The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Nagyjából nekem is ez a tervem, csak én light armorban nyomulok. 😊 Hp-re és staminára csak keveset tettem, elsõsorban a túlélés és a teherbírás miatt.)
Perkeket, amikor csak lehet az idézésre tedd, ha lényeket akarsz idézni, döntsd el, hogy necro, vagy elementál idézõ szeretnél lenni.
Páncélod lehet nehézpáncél, vagy könnyûpáncél, így nem kell az alterationnal veszõdnöd.
Ha elsõsorban mágusnak képzeled a karakteredet, nem kell staminára gyúrni, mert nem õ lesz az aki a mészárosmunka jelentõs részét végzi, csak besegít, lelkeket gyûjt.
Egy közepesen erõs ellenfelet gond nélkül felaprít a kardjával, de egy dwemer centúriohoz nem õ fog odarohanni, hanem a dremoráit küldi elõre, vagy idézi újra, ha szorult helyzetbe került - neki tehát nem fontos a stamina, kell elegendõ mana az idézésekhez, a többi HP.
Másik lehetséges fejlesztés, hogy harcos a karid, aki idéz.
Ritka csodabogár az ilyen, de miért ne lehetne egy idézett fejszével, vagy íjjal hadakozó (daedrikus fegyverek, súlytalanok).
Nekik az idézés a kiegészítõ képesség, staminára HP-ra gyúrnak inkább, és a fegyverhasználat, páncélviselés perkjei mellett a conjuration fegyveres perkjei segítik.
- Az enchant asztalon kívül meg tudom valahol nézni, milyen enchant hatásokat ismerek per pillanat?
- Van valahol leírás arról, hogy milyen páncélrészre, fegyverre, gyûrûre stb. milyen enchantot lehet rakni? Mert az feltûnt, hogy pl. sisakra más kerülhet, mint bakancsra.
- Ha jól gondolom, a következõ magunkra ölthetõ dolgok vannak: sityak/csuklya (azaz fej), páncél/robe (azaz törzs), lábbeli, kézvédõ, egy nyaklánc és egy gyûrû (mind felett). Ez így stimmel?
Bound fegyókból többféle van, a sword pl. egykezes, de van kétkezes is, késõbb íj, meg miegymás. Ha bound fegyóval harcolsz, az adott skill (pl. egykezes) ugyanúgy fejlõdik, mintha sima fegyverrel tennéd.
A magickát sztem csak addig fejleszd, amíg meg tudod idézni a dremorát meg a storm atronachot, vagy ha hullákat akarsz, akkor azokból a legerõsebbet. A perkeket is ezekre nyomd rá, vagy az egyik útra, vagy a másikra. És az idézett fegyverekre (bound) mindenképp, ha ilyenekkel akarsz harcolni. Egy perkekkel tuningolt expert idézés nem annyira "drága" magickában, de a végén perk miatt már kettõt is tudsz idézni, ezt nem árt bekalkulálni (2x annyi magicka).
Perkek: nyilván kellenek a conjurationra a fentiek szerint, az adott idézett fegyver típusára, és a nehézpáncélra. A többi meg kb. rajtad áll 😊
Meg ugye ha bound weapon-t használok, akkor nõ az egykezes avagy kétkezes skill is, igaz?
Thrallokat 100as konjurationnal lehet idézni, de azokról is van véleményem: nem érdemes velük veszõdni.
Megidézésük hosszadalmas, és csak elvileg nem jár le az idejük, nem halhatatlanok (láng thrall ugyannnyit tud, mint a tûz elementál, békeidõben veled marad a végtelenségig, de harcokban...)
Sétálj le a winterholdi egyetem pincéjébe (Midden), és keresd meg az Atronach Forge nevû furcsa oltárt.
Amire szükséged lesz:
1 Ruined Book
1 Void Salts
1 Deathbell
1 Mammoth Tusk
Ezeket a kacatokat tedd az oltár tárolójába, és húzd meg a fogantyút.
Ha minden igaz, ez Sigil Stone nélkül is mûködik:-)
Sikeres akció esetén nézd meg mit küldtek neked Oblivionból (az oltár közepén, az oblivionkapu emblémán)
(Sigil Stone-t majd 90es conjuration skill elérése után tudsz szermányolni)
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Akkor a hullatámasztgatást békén hagyom, az elementállal ellentétben tetem is kell hozzá, úgyhogy nemigen éri meg.
Ha jól emléxem, nekem is megvan már az Oblivion Binding az idézett kardhoz 😊
A dremorámat nem szoktam vele csapkodni, ellenben egy gyenge lényt megütök, a dremora kinyírja VAGY egy erõset akkor ütök meg, amikor a dremora már majdnem kinyírta, és így plusz egy soul, akár grand is - jó móka 😊
Tényleg, meddig mûködik a soul trap hatás a bound karddal megütött ellenséges lényen?
Spiggannal még nem találkoztam, kíváncsian várom 😊 (20. szintû vagyok, 72 (?) körüli conjurationnal.)
Azt én is észrevettem, hogy újabban a tûzelementált elég könnyen kinyírják az erõsebb lények, ezért is örültem meg a dremora lord idézéses könyvnek Phineas-nál vagy kinél (a conjuration mágus az akadémián). Meg is vettem egybõl, storm elementálra már nem maradt pénz. Korábban is írtátok, hogy a dremora durva, és tényleg megérte a befektetést 😊
Gondolom a storm atronach nálad a "villám" elementál, és nem egy másik lényrõl írtál. A storm amúgy vihart jelent, de gondolom villámokat lõ, ezért egyszerûsítettél. A tûzelementálnak nemcsak az életereje volt kicsit gyengusz, de a tûzlabdái is ritkán találtak célba messzirõl - a storm gyors villámokat lõ?
Szerintem nincs értelme a necro és az elementál ágat fejleszteni, el kell dönteni melyik a szimpatikus (te már megtetted) is arra rakni a perkeket.
Az idézett fegyver is iszonyat erõs képességekkel ruházható fel, az Oblivion Blinding egyetlen csapással szétoszlat minden idézett lényt.
Igen hasznos tud lenni, mert ezzel az ellenséges idézõk, necromanták lényeit azonnal visszaküldheted a saját síkjukra.
Amire figyelni kell: a saját lényeidre is hatással van, tehát ok nélkül ne üsd meg a dremoráidat, de néhány lény képes a summonjaidat ellend fordítani (Spiggan), s akkor is jól jön az Oblivion blinding - újakat idézel, s azok már nem lesznek megszállva.
A spiggan érdekes lény, képes megszállni a békés lényeket, s azok agresszívvá válnak, mikozben zöldesen csillogú külsõt vesznek fel.
Egy szarvas nem jelent kihívást így sem, de volt már szerencsém két felbõszült, zöldesen csillogó mammuttal, és gianttal (az egész giant tábor) találkozni - nem túl gyakori a spiggan által megszállt lény, inkább csak vicces akciók jellemzik, ilyen az is, amikor a dremoráidba költözik be :-)
Atorm atronach is expert szintû, mint a dremora lord.
Közelharcban erõsebbek, gyorsabbak a dremorák, de a villám elemetálnak van távolsági támadása is, ami sokszor hasznos, és a tûz elementálokkal ellentétben a storm nem egy könnyen leverhetõ lény, általában lejár az idézési idejük, azért oszlanak szét, míg a fire atronach magasabb szinten már rendszeresen "meghal".
A dremora lord amúgy nagyon durva (storm atronach egyelõre még nincs nekem, csak fire), óriást meg mammutot is ölettem már vele 😊 Ez, kombinálva a perkkel felerõsített léleklopó bounded sworddal tényleg brutál, szépen telnek a soulstone-ok, amikkel mindenféle tõrt meg gyenge páncélt enchantolok, eladom, nõ az enchant és a pénz is 😊
Van vmi értelme feltámasztgatni a hullákat? Én ezt a dremorát is épp elég erõsnek érzem (és ahogy olvastam, a storm atronach is nagyon jópofa lesz), ráadásul nem kell hozzá tetem sem. Akkor minek erõsítsem a nekromancia jellegû perkeket?
Jó már beugrott
sajnos BioWare is átállt erre az elmebajra, csak ott Skyrim-el ellentétben kihagyták a románcolási lehetõség "ki-be kapcsolót" (Amulet of Mara), amibõl Dragon Age 2-ben az lett, h férfi karakterrel nem egyszer vagy inzultálod az egyik csapattársadat, vagy lenyomod a nyelvedet a torkán. <#wilting>#wilting>
"The trees move. Do you not see it?"
A férfi játékosok sokaságát azonban idegesítette Zavran viselkedése (egyéni véleményei, párbeszédpociói voltak a csapattagoknak), egy heteroszexuális játékosnál alapból lehet idegeítõ, ha a saját neme nem szimpla barátként közelít hozzá.
Skyrimben nincs igazán ilyen veszély, mert még az amulettel is egyetlen mondat a flörtölés-házasság, "véletlenül" nem lehet elvenni valakit, erotika meg kb nulla.
Witcherben jelentéktelen, de jópofa dolog volt, hogy lehetett hódítani, és a Dragon Age párbeszédeit is feldobta néhány flörtölõs jelenet (csúcs az Isabella, Zevran, fõhõs trió)
A Skyrimet másért szeretjük :-)
Skyrimben nem finomkodnak, minden NPC biszexuális, bár a tartomány történelmében nem találtam arra utalásokat, milyen hagyományok mentén alakult így - ez hosszútávon a nordok kihalását fogja eredményezni, a kiszáradt bérceken száraz homokdûnék születnek gyerekek helyett <#eplus2>#eplus2>
És az egyik kedvenc küldetésem a Book of love lett, jó volt, sokféle helyre el kellett menni.
A kettõt egyszerre semmiképp.
A SkyBoost a TESVal továbbfejlesztése, tehát õt kell feltenni.
Innen leszeded. A zipben találsz két mappát. A Bin-bõl bemásolod a két fájlt a Skyrim mappába. Nem a Data-ba!
Az "src"-t ugy ahogy van mappástól, szintén ide, és kész-
Ha megelõztél és felraktad a TESVal-t, akkor mindenképp töröld a Skyrim_dir\Data\SKSE\Plugins\TESVAL.dll-t.
Üdv.
\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
A játékban minden fajjal szabadon választható az életpálya, imperialból is lehet jó mágust nevelni, de kezdetben hátrányokkal indul a született mágiahasználókkal szemben (alapvetõen harcos beállítottságú).
A mindent játszó, mindent fejlesztõ karaktertõl óvakodj, ha mágust szeretnél nevelni az imperialodból, döntsd el melyik mágiaiskolára szeretnéd tanítani, és azt fejleszd, a harci képességeit felejtsd el egy idõre.
Esbern: ismert a "hadarós" bug, de van rá javítás (bugfix).
Az már nagyobb zûr, hogy ha az öreget magára hagyod meghal.
Vadásznak rá a Thalmorok, az is a küldetés része, hogy védd meg, kisérd Riverwoodba, ha Riftenben magára hagyod, nem jut ki a városból, mellette kell maradni.
Imperialból amúgy lehet jó mágus?
Zene is jó
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"