The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

morcosqtya
Nos, csenevész de igen agilis macskanõm elkezdte a bóklászást Skyrim földjén.
Virágokat gyûjtögetek, bányászgatok stílusosan.
Legnagyobb gondom most így némi Fallout-os elkényelmesedés után, hogy igazából nem látom mire/kire kellene és mire/kire nem illene lõdözni.
Fallout kijelzi zölddel vagy pirossal, hogy ellenfél, itt nincs ugye V.A.T.S., így csak vagy lövök vagy nem.
Valami falubéli jóembert vagy NPC-t, henchman-t vagy trainert meg csak nem lenne illõ kilõni.. ha viszont megvárom míg közelebb érnek akkor a lopakodás öröme (és lehetõsége) vész oda.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Fantusz
Lehet választani, hogy kihez csatlakozol.
Ralof a lázadó, vagy Hadvar, a tiszt.
Ralof veled együtt utazott a szekéren, Hadvar pedig szépen megkért, hogy sétálj oda a bakóhoz:-)

Választásodtól függõen a tutorial némileg eltérõ: Raloffal imperiálosokat fogtok aprítani a kifelé vezetõ úton, Hadvarral lázadókat.
Mindkét NPC-nek él egy rokona Riverwoodban, akik adnak egy kevés segítséget, de onnantól nincs igazán jelentõsége, hogy kivel mentél ki.
Hadvar esetében homály, hogy õ miért is segít megszökni egy halálra itéltet, s ugyanezzel a lendülettel fel is ajánlja a csatlakozást az Imperial Legiohoz.

Hadwar nagybátyja kovács Riverwoodban õ elég sok érctöböt ad, akik kovácsolásra gyúrnak, talán õ a jobb választás, de errõl sem vagyok meggyõzve, alacsony szinten félre lehet siklatni a kovácsolással a karit, no meg a tömböket el is lehet lopni.
Ralofot követve meg egyszerûen le lehet húzni három garnitúra nehézpáncélt az imperial tisztekrõl, és különben is jobban esik olyanokat trancsírozni, akik fej nélkül akartak látni :-)

Annyit csaltam a tutorialban, hogy összeszedtem mindent, amit csak lehetett, nem foglalkoztam a túlterheltséggel. Így jórészt lépsben értünk Riverwoodba, ahol eladtam minden fölös cuccot, és rögtön volt kb 500 aranyam.
Fõleg mágusoknak jó a kezdõ tõke, hisz nekik azonnal érdemes megvenni néhány használható varázskönyvet, ami jeletõs kiadásokkal jár, íjászok Feandellel "bulizhatnak", a harcosok meg el is ihatják a fogadóban az aranyakat :-)

Skynet
Egyesek ezt a vámpírharapást csodálják,nem a játékban a vámpír nem harap hanem "varázsol egy pirosat", na az a "harapás"..😊
az egy lineáris küldetés, ugyanaz a vége mindenkinél😉

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Hegi90
egy pillanat....
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nem a fõmágus a gyilkos???

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Batmanci
"az egy-kettõre"=és az egy-kettõre...

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Batmanci
Ha az Azura Star-t még nem csináltad meg, akkor tedd, és a The Black Starral, humanoidokra vadássz, lélekcsapdával (Soul Trap).
Az mind grand lélek, az egy-kettõre feltölti a legkomolyabb cuccot is.

Batmanci
Sokszor harcoltam már vámpírral, de bevallom, csak miután megnéztem mi van nála, akkor vettem észre, hogy vámpír volt. Kivéve, két alakot, akik egy fa alatt álldogáltak, és kedvesen beszélgettek egymással. Tényleg hasonlítottak a nekromantákra, de kiderült, hogy vámpír mester és tanítványa. Nem láttak meg, mert egy szikla mögül hesszöltem õket. Aztán lecsaptam. Eddig még nem tudtak megharapni, de mivel mindig nézem milyen hatások érnek, ha meg is teszik, bedobok egy felest, 'oszt jóccakát.
Na, de a lényeg!
Windhelm, Blood on the Ice.
Rohadt büszke vagyok magamra. Az okát is elárulom. 'Asszem Te mondtad, hogy mennyire sajnáltad Ulfrick fõmágusát, ha nem Te voltál, passz, de nem is ez a lényeg.
Mivel nem spoilereztem, ezért a magam erejébõl kellet kinyomoznom, ki volt a sorozatgyilkos. Nem volt nagy meglepetés, és vaslogikával, no, meg egy elszólás miatt, meglett a tettes. Ráadásul, inflagranti. Így sem mondom el, mert a szálat úgyis le kell vezetni, de nagyon tetszett, hogy amiatt az elszólás miatt, úgy döntöttem, meghallgatom a leggyanúsabb, és már-már elítélt üszkürüt. Akik nem tudják, menjenek végig, mert kurva izgi volt.
8)

ha értem mit mond,akkor én eddig mindkét alkalommal a Stormcloak csávóval menekültem ki végig😊
miért, kivel lehet még?

vagy vegyél sok kicsi filléres kristályt és töltögesd minden élõlénnyel szó szerint..vagy gondolom nagyobb kristály..
Shep
Még 9-es szintûként levertem rohadt nehezen a térkép dél keleti részén egy erõdben egy csomó élõholtat (egy kútba kellett lemenni) meg a végén valami rohadt kemény tûzbotos akármicsodát. Na ennek a botját szépen elvettem 50-es tûzsebzés. Mit ne mondjak elég durva volt, míg ki nem fogyott visszatölteni meg alig lehet, mert a kristályok 1-2 mm-nyit ha töltenek bele. Hol tudnék valami erõsebb töltõanyagot szerezni ,vagy visszatöltetni?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Lunki88
Akkor csak én vagyok sasszemû. 😄
"Nem történt katasztrófa, csak kellemetlenség, gyõgyíttasd ki a karidat, ha nem tetszel így magadnak :-)"

ez katasztrófa mivel így semmilyen küldetéssel nem tudok haladni...

Köszönöm a tippeket, oda kell figyelnem a vámpírokra a jövõben

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

az a kemény, hogy sosem volt még ilyen fertõzési gondjaim pedig számtalan vámpírt és fekete ruhást írtottam ki...figyeltem én feltûnt már, hogy a nappal a vérem forr és semmi nem regenerálódik még írtam is tegnap, de azt álmomban nem gondoltam h 4. szinten már senki nem kíván látni csak darabokban😄 poénból Whiterun lakosainak nagyrészét kiírtottam amin meglepõdtem az az, hogy Eorlund mellém állt és õ is kaszabolt õ volt az egyetlen, aki nem fordult ellenem. A király meg a testõre pedig nem bírtak meghalni sose, de ez csak egy poén volt😄😄

Lényeg az, hogy mivel alapvetõen nem lopakodós a karakterem és nincs láthatatlan potim se, marha nehéz lesz úgy alvó NPC-k közelébe férkõzni, hogy valaki ne lásson meg:S:S

Ja igen a hagraven fejet beledobtam a kék tûzbe akkor ezért gyógyultam ki a vérfarkas korból. Nagy kár volt, mert így meg is fertõzödtem a vámpíroktól:S:S

Fantusz
Nem kell feltétlenül külön progi, d sokaknál valamiért nem akarja szeretni a Print Screen-t, a Fraps meg egy igen jó kis progi, azzal videot is lehet készíteni a játékból.

Fantusz
Negyedik szintû vámpírral Falion sem áll szóba, kénytelen leszel valahol benyalni egy kevés vért.

Ysgamor sírjában, miután Kodlak lelkét megtisztítottad, volt lehetõséged magadat is kigyógyítani a Lycanthropy kórból (boszorkányfej a tûzbe).
A csata hevében sokszor nehéz észrevenni a különbözõ figyelmeztetõ feliratokat, és lehet meg sem jeleníti rendesen.
Érdemes rászokni arra, hogy idõnkét megnézed az aktív effecteknél, hogy nincs-e valami nemkívánatos módosítód.
A Sanguinare Vampiris 72 órai "lappangás" alatt gond nélkül gyógyítható.

Azt sem árt figyelni, kivel harcolsz.
Vámpírok általában barlangokban rejtõznek, de éjjel lehet velük találkozni a vadonban is, kinézetre necromanták, conjurerek, banditák is lehetnének, de a nevükben ott a "vámpír".
Nevesített NPC-k között is vannak vámpírok, akik érthetõen nem reklámozzák a kasztjukat :-)

Nem történt katasztrófa, csak kellemetlenség, gyõgyíttasd ki a karidat, ha nem tetszel így magadnak :-)

Wreck86
Szóval kell hozzá külön felvevõ progi. köszi

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

ha azzal nem megy próbálj meg a Frapssal screenezni

Wreck86
Bakker,nem a print-screenel csinál screenshot-ot.😞 Melyikkel?

Farendar is sokat beszél😊

Wreck86
Azigen!
Kimásolom ezt, köszi!😊
Mindet meg lehet gyógyítani ezzel a "all disease/poison cured" megoldással?

azt sem vágom, hogy miután megcsináltam a Companions küldetéseket eltûnt a vérfarkas erõm:S:S

megvolt nekem a Hevnorak maszk erre nem az volt feltéve:S

nem tudom mikor haraphatott meg egy vámpír, vagy, hogy ezt hogy jelezte a gép. Most azt remélem, hogy bemegyek Mortalba akkor nem támad senki nekem...:S ilyet...

enlightened
Csak most vettem észre hogy a kisérõk között oriási különbségek vannak. Eddig Faendallel mentem de õ nem szólt sosem egy szót se, most felbéreltem Vorstagot és õ állandóan beszél mindenfélérõl miközben megyek vele, sztorizgat a régi dolgairól, szóval mindenkinek ajánlom hogyha uncsi npc kíséri akkor válassza Vorstagot Markarthban és kicsit feldobja majd a game-t.

Fantusz
NPC-k szólnak ha valami kórság gyötör.
Vámpírokra, vérfarkasokra azonnal rátámadnak, ha rájönnek kivel állnak szemben (pl. átváltozol elõttük vérfarkassá), de nem csak ezek a kórok léteznek.

1.Ataxia: Lockpicking & Pickpocket become 25% harder. This disease is contracted from traps and Skeevers.

2.Bone Break Fever: -25 Stamina. Contracted from Traps, Bears.

3.Brain Rot: -25 Magicka. Contracted from Traps, Hagravens.

4.Rattles: Stamina recovers 50% slower. Contracted from Traps and Chaurus.

5.Rockjoint: 25% less effective with melee weapons. Contracted from Traps, Horkers, Wolves and Foxes.

6.Sanguinare Vampiris: -25 health, progresses to Vampirism. Contracted from Vampires.

7.Witbane: Magicka recovers 50% slower. Contracted from Traps and Sabrecat.

8.Lycanthropy: Ability to transform into a Werewolf. Can be obtained by doing The Companions quest line.

Hegi90
igen, baloldalt felül kiírja, hogy al disease/poison cured.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Wreck86
😊 Megtörtént. Ilyenkor elkaptam vmit és meggyógyít?

Hegi90
miért nem próbálod ki?

yesname
Na ez a grafikai mod odabax, de nagyon:
http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=822

Az eddigi legjobb. FÕleg az SSAO miatt, mely az NCVidia trükközésénél mérföldekkel jobb megvalósítás. Iszonyatos, mintha két különbözõ játék lenne.
Igaz, hgoy gépgyilkos, de ha van hozz gép nagyon megéri az FPS csökkenést...
Ebbõl is a 12c verzió a legjobnb szerintem és én még betettem az opciónális effektek közül a Natural Colors + Sharpeninget is.
Jézusom, nem hiszem el.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Kopiati
A mai gémerek többet járnak templomba, mint a nagyszüleik😄 Csak más istenek(hez) és virtuálisan😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Wreck86
Hali!
Ha sokan mondogatják nekem, hogy rosszul nézek ki, lehet beteg vagyok, akkor segít az ha templomban kérek "áldást"?

Batmanci
Az már az Oblivionban sem volt egyszerû (csalás nélkül).
Skyrimben én is, ha arra járok, betérek egy imára. 😊

Fantusz
Persze, kijelzi a játék a negatív módosítókat is az aktív effectek között, templomba se kell menni a gyógyulásért, megoldható cure disease lötyivel is.
A templomba járás nálam sem a kórságok miatt van, jól jönnek az oltáraknál kapott bónuszok.

A már vámpírrá zombisodott karaktereken viszont nem segít a templom csak a küldetések.
(Falion, vagy a Companions szertartása)

Batmanci
Amennyire én tudom, a jelenleg érvényben lévõ hatások alatt ki kell, hogy írja, ha bármilyen kórban szenvedsz, köztük a vámpírizmust is, nem?
Rendszeresen megnézem, mert nincs mindig rajtam a betegség ellenállás nyaklánc, és eddig kétszer-háromszor kaptam vérmérgezést, ittam rá egy gyogyit, azt kapufa.
Jól tudom, a vámpírizmust is kiírja?

Fantusz
Na ez is szép lett :-)
Végivás egy új fogalom, de inkább próbálkozz a vér ivással:-)

Vámpírizmus betegség formájában terjed, létezik 100%-os resist disease amulet, akkor kizárható a megfertõzõdés, illetve a vérfarkas sem lehet vámpír.
Régebbi TES játékoknál volt lehetõség az alvás közbeni fertõzésre, s akkor menthetetlenül vámpír lett a hõsünk, tudtommal a Skyrimben csak a harc közbeni ragályra kell figyelni
A vámpír egy játszható forma, egy éjjeli, gonosz lény, hogy nappal valamilyen szinten aktív tudjon lenni, és ne támadják meg, rendszeresen kell vért lopni (alvó NPC-ktõl), az ivászat után elsõ szintû vámpír lesz, ilyenkor a legkisebbek a módosítói.
A tûz elleni érzékenység a a Sun demage miatt gyakorlatlanul vámíroskodni nem szerencsés, de nem is katasztrófa a vámpírrá válás.

Nem szeretem a vámpírizmust, rendszeresen járok templomba :-)

Fantusz
Vámpírral harcoltál, és megharapott, elkaptad a kórt.
Templomba kellett volna menned, és ott kigyógyíthattad volna magadat a kórból, de az már most nem segít: élõhalott vagy.
Azért támadnak meg, mert már nagyedik szintû vámpír vagy, és ezen a végivás idõlegesen segít (kaptál pozitív, és negatzív módosítókat)
Végleges kigyógyuláshoz meg kell csinálnod egy küldetést: Morthalban keress egy Falion nevû figurát.

Lunki88
Egyébként az elején én csak most jöttem rá hogy az imperial Hadvar-ral is el lehet menekülni Helgen-bõl. 😄
te Fantusz a vámpír mizéria miért történt? és mi az ellenszer az ellen, hogy ne támadjanak meg mondván felismerik h vámpír vagyok:S

Fantusz
Csatlakozás egy dolog, de ha csinálod a küldetéseiket, át fogod rendezni a térképet rendesen.
Amíg nem keveredsz bele a politikai játszmákba, a polgárháború csöndesen zajlik a háttérben, de két ellentétes tábor feladatai a másik legyõzésére irányulnak (foglald el Whiterunt, vagy védd meg a várost)

Nem beszéllek le a csatalkozásról hisz az is egy életút, de nekem egyik oldal sem volt szimpatikus, és nem is csináltam a küldetéseiket.
Egyik karakteremmel csatalakoztam ugyan a felkelõkhöz, mert mit szeressek azokon, akik le akartak fejezni, de gyorsan kiderült, hogy a felkelõk sem jobbak - úgyhogy öldököljék egymást nélkülem :-)

nem hiszem...kapsz majd felszerelést is, ha elmégy a kovácshoz. Legalább is Solitudeban így volt

Köszi! És ha felkelõ leszek akkor nem basztatnak a városõrök vagy ilyesmi?
ha csatlakozol az egyik légióhoz akkor a másikhoz már nem tudsz értelemszerûen a másik klán küldetéseit nem teljesítheted

azta mindenit neki, nem tudom mi történt egyszercsak észreveszem azt, hogy vámpír lettem nappal semmi nem regenerálódik, hirtelen a vampire servant és egyéb powereket tanult meg az emberem, na most ez hogy történt? és mostmár ott tartok, hogy bárhova megyek céltábla vagyok úgy, mintha vérfarkas lennék örökké, csak éppen vámpír:S

Sziasztok! Annak mekkora a jelentõsége hogy a Stormcloakokhoz vagy a Imperial Légióhoz csatlakozok? A felkelõk szimpatikusabbak, de lesz belõle valami hátrányom?
morcosqtya
Karácsonyi akciók.. 😊

H3LLBoY
én is tegnap raktam újra a gépet, aztán kb. a 10. próbálkozásra kezdte el szedni a gémet. kicsit terhelt a sztím. 😊

Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB

egyik legjobb város <#hamm><#taps>

morcosqtya
Gondoltam felrakom most, hát nem jön össze.
Terheltek a szerverek?
Ez gyakori dolog?

enlightened
Na most itt markarthban eléggé beindultak a dolgok, megint függõ lettem.

A markarthi bardot mindenkinek ajánlom figyelmébe, jobban nyomja mint a többi.