The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ez a legjobb szám amúgy😄
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Ti ezt hogy oldjátok meg ?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Egyik daedrikus artifact sem nélkülözhetetlen, a Mehrunes Razor pedig egy elég gyengécske tõr, s a megszerzéséhez meg kell ölni a questet adó NPC-t.
Van azonban egy komoly különbség a kannibálos, és a feláldozós küldetéssel szemben:

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Valami miatt nem müködik a Tris ruhálya mod
Meg tudná valaki mondani, hogy hol tudom meg a mod index számát????
A mod manedzserem valami miatt nem müködik...
Elinditom és kiválasztom a skyrim et majd újra elindúl... kikapcsolni nem tudom csak a varázs trióval(Kontrol alt delet) van valakinek ötlete vagy megoldása??? Meg lehet valahogy a modmenedzsert kerülni?ui: a virus kinyirta a hibajavitómat bocsi a troll nyelvtanért
Annak a tõrnek meg megvan az esélye, hogy kapásból kinyírja az ellenfelet. Akár a fõgenyát is (ezt olvastam). Szóval nem rossz cucc.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Ehhez, viszont az kell, hogy ne legyen lovad - ha már van, azt le kell "cserélni" -. Ez a paci, amint leszállsz a nyeregbõl, mert megtámadtak, biztonságos helyre menekül, és szinte sosem döglik meg egy csatában.
Egyszerûen nem lesz útban, ha kergetik elfut, ha sokat kergetik sokat kell utána gyalogolni, tehát, érdemes azt a "kocsogot" leverni mihamarabb, aki a lovadat kergeti.
\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Ezen a téren semmit nem léptek elõre az Oblivionhoz képest, sõt inkább rontottak rajta.
Pici részlet, de északon a ló egy ritka csodabogár lett, vannak a szekerek elé fogott pacik, azokon kívül egy fej nélkü szellemlovas, egy lovon baktató tiszt kivételével nem nagyon találkozunk lovakkal (Whiterun közelében van egy a banditáknál).
Oblivionban sokkal természetesebbnek hatott, az utakon lovasok poroszkáltak, északon meg csak a bolond (Cicero) jár lóval.
Nem veszõdtem vele, márcsak azért sem mert ehhez "mindent játszó" karakter kellene, amitõl eléggé idegenkedek, s a küldetésnek nincs is sok értelme.
Lóhátról harcolni nem lehet, de a paci pitbullként veti magát a csatába, harap, rúg, karmol, elfut, elkóborol, megdöglik.
Egyetlen elõnye van, hogy utazni gyorsabban lehet lovakkal, és alkalmanként túlterhelten felámszva egy lóra, nem lépésben kell cammogni.
Nagyon jól meg lehet lenni ló nélkül, ha viszont ragszkodsz a lovakhoz, talán a két nevesített hátas, ami ér valamit: Frost, Shadowmere.
Kisérõvel kalandozónak plusz kellemetlenség, hogy a segéd nem tud lóra ülni, s ez is csak bonyolítja a helyzetet.
Korábban amikor találtam az elsõ unusual gem-et akkor beadott egy missziót de már nem mutatja. Az nem is baj de hova kell ezeket vinnem eredetileg és mire szolgálnak?
Állandóan megpusztulnak ha sárkánnyal vagy giant-tal harcolok és fast travelnél is mintha "eltûnne"!
Nézzük meg az Obliviont a megjelenése utáni álapotában, a DLC-kel, kieggel, és a színvonalas modokkal - teljesen átformálódik a világ.
Valami hasonlót várok a Skyrim modjaitól, majd kb. 2 év múlva, hisz az igazán színvonalas munkához nem kevés idõ kell a moddereknek.
Régészkedés az Oblivonba is bekerült (Lost spires mod), Skyrimben pedig igazán van mi után kutakodni (Winterholdban néhány mágus kutakodik is a dwemerek után).
A guildos karriereknek sem kellene ilyen kurtán véget érni, erre jó példákat láttunk Giskard modjaiban.
Talán õ készítette az Iperial City "kupleráj" modját, s innen már csak egy lépés, hogy a karakternek is egy játszható stílus legyen a szajha:-)
Lehetne még sorolni a játékban rejlõ lehetõségeket, de ezek kiteljesedése nagyrészt a modderektõl függ majd.
"Tudjuk ki"
Tiszta Harry Potter.
Kell a francnak az a tõr. Csak azért nem leszek kaniláb.
Ha éhes lennék, na, az már egy másik kávéház...
😊
(Legalább is ezt olvastam kicsit lejjebb)
Félre a tréfával!
Nagyon jó gondolat, és bármelyik karakterhez kellene, minimum 100 óra, és akkor még semmit sem csináltál.
Ez a profi ebben az agyon hypolt játékban! Szó szerint az lehetsz, aki akarsz.
Sok alkalommal volt olyan érzésem, mintha egy Indiana Jones filmben csatangolnék. Ráadásul, már csak nagyon ritkán eszem meg valamelyik csapdát. Fáj is tõle a gyomrom.
8)
A harcosomnak nem kell az sem, de a íjász/orvgyílkos csaj karakteremnek, nos... mondjuk, úgy ha "Tudjuk ki" azt akarja hogy meghaljon, hát csak nem mondok ellent. 😊
Most pont azon gondolkozom, hogy milyen legyen a második karakterem, de én nem mágus-harcos-tolvaj kategóriákban gondolkozom, hanem próbálok életsztorikban gondolkozni, és ahhoz hozzávarrni a harci taktikát, meg a céh-küldetéssorozatot.
- Mókás lenne megpróbálkozni egy Indiana Jones-típusú kincsvadász-régész karakterrel. Fõleg a dwemer romokra hajtana és profi volna a csapda-elkerülésekben, de valami mozgékonyabb fegyverben is ügyes lenne. Nem a fõküldit csinálná, hanem az lenne a fõ cél, hogy kincsekbõl gazdagodjon meg, emellett olvasna és mûvelõdne. Szerintem ezt tipikusan egy imperial tudná eljátszani, és tipikusan illene hozzá, ha lenne egy fizetett csatlósa.
- Gondolkodom egy szajha karakteren is, aki fõleg abból él, amit a kuncsaftjaitól ellop. Vele inkább a városokban élnék, ott strichelne és lesné az alkalmat, kit nyúlhatna le, magas lenne a speech-e (kár, hogy a New Vegassal ellentétben a Skyrimben nem nagyon vannak "kidumálom magam a helyzetbõl" quest-megoldások). Sneak+tõr illene hozzá, de akár kisebb védekezõ mágiák is, hátha boszorkány volt az anyja... Nyilván vele se játszanék fõküldetést, itt inkább a thief guild quest lenne a fõvonal. Fajra vagy breton, vagy redguard...
- Azon is gondolkozom, lehetne-e Thalmor kémet játszani? Egy high elf, akit álcázásból akartak kivégezni az elején, hogy utána téglaként beépüljön a lázadók - vagy az imperialok közé? vele meg lehetne csinálni a polgárháborús vonalat, de elõtte még be kéne férkõznie a legtöbb Jarl bizalmába, családi titkaiba. Vele a legaljasabb árulásokat tudnám szemrebbenés nélkül megcsinálni.
Még nem döntöttem el. 😊
De úgy vettem észre több fajta csoportjuk van, akik rabot kisérnek azok általában nem támadnak, csak közelmenve
Illetve az általad emlitettek akik a semmibõl bukkannak elõ, vagy banditákkal hadakoznak és azután támadnak meg
Régebben a 2h fegyverek rabja voltam, de egy jó ideje már inkább a 1h és pajzs párost preferálom ... öregszem 😊
Megint egy megmondóember <#unalmas>#unalmas>
Hidd el, sokaknak nem ez az elsõ RPG-je ... lehet nem másokban kellene keresni a hibát, hanem magadban.
aztán néztem hogy a castolás milyen jól meg lett csinálva (morrowindhez képest), muszály kipróbálni - és mostmár túlfejlõdte a warriort a mágus
Szerintem sok újszülöttnek ez az elsõ rpg-je vagy ilyesmit tudok elképzelni
Ja, ez biztos hogy így van, a régi RPG-ken már felnõtt egy generáció, illetve a bethesdának céljai között is volt hogy az fps, stb rajongókat átcsalogassa (sajnos)
u.i:.
Ha mage buildet akarsz, akkor az elején el kell dönteni hogy destruction spelleket használsz vagy inkább lényeket idézel, de van egy olyan irányzat is hogy nehzpáncélzat+fegyveridézés+kigészitönek egyéb spellek
de lehet keverni is a dolgokat
Én direkt nem csinálom így (meg az idézgetés egyelõre nem is érdekel), most ami van mágus az csak destruction, aztán majd 1-2 év múlva ha újra elõveszem a játékot, akkor érdekes lesz mondjuk egy idézõset inditani
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
A helgeni kivégzésrõl az argonián karakterem Ralof oldalán szökött meg. Mászkálás közben, kivált a birodalmiak által ellenõrzött területeken nagyon kell vigyáznom a Talmor fejvadászokkal mert már látótávolságon kívülrõl(!) is beindulnak ellenem. Korábban próbált karaktereimmel (egyik sem gyík és mind Hadvar oldalán menekült el) nemhogy bántottak volna a Talmor pribékek, de volt olyan hogy út menti banditákat közösen likvidáltunk. Ez a támadás a gyík ellen a fajának vagy a szökés módjának szól?
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Én is így csináltam meg ezt a küldetést, hogy amikor felszólítottak, hogy itt a tõr, és most szúrjam le a tudodkit, akkor hatásszünet után leordítottam a tisztes közönséget egy sárkánykiáltással. És igen, nem kapom meg érte az artifactot, de megkapom az elégedettséget, hogy azt tettem, ami helyes. A tudodki túlélte. Az jó érzés volt.
imádom amikor azt éneklik: ...bewaaaare bewareeee the Dragonborn comes...
lálálállá lálálálálláá 😄
War. War never changes...
Ahhoz lehettek hozzászokva.
Mondjuk a Gothic is olyasmi volt h lehetett menni 4 égtáj felé (kis túlzással) meg biztos volt más.
Anno az Oblivion fórumban voltak, akik azért örjöngtek, mert nem akarták elfogadni, hogy a fõküldetés teljesítésével nincs Game Ower.
Nos ez túl hosszú h ne így tegyek! 😊
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Kösz.
(Mondtam, hogy 'hüje vagyok hozzá!)
<#awink>#awink>
Persze, nem magamról beszélek, mert hülye vagyok a játékhoz is, meg az angolhoz is, hogy ne legyek hülye a játékhoz is.
Teljesen egyetértek veled. 'Mingyá ki is dobom a lemezt tokkal cd-vel.
Nekünk ugyanis nem volt annyi eszünk, hogy ne dõljünk be a hypolásnak, és ostoba módon megvettük, és több mint 400 órája nyomjuk.
Nem, most, hogy 'megvilágítottad elõttünk az alagút végét, belátjuk, nagy marhák vagyunk. A piáros rafináció áldozatai.
Köszönjük neked. (Az írásjelek helyes elhelyezése, megváltoztathatja egyes mondatok értelmét! Ezt most gugliztam. Sirály! Zsír!)