The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"The trees move. Do you not see it?"
Az is igaz, hogy legjobb Faraldatól megvenni valamelyik könyvet, õ mindössze 30 aranyat kér.
Az atronach forge is jó lehetõség a spórolásra, össze kell gyûjteni a megfelelõ szemetet és onnan is lehet varázskönyveket idézni, egy cunjure storm atronach könyvet közel 3ezer aranyért ad Phinis Gastor, a forge meg hulladékokból összerakja.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
De nem csak azt kérheti Faralda a mágus fõiskolára való bejutáshoz, van, amikor másféle varázslatot kér. És tulajdonképpen a legegyszerûbb ott helyben mondani neki, hogy nem ismered ezt a varázslatot, és akkor õ felajánlja, hogy vedd meg tõle.
Fantusz:
A nekromanta megvolt, nem is értettem miért jön nekem kapásból, letörtem õt is meg a hisztijét is 😊
Dragon priesteknél meg Morokei és Vokun volt kemény, Vokunnal hamar találkoztam voltam vagy lv8 xDD
Sanguine küldetésénél (ivóverseny) az erõdben, ahol a portált találod lesz egy adept szintû jégmágus - akkor is ott lesz a társaival együtt, ha csak véletlenül tévedsz be az erõdbe (portál ilyenkor nincs), alacsony szintû karkaternek nagyon kemény ellenfél.
Whiteruntól északnyugatra egy vadonbéli házikóban éldegél egy nevesített mágus (necromanta?), s ha belépsz a házba, azonnal megtámad - õ is halálos tud lenni.
Vabbak olyan küldetések is, amelyeket alacsony szinten könnyebb megcsinálni, mint pl. 20as szinten.
Ilyen Azura küldetése (Black Star), csináltam már 10es szint körüli karakterrel, és közel 30assal is.
Az erõdben nem lesz több az ellenfél, csak a szintük változik.
Ott találkoztam elõször olyan elnvezésû tagokkal, mint master conjurer és arch necromancer - rá is szolgáltak a nevükre.
A lélekkõ megtisztítása is lényegesen nehezebb volt magasabb szinten a dremorák is erõsebbek lettek (bár ott végsõ esetben át is lehet esni a pályán, ott hagyva a dremorákat, de kár lenne a három dremora szívet elherdálni, ott hagyni.
A sárkánypapok szintje is fix, bár azok a szintjükhöz képest nem túl erõs ellenfelek, de destruction botokat használnak, amelyek között lehet nagyon erõs, és gyengébb is, úgy vettem észre azoknál van némi variáció Riften közelében a sárkánypapnál találtam már fire ball és fire wall varázsbotot is, és alacsony szinten az sem mellékes, hogy milyen erõsségû sárkánybömbölést óbégat a sárkánypap.
Olyan opció nem volt hogy:
Szar a def-je ezért nyomom másban 😊
szóval maradt a sunyulós válasz.
Lemegyek egy barlangba Lydia lenyomja a "bad feeling"-es szöveget (mondjuk lehet fázott)
Dzsaaa, mondom epic 8 troll vs Dovakiin lesz! Hát nem xD
csak bõr alapanyag volt egy maréknyi...
megyek a célra,elõtte stormcloak tábor..hát mivel belém kötnek meg légiós vagyok,aprítok..de mondjátok meg..a vezér..valami Sun akármi nevû,mire kell késõbb?..mert halhatatlan..leverem,marad kb 3%-a,görnyed,nem lehet kivégezni..feláll feltöltve..és így tovább...ezmi ezki?😊
Van ez a Blood of Ice vagy Ice of Blood küldi ahol nyomozni kellett egy gyilkos után na szóval meg csináltam mindent ott szurtam el amikor elmnetem a Jearl-hoz és azt mondtam hogy Wuufenthrad volt a gyilkos és látom Quest Completed ! Mondom WTF ??? Itt valami nem kóser !
Utánanéztem a Youtube-on és akkor látom hogy 2 féle vége van a küldinek az egyik az hogy bemártod a mágust a Jearlnak a másik meg az hogy elöbb a mágussal beszélsz !
Mint kiderült elöbb a mágussal kellett volna beszélnem mert az vezet el az igazi gyilkoshoz !
Csak azért teszem spoilerba, hogy ne foglaljon sok helyet.
Kérdem: Mit csináltok?
Valaki: Belerúgok egy követ.
Én: Ok, kõ eltûnik, nem hallasz semmit.
Erre egy barom: Én beleugrok!
Én: Beleugrasz?!????
Õ: Bele.
Én: Jól van beleugrottál. Ti többiek mit tesztek?
Õk: Mit látunk?
Én: A haverotok beugrik a lyukba, idiótán röhögve eltûnik a mélyben. Lassan már nem haljátok a hangját.
Rövid csönd után a többiek: Tovább megyünk.
Én: Ok. Te meg öregem ülj oda és kezdj el kitölteni egy új karakterlapot.
Sajna sok hasonló szintû barom miatt hagytam abba az egészet.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Asztali RPG-t hoznám példának (elég rosszul járok majd, mert nem ugyanaz sajnos) de kb az a helyzet, hogy a KM aki sztorit kigyalja csak "statiszta" relatíve a világ összes NPC-je. Te viszed valahová, alakítol (😄) rajta, segícc, nem segícc stb. Végtelen az opció, a PC-s RPG-vel ellentétben. De itt is, ott is arra törekszünk, hogy egy széttápolt karink legyen, akinek nem mer beszólni senki. Skyrimben ez kb olyan, hogy kihúzol mindent, ami van.
Panaszkodik az ember, hogy uncsi, nincs benne kihívás. Csak ne menjek messzire a példával: Talos. Annyira táp volt, hogy istenként tisztelik/tisztelték. Akatosh is csak egy "halandó" sárkány, minden sárkányok atyja igaz, DE!: A félisten lv81-es Dovakiin szted nem csapná le mint egy szúnyogot? Egy szó mint lv100, az isteneknek unalmas a földi élet. Sovngarde-ban lehetne próbálkozni új questekkel, de Skyrim a játék neve. Fogjátok fel nem rendszerhibának, hanem mondjuk te vagy Pisti az erõs, álruhában meg Dovakiin.
Clark Kent félrefésülte a haját, fel vett egy harisnyát oszt repült.
A másik aki próbálja úgy megmenteni a világot, hogy közben ember marad. Batman vagy Ironman. Gyakorlatilag haladók, iszonyatmegabrutál arzenállal.
Egy kicsit misztifikált arkanikus világban meg belefér ez, hogy alchemy meg enchant. Igazából, ha idõt fordítassz valamire, minden megtanulható IRL is. A TES a kezdetektõl ilyen volt, ez EZ a világ. Félisten világmegmentõk kellenek. (jegyezzük meg a TES3 ilyen szinten ennél is durvább volt) Tegye a szívére a kezét, az akinek nem volt táposabb a Nerevar-ja. pl.:
Aki nem akarja a harcossal a mage questeket csinálni, vagy fordítva, az ne csinálja, csak azért mert a játékban egy tápos cucc vagy egy shout a jutalom, mert a cucc úgy is csak oda lesz baszva a szoba sarkába, azért meg felesleges.
Én össz-vissz 1-3 shoutot használok mert nem kell több. a harcos ennyit igényel. A mágus pihi, a dualaxe ork szintén. Õk más irányba mennek majd. személy szerint én feleslegesnek tartom azt, hogy 5 szarrájátszott karim legyen. mert ha esetleg késõbb elõveszem legyen még mit csinálni, lv 37-en a harcos jön újra, mert úgy döntöttem, hogy a birodalmiakat támogatom, imperial vérem miatt, hiába le akartak fejezni. Csak tévedés volt, amiért a kapitány nagy árat fizetett.
<#puszi>#puszi>
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Más RPG-ben meg külön ki kell választani, hogy milyen karaktert akarok, az meg engem zavar, hogy korlátozzák, azt amit nem akarok..
nos, nemtudom miért rosszabb ez mint az h oblivionban megyek 44es szinten full daedric cuccban , és 2 nyuszi kinyír...arról nem is beszélve h daedric esett minden bokorból.
másrészt morrowindban is kimaxolhatott mindent az ember, de használni úgyse használt mindent...itt is kb 8 darab képességed lehet fullos perkekkel, többi "csak" 100, de amit nem használsz nyilván arra nem is raksz, igaz?
Nekem teljesen bejön az h igenis istent gyárthatok a karakterbõl...ha szart se érne az lenne a baj, ha kevés dologhoz az, stb...
Nem akarok senkit megbántani ezzel, pusztán kis észrevétel.
Ha valaki nem akar varázsolni úgy sem fog.. én sem varázsolok, csak néha egy kis heal és ennyi..akkor én most egy sz*r RPG játékos vagyok?
A másik, nem kötelezõ kimaxolni az Enchantot, én pl. Pusztakezes harcos vagyok, és egy darab Enchantot nem toltam még sehova, mert nekem nem kell.. Nem szeretek ezzel bíbelõdni és nem azért, mert hogy Harcos a karakterem, az egész egyén függõ.. Egy Mágus is Kovácsolhat magának cuccot, mivel az egész egy RPG, ha a karaktered/személyiséged azt sugallja, hogy te nagyon szeretnél egy kevset kovácsolni, de pár jófej srác azt mondja nem RPG-s, hogy egy mágus nem kovácsolhat,akkor már megvan tiltva? 😊)
Az enchantot egyébként szerintem úgy kellett volna megcsinálni, hogy a mágiaiskolákhoz kötõdjön. Tehát csak abból tudsz tápos cuccot csinálni, amelyik iskolában magas szinten állsz. Röhej, hogy egy kétkezes harcos barbárral, aki gyógyításon kívül talán még kettõt spellelt a játékban fullos cuccokat tudtam csinálni.
A legjobb és legreálisabb az lenne, ha az enchant skilleket szétszórnák a mágiaiskolák és a smithing között.
gondolok itt arra,hogy légiósként stormcloakhoz kellett menni,az meg rákérdezett,hogy miért nem sc.ruciban vagyok és egyetlen válasz volt,ebben jobb osonkodni..ha sc-ben lennék más lenne a reakció vajon?😊
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.