The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wreck86
Minden fegyó, páncél közül a legjobbat veszi fel a társ,ergo a kalapács volt a legerõsebb. Teherbírás meg annyi, hogy nálam kiírja,hogy nem adhatok rá többet,mert full.

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

wantonly
Hogyan lehet egy társnak megadni, hogy melyik fegyvert/páncélt használja, azok közül amik nála vannak? Az íjász Faendelnek odaadtam egy kétkezes kalapácsot, hogy cipelje, erre azzal támad ez a lökött. És azt hol látom, hogy mennyi a teherbírása?
Fantusz
Ha nem idegenkedsz a visszatöltéstõl, imkább élj azzal, mint a követõ cserélgetésével.
Lydiának is megvannak a bogarai, de õ egy elég jól használható tank (egykezes fegyver, pajzs, nehézpáncél), s ha nincs rá szükséged a Whiteruni házadban elvackolja magát.
Nagyon sok kísérõt lehet találni, de közöttük viszonylag kevés amelyik legalább 50-es szintig képes fejlõdni (Lydia igen).
Íjászonak kezdetben legjobb választás Faendal, aki gyorsan fejleszti a lövész tudományt, de csak 30as szintig fejlõdhet, s a karaktered mellett 20as szint fölött már érezhetõen gyenge.
Hasonló a helyzet Uthgerd the Unbrokennel is, õ kezdetben az egyik legerõsebb kisérõ lehet, a steel plate armorjában iszonyatos sebzéseket kibír, de az õ szintje is csak max 30as.
Companions tagok közül is csak a "farkas testvérek" lehetnek 50esek (végig kell csinálni a guildos küldetést, hogy kisérõnek vihesd õket).
Egyetlen kisérõ képes 50es szint fõlé fejlõni: J'zargo

Wreck86
Köszi.

benőmenő
A kocsmában van egy steel plate armoros nord nõ, akit ha legyõzöl bunyóban, akkor vihetsz companion-nek. Nem nehéz lezúzni, csak ugrálni kell jó sokat, hogy ne találjon el.
Fpocok
Szerintem ennyi. A végén kapsz egy másikat.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Wreck86
Hali!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Összegyûjtöttem a sárkány papok maszkjait és elvittem Labirintiába, az oltárhoz. Felvettem a fa maszkot, idõben vissza mentem ugye és bepakoltam õket a helyükre. Kaptam egy maszkot, valszeg a fõpapé lehet. Itt van még más amit csinálni kell, vagy ezzel vége ennek a lehetõségnek?

A Drunken Huntsmanben ül egy Dark Elf aki egy jó íjász. ÉN magam nem szeretem a követõket jobban szeretek egyedül kalandozni, de én Aelát viszem mindig magammal ha elkél egy kis segítség😊
bent a fogadóban a fõtéren ül egy high elf Janssen vagy valami ilyen a neve...õt lehet onnan tuti...de még sokan másokat is
még az eleje felé járok, meghalt a segítõm (az elsõ 'követõm', Lydia) :s
Whiterun közelében kit lehet még felbérelni?
bár lehet h majd inkább visszatöltök egy régit, egyedül uncsi kalandozni, mászkálni :d
Minden skillt lehet fejleszteni gyakorlással, többnyire "éles" gyakorlással. Tehát pl. ha suhintasz párat a levegõbe a tõröddel, attól nem fejlõdik a one-handed, de ha ellenfelet kóstolgatsz vele sokszor, annál inkább. Sõt, szinte minden skillt lehet fejleszteni trükközve is 😊 (Csalás nélkül, de kihasználva a rendszer adta lehetõségeket.) A részletekért a leírásokat érdemes olvasgatni (pl. one-handed annál jobban nõ, minél nagyobb kárt okozol az ellenfélnek), de ha csak játszani akarsz, tedd azt és használd azokat a skilleket, amiket növelni akarsz. Nem veszítesz vele sokat. A legfontosabb, hogy ilyenkor specializáld a karaktered, azaz döntsd el, hogy miben lesz erõs, és ezeket a dolgokat használd, fejleszd és perkeld. A perkeket semmiképp se szórd el olyan dolgokra, amelyeket késõbb nem akarsz használni - ez annál is fontosabb, mert a skillekkel ellentétben a perkek maximálva vannak. És egy 50-es szintû, de addig teljesen perkelt skill többet ér, mint egy 100-as szintû perk nélküli.
azoknál nem..ott csak gyakorolni ezerrel,hogy emelkedjen a szinted és nyomhasd a perkeket ezerrel😊
Na most jön a tipikus Noob kérdés.
A kovács és a tolvaj képességeknél is kell valami spécit csinálni?
Teszem azt pl könyv szintén vagy megcsinálni egy kardot/ lopni egy cuccot az aktiváláshoz? 😄 Akkor a varázslós dolog kezd tisztulni.
hát ha arra raknád,hogy frost..vagy fire...tudd is azt..vegyél annak megfelelõ spell book-ot mágusnál és olvasd el..
Ezt bõvebben kifejtenéd ha szépen megkérlek?
Kitõl hol és miért is?
Jagi
Venned kell varázslatot a következõ szintrõl is...

Sziasztok.
Lehet buta kérdés de csak pár napja játszok a játékkal.
Elértem a Destruction nál a 41es szintet és be van aktiválva a perk a következõ pusztító varázslatnál. De nem megy.
Mit kell még csinálnom. Mágushoz menni és ott aktiválni vagy mi?
Van ötletetek? köszönöm.
Nofene..hirtelen Lydia a frászt hozta rám...megjelent egy rák..aztán meg egy tûzmanó...súly végett adtam neki tûzmanó pálcát,nem is tudtam,hogy azt is tudja használni😊
remek kérdés...én torpedózni szoktam,ha idegen helyre küldenek,körbejárom elõbb,ami látszik az iránytûben,ahhoz gyorsan oda szaladok hogy már térképen legyen,aztán késõbb majd kipucolom😊
Rest, fully rest helyett: rested, well rested. De a lényeg ugyanaz 😊
A hatása megmarad, de egyszerre csak egy kõ hatása érvényesül. Vagy Warrior's stone, vagy Mage stone, vagy Thief stone, vagy Lover's stone, vagy Steed stone ésatöbbi. Ha használod valamelyiket, az elõzõ hatása megszûnik.

Ideiglenes "látogatható" bónuszok egyebek mellett: az istenek különbözõ oltárai, illetve a rest, fully rest és lover's comfort bónuszok. Ezek 8 óráig mûködnek. A rest és a fully rest nyilván nem lehet egyszerre, de a többi sztem kombinálható.
én még nem próbáltam ezeket a stone-okat, kivéve persze az elejét. Ezeknek konstansan megmarad a hatásuk? És mindegyiket meg lehet látogatni, vagy taktikázni kell velük , mint az elején a három stone-nál

Wreck86
Nem tudjátok létezik e olyan kód,ami megmutatja a térképen eddig fel nem fedezett barlangokat,tornyokat stb.. ?
Mert az egész térképen minden helyiség fehér, tehát voltam ott, csak érdekelne akad-e még?

A steed stone ideális a nehézpáncélhoz, mert eltünteti a viselt páncél súlyát. Carry weight-ben is, és mozgás szempontjából is. Ha ezt a követ "használod", nem kell raknod mágusként staminára, még ha nehézben grasszálsz, akkor sem.
..."fusrodah", bocsánat <#wow3>
benőmenő
Azért én szoktam rakni staminára mage-el is, fõleg mióta heavy gearben mászkálok. De kell a teherbírás a kb 100 egység potinak meg a bazárnyi mütyürnek, amibe megy az enchant, mást nem is szoktam szedni, csak pár gazt a potikhoz, meg most 10 dwemmer cog kell vmelyik elvetemûtnek winterholdban
Az éjszaka találkoztam az elsõ ancient dragonnal... Nem egyszer meg is haltam, lvl76 szuperhõs létemre 😛 (Master fokozaton természetesen.) A fagyvédelmem a leggyengébb, 46%-os, ez meg fújta rám a kellemetlen hideget. Végül taktikát váltottam, nem a nyílt terepen íjaztam, mert ebben amúgy is gyenge vagyok, hanem bementem egy közeli házikóba, megvártam, míg szépen leszáll a ház elé, "fusdorah", majd nekirohantam és gyorsan lecsaptam a két jó kardommal 😊
Ja, és mindez közelharcos beállítottságú karinál. Sztem ennél több stamina nem nagyon kell, az életbenmaradás fontosabb.
Ja, és természetesen nem azt írtam, hogy ne növeld a staminát, csak azt, hogy önmagában ezért ne növeld 😊 Mert a +5 teherbírás az nem olyan sok 10 staminánként, azaz szintlépésenként. Viszont a stamina jól jön harcos típusú karaktereknek. Nekem az életerõm általában kb. 2x akkora, mint a staminám, tehát pl. 400 hp, 200 stamina.
Fantusz
Mágusnak nem kell staminára rakni, harcosnak kötelezõ, íjásznak ajánlott.

Az játékosonként változik, hogy melyik Stone a szimpatikus neki, illetve függ a karakter kasztjától, hogy melyik igazán hasznos.
Power attack staminát zabál, s ez a fontosabb, nem a teherbírás növelése, mágusnak soha nem raktam még staminára pontot, neki nincs szüksége rá, de egy harcos alacsony staminával szenvedõs lehet.
Vannak persze stamina növelõ enchantok, itókák, de azokat meg is kell tudni csinálni, s addig lépni kell jónéhány szintet.

Steed Stone:
Solitude-tól északnyugatra, Ironback Hideout mellett.
Lesz hozzá kapcsolódó side-quest a céhen belül. Értékük csak akkor lesz, ha mind a 24-et megtalálod...de akkor nagy 😊
Steed stone amire keress rá youtube-on vagy google-ben helyileg...
akárhova elindulsz toronyiránt és belebotlasz egy rakat állatkába

Sziasztok.
Valahol olvastam hogy fel lehet keresni egy helyet,és nõ 100-al a cipelt sulyok összege.
Ezért e célbol nem érdemes a staminát növelni.
Légyszí mondja meg valaki.
Vannak ezek a unusual gemek...találtam már párat górék szobájában...azt írja vigyem xy-hoz..akire mutat,az egy tolvaj Riftenben..aki még szóba se áll velem..céhes kalandokat kell majd átélnem ehhez?
Nem...menet közben semmi sem történt. A vérfarkas-kóromat meggyógyítottam, de tény, mindenki úgy viselkedik velem, mintha még vérfarkas lennék, ergo támadnak. Eldobtam minden lopott cuccomat, hátha valami zavarja a szemüket (az Oblivionban volt erre példa).
A statokat majd átnézem, van-e rajtam bribe...köszi azért!
Egyébként nem tudom hogy tudod e de ha megnyomod az esc menut ott vannak választható menüpontok szintén például crime meg egyebek ott meg tudod nézni a dolgokat.Van e vérdíj a fejeden meg egyebek...

Menet közben nem történt valami?...Loptál vagy kinyírtál valakit esetleg?
Én éjjel néztem bele a Copanionsba,elsõ küldetés során valami magányos mágust fedeztem fel a semmi közepén a házában..sajnos támadó kóbor volt,meghalt,elhoztam ami kellett,de "lopós" kategória volt,még Lydia is beszólt nekem,hogy nem kéne itt lennem..és már máskor is ezért elkezdtek nem szeretni..😊
Manaital? Ammegminek?
Én csináltam olyan szettet, hogy 0 manába kerül minden healing és destruczion varázslat. Azzal lég jó lel lehet lenni 😊
A kedvenc szórakozásom volt, hogy a bamba óriás fejére toltam egyszerre a gyógyítást meg a tûz varázslatot. Azt se tudta, mivan vele, egy idõ után abba is hagyta a támadást ... 😄😄😄

Nincs vérdíj a fejeden?
A másiknál valószínû a quest vonalon jártál azon a helyen ami aktiválja a az egyik végkifejletet a vérfarkas küldiknél semmi gond ez egyx jó pont a játékban. menj végig rajta legközelebb majd másik úton mész nem válalod el a feladatott a vezér által, azt hiszem az aktiválja, hanem végigcsinálod a questeket amik vannak. Nem hiszem nagy eltérés de azt még nem láttam és mostanában nem is fogom 😊

Sziasztok,

Feje tetejére állt a játék, segítsetek :S
Végeztem a Companions-al, visszamentem Whiterunba - hátha jár ezért a mókáért valami jutalom. Erre a fél Companions banda halott, az õrök kivont fegyverrel rohangálnak, Vilkas hullája fölött elkezdenek faggatni, mit tudok errõl az egészrõl.

Nézzünk el Riverwoodba, ezek megbolondultak. Igen ám, de ott meg mindenki, az utolsó kutyáig elkezd ütni-verni ahol csak ér, az õrök sem kérdeznek, csak támadnak. Ha gyorsutazok, akkor is Skyrim-szerte minimum belém kötnek az õrök ("I know you...")
Mi a fene van itt? 😞
már halottak<#eplus2>

csak viccelek tudom h respawn
whiterun-ból ha elindulsz a folyó mentén,egy rakás rák,tigris,medve akad az utadba...
Köszi, de nem Cyrodill-re gondoltam😊

Skyrimben van lehetõségünk egy oblivion kapun át átjutni Oblivion mezejére?😄
nekem is van fegyverem én cisnáltam, azt értem, nincs is ezzel baj, csak olyan location kellene ahol sok a kis cosnti sok petty és lesser élõlény van amiket sorban tudok gyilkolni. AZ a bajom hogy nincs türelmem emgötlteni a köveket ezért kéne egy helyen begyûjtnei vagy 20-30-at
nekem van egy soul trappos íjam, és azzal szoktam lesbõl lövöldözni.

Igen, a Z = Y magyar billentyûzeten.

Van némi leírás magyarul a jobb felsõ sarokban elérhetõ elderscrolls.hu linken, illetve szinte mindenre kiterjedõen angolul az uesp.net linken.

"Karakterek", pontosabban kasztok/osztályok/classok nincsenek, csak a fajt választhatod ki. Uesp.net-en nézd meg a races pont alatt, ki mire kap mennyi bónuszt, ill. milyen specialitása van.

Házat asszem akkor vehetsz, ha bizonyos dolgokban segítettél a város jarl-jának, aki amolyan helyi uralkodó-polgármester féle figura. A leggyorsabban és legegyszerûbben Whiterunban vehetsz házat, 5 ezerbe kerül, Dragonsreachben van a kopasz npc, vele beszélj. Természetesen pakolhatsz a házadban - ami benne van, az tudtommal nem tûnik el, de a házban lévõ chestekbõl, egyéb tárolókból egész biztosan nem.

Potit sztem ne vegyél carry weight növeléshez, mert csak ideiglenesen hat. Növelni úgy tudod, hogy növeled szintlépéskor a staminád (+10 stamina = +5 carry weight, de csak ezért szerintem ne növeld), vagy meglátogatod a steed stone-t (ez +100-at ad, bármilyen páncélban max sebességgel futhatsz, és ilyenkor a páncél súlya sem számít be a cipelt cuccokéba, de más stone-t nem használhatsz), vagy viselsz olyan enchantolt holmit, ami pluszt ad rá. Alternatív megoldásként magad mellé veszel egy kísérõt, és elõször õt pakolod tele.
kösz a segítséget,
arra rájöttem h be kell tenni mint fegyvert, az meg is volt, csak ugye õ kiírta h mit kell csinálni, mit nyomjak -> Z, csak gondolom angol játék révén az ugye Y
más:
melyik faj/karakter miben elõnyös (magyarul)?
van magyar segítõ oldal (leírások stb)?
mikortól lesz házam? a házban letehetek dolgokat h ne kelljen cipelni mindenhova?
h tudom növelni a cipelést?
van egy Fortify Carry Weight receptem (ami neve szerint növeli) vagy mi de hol találok Creep Cluster-t? (ez és Giant's Toe kell aszerint), de gondolom ez csak egy ideig növeli
wantonly
Tud valaki olyan modot, ahol a térképre lehet megjegyzéseket rakni? Nézegettem, de csak látványt feljavító modokat találtam a térképhez. Amúgy nem értem ilyet miért nem tesznek bele alapból...