The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy érthetõbb legyen. Van 40% mag res, 60% frost res és 30% fire res egyszerre. Akkor a shockból 40%, fire-ból 70% és frostból 100% (azaz teljes) ellenállás van. Viszont ha van 100% mag res, és semmi más, az 80% ellenállást jelent mindenre.

A mag res-bõl egyébként kétféle van: a Shield of Solitude disenchantolásával egy erõsebb mag res-t lehet nyerni, ami különbözik a "normál" mag restõl enchant szempontjából, de a hatás ugye ugyanaz, csak erõsebb. Így lehet csinálni duplán mag res-elt cuccokat is, ami elég durva 😊
Ja, még valami, hátha valaki nem tudta. A mag res csak 80-ig (ha jól tudom) vihetõ, de ha társul hozzá fire/shock/frost res, akkor összességében fajtán belül elérheti a 100-at, és akkor nem tudnak vele megütni 😊

Van mondjuk 50% mag res, ha emellé jönne még 50-50-50 fire/shock/frost res is, akkor immunis vagy minden közvetlenül ható mágia ellen 😛 Persze ezt elég nehéz összehozni. De: hiába lenne elméletileg 100% mag res-ed, abból csak 80 érvényesül (ami mondjuk nem rossz így sem, de még mindig kapsz sebzést).
öö..asszem azokra nem..de legalább égnek😊
És hatnak az élõholtakra is? Vagy azok immunisak?
Nálam a prioritási sorrend nagyjából:

Páncélzat, nyaklánc, gyûrû:
1. Magic res
2. Fire/shock/frost res
3. plusz hp
4. plusz fegyó skill (ha egykezesekkel, akkor az, ha 2handed, akkor az)

Közelharci fegyverek:
1. Absorb health
2. Shock damage
3. Frost/Fire damage

Ha két egykezes fegyóm van, az egyikre teszek egy soul trapet is.
hát..jó kérdés..egy teljes kriptát nem pucolok ki vele😊..nem tudom hogy perc vagy lövés függvénye😊
A mérgek kb meddig hatnak? Sosem próbáltam.
Ja, oké. A shock egyébként nagyobbat üt és manát pusztít, de a másik kettõnek is vannak elõnyei (tûz - egy ideig ég az ellen, fagy - veszít staminát és ideiglenesen lassabban mozog). Én általában shockot alkalmazok pusztán a nagyobb sebzése miatt, meg mert utálom a mágus ellenfeleket 😊 De lopakodó-íjász karinál tényleg nem rossz a tûz sem.
én pl stamina damage-t szoktam egyikre,másikra meg soul trap-et..ahogy láttam,de nem biztos..hogy hp meg stamina..ezek nem % növelõ enchantok,hanem fix pontosak..legalábbis amiket én eddig megtanultam...ezeket én bizsuba tenném..nyakláncok gyûrûk..
Heavy armor, kétkezes harcos vagyok, két katanával szertek gyorsan aprítani 35. szintû vagyok masteren játszom. SZóval akkor magic resistens, one handed és hp enchant kell a páncélba? A kardokra majd shockot és absorb healetet teszek, 96-most az encsi szóval mindjárt kimaxolom és mehet a két tulajdonság egy itembe. Ennek tükrében kérdezem hogy mi leghasznosabb egy fentiekben elírt karakternek?
fire damage az íjra..aztán rá egy kis frostbite venom...
A tüzes nyíl amúgy hogy? Moddal?
Csak akkor lehet gond, ha távolról kerülsz szembe valami mágusfajzattal... Azok kemények, és csak a magic res véd ellenük, és a sok hp. Ezért szoktam inkább hp-re menni. De ha ilyenkor van nálad mag res poti, és megiszod, akkor nincs olyan nagy probléma.
én szeretek gyorsabban ölni,mint ahogy engem ölnek..távolról meg úgyis tüzes mérges nyilat kapnak😊
Oks!
Sztem staminát nem érdemes magasabban tartani, mint a hp-t, de végül is kinek hogy tetszik 😊
most nem otthon vagyok,fejbõl meg nem tudnék csak kb-t mondani...hp 200 valamennyi stamina 300 valamennyi..azt tudom,hogy a cipelést tegnap 100al megfejeltem a steed stone által...majd megírom jóval késõbb😊
Érthetõ... HP-d és staminád mennyi most, cuccok nélkül és cuccokkal?
Sajnos ez mutatja nem nagyon figyeltek a régi rajongókra 😞 A Bethesdát csepet sem zavarja hogy tele van ilyen zavar dolgokkal a játék 😞

Jajj, olvassátok már el, mit írtam és mire...

Én: "De egy MÁGUS magas enchanttal ki tud hozni kb. 3-4 enchantból 100%-os manacsökkentést egy mágiafajtában, így manacsökkenés nélkül varázsolgathat, amennyit akar. Jó poén 😊 És akkor nyilván nem kell se mananövelés, se manaregen, sõt, igazából tökmindegy, mennyi a manája, szórhatja a legdurvább varázslatokat is"

xido: "a mindegy mennyi a mana nem igaz,mert vannak varázsok,amikre kell egy minimum pontszám alapból 😊" ... "azt hiszem ice spike vagy valami ilyesmit tanultam meg és HARCOSKÉNT a manám 200 alatt van..na nem is engedte elsütni még😊"

Én: "Na, hát ez az 😊 Ha enchantokkal megoldod, hogy 0% körül legyen a manaköltség (azaz kb. 0 vagy 1-2 per varázslat), AKKOR mindegy, mennyi a manád, ezt írtam korábban. Persze HARCOSNÁL TOTÁL FÖLÖSLEGES AZ IYEN ENCHANT." A többiben kb. ugyanazt írtam, mint te (Fantusz) késõbb.

Te: "Harcos miért kezdjen manacsökkentésre enchantolni, mikor az neki sokadrangú?
Sebzésnövelés, HP növelés, stamina növelés, mágia ellenállás, és még lehetne sorolni, mi minden hasznosabb egy harcosnak, mint az, hogy kevés manából el tudjon castolni egy varázslatot."

<#idiota>
az armorsmith rendszerre ez egy az egyben mmo-s rendszer ott használnak ilyen szisztémát. Szóval pl nekem zavaró. Megszoktam hogy egy rpg-ben az igazán nehéz dolgokért meg kell nagyon szenvedni. A jó cuccok durva örzés alatt vannak. Ez a rendszer viszont bõven cheat lehet. Ahogy olvastam a manulokat ez így tûnik nekem. Már az elsõ sárkány is add bone dolgokat a sárkény páncélhoz. Mondjuk mindig kerülöm z armorsmith képpeség alkalmazását de sajna ott van és zavar. a másik pl ami zavaró a skyforge az jó ötlet de nevetségesé válik azáltal hogy már egy középszintû armorsmith is jobb cuccokat készít. Szóval ez szerintem nem klappol ha érted amire gondolok.

multi smith?...mire gondolsz?
én azért megyek staminára,mert 2db 1kezessel szeretek darálni..oda meg kell a szufla😊
Nektek tényleg tetszik ez a multis smith rendszer? Nekem fura egy solo játékban.

Fantusz
Harcos miért kezdjen manacsökkentésre enchantolni, mikor az neki sokadrangú?
Sebzésnövelés, HP növelés, stamina növelés, mágia ellenállás, és még lehetne sorolni, mi minden hasznosabb egy harcosnak, mint az, hogy kevés manából el tudjon castolni egy varázslatot.
Le tudja húzni a mana költséget, akkor sem lesz komoly varázsló, mert a varázskönyvek megjelenése skillhez is kötött.
Lehet 50es szint körül bohóckodni egy adapt szintû varázslattal, vagy sebzésnövelõ enchantokkal gyorsan felszeletelni az ellent - játékostól függ, kinek mi a szimpatikusabb ha harcos a karaktere.

Na, hát ez az 😊 Ha enchantokkal megoldod, hogy 0% körül legyen a manaköltség (azaz kb. 0 vagy 1-2 per varázslat), akkor mindegy, mennyi a manád, ezt írtam korábban. Persze harcosnál totál fölösleges az ilyen enchant.

Staminanövelõ enchant szerintem harcosnak is eléggé haszontalan, legfeljebb akkor jön jól, ha kétkezest használ, vagy ha már sokadik szintû és valamiért eleve nem tett (eleget) staminára. Én egy harcos helyében elsõsorban a mágiaellenállásra tennék (sõt, általában bármilyen karakternél), ahol lehet, ott általános mágiaell., egyébként meg mágiaspecifikusan (tûz, villám, fagy); illetve ahogy te is, használt fegyvertõl függõen egykezes/kétkezes/íj. Ha van még hely, akkor hp erõsítés.

Eszembe jutott még, hogy ha az armor értéked elérte az 567-et, onnantól már lényegtelen erõsíteni enchanttal, skillel vagy bármivel, mert ennyi a gyakorlati maximum. A kijelzett érték lehet magasabb, de a gyakorlatban 567 után már nem oszt, nem szoroz, hiába van 1000 armorod, ugyanúgy 80% lesz a fizikai ellenállásod.
nem😊..az enchantolásomat egykezesre illetve stamina növelésre használom..destruction ágon azt hiszem 40 körül lehetek max..tûzvarázs perkkel😊
És -100% a destruction spell költséged enchantos cuccok miatt? Mert én erre írtam, hogy mindegy a mana/magicka.
azt hiszem ice spike vagy valami ilyesmit tanultam meg és harcoskánt a manám 200 alatt van..na nem is engedte elsütni még😊
Így. És ha conjurationban -100% a manaköltség az összesített enchant hatások miatt, akkor 0 manát használsz bármelyik conjuration varázslatnál. Azaz ingyen varázsolsz, akármennyit.
Fantusz
1 - van enchant, amelyik az adott iskolához tartozó varázslat mana költségeit csökkentik (pl. conjuration spell -25% mana)

2 - van enchant, amelyik a mana visszatöltés sebességét növelik (pl. +15% gyorsabb mana visszatöltõdés)

Az elõbb hülyeséget írtam, de nem a manareg növelésre gondoltam, hanem a manaköltség csökkentésre.
Lehet bármily gyors a mana visszatöltés, ha a kezdõ mana kevés a varázslat elcastolásához, képtelen használni.

Ez komoly? Én a destructiont expert szintû villámokkal gyakoroltam, szerintem az elég durva, és nem fogyott a mana 😊 A masterekhez kell minimum, vagy melyikhez? Mert elvileg 100% csökkenés azt jelenti, hogy 0 manát használsz el.
a mindegy mennyi a mana nem igaz,mert vannak varázsok,amikre kell egy minimum pontszám alapból 😊
Még nem olvastam, nekem is annyi van amit az mmo játékokból felszedtem. De megélek vele külföldi guildba is. Jónak tûnnek a tervei bár egyedül õ nem fog egy fnv szerû storyt összerakni ebbõl már, ehhez õ egyedül kevés. Mindenesetre biztos jó lesz amit csinál. Mondjuk tudok egy nagy létszámú orosz csapatról akik egész érdekes dolgokat csinálnak az Oblivionhoz.

Manareg növelõ, gondolom 😊

De egy mágus magas enchanttal ki tud hozni kb. 3-4 enchantból 100%-os manacsökkentést egy mágiafajtában, így manacsökkenés nélkül varázsolgathat, amennyit akar. Jó poén 😊 És akkor nyilván nem kell se mananövelés, se manaregen, sõt, igazából tökmindegy, mennyi a manája, szórhatja a legdurvább varázslatokat is <#eplus2> Persze ha több fajtában, pl. restoration, destruction, alteration, is akar varázsolni, az már komplikáltabb.
Fantusz
100as enchanttal ráteheted mind a kettõt, ha neked az a szimpatikus.
Kaszttól is függ, mi az igazán hasznos, mágusoknál pl. a manareg csökkentõ enchantok az elsõdlegesek, harcosoknál a sebzésnövelõk.

Kedves kommuna😄

a daedric szettemre milyen enchantot érdemes rakni? stamina vagy + health?
Fantusz
Amit ki tudtam hámozni az elejébõl:

- Wizards of Winterhold.
Giskardról tudjuk, hogy elõszerettel dolgozik a mágusokkal, feltételezem hozza majd a tõle megszokott színvonalat :-)

Tervezi az alchemy átdolgozását, mert ami a játékban van az vicc.
Ehhez kapcsolódva a respawn kérdése is felmerül, mert a növények nem termelõdnek újra, mint az Oblivionban.
Átépíti a Winterhold College-t, új belsõt, és éertelmet kap az épület, valamint tervezi egy kereskedõ frakció létrehozását a játékban...
stb.

(angolból nem vagyok túl jó, remélem nem tévedtem nagyot)

wantonly
Ha a társad trénel akkor ki kell ugyan fizetni, de utána ki lehet venni a felszerelésébõl a pénzt. 😊
MIcsoda? ha õ a kísérõm akkor ingyen trénelhetetek nála (persze harbringer vagyok)?
Fantusz
Ennél fontosabb, hogy trénerek, és ha a csapat tagja valamelyik, ingyen lehet tréneltetni nála.
Athris, expert szintû, egykezes
Aela, expert szintû, íjászat
Njada, expeert szintû, block
Vilkas, mester szintû, kétkezes fegyver
Farkas, mester szintû, heavy armor

Farkas, Vilkas, és Aela a "farkas testvérek", a többi companions tag is lehet kisérõ, de lényegesen alacsonyabb szintûek lehetnek csak (25-30)
Aela íjászként egy kellemes kisérõ volt a harcosom mellett, nem lábatlankodott, távolról követett, nem volt útban.
Megkedveltem a "mocskosorrú" csajt, bár mágus mellé soha nem vettem fel, varázshasználóhoz inkább tank illik kisérõnek, s azok kéznél vannak: dremora lordok.

Ha valakit érdekel épp megtaláltam Giskard mester blogját beszél a Skyrimról. Még nem olvastam de gondoltam beteszem ide.
http://www.theengineeringguild.co.uk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=22&Itemid=117

A companions egyik alakja, igen, ha már harbringer vagy a companionsben elhívhatod amgaddal hogy segítsen.
wantonly
Van Farkas nevü kísérõ is? Az érdekes lesz, mert én is ezt a nevet adtam a karakteremnek. 😛
én nem szeretem a kísérõket

azaz..Farkas azt hittem kemény..aztán 2 silver hand+1 draugh után már ott térdelt a sarokban remegve😊
Fantusz
Az is egy lehetõség, amivel lehet variálni.
Lydia alapvetõen egy nehézpáncélos, egykezes fegyverre és pajzsra specializálódott harcos, de a kétkezes fegyverrel és az íjjal is elég jól bánik.
Könnyû páncélt nem vesz magára, abban képzetlen, és a mágiához sem ért, viszont tudja használni a várázsbotokat, és ha igaz a tekercseket is.
Mágusbotokkal el lehet érni, hogy Lydike távolról támadjon, ne lábatlankodjon a fõhõs elõtt - ennek van elõnye és hátránya, a játékoson múlik mit szeretne.
Amire érdemes figyelni: területre ható varázsbotot, varázslatot lehetõleg ne adj Lydiának, mert azt is használja, s lehet többet árt vele, mint használ.
Az idézõmnél figyeltem meg, hogy a dremora lordokat is rettenetesen fel tudta bosszantani Lydia, amikor azok tankként vetõdtek az ellenfélre, a csaj meg elkezdte tûzlabdával bmbázni a csapatot.
Az lett a móka vége, hogy a dremorák elkezdték csépelni Lydiát, s ha nem lépek közbe agyon is verik.
Kisérõ lemeríti a mágusbotokat, elhasználja a tekercseket, de ha adsz neki üres lélekköveket, és suol trapos fegyvert, gyûjti is a lelkeket (fegyvereit neked kell újra tölteni).

Sajnos elég sok a bug a kisérõknél, ami a legjobban az íjhasználatnál tûnik ki.
Van egy alapértelmezett íjuk, ami általában egy hunting bow.
Nagyon sokszor nem hajlandóak az enchantolt, vagy feljavított ebony, daedric íjakat sem használni, ha ilyet adsz nekik, a vadász íjjal lövöldöznek.
Néhányuknál még a fegyrerhasználat, páncélviselés is zavaros, Faendal tolvaj-íjász létére azonnal beöltözik nehézpáncélba és kétkezes kalapáccsal kezd hadonászni, ha olyan cuccot adsz oda neki, ami magasabb szinten számára végzetes lehet.
A heavy armor mester trénernek, Farkasnak pedig egyszerûen nincs heavy armor skillje (és még néhány más skill érték is üres nála), rossz kasztot adtak neki - ettõl függetlenül õ egy igen jó kisérõ, de a játék készítõitõl elvárhatnánk, hogy "gatyába rázzák".

Wreck86
Le tudják,én adtam véletlenül varázsbotot neki,és üresen szedtem vissza.😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

wantonly
Én azt olvastam, hogy a varázstárgyakat a társak nem tudják lemeríteni, tehát nyugodtan oda lehet nekik adni. 😊
wantonly
Köszi!
Lydiának eddig egy üvegkardot adtam pajzzsal..örömömre használta is,nem nyilazott mint a hülye..erre a súly miatt adtam neki varázsbotokat..nézem,hogy használta is..gyorsan elvettem tõle,mielõtt lemeríti😊))