30713
TES
  • Savaran
    Ha csak a főszálat viszi az ember végig 20 óra alatt, az úgy a játék szellemiségének a legyilkolása! Közvetlenül az első sárkány megölése után amikor először kell a szürkékhez menni, volt úgy hogy azt én 20-as szinten folytattam! Valamint egy érdekesség, ha haladsz a főszállal, de a polgárháborús küldetéseket nem kezded el, akkor kapsz egy rejtett küldetést, mégpedig a szürkék várában egy békekonferenciát, ahol skyrim minden híressége képviselteti magát, persze béke nem lesz de nekünk egyik oldal felé helyeselni kell. Bár következménye szintén nem lesz.
  • Fantusz
    Ez a játék is olyan, mint a hozzá hasonlók: kezdetben nincstelen senki a főhős, akiből félistent lehet nevelni, bár a társadalmi megítélése nem biztos, hogy jobb lesz, egy bizonyos szint elérése után a harcok egyre kevesebb kihívást jelentenek számára.
    Annak nem látom értelmét, hogy célzottan rohanva, menekülve kínlódja végig a harcokat a karakter, amíg nem elég erős a feladathoz.
    Nagyon régen játszottam már a Skyrimmel, nem tudom javításokkal, modokkal, most mit lehet, és mit nem, de kezdetben megvoltak a rejtett titkok a kezdeti gyors fejlődésre.
    Az íjászoknak kimondottan megkönnyítették a kezdést, már a kezdő faluban ott volt egy karakter, akitől lényegében ingyen lehetett íjászatot tanulni, szinte a faluból sem kellett kimozdulni, 50-es szintig feltornázta a mesterlövészetet, a megfelelő perkekkel lényegében már egyenesbe is volt a karakter harci szempontból... igaz közben lépett néhány szintet, de ennek is megvolt a pozitív hatása, jobb felszereléseket lehetett lootolni.
    Nekem úgy rémlik, hogy trénerek nélkül is elég sok szintet meglép a karakter még akkor is, ha a főszálat erőltetett menetben csinálja.
    Mire a faluba beérnek legalább egy szintet lép... elmegy a sárkánykaromért, megtalálja a sárkánykövet, Whiterunnál megöli a sárkányt, felmászik a hegyre, megkeresi a kürtöt, vissza viszi - mindezek közben rengeteget harcol, sunnyog, vagy varázsol, sok lehetősége van, de valamit csinálnia kell, ennek következtében lép szinteket.
    Kezdetben 5 skill fejlődés után szintet léphet, később ez felkúszik, 10, majd 15 skill fejlődés után lehet szintet lépni, ezért az elején érdemes volt oda figyelni a képességek fejlesztésre.
    Nagyon elrontani nem lehet egy karaktert, legfeljebb nehezebbé, vagy könnyebbé lehet tenni az útját, de azért vannak olyan helyek, ahonnan csak akkor szabadulhat, ha legyőzi a bosst a pálya végén, olyan helyre felkészületlenül bemerészkedni merész
  • Mike at home
    köszi
    a sok óra nem próbléma, rengeteg órát szoktam ölni egy játéba :) ha leköt
    a story miatt mentem tovább de már visszatöltöttem
    ma felfedeztem a szekeret, hogy nem kell gyalog menni a messzi településékre
  • Although
    Masteren játszol akkor tipikus Beth játék Edit: Ezt visszavonom mert az F4 lényegesen jobb lett. Elindulsz a sztorival majd elkezded felfedezni a világot, egyszerű questeket csinálsz belépsz egy guildbe, fejlődsz, folytatod a kari fősztorit, de igazából ez csak pár végigjátszás után kristályosodik ki, hogy érdemes kell hozzá egy 50-70 óra. Szóval ez egy felfedezés, mentesz, próbálkozol mentesz. Vásárolsz recepteket, vagy mágia könyveket vagy fejleszted a fegyveredet de legfőképpen, a skill fát. Egyszerűen ennyi az egész. Az összes különbség a szintek között a sebzés meg a hp szint. Nem lesznek okosabbak. Igazán taktikus ellenfél nagyon kevés van. Hacsak nem teszel fel modokat akkor érdekesebb lesz sokkal.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.02.07. 22:45:17
  • Although
    Vagy ha akarsz egy tényleg jó játékkal játszani, ami kicsit DA, kicsit skyrim és kicsit Witcher3, akkor rakd fel az Enderalt ez egy total conversion viszont az tényleg sötét egy játék.
  • Although
    Oké ez nem jött le az első írásodból. Sőt az jött le rohansz. :) Akciójátékosok szoktak de rájöttem, te valószínű nem a második részt ennek szántam, a W3 ellentmond ennek. így viszont inkább érthetetlen a dolog. Marad a rohanás, ami következik a sztori alapú játékokat szereted. Én is. Érdekes, az alap skyrim semmiféle kihívást nem rejtett és rejt ma sem. Masteren sem. A legfelsőt még nem próbáltam, ami 100 feletti értékekre visz, nem érdekel, nem lesz tőle jobb. Ajánlanám Xarian féle requiemet de az már annyira régi, hogy nem futna, és ráadásul veszett nehéz, pusztám grind lenne. Szóval az van nem tudok segíteni. Egy ötletem van ha csak a sztori érdekel, akkor legkönnyebb fokozat. 20-25 óra alatt a végére érsz.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.02.07. 22:33:08
  • Mike at home
    aranyos vagy, feltételezem a jó szándékot (miért ne tenném) de ez most mellé ment.
    Obliviont írtam. volt még Gothic 2-3, Dragon Age, Witcher 1, 3, (2 kimaradt) Fable - amik hirtelen eszembe jutnak és ezek csak az fps/tps-ek az izometrikusokat fel sem sorolom
    Skyrimet tényleg nem ismerem, és a Mororowinddel sem játszottam sokat. Valahogy nem jött be.
    De tudom milyen az amikor valaki mágus vagy harcos. Tudom milyen az amikor az ellenfelek erősek, és el kell őket kerülni vagy kitrükközni. Pl. felmászol valahova.
    Régen sem volt lock, de a Witchernél igen. Igaz a 3-ban már kiszedtük a ritmusra ütést, pedig anno az jó volt.
    Az hogy éppen kik vernek le, csak azért írtam, hogy képben legyetek mennyire erős a karim.
  • Although
    Másrészt igen az Oblivion még nem volt ennyire akciójáték itt sajna mozogni is kell jobban. De nem vészes mert az ellenfelek könnyebbek.
  • Although
    Azt látom az alap problémáid úgy látom egyrészt fogalmad sincs a világ hátteréről. Mi is a skyrim, stb. Ez meglep illetve mégsem a morrowind-ra tett utalásaid alapján.
    Másrészt érthető, vigasztalásként ebbe bele fogsz jönni mindössze egy cseppet nem sokat próbáld beleélni a karakteredbe magad amit játszol. Mágus az pl nem tank, vagy jól páncélozott valami. Képzeld el milyen szeretnél lenni a karakterben csendes gyilkos mérgekkel? Akkor viselkedj úgy. Mágus mint necro? Akkor idéz, Mágus destructionnal. Ez kicsit nehezebb mert lassan fejlődik. Tehát kell még valami pl. társ vagy egyéb megoldás.
    Ez egy primitív játék, csak azért nehéz neked mert még új vagy gondolom a műfajba vagy sose merültél bele. Ez jó lesz kezdetnek, idővel nehezebb dolgok is menni fognak. Talán egy nap a Pillarson fogunk vitatkozni milyen csapat kell ahhoz, hogy ne vérez el. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.02.07. 21:59:54
  • stoppos
    Igen, itt a túlerő fontos szempont. Érdemes felpuhítani őket. Én zombikat használok, vagy elementált.
  • Mike at home
    ez a mérgek jó ötlet, utánaolvasok ennek
  • Mike at home
    én teljesen gyanútlanul kezdtem bele. életemeben nem játszottam a Skyrimmel, csak az Oblivionnal, (Morrowind valahogy nem fogott meg, de az Oblivion igen) és most olcsón meg tudtam venni a steamen.
    már egész az elején eljutsz az első városba, ahol figyelmezteted a jalt, hogy jön a sárkány, és kisvártatva meg is támadja őket a nyugati toronynál egy, amit sikerült megölni (szétnyilazni a toronyból) és onnantól én lettem dragonborn. A 7000 lépcső nem volt nehéz, a jeti volt ellenfél, de melette egyszerüen elszaladtam
    De visszatöltöttem azt a mentést mielőtt hajóra szálltam, ugyanis még azok a skorpió szerű izék is simán megölnek, amikbe a település melett botlottam. és most látom, még rengeteg hely van ezen a kopár hideg helyen.

valaki jött a Witcher-rel. Szerintem a witcher szebb. itt minden baromi nyomasztó, sötét, a város egy falu, kő hátán kő
    ami még zavar az hogy szerencsétlen nem tud mászni, csak pattogok, de legalább nem másznak utánam az ellenfelek mint a rendőrök a GTA V-ben.
    másik ami kellemetlen az a target lock hiánya. simán tudom püfölni a semit mert az elelnfél már máshol van. a witcher ebben a tekintetben jobb
    ami tetszik itt a többféle faj, úgyhogy egy Khajiittal kalandozok, mint anno a Mororowindben is
    már annak is utánaolvvastam, hogyan tudom fejleszteni a pusztakzes harcot.
    de jelenleg éppen a rablóvezér ölt meg
    egyszerüen kifingok ha 3-4-en vannak egyszerre
  • Holaaf
    Mennél később mész oda,annál nehezebb lesz. Általában futok és nem állok le harcolni ha nem feltétlen muszáj, csak a történetre koncentrálok. Igyekszem másokra hagyni a keményebb harcokat, messze-messze el lehet csalni a fontos ellenfeleket.
    Egyébként az útközben felszedett tekercsek és egyebek mindig elégségesek a győzelemhez.
    Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.02.07. 02:12:16
  • Holaaf
    Elhiszem, hogy nehéz elképzelni de egyszerű.
    Nem tudom milyen cheatről beszélsz. Legyőzöd az első sárkányt és visszatérve a herceghez már indulsz is a Szürkeszakállúakhoz és felveszed a küldetést. Ilyenkor amint gyorsutazol mondjuk Fenyvespatakhoz vagy akár Télvárához stb. mindegy, már jönnek is a kultisták. A városi őrök miután végeznek velük, kizsebelem őket. Ezután elolvasva a náluk lévő cetlit már azonnal elérhető a Sárkányszülött kaland.
    Összegyűjtöm és megveszem, majd összekeverem a hozzávalókat(nulla alkímiával is erősek a mérgek), feltankolok(nem árt ha az öltözék is tunningolt, pl. +íjászat csuklóvédő stb.) Indulok.
    A 7. szintet Miraakhoz közel érem el, ebből egykét pont megy a sunnyogásra, a többi pedig az íjászatra. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.02.07. 01:51:13
  • Fantusz
    Ez mind szép és jó, csak üres zsebbel, nulla harci, és kiegészítő (lopakodás, alkímia) képzettséggel, kezdetleges fegyverekkel nehezen tudom elképzelni...
    Arról nem is szólva, hogy cheat nélkül még a küldetést sem lehet aktiválni a játék elején, a főszálat el kell vinni addig, hogy a Szürkeszakállúakat meggyőzd, te van a Sárkányszülött, s addigra már jónéhány szintet lépsz, mire a kultisták felbukkannak, és még a küldetéssort el sem kezdted,
  • Holaaf
    Érdekes, én is mindig ezt csináltam, hogy inkább korán letudtam.
    7. szinten öltem meg Miraakot, a módszerem:
    -Sunnyogós karakter, egy íj sok vesszővel, legalább 6 darab de inkább több a legerősebb egészséget sebző méregből+még ugyanennyi bénító méreg, hogy mindig a földön feküdjön ha lehet.
    -Egypár légiesítés vagy láthatatlanság italocska, hogy sima legyen az odavezető út és nem árthat egy elementál idézés tekercs se.
    Ezután a kinti terepen már jóval könnyebb a helyzet, mert a sárkányokat hátasként használhatod vagy csak simán harcba is hívhatod.
    Egészség sebzése alkímia: Koboldhajtás,Folyami harcoshal,Narancs szitakötő
    Bénítás: Lápigomba tok, Emberhús,Óriáslábujj
  • Savaran
    én 30-as szint alatt szóba sem állok a dragonborn szállal, keményebbek az ellenfelek arra.
  • Madi92
    Úristen, azonnal menj vissza és csinálj meg mindent. Hogy tehettél ilyesmit?
  • Mike at home
    Még új vagyok, csak lvl 7, elkezdtem a dragonborn szálat, már voltam a papoknál, de a kultistákat még nem bírom megölni, ugye nem baj hogy átmentem Solstheim-be úgy, hogy maradt egy csomó küldetés még Windhelm-ben?
  • Mike at home
    pedig jó a witcher
    a 3-ban akkora város van hogy ihaj
    a ló kezelés is jobb benne
    és a történet is érdekes
  • SaGa
    Véletlenül nem Shadowmere a paci neve?
  • stoppos
    Lovat akartam, de csak egy testrészt kaptam.
  • laikuss
    A ló tehet mindenről.
  • stoppos
    A hegyekben összefutottam két trollal, akiket iszonyat nehezen lenyomtam. A ló szerencsére elmenekült. Nézelődem körbe, látom szalad vissza. Gondoltam végre valami értelmes megoldás, nem nekem kell keresgélnem, visszajön. Aha, épp két újabb troll elől menekült. Azóta én sem nagyon viszek lovat sehova.
  • laikuss
    Nekem nem ilyen tapasztalataim vannak. Ezzel a talált lóval medvét, hollóbanyát, stb. kivégeztem.
  • Savaran
    Sajnos tapasztalataim szerint, két farkas már kicsinálja, mire te leszállnál a hátáról, magyarul whiterunból balra az első kanyarnál már megdöglik a drága ló, úgyhogy gyalogosan bandukolok, bár fergetegesen jópofa lovagolni az biztos, de a megszerezhető megidézett ló a dawnguard küldetéseknél sokkal praktikusabb, csak ugye az egy döglött ló és nem néz ki olyan jól mint az élő társa :)
  • laikuss
    Nincs ott, hogy "lop"csak annyi, hogy ló meg a fajtája és nem ment el, legalábbis amíg megöltem egy sárkányt utána ott volt ahol hagytam.
    Utoljára szerkesztette: laikuss, 2017.02.05. 18:21:49
  • genndy
    Nem, azok lopottnak számítanak, ha leszállsz róluk visszamennek az eredeti helyükre (legalábbis megpróbálnak). A városok előtti istállókban lehet venni saját lovat, az mindig veled megy (gyorsutazáskor is).
  • laikuss
    Eddig nem igazán foglalkoztam a lovakkal és mindig találok gazdátlanokat amire fel lehet szállni és használni. Ezeket magamévá tudom tenni valahogy (nem úgy), lehetek a gazdájuk?
  • laikuss
    Igen, ellenség van bőven kint, sőt elég sűrűn találkozok sárkánnyal.
  • joceruza
    Köszönöm!
  • genndy
    Igen. Igen, van már kimondottan ahhoz igazított is.
  • joceruza
    Helló!
    Érdeklődnék. A Skyrim spec editiont lehet moddolni? Magyarítás jó vele?
  • Fantusz
    A respawn 7, vagy 14 játékbéli nap, de nem is a számadat a lényeg, hanem az, hogy akkor működik, ha nem tartózkodsz a szektorban.
    Az tehát nem elég, hogy egy kitakarított barlangba nem lépsz be két hétig, a környéket is el kell hagynod, hogy ott a banditák újra megjelenjenek.
    Elég sok olyan hely van kint a szabadban is, ahol marcona lény, vagy lények ólálkodnak, s ha arra jársz meg is támadnak, s miután kiirtottad őket, a fenti feltételek teljesülésével megjelenik másik ellenség.
    A kibányászott ércek jelentős része emlékeim szerint nem termelődik újra, legalábbis nekem az rémlik, hogy elég sok vasat lehetett találni, de a kitermelés után végleg üres maradt a telér, a ritkán előforduló ében viszont ismét bányászható volt bizonyos idő eltelte után (nagyon nem koncentráltam a bányászatra, kezdetben hasznos, később lehetőség, de elég hamar eljut oda a karakter anyagilag, hogy a szükséges fémeket, érdeket gond nélkül meg tudja vásárolni a kovácstól, ha másképpen nem akkor az enchantolt tőrökkel bizniszelve)
  • coolpet
    Hali,

Ha kinyitottam egy chestet, egy ido mulva nem lesz benne ujra valami?

Pl a banyaszhato ercek is ujratermelodnek egy ido utan.
    Talalkoztam mar respawnolt banditakkal is.

Tudtok idoket mondani mennyi ido alatt termelodnek ujra?

Koszi!
  • rosti
    köszönöm a segítségedet

• Tauri
    Ismét elővettem a játékot, de ezúttal a The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition-t akarom kipróbálni.
    A kérdésem, hogyan tudom modolni a játékot? Ugyanis mikor ingame bejelentkeznék a Bethesda oldalon, kilép a játék...
  • laikuss
    Kipróbáltam az AFT és EFF követő módokat. Ha olyan karakterrel próbálom ki aminek már van két követője is és utánna teszem fel mondjuk az AFT modot akkor a már létező két követőt miért nem rakja a listájába vagy azokat már nem (tudja) kezelni?
  • laikuss
    Olyan nem volt aki eltünt vagy ilyesmi ezért nem értem.
    Ha feltenném az EFF modot akkor gondolom nem lenne gond?
  • Wreck86
    Lehet egyszer felvettél valakit, aztán meghalt valahol?
    Nem rémlik valami? :S
    M.