The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ork-goblin keveredésrõl nem nagyon tudok. A goblinok az orkoknál kisebb, gyengébb, de sunyibb lények, és ha elszánják magukat a támadásra, mindig tömegesen, falkában teszik. (Emlékeztetnek egy bizonyos embertípusra <#nevetes1>) Orkok elõl általában menekülnek.

A genetikát a fantasy világokban nyilván nem úgy kell elképzelni, hogy Szarumán a számítógépén kísérletképpen kombinálja a DNS láncokat 😄 A valóságos középkorban is volt harcikutya- és lótenyésztés, és tudták, mire számítsanak, ha egy izmos csõdört meg pár egészséges kancát "összeeresztenek" 😊
Igen, valami errõl is rémlik. Hegyes fülük van, görnyedten járnak, többnyire kopaszok.
Asszem mágikusan is keresztezte õket, meg aztán az elrabolt embernõknek nem nagyon volt választásuk 😛 Az "újszülöttet" sokszor kivágták belõlük, így az eljárásba belehaltak.

(Mondom, ezek a dolgok csak rémlenek, mert vagy egy évtizede forgott a baráti körömben a Középfölde RPG könyv - bár mi inkább MAGUS-oztunk - , meg "A gyûrûk ura" elsõ könyvét is elolvastam ifjonc koromban 😊 )
Az "eredeti" orkok megrontott tündék, még Morgoth (akinek Szauron csak szolgája) hozta létre õket.
Nem ork és goblin keverék? Melyik embernek lenne gusztusa egy orkkal keresztezõdni? <#nevetes1> Genetika akkor meg még igen gyerekcipõben járt...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

A filmben is megjegyzi talán Legolas, hogy "ezek nem orkok, hanem uruk-haik".
Ha jól emléxem, anno (jó régen 😊) a szerepjáték-könyvben olvastam, hogy az "eredeti" orkok alapvetõen inkább állatféle lények, két lábon (görnyedten) járnak, kb. mint a majmok, csak ragadozók. Az uruk-haik pedig ember és ork keresztezésével jöttek létre Szarumán által, így intelligensebbek lettek.
Nem egyszerû az orkok-goblinok-urukhaik genetikája, az biztos 😊
Ja, ezt már nem is tudom hol olvastam, hogy mi mit jelent, de a wikipédia szerint a "hai" az a "nép". Na mindegy. 😊
Nyilván nem, mert az "uruk" az tulképp az "ork". A "hai" meg asszem fõnököt jelent talán.
Ez a dolog különben nem teljesen tiszta nekem sem, mert eltérõ infókat lehet róla olvasni, de ugyebár keresztezgetések voltak jobbra-balra! 😄
Egyesek szerint a goblinok és az orkok keresztezésével csinálta Szauron a seregébe ezeket az erõsebb orkokat, de bizonyos források szerint Szarumán az emberrel is keresztezte valahogy õket, és az õáltala elõállított uruk-hai orkok ilyen részben emberi géneket is tartalmazó lények.
Szóval kacifántos fanatsy-biológia ez úgy, ahogy van! 😊
Fehercsoki
Ki van kapcsolva.

Kicsit OFF, de sosem értettem tisztán Tolkien világában az orkok, a goblinok és az uruk-hai közti egyezõséget vagy különbséget. Ez három külön kategória, vagy ugyanaz? A filmben az orkok (vagy uruk-hai?) között pl. voltak inkább goblinra hajazó nyeszlett figurák is, de sosem említik õket. A szerepjáték-könyvben asszem külön nevük is volt a goblinoknak, õk is valamilyen "...-hai", csak nem emléxem, de nem uruk.
😊
Ez azért van, mert a házba belépés elõtt beszélt hozzád, és ha közben belépsz, õ is bemegy veled 😊 Nekem õrök rendszeresen csináltak ilyet, néha a kovácscsaj is, mondom takaroggyá kecómból <#nevetes1>
Sztem vedd lejjebb az AA-t, vagy kapcsold ki. Városban is stabil 30+ fps.
Ez a bug nekem is elõfordult már. Nem tudsz vele mit csinálni, konzolon "teljesítsd" a küldit, aztán kérj újabbat.
Az 1.4-es patch szerencsére tényleg sokat gyorsított a játékon 😊 Egyebek mellett levehettem az fxaa-t és felnyomhattam az anizotrópot 16x-osra. (ATI 6570-em van, ami távolról sem a legjobb.)

A legnagyobb teljesítménycsökkenést tudtommal az antialiasing és az árnyékok csinálják, úgyhogy az aa-t kikapcsolva hagytam, így gyors a játék a nagyvárosokban is.
Nem lehet, hogy korábban kipucoltad már azt a barlangot? Bár... akkor valószínûleg el sem indult volna miatta a companions-os küldi.

Hát... akkor passz. Asszem valami ketrecbe volt bezárva a fickó, de nem tudom neked miért nincs ott. :S
Letöltöttem egy "Medieval instrumental collection" (http://tes.nexusmods.com/downloads/file.php?id=22085) nevû zene csomagot a játékhoz és be is raktam szépen a helyére a Data mappába, ahogy írja readme fájl, de semmi nem változik játék közben. Tudna valaki segíteni ebben?
wesker24
Na néztem youtube-on ezt a questet és abban ott volt akit ki kell szabadítani mig nálam senki nem volt abban a barlangban akit meg kellett volna védeni !

Ugy látszik ez a quest beragadt mert hiába nyirtam ki mindenkit azt irja továbbra is hogy mentsd meg Nazeemet de hogy amikor már mindenki halott és az illetõ azt se tudom hol van !

Elözö mentésem meg már nincsen !
MSI Afterburner Pont ma jelent meg az új verzió!<#wink>

wesker24
Vazee bebugolt az egyik Companions Quest !

Vilkas adott egy questet hogy mentsem meg Nazeem-ot a Brokens Fabg Cave-bõl de eleve rossz helyre mutatott a mapon a nyil !

Broken Fangs Cave kipucoltam de Nazeem sehol !

Mégis hol van ez a tag ? A nyil Whiterunba mutat de amint bemegyek Whiterunba a nyil megint téves helyre mutat !
tibor16
az adatokat milyen progival írattatod ki?
- konkrétan a gpu hõmérséklete érdekel - igaz az én kártyám (GeForce GT 440) sokkal gyengébb, de akkor, amikor vettem, nem találtam hozzá progit, ami a hõmérsékletét kiírja..
Amúgy 1148-as felbontásban hasonló az fps-em...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

a fallen nevû küldibe,mit kell csinálni a sárkányra mutat a nyíl de nem mond semmi használhatót?
Fehercsoki
Nekem azért használt, több lett az fpsem mint skyboostal volt, városban pedig nagyon ingadozik 20tól egészen 50ig.

Ez az 1.4-es patch nálam nem sok mindent ért. <#shakehead> Mindenhol stabil 60fps, de városban ugyan úgy csak 30!

threesome. <#eplus2>
Ashtyra
Szerencsére ez csak bug. 😊Az milyen,hogy Lydia együtt él velem meg a feleségemmel XD

<#nevetes1> <#vigyor> <#nevetes2>
Jagi
Az milyenmá, hogy már nem csak a whiterun-i õrök grasszálnak ki be büntetlenül a kérómba, hanem az a félkegyelmû aki a fát vágja a kereskedõnek. Jön utánam és mondja, hogy õ Belethornál dolgozik... Ki nem szarja le 60-szor hallottam már bazeg, de ha még egyszer meglátlak a házamban, úgy veszem hogy az asszonyt kezelgeted és levágom a fejed. Szóval vidd azt az öl tüzifát a picsába, míg szépen vagyok!

Ashtyra
Amúgy majd ha kérdezõsködsz,akkor a kocsmáros elmondja,hogy Whiterun jarl-jának a fia furán viselkedik....a többi jön magától.

Ashtyra
Igen az Ebony Blade. Csak kár,hogy aljas fegyver.Fejlõdik,ha npc-t ölsz vele.

Kemény ez a kard és még szerencse hogy a one handed-et fejlesztettem hozzá😄
Az ebony blade?
Tudom hogy van dicsõ halált keresõ ork, örülök is neki, szerintem hatalams😊 a kétkezes katanát hol találom?
Ashtyra
Ja, és van kétkezes katana.

Ashtyra
Ha szabad spoilereznem, a Skyrimben is van ilyen dicsõ halált keresõ ork 😊

Az Uruk-Hai kemény😊

Olvasgatva az orkos hozzászólásokat eszembe jutott valami. Tamriel orkjai szerintem teljesen eltérnek az egyéb fantasy világokat benépesítõ orkoktól. Közös vonásuk a harc és a becsület amely itt is megtalálható, az Elder Scrolls sorozat legjobb harcos karaterei a Nordokkal vállvetve. Szerintem azonban Tamriel orkjai sokkal kulturáltabbak és fejlettebb civilizációval rendelkeznek, egyáltalán enm horda jelleget ölt. Az ork páncél például a Morrowindben egy teljesen szamuráj páncél szett volt, a skyrimben hajaz rá egy kicsit. A Morrowindben lehetett találkozni Umbrával aki egy full szamuráj-ork páncélban a becses halált kereste ezért meg kellett ölni, erre kért minket. Szóval egy ork ebben a világban nem feltétlen egy dual-wield balrtás csapkodó barbár.

Én is egy ork karakterrel játszom, minden elder scrolls játékot a karakter jelleméhez igazodva játszok végig, imádom egyszerûen😊 A jelenlegi orkom egyfajta szamuráj, a blade-s karddal és a Bolar's Oathblade-el dualwieldezek, vagy ha szükség van rá akkor pajzzsal. Kár hogy nincs ebben a játékban kétkezes katana😊

Amúgy egy kérdésem is lenen, ha a Companion fõhadiszálláson ahol alszom ott lepakolom a sárkánypikkelyeimet és csontjaimat akkor ott maradnak mint a harcosok céhénél a Morrowindben?

tisztelettel😄
#17018, #17019, #17020, #17021

Na, utána olvasgattam egy kicsit, és több helyen is ilyeneket találtam:

"Az ork fajok közül a legerõsebbek és legszívósabbak. Íjászként és könnyû- vagy nehézgyalogosként is beválnak, a mordori orkokkal ellentétben inkább az északi emberekéhez hasonló stílusú fegyvereket (nagy tiszafa íjat és pajzsot, ork-szablya helyett pedig rövidebb, széles pengéjû, kétélû kardot) viselnek."

"A Gyûrûk Urában leírják az uruk-hai és a többi ork faj felszerelése és a használt jelképek heraldikája között mutatkozó különbséget. Azok az urukok és más orkok, amelyek Barad-dûr szolgálatában álltak (Mordor népe) Szauron vörös Szemének a szimbólumát használták. A mordori orkok Szauronra a Nagy Szem néven utaltak, és a pajzsukra festették a Vörös Szemet. Ezzel szemben jegyezte meg Aragorn, hogy Fehér Szarumán uruk-hai-jai egyáltalán nem a többi ork szokása szerint szerelkeztek fel. A hajlított szablyák helyett rövid, széles pengéjû kardokat használtak. Továbbá tünde-rúnával jelölt vassisakot hordtak. A rúna az "sz" fonémának felel meg. Nyilvánvaló volt, hogy az "S" Szarumánt, és nem Szauront jelentett, mivel Szauron sosem szerette, ha leírták, vagy kimondták nevét. Szarumán urukjainak pajzsai feketék voltak, és egy fehér kéz jelével látták el – Szarumán jele ellentétben Szauron Vörös Szemével."

Úgyhogy úgy döntöttem, hogy kard + pajzs kombóval indítok egy tank uruk-hai orkot! <#wink>
Kérést vettem 😊
Fantusz
Majd szólj, ha 81-es lesz a karaktered:-)

Windhelm-ben a Blood on ice quest bugos, vagy csak én rontottam el valamit?
Azt azért tudni kell, hogy ez az elsõ, és egyetlen karim ezidáig 😊)

Ergo egy sárkánnyal nem akasztottam még össze a nem létezõ bajszom, az elején a menekülést kivéve, de rengeteg fontos dungeonban szereztem már szavakat. Persze egyet se tudok használni, mert gondolom, ahhoz sárkánylélek vagy ilyesmi kell. (Ha rosszul tudom, akkor se spoilerezzetek 😊)

"a sárkány védett szavak tök védtelenül állnak"

Öööö... Nem, mindig valami boss van elõttük, a sztorinak megfelelõen. De nem sárkányok. A boss elõtt meg nyilván sok gyengébb ellen. Egyetlen csontvázsárkánnyal akadtam össze, nem mondom meg, melyik küldiben, mert spoiler lenne 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A winterholdi mágusos questsorozat vége felé. Asszem az adott pár sárkánycsontot is.

De igazi sárkányt még egyet se kellett levernem, pedig igyekszem haladni. <#violent>
Akkor te is valami istenfélét akarsz összerakni, mint én, csak megálltál közel a célhoz 😊

Pont úgy fejlesztheted a még alacsonyan lévõ skilljeidet, hogy használod õket. Sõt, csak (vagy elsõsorban) ezeket használod harcban. És ez a plusz: nagyobb kihívás, mert alacsonyabb (és esetleg nem is perkelt) skill, erõs ellenséggel szemben. Az ellenfél durva, ezért tény és való, ehhez illõ cuccokat kell össze-enchantolni 😄 . De ilyen szinten és ennyi erõforrással ez már nem okoz gondot. És persze minden szintlépés után 5-öt fejlõdni valamiben a "tanítókkal" 😊
várjál csak..tehát amíg nem ölöd meg az elsõ sárkányt,addig a sárkány védett szavak tök védtelenül állnak és még lehet,hogy élnek is ott emberek,akiket a sárkány kergetett el?😊
Na majd figyeld a 81-esemet a végére, fõsztori nélkül <#circling> Legalábbis ez az egyik cél.
Eddig sosem volt társam, egy 500 pénzért vett kutyust kivéve, aki nagyon gyorsan meghalt <#szomoru2> Nem bírta a gyûrõdést. De késõbb, ha unom a banánt, felveszek valakit, és akkor tuti J'zargo lesz az 😊 Imádom a khajitok nyálas-jámbor-behízelgõ-demégisaljas beszédstílusát <#vigyor2>
Sztorimhoz még annyit, hogy a fõküldit szüneteltetem (az elsõ sárkány leölése elõtt vagyok), tehát sárkányos dolgaim nincsenek még, kivéve a néha a lootokból szerzetteket. Szavak már vannak nem kis számban 😊
Egyvalamiben ki kell, hogy ábrándítsalak. Egy bizonyos szint után tökmindegy, mennyi az armorod. Ez az érték pedig asszem 567, ez jelenti a 80%-os sebzéscsökkenést <#zavart1>. Ezt elvileg akár hide armorral is el lehet érni alchemy+enchant trükközéssel és megfelelõ perkekkel (nem próbáltam), de azért mégis szebb, mikor valaki daedricben feszít 😊

Sebzésben valszeg nincsen "cap", azaz maximum érték - ha valahogy egy csapással le tudod ütni a legdurvább ellenfelet, kb. az lehet a gyakorlati határ 😊

Egyébiránt kb. hasonlóan csinálom, mint te, próbálok valami szuperkarit összehozni célirányos perkeléssel 😊

Nekem ami hosszabb dolog és megvan, az a winterholdi mágusquestek, a companions questek és az a gyûrûösszerakós questsorozat (a három tesó meg az apjuk, nem jut eszembe, mind1, jó volt azért 😊 )

A többi inkább csak mellékküldetésnek tûnik ezekhez képest, még ha sorozat is. Persze van rengeteg olyan, amit még el se kezdtem 😛
Úgy tudtam, hogy kalandoztam, és fejlõdtem. Majdnem fullos a térképem, kivéve amit még küldetés miatt nem tudtam felfedni, meg egy pár barlang meg ilyesmik. Jó volt egy két exploit is azért, pl smithingos daggerelõs dolog, azzal elég sokat húztam. Aztán enchantolással is nagyon lehetett húzni, bár azt nem mondanám exploitnak, de azt is gondoltam egyet, ráálltam a soul gemezésre, tartalékoltam pár perket h tudjak pakolni rá h erõsek legyenek az enchantok, és "máris" 100as voltam. Kicsit a varázslással exploitoztam még, meg a speechcsel. Végülis nem tûnik soknak, de ha belegondolok, kb vagy 20 szintet - lehet kevesebbet csak így hirtelen ennyire gondolok - ezekkel húztam fel. Eleve még kisebb szinten elég kevés kellett h fejlõdj, és én akkor smithingeltem, szval csak az tolt rajtam vagy 10et. A maradékot a többivel. "Normál" játékkal is lennék 55 szintû kb.

A fegyóról csak annyit h a spejzban nekem is van 200 körül sebzõ egykezesem és kétkezesem is 😄 Csak nem használom mert akkor semmi harc nem lenne szinte, csak vágások. Így is túl brutál az emberem, de már nincs mit fejleszteni nagyon szval nyomulok, csinálom a maradék küldit.
A fejlõdésem egyébként megállt, mert a manára nem pakoltam eddig, kevés nagyon, alapból maradt 100. Ezért nem igen tudok varázsolni, ergo nem tudok továbbfejlõdni. Ugye mivel azok még elég alapon vannak. Most akarok összerámolni pár szerkót ami megnyomja a manámat meg a regenerációt, mert így rohadt lassú lenne ha ki kéne várnom mindig h flamessel meg ilyen alap varázslatokkal öljem meg az ellent 😄 😄 Nem is beszélve az esznéletlen mennyiségû manaitalról pf 😄
😄😄😄

majd a következõ karakteremmel ezt fogom tenni...mindent ellentétesen fogok tenni...

amúgy a DB küldetések nagyon bejöttek, Hitman feelingje volt az egésznek

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.