The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Thieves Guild küldetéssorozatának a vége.

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Flame atronach idézõ könyvet Whiterunban vehetsz magadnak, ha elementál idézõ a karid alap, egyébként nem kell.
Az is igaz, hogy legjobb Faraldatól megvenni valamelyik könyvet, õ mindössze 30 aranyat kér.
Az atronach forge is jó lehetõség a spórolásra, össze kell gyûjteni a megfelelõ szemetet és onnan is lehet varázskönyveket idézni, egy cunjure storm atronach könyvet közel 3ezer aranyért ad Phinis Gastor, a forge meg hulladékokból összerakja.

Hol a fenébe lehet felvenni ezt a küldetést? Twighlight Sepulcher és a Snow Veil Sanctumhoz, miként lehet bejutni? jöhet spoilerbe😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

kolesz bejáratnál nekem pl healing hands-et kért
Jarl-ok mágusainál célszerû nézelõdni, illetve egy-két "mindenes" kereskedõnél is elõfordulhat, pl. a riwerwood-i boltos srácnál is vannak spell könyvek, mondjuk kérdés, hogy flame attronach lesz-e nála.
De nem csak azt kérheti Faralda a mágus fõiskolára való bejutáshoz, van, amikor másféle varázslatot kér. És tulajdonképpen a legegyszerûbb ott helyben mondani neki, hogy nem ismered ezt a varázslatot, és akkor õ felajánlja, hogy vedd meg tõle.
mármint a flame atronach spell?
azt hol lehet beszerezni?
Jagi
LOL

Jagi
Az lesz köszi😊

Fantusz:
A nekromanta megvolt, nem is értettem miért jön nekem kapásból, letörtem õt is meg a hisztijét is 😊

Dragon priesteknél meg Morokei és Vokun volt kemény, Vokunnal hamar találkoztam voltam vagy lv8 xDD

Wreck86

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

wesker24
Morokei-el én is sokat szívtam elég nehéz ellenfél volt még alacsony szinten voltam !
Ashtyra
Én egyszer nagyon megszívtam,amikor gyorsan akartam archmage lenni.Gyorsan végigtoltam a küldiket.Na ott Morokei elvette az életkedvem 😄..azóta szépen fokozatosan lassan fejlõdök..pl barlangokba nem megyek be csak "felfedezem",hogy majd késõbb bounty vagy egyéb quest miatt menjek be.Így már élvezhetõbb.De pl. Oblivionban frusztráló volt,hogy az egyszerû vadállatok is szinte levertek.

Fantusz
Néhány helyen vannak minmalizilát szintû ellenfelek, amelyek alacsony karakterre igen veszélyesek.
Sanguine küldetésénél (ivóverseny) az erõdben, ahol a portált találod lesz egy adept szintû jégmágus - akkor is ott lesz a társaival együtt, ha csak véletlenül tévedsz be az erõdbe (portál ilyenkor nincs), alacsony szintû karkaternek nagyon kemény ellenfél.

Whiteruntól északnyugatra egy vadonbéli házikóban éldegél egy nevesített mágus (necromanta?), s ha belépsz a házba, azonnal megtámad - õ is halálos tud lenni.

Vabbak olyan küldetések is, amelyeket alacsony szinten könnyebb megcsinálni, mint pl. 20as szinten.
Ilyen Azura küldetése (Black Star), csináltam már 10es szint körüli karakterrel, és közel 30assal is.
Az erõdben nem lesz több az ellenfél, csak a szintük változik.
Ott találkoztam elõször olyan elnvezésû tagokkal, mint master conjurer és arch necromancer - rá is szolgáltak a nevükre.
A lélekkõ megtisztítása is lényegesen nehezebb volt magasabb szinten a dremorák is erõsebbek lettek (bár ott végsõ esetben át is lehet esni a pályán, ott hagyva a dremorákat, de kár lenne a három dremora szívet elherdálni, ott hagyni.

A sárkánypapok szintje is fix, bár azok a szintjükhöz képest nem túl erõs ellenfelek, de destruction botokat használnak, amelyek között lehet nagyon erõs, és gyengébb is, úgy vettem észre azoknál van némi variáció Riften közelében a sárkánypapnál találtam már fire ball és fire wall varázsbotot is, és alacsony szinten az sem mellékes, hogy milyen erõsségû sárkánybömbölést óbégat a sárkánypap.

Ashtyra
A fire mage asszem Fort Amol-ban van.

Ashtyra
A tüzes ellenfeleket én is utálom.Meg az olyan draugrokat amik a shouttal eldobatják vele, a fegyót.

Jagi
Nekem egy erõdben csinálta ezt egy Fire Master übermágus. Aki találkozott vele írja már le hol volt mert nem emlékszem 😊 lv tizenegynéhány voltam, el kellett menekülni 😊, most viszont megbeszélhetném vele...

boszikkal még elvoltam..fõnyanya olyan tüzeket dobált,hogy inkább cikkcakkoztam hozzá aztán levágtam😊
Jagi
Ez meg pont tegnap volt velem xD
Olyan opció nem volt hogy:
Szar a def-je ezért nyomom másban 😊
szóval maradt a sunyulós válasz.

Lemegyek egy barlangba Lydia lenyomja a "bad feeling"-es szöveget (mondjuk lehet fázott)
Dzsaaa, mondom epic 8 troll vs Dovakiin lesz! Hát nem xD
csak bõr alapanyag volt egy maréknyi...

Ashtyra
Apropó Nettlebane: abból a stormcloak táborból jól le lehet szedni a hagravent meg a boszikat 😄 ..tiszta idõben céllövölde.

én nem is használtam,mert nem volt kötelezõ,erre rákérdezett,hogy miért nem Stormcloak cucc van rajtam😊..mondom ebben könnyebb osonni😊
Ashtyra
Nekem egyszer azért szólt egy Stormcloak katona,hogy miért van rajtam légiós cucc. 😄

már régi történet,csak érdekelt a miértje😊
Ashtyra
Nem tudom...szaladj el.És kerüld el õket.Mert potenciális ellenség vagy számukra.

na de ha már légiós vagyok,mit kezdjek vele?😊
Ashtyra
Nem lehet megölni,mert fontos lesz annak,aki pl. a Stormcloak-okhoz csatlakozik.Ugyanígy a légiós kapitányok is "halhatatlanok".

nekem most volt egy érdekes..Nettlebane küldetés..
megyek a célra,elõtte stormcloak tábor..hát mivel belém kötnek meg légiós vagyok,aprítok..de mondjátok meg..a vezér..valami Sun akármi nevû,mire kell késõbb?..mert halhatatlan..leverem,marad kb 3%-a,görnyed,nem lehet kivégezni..feláll feltöltve..és így tovább...ezmi ezki?😊
Ashtyra
Nem rontottad el.Késõbb,amikor majd megint a városban jársz ,mondják,hogy volt újabb gyilkosság.És akkor jóváteheted a "tévedésed".

wesker24
Egészen addig nem volt gond amig nem beszéltem Windhelmben a Jearl-al !

Van ez a Blood of Ice vagy Ice of Blood küldi ahol nyomozni kellett egy gyilkos után na szóval meg csináltam mindent ott szurtam el amikor elmnetem a Jearl-hoz és azt mondtam hogy Wuufenthrad volt a gyilkos és látom Quest Completed ! Mondom WTF ??? Itt valami nem kóser !

Utánanéztem a Youtube-on és akkor látom hogy 2 féle vége van a küldinek az egyik az hogy bemártod a mágust a Jearlnak a másik meg az hogy elöbb a mágussal beszélsz !

Mint kiderült elöbb a mágussal kellett volna beszélnem mert az vezet el az igazi gyilkoshoz !
elõtte nincs mentésed,ahogy odaérsz/belépsz valami?
wesker24
Na vazze sikeresen elbasztam az egyik küldit ! Tudtam hogy valami nem kóser de már kiírta hogy quest completed és nem tudtam már visszatölteni !
Egyetértek, amúgy is építõ jellegû kritika. Hja még emlékszem tizen-húsz (ki tudja már mennyi) évvel ezelõtt én is voltam KM. Nem könnyû mesterség. Eleinte szûk baráti körben, késõbb mikor már klub volt ott. Akkor már terhessé kezdett válni, mikor relatív idegenek odajöttek, hogy "hallották, hogy jól mesélek csatlakozhatok-e". Hát jól van, bár nem szeretem túl népes tábort. Az ajtót az olyan játékosok tették, be mint, aki a következõ szituban leírok:
Csak azért teszem spoilerba, hogy ne foglaljon sok helyet.
Történetben a banda vonult egy sötét folyosón és találtak egy kb méter átmérõjû lyukat.
Kérdem: Mit csináltok?
Valaki: Belerúgok egy követ.
Én: Ok, kõ eltûnik, nem hallasz semmit.
Erre egy barom: Én beleugrok!
Én: Beleugrasz?!????
Õ: Bele.
Én: Jól van beleugrottál. Ti többiek mit tesztek?
Õk: Mit látunk?
Én: A haverotok beugrik a lyukba, idiótán röhögve eltûnik a mélyben. Lassan már nem haljátok a hangját.
Rövid csönd után a többiek: Tovább megyünk.
Én: Ok. Te meg öregem ülj oda és kezdj el kitölteni egy új karakterlapot.

Sajna sok hasonló szintû barom miatt hagytam abba az egészet.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Jagi
Hoz_Hun nem (csak) neked szól, "csak rád lettem kattintva"! Imádom a nyelvtant 😊 szóval bocs 😊

Jagi
Lehet polihisztort csinálni (azokból lesznek itt a 70+-osok)
Asztali RPG-t hoznám példának (elég rosszul járok majd, mert nem ugyanaz sajnos) de kb az a helyzet, hogy a KM aki sztorit kigyalja csak "statiszta" relatíve a világ összes NPC-je. Te viszed valahová, alakítol (😄) rajta, segícc, nem segícc stb. Végtelen az opció, a PC-s RPG-vel ellentétben. De itt is, ott is arra törekszünk, hogy egy széttápolt karink legyen, akinek nem mer beszólni senki. Skyrimben ez kb olyan, hogy kihúzol mindent, ami van.

Panaszkodik az ember, hogy uncsi, nincs benne kihívás. Csak ne menjek messzire a példával: Talos. Annyira táp volt, hogy istenként tisztelik/tisztelték. Akatosh is csak egy "halandó" sárkány, minden sárkányok atyja igaz, DE!: A félisten lv81-es Dovakiin szted nem csapná le mint egy szúnyogot? Egy szó mint lv100, az isteneknek unalmas a földi élet. Sovngarde-ban lehetne próbálkozni új questekkel, de Skyrim a játék neve. Fogjátok fel nem rendszerhibának, hanem mondjuk te vagy Pisti az erõs, álruhában meg Dovakiin.

Clark Kent félrefésülte a haját, fel vett egy harisnyát oszt repült.
A másik aki próbálja úgy megmenteni a világot, hogy közben ember marad. Batman vagy Ironman. Gyakorlatilag haladók, iszonyatmegabrutál arzenállal.

Egy kicsit misztifikált arkanikus világban meg belefér ez, hogy alchemy meg enchant. Igazából, ha idõt fordítassz valamire, minden megtanulható IRL is. A TES a kezdetektõl ilyen volt, ez EZ a világ. Félisten világmegmentõk kellenek. (jegyezzük meg a TES3 ilyen szinten ennél is durvább volt) Tegye a szívére a kezét, az akinek nem volt táposabb a Nerevar-ja. pl.:
repülésbõl lövõzés meg nyilazás az ellenre az meg nem tud feljönni a levegõbe, vagy területre ható 10 yardos lángoló daikatana. Egyet ütöttem Balmorá-ban, Vivecben is meghaltak 10-en stb

Aki nem akarja a harcossal a mage questeket csinálni, vagy fordítva, az ne csinálja, csak azért mert a játékban egy tápos cucc vagy egy shout a jutalom, mert a cucc úgy is csak oda lesz baszva a szoba sarkába, azért meg felesleges.
Én össz-vissz 1-3 shoutot használok mert nem kell több. a harcos ennyit igényel. A mágus pihi, a dualaxe ork szintén. Õk más irányba mennek majd. személy szerint én feleslegesnek tartom azt, hogy 5 szarrájátszott karim legyen. mert ha esetleg késõbb elõveszem legyen még mit csinálni, lv 37-en a harcos jön újra, mert úgy döntöttem, hogy a birodalmiakat támogatom, imperial vérem miatt, hiába le akartak fejezni. Csak tévedés volt, amiért a kapitány nagy árat fizetett.

<#puszi>

wesker24
Hát jah az pedig a Saarthal Excavation oda csask akkor tudsz bejutni ha belépsz a mágusok közé mert Csak Tolfdir vagy melyik mágus nyissa ki neked az ajtót !
Nem döl össze a világ. Csak elmondtam, hogy én mit találok kevésbé jónak a játékban. Szerintem a kihívást is növelné, ha adott szituációkba, csak adott mentalitású figura kerülne.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

És most összedõl a világ-egyetem, hogy neked bekellett lépned egy olyan helyre, ahova nem akartál, mert a quest azt mondja..érdekes.. ha én nem akarok valamit megcsinálnia, akkor nem csinálom.. most miért zavar?

Más RPG-ben meg külön ki kell választani, hogy milyen karaktert akarok, az meg engem zavar, hogy korlátozzák, azt amit nem akarok..

A fõtörténet szerint nem. De ha meg akarom szerezni az amuletet (egy részét) akkor igen. Mert a fõhösöm mindent zárat feltör csak egy rohadt ásatás kidölt-bedölt fa ajtaját nem képes kinyitni.

A bajom, az, hogy kell egy bizonyos enchantos cucc, arra nincs lehetõségem, hogy ezt valaki pénzért rátegye nekem. Nem. Inkább meg kell tanulnom az egész enchantolást. Vagy mondjak le arról az enchantos cuccról. Az a tény is zavar, hogy nehéz páncélban lehet lopakodni, meg varázsolni.

zorrobomber
Nem járok ott, de az ásatásra kötelezõ bejutnod?

Akkor miért kellett belépnem a mágus iskolába? Nem akartam, de különben nem jutok be az ásatásra. Most ott figyel a könyvembe a quest. Meg furcsa volt, hogy páncélban, meg íjal ott álldigáltam a sok csuhás közt és hallgattam az okoságokat.

chopin42
hmm ha jól veszem ki egyeseknek az a baja h túl erõs a karakter, másoknak meg hogy túl sok mindenhez ért nincs kihívás stb...
nos, nemtudom miért rosszabb ez mint az h oblivionban megyek 44es szinten full daedric cuccban , és 2 nyuszi kinyír...arról nem is beszélve h daedric esett minden bokorból.
másrészt morrowindban is kimaxolhatott mindent az ember, de használni úgyse használt mindent...itt is kb 8 darab képességed lehet fullos perkekkel, többi "csak" 100, de amit nem használsz nyilván arra nem is raksz, igaz?
Nekem teljesen bejön az h igenis istent gyárthatok a karakterbõl...ha szart se érne az lenne a baj, ha kevés dologhoz az, stb...
Nem akarok senkit megbántani ezzel, pusztán kis észrevétel.

Szerintem azért, mert mindegyikhez sok idõ és gyakorlás kell, elméletileg. Szóval aki kardforgatásra szánja rá az életét, az ne legyen már szuper mágus is. Jó hogy mega szuper hõsök vagyunk, de azazért túlzás, hogy vezetjük a Companiont, a Drak Brotherhood, meg a tolvajokat is, mi vagyunk a mágus iskola feje, ja és mellesleg mi vagyunk a Dragonborn (meg tábornok, meg Blade fõnök, meg....). Ez túlzás. Amóndó vagyok két frakciónál többhöz ne lehessen csatlakozni. Ha valaki másikra kiváncsi csináljon ahoz illõ karaktert.

Megint ez a "aki nem megy varázslónak ne varázsolhasson.."... Ennek mi értelme van, TES-nek pont az a célja, hogy az ember egy olyna karakter alkothasson, amit szeretne.. Miért kéne lekorlátozni azt,ami miatt jó a játék?
Ha valaki nem akar varázsolni úgy sem fog.. én sem varázsolok, csak néha egy kis heal és ennyi..akkor én most egy sz*r RPG játékos vagyok?

Szerintem, meg aki nem megy mágusnak ne is tudjon egyáltalán varázsolni. Bár gondolom akkor mindenki beiratkozna (a barbár is). Csak akkor mennyen valaminek a rovására. Viszont legyen rá lehetõségem, hogy ha van zsém, elmegyek a mágusokhoz és rá enchantolják amit akarok. Minnél durvábbat annál drágábban. Potiont sem kotyvasztok, ami kell megveszem.

egy barbár miért ne lehetne egy tökéletes enchantoló.. Miért hiszi jó pár ember, hogy egy Barbár az nem lehet mûvelt harcos?

A másik, nem kötelezõ kimaxolni az Enchantot, én pl. Pusztakezes harcos vagyok, és egy darab Enchantot nem toltam még sehova, mert nekem nem kell.. Nem szeretek ezzel bíbelõdni és nem azért, mert hogy Harcos a karakterem, az egész egyén függõ.. Egy Mágus is Kovácsolhat magának cuccot, mivel az egész egy RPG, ha a karaktered/személyiséged azt sugallja, hogy te nagyon szeretnél egy kevset kovácsolni, de pár jófej srác azt mondja nem RPG-s, hogy egy mágus nem kovácsolhat,akkor már megvan tiltva? 😊)

wesker24
Én eleve Enchant nélkül játszok egy pontot nem raktam eddig rá de ezek után már nem is fogok rá rakni !
Az enchant nagyon el van cseszve. Nálam is százas volt és el is veszett a kihívás a játékból. A következõ karimknak nem lesz, de már megvárom a kieget, akármikor jön.

Az enchantot egyébként szerintem úgy kellett volna megcsinálni, hogy a mágiaiskolákhoz kötõdjön. Tehát csak abból tudsz tápos cuccot csinálni, amelyik iskolában magas szinten állsz. Röhej, hogy egy kétkezes harcos barbárral, aki gyógyításon kívül talán még kettõt spellelt a játékban fullos cuccokat tudtam csinálni.

A legjobb és legreálisabb az lenne, ha az enchant skilleket szétszórnák a mágiaiskolák és a smithing között.
Hát nem tudom srácok amióta megvan a daedra princes summon azóta sérthetetlen vagyok 100 as enchattal mana regen szinte olyan hogy ha eltolom már megint fullon vagyok. és csak a Mágusokat toltam eddig ki, és lvl 28-as vagyok a 3 szellem egyszerre semmit nem jelentet. A sárkányoknál meg olyan volt, hogy egyszerre 2 harcolt - 2 gianttal 7 perces harc volt mindegyik feküdt, soha nem vettem le az erõsséget, és nincs is kedvem már végig vinni, mert nincs olyan ellenfél aki megcsapna, így félre van rakva a géme😊 És a legjobb küldetés az volt, amikor valami papot kellett elcsalnom egy szentélybe, lefektettük, erre közölték csapjam agyon... Agyon csaptam , erre mondja a tag akkor most egyél belõle Mondom jól van megkóstolom. Utána megyek egy tisztáson egy tag a földön mellette egy arc, és közli velem hogy tied az elsõ falat😊
ja..még eszembe jutott egy..de már régen is..van szerepe a különféle páncéloknak,lettek annyira jól megírva az alternatívák?
gondolok itt arra,hogy légiósként stormcloakhoz kellett menni,az meg rákérdezett,hogy miért nem sc.ruciban vagyok és egyetlen válasz volt,ebben jobb osonkodni..ha sc-ben lennék más lenne a reakció vajon?😊
nekem 2 db hiányzik és, ha jól tudom X-ig vannak számozva

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.