The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az elsõ verziót terveztem, tehát inkább idézõ mágus, aki a közelkerülõ ellenfelek miatt, illetve az idézett segítõ elhalálozása esetén saját maga küzd meg a sötétséggel. Tehát végülis az tényleg csak kiegészítés lesz, legalábbis magasabb szinten. Az elején lehet, hogy a one-handed fog a leggyorsabban fejlõdni! 😄
Hallgatok én mindenkire, tanácsokat gyûjtök, erre való a fórum. Úgyhogy köszi az ötleteket! 😉
...ja, és hallgass a többiekre, mert én semmit se tudok, csak pofázok <#vigyor2>
Szerintem eleinte told magickára, hogy gond nélkül tudj lényt és fegyót idézni. Az idézett fegyverrel csak "karcold" az ellenfeleidet 😊 , hagyd, hogy inkább a lényed nyírja ki, magyarán legyél eleinte inkább conjurer, fuss el az ellenfelek elõl. Ha pedig már probléma nélkül, egy "manacsíkkal" tudsz két expert lényt és egy fegyót idézni, térj rá a hp és a stamina erõsítésre, mert ezután gyakorlatilag nem lesz szükséged több manára.

(Nagyjából nekem is ez a tervem, csak én light armorban nyomulok. 😊 Hp-re és staminára csak keveset tettem, elsõsorban a túlélés és a teherbírás miatt.)
Fantusz
Kard idézés mellett maradnék, ugyanis az idézett fejsze, és az íj kétkezes fegyver, ha azt tartod a kezedben, nem tudsz varázsolni (nem rosszak azok sem, de az egy másik fejlesztési irány)
Perkeket, amikor csak lehet az idézésre tedd, ha lényeket akarsz idézni, döntsd el, hogy necro, vagy elementál idézõ szeretnél lenni.

Páncélod lehet nehézpáncél, vagy könnyûpáncél, így nem kell az alterationnal veszõdnöd.
Ha elsõsorban mágusnak képzeled a karakteredet, nem kell staminára gyúrni, mert nem õ lesz az aki a mészárosmunka jelentõs részét végzi, csak besegít, lelkeket gyûjt.
Egy közepesen erõs ellenfelet gond nélkül felaprít a kardjával, de egy dwemer centúriohoz nem õ fog odarohanni, hanem a dremoráit küldi elõre, vagy idézi újra, ha szorult helyzetbe került - neki tehát nem fontos a stamina, kell elegendõ mana az idézésekhez, a többi HP.

Másik lehetséges fejlesztés, hogy harcos a karid, aki idéz.
Ritka csodabogár az ilyen, de miért ne lehetne egy idézett fejszével, vagy íjjal hadakozó (daedrikus fegyverek, súlytalanok).
Nekik az idézés a kiegészítõ képesség, staminára HP-ra gyúrnak inkább, és a fegyverhasználat, páncélviselés perkjei mellett a conjuration fegyveres perkjei segítik.

Na még két+egy kérdés 😄

- Az enchant asztalon kívül meg tudom valahol nézni, milyen enchant hatásokat ismerek per pillanat?
- Van valahol leírás arról, hogy milyen páncélrészre, fegyverre, gyûrûre stb. milyen enchantot lehet rakni? Mert az feltûnt, hogy pl. sisakra más kerülhet, mint bakancsra.
- Ha jól gondolom, a következõ magunkra ölthetõ dolgok vannak: sityak/csuklya (azaz fej), páncél/robe (azaz törzs), lábbeli, kézvédõ, egy nyaklánc és egy gyûrû (mind felett). Ez így stimmel?
Aha, sejtettem, hogy akkor mindháromra kell! 😄 Na sebaj, ennyivel is nehezebb lesz egy sima mágus (ahol staminára sose raktam) vagy egy harcos/íjász (ahol meg magickára sose raktam) karakterhez képest! 😊
Általában minél többfelé orientálódsz, annál gyengébb leszel minden téren.

Bound fegyókból többféle van, a sword pl. egykezes, de van kétkezes is, késõbb íj, meg miegymás. Ha bound fegyóval harcolsz, az adott skill (pl. egykezes) ugyanúgy fejlõdik, mintha sima fegyverrel tennéd.

A magickát sztem csak addig fejleszd, amíg meg tudod idézni a dremorát meg a storm atronachot, vagy ha hullákat akarsz, akkor azokból a legerõsebbet. A perkeket is ezekre nyomd rá, vagy az egyik útra, vagy a másikra. És az idézett fegyverekre (bound) mindenképp, ha ilyenekkel akarsz harcolni. Egy perkekkel tuningolt expert idézés nem annyira "drága" magickában, de a végén perk miatt már kettõt is tudsz idézni, ezt nem árt bekalkulálni (2x annyi magicka).

Perkek: nyilván kellenek a conjurationra a fentiek szerint, az adott idézett fegyver típusára, és a nehézpáncélra. A többi meg kb. rajtad áll 😊
Lunki88
Az enyémet dual wieldingre fejlesztettem, így akihez közel tudok kerülni azt hamar levágom, viszont mágus karakterek ellen elég sokat szívok. 😊 Gondolom azért mert kevés a fire,frost,shock ellenállásom.
Van vmi hátránya az idõ múlásának? Ha túl sokat alszok a játékban pl., vagy túl sokat utazok fast travellel a térkép egyik végébõl a másikba?
OK, majd meglesem 😊
Na, ha már így viszonylag egy idõben elõkerült ez a két téma, hogy conjuration meg a health/stamina/magicka szentháromság... akkor megkérdezném, hogy ha mondjuk olyan karit csinálnék, ami ilyen idézõ csatamágus szerûség... idézett fegyverekkel, nehézpáncélban... akkor hogy érdemes elosztani szintlépésnél ezeket a bizonyos pontokat. Ilyenkor kell mindháromra rakni?
Meg ugye ha bound weapon-t használok, akkor nõ az egykezes avagy kétkezes skill is, igaz?
Fantusz
A necro ág is jó, de a kettõ együtt fölösleges, legalábbis én még sosem éreztem szükségét, hogy zombit idézzek.
Thrallokat 100as konjurationnal lehet idézni, de azokról is van véleményem: nem érdemes velük veszõdni.
Megidézésük hosszadalmas, és csak elvileg nem jár le az idejük, nem halhatatlanok (láng thrall ugyannnyit tud, mint a tûz elementál, békeidõben veled marad a végtelenségig, de harcokban...)

Sétálj le a winterholdi egyetem pincéjébe (Midden), és keresd meg az Atronach Forge nevû furcsa oltárt.

Amire szükséged lesz:
1 Ruined Book
1 Void Salts
1 Deathbell
1 Mammoth Tusk

Ezeket a kacatokat tedd az oltár tárolójába, és húzd meg a fogantyút.
Ha minden igaz, ez Sigil Stone nélkül is mûködik:-)
Sikeres akció esetén nézd meg mit küldtek neked Oblivionból (az oltár közepén, az oblivionkapu emblémán)
(Sigil Stone-t majd 90es conjuration skill elérése után tudsz szermányolni)

érdemes egyébként Stamina potikat is gyûjteni dögivel és akkor abszolút nem lesz gondod vele😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

én kétkezes karakterrel vagyok nálam pl elengedhetetlen ahhoz, hogy lecsapjam az ellenfeleket így szinkronban fejlesztem a health-el...amiket kapok gyûrûket, nyakláncokat azok is nagyrészt Stamina és health típusú kedvezmények, pl most van rajtam egy 50%-os health regeneration nyaklánc, régi ebony páncélomra pakoltam Health enchantot, sõt, amig alacsonyabb staminám volt addig a Namira gyûrû és a Stamina regeneration nyaklánc volt rajtam

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Nem értek hozzá, de a staminát fogyasztja az erõs ütés is, amiatt kellhet elsõsorban. Szerintem jó a 300-200, de én amatõr vagyok, sosem volt harcosom, majd megmondják. 😊
Ashtyra
Nem tudja valaki,hogy létezik-e olyan mod vagy ini beállítás,ami mutatja mindkét viselt fegyvert?Ugyanis egyszer történt egy apró hiba és látszott a balta az övemen és a hüvelyébe dugott kard is.Gondolom ha a program képes ezt így megjeleníteni egy hiba folytán,akkor csak létezik mod erre.

Lunki88
Egy harcos karakternél egyébként mennyire fontos a stamina? Azt értem hogy ha kevés akkor hamar kifárad a karakter, de mennyi skill pontot érdemes rá rakni? Jelenleg úgy állok hogy 300 hp 200 stamina. Ez így oké? 😊
Ja, hogy abból van végleges is... Mindegy, nem fogok mindent "kiperkelni" a conjurationban, kell másra is 😊 Meg vagyok elégedve a dremorával és a storm is jó lesz a vélemények alapján.
Sir Quno Jedi
jój az a hullatámasztósdi, csak a végleges kell belõle és máris járkálhatol két hullával folyamatosan

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Köszi a részletezést.
Akkor a hullatámasztgatást békén hagyom, az elementállal ellentétben tetem is kell hozzá, úgyhogy nemigen éri meg.
Ha jól emléxem, nekem is megvan már az Oblivion Binding az idézett kardhoz 😊
A dremorámat nem szoktam vele csapkodni, ellenben egy gyenge lényt megütök, a dremora kinyírja VAGY egy erõset akkor ütök meg, amikor a dremora már majdnem kinyírta, és így plusz egy soul, akár grand is - jó móka 😊
Tényleg, meddig mûködik a soul trap hatás a bound karddal megütött ellenséges lényen?
Spiggannal még nem találkoztam, kíváncsian várom 😊 (20. szintû vagyok, 72 (?) körüli conjurationnal.)
Azt én is észrevettem, hogy újabban a tûzelementált elég könnyen kinyírják az erõsebb lények, ezért is örültem meg a dremora lord idézéses könyvnek Phineas-nál vagy kinél (a conjuration mágus az akadémián). Meg is vettem egybõl, storm elementálra már nem maradt pénz. Korábban is írtátok, hogy a dremora durva, és tényleg megérte a befektetést 😊
Gondolom a storm atronach nálad a "villám" elementál, és nem egy másik lényrõl írtál. A storm amúgy vihart jelent, de gondolom villámokat lõ, ezért egyszerûsítettél. A tûzelementálnak nemcsak az életereje volt kicsit gyengusz, de a tûzlabdái is ritkán találtak célba messzirõl - a storm gyors villámokat lõ?
Fantusz
Idézett lényt irányítani nem tudod, automatikusan támadják az ellent.
Szerintem nincs értelme a necro és az elementál ágat fejleszteni, el kell dönteni melyik a szimpatikus (te már megtetted) is arra rakni a perkeket.
Az idézett fegyver is iszonyat erõs képességekkel ruházható fel, az Oblivion Blinding egyetlen csapással szétoszlat minden idézett lényt.
Igen hasznos tud lenni, mert ezzel az ellenséges idézõk, necromanták lényeit azonnal visszaküldheted a saját síkjukra.
Amire figyelni kell: a saját lényeidre is hatással van, tehát ok nélkül ne üsd meg a dremoráidat, de néhány lény képes a summonjaidat ellend fordítani (Spiggan), s akkor is jól jön az Oblivion blinding - újakat idézel, s azok már nem lesznek megszállva.
A spiggan érdekes lény, képes megszállni a békés lényeket, s azok agresszívvá válnak, mikozben zöldesen csillogú külsõt vesznek fel.
Egy szarvas nem jelent kihívást így sem, de volt már szerencsém két felbõszült, zöldesen csillogó mammuttal, és gianttal (az egész giant tábor) találkozni - nem túl gyakori a spiggan által megszállt lény, inkább csak vicces akciók jellemzik, ilyen az is, amikor a dremoráidba költözik be :-)

Atorm atronach is expert szintû, mint a dremora lord.
Közelharcban erõsebbek, gyorsabbak a dremorák, de a villám elemetálnak van távolsági támadása is, ami sokszor hasznos, és a tûz elementálokkal ellentétben a storm nem egy könnyen leverhetõ lény, általában lejár az idézési idejük, azért oszlanak szét, míg a fire atronach magasabb szinten már rendszeresen "meghal".

A megidézett lényt lehet valahogy irányítani, vagy csak követ, és megtámadja az ellenfeleket? NPC kísérõt nem használok ebben a játékban (majd a következõben), de úgy tudom, utóbbinak lehet szólni, hogy maradjon helyben, támadjon satöbbi.

A dremora lord amúgy nagyon durva (storm atronach egyelõre még nincs nekem, csak fire), óriást meg mammutot is ölettem már vele 😊 Ez, kombinálva a perkkel felerõsített léleklopó bounded sworddal tényleg brutál, szépen telnek a soulstone-ok, amikkel mindenféle tõrt meg gyenge páncélt enchantolok, eladom, nõ az enchant és a pénz is 😊

Van vmi értelme feltámasztgatni a hullákat? Én ezt a dremorát is épp elég erõsnek érzem (és ahogy olvastam, a storm atronach is nagyon jópofa lesz), ráadásul nem kell hozzá tetem sem. Akkor minek erõsítsem a nekromancia jellegû perkeket?
Köszi! Szerencsére még nem raktam fel semmi modot, csak a FOV-t változtattam meg konzolról. Ma ki is próbálom, mennyit gyorsít a Skyboost. Grafikát ugye nem gyengíti, hibákat nem okoz, csak a kód "racionalizálásáról" van szó?
Most így visszagondolva voltak ott bõven biszexuálisok meg homoszexuálisok is. Csak ezzel az elemmel egyáltalán nem foglalkoztam a Fable-ban😊

Jó már beugrott

Calver
pedig "Peter Molyneux elmebeteg babaháza" (avagy Fable) sorozat elsõ részétõl ismert arról, hogy kellõen jóképû karakter után hordákban futnak a homokosok, egyik legrégebbi és legfurcsább "elkövetõ". (mert ugye baromira sok különbség van két teljesen ismeretlen és tulajdonságoktól mentes NPC között, Mr. Molyneux)

sajnos BioWare is átállt erre az elmebajra, csak ott Skyrim-el ellentétben kihagyták a románcolási lehetõség "ki-be kapcsolót" (Amulet of Mara), amibõl Dragon Age 2-ben az lett, h férfi karakterrel nem egyszer vagy inzultálod az egyik csapattársadat, vagy lenyomod a nyelvedet a torkán. <#wilting>

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Dragon Age-ben volt egy-egy csapattag, amelyik azonos nemûekkel is hajlandó volt megosztani a sátrát-ágyát (Leliana - nõ, Zevran - férfi).
A férfi játékosok sokaságát azonban idegesítette Zavran viselkedése (egyéni véleményei, párbeszédpociói voltak a csapattagoknak), egy heteroszexuális játékosnál alapból lehet idegeítõ, ha a saját neme nem szimpla barátként közelít hozzá.

Skyrimben nincs igazán ilyen veszély, mert még az amulettel is egyetlen mondat a flörtölés-házasság, "véletlenül" nem lehet elvenni valakit, erotika meg kb nulla.
Witcherben jelentéktelen, de jópofa dolog volt, hogy lehetett hódítani, és a Dragon Age párbeszédeit is feldobta néhány flörtölõs jelenet (csúcs az Isabella, Zevran, fõhõs trió)
A Skyrimet másért szeretjük :-)

nem láttam még ilyen játékot, amibe ilyesmit beletettek volna😊 Fable 3-mat kitoltam úgy emlékszem ott nem volt ilyen...

Fantusz
Ha neked az meglepetés, hogy sok játékfejlesztõ szerint negatív diszkrimináció lenne, ha a különbözõ nemûek házasságának lehetõségét kizárnák...
Skyrimben nem finomkodnak, minden NPC biszexuális, bár a tartomány történelmében nem találtam arra utalásokat, milyen hagyományok mentén alakult így - ez hosszútávon a nordok kihalását fogja eredményezni, a kiszáradt bérceken száraz homokdûnék születnek gyerekek helyett <#eplus2>

nem is tudtam, hogy van meleg a játékban...rajtam volt az Amulet of Mara, erre beszélnék a Black-Briar meaderyben ezzel a Rethryn sötét elffel és ott volt az a bizonyos párbeszéd, hogy érdeklõdsz-e irántam😄😄 mondom mi a fene össze nem állok egy hím sötét elffel <#eplus2> ha meglepinek csinálták akkor sikerült

köszi, azóta már a Call Dragon shoutot is megkaptam tõle😊

És az egyik kedvenc küldetésem a Book of love lett, jó volt, sokféle helyre el kellett menni.

tobias88
mivel az src a source rövidítése ami maga a forráskód, ezért az nem kell <#lookaround>
Rage47
én is ezt olvastam
Lunki88
Az src mappában lévõ fájlok tudtommal csak azoknak kellenek, akik értenek a programozáshoz és tovább tudják finomítani a kódot, de javíts ki ha tévednék.
Batmanci
Bocs a késlekedésért, de csak most jöttem be a fórumba!
A kettõt egyszerre semmiképp.
A SkyBoost a TESVal továbbfejlesztése, tehát õt kell feltenni.
Innen leszeded. A zipben találsz két mappát. A Bin-bõl bemásolod a két fájlt a Skyrim mappába. Nem a Data-ba!
Az "src"-t ugy ahogy van mappástól, szintén ide, és kész-
Ha megelõztél és felraktad a TESVal-t, akkor mindenképp töröld a Skyrim_dir\Data\SKSE\Plugins\TESVAL.dll-t.
Üdv.

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

JethroHUN
Most tartok Esbernél, azért elég sokat elárul a Bethesdáról, h képtelenek voltak kijavítani a hibát... Ha 1000hsz nincs ezzel kapcsolatban a forumukon akkor 1se...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

egyszerûbb ha fel vesszük a kést az asztalról 😄
tobias88
vagy beállsz egy ajtóba és mindig bezárod, miközben feltolod az életedet
Count Adyn
Na kipróváltam mien Elewen partyja felszerelés nélkül hamár annyian benézték ezt😊 Simán be lehet szaladni a börtön részig ahol az iron amce t felkapva rövidre zárható az a pár õr egy FusRoDah után😊 elsõre ment😛😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Fantusz
Nem volt még imerialom, nem is tudom milyen powerje van, de most az ugrott be, hogy a speech-t minden karakter egyszerûen tudja növelni napi egy alkalommal: adj aranyat egy koldusnak.

Megnéztem, hiába vagyok imperiallal, csak "Voice of the Emperor" powerem van (ez 60 sec-re lenyugtatja a népet), de speechnövelõ nincs.
Fantusz
igen, csak a városból nem lehet, gyorsutazni mert "ellenség van a közelben" (pontosabbn, a városból is elteleportálhatsz, miután a támadókkal végeztél, de az öreg legyen ott melletted)

Értem, csak nem találom a powerek között... Na, mindjárt játszok, aztán megnézem, megvan-e.
Esbernel, ha kiértünk a városból, már lehet gyorsutazni?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Fantusz
Mágia - power - (kijelöl, Y gombbal használ)

A játékban minden fajjal szabadon választható az életpálya, imperialból is lehet jó mágust nevelni, de kezdetben hátrányokkal indul a született mágiahasználókkal szemben (alapvetõen harcos beállítottságú).
A mindent játszó, mindent fejlesztõ karaktertõl óvakodj, ha mágust szeretnél nevelni az imperialodból, döntsd el melyik mágiaiskolára szeretnéd tanítani, és azt fejleszd, a harci képességeit felejtsd el egy idõre.

Fantusz
Nem akarom tele szemetelni a topicot, ha a googleba beírod: Louis Letrush, és képeket keresel, rengeteg bugos verzióban gyönyörködhetsz.

Esbern: ismert a "hadarós" bug, de van rá javítás (bugfix).
Az már nagyobb zûr, hogy ha az öreget magára hagyod meghal.
Vadásznak rá a Thalmorok, az is a küldetés része, hogy védd meg, kisérd Riverwoodba, ha Riftenben magára hagyod, nem jut ki a városból, mellette kell maradni.

Még valami: imperiallal vagyok, és valahol olyat olvastam, hogy napi 1x emelhetik a speechüket 30-cal. De ezt sehol sem találom. ?

Imperialból amúgy lehet jó mágus?
16126-ban tud segíteni vki?
Nekem meg éppenhogy úgy begyorsította (gondolom a 4 giga ram felhasználhatósága miatt a 2 helyett), hogy nagyobb felbontásban is tudtam játszani, mint eddig...
DarkSector
Ehhez érteni kell nem 2 kattintás az egész, amúgy elismerésem fasza kis fun videó lett.
Zene is jó

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"