30713
TES
  • zorrobomber
    "The Dwemer are often referred to as "Dwarves" in western cultures"
    http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Dwemer
  • Myselor
    dwarven az de mindegy biztos neked van igazad.de teljesen megegyeznek a törpök kézüvességével,ezért is nem értem.ezek a dwemereket meg sosem hallottam még.és kár.mert elfek vannak emberek vannak orcok is,de törpök nem,hatalmas lett volna pedig velük.de hát mindegy:)
  • zorrobomber
    Valami óriásokkal laktak együtt, és azok nevezték el őket dwarf-nak, azaz törpöknek.
  • ratgab
    Dwemer fegyverek azok nem törp fegyverek. A Dwemerek meg lore szerint egyfajta elfek voltak (a mer képző jelenti az elfet). Most, hogy építészetileg és kézművességük, fegyverkészítésük szempontjából a klasszikus fantasy törpjeihez hasonlíthatóak az csupán a véletlen műve (Not).

A lényeg, hogy a dwemerek kihaltak állítólag.
  • Myselor
    de akkor mért vannak benne törp fegyverek?ebben az univerzumban voltak vannak törpök,de mégsem mutatják őket?nem értem.de szerintem tök jó lett volna:)
  • PiszkosFred
    Ahogy a Gyuruk Uraban sincsenek helikopterek :) Igy lett kitalalva az univerzum. Erdemleges valaszt erre a kerdesre nem lehet adni, csak azt, hogy "ez egy ilyen vilag".
  • Myselor
    nagyon régóta gondolkozom ezen,de nem jöttem rá.miért nincsenek törpök a játékban?annyira megdobná még a játékot,a kocsmák telelennének velük.törp falvak,nagy baltával lehetne tolni,még ha nem is játszható karakterként,de npcként szükség lenne rájuk,inkább mint a gyíkra meg a macskalényekre.
  • PiszkosFred
    Teljesen mindegy, mire gondolt, a mondandoja lenyeg ismet csak az, akar ezt, akar azt nezed/viszonyitod, szerinte a Skyrim visszafejlodes a korabbi reszek terulete/sztorija/"tartalma", bla-bla-bla stb utan.

Meg szerencsere, hogy a mai napig is lehet jatszan az Oblivionnal, es az altala emlitett Daggerfalhoz is van mar dosbox/gog.
  • PTW
    Nem tudom, én nem érzem úgy. Főszálat kb ugyanolyan hosszúnak (vagyis inkább rövidnek) érzem.
    Guild kvesztek számát tekintve lehet hogy kevesebb van Skyrimben de nagy összességében szerintem sokkal tartalmasabb játék mint Oblivion.

Persze szigorúan alapjákról beszélve, hisz Oblivionhoz ott a Shivering Isles, KnOTN stb

Ha pedig Although egyáltalán nem erre gondolt hanem pusztán a méretekre, az meg egy megint teljesen más tészta.
  • tibor16
    az Oblivion története másfélszer nagyobb, és ezt csak a Morrowind + DLC-ék múlja felül

- szerintem is így van
    - az más kérdés, hogy ez hamarosan változhat
    (bocs, hogy belekotyogtam)
  • PTW
    Ezt a mondatot:

"Azér az Oblivion a valaha készített egyik legerősebb tartalom messze közel 1,5x-se minimum a Skyrimnak leszámítva talán az Elder scroll második részét"

ha megrohadok se tudom értelmezni, pedig érdekelne.

• Although
    Azér az Oblivion a valaha készített egyik legerősebb tartalom messze közel 1,5x-se minimum a Skyrimnak leszámítva talán az Elder scroll második részét. És látszott ott az utolsó pillanatig a játékot készítették nem volt idejük javítgatni, míg a skyrimen látszik minimum fél évet a hibák javításával töltöttek. Két más szellemben készült játék. A Skyrim már figyelt arra ami miatt sok embernek nem jött be az Oblivion hogy túl bugos volt mikor kijött és nem is szántak időt rá utána, pedig a több mint 300 dungeon önmagáért beszélt. De ettől tény a skyrim ezen típusú játékokhoz képest szinte bugmentesen jött ki.
  • PiszkosFred
    Hat nem tudom, lehet igazad van, ennek ellenere en ugy emlekszem, hogy jott valami peccs, kijavitotta/csokkentette a kritikus hibat es az altala okozott karokat (csak uj karaktereknel mukodott) akkor es az lehutotte a kedelyeket. Volt ra usermade megoldas is, de az kisse nyakatekert volt, ha aktualis karakterre akarta alkalmazni a jatekos.
  • Zozo0122 #20590
    Arról a hibáról bezsélsz ami kb. 225 játékóra után jön elő? A kisebb animációk laggolása ajtók kinyitása és hasonlók? Hát azt sajnos nem tudták kijavítani és a Bethesda megis mondta, hogy már nemis fogja.Épp játszok az oblival és nemrég értem el kb. 230 órához és belefutottam...(legújabb patch+shivering isles+többi kieg DE official házmódok nélkül mert azokat direkt nem tettem be mert túl tápok+néhány mod+magyarítás)
    Már azt hittem buktam a karaktert de találtam rá megoldást 1 amcsi fórumon...csak 1 egyszerű modot kellett feltenni de akkoris...:(

Egyébként: szerintem az Oblivion egyetlen igazi hibája az az ellenfelek szinteződése...nekem régen ez a 20as szinten üvegben rohangáló banditák nagyon nem jött be, sem a brutálerős goblinok...meg hogy eltűnnek alacsonyabb szintű lények magasabb szinteken.Szóval azért az Oblivion rászorul néhány modra, de persze ettől még nagyon jó játék.:)
  • genndy
    + ez legfőképp azért van, mert az Oblihoz készült népszerű modokból jópárat szándékosan belepakoltak a Skyrimbe.
  • PiszkosFred
    Oblivonban egyedul a humanoid arcok megjelenitese volt az, ami mindig is zavart. Facegen technologia ide vagy oda, nagyon zavartak a gyurmafeju szinezett texturakkal telepakolt "fejek". De, tultettem magam ezen, es a karaktergeneralas utan, a csatornabol kijovet azonnal megtalaltam azt a jatekban, amit kerestem, es amely lekotott meg utana egy jo ideig.

Skyrimben jobb es kifejezobb lett a karakterek arca, es tenyleg emberek neztek vissza ram, nem valami krumplira rajzolt ket szem, igy meg ez a kis arcos" negativum sem jelentkezett.

Minden mas tekintetben szamomra kivalo volt a mind a ket jatek, megkaptam a TES jatekok altal nyujtott szabadsagot es sandbox stilust, a tobbi (harc mechanizmusa, sztori melysege, jatek konnyusege, stb) mar nem erdekel.
  • zorrobomber
    warzones modot használja innen valaki? érdekelne hogy mennyire zavar be a polgárháborús questekbe (első végigjátszásom előtt vagyok).
  • Szaruman
    + a skyrim jó modok nélkül az obli (sztem) nem annyira :)
  • PiszkosFred
    ...es leghamarabb januar 4-en PC-re.
  • PiszkosFred
    Modokat hagyjuk, mert nem tudhatod, mit cseszett el a keszito onhibajan belul, es okoz emiatt fagyast. Mindig a szuz, premier jatekot vedd alapul. En legalabbis ez alapjan hasonlitom ossze, mert akarmennyire is joszandeku es maximalista egy modder, sosem tudhatod, nem e maradt benne valami olyan apro hiba, ami felelos lehet egy fagyasert.

Ez alapjan az Oblivion eleve hibasan jelent meg, es a toltesi ido/fagyasok oka az egyik kritikus, fejlesztok altal eszre nem vett hiba, a targyak ID kezelese, es az X ora jatekido utan elojovo "flood", amely lehetetlenne tette a jatekot. Ahogy ezt javitottak a fejlesztok az 1.1 vagy 1.2-es peccsben, a jatek stabill lett - ha volt alatta megfelelo vas.

Skyrimban nem volt ilyen fejlesztoi baki, nem volt kritikus bug benne. (millio egyeb script es illesztesi igen, de ezek nem fagyasztottak a jatekot, maximum a jatekos idegeit borzoltak).
  • Szaruman
    Modokkal fagy az obli (modok nélkül pár órát játszottam, és rájöttem, h szar a fejlődési rendszer benne :D). Anélkül nem fagy (legalábbis nem 10 percenként). Kb 100-130 mod van hozzá jelenleg, és nagyon instabil lett. Ofc nem olyan modra gondolok, h belerak 3 textúrát meg 2 modellt, és ez 5 mod, hanem nagyobbak (a mod könyvtáram, ahol a letöltött modok vannak, kb 20 gb :D). Skyrimon kb 20-30 mod van fönn jelenleg, és lényegében nincs crash. Ez azért sokat jelent a játékélmény szempontjából. Oblit egyébként azért hagytam abba, mert több lett a töltés, mint a játék.
  • Fehercsoki
    Dragonborn DLC december 4-én jön xbox-ra.
  • Fehercsoki
    Örülök is, azért így sem tökéletes, de jobban fut és sokkal szebb is.
  • PiszkosFred
    Oblivion premierjenel, cirka 5 eve a konzol (xbox es ps3) eroforras es teljesitmeny tekinteteben elorebb jart, mint a legtobb (!) pc-s gamer otthoni konfigja. Vagyis a PC-s jatekosok nagyon keves szazaleka tudta kihozni a jatek altal nyujtott maximalis elmenyt/teljesitmenyt. A gyengebb gepeken pedig ertelemszeruen gyengebben muzsikalt a jatek, fagyott, asztalra dobott, stb. Jo, persze voltak olyan szarvashibak is, mint az hirhedt ID hiba, ami miatt egy ido utan jatszhatatlan lett a jatek. Viszont, ez, es a tobbi quest es egyeb bug ugyanugy megvolt minden platformon, es kesobb javitasra kerult.

A Skyrim eseteben: a konzolok eroforrasa nem valtozott, viszont a PC-sek konfigja lecserelodott, es jelen allapotban a legtobb asztali pc jobb teljesitmenyre kepes, mint a jelenlegi xboxok es psek. Emiatt a Skyrim lenyegesen jobban futott a premier napjan az idokozben erosebbe valt PC-ken. A szokasos hulye hibak es bugok ugyanugy megvoltak, de a teljesitmeny miatt kevesebb volt a fagyas, CTD, stb.

Ahogy jon majd az uj konzol generacio, par even belul, megint kezdodik elolrol az egesz.
  • genndy
    Ilyeneket nem megkérdezni kell, hanem örülni neki
    Amúgy elképzelni sem tudom az okát.
  • Fehercsoki
    Megmondaná nekem valaki hogy miért fut a játék jobban full ultrán mint medium-lowon?
  • Zozo0122 #20577
    Nem volt vészes a Skyrim megjelenéskor bár ez gépfüggő, hogy kinek mennyire szaggat, vagy crashel...300 órát is elérte majdnem a karakterem és jó, ha volt 3-4 crash.Pedig mire végeztem vele kb. még csak az 1.5 jött ki.
  • Fehercsoki
    Érdekes mert nekem kb. 150 moddal sosem crashelt.
  • Szaruman
    Az oblinál azért már a megjelenésnél jobb volt a skyrim. Ott ugyanis ~10 perc/crash.
  • Fehercsoki
    Nagyon messze van még a szinte bugmentestől, főleg ha modokat is szeretnél használni.(itt nem a modok által okozott bugokról beszélek, hanem a stabilitásról)
  • Belkar
    Mivel a Skyrim-ban tízszer annyi tartalom van mint egy átlagos mai játékban ezért nyilvánvaló hogy tízszer annyi bug is lesz benne... De én még mindig azt mondom jobb egy tartalmas és jó jaték amihez ha letöltök 1-2 javítást már szinte bugmentes mint egy alapból bug nélküli 10 órányi játékidőt kínáló játék ugyanazon az áron...
  • Nos
    Azért nem kell ennyire pesszimistának lenni. Többféle ember van, többféle ízléssel, és mindig van olyan, akinek valami nem smakkol. Nincs ezzel semmi baj.
  • Calver
    optimizálatlan? d3d9.dll csere után egy rohadt 8800 GT-n (ami mostanában nagyrészt szalagos írógépekben van) elfutott kacagva high-medium beállításokon.
  • Bence94
    A dragonborn kieg nekem annak tűnik, mert hát az egész story arról szól, hogy dragonborn így meg úgy és csak most adnak ki egy olyan lehetőséget, hogy én meg is ülhessem a sárkányt..

Amit viszont nem lehet megmagyarázni az az optimalizálatlan bughalmaz amit kaptunk megjelenéskor! Félreértés ne essék nekem nagyon is bejön a játék csak az ilyen trehányságokat nem szeretem.Részemről lezárva.
  • Zozo0122 #20569
    Jó ez az új trailer!
    Solstheim:D Ez hiányzott már...plusz televan úgytűnik a sziget telvannikkal...valszeg ide vándoroltak a Vörös Hegy tombolása után ha jól következtetem ki a dolgokat:) Rieklingek,sárkánylovaglás,morrowindes páncélok,lándzsák...JÓJÓJÓ!!!
    Kiváncsi leszek megvan e még vajon a kincses barlang a szigettől északkeletre...páran biztos emlékeztek rá a Bloodmoonból:)
  • bega82
    OFF:
    Istenem, bárcsak élne! Mennyi témája lenne most... :D
    Mondjuk elég sok akkori poénja még mindig aktuális, pl. a "mi az, 30 kiló, és legel?" :DDD
  • PiszkosFred
    Manapsag mar teljesen mindegy, akarmit is kapsz, azt szidni kell, mert a gamer tarsadalom ezt varja el toled, es ettol leszel meno. Emlekezz Hofi viccere, a nyul esete a farkassal, sapka+cigi kerdeskorben :)
  • Shiwo
    érdekes.. a Diablo 3-mat, mikor kijöttek az első képek, sokan azért fikázták, mert túl élénk és színes volt..
  • genndy
    +1
    Nem is áll, hetente-kéthetente ugrik 1%-ot. Tök jól haladnak/haladtok.
  • PiszkosFred
    Talan kerdezd meg toluk, van oldaluk, van rajta kontakt, ott probalkozz, ha hiteles infot akarsz. Annyit javasolnek, hogy a stilusodon finomits, es tartsd eszedben, hogy ingyen csinalja a csapat, sajat szabadidejeben, es a forditando anyag nagyobb, mint amennyi szoveget te az eletedben elolvastal eddig.