The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
nem, legalábbis még mikor friss volt, nem annak kezelte. konkrétan egykezes sebzést adó enchantok sem növelték tõrök sebzését.

"The trees move. Do you not see it?"

A tõr, kés stb. is egykezes, tehát tudtommal igen.
A tõröket amúgy one-handed fegyverként kezeli a játék? Vagy az egy külön kategória. Bizonytalan vagyok, mert a sneak ágon ugyebár van külön perk arra, hogy egykezesekkel 6x sebzésbónusz legyen, meg van külön arra, hogy tõrökkel 15x. Ha csak az elõbbi van még meg, akkor a tõrökkel is 6x bónusz van? Illetve tulképp akkor arra lennék még kíváncsi, hogy ha növelem a one-handed skillt, illetve teszek rá perkeket, akkor azzal nõ a tõrrel való sebzésem, vagy nem?
wesker24
Nighting gale páncélt is lehet fejleszteni de csak akkor ha megvan az Arcane blacksmithing skilled mivel a Nighting Gale szett mágikus cucc !
Könnyûpáncél, és szerintem lehet. Csak valami más is kell hozzá, nem csak a szokásos cuccok. Talán salt pile, de nem emlékszem.
tibor16
sziasztok,
a Nightingale páncélt lehet fejleszteni?
Mert könnyû páncélora van csak perkem - gondoltam ez is az, de lehet, hogy ebony - mert így nem sokat ér...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

MrStokes
Mielott beszlenel barkivel, igyal vert alvo emberekbol, hogy ne latszodjon rajtad h vampir vagy, ezzel megoldod, hogy ne tamadjanak rad.
(Lasd ntex altal leirt lista 3. pontjat.)

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Higany
Köszi! Az a gondom ezzel, hogy elmegyek ehhez a Falion csókához és rám támad, mert vámpír vagyok és vele együtt az egész város is...

googlebe beírod hogy "skyrim cure vampirism" ---> elsõ találat:

How To Cure Vampirism

1. If you’ve contracted the disease, you won’t become a vampire for three days. Until then, you can get rid of the disease with any common disease-curing potion.
2. You can also use the Shrine to Talos outside Whiterun or Dragonsreach, activating the shrine will cure you of all diseases.
3. Before speaking to anyone, make sure you’re no longer a Stage 4 vampire. Stage 4 vampires are attacked on sight, to avoid this, wait until night and drink the blood of a sleeping person. Even sleeping beggars will do. Just crouch/sneak and interact with a sleeping NPC to drink their blood.
4. If you’re still having trouble drinking blood, remember that you have two useful abilities as a Stage 4 vampires — Embrace of Shadows, and Vampire Seduction. Embrace of Shadows turns you invisible, while Vampire Seduction will make an NPC calm and cease wanting to attack you.
5. Once you’re a Stage 1 vampire, normal diseas cures will no longer work. You’ll need a better way.
6. To begin your quest, speak with any Inn Keeper or Bartender about rumors. They’ll tell you that a man named Falion in Morthal is studying vampires.
7. Find Morthal east of Fort Snowhawk. Once there, talk to Falion and he’ll discuss how to cure vampirism.
8. He’ll tell you to get a Black Soul Gem. If you don’t have one, Falion will sell you one. Before being cured, you’ll need to fill the Black Soul Gem.
9. To fill a Black Soul Gem, you’ll need to cast a Soul Trap spell on a human, then kill them. Any human will work, including bandits and enemies.
10. You’ll need to obtain a Soul Trap spell, sold by any magic vendor. If you’re really desperate, try the College of Winterhold, or explore Whiterun to find a shop. If you don’t have high magic skills, just purchase a Soul Trap scroll. NOTE: The Mage for the Jarl of Whiterun, the Jarl’s Court Mage, should have a Soul Trap spell.
11. With a filled Black Soul Gem, return to Falion and talk to him to complete the ritual. You’re now cured of vampirism!
Engem is megölt ez azonnal amúgy, de érdekes mikor frapsel próbáltam felvenni alig bírtam elõcsalni a glitchet mintha tudta volna a szemét hogy fel akarom venni 😄
Higany
Inkább arra válaszolnátok, amit egy ideje már megkérdeztem, hogy már átváltoztam vámpírrá és hogyan tudok kigyógyulni belõle, mert így eléggé sz@r játszani és, ha nem sikerül kikerülnöm belõle, akkor abba is hagyom az egészet...

benőmenő
Engem rögtön az elején ölt meg ugyan így egy talicska még Helgenben 😄
#18011 -re senki?
macleody
Biztos nem volt rajtad csizma és nyílt törés lett a lábujjadon, az az üst van vagy 20 kiló 😊
Carmang
Mé' nem csaptad agyon azt a rohadt üstöt? 😄

általában ha átgyalogolok csontvázakon vagy különbözõ elmozdítható tárgyakon szinte mindig megsebez valamelyik, 1-2 ritka esetet leszámítva jelentéktelen mértékben talán 2-3 HP-t vesz le. Jártam már úgy is hogy a negyed HP-mat lekapta egy ilyen bug, de tényleg nagyon ritkán fordul elõ ez. Csak nekem amúgy is szúrja a szemem kissé hogy minden tárgy úgy viselkedik a játékban mintha gumilabda lenne
ööööö ez amúgy normál esetben hányszor fordul elõ ? tudod, amikor mész, nézelõdöl, questeket csinálsz, harcolsz...

? ? ?

Sikerült rögzítenem kedvenc bugomat 😊 A tárgyak fizikáján még lenne mit javítani

Hogy használhasd a megszerzett szavakat, ölj sárkányt, gyûjtsd be a lelkét (automatikus csak maradj a test mellett míg eltûnik és csak a csontok maradnak), aztán bemész a magic menübe, ott a shouts részlegbe és rámész egy olyan szóra amit még nem tudsz (vagy olyanra amibõl már 1-2 részt ismersz de a harmadikat bár megszerezted, még nem aktív) és kukkants le a jobb alsó sarokba ahol a program írja melyik billentyû lenyomásával tanulod meg. Mindegyik új szó 1 lelket kíván amit sárkányból szereztél.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Legyen szíves segítsetek! Nem tudok megnõsülni a játékban! Kiválasztom a nõt, igent is mond (rajtam van a nyaklánc). Megbeszélem Maramal-al az esküvõt, minden oké. Megjelenik a menyasszonyom is, meg Lydia holtteste (ugyanis meghalt egy küldi során) erre kiírja hogy sikertelen küldetés és elküldenek a sunyiba!Játékhiba lehet vagy én csinálok valamit rosszul?Aki tud kérem segítsen!Elõre is köszönöm!
Esbern audio könyvtár bemásolásával, ajtót nyit és beszél mint a gép 😊)) Végülis Karthspire után feljutottam a High Hrothgar fölötti sárkányhoz aki megtanított egy új üvöltést.Hatalmas kaland-játék kérem, és a high res. texturestõl még egy kicsit szebb lett.Updateket még nem raktam mert nálam jól viselkedik, félek elbaszni velük mert anno a 2es updattel voltak hibák nálam.Akkor újrakezdtem.

Fontos kérdésem viszont:A kalandozások folyamán falakról megtanult üvöltéseket miért nem tudom használni ??? Egyenlõre 4 dolog megy a többi fekete, ez normális ??? 32.szinten vagyok.

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

Az Esbern-bugot pár audio fájl bemásolásával meg lehet oldani. Egyébként meg minden patchet rakjál fel, amit tudsz. Ha jól gondolom, a legutóbbi mindig tartalmazza a korábbi javításokat is, tehát csak azt kell felraknod. A DLC és a patchek szerintem nem akadályozzák meg, hogy folytasd a mentésedet.
Nem tudom, a fõszálat még nem vittem végig.
Sorrendben melyik patcheket kell illetve érdemes felraknom? Én kezdtem avval hogy feltoltam a Hight Resolution DLC pakkot.Remélem nem kell újratelepítenem.Még egy kérdés a Razoros verzióra is lehet Reloaded patcheket rakni ??? Bosszant ez az Esbern hiba, és a high res. DLC-t amúgy is látni akartam, szóval eljött az idõ.A mentéseimet kimásoltam biztos ami biztos.

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

Thnx, megoldottam 😊 Most Esbernel akadtam el a fõszálban, kivitelezhetõ nélküle ???

Szaruman
Ja, ini tweak, csak nem jutott eszembe a neve 😄

Arrows are not accurate to the center pointer. The arrow shoots slightly above the crosshair. Use the archery practice circles to see the exact dynamics for different ranges.
Arrows can be forced to fire through the center point by modifying (or adding, if they don't exist) a few lines in Skyrim.ini, in the My Documents folder. Setting fVisibleNavmeshMoveDist to a high value (above ~10000) allows the character to hit targets with arrows as far as the arrow can fly, rather than passing through targets (without causing damage) at long distances.
Skyrim.ini

f1PArrowTiltUpAngle=0.7
f3PArrowTiltUpAngle=0.7

fVisibleNavmeshMoveDist=14000.0000

http://www.youtube.com/watch?v=HMMTJta_fPs
én még innen néztem az infókat

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

MrStokes
En egy ini tweak-et talaltam hozza, de mod-ot nem.
Ez az.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

ha lövöldözni akarsz, akkor googlezd ki az archery módosítást, amivel normál távolságra lehet lõni (afaik át lehet lõni vele a pályát). anélkül szar az íjász.

Héhéhéééé!!! <#vigyor> Ez miezaz? Ez engem is érdekelne, de még nem is hallottam róla.
Szaruman
vagy archery, vagy 1h. a 2 együtt felesleges (mind a 2 op, sneakkel). ha íjász vagy, akkor ne tedd ki a sneak tetején lévõ perket, ha 1h, akkor igen. pickpocket kelleni fog (a questekhez, meg a 100 kg miatt). smith+enchant kötelezõ, anélkül szart sem ér (imho 1ik kari sem varit leszámítva). nem is a páncél, inkább a fegyver miatt. íjnál +dmg kell, tõrnél +smith kell a csiszolás miatt. alchemy annyira nem fontos, max 1-2 invi lötty miatt, de perket nem kell rárakni.
dual wieldet felejtsd el. nem lesz elég páncélod, illetve a tõrök sebzése nem nõ a +dmg cuccoktól. Csak a sneakbõl kapott 30x dmgre építs (az egyébként masteren is megbasz mindent azonnal).
ha lövöldözni akarsz, akkor googlezd ki az archery módosítást, amivel normál távolságra lehet lõni (afaik át lehet lõni vele a pályát). anélkül szar az íjász.

egyébként sztem az assassin a legjobb a játékban, mind a tõrös, mind az íjász változata (mind a 2bõl csináltam 45+osat 😄).
fajnak a khajit az egyik legjobb a speckója miatt, a többiek speckóit nem fogod tudni kihasználni (ha ügyes vagy, senki sem fog megütni).

ui: sry az igénytelen írásképért, most ehhez van kedvem 😄

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Nyilván nem érdemes a varázslattal bajlódni. Sokkal egyszerûbb egy soul trap-es fegyvert szétszedni, megtanulni ezáltal a soul trap bûvölést, és csinálni magadnak egy ilyen íjat, vagy közelharci fegyvert, amelyik szimpatikusabb. És tonnaszám venni az üres soul gem-eket, aztán töltögetni õket, majd minden vackot enchantolni a megtöltött lélekkövekkel, hogy fejlõdjön az enchant skill.
100 magickából lehet soul trap varázslatot tanulni? úgy értem manára nem szeretnék költeni, stat pontokat 80-20 vagy 70-30 arányban a HP-Staminára teszem
A kovácsolás mellett a legkönnyebben fejleszthetõ... persze amíg nincs soul trap varázslat vagy soul trap-el bûvölt fegyver, addig tényleg körülményes! 😄
enchantot elég körülményes fejleszteni nem? :S legalábbis nekem elég nehezen akart nõni a skill... a thief stonet vettem fel az elején
Enchanting-ot sem? Mert akkor nagyjából leírtad a lényeget, még esetleg a light armorra lehetne tenni.
mágiát nem akarok használni annyit még hozzátennék
Szerintetek mennyire jó ötlet ha a karakteremnek -tolvaj/assassin beállítottságú- az alábbi skillekbe invesztálom a perk pontjait?

Sneak - One-handed (dual-wield közelharcra) - Archery - Alchemy - esetleg ha marad perk pontom akkor smithing még pluszban

Vagy még mit lenne érdemes? várok ötleteket 😊
Meg a szájába, és megnémult 😊
Már-már legenda lett... de aztán kapott egy nyílvesszõt a térdébe... <#nevetes1>
A jó öreg Esbern hiba <#vigyor3>
Olvass vissza a fórumon, nagyon sokszor tárgyalták/-tuk, már-már legenda lett belõle 😊
Vmi miatt nem sikerül beszélni Esbernel a Rattway Tunnelben, pedig kipróbáltam már minden lehetõséget és mindig bezárja az ajtót.

Teppik Amon
<#idiota><#banplz><#idiota>

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Nekem a végén kiírt hozzászólás tetszik: Mans1at3r a szexuális beállítottságod megkérdõjelezhetõ....ahogy most már az enyém is<#idiota>

Ez mi? <#idiota>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tolvaj szerû karakterrel játszom és van Anise aki Riverwood felett lakik ugye egy ilyen kis kalyibában. Lemásztam a pincéjébe (elvileg nem látta) ahol is kiderült hogy az öregasszony boszorkány. Mikor kimásztam egybõl nekem támadt "Ezt senki sem tudhatja meg" vagy hasonló mondat után. Lenyilaztam aztán ha már meghalt kifosztottam õt is meg a házát is (sokminden érték nem volt nála). Ezután jöttem mentem Riverwoodban, fosztogattam az embereket meg a házakat és már az utolsó csenéseket csináltam mikor is megjelent 3 Thug, nagy kényelmesen odasétálnak hozzám hogy õk most bizony móresre tanítanak engem. Hát nem sikerült nekik, porba döngöltem õket, nézem a Contract papírt, ki bérelte fel õket? Anise <#idiota> Ez az öregasszony tényleg nagy boszorkány lehet hogy még a halála után is rám küldi a verõlegényeket 😄
a legkirályabb amikor az egyik csávó megjegyzi hogy hozzanak lányokat is a bulira, és a másik meg földhöz vágja 😊

Jesus f*ckin' Christ... ez valami nagyon pihent!!! 😄
síííírok😊))))
<#nevetes1><#vigyor3><#eplus2><#vigyor2>
Sziasztok! Én sem boldogulok a vámpírrá változásnál. Nem tudom feltölteni a soul gem-et. Valaki segítsen pls
Ez a legbetegebb Skyrim videó amit eddig láttam <#eplus2>

benőmenő
Hali,
valaki, aki használ creation kit-et az már találkozott ezzel a problémával?

Hogyan lehetne kikapcsolni a hibaüziket, mert miután mindegyikre igent nyomok, utána hibátlanul mûködik, csak idegesítõ minden indításnál ezzel szórakozni, mert kidob 8-at minimum. Szal, ha valaki tudna rá megoldást az ne tartsa magában.
joceruza
Helló mindenkinek! Azt szeretném megtudni hogy milyen program kell ahoz hogy "házat" szerkesszek vagy alakítsak át? Elõre is köszönöm!

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI