The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Engem sem különösebben izgatnak az íjak, de rohadt sok idétlen és értelmetlen MOD van, ez viszont ahogy elnéztem jól van megcsinálva, 50 nyílvesszõt lehet kapni ha megvannak a hozzávalók, és azok is kb arányosan vannak megadva hozzá, szval érdekelne.
Solid Snake
Én már 50 felett vagyok bõven, nem mondom meg pontosan mennyi mert le leszek hurrogva, de még engem is ér meglepetés, na persze csak úgy hogy nem maxos páncéllal meg fegyverrel nyomulok, annak ellenére h megtehetném.
Passz, én nemrég óta játszok, az íjak-nyilak eddig nem nagyon érdekeltek (bár kétségkívül hatásosak).
De annak azért vannak hátrányai is... A light és heavy armor skilleken belül több olyan perk is van, ami csak "csak light" illetve "csak heavy" viselt páncélra érvényes.
Neve is van? 😊
Nyilvesszõkészítés csak moddal.
Valaki help pls. Azt a MOD-ot keresem, amelyikkel a térképet megnyitva totál be lehet nagyítani. Valamint olvastam meg láttam vidit is a nyílvesszõ-készítésrõl. Az csak MOD-dal van vagy alaphangon a játékban??
Jól érted
Solid Snake
<#pias>
Ez k* jó <#eplus2><#boxer>
De jól értem, hogy ezt lehet úgy is, hogy könnyûpáncélban van valaki, csak a karvédõ nehézpáncél?
Calver
miért írtam volna hülyeséget? nézd meg UESP-n, Daedric kesztyûk pontosan 18-al növelik meg a sebzésedet ököllel pofozkodás esetén:
direkt azért linkeltem a notes részt, mivel ott van a következõ:
"Heavy Armor is the only skill that can directly modify unarmed attacks by way of the Fists of Steel perk. The perk modifies the damage done by unarmed attacks by the worn gauntlets' base armor rating, unmodified by perks, enchantments, or skill levels. This means Daedric gauntlets only add 18 damage to your unarmed attacks no matter what."

"The trees move. Do you not see it?"

Solid Snake
Fantusz
Kopaszokból is lehet jó unarmed kari, sem haj nem kell hozzá, sem khajiit, csak valamilyen faj (mindíg örvendezek, amikor hülyeséget pötögök be, és nem lehet a saját kommentünket javítani)

Semmi szükség a négyszeres sebzésre, még úgy is brutális lehet a pusztakazes karaktered, hogy sem skill, sem perk nem támogatja ezt a harcmodort.
Van egy kesztyû, disenchantolva-enchantolva bármelyik fajból lehet marcangolós karit nevelni.

JethroHUN
Megint hülyeséget írtál.
"Fists of Steel Unarmed attacks with Heavy Armor gauntlets do their armor rating in extra damage." Ezzel a perkkel ha ököllel harcolsz és nehéz páncél kesztyû van rajtad, akkor az armor értékét sebzi.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fantusz
Karmol a macska :-)
Unarmed karakternek a khajiit ezzel a képességével állandó bónuszt kap, ami kezdetben jól jön, de késõbb az ilyen fejlesztéssel is hajtól függetlenül el lehet érni a félisten státuszt.

Elég sokan kérdezik, hogy mennyi a max, szint (elméletileg 81)
Arról kevesebb szó esett, hogy a szintlépésekhez szükséges perkek száma is változik. 10es szint alatt 5perk után lehet szintet lépni, 40es szinten már 30 perk fejlõdése szükséges a szintlépéshez (ezért sem érdemes azonnal a kovácsolást húzni, ráér 15ös szint fölött, mert ott a skill, esetleg a perk kell, nem a gyors szintlépés vele a cél)
Kezdetben szinteket lehet lépni csupán a trénerek segítségével (Faendal), késõbb már tréneléssel legfeljebb a szükséges skillek harmadát lehet összekaparni, jelentõsen lelassul a fejlõdés üteme, de ami még fontos, az ellenséges lények szintje maximált.
40es szint fölött már sétagalopp a játék, lehetnek még ugyan kihívást jelentõ ellenfelek, de nincs komoly nehézség, s néhány szintlépés után egyre kevesebb az esély még erre is.
A 81es szint elérése aszkétáknak való mutatvány, meg lehet csinálni, de sok-sok óra unalmas játék az ára.

Mondjuk így viszont elég sovány, a 4x jobban hangzott! 😄

Viszont az illusion ággal párhuzamosan nem lehet rossz egy ilyen karmos cica... 😉
Calver
akkor jó, mert uesp-n most csekkoltam, és ráébredtem h hülyeséget írtam <#idiota>

kacsók alapsebzése 10, ehhez dobnak még karmok +12-t. ha nehézpáncélos vagy, még max 18 ponttal növelheted.

Köszi. Az nem is rossz különben. 😊
Calver
alapsebzést négyszerezi meg. ehhez jöhetnek még egyéb módosítók, pl nehézpáncélnál az egyik perk.

De mennyivel? 😊
JethroHUN
Csak annyit jah.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

A khajiit-nél ez a karom-téma ez mit takar pontosan? Csak annyi, hogy ha unarmed ütközet van, akkor nagyobbat sebez, mint a többi faj?
egyébként nagyon tetszik,hogy él a játék..nemrég ice troll küzdött egy ice wraith-el..aztán odébb 2 vadász kergetett egy sárkányt...pár napja 2 farkas kergetett és kapott el egy nyulat..aztán persze rám mozdultak..
meg hogy egyik küldetés néha a másikból következik,amirõl nem is hittem volna...
Jaja, én is olyan 35-ös szint környékén szoktam kezdeni megunni a karaktereimet. Pl. most ez az idézõ mágus 34-es szintû, és elértem a 100-as conjuration-t. Innentõl gyakorlatilag nem fejlõdök csak a kovácsolással meg az enchantinggal (meg nyilván idõnként lockpicking, speech stb.), szóval ilyenkor uncsi. Ráadásul a 2 dremora lord ellen már tényleg senkinek sincs esélye.
36on vagyok,de még tud meglepetés érni és csak pislogok,hogy haltam meg gyorsan😊
Calver
ha fel akarod gyorsan pörgetni, és van pénzed, trainelj. én így mentem one-handed-el 80-ról egy pöttynyire 91-ig, aztán még pár könyv elolvasásával ha nagyon akarod fel is tudod tolni majdnem maxig.
de hogy megéri-e... íjászatnál 100-as perk elég szépnek tûnik (fõleg ha van paralyze enchant íjadon), one-handed-nél jelentéktelen volt, nem is rohantam nagyon kimaxolni.

Én még csak 31-32 szinten vagyok, de már így is elég kajaknak érzem magam. 😊
Az zavar, hogy az íjászatom már 80 fölött van és mindenhol azt használom, de már tök lassan fejlõdik. Mikor érem el a 100-zat abból, nem tudom.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Calver
81-es szinthez *minden* képzettséget ki kellene maxolnod. mindent.
így már érthetõ szerintem 😊

Czdano
Hogyhogy nem fogok eljutni? o_0 vége lesz a storynak vagy mi??

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Maximus4
Pont ezt csináltam meg most😊
Viszont a destruction küldetést beszoptam,mert nincs nálam a power of the elements könyv és fogalmam sincs merre keressem.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Értem. Na, ha lesz mindenféle cuccom - mert gyûjtöm ám õket a házikómban, az alkímiához szükséges gizgazokkal együtt 😊 -, és már elég sokáig haladtam a játékban, majd elkezdek kísérletezgetni ezzel is.
Fantusz
Atronach forge recepteket lehet találni a játékban.
Amivel nem igazán tudok mit kezdeni: vannak olvasható receptek, de találtam olyat is, ami valami rovásírással íródott, és még nem sikerült megfejtenem:-)
Itt is lehet kisérletezni, mint az alkímiával, de a rendszer sajnos nem igazán jó - lehet csalásként felfogni, vagy segítségként, de a "recepteket" a játékosnak kell megtanulni, mert a karakter nem tudja.
Odamész az oltárhoz, kinyitod az üres dobozt, és az inventoryból kell kiválogatnod, hogy mit teszel bele (talált receptrõl olvasva, vagy netrõl ellesve, neked kell kiválogatni a szükséges itemeket)
Ebbõl kiindulva el tudom képzelni, hogy mûködik az is, hogy az egész inventory tartalmát bedobod a boxba, és rábízod a szerencsére, hogy mit adnak oblivionból - csak ezzel okosabb nem lettél, mert lehet szerencséd volt, és kaptál egy hasznos tárgyat, csak azt nem tudod meg, hogy mibõl készült

Mármint az alkímiához? Ezt írtam én is 😊 Viszont nem tudom, hogy az atronach-os dolgokhoz vannak-e.
tobias88
receptet hulláknál elvétve lehet találni, de azok általában igencsak hasznosak
Ja, és alkímiához vannak játékbeli receptek, meg talán könyvekben is lehet ilyeneket, vagy legalábbis tippeket olvasni.
És van valami játékbeli dolog, ami mutatja, mibõl mi lesz? Könyvek vagy ilyesmi? Vagy ez amolyan "kódos" dolog, hogy csak fórumról, netes leírásokból lehet ilyen "recepteket" szerezni? Mert utóbbit általában nem szeretem, kicsit olyan csalás szaga van. Alkímiában is pl. nem netrõl nézem, hogy melyik növénybõl mit lehet csinálni, hanem kísérletezek az összetevõkkel 😊 Viszont kísérletezni ilyen forge-ban, az baromira drága is és egyáltalán, fogalmam sincs, hogy pl. hány itemet lehet avagy érdemes belerakni.
Fantusz
Conjuration Ritual Spell küldetés
90es conjuartion skill elérése után adja Phinis Gestor - az Athronach foge teljes kapacitását csak a conjuration mesterek tudják kihasználni, a többieknek csak a sigil stone nélküli átalakítások sikerével kell beérniük.
Az Atronach forge egy mini játék, van néhány tárgy, ami a játékban nem elérhetõ, csak innen varázsolható elõ (p. elementál idézõ varázsbotok), de a legtöbb tárgy megvan a játékban, a forge csak egy alternatív megoldást kínál: nem kell megvásárolni a varázskönyvet, megcsinálhatod magadnak (költéségtakarékos eljárás), vagy nem szükséges kitanulni a kovácsolást, ha daedric páncélt szeretnél (költségesebb, de kovácsolás perkek nélküli lehetõség), illetve sok, egyébként szemétként jelenlévõ item kap értelmet az Atronach forge-ban.

wesker24
Vazee én meg eladtam ezeket az alkatrészeket mert nem tudtam mire valók mármint ami a Centuryion Dynamo Core-t illeti !

Amugy Sigil Stone-t hol lehet szerezni mert a Daedric Weaponokhoz már megvannak az összetevõk !
Bizony, nekem is tetszik!
Én kicsit arra hajtottam, hogy mielõbb meglegyen a glass armorom (persze a többi skillt, enchant, conju stb. elõször kellõen magas szintre nyomtam). Tegnap sikerült is 😊 Meg aztán kovácsolás nélkül nem tudom, hogy lehet bármelyik páncélt is továbbfejleszteni (úgy értem, például flawlessre, legendaryra stb.). Ilyet lehet az atronach forge-ban?

Szóval most 98 a conju, 90 körül az enchant, meg 80 körül a blacksmith, és van legendary glass armorom kellemes enchantolásokkal - mágiaellenállás, cipelhetõ súly növelése (jobb híján), magickaregen. Meg 10 ezer fölötti pénz. Ezzel perpill elégedett vagyok, kellemes "háttérnek" tûnik 😊 Majd késõbb, ha minden fontos skill maxon lesz, igyekszek megcsinálni egy legendary dragonscale szettet, minden cuccon 2 enchanttal. <#eplus2>
És a hangja is nagyon jó 😊
Igen, én is így vagyok vele 😊 A kihívás kedvéért azért gyenge vagy közepes ellennel szemben bound karddal csapkodok. Ha megszorulok, "tartaléknak" még mindig megidézhetem a DL-t és akkor õ "rendezi" a helyzetet 😊
Bizony, eddig nem én még nem próbáltam, de most már beszállok azok táborába, akik a conjuration-t túl erõsnek tartják... 😄 Ez tényleg brutális, és a destructionos mágusommal szenvedés volt játszani ehhez képest!

Most vagyok 29-es szinten, és most már a bound sword-ot se nagyon idézem meg, mint az elején. Egyszerûen fölösleges. DL-t megidézem, közli, hogy "gyengeséget szimatol", majd agyonver mindenkit, én meg majszolom a popcorn-t közben! <#vigyor> Majd még benyögi, hogy "ez nem végzõdhetett másképp", vagy hogy "abszolút nem volt egy súlycsoportú küzdelem"... <#nevetes1> <#taps> <#worship>

Fantusz
Kovácsolás egy nagyon belehúzós képesség, különösen a játék kezdeti szakszában.
Amikor még kevés skill szükséges a szintlépésekhez (5)nem érdemes a kovácsolást húzni, még akkor sem, ha tervezed a fejlesztését.
A perkeket ide rakosgatni sem feltétlenül szükséges, a dragon armor miatt nem igazán éri meg egy mágusnak "túlkovácsolni magát".
Steel smithing, arcane blacksmith perkekkel egy mágusnak elegendõ kovácsolás tudománya van, ha szükségét érzi a kalapálásnak.

Dragon armorról így valószínûleg lemondhat (lootban ritkán elõfordulhat), könnyûpáncélos mágusnak glass lesz a legjobb armor szet, nehézpáncélos idézõknek a daedric.
Daedric páncélokat az Atronach Forge nevû misztikus berendezésekbõl lehet kivarázsolni.
Anyagilag költségesebb mûvelet, mint a kovácsolás, viszont szórakoztatóbb, és jónéhány perket megspórolsz.

Daedric armor
Sigil Stone
1 Daedra Heart
1 Ebony armor of the desired type
1 Centurion Dynamo Core
1 Black Soul Gem (empty or filled)

Daedric weapon
Sigil Stone
1 Daedra Heart
1 Ebony weapon of the desired type
1 Centurion Dynamo Core
1 Black Soul Gem (empty or filled)

Daedric armor (random piece, random enchantment)
Sigil Stone
1 Daedra Heart
1 Ebony Ingot
1 Void Salts
1 Soul Gem (filled with Grand Soul)

Daedric weapon (random piece, random enchantment)
Sigil Stone
1 Daedra Heart
1 Ebony Ingot
1 Silver Sword
1 Soul Gem (filled with Grand Soul)

Ezekhez az átalakításokhoz már szükséges a Sigil Stone, de pl. a Storm Atronach idézõ könyvet ki lehet varázsolni a forge-bõl a kõ nélkül is.

Szia! A játék nem egyszerû, ellenben nagyon jó 😊

Ha úgymond kezdõ vagy, és karddal+mágiával nyomulnál, akkor a könnyebbség kedvéért mágiák közül a conjuration (idézés) ágat ajánlom, általános vélekedés szerint ez a legerõsebb. Olvass vissza, nemrég sokat témáztunk a "félig harcos, félig idézõ" karaktertípusról.

A leghasznosabb skillek egy ilyen karinak:
- vagy light, vagy heavy armor (attól függõen, hogy inkább gyors akarsz-e lenni, vagy inkább kemény),
- conjuration,
- one-handed (egykezes fegyó),
- smithing (kovácsolás),
- enchanting (bûvölés/bájolás, ezzel lehet varázslatot "rakni" tárgyakra)
Solid Snake
#13669 Kiindulási alapnak <#wave>
Sziasztok. csak minimalisan tudok angolul,meg ertek az rpg jatekokhoz.
Igy nem tudom menynire lesz nehez,lvl 5 vagyok,egykezes fegyvert,meg a magiat szertnem fejleszteni,milyen skilleket erdemes fejleszteni?,meg barmilyen jo tanacsot koszonok....

Jimi Hendrix

Ki az aki ilyen móddal játszik? Egyáltalán kinek jut eszébe ilyet elkészíteni, idõt ölni bele?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...