The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OK, kösz!
Fantusz
A bugfix a némaságot javítja, lehet beszélni Esbernel, meg lehet gyõzni, hogy nyissa ki az ajtót, nem vagy ellenség.
A bug a hiányzó párbeszéd opció miatt van.

Köszi! Lehet, h még ma kipróbálom.
Vissza kell mennem vele az ajtónyitás elõtti pillanatig, vagy maradhatok, ahol vagyok? Mert ott járok, hogy konzollal kinyitottam az ajtót, beszéltem a palival (aki ugye "néma" volt), és megyünk kifelé.
Fantusz
Ezt keresd: Esbern_Quest_Fix-797-1-0

A RaR tartalmát kell bemásolni a játék könyvtárába.

Igen, rémlik is valami, csak nem szoktam elolvasni a spoileres részeket. Ha pedig csak tõszavakban írják le, és még nem jutottam odáig a sztoriban, akkor nem értem és emiatt nem is érdekel - 22-es csapdája 😊

Ez szerinted jó fix hozzá?
http://www.youtube.com/watch?v=_4fZrCx-vLg
Fantusz
Régen olvasgatod a fórumot, de ezek szerint nem figyelsz :-)
Ez a legismeretebb bug, nagyon sokszor volt már róla szó.
Itt ütött vissza, hogy egyesek nagyon könnyen nyúlnak a konzolparancsokhoz, azok is tudnak további hibákat generálni.

Google: Esbern bugfix.

A nevesített NPC-k akkor is megtámadnak, ha más okból mászkálsz lent a csatornában, nem szeretik a betolakodókat :-)

Tegnapelõtt újabb "hírhedt" bugra bukkantam, ezzel egy idõre be is fejeztem a játékot :S (Na, nem örökre 😊)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Fõküldi, menni kell a csatornában egy taghoz, aki biztos tudja, miért jelentek meg a sárkányok. A csatornában nevesített figurák vannak, akik egybõl nekem esnek, bár nem tudom, miért (lehet, hogy csak "csatornapatkányok", eleve rosszfiúk). Aztán elérek egy részhez, ott van egy npc, õ nem rosszfiú, nem támad, én is békénhagyom. Valami õrült csajszi van az egyik lezárt ajtó mögött, kiszabadítom, de menekül és a játék szerint õ is rossz arc (pirossal jelzi a fenti csíkon), lecsapom hát. Utána jön a bug: megtalálom a keresett embert egy lezárt ajtó mögött, meggyõzöm, hogy nyissa ki az ajtót, de semmi. Se az ajtó nem nyílik, se õ nem nyitja ki, és nem is beszél többet hozzám. Nyomozok kicsit a neten, beírom az ajtónyitó konzolparancsot, szezám tárulj. Beszélnék vele, de nincs hangja, csak a választ írja ki, azt is fél másodpercig, ami alatt el se lehet olvasni. Na, egyelõre itt hagytam abba... Pedig elvileg Max von Sydow a szinkronhangja, de sokra megyek vele, ha nem hallom :S
A saját háza(i)dból biztos nem tûnnek el. A többit nem tudom.
Looooser
oksi köszi 😊

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Hát... passz! Ki kell próbálni, nem tudom, hogy benne marad-e. Én minden karakteremmel tagja voltam valamelyik guild-nek, és így mindig az ottani ládákba pakoltam (vagy saját házba), úgyhogy errõl tényleg nincs tapasztalatom. 😊
Looooser
Whiterun kastély???

pumpált πna... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Szerintem csak azokkal a tárolókkal érdemes próbálkozni, amelyek valamelyik céhhez tartoznak, amelyiknek tagja a játékos. Mert ha csak úgy simán valahova belepakoljuk, akkor ki tudja, hogy meg lesz-e legközelebb. :S
Looooser
van olyan láda vagy hordó, ahonnan nem tünnek el a beletett cuccok?

Higany
Köszi, csekkolom! További szép napot!

Ha felmész a kapcsolókhoz, akkor ott egy kis asztalon vannak könyvek. Van egy tûz meg egy jég varázslat is, onnan meg tudod tanulni, és a kettõ segítségével tudod majd szabályozni a fénycsóvát, utána meg a kapcsolókkal a gyûrûket odaforgatni a megfelelõ helyre.
Higany
Üdv! Már egyszer végignyomtam ezt a részt de most megint elakadtam. Ott vagyok, ahol a dwemer helyen találkozok valami pappal és azt a fókuszáló cuccot. A gondom az, hogy betettem azt a fókuszáló cuccot, utána valami varázslatot kell rányomni a szerkezetre vagy hová és milyent? Csak mert én egyedül lángokat tudok nyomatni és arra nem csinál semmit, nem állnak be a fények oda, ahová kelleniük, hogy a fenti lencse-állítgatóval csinálva pont oda tudjam vinni az adott lencsét. Mit csináljak? Köszi elõre is!

Ezt még eredetileg az Oblivionhoz kezdték fejleszteni. Kicsit lassúak, de egyszer csak kész lesz 😊
A jutalmazási rendszer tényleg nem a legjobb a játékban, de ez a craft és enchant rendszer miatt van részben elrontva.

Nem hiszem, hogy az lenne a megoldás, ha ilyen hiperszuper cuccok kerülnének bele a játékba. Már az is eszméletlen tápos, amit a karakter maga meg tud csinálni.

Egyszerûen túl könnyû az enchant és a craft skillekben magas szintre jutni, nincs semmilyen másik skill megkötése. Így persze, hogy nem elégíti a játékost, amit talál.

Egyszerûen köszönõ viszonyban sincs a karakter tápolása az ellenfelek szintjével. Az elsõ karakterem egy enchantos két kezes kaszaboló volt, akivel megáltam a sárkány elõtt, vártam, hogy kétszer megmelengesse egy kicsit a hátam a lángcsóvájával, aztán két ütéssel lecsaptam. 46 szinten befejeztem a játékot, mert félistenné vált.

Tehát ok, tõlem lehetnek is benne hiperszuper cuccok, de akkor legyen a világ is olyan, hogy szükség legyen rá. Mert minek a hiper cucc, ha anélkül is úgy mész, mint kés a vajban.

Most egy mágusom van, aki direkt nem craftol és enchantol. Szerinted hiányoznak a cuccok??? Persze hogy nem.

Az ilyen cuccok elõtt elõbb inkább a balanszot hozzák rendbe.
OK köszi. Én nem használom, csak keresni szeretnék olyan fórumot vagy oldalt ahova írhatok ötleteket, mert lenne mit orvosolni. Nem csak a bugokra gondolok. Új, több egyedileg enchantolt fegyver és páncél. Megyek megyek és bizonyos nehéz feladat elvégzése után igenis legyen már olyan h egy tökre más, egyedi, hyper szuper páncélszettet szedek ki egy ládából, 5 enchanttal attól függetlenül h én magam csak 2-t tudok majd rakni a cuccaimra. Ezért ez kurva egyedi, és brutálisan is néz ki. Értitek...
Nem hiszem h ilyenekre csak én vágyok meg csak én gondolok.
Arról nem beszélve h rengeteg olyan küldetés van, amit már amikor csinál az ember, és érzi h fúú basszus ez jó kombinált küldi, erõs az ellen is, hosszú is, mikor érek már a végére...? Háát ezért biztos bas*ott komoly jutalmat kapok (itt gondoltam én végig a játékom folyamán a fentebb leírtakra pl) és hát nagy pofára esés volt. MINDIG! Nem emléxek egy olyanra sem, hogy értelmes ajándékot, jutalmat, akárhogy is hívjam, ugyanoda jutok: a Skyrimben ez a rendszer egy Lófasz!
Lehet én szeretnék túl sokat, és félreértés ne essék, a skyrim számomra mindent egybevéve marad életem eddigi legjobb játéka. De 190 óra játék után, annyi minden a fejemben van, amit szivesen látnék a játékban és nem értem h alapból miért is nincs benne, olyan egyszerû lett volna pedig belerakni. Meg ez abszolút mindent visz nálam, hogy csak és kizárólag pénzt kapok minden küldetés után. Jaaaaa bocs, nem, volt h kaptam egy bicskát, meg egy faíjat, meg egy ezüstgyûrût +10 healthel 😄 Nem egybe, ezeket külön nagy ritkán. Elnézést kérek, hazudtam, az én kurva anyámat. De az h a legfõbb küldetések végén is csak tátom a számat, nem írok konkrétat mert az már spoiler, de olyan kíváncsi lennék egy-egy konkrétat ha leírnék, más is fel volt e háborodva vagy csak az én agyam ilyen "debil"....
Na megint kikeltem kicsit. Faszom!
PTW
nem. azt 3d tervezõben csinélja az ember, a creation arra, jó a kérdésed szempontjából, hogy az elkészített cuccokat betedd a játékba úgymond. A creation kittel max változtatni tudsz meglévõ felszerelések statjain, de új modelleket textúrákat nem tudsz készíteni vele.

Nem tudjátok h ezzel a creation kittel lehet e teljesen újfajta fegyvereket meg páncélokat csinálni???
Looooser
az iránytû méretét nem tudja valaki hogy hogy lehet növelni???? rájöttem hogy sz*rt se látok az ágyamból :S

Én a játék elejétõl gyûjtöm az összes ingredientet, beleértve azt is hogy akárhol találok olyan eladót akinél van, megveszem tõle az összeset. Az a legdurvább esetben is max 1,5 - 2K. Nyilván az elején még nincs sok zsé, akkor még csak gyûjtögetek többnyire, vagy a mana-healt potihoz megvesem ami kell, az általában occsó.
MerlinW
Andora mod:

Muzsika:

[merlinw.org]

benőmenő
én az italokat úgy pótlom, hogy minden giz-gaz-ból potit csinálok, majd whiterunban arcadianál megveszem az összes restore health és mana potit, majd kinullázom a sok bóvli potimmal, majd ugyan ezt eljátszom a general goods store-ban is.
Még egy gondolat. Szerintem az is adhat még plusz 1-2-3 szintet, ha odafigyelek arra, h a már kimaxolt nehézpáncélba ne rohangáljak még plusz 20 órát, hanem cseréljem könnyûre... csak mert ilyenre nem egy példa volt. Ha varázsolok akkor a mage stone legyen az aktív. Meg ilyenek. És sok értékes idõ ment el ilyenekkel. Nem gondoltam rá h majd az lesz a célom h kimaxoljam. Kb 45-ös szintig meg sem fordult a fejemben, csak élveztem a játék sokszínûségét stb. Már most dinamikusabban fog menni az egész... 😊
Ez mind így van. Annyiból gondolom h jobb varázslattal kezdenem, mert alacsony szinten ha van egy jó ruha szettem, meg amulett meg gyûrû, akkor szinte alig kell manát inni, mondjuk 15ös szintig. Én meg nem szeretném az összes vagyonomat italba fektetni... Na m1, ez csak egy gondolat, szóval szerintem ez jó lesz így. És mint mondtam, úgy okoskodok majd h maradjon bõven feladat akkor is amikor már 50es leszek. És a komolyabb exploitokat is akkorra tartogatom (daggerelés, block, speech, sneak), hogy ott még tudjak bõven szintet lépni harc nélkül is. Remélem be fog jönni, meg azért jól jön a már megszerzett rutin. Annyi h masteren akarom tolni, remélem azért tudok majd haladni. Ha nagyon gáz lesz akkor visszaveszem expertre, azon ne múljon. De ezt a karit már kihúzatom az tuti 😊 Breton csajt indítottam, a nevem Eleanor!!!! 😄
Fantusz
Megfordított sorrenddel is kb. ide lehet jutni, ahol most van a karaktered.
Kezded mágiával, ami gyorsan fejlõdik, lépegeted a szinteket, kezdetben nagyon gyorsan, aztán lassabban.
Magasabb szinten a szintlépéshez szükséges 30-40 skillbõl trénerekkel szintenként le lehet faragni ötöt, a többit neked kell összehozni valahogyan.
A 81-es max szintet kitartó türelemmel lehet elérni, bárhogy is indítod a karakteredet.
Amikor már jónéhány skill 100-as, azok ugye nem játszanak be a szintlépésbe, csak amelyeket még fejleszteni lehet, s ezen az sem változtat, ha a játék kezdetén órákat eltöltesz powerténeléssel.

Looooser
a víz lesz a baj elsõ körben
x:/y/The Elder Srolls V: SKYRIM/SKYRIM mappában van egy SkyrimPrefs.ini fájl mielõtt szerkesztenéd csinálj róla biztonsági másolatot. majd nyisd meg jegyzet tömbbel

ebben keresd meg az
iWaterReflectHeight
iWaterReflectWidth
az értéket írd át 128-128 ra
----
az egér görgetés:
bMouseAcceleration=1 állítsd át 0-ra
----
a részt egészítsd ki egy sorral:
iPresentInterval=0 (ha már van ilyen sorod akkor az értéket írd át 0-ra)
----
bTreesReceiveShadows=0 <-- legyen nulla az érték, ez kapcsolja ki a fákon levõ árnyékot erre nincs szükség, úgyse ezt figyeled mikor egy frost troll elõl menekülsz 😄
----
bForceHighDetailReflections=1 <--- az érték legyen 0 ezzel a hd tükrözõdéseket tiltod
---
mentsd el a fájlt és lépj be a játékba (nekem ezek csökkentették az akadozást szinte 0-ra, Intel Dual Core E6500, 6gb DDR3, Radeon HD5450)
--------------------------------------------------------------
Más:
A gamepad probléma megoldódott ha valaki más is szenvedne ilyennel annak: x360ce letölt, minden fájlt bekell másolni a játék mappájába, így tudod a játékon belül használni a jobb pöcökre a megoldás annak is van egy pref fájlja szerkesztés és abban kell keresni, Axis-x egymás alatti 2 sorban van 2 érték pl -3 és alatta 6 ezt kell megcserélni felül -6 alatta 3

üdv

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Igazából annyi amit már többször írtam. Tapasztalatlanság a játék dolgaival szemben az, ami miatt nem tudom kimaxolni már most. Illetve nincs türelmem, meg igazából nincs küldetés, nincs ellen, akire nyomhatnám a varázslatokat... Pont ezért kezdtem egy újat, breton csajjal. És most varázslással kezdek. Mert ott még könnyen fejlõdik. Meg majd odafigyelek a dolgokra, nem pucolok ki minden helyet stb... Egyébként nem figyeltem hogy mennyit kell fejlõdni h szintet lépjek. De talán 40-et. Azt hiszem az a max, wikin fent kell lennie.
Higany
Köszi a tippeket! Semmi mod nincs fenn.

Ha nem tetted volna, akkor antialiasingot kapcsold ki a játékban.
avagy esetleg nincs-e valami nagyon hd textúra mod rajta?
wantonly
Videókártya driver frissítés vagy grafikai beállításoknál kell finomítani.
Laza
A leírás szerint valami mod 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Higany
Üdv! Egy olyan gondom van, hogy szaggat a gépemen a játék. Pedig szerintem ezen a konfigon nem kéne: AMD Phenom X2 3.2 GHz, 4 GB DDR3, Ati Radeon HD 5500 1 GB. Rammal. Mit kéne beállítanom? Köszi elõre is!

Wreck86
Nagyon nagy!😄
De mi az a támadó koma kezében, milyen kard?

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

nincs valami olyan hozzá mint anno az oldblivion😊 én elsõre azt azzal vittem végig😊
Üdvözlet.
Azon moderek jelentkezését várom, akik rendelkeznek a Creation Kit programmal és tudnának segíteni nekem egy két dologban...
Sajnos a gépemben nincsen meg a programhoz rendelt minimum.
Nem tudom elegendõ türelem birtokában érdemes e belekezdeni 2 magos processzorral és 512mb-s videokártyával.

Szándékomban áll több módot összerakni és ez által az esetleges összeférhetetlenséget kiküszöbölni és a sok bénázásnak lehetõségét kizárni.

Reakciókat elõre is köszönöm.
Laza
Mekkora ez a videó 😊 A végefelé különösen jól néz ki 😊
(ha volt már akkor bocsi)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M2DshotexMU

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Fantusz
Az Atronach Forge nem random dobál cuccokat, vannak receptek hozzá a játékban, vagy lehet puskázni a netrõl, és célzottan lehet ott készíteni hasznos, vagy kevésbé hasznos cuccokat.

Az oltár nekem eléggé kiegyensúlyozatlannak tûnik, mert a teljes kapacitásához szükséges a Sigil kõ, amit meg csak +90es conjuration tudással lehetséges birtokba venni.
Mivel általában boldog-boldogtalan kovácsol a játékban így kevés jelentõséggel bír az, hogy az oltárnál is lehet deadric páncéldarabokat idézni - körülményesebb, mint kovácsolással összekalapálni, fõleg, hogy ahhoz kell a sigil kõ is.
Van néhány lehetõség, ami mûködik a sigil kõ nélkül is, mint pl. az elemtál idézõ mágusbotok, vagy varázskönyvek idézése (csak a receptet kell megszerezni, és a hozzávaló kacatokat)
Mûködik a forge úgy is, ha a tárolót tele rakod mindenféle szeméttel, kacattal, és kipróbálod mit ad, de ennek sok értelme nincs (ez így randomnak nevezhetõ, nem derül ki, mibõl lett a megjelenõ tárgy, vagy kreatura).

A karakter kimaxolásával szemben azért vagyok fõleg szkeptikus, mert törvényszerû az, amit most elértél: végtelenített küldetésekkel, és kalandozással lehet csak fejlõdni.
Megoldható a kimaxolás, de türelemjátékba megy át a kalandozás.
Érdekelne is: mennyi skillfejlõdés szükséges a szintlépéshez, így 70. szint fölött?

Köszi, sokat segítettél. Megint 😄 Arra emléxek h már voltam ennél a forge-nál, csak nem vágtam mit hogy kell és elmentem. A terveket meg sztem csak álmodtam. Szép is lenne... 😞 Egyébként most fogok egy újat kezdeni. Már most van rutin, tapasztalat. Remélem jobban fog minden menni meg nem lesz annyi küldetés bugos.
xpadder programmal próbálkozz..anno nekem azzal szerette a rumblepad-emet😊
Looooser
nah menet közben félig meg van oldva a dolog, van ilyen gamepad emulátor, amivel az a baj hogy a jobb analóg kart úgy észleli mintha 90 fokkal ellenne forgatva a tengelye körül :S

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Amiben tudok segíteni:

- Szintlépéshez nem feltétlen kell küldetéseket csinálni.

- Master spelleket akkor kapsz ill. tudsz venni, ha az adott mágiaiskolában eléred a 90+ skill szintet és megcsinálod az iskola npc-jénél a küldetést. Azaz minden mágiatípushoz tartozik egy-egy küldetés, ami "engedélyezi" a master spelleket.

- A forge az a winterholdi mágusakadémia alatt van. Le kell menni hozzá a "midden" nevû területre, ott megtalálod. Az egyik odavezetõ csapóajtó azon a kör alakú nyitott területen van, ahonnan elérheted a 3 különbözõ terembe (pl. hall of elements) vezetõ ajtókat is, a közepén van a szobor stb. Na ennek a kör alakú területnek sétálj végig a "peremén", azon a járdán vagy min, ott lesz valahol egy csapóajtó.

- Lehet, hogy ezeket a "terveket" a forge-os cuccokkal kevered. Itt-ott lehet találni atronach forge recepteket, uesp-n megvan a teljes lista is, az elsõ néhányat (atronach idézés) a forge melletti könyv adja. Egyebek mellett daedric fegyókat és páncélokat is lehet "idézni", ha megvannak a szükséges dolgok. De nagyon egyedi dolgokat tudtommal nem lehet csinálni sehogy.
Jah igen, valaki nem tudna segíteni hogy hogyan tudnék levelet küldeni a bethesdának????
Kifogytam küldetésileg... pedig még kéne 10 szintet lépnem a maxhoz. Pedig még kell h legyen normális feladat, mert egy csomó unique cuccom nincs meg. 2 szavam hiányzik, meg van pár barlang de azért nem is megyek be hátha valahol feladatba kapom h pucoljam ki.

Master spellekért küldetést kell csinálni h kapjak vagy miért nem vehetek 72es szinten sehol? Csak expertek vannak. Annyi h most tuningolom a varázslatokat, lehet ezért nincs még sehol?

Régebben olvastam itt valami forge-féleségrõl, amibe bele kell dobálni cuccokat és random enchantolt páncélt fegyvert meg ilyeneket dob vissza. Ez mi ez és hol találom és pontosan hogyan mûköd??

Daedra küldetéssel alig találkoztam a játék során. Ilyen kevés van (4-5) vagy van aki konkrétan adja õket vagy hol keressek?

Majdnem mindenhol thane vagyok, házikók is megvannak mindenhol, a guildek már csak a random hoki feladatokat adják. Esetleg ötlet hogy hol kapok rendes küldit? Na persze fingotok sincs h mit csináltam már meg úgyh ez hülye kérdés... 😄

És az uccsó kérdésem h csak álmodtam vagy tényleg láttam videón - csak mert nem emléxek és a videót se találom - h lehet olyan leveleket meg könyveket találni, amiben nem csak receptek vannak, hanem egyedi páncél - meg fegyvertervek? Gondolom csak álmodtam mert ebben a szarban nincs semmi igazán egyedi páncél vagy fegyver.

Elõre is köszi a válaszokat
alma2
Gondolom csak xinputosat kezel akkor. De azt biztosan 😊

szerintem

Looooser
Hali valaki használ gamepadot a játékhoz? van egy Dualshock2-esem de valamiért nem akarja engedni :S valami megoldás?

nem..öltél már azon a környéken,vagy egy olyat...nem minden sárkány porladik mindig😊