The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

enlightened
Találtam egy slower levelling modot ez lehet hogy jó lesz egy idõre.

Akinek gondja van a játékoshoz igazodó szintezéssel, annak ajánlom ezt a modot. A játékos szintje itt nincs hatással a játékvilágra. Találkozhatunk magasabb vagy alacsonyabb szintû ellenfelekkel, gyengébb vagy erõsebb cuccokkal stb...

enlightened
Ácsi, a programozónak semmi köze a játékbeli ötletekhez. Ezeket valakik kitalálják a programozó már csak végrehajtja amire utasítják, ráadásul nem egyedül hanem sokan. Õk csak kódot írnak, ahhoz pedig logika kell, ismerni az algoritmusokat, a programozási nyelveket, meg kell hozzá tehetség, kreativitás, hogy meg tudj oldani problémákat feladatokat.

A sztorit általában valami bölcsész találja ki, meg hogy milyen sárkány legyen meg ilyesmi, aztán a grafikusok meg mûvészek lerajzolják, megalkotják a 3d-s modelleket. A programozó a legutolsó lépcsõfok akik konkrétan kódolják a játékot hogy mûködjön. Én is programozóként dolgozom, bár én vállalatirányitási szoftvert fejlesztek, de ott se kell például értenem konkrétan a közgazdasághoz, ahhoz meg van az ember. Hozzám már az aktuális igény és feladat jut el általában specifikálva, hogy nem közgazdász aggyal is tudjam mi a feladat.

Jagi
Ugyehogyugye...

Egyébként olyanok eszembe jutnak néha. Mekkora faszaság lenne ha különbözõ méretû sárkányok lennének, nem csak fajták. Lenne kicsi is amit könnyû megölni, kicsi ami kiba erõs, meg lennének akkorák h még 40es szinten is inkább eliszkolunk mert tuti h ámen lesz ha belefutunk 😄 😄
De sok ilyesmi eszembejut am, miért nem megyek egybõl programozónak nem is értem... 😄
Nekem ez az elsõ TES. Szóval nem tudok hasonlítani sem, lehet ezért az a véleményem hogy a rengeteg kivetnivaló ellenére is nem hogy az év játéka, számomra életem eddigi talán legjobb játéka.
Az ötletet mindenképp adom, de mintha már láttam is volna olyan modot ami helyrerázza az erõviszonyokat.
Calver
mert soha nem volt türelmem kissárkánnyal kergetõzni, inkább csináltam belõle egy elegáns tûpárnát <#gonosz1> vagy még inkább hõsiesen ellovagoltam, nem pazaroltam feleslegesen erre az idõmet.

na meg ha már 76+ volt a játék nagy részében archerym, és volt külön sárkánygyilkolásra enchantolt cuccom (+íj sebzés/mágiaellenállás), akkor már jó hogy bántani fogom vele <#hawaii>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
késõbb amúgy tényleg feleslegessé válik, amikor megkapod Dragonrend-et, és le tudod szállítani õket.

btw a "lelkük" jön utánad, nem hinném h közel kéne futni azért hozzájuk. <#fejvakaras>

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Conjurernek megteszi a storm atronach-dremora lord kombó a sárkányok ellen, nem kell neki íj :-)

Jó az, ha van valami távolsági sebzésed is a sárkányok ellen, adódhatnak idegesítõ szituk, volt pl., hogy Winterholdban sorozatosan a házak tetejére szállt le a dragon.

<#eljen><#worship>

tetszik, ahogy a korábbi sorozatokból és ezzel együtt remekül összeállítottad a sztorit. Elmehetnél Skyrim történésznek😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

én használtam már dupla fire staffot is rá..akkor mondjuk leszállt,csak messze volt a másik parton😊)
Jagi
Miért hasznél íjat mindenki a sárkányokra??

Lehet én vagyok konzerv-(heavy armor)-atív, de én megvárom míg leszáll oszt kap 2-õt a homlokára.
Elpuffogtatok 70-80-100 arrow-t és szaladok 300 métert a loot-ért, aztán vissza a word-ért... LOL nah.

sisak nélkül nyomd..puszta kéz + pajzs kombóval😊
Jagi
Szõrös vagy...

xD

én tüzes nyilat szeretek dobálni,esetenként méreggel átitatva,suttyomban tarkóra😊
Jagi
Nekem az a véleményem, hogy:
az Oblivion meg:
"túl nehéz, mert lv 14-en agyonver egy puma, ez így nem jó játék stb".
Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni.
Opció a TES4-re: lehet matekolni és úgy nagyin is játszaható,
konklúzió: keresni egy modot ahol Alduin lv 70-es értékekkel van ellátva
oszt csõ.

Calver
meglehet, mindenképpen egyszerûbb, mint soul trap varázslatot lövöldözni nonstop.
én kétfegyveres karakterrel toltam, "lélekgyûjtögetés" esetén balos fegyveren volt soul trap, íjat csak repkedõ gyíkok ellen használtam, szóval arra nálam (dupla) sebzésbónusz ment.

PrasCo
Íjra egyébként szerintem nagyon kellemes-kényelmes enchant a soul trap.
Fantusz
Komoly hatása nincs a történetre, ha Cicerot életben hagyod (ott lesz õ is a sanctuaryban, és felveheted kisérõnek, ha a D.B. küldetést végigcsinálod)
Õ egy igen titokzatos figura, sokan egyértelmûen bolondnak tartják, s nem is igazán derül ki az igazság, mindenesetre elég misztikus a háttér.

A Sötét Testvériség "isteni sugallatra" lépett akcióba.
Amikor valakinek a halálát kívánták, a Night Motherhez imádkoztak (Sithis menyasszonya), és a Night Mother adta a megbízásokat a D.B. vezetõjének, a Listenernek, aki tovább osztotta a feladatokat a tagok között.
Ez az Oblivionban úgy történt, hogy a Bravil fõterén álló szobornál (Lucky Old Lady) éjjel imádkozva a Listener meghallgatta a Night Mother utasításait (akinek titkos sírkamrája a szobor alatt rejtõzött).
A Night Mother hangját kizárólag a Listener hallhatja, és beszélni is tud vele.

Skyrimben nincs a D.B. élén Listener, megjelent viszont egy titokzatos bolond, aki egy faládát furikázik, és sokszor megában beszél, motyog (ki gondolná, hogy a ládában rejtõzködõvel társalod). Nem derülnek ki feketén-fehéren a dolgok, a játék nem megy bele a részletekbe, a játékos képzelõerejére van bízva, hogy mit gondol Cicerórol, a Night Motherrõl.
Talán a Night Mother megelégelte, hogy a nevében ámokfutók gyülekezete garázdálkodik északon, s megkérte Cicerót, aki egy másik tartományban (Cyrodiil) Listener, hogy hozza ide, rendet kell csinálni. A rendcsinálsá része lesz, hogy a Night Mother megtalálja a megfelelõ személyt, aki Listener lesz (a karaktered), ha Cicerot életben hagyod, duzzog picit, de elfogadja, hogy más lett a fõnök, ha megölted nincs több szerepe.

de egy beteg állat volt ez a Cicero😄

Mi történt volna, ha életben hagyom?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Count Adyn
úgy kell harcolni mint egy igazi férfi😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Nem írom le amit akartam mert nem tudom h lehet spoilerbe tenni, pedig kíváncsi lennék a véleményekre...
áhh
Igen csak ha mondjuk 30as szint fölött jutsz el hozzá, akkor kb 1 perc alatt kivégzed. Fasza, nagyon epic, hogy a fõsárkányt, a halhatatlan Alduint, a FÕFÕBOSSt kinyírod 1 percen belül. Ezt viszont utálom a játékokban, a Boss legyen már kõkemény, kelljen reloadolni legalább egyszer csõRPGseknek is, szívja le a gyógyitalkészletet, kelljen bújkálni, gondolkodni hogy nyírjam ki vagy a rák tudja, ne tudjam már ugyanolyan hamar levágni mint egy over deathlordot vagy egy papot.
Count Adyn
Hát mondjuk azis fura lenne Alduin-t valami mezei paraszt csapná le egy kaszával és nem egy félisten😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Jagi
Nah, eszek meg pihenek, mert nem regenerálódok! Lehet nem a varázsnõvel kellett volna feltenni ezt a modot... xD

Gondolom, volt már szó a "collect bounty from skald" bugról. Melyik konzolparanccsal lehet törölni? Mármint úgy, hogy ne omoljon össze más a játékban 😊

Sanguine rózsája küldisorozatról lenne szó. Az bug a játékban, hogy a questsorozat végén a mistybõl visszavezetõ ajtó a föld alatt van? Mert láttam jutúbon, hogy az illetõ is csak úgy tudott kimenni onnan, hogy beírta a "mindenen átmenés" kódját és "átment a földön" lefelé az addig láthatatlan ajtóhoz. Én részemrõl használtam a "reload" nevû varázslatot 😊

Ráadásul a mistybe vezetõ térkapu olyan rossz helyen van abban a barlangban, hogy az egy szinttel alatta lévõ két ládikóhoz nagyon nehéz volt odaférni véletlen teleportálás nélkül (mintha "belógott" volna a térkapu alja az alsó szintre). De próbálgatás után sikerült. Az 1.4-ben vajon ezt orvosolták?
tobias88
Én lenyilaztam 100 méterrõl
tudom úgy csináltam meg...sejtettem, hogy annak van valami trükkje

Czdano
Ha a felette levõ követ lököd rá akkor nem leszel hitman hanem simán ki bírsz surranni 😄

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

rendesen van gyilkolászás a Dark Brotherhood Questekben😊

most így átment a játék kis Hitmanbe, legutóbb Vittoria Vicit kellett megölni a saját esküvõjén...

Fantusz
Ezeken kívül is van még grand méretû lelket adó creautura (pl. Wispmother), de ez a lényegen nem sokat változtat: grand lelkeket NPC-któl lehet legkönnyebben gyûjteni, ha megvan a Black Star, a creaturáktól körülményesebb.
Üres grand léleklköveket nem vásárolok, ha lootban találok felhasználom, kereskedõtõl inkább megveszem grand lélekkel töltötten 1500 aranyért, mint üresen 500ért, ha nagyon szükséges (talán kettõt vettem összesen)

Mindkét kézben bound sword, soultrap perkkel <#eplus2> De kösz a tippet 😊
Calver
így is kell hatékonyan felhúzni enchanting-ot <#eljen>

nem tudom milyen stílusú karakterrel nyomod, de ha hozzá raksz (az egyik) fegyveredre soul trapet, az végképp ász megoldás. (vagy ezt használni bal kézben)

Falmer shadowmasterek lelke is grand , és nem számítanak NPC-nek tehát nem kell black kõ hozzá. Én azokat szoktam grand lelkekért vadászni, illetve még a draugr death overlord lelke is grand, ezekbõl is lehet találni nem kell csak a mammutokra hagyatkozni.

"természetesen a kövekkel enchantolva fejlõdik a skill, nem a lélekgyûjtéstõl"

Na, ezzel meg is válaszoltad egy korábbi kérdésemet 😊

1ébként én is úgy vagyok vele, hogy elõre megvettem pár grand töltött követ a késõbbi cuccaim enchantolására, azóta csak üres pettyt veszek, ahol tudok, esetleg lessert, és töltögetem õket szorgalmasan 😊
Fantusz
Az üres grand kövek a ,legrosszabb befektetések, hacsak nem célzottan mamutvadászatra vásárolod.
Feltöltötten (grand lelkekkel) kb. háromszoros áron vásárolhatók, s az Oblivionnal ellentétben itt egyeltalán nem ritka áru, és nem kell állandóan fejben tartani az üres kövek számát az inventoryban, tartva attól, hogy egy nyeszlett farkas lelkét zárjuk a grand kõbe.
Aki nem használ állandó soul trapot, tud szelektálni is, a másik oldalon az idézõnek meg a conjuration mellett az enchant fejlõdik a leggyorsabban, ha a bound fegyverével csapkod, és van nála elegendõ üres lélekkõ (természetesen a kövekkel enchantolva fejlõdik a skill, nem a lélekgyûjtéstõl)

Aha, most néztem uesp-n. Azura's Star és Black Star, mindkettõ újratölthetõ, a Black Star jobb, mert abba emberé is belemegy. Köszi!
JethroHUN
Azt egy küldetés után kapod
Azura a hajnal és alkonyat daedra istenétõl. Két befejezése van a küldinek, vagy grand soulgem lesz belõle vagy black, de mind2õ akárhányszor használható

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fantusz
Ha üres a Black (Black Star), abba NPC-k lelkét is be tudod fogni, ami mindíg grand méret (Black Starba bámilyen méretû lélek bele megy - erre figyelj).
Garand kövek igazából elég korlátoltan tölthetõk grand lelkekkel, kb a mamut amire lehet "számítani, a többi garand méretû lelket adó creatura nagyon ritka.

Csak mert mintha olvastam volna vmi kõrõl, ami késõbb újratölthetõ... <#conf>
JethroHUN
Jah és a Black soulgem Grandnak számít, szóval enchantoláshoz kiváló.

Mert akkor szerzek egy csomó blacket valahonnan és elindulok lélekgyûjteni 😊
JethroHUN
Mindegyik soulgem egyszer használható! DE van egy bug lehet h még mûködik, az általad megtöltött követ ha eldobod kiürül. Pl ha grandba van petty, az elég pazarlás.

UI: Giant is csak greater

Black megmarad üresen felhasználás után?
JethroHUN
Blackhez: bármilyen NPC-t
Grandhoz: mammut, corruped shade, dragon priest (biztos van még, ezek amikrõl tudok) de nem nagyon fogsz ilyeneket megtölteni. A Balck a biztos, legegyszerûbb

A blackben nem vagyok biztos, de sztem az a lényege, hogy használat után kiürül és késõbb új lelket rakhatsz bele (és talán emberek lelkét is?). A grand kõ grand lélekkel töltéséhez a legerõsebb nem-ember lényeket kell leölni soul trap után. Hogy ezek konkrétan melyek, szerintem az uesp-n megnézheted. De ha pl. csak grand köved van és gyengébb lényeket ölsz soultrap után, akkor szivacs, mert a gyengébb lelkek is belekerülnek, ha nincs kisebb üres kõ. "Normál" köveket (petty, lesser, common, great, grand) nem lehet emberi lélekkel tölteni.
"ha minden küldetést válogatás nélkül elvállal a játékos, akciójátékot csinált a Skyrimbõl, élvezze hát a félisten státuszt :-)"

Én nagyjából ezen vagyok, de pont nem az akció érdekel, csak a sztori, meg hogy a világ megmentõje szerepében tündökölhetek <#nevetes1> Ennek ellenére mostanában csak vészhelyzetben idézek dremorákat - hogy izgalmasabb legyen a játék, inkább light armorban két boundolt karddal nyomulok, így van benne itt-ott kihívás is (se a light armor, se a one-handed weapon nincs még 60, és nincsenek kiperkelve sem).

Lénysokszorozás: na ez pl. sokkal jobb ötlet, mint a meglévõ lények irreális felerõsítése.

Ja, és még ki se jött az a kit, ami kell a modokhoz, máris van többszáz mod, ez azért sokat elmond 😊 Mi lesz itt, ha megjön a kit <#nyes>
Ez a Soul Gem töltés hogy mûködik? Azt vágom hogy Soul Trap a páciensre és akkor enyém a lelke, de ha mondjuk Black vagy Grand követ akarok tölteni akkor mit öljek hozzá?
Fantusz
Nagyon sokan nem tudják elfogadni, hogy ez a játék nem arra lett kitalálva, hogy egyetlen karakterrel megcsináld az összes küldetést.
Erre a legjobb modok sem fognak megoldást kínálni, ha minden küldetést válogatás nélkül elvállal a játékos, akciójátékot csinált a Skyrimbõl, élvezze hát a félisten státuszt :-)

Szinthatár felemelés az Oblivionban sem volt, ott a szintezõdést szüntették meg, illetve sokszorozták a lényeket néhány overhaul modban.
Ezzel alacsony szinten jelentõsen nehezítettek a játékon, és minimálisan sikerült is kitolni a "félistenség" határát, de nem sokkal -igaz Oblivionban egy 42es karakter már maxos lehetett (fajtól, skillektõl függõen).
Skyrimben is lesznek-elõbb utóbb jó overhaul modok, de ezek kidolgozása nem kevés idõ, abban vannak kétségeim, hogy a játékot maximális szint eléréséig, az ellenfelek szintjeinek emelésével játszhatóvá teszik, úgy, hogy az a játékosok többségének szórakoztató is lesz.
Szint emelés helyett itt is inkább a lények sokszorozására fognak rámenni a modderek, ahol most egy arch-conjurer rejtõzködik, lehet egy overhaul moddal 3-4 hasonló erõsségû NPC lesz.