The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elhagytam Esbern-t!
Miután beengedett a cellájába és mindent megbeszéltünk, elrohant, és többet nem láttam. A marker Riverwood-ba mutat, ott sincs, az odavezetõ úton se találtam és Riftenben is tûvé tettem érte mindent. Segítsetek 😞
Ráadásul a hülye kutyás küldetést is felvettem Falkreathban, és az eb ott lohol a nyakamban, bárhová megyek. Nagyon idegesítõ.
Kly
Kallahiosz kérdezte a stormcloak questline-nal kapcsolatban:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az lenne a kérdésem, hogy miután elfoglaltuk a felkelõkkel Winterunt ugyebár a város megrongálódik.
Lehet renoválni valahogy?
Az új helytartótol semmi q-t nem kapunk?

Scientia potentia est.

Hi! Találtam a neten egy konzol parancsot, amivel bármelyik nõszemélyt házasságra lehet "kényszeríteni", használt már valaki ilysemit, nem kavar bele a játékba valahogy?
Animefox
a foglyot két õr õrizte, az egyiknél volt kulcs de azzal nem nyílik, amikor beszélgetni kezdek jobban a fogollyal akkor jön még 3 katona de azok már túl kemények nekem a fogas buzogány nem sebez nagyon...

Maximus4
Meg kell ölnöd egy õrt és nála lesz.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Animefox
lejárati ajtóhoz hol a kulcs?

Animefox
Köszke akkor ezért nincs fegyver sehol... nem adtam az ipsének semmit... ilyen összetett a játék? húúhh tetszik 😉

Fantusz
Az a küldetés már a kocsmában elkezdõdik, amikor az elf segítõddel megbeszéled a részleteket.
Mivel csak party ruhában, fegyver nélkül mehetsz oda, õ felajánlotta, hogy becsempészi a szükséges cuccaidat (fegyver, páncél). Ha nem adtál neki oda semmit, elég nehéz dolgod lesz, harc nélkül nem lehet végig osonni - használd, amit a thalmoroknál találtál. Miután megtaláltad, amiért oda mentél, az épületet a pincén keresztül kell elhagyni, bár az udvar felé is mutat nyíl. Kiszabadítod a foglyot, õ oda is megy a pince ajtóhoz, de kulccsal nyílik, és az egyik õrnél van a kulcs (az udvar felé nem követ).

Animefox
de nincs fegyverem azzal a gagyival épp hogy csak egy valakit ki tudtam nyírni nem hogy egyszerre kettõt is...

Maximus4
Miután bementetek az ajtón,a konyha mögötti szobába,ott nyitva van egy ajtó.Kimész,jön 3 õr kinyírod õket,aztán le kell menni a börtönbe,ahol meg kell szerezni szintén egy örtõl a csapóajtó kulcsát ami kivezet onnan.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Animefox
És ahol én akadtam el ott nem tudod mit kell csinálni? Party ruhában vagyok fegyver meg páncél hiányában és csak osonkodni tudok az õrök között de nem találom a kijáratot, már nyíl se segít... ott is jártam ahol a fogdában korbácsoltak egy ürgét, az idõ alatt az egyik õr mögött lévõ ládát is kifosztottam, a nyíl mutatott rá, de azután már semmi se utal arra hova és hogy minden zárva...

Fantusz
Egy pókhálóba gabalyodott sötét elfnél van a keresett karom, fölösleges vissza menni Riverwoodba, ott csak a küldetést kapod meg, hogy szerezd vissza (ha megtalálod a küldetés felvétele nélkül, akkor is megkapod majd érte a jutalmad).
Amikor kiszabadítottad a dunmert, valószinûleg elfutott, s lecsapták a draughok - keresd meg a hulláját, a karom nélkül nem lehet kinyitni az ajtót.

Animefox
Igen és hogyan öljem meg õket? Sehova se vezet az út minden ajtó zárva amit kért a feladat azt megcsináltam, könyveket meg egyéb cuccokat loptam el

Calver
kaptál volna egy újratölthetõ *fekete* lélekkövet - "kicsit" hasznosabb mint a másik megoldás.

"The trees move. Do you not see it?"

mi történt volna, ha az Azura Start Nelacarnak adom?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Én ezt nem tudtam észrevétlenül megoldani, pedig magas volt a sneak-em. Szerintem nem tudod elkerülni, hogy kinyírd õket, de csináld minél diszkrétebben...

Nekem azért volt olyan daedra lord, aki szimpatikus volt, Azura úrnõ mindenképpen, de pl. Hircine-nel sem volt semmi bajom, hiszen õ a vadászösztön ura, és vadászösztön van, létezik, az se nem jó, se nem rossz, azt néha ki kell élni és vérben megfürödni. De tudnék még példákat mondani. Aki játszott az Oblivionnal, annak szerintem Sheogorath is jópofa arc. 😊 de ezt a Skyrimban Sanguine-ról is el lehet mondani.

Ha valakit érdekel. Páncélok

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Lunki88
Láttam már ezt a videót, de most hogy így mondod tényleg olyan "Mus-ko-tály". XD <#nyes>
Molnibalage
0:50-nél azt mondja, muskotály. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem tudom volt e már,de nekem tetszik. 😉
Retro

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Animefox
Huhh elakadtam ott hogy be kellett öltözni party ruhába, egy fekát megkértem kösse le az emberek figyelmét én addig belopóztam a konyhába, de onnan már bárhova megyek, az õrök elkapnak, pedig próbáltam ügyes lenni...bármit teszek észrevesznek..

Calver
az a baj ezzel, h Oblivion-nal ellentétben itt nincs fortify speed/athletics varázslat, szóval ha nem akarsz lóra ülni, baromi lassan fogsz haladni.
max megoldásnak ott a kisfarkas forma, ami baromi gyors (gyorsabb mint a ló), de ugye abból nem tudsz visszaváltozni, szóval mindig meg kell várnod a 3 percet amíg lepörög <#ticking>

"The trees move. Do you not see it?"

Jagi
volt ilyen xDDD Winterholdba mentünk xDD

JethroHUN
Nem azért ilyen h a leggyengébb gépeken is elfusson... azért h konzolon menjen. Amikre kis teres csõjátékokat gyártanak, amit betöltéskor betölt és kész, nem pedig a folyamatos pálya elemek betöltésére való.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Animefox
Aha akkor a játék ilyen.... szomorú... emléxem amikor életemben elõször láttam az Obliviont is 360-on meglepõdtem hogy a fák levegõben állnak és amikor a haverom közelebb ment hozzájuk lassan kirajzolódott a domb... anno megmondtam hogy kicsit gáz a játék... de ha belõle indulok ki akkor nem csodálom hogy ez ilyen... most megtaláltam egy beállítást amivel "elmegy" kategória és játszok tovább, nem a beállításokkal akarok egész játék idõ alatt kínlódni. Egyébként a story meg az egész óriás világ meg úgy ahogy van bejövõs...manapság kevés cucc tud így lekötni

broman191
Fast travel, úgyis voltál már ott. 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Ékezetes névvel nem lehet indítani karaktert?Valamiért visszadob mikor a nevet kéri és indítanám

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Most akkor menjek teljesen vissza Riverwoodba?! Az elég hosszú lenne?
broman191
Valószínûleg küldetés közben kell ott járnod hogy meg tudd szerezni a banditáktól a karmot. 😊

Tõle veheted fel a küldetést

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Elakadtam a Bleak Fall Temple-ben, egy kör alakú ajtónál kell forgatni a 3 "gyûrût". -Én mindhármat a bagolyra tettem. A kulcshoz valami Golden Claw-t kér tõlem, de olyanom nincs. Átkutattam a környékem mindent!!!, még a zárakat is feltörtem ami volt, de már tanácstalan vagyok. Hogyan tovább?
Batmanci
kinnt=kint

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Batmanci
A SkyrimPrefs.ini-ben, így nézzen ki azaz egy sor, amennyiben azt akarod, hogy a vertikális szinkronizáció be legyen kapcsolva, a többi sort hagyd békén.

iPresentInterval=1

Ez csak bizonyos gépeken használ. Az eddigi legjobb megoldásom az volt, hogy az ENB-t használom, de ezt is csak ATI kártyához javaslom, és így is lagolni fog. Ez az ára, hogy a leggyengébb gépen is elmegy a játék.
'valszeg javítható, és talán fogják is, de nekem nem sikerült teljes mértékben kiküszöbölnöm, és gyanítom, másnak sem, legfeljebb nem vallják be.
Annyira azért helyre raktam, hogy amíg zárt területen vagyok, vagy egy cellában tartózkodom, és a RAM felvette a környezetet, akkor egy rövid idõn belül simává válik, de ha kilépsz a zártból Skyrimbe, vagy kinnt átlépsz egy másik cellába, kell egy kis idõ, amíg "kisimul".
Az ENB-bõl sem mindegy melyiket teszem fel, mert nekem mindegyikkel olyan randa, hogy hányinger. Driver csere nem vezetett sehová.
Így aztán maradt a türelem, hogy összeszedi magát, és utána szépen megy.
Lehet, egy másik kártyával minden gond nélkül menne, 'nemtom. Ha lesz másik kártyám megírom, hogy változott-e.
Ennyi.

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Animefox
Itt hol? nem találom

BBird
Köszi a gyors választ! És akkor az aedra a "jóarc"? :-)
JethroHUN
vSyncet kapcsold be a driverba(catalysba-> rakd mindig re. 3D fülön belül van, ha régebbi felületû van)

JethroHUN
Az összes daedra gonosz. Van amelyiknek a küldetése semleges hatású, pl Meridia: kikell takarítani a csúnya necromencer bácsitól a templomát.
DE amúgy nincs karma a játékban (mint oblivion h jó/rossz híred van)
Idáig 1 olyanról tudok ahol van választási lehetõség h a segítesz vagy máshoz viszed a cuccot (mind2 esetben tied, csak eltérõ képességgel)
HA kell a cucc amit ad akkor megcsinálom (többnyire elég vackok)

BBird
Alapláma kérdés:
Honnan lehetne esetleg kideríteni, hogy melyik isten "jó" és melyik "rossz"? Van, ahol zavarban vagyok, amikor egy isten megjelenik és ezt-azt akar. Általában van választásom, hogy "ok, csinálom" vagy "szörnyeteg takarodj". Na de akkor melyik a jó választás, ha az ember a jó oldalon próbál evickélni? :-)
Animefox
Az Antialiasingot meg a másik sampe-j ét kéne állítgatnom az lassít be? a másik beállításnál most minden mediumon van a lenti pipálós részen az objecten kivûl és az FXAA vagy mi a szaron kívül minden pipálva van...

Animefox
Értem és akkor azt hogy darabos a kép és akadozik a játék azt meg kell szokni? Állítgatom az optionban ezt meg azt de változó az eredmény, nagyon csúnyára le kell vinni a konfigot hogy ne akadjon a játék... érthetetlen hiszen egy csomó ennél erõsebb játékom szebben néz ki és fullosan megy...

zorrobomber
Nekem nem lenne esztétikai problémám vele 😊 Ha kevés a ló, márpedig ugye nincs sok, akkor logikus hogy egyszerre több embert húzzon egy. Meg amúgyis, ha Gandalf-nak nem derogált szekérre ülni nekünk egy szavunk se lehet 😊

Hogynézne már ki? 😄
Két harcos full sárkánypáncélban, brutál varázsfegyverekkel zötyög egy otvar szekéren, amit a vörös szemû Shadowmere húz.... 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Fantusz
Nem kell a mamutolást komolyan venni, csak azt próbáltam érzékeltetni, mennyire elcseszett lett a ló, a lovaglás lehetõsége Skyrimben.
A lovak viselkedése az Oblivionban is inkább pitbullra hasonlított, de ott legalább lehetett lovakat látni a többi NPC-nél is.
Lovas katonai járõrök, lovas futárok jöttek-mentek, sõt volt olyan, amikor lovas bandita támadt a karimra (valószínûleg lopta a pacit).

Nem tagadom, én nagyon nem szeretem a lovakat, ez még az Oblivionból áthozott szokás, hogy gyalogosan-poroszkálva kalandozunk.
Lóról harcolni nem lehet, amit még el is tudnék fogadni, de ezek a hátasok, amit lemûvelnek egy csatában - sokszor inkább hátrány, mint elõny.
Tudom, hogy van rá mod, de már annyira megszoktam a talpas életet, hogy nem kell a ló.

zorrobomber
Mammutolás kicsit erõs sztem 😊 Azt már inkább el tudnám képzelni hogy saját szekerem legyen, és akkor a segítõ(k) se maradna le.

Ha Alduin-t kivégzem, akkor megszûnnek a random(?) sárkány felbukkanások?
Fantusz
Lopott ló vissza sétál oda, ahonnan elloptad.
Legjobb közlekedési mód a futás, úgy, ha mégis harcba keveredsz, nincs zavaró tényezõ.
Lóháton kétségtelenül gyorsabban közlekedhetsz, de akkor a kisérõt hanyagold, az nem ülhet lóra (ebben vajon mi a logika?), és ha mégis harcba keveredtek, mod nélkül a lovad is pitbullá változik.
A világból kilógnak a lovak, jobb lett volna, ha mamutháton lehetne közlekedni - azok sem agresszívabbak, és kevesebb sincsen a gyapjas ormányosokból, mint amennyi lovat lehet találni egész Skyrimben.

Abszolut, nem is szépítem, ez szerintem is gáz, hogy ilyenekbõl ennyi van. 😞
zorrobomber
Van fast travel, de csak oda ahol már jártál. Nagyobb városokba pedig némi pénzért szekérrel tudod elvitetni magad. Lovat venni érdemes, mert ha jól tudom a lopott az elkóborol, míg amit megvettél azt mindig követ, pl. fast travel-nél is.

Animefox
És a gyalogláson kívül milyen utazási lehetõségek vannak mert ha a térképre rámegyek nincs quick train vagy valami ilyesmi amivel pikk pakk oda érek. El loptam valami lovat egy helyen de többet nem láttam már...

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch