The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lunki88
Próbáltam már ezt a modot amit javasolsz. Maga a víz felszíne szebb lesz tõle, de ezek a csúnya élek továbbra is ott maradnak. 😊
Batmanci
Hát, nem!
Ezért vannak a modok, amit egyesek leszólnak, de olyan lesz tõlük a játék, mint a valóság. (Megszületsz, mész egy kicsit, majd meghalsz.)
Improved water-re keress a nexuson. Vagy csak waterre, és válogathatsz a szebbnél-szebb vizekben.

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Pistike 007

so true 😄

Jagi
Ú! Gyász, ilyet nem is figyeltem... de már lehet szembe tûnik majd.

Lunki88
A víz mindenkinél így néz ki? Pedig ultrán van, és minden csúszka maxra van tolva a víznek mégis olyan "éle" van mintha paintben rajzolták volna. Itt egy kép arról hogy mirõl is beszélek.
Maximus4
Én most tartok ott😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

én azt eladtam😄😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Calver
ez meg másik, de lopásra is ott a "quickload" nevû, félelmetes erejû varázslat <#idiota>
gyakorlatlan tolvaj btw 60-as enchant-al és egy-két általa feltápolt cuccal ha akarja a másik szemét is kilopja <#bohoc> egyetlen hátránya, h meseszép sebességgel fogja tõle ugrani a szinteket, mivel pickpocket fejlõdik mint a golyó.

"The trees move. Do you not see it?"

Hegi90
magasabb helyekrõl jó velük leugratni, így csak õk halnak meg.
Az mondjuk tény, hogy modellként nem egy igásló-krumpliszsák mutánst kellet volna lemásolniuk
Összehasonlításként:
"közönséges" ló
"skyrim" ló

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Calver
felveszed, trainelsz, visszakéred a pénzt, kihajítod <#hawaii>
nem bánja.

ezt késõbb még hatékonyabban el lehet játszani, de ez már...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ha csatlakozol Companion-okhoz (majd meglátod), és végigviszed a küldetésüket, az összes tagjukkal eljátszhatod ugyanezt - köztük van Master (90-ig) Heavy Armor Trainer, és expert (75-ig) trainer szerintem minden harci jártassághoz. hasznos, na. nagyon. sajnos többi képzettséggel (tolvaj/varázsló) ugyanezt nem tudod eljátszani, bár a legtöbbnél nincs is rá szükség.

Fantusz
Nem vicces, ez egy hülye megoldás, amikor totál véletlenül rájöttem erre, azt hittem, hogy bug.
Kiderült, hogy nem az, minden karakternél így mûködik, ha az követõ, és tréner is.
A comapnions tagok el is vannak így kényeztetve, igaz, hogy elõbb végig kell csinálni a céhes karriert, de aztán dúskálhatnak az ingyenes tréningekben (nehéz páncél, block, íjászat, egykezes fegyver, kétkezes fegyver)
Az már sokkal realisztikusabb, hogy a trénereknek kifizetett összeget vissza lehet lopni, hisz ahoz kell némi képzés, gyakorlatlan tolvaj kevés eséllyel zsebel ki másokat.

morcosqtya
Because Faendal can become a companion, it is possible to train up to level 50 in Archery for no cost. Simply ask him to train you, and then trade items with him to get back the gold you spend on training.

Vicces...
Ez így egyszerre?
Én nem akarok követõt felvenni, Õt se.. Úgy is lehet?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Calver
Oblivion-ban én is így voltam (fõleg mivel ha tudtad hogy kell, sokkal gyorsabb volt a kétlábú mint a ló <#bohoc>), viszont itt (fõleg Shadowmere) meggyõzött - tényleg sokkal sebesebben lehet velük haladni, és közel sem akkora nyûg, mint Obliban volt, sõt.
követõt nem "tartok", na az viszont tényleg csak nyûg <#nevetes2>

Fantusz
"valamint úgy is lóval fogsz két távoli hely között közlekedni"

Talán, de az is lehet, hogy nem :-)
Több gond van a lovakkal, mint amennyi hasznuk van.
Speciel én nem tartok lovakat, mert nem tudom szeretni a hülyére idomított hátasokat (persze, erre is van mod)
Unrealisztikusak a lovak, ráadásul, ha nem egyedül kalandozik a játékos, akkor még az is problémás, hogy a követõ nem lovagolhat.
Egyszerûen fölöslegesnek érzem a játékban a lovakat, de elfogadom, hogy mások hasznosnak tartják.

Calver
és még haladásban "türelmetleneknek" ez komoly segítség lehet <#hawaii>

Calver
itt
ne aggódj emiatt nagyon, nem fogod észrevenni (én sem szúrtam volna ki, ha wiki nem írja, pedig High Elf-el kezdtem, és utána jött Breton), és magas szinten simán összehozható közel permanens sprint... valamint úgy is lóval fogsz két távoli hely között közlekedni.
még egy apróság: kezdeti képzettség értékek miatt ne nagyon fájjon a fogad, fõleg ne íjásszal - az elsõ városban fel tudod pörgetni egy fillér elköltése nélkül 50-re (ill majdnem 51-re ha megvan Warrior kõ/Well Rested), bõvebben itt.

morcosqtya
Csesszék meg.. minden játékban nõi karaktert indítok.

A fajok sebességi értékei (konkrét számszaki adatok) meg vannak valahol?
Ezek szerint a macska lassú?
Az f..sza mert pont azt írják, hogy gyors (illetve kb. a Lands of Lore-os Kieran óta nyilvánvaló szerintem mindenkinek, hogy a macskaemberek fürgék stb.. 😊)

(És ebben még gyorsan is ütött. Valóban.)

Fantusz
A kömolyabb dolgok elõvarázslásához kell minimum 90es conjuration képesség.
A Conjuration Ritual Spell quest kell a Siglil Stone megszerzéséhez, de egyszerûbb mókákra talán alkalmas a Forge a kõ nélkül is.
Nem próbáltam ki az biztos, hogy a villámelementál idézés könyvhöz kellett a Sigil kõ, és a varázsbotok készítéséhez is.
Az Arcane Forge idézésben jártasoknak érdekes, ez nem vitás :-)

Calver
Breton nagyon erõs, 25% resist is jól jön (de magas szinten enchant-tal 22% resist magic cuccokat tudsz gyártani, szóval talán annyira nem mindent eldöntõ... de addig...), és a faji képesség életmentõ tud lenni mágusok ellen... de! ezer már módja van annak, h kismágussal megetesd a lábujjait - láthatatlanság, shout-ok, társai. szóval közel sem kötelezõ, ha cicus a szimpatikus válaszd azt... (csak ne legyen ez belõle) <#idiota>

magasságról pedig "jobb rálátás" szempontjából lényegtelen, egyetlen haszna, h fut tõle a karakter mint a villám. nõi Breton-ok és High Elfek között pl ~15% különbség van mozgási sebességben - nem a legfontosabb dolog, de azért érezni lehet. ja, és a nõi karakterek ált. lassabbak mint a hímek, kivéve a wood elfeknél, de õket ki nem szarja le? <#vigyor1>
(Bethesha ilyen szinten rohadt hímsoviniszta, nõi karakterek mindig gyengébbek valamivel <#idiota>)

jarlaxxe
Az Arcane Forge-hoz baromi magas conjuration kell.

Hegi90
Staffokról jut eszembe: szerezzétek be a Wabbajack-et, Dragon Priesteket, trollokat kisnyuszikká változtatja 😊))

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Fantusz
Az egy küldetési tárgy, a feladat teljesítése után tedd a vitrinbe, vagy dobd a kukába :-)
Sokkal jobb, hasznosabb mágusbotok vannak, mint a Magnus.
Sárkánypapoknál nem csak maszkok vannak, hanem botok is, fõleg destros botokat dobálnak (villám vihar, tûzvihar).
Az alagsorban lévõ Arcane Forge-ban meg csinálhatsz magadnak elementál idézõ botokat, a storm atronach igen hasznos lény, majdnem olyan erõs, mint a dermora lord, és távolsági támadása is van, használhatod levegõben lévõ sárkányok ellen is.
Dremora lord idézõ botot Sanguine ad, az is igen hasznos - ez persze nem változtat azon, hogy a Staff of Magnus lényegében csak a küldetés teljesítésére használható.

Hegi90
Azoknak általában semmi hp-juk nincs, feltámasztás elõtt el kell nyomni egy become etherealt, aztán 3-4 powerslash és kampó 😛

Fantusz
A bretonnak születésébõl adódan van 25% mágia ellenállása, a többi karakter meg felvehet magára valamit, hogy legyen neki:-)

A macsek, pl. éjjel lát (bekapcsolható képesség), és a karomtámadás is hasznos, bár itt nincs hand to hand.
Van néhány mini küldetés, amit ökölharccal könnyen le lehet rendezni, de szórakoznak pusztakezes karakterrel is, ami kb úgy néz ki, hogy a nehézpáncél egyik perkje adja a sebzést, plusz ezt erõsítik enchantokkal - egy kahjitnál meg hozzá adódik még a karomtámadás sebzése, (ilyen meg a többi karakternek nincs)

Bretonból is lehet íjászt, harcost faragni, bár alapvetõen idézõ mágusra hangolták, és a mágusok a céhes küldetésekben legtöbbször mágiahasználókkal állnak szemben így neki a született mágiaellenállása igen hasznos. A high elfnek se hátrány a +50 mana, és annak a karakternek nincs is csak mágiára ható powerje (highborn), és itt nem érvényesül a magassági fölénye, attól nem lesz gyorsabb.

Kopiati
A csúnya az, hogy Alduinnál egy DragonPriest keményebb dió😊

Fõleg, amikor rájöttem mire jó az absorb health fegyverXD

Egyébként tudja valaki, hogy a Magnus Staff nem mûködik rendesen, nem igazán szívja el az ellenfél dolgait (magicka-majd élet)

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Hegi90
Az orkommal gyakorlatilag megerõszakoltam Alduint<#idiota>

Fantusz
Nocsak, végeztél a Fallout 3al?:-)

Lehet mondani, hogy minden fajból lehet bármit nevelni, íjászkodni meg azért is könnyû, mert ott van Feandel (csak ne játszd el a bizalmát).
Alapvatõen a khajit, a wood elf és az argorian a "született íjász"
de a többi karakterrel is utol lehet érni õket gyorsan (Feandel).
A sunnyogó karaktereknek a sneak adja az igazi erõt, némelyik perkje igen durva.

Ami a karakterfejlesztést illeti, itt a fórumon is nyomon lehetett követni, hogy változnak a vélemények, nem csak az enchant-kovácsolás maxolásával lehet nyomulni.
Az alkímia sajnos itt eléggé leértékelõdött az Oblivionhoz képest, pedig egy orvul támadóhoz illene.

morcosqtya
Értem.
Fajok leírásánál a magasságot "ember referenciaértékben" (=1.0) megadva értem az eltéréseket, itt nyilván a legmagasabb faj lenne legracionálisabb (íjásznak) a rálátás miatt. Ugyanakkor ott a súly is ami elég érdekesen alakul gyíknál meg macskánál is a nemek megoszlásában:
Weight: 0.5 (M), 1 (F)
WTF?? A hímek feleannyit nyomnak? Nemár.. 😊)

megkaptam a választ😄

2 orc táborban is lehetõség nyílt arra, hogy egyikük a segítõm legyen, már akkor is feltûnt, hogy ezek baromi jók a közelharcban...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Breton Mágust nemrég kezdtem.Iszonyat jó dps class.Companion viszek mindig és nagyon vigyázok rájuk.Igaz néha kapnak AoE sebzésbõl de valahogy bírják egész jól.
Eddig mage tetszik legjobban.Egyenlõre alap tûz mágus de tervezek idézõt(érdekes a játék elejétõl full summoner cuccokat kapok)

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Hegi90
akkor nem értem a kérdést

igen látom, hogy pont azt írod mennyire erõs és emiatt pedig túl könnyû...

Hegi90
pont, hogy az egyik legerõsebb <#idiota>

Orc miért olyan rossz szerinted? elején nekem az Imperial tûnt a legkézenfekvõbbnek, már nem nagyon tudom az Orkok mitõl lennének gyengébbek, mint mondjuk a többi

Hegi90
Az Orccal szerintem 1-es szinten már sárkányt lehetne ölni, csak egy ócskább warhammer kell. Legalábbis 5-ös szinten csak kattingatnom kellett, és 5-10 másodperc alatt már halott volt. Breton pl ezt nem tudja, viszont néhány más boss ellen meg a breton erõssebb (nyilván amelyik magicet használ), de nem sokkal.

Egyébként mindegyik faj teljesen jó, válaszd azt amelyik tetszik.

morcosqtya
Ezek alapján (már ha bejön) akkor a Breton-nak nincs párja sajnos (az a 25% resist magic még elképzelve is túlontúl hasznos), ez így a többihez képest szünetmentes táp.
Cseszhetem én a macskával akkor. 😊

jarlaxxe
Ha ijász akkor wood elf, szvsz.

Hegi90
azt ugye tudod, hogy a stat bónusok mindössze annyit csinálnak, hogy a kezdésnél defaultnak számító 10 skillponthoz még hozzáaad valamennyit? ergo 10-es szintig max behozza az összes faj a hátrányokat.

Wreck86
Nord se rossz szerintem. Mondjuk én inkább emberpárti vagyok,mint lény. De ha már lény, akkor a gyík.D:

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Hegi90
Breton, Orc és Nord fajok a legtápabbak. A többi faj bullshit, cuccokkal is össze lehet szedni az összes passzív/aktív képességeket.

Ami szimpatikus és Fantasy vonzásnak megfelel.Én ha nyilas akkor wood elf egyértelmüen.
300 damage-es Daedric bow+24 Daedr.arrow legendary nagyot üt.Sneak attack stack-ol rendesen wood elf-nél úgy 3× sneak attack one shotol szépen😄

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Wreck86
Nah ez poén volt. Ellopakodtam egy óriás mellett egész jól, aztán a hátamon lévõ kétkezes kard hozzáért a sziklához és észrevett,ergo spuriiiii...😄

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Calver
fajok leírása itt, de röviden:
High Elf a legmagasabb, ezért õk a leggyorsabban (à la Oblivion), valamint +50 magicka hasznos, powerjük sem rossz, de az inkább mágusnak való
Breton mágiaellenállása iszonyatosan táp, faji képességük szintúgy hihetetlenül hasznos - mivel mágusoknak van egy olyan rossz tulajdonsága, h cafatokra szednek, ezért nagyon megéri.
Orkoknak nincs semmi passzív, de van Berserkjük, ami fizikai sebzést megduplázza. vicces tud lenni ez is.

Khajit-ok pedig... nos, Night-Eye nekem nem a favorit dolgom, de hasznos lehet ha nem akarsz félvakon mászkálni, ezen kívül pedig közelharci sebzéshez kapnak bónuszt. de: ha ez szimpatikus, válaszd nyugodtan. a játék vége felé nem sokat számítanak fajok közti különbségek, viszont lényeges, h számodra szimpatikus legyen a karaktered.

többieket elsõsorban azért nem soroltam fel, mert elég egyértelmû ki mit tud.

morcosqtya
Fajt mit érdemes választani?
A mágiaellenállással rendelkezõ embereket?
Sokat számít?
(egyébként a macska szimpi külsõre)
Hallottam olyat, hogy a gyári verzióban a natív mágiaellenállás el lett cseszve és nem számolja jól a játékrendszer, azóta talán javították.
Nekem eredeti (hazai dobozos alapkiadás) a játék, nyilván le kellene majd töltenem hozzá valamilyen patchet, vagy patcheket... illetve állítólag valami 4Gb RAM-os rendszerhez javallott Patch-et..

morcosqtya
Köszönöm!
Bárcsak ne kéne holnap egész nap a munkahelyen rohadnom (70 emberbõl bent van 3)..

jarlaxxe
Lehet vele az egyik karim ilyen lopakodos, ijász.

Calver
lehet, fõleg ha csíped a lopakodást.
az elõzõ részekhez képest meg végképp az egekben van az íjászat hasznossága, és még kissárkányokkal sem lesz gondod.
konkrétan íjászkodás (vagy legalábbis egy íj) közelharcosoknak is igencsak hasznos, mindenféle repülõ gyíkok okán <#bohoc>

SzirmosSzisza
Lopakodva simán, anélkül necces :$

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

morcosqtya
24-én ünnepélyesen meghozta a dzsízuszka a játékot.
Még nem raktam fel, de szilveszterig szándékozom.
Kérdés:
Csak egy kis nyeszlett macskával íjászkodva lehet boldogulni a játékban? (késõbb is?)
(nem nagyon szeretnék közelharci fegyvereket sem használni, varázslatokat se nagyon, csak ha muszáj, inkább csak íjat + shout-okat)
:?

Shep
Riftenben kellene ellopnom a paripa papírjait de nem igazán tudom merre kellene keresnem. Valaki kisegítene?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!