30713
TES
  • Darun
    Az nem baj ha nem járnak utána, de akkor ne írjon már hülyeséget!
  • Ashtyra
    Olyan "lebegésre" gondolok,mint például a polcokon az üvegek,amik a nem érintik a polcot,hanem felette vannak pár centivel.Nem olyan nagy probléma,de néha elég hülyén néz ki.
  • Szaruman
    1részt páran nem óhajtanak 'kis utánajárni' (gyk szarakodni). Másrészt itt rajtad kívül (meg 1-2 szellemileg sérült szerencsétlent nem számolva) senki sem veri a nyálát. Kussolni pedig neked kellene...

#19647: mi lebeg? eddig én 1 pajzsot láttam a levegőben (egy rejtélyes módon meghalt őr pajzsa volt), kb 20-30 méter magasan, és szépen ment előre. a földről ufónak nézett ki :D
  • ratgab
    Van némi különbség aközött, hogy warezolsz (ingyen letöltöd) vagy külföldről hivatalos üzletből (merthogy onnan tudod csak beszerezni) megveszed a játékot.

Külföldről vásárlás sose volt illegális, ennyi erővel, ha Greenman Gaming-en (hivatalos üzlet) megveszed a Dawnguard-ot és itthon aktiválod, akkor az is illegális lenne. Ha oroszból veszed az se kamionról esett le, csak az orosz steamen olcsóbban adják a dolgokat. Azt az orosznak ugyanúgy hivatalosan meg kell venni steamen, szóval így is úgyis megkapja utána a fejlesztő a pénzét!

Sőt ebben az esetben az is illegális lenne, ha megveszed megjelenéskor a játékot külföldről. Ez sem illegális!

Fizetés és nem fizetés között tegyünk már különbséget, mert marhára nem mindegy!!!!

Aki meg ingyen játszik, nem adott egy petákot sem a fejlesztőnek (aki dolgozott a játékkal nem keveset) az ne verje már a nyálát, hanem mély hallgatásban kussoljon. Szerintem!

Az meg, hogy nem kapható valami valahol nem jogosít fel, hogy lewarezold! Főként, ha egy kis utánajárással legálisan be tudod szerezni.
    Erre mondják, hogy nem akarásnak nyögés a vége!
  • Ashtyra
    Meg tudná nekem mondani valaki,mi a neve annak a modnak,ami javítja a lebegő tárgyak hibát?
  • sokszor
    Haliho, egy kérdésem lenne. Felraktam a Deadly Dragons módot és a játékban nem jelennek meg az új sárkányok ugyanolyan a külsejük, képességük. Tudjátok mi lehet a gond?
  • Probatbicol
    Ha jobban megnézed, a warezolás mellett nem kardoskodott senki, ezért nem értem az indulatokat.

Ha megjelenik a dobozos, meg is fogom venni, ráadásul nem is pár hét, inkább pár hónap múlva, hiszen még az alapjátéknak sem értem a végére, pedig megjelenés óta játszom vele. Most beálltam heti 1-2 órára, így el is fog tartani még egy darabig..

De hogy tényleg visszatérjünk a játékhoz, így 10 hónap után még mindig lepadlózom néha a monumentalitásától, pl. legutóbb a kedvenc questemet csináltam, az északi tengerparton lévő világítótoronyban. Nem akarok spoilerezni, de az utóbbi évek rpg-iben ezt a questet tudtam legjobban átérezni, valósággal filmszerűen megrázott a család drámája. Aki csinálta gondolom tudja miről beszélek, aki kihagyta, az keresse meg, nem tudom vezet-e oda quest, én véletlenül tévedtem oda.

A másik, hogy amikor kijöttem a toronyból, akkor kisebb romokat láttam balra nézve, gondoltam megvizsgálom közelebbről, hát
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy akkora dwemer város van alatta, mint Markath alatt. Elképesztő
  • PiszkosFred
    "az új DLC-t ma Magyarországon nem tudod legálisan beszerezni"

Par het, es igen, megveheted boltban, dobozos kiadasban.

Nem ujdonsag, hogy egy jatek, vagy mozifilm, esetleg mas hetkoznapi termek 1-2 honapos csuszassal lesz elerheto csak itt a balkanon. Regen mindennapos volt, mostansag ritka, de nem szokatlan tovabbra sem.

A hazigazdda meg igazan torolhetne az elmult 1-2 oldal warezolos illetve warezolas mellett kardoskodo "jol" megmagyarazo kommenteket, meghagyva azt a parat (ha volt egyaltalan), ami tenyleg a jatekkal kapcsolatos. Koszi.
  • Calver
    nézd vissza az elmúlt egy oldalt. nézd meg hányan vitatkoznak (teljesen értelmetlenül és terméketlenül) a warezolásról. aztán számold meg hányan küldik el őket melegebb éghajlatra. és miért?

mert ez nem ide való. azt még megértem, hogy valaki lázad a kiadó terjesztési szokásai ellen, jogos is. de... mi a tetves életért kell *itt* vitatkozni arról h mi lopás és mi nem?
  • Probatbicol
    Ha tényleg nem érdekelne senkit, akkor nem lenne ennyi hozzászólás a témában, nem gondolod?
    Ráadásul a Skyrim kapcsán aktuális is a téma, hiszen akárhogy nézzük, az új DLC-t ma Magyarországon nem tudod legálisan beszerezni. Vagy csalással megveszed külföldön keresztül, vagy warezolod.

És igen, a 'ruszkiból' beszerzés nem legális, ugyanis valaki úgy döntött, neki az az üzleti érdeke, hogy ebben a régióban ne lehessen digitális formában elérni a tartalmat, ha ezt megkerülöd, akkor az ő üzleti érdekeit ügyeskedéssel sérted, magyarul csalsz (vagy egyenesen LOPSZ? :D)
  • Calver
    olyan jó, hogy mindenki már legalább ötször "befejezte", és mégis sorra születnek az itt a kurvára senkit sem érdeklő és baromira nem ide való hozzászólások a warez egzisztenciális kríziséről, mert senki nem képes elviselni, hogy ne az övé legyen az utolsó szó.

tényleg, édes, de azért:

és költöztessétek át ezt a zseniális témát valami ezzel foglalkozó topicba. htx az univerzum nevében.
  • Although
    Nem véletlen hogy a CD-Projekt rászállt az illegális letöltökre és peres úton hajta be a pénzt ha megfog valakit aki fizetés nélkül használja a termékét.
  • Although
    Jó hagyjuk már a szavak kiforgatását. Ha adott egy termék amit kereskedelmi forgalomba helyezés során értékesítenek. És az abból származó bevétel a cég számára az ellenértéke a munkájuknak, és te azt fizetés nélkül használod akkor a cég zsebéből veszed ki a pénzt. Forgathatjuk a szavakat hogy kölcsönvettem meg a többi baromság de ez fárasztó és még ti csináltok úgy mintha mi lennénk a hülyék..Hagyni akartam de ez tényleg, na mindegy. Személy szerinti is tervező mérnök vagyok ami szintén szellemi munka és elég sokszor szembesülök vele mennyire alábecsülik a munkánkat. Tényleg hagyjuk.
  • Fehercsoki
    Pontosan, ezt nem értik meg, csak hajtogatják hogy lopás és mást neveznek hülyének:D De részemről vége, tényleg kár ezt a topicot teleszemetelni.
  • bazsi83vp
    Amúgy a warez nem lopás, hanem jogtalan használata (emlékszünk régebről, nem loptam a kocsit, csak furikáztam) szellemi terméknek (bár aki biorobot melós, ezt úgyse érti). De ettől még nem mentes a bűntől, még ha nem is kapsz a fejedre. Csak annyit kellene tenni, hogy aki bukik warezon, fizesse ki pl az 1000-szeresét. Onnan mi változott? Csak az, hogy büntetik is ami nem legális. A többit meg off/warez topicokban - köszi.
  • PTW
    köszönöm, hogy nem nekem kellett leírnom!
  • benőmenő
    Ezeket miért nem lehet a warez topikban megbeszélni? Senki nem kíváncsi arra, hogy honnan szereztétek be a játékot és milyen okkal.
    A szó amit kerestek az a szerzői jogsértés.
  • Szaruman
    Ja, 2hetente vmi gyökér mindig előjön a lopós dumával, és annak általában ez a vége.
  • PTW
    kibaszott nagy facepalm az egész ami itt megy
  • Szaruman
    Ezt speciel tartozásnak nevezik...
  • Although
    És miért nem az? Ha egyszer te elvégzel egy munkát és nem fizetik ki az ellenértékét, az lopás ha nem is olyan mint a bolti amit ismersz.
  • Szaruman
    Senki sem kérdőjelezi meg azt, h az illegális szoftverhasználat helytelen. Viszont nem lopás. A lopás szónak más a jelentése, ezt kellene megérteni. És ez nem megy pár embernek.
  • CamelX
  • Although
    Hagyjad nincs értelme, ebben az országban a szellemi munkát nem tekintik munkának. Az ellopható, legfeljebb akkor értenék ha velük történne. Ne erőltesd.
  • Szaruman
    Egyébként ez SEM lopás, ami példát írtál. Szóval példa fail.
  • Calver
    warez témához, jelen topicban:

ne itt, ez nem az a topic.
  • Fehercsoki
    Ez egy nagyon rossz példa, szerintem te nem érted mit jelent másolni.
  • Fehercsoki
    Látom szeretsz általánosítani...Egyébként sok játék van a polcomon, sok indie játékot is vettem, és sok dolgot le is töltöttem, de azokat is csak azért nem vettem meg, mert egész egyszerűen nem voltak jók, 5 perc után töröltem őket, és hidd el, ez az 5 perc senkinek a zsebéből nem húzott ki semennyi pénzt.
  • Laza
    Ja, és menj a metróra lógni és add be az ellenőröknek, hogy nincs jegyed és Te senkit sem károsítottál meg, mert alig voltak a kocsiban amiben utaztál és senkitől sem vetted el a helyet .... és különben is, bár utazol a metrón, de egyébként sem fizetnél mert nem tetszik a fogantyú színe, és neked nem ér annyit ... hajrá :D
  • Laza
    "a másolás nem lopás, mivel nem árt senkinek"

Ezt csak Te hiszed. Mert a hozzád hasonlók azt hiszik minden alanyi jogon jár ...
  • Laza
    Ja, egy olyan országét, ahol kevésbé üldöznek ezekért, mint külföldön ...
    Igen, és mint írtam, lemásolhatod, de nem használhatod.

Remélem majd egyszer írsz valami szoftvert, amibe beleteszel sok-sok pénzt és több ember több éves munkáját, és szanaszét hordja a nép, egyetlen ember sem veszi meg :)
  • Fehercsoki
    Skyrimet én is megvettem, de attól még úgy gondolom, hogy a másolás nem lopás, mivel nem árt senkinek.(én általában amit lewarezolok azt amúgy sem venném meg, és 5 perc után törlöm)
  • PiszkosFred
    Akkor rosszul tudtam, koszi az infot. Erinteni mar nem erint a dolog, azt a keves jatekot amivel jatszom, megveszem felevente/evente, nem okoz se problemat, se fejfajast, max az, hogy "szabadidot" nem tudok sehogy se letolteni, azt kellene mar valahogy, mert ez az ami egyre kevesebb, szinte esely sincs mar ennyi szabadidovel a "warezra" :) Ami meg van, az elmegy mmo-kra, hatrickre meg a faszbuk szarsagokra az aktualis AAA szerepjatekok mellett.
  • Fehercsoki
    Nagyon okos vagy, ha egy bukott ország törvényeit hozod fel a saját védelmedre, de a másolás attól még nem lesz lopás, akkor sem ha illegális.
  • Solid Snake
    A szó amit keresel: schmittelő
  • Laza
    " arról ne is beszéljünk, hogy bármi védelmének (szoftver, hardver) kijátszása is illegális."

... tehát a crack-elés.
  • Laza
    Játszhatod a megmondó hülyegyereket, de attól még a tevékenységed nem lesz legális.
    Persze, lemásolni egy dolog és felhasználni megint egy másik. Nehéz a felfogásod, de akkor olvasgasd a BTK-t. Szoftver esetében a letöltés nem illegális (azaz a másolás), de annak felhasználása már az ... arról ne is beszéljünk, hogy bármi védelmének (szoftver, hardver) kijátszása is illegális.

Lehet okoskodni, a lényegen akkor sem változtat semmit. Majd ha a BTK-ban nem lesz külön büntetési tétel a tevékenységedre, akkor magyarázhatsz.
  • Laza
    "A magyar jog engedi a letoltest, ameddig sajat celra hasznalja az illeto a nagy fal kozott."

Csak a filmet és a zenét ... a szoftvert NEM!
  • Solid Snake
    Legalább pörög a topik
  • Fehercsoki
    Nem tudom hol lopás a másolás, de itt nem, nagy sok kép,leírás van a neten arról, hogy mi a lopás, és mi a másolás, ha nem vagy képes felfogni a 2 dolog közti különbséget akkor egész egyszerűen szellemi problémáid vannak. Szerintem az teljesen mind1 egy kiadónak, hogy úgy nem fizetek nekik hogy letöltöm a játékot, vagy úgy hogy nem, a fejlesztők pedig mindenképp megkapják a pénzüket.