The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Batmanci
A tuareg, nomád népre hajaz leginkább. (Nem, mintha nem lenne mindegy.)
Találkoztam leszármazottaiakkal, akik még ma is hasonló életmódot folytatnak.
Na, de most már 'télleg BUÉK!

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Batmanci
Boldog Új Évet, Urak, Hölgyek!

Szerintem meg nem - engem a középkori észak-afrikai arabokra (mórokra) emlékeztetnek, akikkel a kereszteslovagok haverkodtak, bár persze a keresztényeknél alsóbbrendûnek érezték õket.
Ha megnézed, harcosok is vannak köztük!
Meg ahogy a forró homokot emlegetik, mint hazájukat - a vándorcigányok nem hiszem, hogy hazájukat emlegették volna...

Calver
nincs. sajnos Skyrim ilyen szempontból nagy visszalépés Oblivion rendszeréhez képest, ahol minden árusnak volt egy limitje, amennyit tudott adni egy cuccért (600-2000 arany), de akármennyit eladhattál neki, soha nem fogyott ki a pénzbõl.
kár érte, mert magas szinten a "10 perc dungeon crawl - fél óra kereskedõk közti rohangálás"... nem túl okos játékmechanika.
ezért írtam a konzolparancsot, az alternatíva szerintem erõsen játékélmény romboló.

"The trees move. Do you not see it?"

Afe
De csalás nélkûl nincs olyan árus, akinek pénze is van?

Afe
naszóval. tõle, nála stb... részegen ne gépeljetek😄DD

Calver
konzol le, klikk a boltosra (látni fogod refID-t), bepötyög:
additem f 10000
hirtelen kap 10000 aranyat kedves boltos.
boltok közti felesleges rohangálás problémája megoldva.

Afe
Létezik Skyrim területén bárhol egy olyan bolt, ahol megvennének tõllem mindent, és még pénzük is van rá, mert folyton el kell dobálnom a drága cuccokat? Ha végre találok valakit aki megvenné pl a sárkány csontokat, akkor nincs nálla elég pénz, még akkor sem ha elõtte kiképzés okán neki adtam egy csomót, még a zsebénben sincs.<#fejvakaras>

Másik. Van nálam egy kard(Nettlebane) de nem tudom hogy melyik küldetéshez kell, mert tele vagyok egy csomóval. Eldobni nem engedi.

Jagi
<#eljen><#pias><#nevetes1>Tényeg ám! xDDDD

Teppik Amon
Gondolom már sokan beleakadtatok a szakácskönyvbe erra-arra az utatok során. Van aki tovább ment!

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Kly
Nyugodtan mehetett volna spoilerbe...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Talos szobra elõtt az õrök választás elé állítanak, hogy ellenállsz vagy megadod magad és mész a bányába (börtönbe). Ha azt választod, hogy megölöd az õröket, akkor a bounty nem törlõdik és a quest sem fejezõdik be, ezért a büntetés letöltését célszerû választani. Miután teljesítetted a küldetést, automatikusan törlõdik a bounty.

Scientia potentia est.

Calver
a) #15092
b) nem, de jön utána egy másik, igencsak szórakoztató küldetés, nem simán börtönbe csuknak

Sziasztok! Markathban a Forsworn Conspiracy questet be lehet úgy fejezni hogy ne legyek halál listán az egész városban? :-) Direkt nem vandálkodok erre egy hülye quest miatt körözött leszek...
igen, Meridia tényleg nem követelt véráldozatot...

semmi probléma felbéreltem Stenvart erre a célra õ pont megfelelt erre a bizonyos célra...

BÚÉK

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fantusz
A deadra hercegek többsége gonosz, csak a küldetéseik ritkán érintik közvetlenül a hõsünket, így szépen átsiklunk ezen az "apróságon".
Boethia Oblivionban a Tíz vér Diadalára küld el, ahol ugye meg kell ölni minden más faj-béli ellenfedet. Belegondolva az is egy szemét küldetés, de mivel harcba van burkolva, így gondolkodás nélkül elvállaltuk.
Skyrimben egy olyan egyértelmû kéréssel áll elõ, amit már nem lehet harccal leplezni, akkor is egyértelmûen gonosz cselekedet, ha a kedvenc kisérõdet egy "selejtesre" cseréled Boethia kedvéért.

Nem mindegyik herceg gonosz teljesen, Meridia megveti a necromanciát, gyûlöli a nekromantákat, talán Azura sem akart még kitolni velünk (ellenben mi a Balck Starral beinthetünk a hercegnek), és vannak még ártatlan küldetéseik, de a sokszor olyan csínyekbe visznek bele, hogy észre sem vesszük, velünk is szórakoznak a hercegek.

Maximus4
Szeretnék megkérni minden tisztelt fórumozót,hogy a játék történetének leírását és egy-egy küldetés esetleges megoldását mindenképpen rakja spoilerbe!Ott van a gomb a banner alatt,használjátok!
Köszönöm!

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

milyen szemétség h egy követõt kell feláldozni ennél a Boetiás küldetésnél:S

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fajoktól eltekintve...engem az "zavart" mindig ebben és ezekben a játékokban,hogy..noha tudom,hogy képtelenség lenne minden egyes npc-hez új hangot behívni..de vannak hangok,amiket egybõl megjegyez a fülem..és csodálkozok,hogy gipszjakab mit keres a világ másik végén is..holott csak a hangja ugyanaz😊)
Fantusz
Fõküldetést csináltam, megérkeztem Riftenbe, megkeresni Esbern-t.
A városban picit rácsodálkoztam, hogy mit keres itt egy khajiit.
Végülis Riften a tolvajok városa, miért ne lehetne khajiit is a lakói között, ámbár eddig még, soha sem láttam.
Megtaláltam az öreget, sunnyogunk ki a városból - ekkor kiderült, hogy miért volt ott a macska:-)

Fantusz
"pedig iron cuccba veretem már" - hát, gratulálok, bár az iron-nál nincs gyengébb nehéz páncél, stell az jobb, a dwemer pedig egész jó :-)

A viccet félre téve, gyógyitalokat keverhetsz magadnak, vár nem érdemes bele merülni nagyon az alkímiába.

Restore healt alapanyagok: blisterwort, blue dartwing, blue mountain flower, butterfly wing, charred, skeever hide, daedra heart, eve of sabre cat, imp stool, rock warbler egg, swamp fungal pod, wheat

Vásárolni alkímistáktól lehet, pl. Whiterunban Arcadia boltja ott áll a piac mellett, és nála van alkímiai aztal is.

lehet olcsóbb ha az alkatrészeket veszed meg hozzá illetve mindenhol mindent gyûjtesz és te kevered ki
meg én azt szoktam még csinálni,hogy mindig felvásárolom a 10/15ös kajákat is...
Eggyel találkoztam a Solitude világító toronyban..volt egy zárt ajtó..nyitottam,erre ott ült és kidobott😊
Czdano
Legolcsóbb potikat hol tudom venni? A dragonstoneos küldetéshez kevés az ami van, pedig iron cuccba veretem már :>

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

jaja szoktam õket látni, Whiterun és Dawnstar közelében is találkoztam velük. Egyiküknek még egy nyakláncot is vittem, megbízott küldetés gyanánt, hogy vigyem oda neki a barlangból...

Maximus4
<#worship>

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Fantusz
Macska rajongók haragját vonom magamra, de a Skyrimben élõ khajitok életstílusát a középkorban vándorló, sátortáborban élõ cigányokéról mintázhatták.

A városokba nagyon kevés kivételtõl eltekintve be sem engednek khajitot.
Tábort vernek a városok közelében, vándorolnak az utakon, lehet velük kereskedni, és tanítani is hajlandóak.
Mit tanítanak: zárnyitás, zsebmetszés, beszédkészség.

Szegény khajitokkal nincs igazán bajom, de elég csúnya skatulyába rakták õket.
Hagyományosan egy hazudozós, settenkedõs, lopós fajként voltak beállítva a régebbi TES részekben is, most még sátrat is kaptak:-)

Maximus4
Sátoros macska?😄
Nem sírok,csak jól néz ki és hiányzik😛

Fantusz
Sátoros macskáknál 30as "csomagban" van a lockpick, megfizethetõ áron, ne sírj a skeleteon key után :-)

Maximus4
Nem,de vigyázz,nehogy leadd mint én😊

tobias88
Skeleton key örökké tart? Sosem törik el?
TVelvet
bocsi, elfelejtettem publicra rakni. 😊
tobias88
sneak...
tobias88
Daggeres snake kill megy vele? Vagy észrevesz az ellen mielõtt még a közelében lennél?
yesname
Egy baj van vele. Kerülni kell az NPC-ket is, mert sebzi õket is. Aztán már megy is a bounty a fejedre. Szóval óvatosan 😊

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Maximus4
Ha jól emlékszem igen.

haha ez köll nekem😊

Boetiah küldetésnél szerezted?

Maximus4
Fincsi páncél😊Gyengébb ellenfelekhez elég csak hozzáérni😊

szintúgy, Boldog Újévet minden fórumozónak!

mi ez Maxi?

Laza
Ja, városban még nem is voltam vele 😊
De ha megütök egy ellent az is befeketedik 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Minden kedves fórumozónak, és "Skyrim-barátnak" nagyon boldog új évet kívánok! <#wink> <#pias> <#vigyor2>
Maximus4
Ilyesmire gondoltál?

Calver
próbáld meg, hátha vissza tudod hozni file scavenger-rel, vagy valami hasonló programmal, nekem valaha sikerült így mentéseket visszahozni... bár teljes sikerre ne számíts, de ha 50 helyett csak 10 órád veszik el, az is haladás szvsz.
mondjuk nem tudom miért játszhatta ezt, nálam is másik partíción van dokumentumok mappa, és azon belül My Games\Skyrim-ba pakolja a mentéseit.

elég vad a csaj😊..
nekem Lydia elhunyt és már megszoktam,hogy nem egyedül vagyok..rá emlékeztem,hogy hol van,felbéreltem..eleinte utáltam,mert nem elég nõies,a hangja sem,a dumája sem,de jobban odapörköl mint a másik és nem nyilaz orrba szájba mindig,szépen csapdossa nekem az ellent😊
Laza
Pf, megcsináltam a Boethiahs Calling küldit, nem szaroztam, Whiterunból felbéreltem 500 pénzért a nelf csajszit hozzá 😊

Kicsit durva a páncél amit ad ... eddig csak talált cuccokban mentem, de ez mindet ûbereli, a banditák csak úgy hullanak körülöttem, pedig hozzájuk sem érek 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
Ezért alap, hogy van egy bootolós WinXP pendriveom (meg CD-m, csak azt szerverekhez szoktam használni), és ha egy gép teljesen elszáll, nem lehet Wint indítani, akkor azzal elindítom, és mindent mentek ami csak szóba jöhet 😊

sajnos az oldal nem található
TVelvet
Lõttem pár 3 monitoros skyrim képet. 😊
semmi mûvészi, csak poén.

Itt e
Batmanci
Apám, mekkora hülye vagyok!
'Aszittem, felsorolás volt, mint a java. "Hozz tíz mamuszt, 5 járókeretet.
Francba!
Nagyon köszi. Nem mondod, szerintem, úgy halok meg, hogy nem tudom meg, mit akart felvitetni velem az a szerencsétlen.
Ekkora egy üszõt! Pedig ilyeneket nem szoktam benyalni!
Most már tovább állhatok!

Calver
küldetéscuccok között van (misc kategória?), elég egyértelmû a neve emlékeim szerint.
de ha nem találod, uesp-t nézd meg. (banner alatt)