gyerekbetegségeit. ez pedig bõven elég egy remek játékhoz.
plusz, ahhoz képest h kritizálod, te is megjelenés óta megállás nélkül gyûröd <#idiota>

broman191
Akkor ugorj! <#hehe>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Wreck86
Nem bírok eljutni egy faluhoz mert völgyben van és nem bírok lemászni a hegyrõl. omg XD

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Molnibalage
A Staff of magnus nem ott van, de arrafelé.

broman191
Értékes, méghozzá felbecsülhetetlen...idõt töltöttél vele. 😄

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

JethroHUN
HA bebírtál menni akkor küldetés, ergo küldetés tárgy van a végén. Gondolom a mágusok küldetéseit csinálod. Staff of Magnus.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Molnibalage
A Shalidor lebirintusának értékes a fõdíja? Van értelme lekeringõzni?

broman191
A "játékipar csúcsa" kijelentés szerintem is kissé röhej, annak ellenére hogy élvezetes, szemet gyönyörködtetõ és addiktív a játék - egy bizonyos ideig. Mazur egészen biztosan az "egy bizonyos ideig" pont elõtt írhatta amit. A játékos stílusától függõen egy bizonyos játékidõ után eljön az a pont, ahol már nem tud újat mutatni a játék, sõt kívánna bõven többet, részletességében, komplexitásában, lehetõségeiben. Ezen a ponton esik el a Skyrim a játékipar csúcsa címtõl. Nincsenek döntéseid (vagy csak látszólag), ezáltal visszatekintve nem érzed sajátodnak a történetet, végigsétálsz az elõre kitaposott fájóan lineáris utakon ha küldetéssorozatokról van szó, aztán mehetsz a következõ hasonlóra. Közte a "de változatos küldetéseket generáló" radiant teszi a dolgát, egyszerû hozd el-vidd el-öld meg feladatok végtelenségét tárva a játékos elé. Sajnos ez is csak egy színes elnevezés lett, de a jelenlegi mélységeiben nem tud változatos és élvezetes kis történeteket-élményeket generálni, kevés hozzá, nagyon gyermekcipõben jár, de bízzunk benne hogy lesz ez még komplexebb a jövõben (ha nem is a Skyrim berkein belül), és akkor kegyetlen jó lesz.
Nagyon szép nagyon jó amit ad a Skyrim, de amikor úgy promózzák fel az év rpg-je jelöltek között hogy "hihetetlenül mély és komplex rendszereivel kápráztatja el a játékosokat"...akkor facepalm. Az a csupán egyszerûségre és látványra vágyó casual réteg számára ebben a formában is biztosan érthetetlenül összetettek a Skyrim rendszerei, de belegondolva kicsit is mi játszódik le a színfalak mögött, egyszerû az egész, túlzottan is. A Skyrim egy kellemesen sikerült ám felemás próbálkozás az RPG mûfaj casual köntösbe bujtatására, de úgy érzem hogy a casual játékosoknak még ez a szintû mélység, bonyolultság is gondokat okozhat, az úgymond hardcore-abb rétegnek pedig hamar kifogy a karftból.

JethroHUN
Kifejtenéd hogy a Skyrimben mégis hol használnánk valós fizikai modelt?
A több 1000 sajt hegyrõl való legörgetésén kívül, (néz videót) jelenleg is bõven jól mûködik. A valós idejû fizikai számítás pedig rendkívül sok CPU-t igényel, i7es proci kellene, h menjen a játék a max graf beállítások mellet. Ha nem hiszed szedd le a 3DS Maxot + Firetoolt és ott szórakozhatsz bármilyen fizikai modellezéssel.

De fölösleges "újítás" lenne, a játék semmivel nem lenne jobb.

Molnibalage
Pl. írnak ilyenolyan fizkai motort. Mikor lesz az idióta kominbatorikai feladványok helyett olyan rejtvény, ahol valóban építeni kell valamit és számolni a fizikával? Mert lehetne ilyen rejtvényeket csinálni.

Ez pl. újítás lenne. A fizika valódibb használata újdonság lenne.

JethroHUN
Szerintem ne hozzuk már fel megint a BG szériát. Kibaszott régi... és már nagyon unalmas hogy legyen az Skyrim, DA, sõt ME valaki mindig az 5éve korában imádott játékkal jön!!! 1998ból <#falbav> "Ne boruljuk le elé" mi van? mert inkább fossunk rá? (azaz szarozzuk meg fikázzuk) DE most komolyan milyen "újítást" vársz el? Egyáltalán neked mi számít újításnak? Akk az elsõ rpg óta, nem tudom mi volt, akkor nem is kellett volna a te nézeted szerint többet csinálni mert semmi "új" nincs benne? rpg = rpg

Molnibalage
Nem. Semmi ÚJ ötlet nincs benne. Valahol röhejes, hogy azért lehet valami a GOTY egyesek szerint mert képesek voltak olyan dolgokat összegyúrni, amik +10 éve léteznek. Komplexitásában a BG szériától is fényévekre van a cucc. Szebb a grafikai motor, 3D-s, nyílt a világ, de semmi új nincs benne.

Technikailag nagyon primitív. Igen, jó, addiktív, de azért ne boruljnuk le már elé úgy, mintha valami ÚJAT találtak ki volna...

Calver
mégis mi köze van egy repülõgép szimulátornak egy fantasy CRPG-hez?
elõ sem hozhattál volna két mûfajt, ami ennél távolabb áll egymástól.

Persze.. ez így van.
Semmi különleges nincs a Skyrimban... azért lett Goty, mert olyan full kommersz játék. 😊)

Ne írj már baromságokat légy szíves..

SzirmosSzisza
Neki kell sprintelni és arrébb megy 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Molnibalage
Idézedd magad mögé õket újra...

dettó, baromi idegesítõ dolog mikor egy szûk részen nem megy arrébb a követõ emiatt aztán lökdösni kell h menjen arrébb😊 de ez eltörpül ez a kis hiba amellett, h mennyire jó game

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Molnibalage
Azért a cikkíró kommentje a végén röhejes. Játékipar csúcsa az, hogy végre elõvette valaki azt, ami 2002-ben Gothic II néven megjelent? Mert a Skyrim dinamikus világa alapvetõen a Gothic továbbgondolva. A ranomizált sidequest olyan nagy szám? Hát a skill tree...?

Semmi egyedi nincs, csak végre valakinek eszébe jutott a legbasicebb optmimalizáció. A Skyrim rendszerében semmi olyan nincs, amit +10 éve nem lehetett volna legprogramozni. Legalábbis szerint.

A játékipar csúcsa technikilag mindig is a harcode repszim lesz. Ugyanis ahhoz valódi fizika kell és számtalan más. Pl. olyan MI, aminek segget csókolhat az összes buta MI, amit RPG-ben lát az ember. Egy nyamvad útvonal keresés túl hardcore már ezeknek...

Fantusz
Dremorákat idézek, a Thrallok nem különösebben jók.

Fõleg az a gond velük, hogy lassúak, utakon, vadonban messze lemaradva követnek, és ha szükség volna rájuk, sokszor azt sem tudni merre járnak.
A dremora lordokat pillanatok alatt be lehet idézni, és bõven elegendõ a 2 perc, és ha kettõ van lényegében folyamatosan melletted lehetnek szükség esetén.
A Thrallok beidézése hosszadalmas, körülményes csata közben, a mester szintû idézés lényege, hogy egyszerrel két summon lehet az idézõ mellett.

Azzal igazán kezdhettek volna valamit, hogy a követõk lehetõleg ne állják el az utat, vagy legalább félre lehessen õket tolni, ha beáll egy szûk átjáróba, vagy ajtóba.

srácok..izé van😊
Volskygge-ben vagyok lent mélyen...két rács van...4 kar,4 csontika jön ki..megoldom,bemegyek a lezárt rácson,csigalépcsõ le...megyek be a mélybe,rájöttem,hogy ott nekem még nehéz gonoszok vannak a végén,jönnék vissza,de az elsõ rács zárva és nincs mivel kinyitni..nem tudok visszamenni a bejárathoz,csak a lenti végén kimenni?
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban hogy a Warmaiden's elötti két hordóban megmaradnak-e a cuccok?
Carmang
Társnál mûködik az, hogy ha ránézel (bele az arcába), és nyomod az "elõre" gombot, akkor odébb áll. Atronachnál nem?

Megvan a 100-as conjuration így most már két lényt tudok egyszerre idézni. Az atronach lények pedig, nem csak 1-2 percig élnek, hanem ameddig meg nem ölik õket.
Viszont van egy kellemetlen dolog velük kapcsolatban. Úgye követnek mint az utánfutó és sokszor van, hogy egy folyosóba vagy ajtónyilásba beállnak és sehogy nem lehet elférni tõlük. Kikerülni nem lehet õket ilyenkor, arrébtolni úgyszintén nem és ilyenkor kénytelen vagyok mindig megölni õket, hogy tovább tudjak haladni...

PSN ID: Lord_Mortanius