The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Wreck86
Nekem elejétõl kezdve Lydia van egykezes fegyóval + pajzs. Õ milyen szintû npc?

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Fantusz
Faendal egy közepes erõsségû NPC, maximális szinte 30as lehet.
Különösen íjászoknak jön nagyon jól a segítsége a kalandozások kezdetén, de amikor a karaktered túllép a 20. szinten el kell gondolkoznod Faendal jövõjérõl.
A szintkorlát miatt egyre kevesebbet tud a harcokban segíteni, sokszor csak nehezíti a helyzetedet, érdemeit elismerve jobb elküldeni, és felvenni egy 50es kisérõt, ha nem szeretel egyedül kalandozni.

Fantusz
Nincs azzal gond, hogy nem vár tétlenül a végtelenségig - ha nincs rá szükséged szépen haza ballag a követõd.
Az már egy másik vetület, hogy van rá esély, hogy a hazafelé vezetõ úton elhalálozzon, netalán beszoruljon a sziklák közé.
Ha mert felvehetsz másik követõt, de ha csak elkallódott, (és ugye elküldve sincs), akkor lehet konzolozni.

ja szépen a jó kis Dwarwen rezet eládtá a bolhapiacon

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

ja én nem is tudom már talán Berylia-t leültettem Rifteni házamban otthagytam és 1-2 nap elteltével megunta és kiírta a gép felül, hogy elfáradt és hamarosan hazafele indul...mire visszaértem már nem volt ott a széken, visszament Winterholdba😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Nekem mindig berezel és elbújik valami sötét helyen 😄😄
Mellesleg ajánlom hogy meglegyen mert csomó jó cuccot adtam neki, erre nyilván lelép <#taps>

Wreck86
Kiírja hogy elfáradt? Én nem láttam még ilyet, pedig elég sokat harcoltunk.😄

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Talán visszament Riverwoodba, mert elfáradt? bizonyos idõ után a követõd, ha otthagyod egy helyen kiírja, hogy elfáradt és hazamegy így valószínû visszament a kiiinduló pontba, ami Faendal esetében pontosan Riverwood...keresd ott kitartóan olykor fát vág, vagy pedig kalandozik a falu körül

A riverwoodban lévõ nyilas srác volt a társam de valahol mondtam neki hogy várjon és azóta nincsen meg😞
Van rá valami mód hogy megtaláljam? 😄

hát..kiváncsiságból kapott egy deafault beállítást..elindult..pár lépés után kilépett..úgyhogy hanyagolom,anélkül és szép nekem😊
wesker24
Hát a HD Textura packnál többféle lehetõség van direkt irja hogy melyik HD Texture pack melyik géphez való !
tegnap kíváncsiságból fel akartam tenni a nexusról a hd textúra packot..alapból 1650*1050en játszom minden maxon..mikor ezt beraktam a mappába,el se indult a launcher után..kivettem..ment szépen...ennyire nem bírja ezt már a vga,vagy játsszak a felbontásokkal?😊
amúgy csak nekem gyenge a mágusom? egy sárkányt nem tud leverni a tûzlabdáival, jóesetben leviszem az életét a felére és befalxD
szóval nincs hozzá valamilyen trükk?😄 mert volt ez a kesztyû ami miatt nem számolta a manám de azt vissza kellett adnom és nem tudom újra kérni:/
tibor16
igazán ütõs fegyvereket, cuccokat fejlett kovácsolással + lötyivel kovácsolásra(fejlett alchemy)+ enchantolt smithing cuccokkal + mage enchantolással tudsz készíteni - én most a blade pengéket 120-as sebzéssel használom + a 2 féle hatás rá. Expertnek kell lennie (egyre több van belõlük), hogy tudjon velem kezdeni valamit az NPC.

kovácsolás - 100%
lötyi - +30%
gyûrû, nyaklánc + 50%
2 féle ruha - +50%

ehhez jön még a fegyverhasználat - nekem az egykezes (eddig nem raktam rá sok perket) +67% és a perkek ami úgy még +30-40%

erre jön még az enchant max, ami + kétféle hatás
pl paralyze 3 sec
fire 10 sec

Eddig nekem általánosságban az egykezesek közül a blade egykezesek, a súly / sebzés tekintetében mindent mostak.
Kivéve persze a speciális fegyvereket, mint a Dawnbreaker - de az csak a zombik, csontik, szellemek ellen, mert a sebzése eddig nekem valahol a 48 körül van...

Így aztán elég jó fegyvereket lehet készíteni. Szerintem, ez is túlzás, - de ha már van rá lehetõség, akkor már csak kíváncsiságból is megcsinálom - milyen is az...
Sokszor egy este elszöszölök egy fegyverrel, hogy mindent az akkori maxora tudjak kihozni.
Hozzáteszem, egykezessel és light páncéllal nyomom.

Szerintem, van valami egyensúlyra való törekvés, tegnap beleszaladtam egy Forsworn táborba, majd mindegyik megizzasztott.

Mindez persze az én véleményem, másoknak más lehet a jó... de szvsz jó kis fegyókat lehet összehozni...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Ha már itt tartunk: 1.4 bétát le lehet szedni steamen kívül valahonnan?
Kincs sztem rengeteg van benne, bár attól függ, mit értesz alatta. A sárkánycuccok a legfejlettebbek, szóval... Sok olyan láda van, amelyikben vannak drágakövek, pénz, fegyverek, páncélok, varázsbotok satöbbi. Meg szoktam találni enchantolt cuccokat is. Csak fejlesztetteket nem, mert ilyenek nincsenek 😞

10k érték egy ládában az azért elég sok, akárhogy is nézem 😊 Abból vehetsz két házat is.

Bugok tekintetében: az 1.4 béta fel van rakva? Az elvileg sok dolgot javít.
Akkor az m1 h 40es mana regent bontok le vagy 20at?? ugyanannyi lesz?
A többi dolgot vágom am, h mi mennyire erõsít stb, csak ezt nem, de ha így van ahogy mondod akkor teljesen m1. Egyébként 3/5 az elsõ perk, és a középsõ ágat raktam végig, szval már 100-as amúgy az enchant skill. Már csak a varázslataimat kell tuningolni meg a pickpocketet. 69-es vagyok. Elsõnek kimaxolom h legyen tapasztalat, mert nem igen volt, aztán kezdek egy újat valamikor okosan, kõRPGsen.

A fejlesztett enchantos cuccokat én is hiányolom, ahogy egyre több mindent ahogy haladok. Nekem a legfájdítóbb hogy ilyen kevés cucc van benne, nincs egy rohadt igazán egyedi ütõs fegyver se páncél, röhej. Jó tudom sok munka volt a történettel meg a sokrétûséggel egyébként is, de hát sztem ez nagyon nagyon alap lenne. Nincs benne egy igazi kincses bánya sem, de még egy láda sem. Erre kíváncsi lennék egyébként, kinek mi volt a max amit ládában talált, vagy akárhol????
Nekem szerintem max olyan 10k. Egy sárkánypáncél volt benne, pár kõ (smaragd, zafír), soul gemek, vagy 300 arany, meg 2-3 ebony kard meg fejsze. Marha jó, mehetek eladni megint a bóvli fosokat....érted..

Mellékesen amúgy másnak is tömve van buggal? Engem kikészít már néha, pedig frissítve van. De olyanok vannak néha h rohadtul felidegesít. Így 160 óráig nem igen idegesített, már most kezd 😄
Ez amúgy tényleg jó kérdés, ilyesmire gondolhattak volna!
Más téma. Hogyhogy nincs a játékban EGYETLEN fejlesztett fegyver vagy páncél sem? (Kivéve, amit én csinálok a köszörûkövön vagy azon a fémpadon.) Nehogy már csak a fõhõs tudjon páncélt/fegyvert csiszolni, finomítani... Egész Skyrimben nincs egy darab valamennyire is fejlesztett fegyó vagy páncél? Mit csinálnak az NPC kovácsok? <#zavart2>

(Fejlesztés alatt ugye azt értem, hogy flawless, legendary, epic stb.)
Vess egy pillantást erre, akkor talán még tisztább lesz a kép:
http://uesp.net/wiki/Skyrim:Enchanting_Effects
...mert 30 hp-növelés az tényleg nem sok.
Szeva!

Elõször is, semmi értelme nincs eltüntetni a listából a már ismert hatásokat. Ugyanis, és itt jön a trükk: tökmindegy, hogy egy +40% fire resistance-t adó cuccot bontasz le, vagy egy 5%-ot adót, ugyanazt a hatást fogod megtanulni (enhance fire resistance). Az, hogy ezután hány %-ot fogsz tudni rátenni a még nem-enchantolt cuccaidra, az csak az enchant skilledtõl, az enchant perkeidtõl, a tárgyba nyomott soul erejétõl (grand a legjobb nyilván), esetleg a megivott enchanterõsítõ poti erejétõl függ. Szóval akármilyen tárgyat bontasz le, csak a hatást tanulod meg, nem az erejét. (Talán egyetlen kivétel a Shield of Solitude nevû küldipajzs, aminek a lebontásával állítólag egy erõsebb mágiaellenállást lehet megtanulni, ami lehet, hogy bug. De ennél is érvényes, hogy csak a fentiekkel lehet erõsíteni a hatást.)

"Enchantot növelõ enchantolt" cumó tudtommal nincs, ugyanis így adná magát a lehetõség, hogy egyre durvább és durvább "enchantot növelõ enchantolt" felszerelést csinálj a végtelenségig 😊 Viszont alchemyvel (potikkal) és enchanttal lehet egymást felváltva erõsítgetni, ha kellõen magas szinten vagy - ez egy ismert trükk.

Érdekelne, hogy hányas szinten van az enchantod és milyen perkeket nyomtál rá?
Csõsztök! Nagy segítség kéne... Enchantolásról lenne szó. Az a lényeg h még kislány koromban, 10 szint körül gondoltam rá elõször h megnézem már mi is ez a dolog. És nulla perkel, elég gagyi tárgyakról szedtem le az enchantokat. Lebontás után ilyenek lettek (és vannak még most is, ezzel lesz a gond) hogy: élet növelése 8, stamina 8, élet - mana - stamina regeneráció 8 - 8 mind, meg ilyen 10es alatti értékek vannak mindenre :S Na már most majdnem kivégzem a játékot, és már vannak perkek is az enchant-fán.

Az egyik az lenne, hogy hogy az istenbe lehet eltüntetni a kis hoki enchantokat a listából - sejtem h csak konzollal, de leszarom - mert már most elég komoly cuccokat összegyûjtöttem h lebontsam, csak most jöttem rá erre h hát nem engedi leszedni hiába nagyobb értékû, mert õ már azt ismeri. Csak az 8, most meg mondjuk 40 lenne ha leszedném... Na ez az egyik, hogy lehet kiírtani a régi enchantokat a listából?

A másik, hogy csak én vagyok ilyen balfasz, vagy tényleg kurvára nem sûrûn találni olyan cuccokat amik az enchantolást erõsítik??? Én mindig csak egy +23%-os potiont iszok amikor magamra való cuccot tuningolok, de még úgy is harmatgyenge az eredmény. Most a max amit itallal és a perkekkel csinálni tudok életnövelésre asszem 30... Jó nem kevés, de hát bassza meg 69es szinten még nem tudok akármilyen akármit is megcsinálni? Hát ne má...
Ezt nem értem, kifejtenéd?
Az mennyire számít mágusnál csalásnak, hogy egy kesztyûvel nem számolja a manát?
PTW
moddal

Ha belegondolok, hogy az Oblivionban milyen szép precízen lehetett mozgatni, forgatni a tárgyakat... Ezen a területen sajnos visszalépés a Skyrim.

Nem kell nyomvatartani megnyomod hosszan és megfogta. a következõvel meg elengedi nagyon egyszerû a rövid nyomás belép a hosszú nyomás megfog..ez régi szisztéma a Bethesdánál.

Wreck86
Köszönöm!😊
Akkor húzom,ütöm pakolom,majd csak összejön.😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

PTW
tudtommal még nincs, de ahoyg kijön CK minden rendbejön, és béke száll az univerzumra 😄

Ashtyra
Azért nézz utána,lehet van valami mod,ami megoldja ezt.

Ashtyra
"Skyrim-fizikával" szinte sehogy 😊 Amúgy az "E" gombot nyomva tartva tudod gyakorlatilat húzni a földön a tárgyakat,holttesteket.De mondom nagy türelem kell hozzá.

Wreck86
Hali!
Hogy lehet tárgyakat mozgatni,forgatni? Pakolgatni szeretnék a házamban,de csak úgy tudom a tárgyat pakolni, ha eldobom a felszerelésembõl, de kivenni, majd utána azt forgatni hogy lehet?

Legújabb winrar megoldotta.Köszi! 😊

\"We are only slaves to our temptations\"\"

már többször letöltöttem...:S de a legújabb winrar-t megpróbálom még...

wesker24
A 7zip fájlokat már a legujabb Winrar progi is képes kezelni szedd le a Winrar-t és azzal csomagold ki !
Ashtyra
Töltsd le mégegszer,lehet hibásan töltõdött le a fájl.Ilyen volt már nálam is.

Sziasztok!

Letöltöttem Nexusról a SkyUI modot,de annak a mûködéséhez kell a SKSE megfelelõ verziója.Na én ezt is letöltöttem,kaptam egy "7z" fájlt amit semmivel nem hajlandó kicsomagolni...leszedtem a hozzá való 7z file manager-t is,de az is hibát jelez.😞 Találkozott valaki hasonlóval?Mit tudnék csinálni?
Mert ha jól emlékszem akkor a skse fájlokat a Skyrim fõ kõnyvtárába kéne másolnom,de így elég nehéz...

Elõre is köszi

Helyes 😊
Képzeld! Nos volt egy kis japcsi gyerek aki írt egy bejegyzést az official-on ahova feltett egy képet elfekrõl meg mindenrõl, meg egy kérdést miért nem ilyen jelegûre csinálta meg a Bethesda a fajokat.😄 Sose töröltek még beírásomat nemzetközi forumon de ezt most törölték amit a japcsi gyereknek javasoltam a mangájával együtt 😄

Aaaaaa, mindig kiakadok, ha ilyen helyen mangakat latok 😊 Az mindenkepp pozitiv, hogy meg sem probaltak a manga iranyban elmenni. A karakterek kulseje tenyleg vilaghu, realis.
Igen, tok mindegy, hogy scifi, vagy fantasy, ezekben a jatekokban nagyon keves kiveteltol eltekintve csak a mai ideologiak es vilagkep tukorkepei jelennek meg.
Lehet de ez nem válasz például miért ilyen éltelen companionsokat csináltak. Az Obsidiannál látszott mindent megtesz hogy a sandbox világ ellenére élvezhetõ élõ karaktereket és világot kapjunk. A Bethesda pár helyen szintén pl a bardok jók lettek. De szerintem abszolult nem akartak ezzel foglalkozni. nem mentek rá. Tudták a többség ugyis csak kaszabolni akar estleg manga seggû csajokra lecserél mindent...😄

Próbáltam azért! Nekem pl a probléma a már említett példám is volt a dark elfel, pl. Tehát felszínen tökéletes világot alkottak. De valahogy az az érzésem sok helyen, mint minden tisztes amerikai cég, állampolgár, beleszõttek a nagy amerikai ideált ráadásul a sablon amerikai stílusban. Elsõre nem tûnt fel de másodjára harmadjára már idegesített. Valahogy a morrowind sokkal inkább hasonlított egy "európai" játékra mint pl a witcher 2. Ez már tele van amerikai lózungokkal. Ami idegesítõ és megöli a storyba való beleélés lehetõségét. Vagy ez erõs szerinted?

PTW
ezzel egyetértek, az ilyen stílusú sandbox játékoknak megvan ez a hátránya. ami ugyanakkor elõnye, is hisz pont emiatt lehetne tele epikus csatákkal bossokkal, scriptelt csatákkal történésekkel. ebbõl kéne sokkal de sokkal több és kevesebb a teljesen érdektelen hozd el XY barlangból a senkitnemérdekel fiolát, aztán kapsz 500 aranyat aminek semmi értelme mert a játék nem rendelkezik gazdasággal (ez megitn csak pontosan eg yolyan dolog ami az egyik legnagyobb húzóeleme lehetne egy ekkora nyitott világnak)vagy egy teljesen érdektelen rewardot, már ha kapsz.

ezért mondom hoyg olyan dolgokban vérzik el a játék amihez nem kéne sok csak eg yjól átgondolt koncepció és ügyes megvalósítás.

Igen, de az erzelmileg legerosebb storyk kotottebbek. A Skyrim storik talan ott vesznek el, hogy nem visz vegig altalaban az ember egy osszefuggo szalat., hanem ami epp az utjaba akad. Ez pedig szetzilalja a tortenetet. De ez csak talalgatas. Talan a hangulathoz az is kell, hogy mi is realisan jatszunk, ne pedig ugy, mint valami hezagkitolto, ami mindenhova azonnal befolyik, ahol meg nem volt.
Mindegy, reméljük tényleg nagyot húznak a dlc-kel. De legbelül nem hiszek benne. Pedig lehetne ebbõl nagyon jó dolgokat kihozni az alap benne van. kicsit kellene bele egy jó story ami nem csak a harcról szól, valami hasonló mint amilyen a Nerevar story volt a Morrowindbe.

Hm imádtam a Morrowindet is. 😄 Sõt azt kell mondanom az egyik legjobb volt amivel életemben játszottam. Párszor gondolkodtam rajta hogy az Oblivion jobb e de ma már látom hogy a morrowind köröket vert az Oblivionra is. Ma már ez is egy profi üzlet ahhoz képest. És az állításodnak ellentmond az FNV a is szabad világ mégis nagyon erõs storyja van. Ha nem is Witcher 2 de nagyon jó.

Valoszinuleg konnyebb az erzelmi toltest beepiteni egy kotottebb storyba. A Witcher 2, vagy a DA2 hoz kepest egy ekkora nyilt vilagban eleg nehez olyan storyt osszerakni, ami barmilyen fajjal, barmilyen politikai oldalon, barmilyen sorrendben realis marad. Azert erzitek a ketto kozotti kihivast. A patoszt is maskepp eli meg mas mas karakter.