The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És a legjobb példa a fallout 3 és a fallout new vegas a szûken vett rpg közösség az FNV-re szavaz de a rajongók jó része szerintem a hybrid Fallout 3-ra. Tehát van abban valami amit mondok szerintem.

Azért a Wicher 2 sem annyira fogy mint a Skyrim. Egyetlen rpg-t nem lehet mondani ami megközelítené a Bethesda által jegyzet neveket, Fallout 3, Oblivion, Skyrim. Nem hiszem hogy csak a hype miatt van. Szerintem zseniálisan eltalálják az arányokat. A DA😮-nak is nagy hypja volt és mégse hiszem hogy akár csak lépetekben megközelítené a Skyrim eladási számait. szerintem

Igen ez igaz. Én is elkezdtem megint az FNv-t de lv15-nél befejezem mindig. tényleg aki kicsi beleéléssel is rendelkezik az menekülni fog elõbb utóbb, mert depressziós lesz tõle. Szerintem 😄

Az FNVt azert veszik kevesebben, mert a szepen kidolgozott fantasy vilagokat mindig is tobben szerettek, mint a post apokaliptikus vilagokat. Az FNV sok szempontbol tenyleg nagyon jo, de engem pont a vilag nem fogott meg. A kornyezet miatt en inkabb jatszom a butabb Skyrimmel, mint a sok szempontbol kidolgozottabb masikkal. Nem hiszem, hogy a szamok mogott az van, hogy megijedtek az osszetetsegetol. Annyira azert nem tobb, hogy az mar intelektualis pluszt koveteljen. Hulyek meg mindnhol vannak.
Hát én igazából kettõt ismerek, nem biztos hogy jól írom a nevüket az egyik Arthmod a másik Giskard, kettejük közül Giskard volt aki storyban is fejlesztett. Illetve volt még a Dragon Capitons. Ennyi.Én úgy érzem az összes jó modot beépítette a Bethesda amit láttam. Nagyon szuper lett, él tényleg az egész. ebben pont ellenkezõjét látom amit írsz. A Bethesda tényleg maximálisan figyeli a kívánságokat. De a szempont elsõsorban a tömeg a maximális profit. És ez bizony az igazi rajongók számára pár helyen probléma. Mert végül kinek elõbb kinek utóbb de úgy látom azokat akiket ismerek személyen régi rajongókat mind visszamentek az FNV-re. Nehéz megmagyarázni miért érzem unalmasnak és gyengének mint rpg. Persze pozitívum az oblivionhoz képest ez már tényleg rpg lett. Lehet az a baj idõközben inkább a story alapú rpgket már jobban szeretem mint a Witcher 2 meg a Dragon Age origins. Nekem mondjuk az a szomorú hogy amit nem gondoltam volna, hogy a Dragon Age II is jobbnak érzem ennél. Hát ennyi. Kicsit az az érzésem ez teljesen a konzolos amerikai gyerekek igényére készült sajnos.

Ashtyra
Menj tovább,fel a lépcsõn. ha gondolod: itt megnézheted

PTW
morrowind óta folyamatosan követem az összes játékuk fejlesztését, szóval képben vagyok.

Nem igazán értem egyébként a logikádat, miért hasonlítasz ez modot eg yfull játékhoz? Perzse hoyg tele van hülyeséggel meg szarral, mert mindenki tud pónilovat festeni egy pajzsra, míg egy valamire való cucc akár évekbe is kerül, pont úgy mint eg yönûlló játék fejlesztése (Nehrim).

Teljesen irreveláns a készülõ játék szempontjából, hoyg milyen szar modokkal van tele a Nexus. Pont ellenkezõleg, minél jobb modok vannak, annál több mindent tudnak beültetni a fejlszetõk, annál több helyrõl tudnak meríteni, nyúlni.

Itt is ezt tették, csak sajnos nem elég hatékonyan. Sokkal több mindenben kellett volna példát venni a modderektõl.

Kevés embert érdekel a story vagy az hogy legyenek döntési szituációk.
A kedvencemet a hivatalos forumról azért megemlítem.😊 Nem tom milyen nemzetiségû volt. Emberünk a megjelenés után valamikor írt egy esszét a forumra és õrjöngve követelte hogy azonnal adja ki a Bethesda a Kittet mert elviselhetetlen a tudat hogy nem repülhet a sárkánnyal. 😊 Kapott is egy nagy LOL-t tõlem is. 😊

Lehet...

De javaslom olvasd a hivatalos forumot én végigkövetem a fejlesztést. Érdemes.Megdöbbentõ.😄 De ha megnézed milyen módokat csinálnak a nexuson, ami még az oblivion színvonalát is alulmúlja akkor nem csodálkozol rajta miért ilyen lett. 😊

PTW
azért mert az nem egy hype játék volt hanem egy kb rég elfeledett RPG fejlesztõ cég kezébe adott project. Hiába a bethesda adta ki, fele annyi hype nem övezte mint egy Skyrimet vagy akár egy fallout 3 at. nem is nagyon lett volan értelme max akkor ha nincs fallout 3, hanem csak FNV

Mostanában nem olvasom már ezt a forumot de valamikor pár hete kiszúrta egy beírás a szememet. Egy kérdezõ egy döntési szituációban megkérdezte mi a helyes válasz...talán érted talán nem 😊

PTW
hát pont ezt magyarázom, ha már butítva van meg egyzserûsítve akkor a mérleg másik karjára rengeteg tartalmat és minõségi sztorit kell tenni. mert a végén mi marad? semmi.

Nos akkor szerinted miért nem veszik az FNV-t? Hisz ahog láttom te is láttod az értékesebb mint ez? 😊

Hm ez egy végtelenül egyszerû lebutított játék az oblivionhoz képest a Morrowindhez meg pláne.

PTW
nem vettéjk volna meg ha tele van epikus dologgal, meg érdekesebbnél érdekesebb történéssel? 😄

max akkor vették volna meg kevesebben, ha bethesda visszafele nyúl és plusz dolgokat tesz be meg bonyolít nem pedig butít egyzserûsít, összevon. de ebbe ne menjünk bele, mert nem errõl szólt az írásom.

<#eljen>
Csak akkor nem vették volna meg ennyien és akkor is sírnának rajta, mint a hivatalos forumon, hogy miért nem lehet repülni a sárkánnyal. Ezek nem hülyék pontosan tudták hogy így kell megcsinálni a játékot hogy a mobs megvegye. Ebben zseniális a Bethesda. Az FNV az inkább a rajongóknak készült mint a mobsnak.
Persze azért figyelhetek volna hogy hülyeségek ne kerüljenek bele(lásd a lelkes kis dark elfet a jarl kezét az elsõ sárkányos harc elõtti lelkesítõ beszéde, ami inkább egy lökött amerikai szuperhõs szövege volt.). De ez van. 😊

PTW
Elsõt pont ma nézegettem, Andoranról meg nem is tudtam, hogy Skyrimre ültetik. Jó hír 😊 kösz

Ezek azért ígéretesek.

Dovahzaan

Andoran
Ez már ráadásul egész elõrehaladott, mert eredetileg még a Oblivionhoz kezdték el fejleszteni, aztán közbe jött a Skyrim.
PTW
Persze ezt mondom, hogy jó játék, csak sokkal több lehetett volna.
Sajnos azon a részén amivel nekem bajom van a modderek csak nagyon ritkán ,illetve egyáltalán nem változtatnak.
Értem itt arra, hogy modokkal fõleg játékmechanikát csinálják meg iszonyat jóra, vagy helyszíneket turbóznak fel stb, de tényleges kvesztek, minõségi sztorik nagyon kevésszer születnek (mivel nem állnak sorban az ingyen dolgozó félprofi, profi szinkronszínészek).

Hol vannak ebben a játékban a városokat megtámadó sárkányok? Nem a vicc random encounterre gondolok amit 3 nyilvesszõvel elintézel, hanem a scriptelt látványos sztorielemekre, ahol sikoltozva menekülnek az NPCk az utcán, az olyan jelenetekre amikre emlékezni fogunk 5 év múlva is mert olyan epikusak voltak.
Hol vannak a "Skyrimban polgárháború dúl"ra utaló öszsecsapások, az egymás táborait ostromló felek. Sehol. Aki végigcsinálta bármelyik oldalt az tudja mirõl beszélek. Aki pedig nem, annak meg pláne n em tûnik fel, mert nincs semmi.
Sorolhatnám még órákon keresztül, hoyg mennyi remek ötlet és megvalósítás hiányzik a Bethesda játékaiból ami náluk ezerszer kissebb és nem agyonhájpolt kiadók agyonhájpolt játékaiban megtalálhatóak.
És sajnos ez pont nem egy olyan dolog amit a modderekre lehet hagyni, hoyg na majd õk megtöltik tartalommal.
Az õ feladatuk (már ha ilyet lehet egyáltalán mondani), hogy olyan hülyeségeket kijavítsanak amiket az átgondolatlan tervezés kapcsán a fejlesztõk beletettek a játékba. Az ide beillesztendõ példákat már el sem kezdem sorolni, mert akkor 20 oldalas mininovellát írhatnék.

Ide a rozsdás bökõt, ha végre a Bethesda meglépné azt a lépést amit megtett mondjuk a FNV-szal (hogy odaadta az Obsisionnak), akkor olyan sztorikat és kalandokat kaphatnánk TES világban, amitõl mindenki telipakolná a kis gatyáját.

wesker24
Na ott vagyok a Twin Sepulcherben beszéltem egy Nigthing Gale Sentinel-el akirõl kiderült hogy Galuss a régebbi Thief Guild Master és azt mondta csak ugy lehet helyre hozni mindent és vissza juttatni a Skeleton key-t ha megcsinálom ezt a Pilgrim Pathot !

Pontosan mi is ez mert megint nem mutat a térkép semmit se !
tobias88
én hagytam a küldetést és megtartottam a kulcsot
Ashtyra
Ha nem viszed vissza,nem tudod befejzni a tolvaj küldi sorozatot.

Ashtyra
A Finn's lute a Bard's College küldik egyike.

wesker24
Na sikerült befejezni a Thieves Guild questeket nálam van a Skeleton key és most vissza kéne vinnem a Twin Sepulcherbe !

Mi legyen vissza vigyem a skeleton Key-t vagy tartsam meg ?
Nekem az a küldi sztem még el se kezdõdött, de maga a tárgy már nálam rohad egy ideje 😊
Ejha 😊

Nekem is a videokályha a leggyengébb a rendszerben, ATI 6750. Ára alapján csak kicsit lehet jobb, mint a tied (20k HUF vs 18k HUF). Én eléggé lebutítva tolom (kivéve a látótávot, mert az max mindenbõl), hogy szinte mindenütt meglegyen a 30 FPS. Azt az FXAA-t vagy micsodát is bekapcsoltam, hogy gyorsabb legyen. 1280x1024-ben játszok.

De akkor, úgy tûnik, lehet mit várnom az 1.4-tõl 😊
Wreck86
Flinn's lute. 😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Én az 1.4 betat használom pár napja. Tényleg sokat javít. Steamrõl lehet kipróbálni.
ATI 4850 videokártya - nálam eddig ez volt a szûk keresztmetszet. (64 bites win, proci és memória van elég)

Azelõtt a normál high beállításon nem volt teljesen síma.
Most minden!!! grafikai option ki van maxolva, kivéve az árnyék. Az maradt high ultra helyett.
Rezzenéstelenül megy 1920*1080-ban. 😊

Szóval jó patch lesz.
Én pedig pont a 4 giga ram miatt raktam fel anno a 64 bites Windózt. Szerintem akinek esze van, 2 giga fölött felrakja. De ez nem sokat ér, amíg a játék nem használja ki.
Azért ezen a 3 giga 4 giga ram-ot használ kérdésen nem kellene túl sokat rágódni. Egy 32 bites XP-ben/windows 7-ben - hacsak nem állítod át - eleve nem kap többet egy program, akkor se, ha 4 van. Maximum 3-at kaphat, ha a boot.ini-ben gondoskodsz róla, de akkor meg a driverekkel akadhat össze, így tipikusan úgy 2,7 GB körül maximalizálható a dolog, ha az exe headerben az a bizonyos bit be-van billentve.

64 bites rendszerekben van értelme a dolognak, 32 bitesben ennyi csak...

Nekem az ismétlõdõ Companions questek generáltak zsinórban bugot. Például a "mentsd meg a lakost innen" jellegû questek.
Skjald-nál vagy Skjornál vagy kinél kéne jelentkezned? 😊
Wreck86
Ja, küldetés bugok ...
Eddig egy maradt bent teljesítetlenül, pedig megcsináltam...😄

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Wreck86
Ugyanez nálam is. Felveszek az asztalról egy potit és a többi cucc eltûnik, de ott vannak ,mert ha egeret viszem kiírja azt aminek neve van. 😄
Játék bugja sztem.

A Skyrim 1.0 is tele volt hibákkal és optimalizálatlansággal (szép szó 😊) . Utóbbiról annyit, hogy az 1.4-es peccs elvileg majdnem kétszeres (!) sebességet fog jelenteni az 1.0-hoz képest, legalábbis a korábban a fórumban linkelt grafikon alapján. A v1.0 a 4 giga ramot sem volt képes használni, csak kettõt.

A bugokban meg sztem az a legrosszabb fajta, amikor egy küldetést nem tudsz befejezni. Mi, PC-sek még menthetõ helyzetben vagyunk, mert ott vannak a netrõl lehalászható konzolparancsok... De mi van szegény konzolosokkal (PS3 stb)? Õk megszívták 😛 De ahogy elnéztem, az 1.4 rengeteg küldit is javítani fog.

Szóval várjuk szépen az újabb peccset 😊 (Ami remélhetõleg nem fog újabb, eddig nem létezõ bugokat generálni.)
Ashtyra
Szerintem ezt a játékot (és az Obliviont is talán) úgy adták ki a készítõk,hogy "tessék, kaptok egy alapcsomagot,aztán modokkal olyanná alakítjátok,amilyenné akarjátok".Értem PTW gondját,részben egyet is értek.A bugokról meg annyit,hogy ezt sosem értettem:ha már x hónappal elõtte reklámozzák hogy ekkor meg akkor jelenik meg a game,akkor feltételezem,hogy kész van.Nade mégis bugosan jön ki..pf.Tudom,a határidõk,meg a pénz..de akkor is én nem adnék ki olyan terméket a kezembõl,ami tele van hibákkal.Ez itt még nem annyira zavaró.De pl. a Hellgate:Londonnál kiakadtam,hogy megvettem...és optimalizálatlan vacak volt,amivel nem lehetett játszani,mert kell a patch.

Még valami. Rendszeresen jelentkezik nálam az a bug, mindenféle helyszínen, hogy a felvehetõ tárgyak egy része egyszerûen eltûnik. Teszem azt, van hat tárgy az asztalon, mind látszik. Felveszek vagy arrébb rakok egyet, erre az összes többi eltûnik (csak vizuálisan, tkp. "láthatatlanok" lesznek). Ha megfogom az egyik ilyen láthatatlan cuccot és arrébb rakom, megint láthatóak lesznek.

Ez simán bug, vagy memóriahiány miatt van? Nem hinném, hogy az 1 gigás videokártya memóriája vagy a 4 giga RAM lenne a probléma. Esetleg nem szereti a játék a Radeonomat?
Lehet, hogy küldetések terén kicsit a mennyiségre és nem a minõségre mentek rá az alkotók?
Sztem azt írta PTW, hogy maga a játék nagyon is jó, csak a sztori és a küldetések elcsépeltek, laposak, kihasználatlanok, néhol logikátlanok.

Egyetértek veled, rövid idõn belül úgyis kijön majd tengernyi questsorozat meg egyéb ínyencség a modderek jóvoltából 😊
Egy 220 órás csalódás, nem rossz.

Azért adtál neki esélyt 😊
Annyira mégsem rossz, ha ennyit beletoltál, inkább a "lehetett volna jobb is" zavar téged.

Azzal viszont teljes mértékben egyetértek, hogy egy év múlva sokkal jobb lesz, de a legszebb, hogy ezt a Bethesdánál is tudják.

Azt azért tegyük hozzás, hogy a fejlesztõk kitalálnak valamit, ami nekik jól hangzik, összerakják, de hogy a játékosok zömének mi tetszik, azt õk is csak kb pár hónap után tudják meg. Egy egy éves public béta után tudnának õk is jobbat készíteni.

Nem azon vitatkozok, amit te mondtál, az igaz. Csak õket akarom védeni egy kicsit. A játék jó lett szerintem, csak néhány "kézenfekvõnek tûnõ" lehetõséget elszalasztottak. Ez minden ilyen nagy játéknál így lesz. De aztán jöhetnek a modderek. Lehet mondani, hogy a modderek akkor jobbak? Csak bizonyos értelemben. Ott is egy természetes szelekció indul meg. Amelyik mod nem jó, azt nem használják és sokszor a 0.75 és a 2.0 között náluk is ég és föld a különbség. De a játék fejlesztõjének már eleve egy nagyon jól használható világgal kell kijönni. Nekik nincs lehetõségük a "modderevolúcióra".
PTW
Na 220 óra játékidõ után befejeztem a fõszálat. Direkt nem csináltam meg minden egyes kvesztet és szándékosan nem nyúltam hozzá se a thief, se a dark brotherhood guildekhez, hogy majd egy újrajátszáskor a másik karakteremnek is legyen dolga.
Nem vártam csodákat a dologtól mert ennél azért már rutinosabb vagyok 10 évnyi Beth játékkal a hátam mögött, de most elképesztõen alulmúlta önmagát a cég még Oblivionhoz képest is, ami azért valljuk be elég nehéz.
(szigorúan sztori, történet, események tekintetében mondom ezt)

Szomorú, hogy rengeteg mindenben fejlõdtek, de azt még mindíg nem látják be, hoyg egyáltalán nem értenek a történetmeséléshez. Egy az egyben fel kellett volna venniük mondjuk az Obsidianos írókat és csókolom. Az egyetlen ami megmentette számomra a játékot, hogy a helyszínek most végre nagyon jóra sikeredetek; érdekesek. (leszámítva a rettenetesen kihasználatlan kísértetvárosokat)
Az viszont, hogy mindegyik kveszt olyan szinten lapos és unalmas, a játék katarzisa pedig annyi, hogy egy ugyanolyan sárkánnyal harcolsz mint a többi csak egy picit nagyobb és õ a fõ*eci -ugyanakkor 33 szintû íjász-dual wielde (egyáltalán nem tápolt, mondhatni szarházi karakteremet) még csak megkarcolni se tudta- megbocsáthatatlan. Õ lenne a híres World Eater, világok elpusztítója, a VÉG? Akit pofánverek 2 karddal, egy lötty elfogyasztása nélkül, majd lejövök a hegyrõl és senki még csak le se szarja, hogy NIRN megmenekült a pusztulástól? Bravo. Oblivionban legalább egy számalmas páncélt csináltak, legalább minimális szinten érzékeltetve, hoyg azért valamit csak hozzátettünk ahhoz, hogy a sok szerencsétlen tovább majszolhassa a sweetrollokat.

Ismét elfogyott a kreativitás ott, hoyg megcsináltak egy nagyon szép világot, de igazán érdekes tartalommal, kalanddal, drámával most sem sikerült feltölteni.
A polgárhábórúnak CSÚFOLT "kvesztsorozatot" külön kikérem magamnak, annyira szánalmasan lett megvalósítva 😄

Félreértés ne essék, én ígyis nagyon szeretem ezt a játékot, csak mostanra elfogyott a Morrowind óta tartó naivitásom, és bizalmam.
Simán lenyeltem volna a butítások foganattjaként született békát, ha cserébe végre valami epikus felejthetetlen dolgot kapok, de így sajnos marad a keserû szájíz.

Rengeteg dolgot pótolni fognak a modderek és egy sokkal jobb játék lesz 1 év múlva + a kiegészítõkre is kiváncsi vagyok, de ez így a kezdeti hatalmasas lelkesedésem után inkább csalódásnak mondható.

Ha a Ravasz Cugel könyveket olvasta valaki (én halálra röhögtem magam olvasás közben 😊), az érti, mirõl írtál.
Ashtyra
Hozzászólnék az egyik mondatodhoz: igaz,nem illik tolvajkodni,ha a világ megmentõje vagy.De pl. (nem a legjobb hasonlat) sok filmben láttam,hogy a megmentõ fõhõs valamilyen "tróger" figura.Én például a wood elfemmel elõször a companionshoz csatlakoztam,hogy úgymond harci tapasztalatot meg némi pénzt szerezzek,aztán titokban a thieves guild berkein belül próbáltam fejleszteni "sötétebb skilljeimet").A companions csak a megítélés miatt kellett 😊 ..bár a sárkányokkal nem sokat foglakozom,meg a nordok háborús játéka sem érdekel.De a fõküldetés vége akkor is az,hogy megmented a világot,amiben élsz,legyél tolvaj vagy dicsõ lovag. Ui.:Ez csak az én magánvéleményem,nem kötekedni akartam.

Na nálam is volt jópofa...mikor kicsit leraktam a légiós szálat,gondoltam elkezdek mindenhol Thane lenni...megyek fel Dawnstar-ba,be a jarl-hoz,hogy meló kéne fõnök..mondta mi kéne..erre kapásból pipálta is ki a gép..mivel a közelben volt egy légiós bázis,ahonnan én már mászkáltam kifelé sárkányt is ölni...már csak fel kellett vennem a rangomat és viszonlátás😊
Wreck86
Na jó,hatott a "Braveheart" címû kedvenc filmem, stormcloak lesz ebbõl.😊

Igen, plusz egy Enthir nevû mágussal kell elõször beszélni a Staff of Magnus nevû küldetés után...Asszem meglesem azt az Elfet Wintherholdban😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Wreck86
Ja, pókölés volt.
Viszont ahhoz hogy ezt a másolóst csinálhasd,úgy olvasom a "THE THIEVES GUILD"-ba kell beállni.
Forrás: klikk

megvan már mi a gond😊 Rájövök én a dolgokra

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

UESP szerint ez az 1. Calcelmo küldetés , amit wesker idetett. A poén az, hogy én 1. ként rögtön az óriás pókos küldetést kaptam anno mikor csináltam a Markarth küldetéseket...:S:S