30713
TES
-
Although #19851 Csak az a kérdés mit nevezel jó rpgnek? Mitől lesz egy rpg jó? Attól hogy 500 órát bele tudsz tenni? Idestova 3 éve játszok a Conannal és rajtam kívül még vagy 100e ember aki 3 éve benne van. Ez számít? Egy jó rpgnél? Vagy a questek szintje? Az hogy kapsz egy küldit leölöd a lényeket és visszamész megkapod a zsetont? Vagy az számít hogy élnek e az npc-k? Úgy ahogy pl Serena a dawnguard kiegbe? Miközben az összes többi companionak még questje sincs, odamész és csatlakoznak hozzád mindegy jó vagy rossz vagy leszámítva talán az erdei elfet. De annak sincs igazán. Jó lenne már egy nyelvet beszélni, nem évjátékáról beszéltem hanem év rpgjéről. Tesz különbséget a játék rossz és jó kari között? Érzékeled? Még annyira se mint az oblivionba. Az FNV meg hagyjuk mert köszönő viszonyba sincsenek egymással. És akkor ez az év rpgje? Reagálnak rád az npck? Azonkívül ,hogyha belenézel a szerkesztőbe akkor figyeli a ruhádat és ír rá pár mondatot ami nem rossz persze. Van olyan tetted ami befolyásolja igazán a világot? Leszámítva a fő szálat. Vagy a háborút de ott se igazán. Ha megcsinálsz egy küldit egyik faluban van hatása? és még mindig nem írom hogy szar de ez mint év rpgje nevetséges. Ez egy offline mmo. És az FNV után nagyon kevés abbaélő lélegző npc-k. Vannak küldivel vagy ha olyat csinálsz ami ellentétes a karakterrel akkor otthagy. Hol van ez a Skyrimbe? Nem lehet azt mondani hogy megoldhatatlan mert a Fallout new vegasba 2 év alatt mindezt amiről beszéltem megoldották. De ez meddő vita semmi kedvem hozzá. Jó lenne már tisztázni mit értünk rpg alatt. -
Atilorn #19850 Ezt is azért linkeltem be, mert még ha konzolokra is lett tervezve ez a játék A Bethesda, nemcsak gondolt a pc-sekre, henem makulátlanul tisztára nyalta a kényes seggünket. IGEN! Nem sok olyan játék van, hogy egyszerűen felmész egy oldalra, és több ezer dolog közül azt tölthetsz le, méghozzá teljesen INGYEN amit akarsz, sőt magad is elkészítheted saját fantáziád termékét, persze, ha értesz hozzá, de ha mégsem akkor is több tutorial videót felraktak a fejlesztők, hogy még a kezdők is tudjanak tevékenykedni. Mit kaptak eddig a konzolosok? Dawnguard, ennyi. Százszor többet kaptunk mi a pénzünkért, ami még kevesebb is, mint a konzolosok. Mert lehet, hogy a modokat nem a fejlesztők készítik, de akkor is ők tették lehetővé ezt az egészet. Még saját módoló programot is csináltak nekünk az ISTENIT! A játék igen is 100%-osan megérdemelte az év rpg-je címet Wither 2 ide vagy oda. És a Bethesda is megérdemelte az év stúdiója címet. több mint 500 órám van már benne, de minden percét élvezem. Azt az első 50 órát sem élveztem kevésbé, amit modok nélkül játszottam. És persze, hogy használok modot, hiszen jobb lesz tőle a játék. Mivel minden játék lehetne jobb, hiszen nincs tökéletes játék. Ha lenne a játékipar befellegezne. -
Although #19849 De igazából ha így folytatódik, az az érzésem storyba a TES VI már a Prometheus szintjén lesz. :) -
Although #19848 Hidd el amiért ide beírok, az mindössze az, hogy hátha lesznek páran még akik hasonlóan hozzám meg az ausztrál kiscsajhoz. Szintén felteszik az ötleteiket. Pl most hétvégén írtam egy levelet nekik amiben pont a questek Obli-Skyrim közti különbségekre írtam rá. illetve rákérdeztem a TEs VI.-be már elképzelhető e olyan a radiant motorban, hogy ülők a kocsmában és odajön egy kalandor van e kedvem csatlakozni van itt egy dungeon....stb,stb. Ennyi. És nem anyázni kellene, rosszabbak az ideírok mint a hivatalos fórumon anyázó ausztrál ősember. Attól az ember nem vár többet. Nos ennyi. Továbbra is írom a leveleket hétvégente a Bethesdának. Jó nyelvlecke meg hátha...bár az udvarias válaszaikból tudom nem igazán érdekli őket mit írunk. De azért a remény hal meg utoljára :) -
Although #19847 Nincs is ezzel semmi gond. Nekik készült. Bizonyos szempontból 100%-an meg is értem. Ők azok, akiknél biztos minden egyes példányért fizetnek. Ebből a szempontból 110%-ig egyetértek a Bethesdával. Mondjuk én kis pc-s is fizettem érte. -
Atilorn #19846 A sok nyavalygónak(bocs a szóhasználatért) ajánlom az alábbi kolléga végigjátszását. Megmutatja, hogyan is kell egy játékot igazán élvezni anélkül, hogy zsörtölődne a hiányosságokon. Személy szerint még azt is élvezem, hogy csak nézem, és hallgatom játszani őt. Az ő hatására indítottam el a mágus karimat, pedig mikor megvettem egyáltalán nem terveztem. Zseniális! Sokkal élvezetesebb az ő XBOX-os végigjátszását nézni, mint sok agyonmódolt pc-set.
-
Although #19845 http://www.youtube.com/watch?v=Ysq_xh9TOHM&feature=related -
Although #19844 A megjegyzés topicra, vonatkozott beszéltem nem külföldről. Tisztába vagyok vele. Bár arányaiban nem biztos, rengeteg játékos van külföldön is akik nem beszélnek, de nem annyira katasztrofális az arány mint Magyarországon. Főleg erre a tpopicra vonatkozott és nagyjából a topic fénykorárra, rengeteg játékosnál aki korábban ide írt éreztem nem igazán érti miről szól a párbeszéd, nem is véletlen Magyarországon nem fogyott annyi skyrim mint külföldön, ha a piracyt nem tekintjük. Nagyon hamar leeset az eladási listákról. Eladók mondják is főleg Magyar nyelvű játékokat vesznek. A minőség viszont általános ez a mozifilmeknél is látszik maradt a látvány meg a pörgés. A skyrim nem rossz de nagyon ebbe az irányba mutat, hiányzik nekem belőle ami ebben a moziban benne van és ami az egész witcherbe érezhető. Ha végigvitted a lineáris storykat amik nem rosszak azért igazából egy szerepjátékosnak nem sok minden marad amiért maradni kell. És ez igaz volt már az Oblira is. De megint oda jutunk te is sokat vártál a radiant motortól én is nem az t kaptuk. Meg lehet magyarázni de már egy ideje ez megy. Azért tudom mert több éles szóváltásunk volt Toddal anno a megjelenés előtt a részemről egy egy ausztrál kiscsaj részéről. Érezhető volt tisztában van vele nem mi leszünk a cél közönség, és nem sokat számít mi mit gondolunk...Lehet így is csinálni persze. -
#19843 Poénos. Érdekes dolgokat lehetne ezzel csinálni, ha pusztítható lenne a környezet. Mivel új objektum jelenik meg, azzal lehetne dinamikusabb háborút modellezni, mert a környezet is változhatna.
Ehhez hasonlóan. -
#19842 A jatekosok 99%-a anyanyelvi szinten beszel angolul (vagy tokeletesen erti a jatek nyelvet). Ne az itthoni helyzetet vedd alapul, nyugat europaban az utolso nemet, dan, holland, francia is beszel angolul annyira, hogy jatszva erti a jatekok nyelvezetet. Az a keves, aki nem, az akkor altalaban 4 nyelvu lokalizacio valamelyiket biztos, hogy beszeli (spa, fra, nemet, ita). Ezert engedelmeddel, a legjobb szandek altal vezerelve, ketsegbe vonnam, hogy a nyelvi nehezsegek barmilyen szinten is szamitasba vehetok, a Skyrim barmelyik aspektusaban. -
bega82 #19841 Hát igen, ezek mondjuk jogos kérdések. És erre tényleg nem magyarázat az sem, hogy a 10 éves vérpistikék most már a fő célközönség, mert ettől még nem kéne ennyire leszarni a fejlesztést. :(
Gothic 2-ben amúgy nekem is volt ilyen, hogy hamar átmentem a chapter 2-be, és esélytelen voltam az ork hordák ellen. :D -
Although #19840 Igen, kíváncsi vagyok, milyen lesz újra, sok sok év után. -
#19839 Nem baj, egy hónap sincs és jön a BG II Enanced Edition. -
Although #19838 De ha összeveted az obli guild questekkel a Skyrimot már nem olyan szép a helyzet mégha a Bethesda kisujjából kirázva történetileg megoldja a butításokat. A Dark brotherhoodos questek keativak voltak az Obliba ötletesek úgy kellett megölnöd az ellenfeleket hogy senki se lássa. A thif szál megint jóval erősebb volt mint a skyrimba. Erről gondolom azt ha nem hívjuk fel a Bethesda figyelmét hogy ne lépjen vissza a saját szintjétől akkor nem fogja tartani. Mert kevesebből is megvan a pénze. Persze erről igazából csak úgy érdemes beszélni ha tudsz angolul egy kicsit, érted a párbeszédeket. Egy szerepjátékban ez nagyon fontos hogy jó legyen szerintem. Mondjuk úgy gondolom az ide írok zöme nem is tud angolul legfeljebb nyomogatja a minusz gombot ha valaki olyat ír ami neki nem tetszik. Szóval ez felesleges szócséplés a részemrő ez igaz ,teljesen. -
#19837 A sárkány legnehezebb szinten is kb. egy vagy két őrt ölt meg. A többi hulla az szkriptelve került oda emlékeim szerint. Lehet, hogy sokakban megütközést keltene, de engem nem zavarva, ha egy saját hibám miatt újra kellene kezdeni, ha túl korán jön a sárkány. Vagy akkor alakították volna úgy az egészet, hogy ne '5 perc' után jöjjön. Egy medve leverése komolyabb feladat volt, mint a sárkányé...
(Az első Gothic 2 végigjátszás során - nagyon noob voltam - igen hamar a 2. fejezetbe kerültem és átmentem a Bányavölgybe. Úgy eltévedtem, hogy nem találtam ki és állandóan levertek. Inkább újrakezdtem.)
Valahol csodás, hogy a modderek megmutatják, hogy mit ki lehetne hozni a cucból exe buher nélkül. Egy költői kérdés. Akkro mi a péklapátot csinálnak a kedves fejlesztők...? De tényleg. Miért van az, hogy lényegében a rajongók fejeznek be játékokat és tesznek igazán élvezhetővé vagy egyáltalán játszhatóvá? Csak úgy sorjáznak a példák.
RTW
MTW2
Gothic 3 és kiegje. (A kieg konkrétan játszhatatlan volt, gyakoraltialg egy alfa változatot adtak ki anno. Azóta is örömtáncot járok, hogy a Jowood meghalt annak ellenére, hogy a G-1-2 nekik is köszönhető.) A Gothic 3. kb. az 1.7 CEP után érte el azt, amit kiadáskor kellett volna...
Civilization V. Játékmenetet nem érintő modok is vannak, amik szimplán áttekinthetőbb diplomáciai, kereskedelmi, stb. képernyőt adnak. Kb. ugyanaz a difi, mint az alap TES V UI és a modok között. (Ha valaki nem ismerné a CIV-et.)
Kérdem én, nem azért fizetek, hogy alapból benne legyenek ezek és ne egy áttekinthetetlen bugalommal nézzek farkasszemet...? Miért van az, hogy a user és "hobbidev" látja azt, amire a jelek szerint igény van? Semmi mást nem kellene csinálni, mint ezeket legalább külsős munkatársként alkalmazni. Véleményem szerint a kiadók és fejlesztők hihetetlen ostobák sok estben. -
Although #19836 Amiket felsoroltál zömmel nem igazán régi szempontok szerinti rpg. Főleg akció játékoknak hívnám őket rpg elemekkel. A történet általában már nem az a szint amit régen megszoktunk. Ami nekem főleg érthetetlen egy ilyen átlagos szintű vagy annál kicsit jobb rpg-ből, hogy lesz az év rpg-je. amikor jópár logikai baki is van benne. A gond az szerintem sokan az ide írok közül nem is tudnak angolul nem is igen értik ami írva van csak klikk meg klikk. Nem vitatkozni akarok ezen nem mondtam hogy rossz, sőt az oblinál a skyre modal együtt már sok szempontból jobb. De pont ez a probléma már anno az obliról is leszedték a keresztvizet, és ugyanazt tudom mondani amit a filmeknél, vagy b type free kolléga írt, attól még, hogy valami látványos meg pörgős még nem biztos hogy jó rpg. Vagy a legjobb, és ez szomorú hogy ott tartunk, hogy ezt nevezik az év rpgjének mert akkor már az értékeléssel is baj van, nem arról szól amiről kellene. Pláne úgy hogy a kategóriájában egy igazi remekmű is a Witcher 2 személyében, ami talán nem jobb mint a witcher 1 de mint rpg mindenképp jobb mint a skyrim még ha nem is összevethetők. Ez a gond. Ha már az értékeléssel is baj van akkor esély sincs arra hogy visszajussunk a minőségi rpg világához. És ezért nem tetszi kez az egész mert már a dolgokat sem a helyén kezeljük. Megyünk egy sivár szellemileg szegény világ felé. -
Balci HB #19835 Mégse akartam DLC-t írni:D -
Balci HB #19834 Hearthfire mod... -
bega82 #19833 Én személy szerint imádom ezt a játékot, és a hibái llenére is szeretek vele játszani. Rengeteg féle-fajta karaktert indítottam, és még a kisebb modok is elegendőek néha egy-egy újabb karakter kreáláshoz. :) Pl. nemrég feltettem egy olyat, amivel gyorsabban lehet lődözni az íjjal, meg egy olyat, amivel kovácsolni lehet Legolas ruháját, meg íját... és ez elég is volt egy jó kis wood elf-el újrakezdeni :)
A steam szerint 1000 óra felett vagyok, ez tuti, hogy a Titan Quest után nálam a legjobb játék! :D -
bega82 #19832 -
bega82 #19831 Világos, nyilván így sem túl életszerű. :) Csak azt mondom, hogy ott legalább sokan támadjuk egyszerre, és a sárkány sem csak minket támad. Ha egyedül kellene 10-es szint alatt legyőzni, akkor bajban lennénk.
De ettől még egyetértek, szerintem is jobb lett volna, ha úgy csinálták volna meg, hogy sokat kelljen szenvedni meg fejlődni, mire egyáltalán találkozhatunk bármiféle sárkánnyal... és még akkor is nehéz legyen leverni. :D -
#19830 kb 400 órát játszottam a játékkal (de talán az 500hoz van már közelebb). A fő sztoriszálat eddig 1x sem sikerült végigvinnem... -
CamelX #19829 Ez a Skyrim VS többi rész összehasonlítás részemről felesleges vita. RPG elemek ugyan egyre jobban csökkennek, de az egésznek a lényege, hogy a lore csak bővül és bővül, míg végül létrejön 1 Tolkien-el veteksző univerzum, amiben legalább a butulást kiegyenlíti a hangulatbeli korszerűsödés. Azt viszont sokan elfelejtik, hogy ez nem 1 mmo-szerű sandbox, hiába a nagy bejárható terület, mert 1 bizonyos szint fölé nem érdemes menni. A nagy szabadságot, vagy a sztori utáni elemeket nem szabadna a játék értékelésébe belevenni. -
#19828 Bejövök, 40+ hsz, abból 38 egy embertől (aki egyébként egy értelmes hszt nem tud írni). Azt hittem, h vmi történt^^
Az új dlc pedig... sims.
-
#19827 Nos, nekem személy szerint a skyrim szar vs jó vitára a válaszom: jó.
Miért? Minden hibája ellenére van HANGULATA. Sokkal inkább mint az Oblivionnak volt szerintem. Annak pl a kiegje sokkal jobban bejött mint az alapjáték. De, a lényeg, világ életben olyan játékok fogtak meg csak hosszabb távra amikben volt egy megfoghatatlan hangulat nevű dolog, ami rengeteg mai játékból hiányzik. Thief, Deus Ex, System Shock 1-2, Mass Effect trilógia, Morrowind...A felsoroltak mesterművek számomra. A skyrim, ha nem is fogható ezekhez, bármikor szívesen kalandozok a világban, fullra kimaxolt karakterrel is, és várva várom hogy jöjjön hozzá kieg, dlc, akármi, amivel ismét elmerülhetek a Skyrim világában. -
Although #19826 A könyvtár szerkezet a tömörített mappában azonos általában a játék könyvtárszerkezetével tehát manuálisan telepítve annyi hogy bemásolod majd az indító képernyőn a data részben beikszeled a progit, A skyrim elég stabil progi de azért ajánlom a nexus managert mindezt elvégzi helyetted és elvileg integrál is. -
#19825 +1.
és biza már párszor sikerült ezzel a viselkedéssel mindenki kiskedvencének az egész topicot maga ellen fordítania itt is, máshol is (DA2, khmm), volt h ennek végére ki is vágták innen egy jó hónapra. de valahogy az istennek sem sikerül vennie a lapot...
mondjuk nem tudom mit várok egy olyan kétlábútól, [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1292131626&no=19794]akinek két személyeskedés közé sikerül besuvasztania egy "én nem személyeskedek!" mondatot[/URL]... -
Although #19824 Azoknál a modoknál amit manuálisan kell telepíteni az írva vagyon. ott pedig felülírod a data könyvtárban az eredeti fájlokat pl. ott van egy patch a skyrehez amit manuálisan kell telepíteni. -
#19823 OFF
Sose az a baj, hogy nem tetszik neki. A jatek nem tokeletes, sot. Pofanvernem egy szeneslapattal azt, aki a tarsakat, es azon menedzseleset programozta. (foleg, hogy elotte volt egy kivalo pelda, a "rokon" New Vegas-ban) Es meg lehetne sorolni a jatek hibait.
DE!
Azt, hogy 1-2 naponta walltext szeruen ujra es ujra el vannak ezek ismetelve, az mar idegesito. Es ez a baj, nem a negativ velemeny. Teljesen mindegy, hogy mi a kiindulo gondolat/kerdes/mondando, a 2-3 komment vegere ismet osszejon, hogy a Skyrim igy, a Skyrim ugy szar, bezzeg ez, vagy bezzeg az. Egyszer eleg ezt elmondani, meg is koszoni barki, mert tanulunk belole, otleteket kapunk. De nem kell naponta, ha kerdezik, ha nem, csak mert olyanja van valakinek...
Ha pedig ez a keres tul sok, es a tobbseg azt mondja, hogy a Skyrim forum kommentjeinek jelentos resze arrol szoljon, hogy az alapjatek jatek milyen szar, es a fejleszto mennyire bena, de bezzeg a masik jatek milyen jo, vagy az XY modder maga az isten, mert belerakott valamit, amit a keszito nem, akkor en kerek elnezest, es akkor nevezzuk a forum nevet valami talalo negativra.
Miert kell mindig ugy dicserni valami modot vagy jatekot, hogy kozben egy masikat pocskondiazunk, szidunk, befeketitunk. Tudom, ilyen orszagban elunk, mi nem valami mellett szurkolunk a meccseken, hanem valaki ellen... De legalabb itt lenne picit maskent, es ne szidna az illeto a jatekot, nap mint nap, ujra es ujra. De megegyszer mondom, ha ez igy okes, akkor en kerek elnezest, es megkovetem a "dude-t".
ON -
Although #19822 Személy szerint az agyonreklámozott nexus mod managert használom :) A a fájl részben a modnál, tudsz választani ha telepítetted a managert akkor az alá is le lehet tölteni, ez egy elérési utón amit megadhatsz letölti a modokat egy könyvtárba. Utána meg click a mods könyvtárban arra amit telepíteni akarsz. Kapsz egy skyre menüt amivel telepítheted, részletes leírást találsz a mód descript fejezeténél a froumon. De CamelX részére lentebb leírtam, amit lefordítottam magamnak röviden. Duel modot nem ismerem de a nexus manager alapból telepít mindent, nem egy FOMM, de pont elég ha nem akarsz moderkedni bőven elég: ) -
#19821 Már csak egy kérdés. Hogyan kell felrakni ezeket a modokoat? Az egyszerűség kedvéért legyen csak SkyRe + Duel mod. A kasztokhoz nem ragaszkodom lévén nem toltam igazán sem a III sem a IV részt. (A Gothicban sincs kaszt csak "klán".) -
Although #19820 Egyébként egyszerű módszert használok, figyelem a beírásokat a modok oldalán, mivel sok időt töltöttem role-playerekkel a Conanba megismerem a stílusukat és már nekem is ilyen van, a dude és egyéb szavakat, de nem is lehet megfogalmazni, tudom hogy ők és kész :) Szóval egy amerikai kiscsaj küldött üzenetet próbáljam ki a skyre modot, mikor látta hogy kiosztanak egy népszerű vámpír mod oldalán ahol megkérdeztem lesz e lore friendly változat :) Aztán azóta enélkül nem tudom elképzelni a skyrimot :D -
Although #19819 Ok a Dragon age origins volt még... -
Although #19818 Igazából már csak könyveket veszek.
Hosszú idő után az SWTOR, pontosabban a conan óta, Swtor volt az első aminél azt éreztem hogy ez az én világom, persze mmo, de nem lehetett nem észre venni a temérdek munkát amit beletettek, hogy életre keltsék úgy a világot hogy mmoként és soloként is élvezhető legyen. talán nem sikerült de nincs szívem szidni őket sőt sajnálom mert ez sem az ami népszerű lesz. ahogy a conan sem. -
#19817 Megy a Skyre moddal? Minden játékban harcosszal szoktam nyomulni. -
#19816 OFF:
Nekem úgy tűnik nem a Skyrim-mel van bajod, hanem úgy általánosságban nem találod a játékodat,...ahogy én sem sajnos,..és itt vagy, mert valamiért csak itt vagy, és kijön a keserűség, hogy ez sem tökéletes.
De valamiért mégis itt próbálkozol,..és végül is ezen a játékon legalább lehet alakítani, még ha teljesen saját játékot nem is lehet csinálni, azért sok mindent igen.
Én ezer éves játékokkal játszom, és az időm egy részét arra áldozom, hogy keresem a jó játékos kikapcsolódást, legyen az körökre osztott és hajazzon a régies kézzel rajzolt világokra, keresem a hangulatot.
Ez van, ahogy a filmeknél is...a jelenlegi filmek sokkal gyorsabb folyásúak mint régebben, könyv még nem ekkora gáz,..de a játékoknál is nagyon kijön.
Sztem ez nem a játékfejlesztők hibája, ők max annyit tehetnek, hogy moddolhatóvá teszik,...de pénzügyi öngyilkosságot nem fognak elkövetni, pár tízezer játékos kedvéért.
Lehet hogy tévedek, de nem hinném, hogy a játékkal van bajod, mert mint írtam, valamiért csak itt vagy.
ON:
-
Although #19815 *neked -
Although #19814 Kösz de inkább ne, amennyire kiismertem a dolgokat magyar forumokon te is célpont lehetsz :)
a skyre amit lehet javít, élmény a perk rendszere, beismerem nem gondoltam az alapból ilyen is lehet. Mondjuk nagyrészt sok mindent törölt. Nyilván a történetbeli "furcsaságokon" nem segít de azon szerintem már nem is lehet. És igen részemről ennyi ha találok pár modot akkor felteszem, ha te meg még egy két embernek megfelel akkor már megérte. -
Atilorn #19813 Melyik? a deadly dragons brutálissá teszi a sárkányokat, és újakat is tesz bele. a Duel: combat realism pedig élethűbbé teszi a harcot, pl. az ellenfelek többet blokkolnak, taktikáznak, az erős csapások és varázslatok kimozdítanak az egyensúlyunkból. Sokmindent, pontosan nem tudom mindet. Nézd meg magad. -
#19812 Bár én ritkán járok ide, de nekem semmi bajom nincs vele. Eddig teljesen normálisan kommentelt és több helyen egyetértek vele. Két hétig tényleg szép volt, aztán hirtelen teljesen elment a kedvem tőle. Végitoltam, elkezdtem egy új karival, pár óránál tovább nem bírtam... Majd megnézem, hogy modokkal mire jutok.