The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezért vannak a modok, amit egyesek leszólnak, de olyan lesz tõlük a játék, mint a valóság. (Megszületsz, mész egy kicsit, majd meghalsz.)
Improved water-re keress a nexuson. Vagy csak waterre, és válogathatsz a szebbnél-szebb vizekben.
\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
gyakorlatlan tolvaj btw 60-as enchant-al és egy-két általa feltápolt cuccal ha akarja a másik szemét is kilopja <#bohoc>#bohoc> egyetlen hátránya, h meseszép sebességgel fogja tõle ugrani a szinteket, mivel pickpocket fejlõdik mint a golyó.
"The trees move. Do you not see it?"
Az mondjuk tény, hogy modellként nem egy igásló-krumpliszsák mutánst kellet volna lemásolniuk
Összehasonlításként:
"közönséges" ló
"skyrim" ló
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
nem bánja.
ezt késõbb még hatékonyabban el lehet játszani, de ez már...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kiderült, hogy nem az, minden karakternél így mûködik, ha az követõ, és tréner is.
A comapnions tagok el is vannak így kényeztetve, igaz, hogy elõbb végig kell csinálni a céhes karriert, de aztán dúskálhatnak az ingyenes tréningekben (nehéz páncél, block, íjászat, egykezes fegyver, kétkezes fegyver)
Az már sokkal realisztikusabb, hogy a trénereknek kifizetett összeget vissza lehet lopni, hisz ahoz kell némi képzés, gyakorlatlan tolvaj kevés eséllyel zsebel ki másokat.
Vicces...
Ez így egyszerre?
Én nem akarok követõt felvenni, Õt se.. Úgy is lehet?
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
követõt nem "tartok", na az viszont tényleg csak nyûg <#nevetes2>#nevetes2>
Talán, de az is lehet, hogy nem :-)
Több gond van a lovakkal, mint amennyi hasznuk van.
Speciel én nem tartok lovakat, mert nem tudom szeretni a hülyére idomított hátasokat (persze, erre is van mod)
Unrealisztikusak a lovak, ráadásul, ha nem egyedül kalandozik a játékos, akkor még az is problémás, hogy a követõ nem lovagolhat.
Egyszerûen fölöslegesnek érzem a játékban a lovakat, de elfogadom, hogy mások hasznosnak tartják.
ne aggódj emiatt nagyon, nem fogod észrevenni (én sem szúrtam volna ki, ha wiki nem írja, pedig High Elf-el kezdtem, és utána jött Breton), és magas szinten simán összehozható közel permanens sprint... valamint úgy is lóval fogsz két távoli hely között közlekedni.
még egy apróság: kezdeti képzettség értékek miatt ne nagyon fájjon a fogad, fõleg ne íjásszal - az elsõ városban fel tudod pörgetni egy fillér elköltése nélkül 50-re (ill majdnem 51-re ha megvan Warrior kõ/Well Rested), bõvebben itt.
A fajok sebességi értékei (konkrét számszaki adatok) meg vannak valahol?
Ezek szerint a macska lassú?
Az f..sza mert pont azt írják, hogy gyors (illetve kb. a Lands of Lore-os Kieran óta nyilvánvaló szerintem mindenkinek, hogy a macskaemberek fürgék stb.. 😊)
(És ebben még gyorsan is ütött. Valóban.)

A Conjuration Ritual Spell quest kell a Siglil Stone megszerzéséhez, de egyszerûbb mókákra talán alkalmas a Forge a kõ nélkül is.
Nem próbáltam ki az biztos, hogy a villámelementál idézés könyvhöz kellett a Sigil kõ, és a varázsbotok készítéséhez is.
Az Arcane Forge idézésben jártasoknak érdekes, ez nem vitás :-)
magasságról pedig "jobb rálátás" szempontjából lényegtelen, egyetlen haszna, h fut tõle a karakter mint a villám. nõi Breton-ok és High Elfek között pl ~15% különbség van mozgási sebességben - nem a legfontosabb dolog, de azért érezni lehet. ja, és a nõi karakterek ált. lassabbak mint a hímek, kivéve a wood elfeknél, de õket ki nem szarja le? <#vigyor1>#vigyor1>
(Bethesha ilyen szinten rohadt hímsoviniszta, nõi karakterek mindig gyengébbek valamivel <#idiota>#idiota>)
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Sokkal jobb, hasznosabb mágusbotok vannak, mint a Magnus.
Sárkánypapoknál nem csak maszkok vannak, hanem botok is, fõleg destros botokat dobálnak (villám vihar, tûzvihar).
Az alagsorban lévõ Arcane Forge-ban meg csinálhatsz magadnak elementál idézõ botokat, a storm atronach igen hasznos lény, majdnem olyan erõs, mint a dermora lord, és távolsági támadása is van, használhatod levegõben lévõ sárkányok ellen is.
Dremora lord idézõ botot Sanguine ad, az is igen hasznos - ez persze nem változtat azon, hogy a Staff of Magnus lényegében csak a küldetés teljesítésére használható.
A macsek, pl. éjjel lát (bekapcsolható képesség), és a karomtámadás is hasznos, bár itt nincs hand to hand.
Van néhány mini küldetés, amit ökölharccal könnyen le lehet rendezni, de szórakoznak pusztakezes karakterrel is, ami kb úgy néz ki, hogy a nehézpáncél egyik perkje adja a sebzést, plusz ezt erõsítik enchantokkal - egy kahjitnál meg hozzá adódik még a karomtámadás sebzése, (ilyen meg a többi karakternek nincs)
Bretonból is lehet íjászt, harcost faragni, bár alapvetõen idézõ mágusra hangolták, és a mágusok a céhes küldetésekben legtöbbször mágiahasználókkal állnak szemben így neki a született mágiaellenállása igen hasznos. A high elfnek se hátrány a +50 mana, és annak a karakternek nincs is csak mágiára ható powerje (highborn), és itt nem érvényesül a magassági fölénye, attól nem lesz gyorsabb.
Fõleg, amikor rájöttem mire jó az absorb health fegyverXD
Egyébként tudja valaki, hogy a Magnus Staff nem mûködik rendesen, nem igazán szívja el az ellenfél dolgait (magicka-majd élet)
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Lehet mondani, hogy minden fajból lehet bármit nevelni, íjászkodni meg azért is könnyû, mert ott van Feandel (csak ne játszd el a bizalmát).
Alapvatõen a khajit, a wood elf és az argorian a "született íjász"
de a többi karakterrel is utol lehet érni õket gyorsan (Feandel).
A sunnyogó karaktereknek a sneak adja az igazi erõt, némelyik perkje igen durva.
Ami a karakterfejlesztést illeti, itt a fórumon is nyomon lehetett követni, hogy változnak a vélemények, nem csak az enchant-kovácsolás maxolásával lehet nyomulni.
Az alkímia sajnos itt eléggé leértékelõdött az Oblivionhoz képest, pedig egy orvul támadóhoz illene.
Fajok leírásánál a magasságot "ember referenciaértékben" (=1.0) megadva értem az eltéréseket, itt nyilván a legmagasabb faj lenne legracionálisabb (íjásznak) a rálátás miatt. Ugyanakkor ott a súly is ami elég érdekesen alakul gyíknál meg macskánál is a nemek megoszlásában:
Weight: 0.5 (M), 1 (F)
WTF?? A hímek feleannyit nyomnak? Nemár.. 😊)
2 orc táborban is lehetõség nyílt arra, hogy egyikük a segítõm legyen, már akkor is feltûnt, hogy ezek baromi jók a közelharcban...
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Eddig mage tetszik legjobban.Egyenlõre alap tûz mágus de tervezek idézõt(érdekes a játék elejétõl full summoner cuccokat kapok)
★ 汤姆 李
Egyébként mindegyik faj teljesen jó, válaszd azt amelyik tetszik.
Cseszhetem én a macskával akkor. 😊
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
300 damage-es Daedric bow+24 Daedr.arrow legendary nagyot üt.Sneak attack stack-ol rendesen wood elf-nél úgy 3× sneak attack one shotol szépen😄
★ 汤姆 李
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
High Elf a legmagasabb, ezért õk a leggyorsabban (à la Oblivion), valamint +50 magicka hasznos, powerjük sem rossz, de az inkább mágusnak való
Breton mágiaellenállása iszonyatosan táp, faji képességük szintúgy hihetetlenül hasznos - mivel mágusoknak van egy olyan rossz tulajdonsága, h cafatokra szednek, ezért nagyon megéri.
Orkoknak nincs semmi passzív, de van Berserkjük, ami fizikai sebzést megduplázza. vicces tud lenni ez is.
Khajit-ok pedig... nos, Night-Eye nekem nem a favorit dolgom, de hasznos lehet ha nem akarsz félvakon mászkálni, ezen kívül pedig közelharci sebzéshez kapnak bónuszt. de: ha ez szimpatikus, válaszd nyugodtan. a játék vége felé nem sokat számítanak fajok közti különbségek, viszont lényeges, h számodra szimpatikus legyen a karaktered.
többieket elsõsorban azért nem soroltam fel, mert elég egyértelmû ki mit tud.
A mágiaellenállással rendelkezõ embereket?
Sokat számít?
(egyébként a macska szimpi külsõre)
Hallottam olyat, hogy a gyári verzióban a natív mágiaellenállás el lett cseszve és nem számolja jól a játékrendszer, azóta talán javították.
Nekem eredeti (hazai dobozos alapkiadás) a játék, nyilván le kellene majd töltenem hozzá valamilyen patchet, vagy patcheket... illetve állítólag valami 4Gb RAM-os rendszerhez javallott Patch-et..
Bárcsak ne kéne holnap egész nap a munkahelyen rohadnom (70 emberbõl bent van 3)..
az elõzõ részekhez képest meg végképp az egekben van az íjászat hasznossága, és még kissárkányokkal sem lesz gondod.
konkrétan íjászkodás (vagy legalábbis egy íj) közelharcosoknak is igencsak hasznos, mindenféle repülõ gyíkok okán <#bohoc>#bohoc>
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Még nem raktam fel, de szilveszterig szándékozom.
Kérdés:
Csak egy kis nyeszlett macskával íjászkodva lehet boldogulni a játékban? (késõbb is?)
(nem nagyon szeretnék közelharci fegyvereket sem használni, varázslatokat se nagyon, csak ha muszáj, inkább csak íjat + shout-okat)
:?