The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wreck86
Szerintetek a kannibálos küldetésnél vigyem oda a papot és öljem meg, vagy öljem meg a kannibálokat? (kannibalizmus nem favorit😄 )

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Hogyha elfoglalom Winterholdot az Imperial Legionnal akkor is meg lehet venni a házat ott és berendezni?
Korábban nem segíthettem Winterholdot ezért nem ajánlották fel hogy megvegyem.Valami megoldás?

Én is így jártam, mert nem figyeltem és nem adtam oda semmi cuccot, ezért elég nagy szívás volt a küldetés. Én lopakodva csináltam meg, de persze voltak olyan részek, ahol nem lehetett ellopakodni, ott egyszerûen átszaladtam és reménykedtem, hogy nem jönnek utánam az ajtón. Ha már bent vagy az épületben, ahol meg kell szerezni az infót ott már nem olyan gáz, csak hát az egyik õrnél van a csapóajtó kulcsa és én azt kizsebelés útján szereztem meg marha nagy mázli útján. Mentsél nagyon gyakran és csak idõ kérdése, hogy megcsináld
Solid Snake
1:40 <#idiota>
Hát ez sajnos akkor ez alapból kilõve. Mikor visszatértem akkor nem várt ott senki és egyben a játék befejezettnek tekinti a küldetést. Na mindegy
JethroHUN
lv100 Conjurationnal és College of Winterhold tagjaként, az atronach forge-al lehet csinálni radom enchatolt daerdric cuccokat pl.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

ne feledd,ha mágusokat ölsz,azok köpenye és fegyvere is szétkapható
szerintem szinttõl függ,mikortól kerülnek be és akkor is csak ritkásan,de kovácsnál és mindenesnél lesznek..meg ami esik útközben
tobias88
Enchaltolt fegyvereket-páncélokat hol lehet venni, mert az átalam ismert boltokban alig találok, pedig szeretnék párat szétszedni...
JethroHUN
Passz. Még nekem is csak 2es szintû. Pedig 3-4 szó hiányzik összesen.

tobias88
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Meg akartam szerezni a maximum slow time-ot, de nem találom a 3.at. Elvileg Labyrinthian - Hag's End - Korvanjund a 3 rész, de csak kettõt kaptam innen meg egy másik shoutot valamelyiknél. Hibás az uesp.net-es leírás?
JethroHUN
Minek? Novice szinten egy iron sworddal lever mindenkit, ha van dragon soulje 3 db akkor meg unlockoljon vmi sebzõ shoutot, pl a tüzet. Max 2õt fog bármelyik kibírni.

Fantusz
Ez érdekes, mert Proving Honor küldetés után, ha visszatérsz, Vilkas ott áll a lépcsõn az épület elõtt, és a hátsó udvarra vezet egy kis összejövetelre.
Miután a csapat szétoszlik, beszélhetsz a kovácsotokkal, aki ad egy Skyforge fegyvert (választhatsz).
A következõ karrier-feladat elõtt valóban szokott lenni egy "pihentetõ" banditaölés, vagy hasonlóan jelentéktelen megbízás.

Küldetés aktivál - térkép (M) - helyi térkép (L) - és megnézed kire mutat a nyíl

Maximus4
Nem muszáj.Ha minden kötél szakad,konzolos megoldással egy pillanat alatt befejezheti.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Carmang
Az egy dolog, hogy MAJD visszakapja, de MOST nincs nála semmi, és nem tudja megcsinálni a küldit.
Yula: hát így jártál. Kénytelen vagy egy korábbi mentéstõl újra kezdeni...

Count Adyn
amit nem adtál oda Malborn nak, azt Delphine re biztad aki elrakta neked a ládájába, a küldi végén Riverwoodban visszakapsz mindent, nyugi😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Count Adyn
Ulfric bácsi nem dragonborn, egy egyszavas shout-ot meg tud tanulni bármelyik nord röpke pár év meditációval, a dragonborn meg egyszer hallja és már tudja is😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Sziasztok
Segítségeteket kérném!
Az Diplomatic Immunity küldetésnél át kellett volna adnom a felszerelésemet Malbornak, hogy bejussak a partira. Na most a féltve õrzött gyûjteményemet nem mertem rá bízni, így mikor már bent vagyok a partin és kivehetném a cuccaimat a ládából értelemszerûen nincsenek, de nálam sincsenek. Nincs korábbi mentésem, ahol még odaadhatnám a felszerelésemet. Tudtok erre megoldást?
Köszi

http://sopronyi.photoshelter.com

Na ez az, hogy a fõ küldi szállal egyáltalán nem végeztem. Proving honoráriumok küldetésem ott véget szakadt hogy térjek vissza a céhbe
Fantusz
Így nem tudom melyik küldetésrõl van szó, de ha végigcsináltad a guildos karriert (Ysgamor sírja az utolsó helyszín), akkor már csak végtelenített csicska küldetéseket adnak a kör tagjai (Aela, Vikas, Farkas), amival különösebben foglalkozni sem érdemes.
Elég hülyén néz ki, hogy a beosztottak adnak a fõnöknek feladatokat, de ezzel csak annyi volt a cél, hogy ne fogyjon el a küldetés, komolytalan feladatokat adnak.

Amennyiben még a guildos küldetésnek nem értél a végére, akkor is valamelyik "farkas testvér" ad küldetést.

Oké, most már teljesen világos a dolog. <#eljen>
valaki tudna segíteni? Az egyik compainos küldetésnél elakadtam. talk to the companions leaders for work küldetés lenne az. Sehol sem találok róla információt. Céhen belül már mindenkivel beszéltem de csak a szokásos szövegüket mondják. Kivel kell találkoznom?
Fantusz
Nem a legjobb hasonlat, de egy kanári akkor is kanári marad, ha oroszlánketrecbe zárod, egy oroszlánt pedig nem tudsz betuszkolni egy kanári ketrecbe.

Ahogy mondtad: a lelkekre van szükség, azok mérete számít, függetlenül attól, hogy milyen kõbe van bezárva.
Alacsony szinten, amíg nem tudsz mamutokat agyoncsapni, nincs is értelme üres grand köveket cipelni - a petty, lesser, common méretû lelkeket luxus a legnagyobb kõbe zárni.

(Kicsit OFF, de én még anno a Dallasról hallottam azt, hogy mikor nézték a srácok, és vmelyik szereplõ kortyolt a viszkibõl, nekik is inniuk kellett... Egy epizód után mindenki kész volt 😄 )
Calver
ennek a következménye kb az lenne, mint a Black Lagoon ivós játéknak (minden káromkodás egy *korty*), avagy detoxban ébredés... ha italból csak kortyolás lenne, na akkor talán megúszná a kétlábú, de alacsony szinteken abból is... érdekes dolgok lennének. <#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"

Értem, de pont az általad említett "lötyögést" furcsállom. Egy "mini" lélek grand soulstone-ban ezek szerint ugyanannyit jelent, mint egy "maxi" lélek ugyanabban a grand soulstone-ban? (Lötyögés ide vagy oda.)

... most kezdem érteni, bunkó voltam...

A kõ mérete és a benne lévõ lélek mérete az két külön dolog... Tehát gondolom, a kõben lévõ lélek számít csak (tehát ha kicsi a lélek a nagy kõben, akkor a kicsi lélek lesz az "alap", viszont olyan nincs, hogy kicsi kõben legyen nagy lélek).

Köszi, nem kérdeztem semmit 😄
Fantusz
AZt, hogy egy lénynek milyen méretû a lelke, nem a szintjétõl függ, hanem a "lényétõl" - tudom ez hülye megfogalmazás.
Farkas petty méretû lelke belefér a legkisebb lélekkõbe, de ha nincs nálad csak nagyobb, akkor elfoglalja azt.
Egy giant lelkének befogásához minimum greater méretû lélekkõ szükséges, kisebbe nem fér bele - ha nincs greater de van grand, akkor abba belemegy, de "lötyögni fog" (érsd a lélekkõ mérteéhez képest silány leleket tartalmaz)
Mamut lelke grand, kisebb lélekkõbe nem fér bele.

Szabályozni a lélekvadászatot a soul trap használatával tudod - amennyiben nincsenek nálad apró méretû üres lélekkövek, de nagyok igen, és nem szeretnéd, hogy azokba silány lelkek költözzenek, ne csapkodj minden alatas férget soul trap fegyverrel, vagy varázslattal.
Az enchant fejlesztéséhez viszont kellenek a feltöltött "gyakorló kövek", ne sajnáld rá az aranyat, mert megtérül a befektetésed.
Mágusoktól vásárolj össze üres kavicsokat (petty, lesser, common), és gyûjtsd a lelkeket.

Grand mérteû lelket NPC-ktõl lehet legkönnyebben szerezni, ehhez viszont black soul gemekre lesz szükséged, aminek egy sokszor használható formája a Black Star (deadrikus artifact)

(...because Friday and Saturday ARE weekend... Sunday ISN'T!)
Sunday: you have too much drink inside... Try not to drink 😊
Itt van leírás, én is ezt fejtegetem, ráadásul magyar (a többi cikket is olvasd el, ha legalább olyan kezdõ vagy, mint én 😊 ) :
http://elderscrolls.hu/articles/how-to-use-enchant-in-skyrim
1. Weekend: Drink
2. Not weekend: Don't Drink
3. Otherwise: you are alcoholist OR you are abstinent
😊
persze,azt látom,hogy nagyba petty ment meg lesser...de részletesebben,hogy melyik dögnek milyen nagy a lelke..taktikázni,hogy mikor abszorváld és mikor nem😊
Ott van zárójelben mellette, hogy mi van benne. (Ha semmi, akkor üres.) Ez világos, még nekem is 😊 Meg az is, hogy pl. kicsi kõbe nem lehet "nagy" lény lelkét zárni. (Amatõr vagyok, gondolom, ez igaz.) A fordítottját nem értem: nagy kõbe lehet kicsi lelket rakni és pont? Ugyanúgy mûködik, ha egy patkányt rakok a grand soul gembe, mintha egy sárkányt rakok ugyanabba a grand soul gembe?
Fpocok

Parasite Eve 2, best game EVER!

egyáltalán látható valahogy,melyikbe mi került vagy kerülhet?
Újabb kérdés 😊

Olvastam ezt az oldalról, ami amúgy nagyon jó leírás, de itt nem látom az összefüggést. Enchantról van szó.

"Vagyis egy 4-es szintû mókus lelke elfoglalhat egy drága GREATER követ is, amennyiben nem rendelkezünk annál kisebb kõvel. Ha van mondjuk PETTY, akkor abba kerül értelemszerûen. De mondjuk az elõzõleg legyilkolt mókus bosszút esküdõ lvl5-ös anyja már nem fér bele PETTY-be, csak minimum egy LESSER-be, vagy annál nagyobba. Minden lélek a nálunk lévõ - és számára megfelelõ - legkisebb kõbe vándorol."

.

Tehát ha "csak" a legdurvább fajta kövek vannak nálam, azokba is bekerül a legcsóróbb cickányok lelke, egy-egy arányban? Ez nem tûnik logikusnak.
Fantusz
Tamriel történelmébõl érettségizni lehetne, annyira kidolgozták, a játék így sokkal több lett, mint egy szimpla kalandjáték.
Vannak persze ismétlõdések, de az nem hiszem, hogy különösebb gondot okozna.
Egy deadrikus artifact miért ne vészelhetné át az évszázadokat? :-)
Egy nagyhatalmú dunmer család leszármazottai Skyrimben már sokkal kisebb (kb. semmi) jelentõséggel bíró gazdálkodók :-)
Azon meg jót derültem, mikor kiderült, hogy Cicero a Night Mothert szállítja a faládában, bár ez nincs bizonyítva, de jó a sztori.

igen Morrowindos sztorit még amikor Windhelmbe beléptem akkor ott 2 nord vitatkozott egy sötét elf nõvel és akkor amikor kérdezgettem õket megemlítették, hogy észak Morrowindbõl telepedtek le Windhelmben...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

<#eljen>

tehát akkor Redguardok hazája...igen azt kivettem a párbeszédbõl, hogy tartomány méghozzá pont Skyrim szomszédja.

és tulajdonképpen Oblivion pedig maga Cyrodil erre mondtátok, hogy még nagyobb terület volt, mint maga Skyrim, látom is mennyivel, de még Morrowind is jóval nagyobb Skyrimnél...

High rock: errõl most az jutott eszembe, hogy Ulfric Stormcloak véletlenül nem ott ölte meg Elisif férjét a kiáltásával? mivel Ulfric is egy Dragonborn volt nem?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fantusz
A TES sorozatben megjelenõ különbözõ népcsoportok ugyen minden tartományban élnek, de mindegyiknek van egy õsi fészkük, hazájuk.
Oblivion nem egy tartomány, az a daedrák birodalma, mondjuk úgy a pokolsík.
Az Oblivion (mint játék) története Cyrodiil területén zajlik, ami az imerialok, "császáriak" õshazája, akik meghódították egész Tamrielt.
Hammerfell a redguardok õshazája, Morrowind õslakói a dunmerek (sötét elfek), Skyrim a nordok hazája, és még lehetne sorolni.
Persze ez így nem teljesen igaz, a "történelem elõtti" idõkben Cyrodiilban Ayleidek, észekon dwemerek éltek, de õk csak a történelemkönyvekben vannak jelen a játékban (egyenlõre)

Czdano
Köszönöm, ez megoldotta 😊

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

ezt a Hammerfall-t több NPC-nél is láttam megemlítve, hogy ott éltek az is egy ilyen tartomány féle, mint Skyrim, Oblivion...stb?

amúgy én easter eggnek tekintem, mert Hammerfall az egy együttes neve😊

Fantusz
Vannak országok, ahol elég szigorú szabályok vannak a videojátékokkal szemben.
Nagyon sok videojátékban nincsenek gyerekek, vagy ha vannak, akkor sérthetetlenek.
A Fallout3-ban gyerkekre nem lehet támadni, egyszerûen figyelmen kívül hagyja a játék az ilyen irányú próbálkozást.
Az Oblivionban nem voltak gyerekek, ott így ki is zárták az erõszakos lehetõséget.
Skyrimben sem azzal van a gond, hogy gyerkõcök futkosnak az utakon, de amilyen szerepet kaptak - komolyan kell venni a korhatáros figyelmeztetést.

igen, kissé fura volt nekem is, hogy a kis Aventus ennyire önállósította magát és ennyire vad/elmebeteg, hogy egy nevelõ nõt megölet...

itt bizony a fiatal segéd is láthatta, ahogy levágom Grelodot, de hogy még a kölykök is nevettek ezen😄 komolyan nem kicsit betegek ezek a kölykök...

Fantusz
Google: Esbern_Quest_Fix-797-1-0

Fantusz
Neked poénos volt, én inkább bosszankodtam rajta, hogy ilyen akciót skripteltek be.
Az Oblivionban a D.B. küldetések többnyire arról szóltak, hogy csak a célszemély halálozzon el, ne legyenek szemtanúk - rejtõzködni lopakodni kellett, s kivárni a megfelelõ alkalmat.
A Thieves guild tagja egy visszahúzódó társaságot alkottak, lehet, hogy volt sejtésed, néhány NPC-rõl, hogy tagja a tolvajok céhének, de nem tudhattad biztosan. Guild tagként, olyanokról derült ki, hogy õ is céhtag, akirõl nem is gondoltad volna :-)
Riftenben elég elbeszélgetni a városlakókkal, elég sokan elárulják, hogy hová is tartoznak.
Az árvaházi jelenet meg azért bosszant, mert már az ötletet is siralmasnak tartottam, hogy egy gyerek ad megbízást a kivégzésre, de ami utána a szkriptelt jelenetben jött... nincs ez a játék betiltva sehol? :-D

Összességében jó játék a Skyrim (hisz azért játszunk vele), de a Thieves guild, és a Dark Broterhood küldetéseihez nincs hangulatom - indítottam egy wood elfet erre hangolódva, de elég hamar feladtam, inkább a conjurerrel "lovagiaskodtam"
Pedig ez a két szervezet látja el leginkább extrákkal a tagjait, már a csatlakozás után mindkét céh egy-egy full könnyûpáncél szettet ad (nehézpáncélosok gondoskodjanak magukról), érdekesek lennének a küldetéseik, csak a megvalósíthatóság nem tetszett.

most néztem meg Skyrim teljes térképét összvissz 1 hajóroncsot, 1 Dwemer helyet és egy sárkány fejû helyet nem fedeztem fel ezeken kívül mindent bejártam...😊

Czdano
Nincs, a szöveget is gyorsabban írja ki és hamarabb tûnik el...

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Riftenbe még az tetszett, hogy a hátsó kapun nem engedtek be, elsõ kapun is kapuadót kellett volna fizetni, szerencsére a persuade(meggyõzés) képességemnek köszönhetõen nem kellett😄

ez a Bjyrnholf is kapásból egy lopós feladattal bízott meg...

ez a Grelod nem éppen Kind volt, de poén volt, ahogyan a kölykök ha ha ha-tak...meg Dark Brotherhoodnak szolítottak