The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze ha kihívást akarsz csakis masteremn told. Úgy meg tudják szorongatni a tököd itt-ott, fõleg a varázslók...<#bdead>
Ennyi...
De még az alchemy is elég erõs lehet, ha jól használja a játékos... +20 - +30 egy skillhez nem gyenge 😊 +30-cal blacksmithelni, enchantolni, harcolni, durva potik, mérgek ésatöbbi - szóval még ebben is van lehetõség, ha ügyes az ember 😄

Marad a lockpicking, speechcraft és pickpocket, ezekkel csak a pénzed nõ ill. speech-csel több lehetõséged van a questekben.
Igen meg kurva hülyének is kell lenni ezek mellett, mivel bõven a fák feléig se kell rakni némelyik esetben ahhoz h félisten legyél. Csak példa: elég egy sima nord páncél - amiben a videókban feszít az öcskös - na most fejbõl nem tudom mennyi skill kell hozzá h tudd fejleszteni, kécccer is, de tuti h nem 80, de ne mis 50. Na most ha abban mászkálsz végig a játékon, szépen kúszik majd a heavy armorod a 100as skill felé, ergo faszául megnõ a páncélod armorja, pláne ha Nem vagy kurva hülye ahogy írtam, és még fel is feljlesztetted mert miért ne. Az egykezes kétkezesed is szépen fejlõdik mert rpg hû vagy és csak azt használod, meg fejleszted azt is. Tehát ha csak a fõküldit és csak a fõ-mellékküldiket csinálod is eljutsz kb level 35ig tuti, addigra pedig így félisten leszel ahogy leírtam. Pláne ha közbe még nyomatod természetesen az egyéb okosságokra a perkeket.

Csak annyit akartam ezzel, hogy ha síkhülye valaki a játékhoz, akkor nem lesz Hercules lehet h lvl50 felett sem, ha odafigyelsz meg konyítassz valamit, akkor akár 30-35ös szinten is már verhetetlen tudsz lenni. De azt mindenképp aláírom amit pecaboy írt alant, szval törõdj bele, úgyis Egy Kiba* Isten leszel 😄
Inkább azokat említem, amiket szerintem gond nélkül fejleszthetsz akármeddig, anélkül, hogy túl erõs lennél a végére.

- Lockpicking (totál értelmetlen skill és perkek, úgyis kinyitsz bármit, ha van elég tolvajkulcsod)
- Pickpocket
- Alchemy
- Speechcraft

Hát nagyjából ennyi 😄 A többi, ha jól használod és kihasználod, erõssé tesz.

Ha nem akarsz "félisten" lenni, akkor a "skillfák" végén lévõ perkeket egyszerûen ne vedd meg, tegyél másik ágra vagy tartalékold. Mondjuk amelyikhez 80+ skill kell, arra ne tegyél.
JethroHUN
UESP-en kellene megnézni. Ott minden questhez le van írva bugfix.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Még este feltettem egy kérdést, miszerint van az a küldi amikor Keshnek a khajiitnak kell vinni összetevõket, és nekem nem ugrik fel az a válaszlehetõség h megvannak. Másnak is történt ilyen? Jah igen, és már többször is mentem hozzá a cuccokkal, el is vette valahogy mert megnéztem pickpockettel és nála voltak.. elvettem, azután se kellett neki. Ötlet?
Nem, csak viccelek, attól függ milyen tagot indítottál. De egyébként annyi tényleg igaz, hogyha maxra fejleszted a hozzávaló perk-fákat, akkor bizony beléphetsz az Istenek kapuján mint Hercules 😊
A conjuration ágat ne válaszd, vagy legalábbis ne maxold ki, vagy ha kimaxolod, ne használd <#vigyor3>
Akkor semmit ne fejlessz 😄
Melyek azok a skillek/perkek amiket nem szabad fejleszteni, ha halandó (nem félisten) kari a cél?

Igen tudom, értsétek jól 😊 A lényeg a mondanivalón volt
Én sem panaszkodom végülis, ez csak ötlet. Am a fejlõdés úgy van ahogy írod.
Az npc egyébként "értelmes", nemjátékos karaktereket jelent, az ellenfelek/szörnyek jó része nem tartozik ide, hogy kukacoskodjak kicsit <#vigyor2>
Úgy tudom, a gyengébb ellenfelek, mint farkas, bandita és társai, jóval 50 alatt megállnak a fejlõdésben (bandita talán 25-30 körül), a sárkányok fejlõdnek 50-ig. És ez így van jól. Abban igazad lehet, hogy a sárkányok fejlõdhetnének a végtelenségig, elvégre õk lennének a legdurvább ellenfelek, vagy mi 😊 (A bossokat leszámítva persze.)

De egyébként is biztosan lesz majd "nehezítõ/szintemelõ mod", akinek erre van igénye. Én a játék mostani rendszerével elégedett vagyok <#pias>
Írtam is h le leszek hurrogva. Kérlek nézd el, és más is. Én mindenféle játékkal játszok, nem feltétlenül nézem a hitelességét. Szerepjáték OK. És aláírom, a legkomolyabb játék amivel valaha játszottam, ennél jobban még egy se kötött le. De pont írtam h nekem nem célom, h a te assasinodat kimaxolva, vígan agyonverjek mindenkit, mert már fullosak a hozzá való skillek. Mert én még játszani szeretnék, nem untam meg, és bizony ha az én fullos assasinommal kalandoznék, kurvára semmi nehézség nem lenne. Az én harcos redguardomnak meg aztán pláne nem. A másik meg igen, ha valósághûségrõl beszélünk, akkor hagyjunk is fel a játékokkal, mert sosem lesznek igazán realisztikusak, mivel lehetetlen. Be kell érnünk a kompromisszumokkal, h a játék keretek közé szorul. Mint ahogy azt is hogy egy ilyen hosszú játék során bizony mindig is lesznek itt-ott bugok. Ez van, nem lehet kiküszöbölni.
Én is hiányolom belõle jó sok dolgot, ha már az ellenfelek erõsségérõl van szó, szerintem pl a sárkányok nyugodtan fejlõdhetnének velünk, mert igenis ha összefutok eggyel, akkor az legyen már kihívás, szoptassa szét a számat, igyam meg potícióimnak a felét mire meg tudom ölni stb...

Egyébként 50-es szintnél tovább nem fejlõdnek az npck, csak egy-egy adott karakternek meg van h level x, de farkasok, banditák, sárkányok 50nél megállnak. Pont
Megfelelõ nyersanyag és soulgemek nélkül? Lecsap az elsõ farkas.
😄
JethroHUN
Jó vicc <#wink> maxos smithing és enchanttal, épphogy ellenfeled nem lesz <#nevetes1>

Count Adyn
Akinek kihívás kell az húzza fel elõször a smithing/enchanting/alchemy hármast békés gyûjtögetéssel aztán induljon kalandozni és megkapja a nehézséget😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Így van. Amikor "valósághûségrõl" beszéltem, nyilván nem mindenre értettem, sok területen muszáj elvonatkoztatni (eleve ez egy fantasy játék, mágiával és hasonlókkal), de csak logikusan. És a játékélmény is fontos, meg a logikus felépítettség is. Ha minden veled együtt fejlõdik, lõttek mindkettõnek, egyedül a nehézség maradna stabil.
PrasCo
Jó, azért valósághûségrõl beszélni egy olyan játékban, ahol a nõk egy szál szõrme "topban" mennek harcolni, enyhén szólva... 😄 A forsworn esetében legalább szokásjogi indoklása lehet a hülyeségüknek, a banditáknál az sem. Nem mintha ez a legkevésbé is zavarna engem, csak na.
Viszont abban tényleg semmi logika nem lenne, ha minden veled együtt erõsödne. Ha eltekintek az eleve erõsebb ellenfelekhez történõ felzárkózástól, akkor az egész fejlõdés értelmét vesztené, fölösleges lenne, hiszen hozzád viszonyítva minden úgyis stagnál.
hát..36-37es karival,mikor már óriást és mammutot is tudok verni..biz' mondom mentem egy helyre,ahol már sárkányt is vertem..és került oda megint egy..csak a közelében fedeztem fel,hogy ez másik és bizony is is purcintott rendesen...szóval ez a kihívás hiánya sarkított erõsen szerintem is..
És azért kicsit érdekes lenne, ha a játék végére egy bandita vagy egy farkas ugyanolyan erõs lenne, mint egy boss ellenfél. Semmi logika nem lenne benne, a valósághûség nullára csökkenne.
Hasonló a véleményem nekem is. A Morrowindet pont azért hagytam abba, mert sz*r volt a fejlõdési rendszere és mert az ellenfelek velem együtt erõsödtek, a legutolsó patkány is. Ez a rész viszont nagyon jó. Kiegyensúlyozott a fejlõdési rendszere (jó, mondjuk a conju túl erõs lett, de maga a szisztéma jó), és az ellenfelek is erõsödnek, de csak egy határig. Az általad említett "erõsebb verziók" is jó ötlet.

Nehogy már egy 50-60. szintû "félistennek" daedricben, a legtápabb fegyverekkel és varázslatokkal gondot okozzon néhány komisz bandita vagy farkas...

Akinek kihívás kell, az öltözzön szerényebb cuccokba. Probléma megoldva.

Én sem értem, mi a gond. Ha valakinek realizmus kell: törõdjön bele, hogy az elérhetõ legdurvább felszereléssel, skillekkel és perkekkel ledarálja az ellenfeleket, mert ez a reális. Akinek játékélmény kell: hordjon gyengébb felszerelést.
JethroHUN
Akkor pedig grindelést raktak volna a játékba. Nem minden játékos alapos, nem mindenki felfedez, questeket keresgél. Hanem azt csinálja ami a journalban van. A fõküldetést. Azt meg ne állítsa már senki h a legelsõ sárkány, nem 1 hiteli expert/master szinten (a fõküldiben)Lv20as karival lehet biztonsággal neki menni.

Más, a ellenfelek is szintezve vannak. Nem mind igazodik a karid szintjéhez. Hanem erõsebb verziók kerülnek elõ. És már megint csak nem értem a problémátokat, lv40es kari nehogy már egálba legyen egy lv4-5ös bandittal.

enlightened: Az elõzõ rész neked megfelelt nehézségben? aham... random bandita full daedrikben elver. Tényleg tök jó.

tobias88
Nem, az jó lett volna, hogy 30-40es szintig menekülsz a sárkányok elöl és kevés is lenne addig belõlük, aztán elõjönnek valahonnan és akkor kellene harcolni velük
enlightened
Ha már így mondod, az nem lenne rossz. Valszeg másnak is eszébe jutott ez már nem csak nekem és lesz mod is hozzá, mint ahogy az elõzõ részhez is.

JethroHUN
Hagyjuk, reménytelen vagy. Akk menj vissza BGzni me' a nehéz.
Nem értem mi a gondod a nehézséggel... nálad az a kihívás h level100as karidat 200 óra játék után is megöli 1 hitbõl egy skeever vagy mi? Mert már egyáltalán nem értem mi a problémád.

enlightened
Jó persze, magamnak én is ki tudok találni nehezítést, de ha a játék nem tartatja be velem, akkor semmi értelme. Az nem szerepjátszás, hogy az egykezes harcosommal, elkezdek sneakelni, meg kimegyek íjjal, csak hogy nehéz legyen. Az életben sem ért mindenki mindenhez. El lehet biztos lenni a játékkal, de egy szerepjáték én szeretek szerepjátszani és ha valamilyen skillt megtanultam benne akkor azt használni. Ha indítottam egy assassin karaktert, akkor nyilván nem fogok varázsolgatni 40-es szint fölött, mert már nincs kihívás.

Bevezethetsz pár saját szabályt. Pl új karakter indítása halál esetén <#bdead>
Teljesen egyet értek! Nekem is 62es a karim, de egy szóbarlanghoz közeledve forsworn táborba akadtam, és az a csupasz dög a birarheart nekemjött és mire észbekaptam már konyec volt 😮 Baszki mondom, érnek még meglepetések. Annyi h ha fullos szerókkal mennék akkor tuti nem lenne akadály elõttem, de pont ez a szép az egészben, h akadályokat állítok magamnak. Most már úgy fejlõdök h olyat használok amit eddig nem. Tudom, übertápRPGsek most melegebb éghajlatra kívánnak, de nekem az a célom h megszerezzem az összes shoutot, megcsináljam az összes feladatot ami nem végtelenített, felfedezzem az összes felfedezhetõ helyet, és kimaxoljam a karimat, persze úgy, hogy élvezetes maradjon. Igen kicsit monoton már néha, de még bõven van feladatom, a guildok feladatait még alig kezdtem el, a fõszál is a felénél tart, szval kalandozgatok, próbálgatom a dolgokat, és még egyáltalán nem untam meg. 140 órát raktam bele eddig. És záró gondolatnak megerõsítem a gondolatod ismét, h igenis kiba magas szinten is van kihívás ha úgy alakítja magának a karakter. Attól h van 300at védõ dedra cuccom, és 180at sebzõ egykezeseim, attól most 45öt sebzõ kétkezessel, és üres dragonscale páncéllal (150 arm) megyek. Néha íjazok, néha destruction, pickpocket most a Tolvaj céh miatt. Egy so mint száz, rohadt élvezetes játék.
JethroHUN
Te mirõl beszélsz? Mi az h abba kell hagyniuk 35ös szinten... Már nem azért de master szinten lv50es karimat forsworn birarheart ill. dragur deathlord, megtudja ölni elég gyorsan. Mivel 1v4-5be kell menni ellenük esélytelen egyedül. Ha csak 3an vannak, az okés, de több ellen kell használnom a sanguine roset. Más, a legerõsebb mágusok, is kemény megtudnak sebezni hiába 50% magic resi mellett.
Szóval hagyjuk már h ja nem játszom tovább, mer nem elég nehéz. Ha maxos sneak karival, vagy 1000 armoros warival mész, úgy értem. Inkább balance problem van itt-ott.

tobias88
hát igen, már az is elég lenne, ha a riadóztatás után csak akkor nyugodnának meg, ha nem sérült meg senki
enlightened
Sziasztok!

Nem lehet tudni, hogy mikor jön a nehézség szint emelõ mod? Lévén már 2012 van és eléggé problémás sokaknak hogy 35 ös szinten abba kell hagyniuk.

Ezt most találtam. Bocs ha már volt, de én szénné röhögtem magam rajta. És (sajnos) annyira igaz a játékra.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

sziasztok!
a print screen-es képeket hová menti a progi? eredeti steames skyrimem van.

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

Neki mindenképp annyi, azt hiszem. Nincs hozzá kapcsolódó küldi. De javítsatok ki ha tévedek.
Amikor belépünk Solitudeba elõször akkor végeznek ki egy tagot aki segített Ulfricknak megszökni.
Mivel én a stormcloack oldalon harcolok lesz olyan misszió amikor õt kell megmenteni vagy más mód van rá hogy ne haljon meg? 😊

Maximus4
Ezt se tanították meg gyerekkorába pislogni😛

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Wreck86
Legújabb forever alone dal? 😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Újat nem mondott. Ez alapján, ha jól értem, nincs olyan billentyû(kombináció), amivel pl. egy varázslatot egybõl a jobb kézbe lehetne rakni. Na mindegy, végül is a favorites->jobbklikk megoldás se rossz. (Én direkt jobb gombra állítottam a jobb kezet és balra a balt, szerintem több logika van benne. 😊 )
Úristen 😄 Aki ilyet csinál az mennyire lehet függõ amúgy...? 😄
Solid Snake
Ha már péntek
<#hehe>
köcce!
Szép lassan jutnak eszembe a dolgok.
So, van az a küldi h Kesh-nek kell vinni a 4 összetevõt h kotyvasszon valamit. És amikor odaállítok neki - akármikor is legyen az, és már kb 10x próbálkoztam, azóta pang az a q - szval baszik feljönni az az opció h itt van a retked meg a répád. Csak azt dobja fel h beszéljen arról a Pereira istenrõl vagy ki a rák az. Valaki valami? Kéne az a cucc amit majd a q végén kapok, na meg bassza a csõröm az is h nem tudom kihúzni a listából végre.
Én is kérdeznék.

- Küldetések. Ugye a journalban vannak "nevesített" küldetések, meg van olyan, hogy "Miscellaneous", azaz "Egyéb". Mi a két típus közt a különbség, mi alapján sorolja be ezeket a játék ide vagy oda? Csak azért kérdem, mert van csomó misc küldetésem meg csomó nevesített is, és érdekelne, hogy melyiket érdemesebb csinálnom. Misc küldiknél pedig sokszor nem is értem, ki adta, mikor, mert annyi van belõle 😊 Meg gondolom ezen belül vannak ismétlõdõ és/vagy random küldik is, ilyeneket végképp nem akarok csinálni.

- Bal kéz, jobb kéz. Azt értem, hogy 1-9-ig lehet a kedvenceket billentyûkhöz rendelni, de ilyenkor automatikusan csak a bal kéz fegyverét változtatja meg. Pl. van x varázslat, benyomom a 2-eshez rendelt varázslatot, de csak a bal kezem fogja ezt használni. Ha benyomom még egyszer, akkor a jobb kéz IS. Hogyan lehet elérni, hogy egybõl a jobb kéz "tartsa" az adott fegyvert? Avagy be lehet-e állítani "szetteket", pl. adott pajzs bal kézben, adott fegyó jobb kézben (vagy x varázslat bal kézben, y jobb kézben), egy gombnyomásra?
Ezez. Zsírkaraj, köszi 😊
Solid Snake