30713
TES
  • megakoko
    Csak hogy a gond az hogy nem azzal a parancs ikonnal indul hanem 1 TESV nevűvel azon meg már át állítottam de nem volt változás.
  • genndy
    Na látom, még senki nem írt róla, akkor majd én: érkezik a Skyrim Premium Edition. Dobozosan, sok extrával, de DLC(-k) nélkül.
    A CD Galaxisban is kapható lesz: Skyrim Premium Edition
    Őszintén szólva, nem értem mi a céljuk ezzel. Ez maximum azoknak érheti meg, akik kipróbálták (vagy "kipróbálták") a Skyrimet, és rájöttek, hogy ebből nekik kell valamilyen extra kiadás. Az ára nem is olyan vészes (itthon 12e), annyi mint a sima kiadásnak volt megjelenéskor.
    Remélem ettől függetlenül lesz majd GOTY is (tehát a játék+összes DLC), kíváncsi vagyok abból lesz-e még valami extra kiadás (ha rosszindulatúan feltételezem, hogy a Bethesda pénzéhes, akkor igen. Én biztos hogy csinálnék a végén egy "Tejjel-mézzel-Folyó-Überszuperextra Editiont)
    Ti látjátok értelmét ennek a Premium csomagnak?
  • Fehercsoki
    1.8as patch után például harcban sem lassul már le annyira a játék.(bár még csak béta és sajnos nincs hozzá scriptdragon, bár ez nem is kell mindenkinek)
  • genndy
    A Skyrim Launchert indítsd, és az Options-ban pipáld be a Full Screen-t.
  • megakoko
    Sziasztok én most raktam fel a játékot és az a gond vele hogy csak ablakban indítja el tudtok erre valamilyen meg oldást?Előre is köszönöm.
  • Fehercsoki
    Patcheld fel, már 1.8as is van.
  • Geri 12
    Sziasztok!
    Nemrég raktam fel a Skyrimet, 256 mb-os vidikártyás gépre. Egyrészt rohadtul örülök, hogy egyáltalán Low-Normal szinten kisebb lagokkal elfut, viszont azt szeretném kérdezni, hogy a patchek okozhatnak e olyan jellegű problémát(1.4 1.5-ös patch), hogy nincsenek rendes fényviszonyok(néha totál sötét minden aztán kivilágít megint, árnyékok nem rendesek) és, hogy sok textúra hiba keletkezik? Gondoltam felptahcelem mert majd talán még egy kicsit jobb is lesz a teljesítmény, de sajnos pont az ellenkezőjét tapasztaltam.
  • sasafr
    Egyébként érdekes amit írsz, mert a monitorom hdmi és dvi átalakítóval csatlakozik a kártyára. Az egyik ismerősöm állandóan azt mondja, hogy ez okozza ezeket a hibákat, mert nem direkt a kapcsolat. Karácsonyra tervezek egy hd monitort lehet az lesz a megoldás.
  • genndy
    Esetleg próbáld meg ellenőrizni a monitorcsatlakozót is, hátha ki van mozdulva (bár nem tudom hogy HDMI-nél vagy DVI-nél ez számíthat-e egyáltalán).
  • sasafr
    Végülis 12.8 nekem jól működik minden tekintetben, leszámítva, hogy időnként az asztalon vibráló kis négyzetek jelentkeznek. Valószínűleg meg kell tanulni ezzel együtt élni, bár már egy kicsit sajnálom, hogy nem a gtx 660 mellett döntöttem. Árban minimális eltérés volt.
  • Although
    Elvileg a 6xx sorozat az utolsó amihez van dx generáló, neked elég új kártyád van. De én is ezt csinálom amit te, nekem spec a 12.3-as az ami még elfogadható de az is generál hibákat, openoffice használat során is( befeketíti a hátteret a betűknél). Egészen elképesztő ez a catalyst brigád. Mondjuk a d3d9 dll főleg a régi kártyáknak segített ahol lassabb is volt a kártya, 4xxx-es sorozatra nagyon jó volt. Igazából 6xxx felett már nekem is úgy tűnik tök mindegy. Meg a skyrim az konzol port és ezért is mindegy mert nem igazán érdekli őket a video kártya háború sem. FNV-nél ez még számított. De egy próbát megért.
  • sasafr
    Felraktam a d3d9.dll-t a villogás nem tűnt el, de a víz alatt nem láttam semmit. Így sajnos nem vált be. Marad a 12.8 driver amivel szinte hibátlan a játék.
  • genndy
    Szia!
    Hasonló probléma: #20464
    Megoldási javaslatok: #20465, #20466
  • Although
    Anno nekem az FNV-nél volt ilyen gond ahhoz kiadtak egy d3d9.dll generálót mivel alapból nividiát támogatott. Azzal aztán szaggatás mentesen futott mikor betettem a data könyvtárba a generált d3d9.dll-t. Talán itt is hasonlót kell csinálj. Amúgy elég gyengén muzsikál az ati catalyst fejlesztő csapat, többet bénáznak mint a funcom kódolói. De lehet segít ha beteszel egy enb-t ami d3d9-et is használ.
  • sasafr
    Sziasztok! Még tavasszal játszottam a Skyrimmel. Most ismét felraktam, de azóta egy más konfigom van és úgy vettem észre, hogy az ATI driver és a Skyrim nincsenek túl jó barátságban. Azelőtt az Nvidia kártyám szépen dolgozott, de most a HD 7850 12.10-es driverrel katasztrófa. Villog a kép hiányosak a texturák. Visszaraktam a 12.8-as drivert azzal határozottan jobb, de alul marad az Nvidiahoz képest, pedig az csak egy gt430 volt. Tapasztalt valaki hasonlót, vagy csak nálam jelentkező probléma? Pl a Bf3 tökéletesen dolgozik ezzel a konfiggal, de a skyrim dadog valamiért.
  • genndy
    OFF nézz be a modis topikba meg nézd meg Skyrim5 adatlapját, miért bannolták, rögtön megvilágosodsz ON
  • PiszkosFred
    Tegyuk hozza, hogy van nemi differencia a regi (TES CS) es az uj szerkeszto (Creation Kit) kozott, de az alapjait segithet megerteni barki, aki egyszer is hasznalta a korabbi TES CS-t (illetve ennek FO/FNV fele GECK valtozatat).

Ami meg segithet, az az interaktiv peldakkal es fullos dokumentacioval ellatott CK wiki: http://www.creationkit.com/

Csak egy szpemmer balfek volt, egyik ismert hazai torrentoldalra kuncsorgott meghivot, napjaban tobbszor felteve a kerdest jo par topikban. Reakciora sem erdemes az ilyen, kukazni kell a usert is meg a kommentet is, ahogy az gondolom vmelyik moderator meg is tette.
  • bega82
    Mi volt a 20496-os hozzászólás? És tényleg tosiro volt?
    Olyan rossz, hogy ilyenkor törlés után már nem értem az összefüggéseket... :D
  • Calver
    hello tosiro
  • PTW
    WTF ?
  • Although
    Hát leginkább a Fallout new vegas topicba találod meg őket. Ryder, Hotomi, Xblades. Ők ahogy látom ellég spilerek bár nincsenek nagy véleménnyel a TES5-ről dfe biztos segítenek! Mondjuk szerintem ez a legstabilabb mind közül de én csak alapszinten értek hozzá.
  • Party Hard
    Valaki ért a Creation Kit hez?
    lenne pár kérdésem...
    De ha lenne Pesti lakos aki rám szánna pár órát jól járna.
  • Although
    Sőt a trooper féléhez van is fix a greenwater problémára, mondjuk az se segít mondjuk ez elég régi egy dolog mármintz trooper enb. Nem mondtam hogy az okozza most csak mint látod válasz használata nélkül megjegyeztem ha valaki tesztelni akarja ezzel ki tudja kapcsolni meg vissza.
  • Although
    Nekem volt hogy ENB okozta...
  • wedge31
    Ha eredeti játékod van nem kell semmit ügyködnöd a steam automatikusan frissiti a játékot.
  • Tom6
    Sziasztok valaki tudja hogy hogy lehet a patchat letölteni a Skyrim-hez próbáltam a Steam-ről de nem tudom hogy lehet ügyködtem a beállításoknál de az se segített kéne hogy feltudjam rakni a Split Extendert vagy mit előre is köszi.
  • PiszkosFred
    A viz es viz alatti effektek lettek picit tuningolva, azert van a gond. Ha a mod nem mukodott, akkor erdemes a pref es skyrim.ini-ket torolni (steam mappabol es a doku mappabol is), es ujat generaltatni a jatekkal, akkor az legtobbszor megoldja. Ha nem, akkor az ini-ben egyszeruen csak ki kell kapcsolni a DoF-t. De ugy emlekszem, hogy a kesobbi peccsek megoldottak ezt.

Semmi koze a jelensegnek az ENB-hez, az alapjateknal is elofordul ez, mindenfele mod es injektor nelkul. "Improved visual transition when going underwater" mint feature, jelen esetben ez kavar be par jatekosnal. Az ini-k torlese legtobbszor megoldja (esetleg egy game cache uritese). Ha nem, ott a linkelt mod, de ez nem az ENB hibaja, ez gyarilag es szandekosan lett ilyen, koze nincs hozza. Uj effektet kapott a vizes megjelenes, es emiatt van neha gond. ENB is okozhat hasonlo hibakat, de ez most kivetelesen az 1.5 peccshez kotheto, nem csak PC-n, hanem a PS3-on is borzolta az idegeket (ott meg aztan minden van, csak mod nem).

Par napja volt linkelve, de serafutty, ezt a produkciot nem lehet elegszer megnezni. :)
  • Although
    shift+f12-vel ki be lehet kapcsolni az enb-t így kiderül e az okozza a bibit vagy nem.
  • Zozo0122 #20487
    Igen az 1.5ös hozta elő. Elvileg az tett be vmi új víz alatti effektet vagy csak elmosódást, de nálam nem működik és azóta sem lett javítva ez a hiba. De 1 moddal megoldottam.(ugyanazzal amit linkeltél csak már nem emlékeztem rá)
  • Zozo0122 #20486
    Pedig jó dolog,hogy megoldódott mert van olyan quest ahol kell látnod mi van a víz alatt. Azonkívül én találtam víz mélyén értékes dolgokat:) De amúgy is jó dolog látni milyen mély alattad a víz, egyes barlangokban merre tudsz víz alatt tovább úszni, látni hol vannak a mészároshalak satöbbi. Kár, hogy vízi harc nincs nemtudom mért vették ezt ki elég idegesítő ,hogy a halakat csak a földről tudod lecsapni.
  • Józsibácsi
    http://www.youtube.com/watch?v=BSLPH9d-jsI&feature=related
  • Party Hard
    Gyönyörű
    Nagy király vagy köszi szépen.
    Pláne, hogy nem is volt ilyen problémád
    Én még azokra sem emlékszem amiket már megoldottam fél évvel ezelőtt.

A szeptember 4. ére készülök kb akkor adják ki a Heartfire-t.
    Sietnem kell ugyanis ha a majáknak lesz igazuk akkor a világvégéig alig 1,5 hónap áll majd rendelkezésemre és szeretném jó alaposan kipörgetni.

• PiszkosFred
    Egyes vkartyaknal az 1.5-os peccs egyik ismert hibaja egyebkent, bar ugy emlekszem, hogy a kesobbi peccsek ezt javitottak. Tapasztalat nincs, nalam nem volt bugos sose a viz, de nagyon sok panasz volt anno emiatt.
  • PiszkosFred
    http://skyrim.nexusmods.com/mods/14007

Ezt rakd fel.
  • Party Hard
    Hát sajnos leszedtem minden enb-t és társait de sajnos maradt a bug.
    Reinstaláltam és mit látok...
    A szűz játékban sem látok a víz alatt. Nem probléma nem találkoztam még olyan q val amiben mindenképpen kellett volna( vagy csak nem emlékszem) csak zavaró. Tehát minden ötletet szivessen látok.
    A módok készítésével foglalkozik valaki? Csak kellene 1 ember akinek feltehetnék pár kérdést aztán vehetnék neki pár sört
  • Zozo0122 #20480
    ezt az egyik patch okozza egyes rendszereken. én is belefutottam és csak mod segített rajta:(
  • genndy
    ENB modok némelyike tud ilyet okozni (nekem valamelyik régebbivel jelentkezett.) FXAA okosítóval érdekes módon nem. (technikai részéhez nem értek annyira, nyilván az ENB és az FXAA mást-mást babrál)
  • Party Hard
    Azt tudja valaki, hogy miért nem látok a víz alatt?
  • Although
  • Although
    Nekem mondjuk ez volt régebben az egyik kedvenc képem. Deathknowz csinálta akkoriban még csak az xce modot használta.