30713
TES
-
laikuss #29752 Ez a Spawn Engine tényleg jónak ígérkezik és igen az Immersive Patrols-ról és ugye ahhoz kapcsolódó a CWO-ról. és ott van még a Populated Skyrim Civil War ami úgy látom a Reborn, és hasonló szerepló növelő "Reborn"-sek, amik nem régiek, így a találkozások sűrűek, gondolom. (Ja és még az OBIS-t nem is említettem, mert azt is szeretném bele.) Szóval azt mondod ez így unalmas lesz esetleg akkor mivel lehetne fűszerezni? -
#29751 Hali! Néztem a linkelt honlapot, de hol van ott valami letöltő link? Vagy honnan tudom leszedni a packot? -
Kull #29750 Igen, egyrészt könnyűvé is teheti másrészt unalmassá is. Már ha az Immersive Patrols-ról (is) beszélsz. Belefutsz egy rakás egymást vagdosó birodalmiba és viharköpenyesbe akár és hulla hegyek, meg esetleg némi lagg. Nagyrészt. Én használok egy modot ami által ha egy njk legyőz egy másikat kifossza. Főleg a jobb cuccokat azonnal elszedik. De ez a dolog inkább attől függ, hogy van-e olyan mod telepítve, mint mondjuk a Wintermyst. Mert az ilyenek jól megnyomják a szintezett listákat, ami a tárgyakat(értékes) illeti.
A Warzone is inkább ilyen statikus, kiszámított "mű hatása van". Nem részletezem de azt sem ajánlom.
Viszont ami jó ötlet és izgalmas de olykor jó nehéz is lehet, az ez: Spawn Engine Na itt aztán függően a telepített modjaidtól(például a Lovasharc) történhetnek érdekes dolgok.
A készítője folyamatosan optimalizálja de a mostani, az utolsó verzió már játszható szinten van.
Ha kevés modot használsz, akkor ideális lehet. Mert kevés az esélye az ütközéseknek vagy az összeomlásnak.
Ne tévesszen meg a nem túl sok letöltés! Az Oldrim már "lecsengett", így összeségében gyenge az érdeklődés de az alkotó tehetséges és dolgozik.
A polgárháborús alatt nem tudom melyik modot érted de ha a CWO modot, akkor az elég jó. Viszont az főként az alapjáték elcseszett erre vonatkozó küldetéseit javítja fel. Nagymértékben. Máshol nincs hatása. -
laikuss #29749 Én nem akarok annyira sok modot használni és inkább kiválogatom ami nekem éppen kell. Most hozzászeretném adni a polgárháborús, az őrjáratosat, a gos-t, ilyeneket amire próbaképpen kipróbáltam és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy ok hogy "győzők" de annyi egymás elleni ellenfél van, hogy mire körbenézek a fele ellenfél már hulla és ez nem teszi tulajdonképpen könnyűvé,? (ráadásul rengeteg zsákmány). -
#29748 Egy ilyen kifosásához azért nagyon terheltnek kell lenni. -
Plata #29747 Bocsi,de én saját tapasztalatból azt tudom hogy a Kull mod pack egy rakás szemét,használhatatlan fos,Kull mod szarpackal a játék el sem akar indulni.
SPM-et nem próbáltam,inkább leszedtem egyenként azt ami nekem tetszett. -
#29746 Figyelj már, nektek meg a szektádnak mi bajotok van velem? Komolyan feljárkáltok ide olvasgatni és várjátok, hogy mikor lehet belém kötni, vagy mi a franc?
Kull "király" (mert ennek hívatod magad): az általad összeválogatott modcsomag annyira bugos, hogy fél órát nem tudtam vele játszani. Ezt rengetegen megmondták, csak akik ezt szóvá tették, azokat letöröltétek, vagy azonnal leoltottátok, főleg te (igaz te kicsit udvariasabb, tenyérbemászóbb stílusban). Tele vannak helyesírási és félrefordítási hibákkal a modfordításaid, konkrétan volt hogy nem értettem mi a francot akar tőlem a program, pedig magyarul volt.
Értem én, hogy sok munkád volt ebben és neked ez egy hobbi hogy modolgatsz, de ember, ha a többieknek akarsz örömet okozni, akkor olyat adjál ki amivel játszani lehet, és ha segíteni akar valaki, hogy mit javítsál benne akkor ne az legyen már az első, hogy elküldöd a picsába, és megsértődsz. Próbáld megérteni, hogy senki nincs ellened, csak egyeseknek szúrja a szemét, hogy nem lehet kritikát mondani a Kull Mod packra, mert megsértődsz. Játszhatatlan töki, ez van. Csinálj belőle játszhatót, és egész nap azon fogok lógni. Ígérem.
Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2017.05.11. 22:59:43 -
Kull #29745 Sziasztok!
Vettem a fáradságot és megnéztem a kínálatot, az alternatívát, az ajánlást és
ennek kapcsán talán választ adhatok egyes meg nem válaszolt kérdésre is, kissé bővebben a "minden mod benne van ami számít"-nál!
SPM=SKYRIM PERFECTLY MODDED - KMP2= Kull Mod Pack 2
Textúra modok: SPM: 140db-ig számoltam. - KMP 2: Egy kézen megszámolható.
Hang modok: SPM: kb. 10db - KMP 2: 1 db(Immersive Sounds - Compendium)
Terep textúra(külön számolva): SMP: kb. 30db ebből 16 csak a fű és az aljnövényzet -
KMP 2: 1db(SFO)
Klíma mod: SPM: 4db - KMP 2: 1db
Új komplett világok: SPM: Legalább 4db - KMP 2: 0
Lehetne még néhány tényezőt összehasonlítani de inkább írok egy rövid összegzést,
mint a SKYRIM PERFECTLY MODDED negatívumai a Kull Mod Pack 2-vel szemben:
1. 5 db-ig számoltam a régi és/vagy egyenlőre javíthatatlanul CTD veszélyes modokat,
a KMP 2-ben ilyenek nincsenek benn. Ezért maradt ki a SIC mod is, sajnos. Első érvágás.
2. Túlterhelés: 10db-on felül van bőven az ellenséges lényszaporító/szint módosító modoknak a száma,
de ezen felül teljesen logikátlanul van teleszórva. Ismerem mindegyiket és ezek közül
egyet kellett volna kiválasztani. De ez még mindig semmi...
A végére érve a sornak láttam, hogy ott van az ASIS mod is. Itt már elvetettem a logikai
megközelítést és a hozzáértés vagy e téren a tapasztalat hiányát láttam a legbiztosabbnak. Ha a NASA-tól kapnám
meg a legerősebb gépüket, ezt akkor sem csinálnám meg magammal. Egyszerűen durván nincs értelme. Második érvágás.
3. Fő hiányosságok: Hiányolom legjobban működő és legrealisztikusabb harci/intelligencia/képzettség fa stb. módosítókat!
Enai Siaion munkáiból mindent érdemes használni, nem csak az Aurorát!
Manapság ő uralja a világot ha lehet így mondani. Komplett "szerepjátékos" beépülőket nagyítóval sem találtam!
Grafikai tunningot azt viszont dögivel mindenhol.
Hiányzik a már tökéletesen működő lovasharc mod. Azért mikor a HoPs(a lovasharc mod nélkül harc esetén leugranak a hátasról) őrjáratok rendet vágnak az utakon,
a településeken vagy téged üldöznek a lovas banditák stb., ezek hatalmas élmények.
Én hagytam a fenébe a spawnoltató és szint babráló modok hadait. Minden ilyen jellemzőt
csak egy mod szabályoz, de azok mindent és ismereteim szerint a legjobban teszik azt.
Advanced Adversary Encounters, Wildcat, Ordinator, Vigor és a CACO, ennyi.
Technikailag, harci mechanikailag, a harci modort/viselkedést stb. illetően az elérhető
legütősebb visszacsatolást kapja a játékos. Ezt biztosra garantálhatom(a KMP 2-ben).
4. Túlterhelés: Korábban is már egy izgalmas játékmenetet adó játék esetében, az itt
látott brutális mennyiségű textúra modok pici, apró töredékével is keményen bebuktam.
Ennek a munkának itt van a másik végzetes hibája, szerintem. Azért, mert:
-Például, a Skyrim ősi, hatalmas városai még a legnagyobb jóindulattal sem nem nevezhetőek
településeknek, nem városoknak. Van átlag vagy 6-7 db lakóház...rossz vicc.(Jó példák Witcher 2-3.)
Nos ezt és minden mást rommá textúrázva lehet együttesen végleg taccsra vágni a játékmenetet!
Ennyi mindent ez az öreg játék már rég nem tud egyszerre normálisan kezelni és visszafelé sül el a dolog.
Ez már az alapoknál halálra van ítélve. Legalább is ez már szerintem messze több a soknál.
Nem beszélve arról, hogy még egy komoly gép esetén is feleslegesen vannak lefogva az erőforrások,
mert ami tényleg hozzáad és javít a játék gyengeségein az például az Interesting NPCs mod és
ez mellé már nem kell ekkora káprázat(agyon textúrázat)!
Meg a hozzá hasonlóak, mint az Immersive Citisen Overhaul.
Mert hiába csili vili atom HD a deszkafal ha a karakterem rá se bagózik és tán még szét is laggolok délben a piacon.
5. Túlterhelés: Több egymással összefüggő klíma módosítót is láttam és az egész munka(V5.)
a még éppen baleset miatt nem tuti "Valós időben történő havazás és hótakaró" ENB-re van kényszerítve!
Ez lenne a harmadik nagyobb hiba. Ez egy baromi erős kényszer, még nem teljes, nem is akkora durranás és
mindennel együtt szép árat kell fizetnie a játékosnak érte! Teljesítményben...
Én csak egyet építettem be de az teszi a dolgát! Ellenben itt az összterhelést látva egy keményebb
esőzés, bizonyos helyeken keményen megdarálja a játékmenetet.
Ez amúgy is egy kritikus dolog és itt különösen az lehet. Függ a helyzettől, a gép teljesítményétől
de ez az összeállítás kényszerítően nem szerencsés!
6. Túlterhelés: Több, a városokat érintő szintén megint teljesítmény igényes mod van feleslegesen beépítve.
Ez nagyon oda fog rakni a játék során. Egy darab, ezeket a jellemzőket egymagában tartalmazó moddal
kellet volna megoldani, ami gyönyörűen felépítve adagolja a történéseket!!!
Nyilván nem kerülte el a srác figyelmét, amiről beszélek csak éppen a túl sok a településeket
módosító modok objektumai miatt, ezekbe beleütköznének a njk-ek és annyi. Egyébként a
Draugrnarok modot biztos kihagytam volna az összeállítás fényében!
Korábban nekem is hasonlóak voltak az elképzeléseim de már jó ideje a történések, az izgalmak,
a történet, a lore-ban maradt-hagyott potenciál kiemelése kapja a prioritást szemben a
sokszor semmitmondó, hamar háttérbe szoruló plusz épületek meg falak és egyebek helyett.
7. HDT azaz popsi, cici és has fizika öltözékkel vagy nélküle és az egyéni animációk.
Nos ezt a részt sikerült egyénileg tökélyre vinnem. Sokat foglalkoztam vele, ezek a jellemzők
messze elmaradnak a KMP 2 tartalmától és minőségétől.
Több, nőnek és férfinak a játék közben választható a fegyvernemekhez is kötött animációt
építettem be. Ehhez hozzá jön még a varázslatokat is érintendően egy szett és még a
lándzsás(lándzsa+pajzs), dárdás mod adta animációk is.
És ez mind csak plusz,extra, mert alapjáraton már eleve mindenre kiterjedően módosítva,
sőt inkább javítva vannak az animációk.
8. A teljesítmény: Én progresszív-re készítettem mindent, ami a látványt, a szemet kápráztató
dolgokat megilleti. Adva van a lehetőség, hogy egy gyengébb gép esetén a játékos
az SKGE-t használja. Ez a mod jelentősen javít a Skyrim alapból, semmiből jövő színein/fényein
ugyanakkor a játék saját rendszerét használva nem okoz teljesítmény csökkenést.
De viszont szabadon választva szinte bármilyen ENB-t használhat a játékos és ott a hatások
ki/bekapcsolásával tudja magának beállítani az egyensúlyt a szép és a játszható között.
Sőt mi több a beépített kevéske textúra mod kikapcsolására vagy cseréjére is van lehetőség
mindenkinek a saját igényei és a hozzáértése szerint.
Azt mindenki tudja, hogy az igazi varázslatot ENB-vel lehet elérni és
úgy láttam jónak ha játékos e téren is saját maga szabja meg a határokat.
9. Teljesen angol! A KMP 2 az pedig magyar. Elvileg az alapjáték és a hivatalosan kiadott 3 kiegészítő magas minőségű honosítása nyomós érv kell legyen még az angolul tudók esetében is! Elvileg...
A visszajelzett vagy megtalált hibákat a mod fordításokat illetően javították a fordítók.
10. A biztonság: -Több mod is azért került ki vagy nem került be, mert nem biztonságos.
Ebben a Perfekt modpakkban sajnos több olyan plugin is ott van, ami egy adott
pontján a játéknak biztos kivágja az embert az asztalra és emiatt nem fogsz tudni
túljutni az adott küldetésen!!! Az egyéni játék stílusnak megfelelően de csak idő kérdése,
hogy mikor kerül el arra a játékos. Ezt nagyrészt 4 év tapasztalatból mondhatom, másrészt az adott mod "not solved" bug report-jából.
Több ezek közül kiváló alkotás és nem szívesen váltam meg tőlük. De nálam az volt a döntő,
hogy ha nem is perfekt a tartalom,a teljesítményt nézve a legszélesebb körben játszható
legyen és egyszer se dobja ki a játékost az asztalra a játék! Nem pár tízórnyi játékidőről beszélek!
-Ezzel szemben ez az angol széria, amennyire én értek hozzá több ponton is elvérzik.
Legalább is ha valakit ma még tényleg érdekel a Skyrim, mert üres a piac akármi...és hosszútávon
szeretne leülni elé kalandozni, annak semmiképpen nem ajánlom sőt tartózkodjon tőle!
Én mondtam, hogy vettem a fáradságot, elolvastam és tüzetesen átnéztem az egészet,a tartalmakat, az összefüggéseket.
Nem csak a levegőbe beszélek és több példával érvelek,leírtam, hogy egyáltalán nincs benne minden mi számít.
Sőt, a készítő tudása avagy tapasztalata a modok összefüggéseit illetően sokszor hiányosnak látszik!
És ezt nem a grafikai módosítókra értem,ami a tartalom erős 70-80%-át jelenti hanem a játék mechanikai pluginokra.
Vannak benne jó dolgok, sőt olyan is előfordulhat, hogy hiányoltam egy konkrét modot pedig benne van! Csak
épp ez nem változtat a lényegen, hogy több benne a kellően át nem gondolt, kritikusan végzetes pont. Ezen pontok elérése ha adott esetben messze is van de csak idő kérdése.
Pozitívumok a KMP 2- vel szemben: -A KMP 2 tartalmaz ugyan új küldetéseket(elég sokat,sokfélét is),
új helyszíneket de ilyen komplett big, hozzáadott világokat mint a Beyond Reach vagy
mondjuk a Rigmor of Bruma NEM TARTALMAZ. Nem, mert nincsenek lefordítva magyarra.
Ez egy nagyon nagy negatívum is lehet többek számára.
Ugyanakkor egy felfejlesztett karakterrel a hátad mögött, némi hozzáértéssel
nyugodtan beépítheted a modpakkba ha más nem legalább ideiglenesen a kaland kedvéért!
Majd miután megvolt az élmény, kiveszed a modot és az új világ előtti mentéseddel
biztonsággal folytathatod utadat,az amúgy nem kis tartalommal bíró eredeti modpakkal.
U.I.: A nagy modderek mondják, én csak hangoztatom: -Igazából az Oldrim a legjobban
Win 7-es rendszeren fut, esetleg 8.1-en. Gyakori az összeomlás megtapasztalása a még
csak gyéren moddingolt Skyrimnek Win 10-es rendszereken.
Mások mást mondanak de ők vannak kevesebben. A Kull Mod Pack 2 teszterei között akad
olyan, aki bizony gond nélkül, játszhatóan futtatja Win 10-en. De több felhasználó is
ugyan ezt tapasztalta.
Ha valaki konkrétan engem kérdezne és olyan ember tenné ezt akit ma még komolyan érdekel
a Skyrim, akkor azt mondanám neki: -Win 10-et inkább ne!
Valójában elenyésző azok száma, akiket még "beleélősen" is érdekel a Skyrim és nem csak
az időt ütik el vele unalmukban. Nekik ajánlom egy próba erejéig a KMP 2-t, mint hungaricumot
tönkölykenyérrel, kecskesajttal és egy kupica házi pálinkával.
Még azoknak is, akik minden cm-ét ismerik a Witcher 2-nek és tegyük fel nem értik, hogy a Bethesda ue. időben mit értett kódolás alatt!
Frissítés, további optimalizálás, új modok, esetleg új világok mint a Falskaar magyarul, idén szeptemberben várhatóak.
Mindenkinek kellemes nyarat kívánok!
Üdvözlettel: Kull király és a Skyrim Modok Honosításának Központja -
#29744 ha komplett, szerepjátékos + harci + egyéb beépülőket keresel egy kis grafikai tuninggal (nem tudom milyen géped van) akkor ajánlom ezt.
Ebbe minden mod benne van ami számít, és nagyjából a legfrissebbek is.
Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2017.05.09. 23:17:22 -
Jaqen #29743 Hali. Harci beépülőkről lenne kérdésem: Jelenleg Ultimate combat-et használok, Deadly Dragons-al fűszerezve. Mennyire ajánlanátok ehhez még pluszbe a SkyRe-t, vagy a Requiem-et? Nem mondom, hogy könnyű a harc, sőt, viszont ha lehetne még jobban fokozni a szerepjátékos élményt, az nem lenne rossz. Szedtem már le kitérést, alkímiai nyilakat, varázslatokat, szóval nem csupaszon vágnék bele. Immersive creatures, weapons, és armors fent van. -
#29742 Én nem szeretem keverni! -
#29741 Sziasztok!
A segítségetek kérném!
Most telepítem a Skyrim SE verzióját. (Azért azt, mert a "sima", néhány mod után összeomlik, W10-en, Kull mod pakkja sajnos szintén) 5-10 modban gondolkodom, nem akarom agyon moddolni. Amit eddig kinéztem;
UNP Female Body Renewal - A female face and body replacer,
Immersive Armors,
The Hairstyler SSE,
SSE Texture Pack - Osmodius,
Realistic Water Two,
Magyarítás.
Szeretnék tanácsot kérni, ezek leváltására, kiegészítésére. Ami érdekelne, az 1-2 "szexi" páncél mod. Minél szebbé, életszerűbbé tenném a játék világát. (Kivéve a szexi páncélokkal, ha már sok 10, esetleg néhány száz órát beleteszek, legalább némi vizuális inger érjen... xD) Esetleg, ha valaki megcsinálta már, Szófia magyarításának átültetését az SE-hez... (Bírom a csajt...) Sajnos a forrásaim nem végtelenek, egyenlőre i5 4460, 750Ti, 8 Giga ram-ba kell, hogy beleférjek...
Segítségetek előre is köszönöm! -
IXEMGabeo #29740 ez a Stahlrim pancel ugyanolyan erossegu mint a Dragonscale:) igaz light armor van a karakteren, de legendary kovacsolassal ugyanolyan szintu vedelmet nyujt ezert kombinaltam a karperec dragon a sisak dragon mert azok faszan neznek ki a labbeli es a vertem pedig Stahlrim:)
rohadt jol nez ki -
#29739 az elején amugyis csak pár modocskát fogok felpakolni
a lentebb említett konfig hordott magán már egy 5550 es karit ami szépen duruzsolt igaz amikor kicsit ütősebb várjelenetbe kerültem jobbnak láttam visszavonulót fújni :)
Szándék meglesz rá hogy tovább modoljam az új vasat de muszáj valahol elkezdeni.
Nagyon új nekem ez a sok új prockó meg tartozék én valahogy lemaradtam a 15 éves vasammal a fejlődésben :)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.05.03. 22:38:53 -
#29738 azért egy agyonmoddolt Skyrimhoz illik már egy 16 giga ram, i5, és egy 4 gigás videókari, hogy szépen 50-60 fpsel menjen.
Megaztán miért is ne legyen agyonmoddolt ha műxik :D -
#29737 Nem rossz az, az I5-7-es procikon kívül is van élet, leggyakrabban a videókártyán bukik vagy áll a dolog, nem a cpu-n! Jó nyilván nem egy amd fm szériából kell kiindulni, de egy fx6300 tól felfelé már tűrhető teljesítményt adnak le egy átlag gémernek.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2017.05.03. 17:57:37 -
Whysper #29736 Én bevallom: FX8350 4,5 ghz + gtx 1060. kilöttem 4k-s TV-re ultran. nagyon szépen futott! --- Mielött lerohantok tudom ,hogy a FX3850 nem egy super CPU- -
#29735 ilyen konfighoz felesleges ekkora videokártya, már valószínűleg egy sokéves GTX 560-nál is nagyon durván CPU limites lennél. persze új konfighoz amit írtál megértem, meg... használt videokártyát venni merész dolog, szeretnek kreatívan megdögleni. -
#29734 ő jön vga -
#29733 laptop kártyát asztali géphez sose kéne hasonlítani mert ég és föld a kettő elvileg a tudásom szerint de köszi :)
a vga kari a héten meglesz kicsit tesztelgetem majd a régi gépemen (ep45ds3 e8400 6 gb) azt szép lassan összeáll az új ha minden jól alakul
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.05.02. 16:56:45 -
IXEMGabeo #29732 nagyon nagy volt ez a Solstheim map es kuldetesei:) Black Book es Miraak fele szal eszmeletlen otlet...
par nap alatt kiviheto volt ez a DLC a teljes szigettel egyutt -
stoppos #29731 Ha jól látom marha nagy különbség nincs az én laptopom kártyájához képest és az elfut gyönyörűen high-ultrahigh környékén. A régi, az újat még nem raktam fel.
Link -
IXEMGabeo #29730 csodalom h abbol megelsz -
#29729 mekkora paréj vagy -
#29728 És igen a szerény 76 ezres havi fizumból ilyenre futja. -
#29727 Az a Gépigény amit a steam ajánl egy rakász szar.
Ennyire hülyének ne nézz Én tapasztalatokra voltam kíváncsi ki mivel játsza.
Napok óta nem szól be de ideböfög
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.04.30. 13:53:15 -
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.04.30. 13:50:59 -
#29725 Elég lesz. SE-hez is. -
#29724 Jön jampizni a géppel,holott biztos megnézte már a gépigényt.....
The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition ajánlott gépigény
Operációs rendzser: Windows 7/8.1/10 (64-bites változat)
Processzor: Intel i5-2400/AMD FX-8320
Memória: 8GB RAM
Szabad tárhely: 12 GB
Videokártya: NVIDIA GTX 780 3GB /AMD R9 290 4GB
Ehhez szerintem elég a vas amit leírt!
JA!
A "sima" verzánál fele!
Utoljára szerkesztette: joceruza, 2017.04.29. 20:20:30 -
Although #29723 Próbáld ki szerintem, elfut majd rendesen, esetleg a ramot majd bővítsd 16GB-re idővel, ne aggódj a 4GB vram már jó, élvezhető lesz. Legfeljebb a fullos ENB, meg a maxot kerüld de ki fogod tapasztalni mire elég. Ez tesztelni a géped jó lesz. -
Although #29722 Erre mi szükség volt! -
#29721 Hyper low-on kb.5-10 fps.......
(Anyu vette a gépet?) -
Srácok mennyire lesz elég ehez a játékhoz ez a config?
ASUS B150 PRO GAMING/AURA + Asus
INTEL Core i5-6400 2.70GHz
ASUS DUAL-RX460-2G RX460 4GB GDDR5 PCIE
HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FBK2/8 -
stoppos #29719 :D Hát ja... -
#29718 Fus_Ro_Dah -
#29717 És ezt az egészet ki nem szarja le? -
#29716 öngyi vagy agyvérzés -
#29715 Ilyenre? Mi van, ha felnő, és valódi problémái is lesznek? :D -
#29714 Ejj gyerekek :D -
#29713 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Frontin 0,25mg naponta 2x1 szem