The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem vagyok akkora mágus, mint Ti, de egy két dolgot már nekem is sikerült felfedezni.
@Ha hiszitek, ha nem (akkor inkább nem, mi?), nekem 8as szinttõl Ében íjam volt. Már nem emlékszem, kinek a hulla merev kezébõl "vettem" el.
@Nagyobbik baj! Amilyen segítõkész vagyok, Kikkem, vagy mi a neve Ivarsteadban nyavalygott, hogy 7000 lépés, kaja utánpótlás. Mondtam neki, majd én felviszem. Azt gondoltam, rutin meló, és nem is figyeltem milyen árukat sorol, ha sorolt. Úgy voltam vele, ad egy pakkot, azt csókolom. Hát a fene ette volna meg. Ott vigyorgok a Szürkeszakáll láda elõtt, és halovány fingom nincs, mit rakjak bele, mert semmitõl nem múlik el a zöld nyíl a láda tetejérõl. Úgy hordja a havat a szél, hogy még itt a meleg szobában is reszketek a hidegtõl.
Ez fontos lenne, mert nem akarok innen elmenni, amíg nem végeztem.
Látom, a spoiler már csak emlékekben és ritkán él. Nem is nagy gond, mert annyi a küldi, mire odaérsz, már rég elfelejted miket dumáltak róla.
@Megoldottam a néha nem betöltõ-kilépegetõ gondot. Rohadt egyszerû. Ha valakit érdekel, íme.
Minden modot kizárólag a Nexus Mod Managerrel rakj fel. De elõtte javítsd át, ami nem jól van csomagolva. (elérési útra gondoltam) Azért is fontos vele dolgozni, mert szükségtelenné válik a Wrye Bash, mivel hasonló elven mûkszik.
Tudom, lükének fogtok tartani, de 90 mod és 32 plugin van fenn (Nem érdekel, nekem ezek kellenek). Ki-be lépegetek az asztalra és vissza. Négy órája játszom, benne gyors utazástól, a legnagyobb barlang, bánya, rom ajtaján áttöltve, és egyszer sem ingott meg. Ugyan ezen modokkal, ha manuálisan, ha light-tal raktam fel õket, fél-háromnegyed óránként, legalább egyszer lelépett, mint kurva a sezlonyról.
Úgyhogy most boldog vagyok, mint egy gyerek.
@Fantusz, vagy valaki! Erre a Kikkem gyerekre mondjatok valamit, mert lemegyek a faluba és keresztül döföm egy kanállal!
\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki
maximum akkor már Illusion varázslattal alkothatsz ott... Fear/Rout esetleg? megölnöd nem kell, még elbújni se nagyon elõle, szimplán fut egy kört. vagy Calm/Pacify, nem tudom akkor követne-e.
"The trees move. Do you not see it?"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
amikor kilépsz elõször az udvarra, akkor pedig nem lát. kifelé meg más úton mész.
http://www.youtube.com/watch?v=wt7C6SRXx7M
3:20
másik dolog, hogy nem kaptam vissza a cuccaimat helyben (optional tool: take your gear) kaptam helyett egy Radianment robe-t, de semmi fegyvert így kénytelen voltam lopakodva megcsinálni az egészet...na most mindezt úgy, hogy láthatatlansági potim éppen nem volt és csak a muffle állt rendelkezésemre, Sneakre pedig semmiféle perket nem pakoltam...
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
én fejbõl egy olyan helyre sem emlékszem, ahol kapásból elõtted állnak az unszimpatikusok.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
még ha "leülöd", vagy kifizeted, akkor is vissza tudod lopni a cuccaidat a börtönben egy ládából.
de még egyszerûbb, ha nem buksz le.
Speech agon a bribre mennyire eri meg, ha lebukok lopas, ajtonyitas kozben akkor siman megdumalom, nem fiztek nem veszik el a lopott targyakat??
Esetleg ha olnom kell es lebukokk akkor meg azt is ki lehet dumalni?
Elore is koszi
A papnõ ad egy küldetést, el kell menned Riverwood fölé egy speciális tõrt megkeresni.
Miután megvan a bicska egy másik dungeonba kell menned, ott lesz a fa.
NEM találom sehol azt a fát whiterunban.
A questmap bugos, nem mutatja csak a sziklafalba az utat.
A játék felgyorsult kb 20 szoros sebességre, mindenki pattog, mp-enként 15x ütök, õk is.
A pilgrimet kinyírják azonnal.
Hová kellene mennem??
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Lootban is lesznek egyre jobb íjak.
A kovácsolás perkjei lehetõvé teszik egyre jobb íjak készítését, 90es smithing és a perk kell a daedric fegyverek, páncélok kovácsolásához - egy lehetõség, de nem kötelezõ.
Íjász mellé Riverwoodban érdemes felvenni kisérõnek Feandelt, aki gyorsan feltornázza 50ig a skillt (8as, 10es szinten már adept szintû lövész lehetsz).
Kovácsolásba csak ezek után érdemes belefogni, ha szándékodban áll azt is fejleszteni.
Lootban is lesz rengeteg nyílvesszõ, íj, sok a variációs lehetõség (élõholtaknál pl. acient nord cuccok vannak, amibõl a esetleg lehet nord hero-t készíteni)
Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX
A guildokban igen jó páncélokat várnak hozzá, de mivel ezek enchantolt cuccok 60as smithing, és 2 perk kell a feljavításukra.
Mágusok sem kovácsolásra termett figurák, õk talán nem is öltöznek páncélba (de meg is tehetik), a velük kalandozó kisérõt azonban szeretnék erõsebb vasba burkolni...
Úgy, ahogy az Oblivionban lehetett aranyért kovácsoltatni, itt is belefért volna a mágikus páncélok, fegyverek feljavíttatásának lehetõsége.
Értem, mire gondolsz, de helyette a kovácstól, szinte olyan fegyvereket vehetsz, amely azon a szinten elégséges.
Tehát, valójában mással gyártattad le a fegyót, nem?
Modderek egyszerûbben is megoldhatják azt, mint a "kettõbõl csinálok egyet", s arra említettem egy lehetséges megoldást.
Ami inkább hiányzik, az a másokkal kovácsoltatás lehetõsége, kár, hogy az kimaradt, de ez van :-)
Erre mondtam, hogy azért ezt a rendszert sem kívánnám ide, nem tartom jobbnak, mint azt, hogy nem kopnak a fegyverek.
Elég hülyén nézne ki csata közben két csatabárdot kohó nélkül "összeolvasztani".
Fallout 3 egy igen jó játék, érdemes megismerkedni vele, ha még kimaradt a gyûjteménybõl.
A Pip-Boy mókásnak tûnû dolgokra képes, ilyen volt a javítás, akár harc közben is - ettõl még a játék igen jó, csak nem hiszem, hogy ezt a "javítás technikát" más játékoknak is másolni kellene
8 répa 10 leves, 5 káposzta, 10 NYÚLcomb (A csirkéért a legutolsó parasztasszony is macskaeledelt csinál a tökeidbõl).
8)
arra ott van a Dead Island <#eplus2>#eplus2>
Így is, szinte már átláthatatlan a "feladatköröd". 😊
Megvan a játékban a megoldás, csak valamiért félutas maradt.
Páncélokat, fegyvereket fel lehet javítani különbözõ fém tömbökkel, csak annyit kellene módosítani, hogy kopjanak is a használattól, amit egy újabb fémdarabbal lehetne javítani.
Ez sem mondható realisztikusnak, de még mindíg jobb, mint két csatabárdból egy kattintással csinálni egyet
Ha számít valamit - ami bizonyos, hogy nem így van -, 324 óra után itt az enyém.
Nem gondolom, hogy van olyan játékos, akinek ne lenne valami ötlete, mit kellene javítani ezen a játékon. Bárki, aki azt mondja, lehet olyan játékot készíteni, ami mindenkinek tökéletesen megfelel, az nem ezen a bolygón született.
Senki nem tud mutatni olyat, amely ennyi embert, ennyi órára (átlag) oda tudott-tud szegezni a géphez.
Még soha nem adtak/adnak el semmibõl annyit, mint ez a szoftver (ha jól tudom 17 millió példányról van szó, + a warez). Ideszámítva, talán még a filmeket is, egy adott tipusú adathordozón.
Folyamatosan jönnek a modok, már most - pedig a KIT csak januárban lesz elérhetõ -, amik szebbítik, jobbítják a játékot.
Igazából nem hinném, hogy 50-150 óra alatt megkapja valaki azt ettõl a világtól, amit tud.
Nekem is lennének ötleteim, de ilyen jól, ekkora világot, ilyen szórakoztató módon összerakni... Hát, le a kalappal.
Aki ezt tudja unni, vagy végigrohanni 40 óra alatt, annak jó szórakozást a többi játékhoz, mert itt bizony csalódni fog.
Mint már annyiszor megemlítettem, ez egy szubjektív vélemény, de több mint 10 millióan értenek velem egyet.
Ehhez csak annyit - amit már ugyan írtam -, hogy soha, ennyien nem játszottak még ezen a sárgolyón egy azonos játékkal. (Ideértve az ugróiskolát is, pedig azt már az ókorban is játszották)
Nem kell azt gondolni, hogy azért írok ilyeneket, mert túlságosan elfogult, rajongó vagy függõ lettem volt. Nem, én még soha semmiért, senkiért (Bruce Willist nem számolva) és semmitõl nem voltam függõ.
Pedig bagóztam 35 évig, semmi bajom nem volt tõle, szerettem is füstölni, de egyszer csak megkérdeztem magamtól; - Minek szívom?
Soha többé nem gyújtottam rá. (Sorolhatnám még, de ezek magán jellegû dolgok és nem tartoznak a topikhoz.)
Ez csak azért fontos, mert volt olyan, hogy tíz órát nyomtam egybe, volt olyan is, hogy négy órás versenyszimet toltam végig. De, ha fel kell állni, mert mást kell csinálni, akkor minden szívfájdalom nélkül abba tudom/tudnám hagyni, akár örökre. De mivel nincs más dolgom, így nem teszem.
Nem is akartam védeni az alkotókat, 'asszem, nincsenek is rászorulva.
Egy biztos, a sok hiba ellenére (amivel jószerivel nem is találkoztam. Még!), ennél jobbal még nem játszottam, pedig nem is vagyok oda az erpégékért.
No, ez az én véleményem.
Boldog Új Évet!
JethroHun:
Nem easyn nyomtam és nem is értem el az 50-es szintet, nagyon alacsony szinten hagytam abba, azt hiszem 30 körül. Egyáltalán nem érdekel hogy hányas szint, meg ilyen perk olyan perk, engem a küldetések és a feladatok érdekelnek egy ilyen játékban, hogy az adott helyzetet minél többféleképp oldhassam meg. Ez itt sajnos olyannyira minimális, hogy nagyon.
A fallout 3-ba több, mint 100 órát tettem, míg a new vegasba annál is sokkal többet, emlékszem FNV-ben egyhuzamban nyomtam 8-9 órát úgy, hogy egyetlen lövés nem dördült pedig küldetéseket oldottam meg. Egymás után csináltam a nyomozós, beszélgetõs, kémkedõs küldetéseket, mert volt benne sok ilyen. Itt meg mindig az van, hogy keresztül csapom magam egy barlangon, leölöm a célszemélyt, vagy elhozom a céltárgyat de elõtte leölöm az azt õrzõ monstát, aztán repeat... Nem mondom volt 1-2 jó küldetés a Skyrimben, de a jelentõs többsége sajnos nem az. De remélem sok jó mod készül hozzá...
Morrowindben is megvolt a szabadság, hogy bárhová mehettéál, bármelyik guildba beléphettál, de ott ez elõléptetésekhez fel kellett mutatni valamit (skillekhez is kötötten adták a rangot).
Oblivionban már nem volt ilyen korlát, de nem lehetett korlátlanul vedelni a gyógyitalokat, az alchemy képesség növelésével lehetett több italt benyelni egyszerre.
A smithing rendszer felemás volt a mostani meg nem jó :-)
Nem értem miért vették ki a lehetõséget, hogy kovácsoknál, pénzért fel lehessen javítani a cuccot (kérjenek érte sokat, de így nem hajszolnák bele a tolvajokat is a kovácsolásba).
Tendencia, hogy a játékokban rejlõ lehetõségeket nem használják ki, "lebutítva" kerülnek a piacra, de errõl igazán nem is a fejlesztõk tehetnek - a kiadók szerint ilyenekre vevõk a tömegek, logikai feladványokkal nem szabad terhelni az érzékeny lelküket :-)
A Dragon Age 2-ben már odáig "fejlõdtek", hogy a párbeszéd opcióknál ikonokkal jelezték, hogy melyik válasz a gonosz, semleges, segítõkész
Ha nálad van a sárkánykõ, Farengar automatikusan elveszi, amint a közelébe merészkedsz (márpedig valószínûleg elõbb-utóbb szeretnél enchantolni, vagy kereskedni a mágussal).
Innen már csak egyetlen lépésre vannak a sárkányok: amikor a Jarlal beszélsz, jön Ireleth, hogy sárkányt láttak a nyugati toronynál...
Egyébként egy csomó ilyen részlet van a TES sorozatban, amihez hozzá lettünk szoktatva és közben meg irreális. Példáiul az hogy csata közben iszol meg eszel. Ráadásul 10 almát 8 répát 5 levest, 12 csirkecombot stb.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Az meg hogy magadnak állítasz szabályokat tök jó és ettõl szerepjáték egy szerepjáték hogy ezt megteheted. Próbáld meg ez megtenni a Lord of the rings-sel vagy a dragon age 2-vel😊
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Amikor fell kell menni a hegyre a mágusokhoz hogy megtanitság a gyorsulást nem jelenik meg a a redy szöveg a mágusnál pedig már mindent beszéltem vele és még meg is küldtem egy sárkény üvöltéssel.
Ami eleinte meglepett, és örültem neki, hogy sok Gothic-os elem került át a szériába, sõt, még a hangulatot idézi néhol. Például a grafika és a képivilág egyes helyeken hozza a gothic feelinget, amikor meg aztán betévedtem egy-egy ork táborba... 😄
Pozitívumok:
- Techno (sebesség, grafika, zene, stb..)
- Nagy nyílt világ, amit a sorozattól már megszoktunk
- Pár Gothicos elem átvétele
- Sok idõre leköt
- Hangulatos
- Sok küldetés sorozat
- Sárkányok
És akkor a negatívumok (bugokat nem írom, mert egy ilyen szinten nyílt játéknál elengedhetetlen, hogy legyen benne pár bug):
- A küldetések, amik számomra a legfontosabbak lennének elég gagyik. Menj ide, öld meg ezt, hozd el azt és szinte alig van olyan mission ahol van választási lehetõségem (azon kívül, hogy elvállalom-e vagy sem). Fallout 3 majd a FNV brutál jól hozta a változatos küldetéseket, hazudhattam a megbízónak hogy elvégeztem, dumálhatok a célponttal, lefizethet, stb... sok sok választási lehetõségem volt, itt meg szinte semmi. Hiába a jól kidolgozott világ, ha a küldetések unalmasak.
- Egyszerûsödött: Nevezhetjük aminek akarjuk, szépíthetjük, de ez masszívan butult már Oblihoz képest is: Nem kopnak a fegyverek, ha az npc nem lát akkor bármit ellophatsz (hiába lenne jó az ötlet, már az elsõ tesztnél ki kellett, hogy bukjon, hogy ez nem lesz jó), nincsenek fejtörõk (ami van az nem is fejtörõ, mert ott van a megoldás is az adott teremben, még ha olvasni kéne hozzá...), alig van párbeszéd, akad akivel lehet 3 mondatnál többet is beszélni, de ritkák.
- Túl könnyû, csak akkor van kihívás ha magadnak szabsz korlátokat. Mondjuk ezen lehet segíteni tuti lesznek/vannak overhaul modok.
- Társak alig többek egy átlag npc-nél... Pár mondatot ismételnek, elnagyolt a háttér sztorijuk. FNV társaihoz képest ezek sehol nincsenek.
- Menü: mindenki azt szajkózza, hogy megszokható... én még a vége felé is szidtam, mint a bokrot. 😊
90 óra alatt sok minden volt, amire már nem emlékszem, de így utólag azt mondanám, hogy kicsivel azért elmarad az Oblitól. Ettõl függetlenül az év játéka persze, de én ettõl messze, mérföldekkel többet vártam a FNV fényében. Oké, hogy más csapat, de azt hittem tovább viszik az ottani küldetések komplexitását... Nem így történt, tovább egyszerûsítettek a játékmeneten és ennek meg is lett az eredménye: bombasiker lett 😄
Egyfelõl jó, mert így biztosan kapunk folytatást és jó látni, hogy sikeres egy ilyen játék, de másfelõl meg rossz,mert a sikerhez butulnia kellett és ha ebbe az irányban mennek tovább (és mivel pénz beszél, részvényes táncol) ezért tuti, hogy még tovább faragnak rajta...
Ha pontoznom kéne akkor 7/10
Esélyem sem volt mert még parancsmódban sem indult el a win7. 50 óra oda...
Egyébként mi a lófüttyért nem a saját mappájába ment?