The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KaszaN
Nekem 1.6ig van, de semmi változást nem látok az árnyokokon...

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Topiktárs írta tegnap, hogy az 1.5-tel jobbak, szebbek és "többek" az árnyékok, mint elõtte. A pixeles árnyékok engem is nagyon zavartak korábban, remélem, most már jobb lesz/lett.
KaszaN
Olyan mód nincs ami több árnyékot pakol bele? Engem baromira irritál, hogy csomó helyen nincs semmi árnyék, ahol jól mutatna. Meg ha fákját veszek elõ akkor sincs egy deka árnyék se, szedtem le erre a fákjásra valamit, de semmi sem történt.

qwertrt
Valóban nem rossz. OFF, de a Morowindet nehéz lesz valaha is felülmúlni hangulat terén, az egyszeri eset volt, sosem ismétlõdik meg 😞

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

http://www.youtube.com/watch?v=8N-3zCPVZW0

http://www.youtube.com/watch?v=o1nZDWh_uHM&feature=related

esetleg így még belefér ?

qwertrt
Még valami. Úgy veszem észre, hogy dönteni kell melyik oldalra állunk: a Birodalom (Birodalmi Légió) vagy a lázadók(Stormclocks) oldalára. Melyik oldal lehet az izgalmasabb? Én alapból a Birodalmiakhoz csatlakoztam, egyfelõl mert Nerevarine is tagja volt ugye 😊. Itt aztán különbözõ lázadó bázisokat kutatunk fel. Elképzeltem, hogy mi van, ha a lázadókhoz csatlakozom, akkor a városokban kellett volna missziókat csinálni inkognitóban, meg városokat elfoglalni velük, miközben nappal meg ott smúzolok az elöljárókkal, házat veszek tõlük, tisztes polgárként élek, stb. Ez utóbbi izgalmasabbnak hangzik. Valóban ilyen a lázadó lét, ahogy én azt elképzeltem?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

qwertrt
Baszkiii... Tényleg, rá nem jöttem volna. Köszi! Egész durva a Fire Breath!

Ez a vérfarkas dolog is érdekes mert mióta az lettem én személy szerint egyetlen egyszer nem változtam át, sok értelmét nem is látom lévén hogy nem fejlõdsz "farkas módban", sõt ha olyan helyzetbe kerültem amit eleinte nem tudtam megoldani az axe-ommal és a pajzsommal azt vérfarkasként sem tudtam ugyanúgy (legyaktak). 27-es vagyok a "paladinommal", és egy Skyforge Steel Axe-al nyomulok amit BS-el felfejlesztettem annyira hogy 45-öt sebez, egy Ebony kard alapon asszem 30-at vág 😄 Experten játszok, de ahogy eleinte megizzasztottak a harcok most úgy lesz egyre könnyebb úgy érzem. Szerintem a karakter is túl gyorsan fejleszthetõ normál (nem powerskill) ütemben. Igazából én már most kezdem picit unni, nem tudom miért 😊 Morrowindet anno nem bírtam letenni, most is elõvenném ha nem lenne már mai szemmel rusnya grafikája 😄... Pedig még iszonyat sok felfedezni való lenne a játékban gondolom, mivel még csak Whiterun környékén és Riften között kalandoztam. Még szerintem nem teszem le és remélem lesznek meglepik 😊
Czdano
El kell költened a soulokat R betûvel 😊

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

qwertrt
Problémába ütköztem a Dragon Shouttal kapcsolatban. Ugye az elsõ küldetésnél, amikor legyakjuk az elsõ sárkányt, megtanuljuk az elsõ shoutot. Én azóta leolvastam egy második típusú shout elsõ igéjét, de hiába van már két sárkány lelkem, nem aktiválódik. Mikor a tulajdonságlapon rákattintok, azt írja ki, hogy Dragon Soul required, mintha csak nem lenne sárkánylelkem. Pedig kettõ is van már, kiírja a menü. Találkoztatok hasonlóval. Egyébként a fire Breath a varázsige.

Mostanában nem játszottam, kevés az idõm, de biztos felrakom az 1.5-öt, ha újra elõveszem a Skyrimet.

A többivel egyetértek... Sok dolgot részletesen kidolgoztak, egyszerû dolgokról meg megfeledkeztek, lehet, tényleg az mmo hatás miatt. Bár, ha belegondolok, mmo-ban is lehet találni pl. "pluszos" fegyókat, egyedi páncélokat, olyan alkatrészeket, amibõl valami erõset lehet késõbb összerakni, lehet fejleszteni a kovácsoknál pénzért és/vagy nyersanyagért ésatöbbi. Az enchant és blacksmith skillt is korlátozni lehetett volna valamivel, például különleges tárgy kell ahhoz, hogy dupla enchantot tudj csinálni (az idevágó perken túl). Viszont a két skill potenciális max erejét én sem korlátoznám, mert ha valaki tényleg mester ezekben, és tényleg megvannak a tárgyak hozzá, akkor tudjon csinálni durva dolgokat, mint a legjobb kovácsok és bûvölõk/bájolók. Szóval legyen ez nagyon nehéz a legerõsebb cuccokhoz, de ne lehetetlen.

Ezeken és a lentebbi kifogásaimon kívül viszont nincsenek komoly fenntartásaim, szóval jó játék ez 😊 A küldetések, az ismétlõdõket leszámítva, jópofák, néhányban van fantázia, újabb hosszú és érdekes küldiket meg nyilván fognak csinálni a modderek.
1.5-t fel tudod tenni ha követed az instrukciókat. Az árnyékok szebbek lettek meg a fûnek is van tényleg...és hát brutál animációkat raktak bele az biztos 😊 Még kéne pár jó sztori bele meg kicsit élõbb Riften, mondjuk belépésnél letartoztatják a fõkaraktert és kezdett veszi egy jó kis quest sok lépéssel.
Ui: Az mmo-s rendszerû craft rendszert én se szeretem solo játékokba. Ez nagyon szomorú hogy tök hülyék az npc-k és senki nem tudja fejleszteni a páncélt meg egyebek. A skyforge is egy vicc. Nagyon ordít hogy mostanában az mmo craft rendszerek kezdenek hódítani. Az abba jó de egy soloba viccnek is rossz.

Ok kösz. nekem ilyen még nem volt ahogy megyek az inventoryba még a ruhákat is egyesével tölti... Valami nem kerek, nem hiszem hogy a verzió a gond vagy a texture pack vagy valami zabálja a gépem erõforrását....

Az 1.4-et feltettem, nincs vele gond, gyorsabb kicsit, mint volt. 1.5-öt még nem próbáltam, és mivel kicsit gyenge a gépem, grafikai modot nem is nagyon fogok egyelõre felrakni.
*Tehát Bethesda texture pack...

Ki használ texture mod packot? ma kipróbáltam az 1.5-öt és iszonyúan laggol. Vagyis tölt folyamatosan mintha kevés lenne a 4GB RAM neki. Másnak is ilyen? Vagy valami baromi idegesítõ hosszú percekig tölt. Mintha nem ilyen lett volna.

OK, módosítok: legnépszerûbb 😊
Legjobb?? most viccelsz ugye? Az FNV mint rpg kenterbe veri ezt és még az sem a legjobb. 😊 De akció-rpg-ként igencsak megállja a helyét. Azért 10 évesek részére írt storyval meg szövegekkel nem lehet elsõ helyre kerülni. Az egy dolog hogy a hype miatt sokan ezt tartják a legjobbnak. De messze van az elsõ helytõl nagyon. Az Oblivionnál, a harcrendszert leszámítva, viszont tényleg jobb ez is valami. 😊

Mert egyébként maga a játék tényleg a legjobb rpg.
Egy olyan, nagy méretû modot támogatnék, ami a lentieket lehetõvé teszi. Aztán aki akarja, felrakja, aki nem, az nem, így jól járna mindenki 😊
joceruza
Most megfogtál! (attól nekem még bejön!) 😊

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Nem szoktam megsértõdni 😊

De elég furcsa az, hogy már a játék közepén is olyan "jutalmak" vannak, amik nem jutalmak. A közepétõl max. a pénzt tudod gyûjtögetni, a legdurvább fegyvert-páncélt is meg tudod eddigre csinálni magadnak, persze csak magas enchanttal meg blacksmithszel. Akár 30-40. szintre, vagy még hamarabb. Innentõl pedig nincs olyan dolog a játékban, ami érezhetõen jutalmazna, aminek örülne a játékos; a varázs és a játék izgalmának egy része, jelesül a jutalom, elvész.

Veszõdés élezéssel/páncéllal: ennek nem az lenne a lényege, hogy könnyítse a karakter dolgát, sokkal inkább az, hogy blacksmith ill. enchant nélküli karik is tudjanak értelmes cuccokhoz jutni (sok pénzért cserébe). Sok olyan karaktertípus van, amelyikhez az enchant és/vagy a blacksmith nem illik. Õk mit csináljanak? Legyenek óriási hátrányban csak ezért? Minden valamirevaló közepes-magas szintû karinak van vmi erõs varázsfegyója-cucca a fantasy világokban, de ebben a játékban, aki nem akar enchantolni, az a játék közepére már nem fog normálisat találni (mert nincsenek nagyerejû, egyedi varázstárgyak). Ráadásul a mágikus dolgokat csak megfelelõ blacksmith perkkel lehet fejleszteni...

Mellesleg a realizmusnak is csúnyán betesz ez a mostani helyzet: egész Skyrimben csak a játékos karija olyan "okos és ügyes", hogy páncélt meg fegyót tudjon fejleszteni. A legdurvább ellennél és a legeldugottabb kincsek között sem lehet találni fejlesztett (epic, flawless stb.) cuccot, még egy alap szinten köszörültet sem, mert az a játékos kiváltsága, privilégiuma. Még a Skyforge legendás kovácsa sem képes erre az "elképesztõ" mutatványra. Nooormális? 😊
Vámpíros megoldás. Nagy nehezen rájöttem; vért kell inni és akkor nem alakulsz át - én mindig a guard házban ittam az alvó õrbõl (csak alvóból lehet inni - aztán a nálam lévõ black soul gem-et fel kell tölteni - soul trap varázslatot megvenni - megtanulni - aztán elkapni valakit. Ha feltöltõdött a gem akkor lehet menni a mágus csókához; remélem sikerült
joceruza
Szerintem ezek úgy maradtak ki hogy bele sem akarták õket rakni. (van Isten!)
Hála égnek elég sok mindenben különbözik a többi fantasy játéktól! Ha valakinek nincs kedve "veszõdni" az "élezéssel/páncélkipofozással" az menjen Diablozni és ott talál frankó cuccokat. Szerintem nagyon jó ez így.

Ne vedd sértésnek,ez az én véleményem! 😊

Intel Core i5-4460 , Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury , Gigabyte GTX750 Ti 4GB DDR5 GV-N75TWF2OC-4GI

Kellenének egyedi, erõs tárgyak egy-egy nehéz küldi után; meg úgy általában fejlesztett (flawless, epic stb.) található tárgyak, hogy ne a játékos veszõdjön mindig az élezéssel/páncélkipofozással, ha nem akar. Ugyanezen megfontolásból pedig fegyvert/páncélt jó pénzért fejlesztõ blacksmithek és enchantoló enchanterek 😊 Szerintem logikusak lennének ezek, új ötletnek se mondanám, sõt, szinte minden fantasy játékban van ilyen lehetõség. Nem tudom, hogy maradtak ki ezek egyáltalán az alapjátékból 😞

De a játékos lehet vérfarkas meg vámpír is, mert erre volt idõ és energia, remek :S (Mielõtt vki félreértené, nincs ezzel gondom, jópofa változatosság, csak ugye ha ilyen extrákat be tudtak rakni, akkor a fenti alap dolgokat is berakhatták volna ennyi erõvel.)
joceruza
Remélem én is hogy lesz valami nagyon tuti!
Az elõzõekrõl nem tudok mit mondani mert ez az elsõ TES amivel játszok.

Az oké 😊 Én valami nagyobb fajta & komplexebb Overhaul modra várok mint a Francesco's mod vagy az OOO az Oblivionhoz 😊
joceruza
Graf. tunning modot nem használok. Amúgy nagyon sok mást...

nem is kell mod, az 1.4-es update már meghozta a teljesítmény növekedést, ennél jobbat remélni nem nagyon lehet szvsz
joceruza
Nekem sincs atomerõmûvem,ezért próbáltam pár "teljesítmény-növelõ" szert,de eddig nem igazán jött össze. Viszont rengeteg nagyon jó más mod van.
(attól függ mi érdekel)

joceruza
Azért van közte jó!
-Deadly Dragons ( már igazán van értelme a healing-löttyöket gyûjteni)
-Bellyache's Animal Pack (kell egy kis változatosság)
-Weapons of the Third Era (nem mintha nem lenne elég fegyver,de ha mégtöbb van,az még jobb)

Viszont az ilyen Nude modoktól hányni tudnék.

Mr_no_NaMe
Tudsz írni párat aminek tényleg van értelme? Lehetõleg olyat amitõl nem lesz szebb (szar a gépem), de a teljesítmény esetleg jobb lesz xD Vagy bármit amit tényleg érdemes feltenni.
MerlinW
Borzalmas lista... még hogy a legjobb 15... ENB, FXAA, Nude... tipikus... Ezért (sem) veszek ilyen szennylapokat.

[merlinw.org]

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=15566&searchtext=
Ez érdekes lehet. Lehet megnézem majd sokkal jobbnak tûnik mint a Bethesda változat. És ha emberünk a questekkel is kezd valamit mondjuk eltolja az egészet az obsidian féle rpg-k irányába és érezni is fogjuk döntéseink súlyát akkor ez egy használható játék lesz. Ahogy elnézem az 1.5-ös patchet ami kétségkívül látványos de továbbra tesz semmit a Bethesda hogy több életet leheljen a világba mint ami van. Az egész szinte csak az akciókról szól sajna.

sherlock1

http://youtu.be/4v8qae11_-M

KaszaN
Elindítom és "a program mûködése leált" -.- Nagyon jó.

benőmenő
Itt azt is megmutatják hogyan töltsd le:
KaszaN
Hali
Ki akartam próbálni a Creation Kitet, mert láttam már van egy csomó tutorial videó is fent stb, de már keresgéltem mindenhol és nem találom, honnan lehet beszerezni???

Fantusznak igaza van (mint mindig 😊) ! A conjuration önmagában is erõs, két dremora idézése után már mindegy, mit fejlesztesz, csak ízlés kérdése 😊

Az idézett kardnak csak két rossz tulajdonsága van: nem lehet fejleszteni (tkp. élezni) és nem lehet enchantolni. (Az, hogy néhanapján megint meg kell idézni, mert lejár az idõtartama, az mellékes.)
Fantusz
Conjuration nagyon erõs tud lenni, tulajdonképpen nem is hiányzik mellé más, sõt inkább úgy fogalmazok, a conjuration képes háttérbe szorítani mindent.

Amennyiben necro karit szeretnél, az elementál ágat fölöslegesen fejlesztetted.
Nacro idézõm még nem volt, az elemetál idézõnek a két dremora lordja igen erõs, bármit képesek legyõzni, a karaktered feladata háttérbõl figyelni, és szükség esetén ismét megidézni a summont.
Kiegészítõ harci képességnek nekem leginkább a fegyver idézés, és a közelharc (lélekgyûjtés), illetve az enchant jött be.

Az illusion nagyon perk igényes, csak perkekkel tudsz hatékonyan demoralizálni - elég nehéz az idézéssel össze kombinálni.
Destructiont sem találtam elég hatékonynak az idézés mellé, viszont az idézett kardnak több elõnyös hatása is van perkekbõl.
1 - lélekcsapda
2 - elûzés

Fantusz
Lydiát el kell küldened, ha õ a társad, s próbálj Aelaval úgy beszélni, hogy nincs követõd, talán akkor megjelenik a párbeszéd opcióban a "Follow me..."
Lydia housecarl, ha Whiterunban van a házad, ott marad õ is, az ne zavarjon :-)

A többi companion már követ ha kell, Aela nem. Mint írtam, Aela a feleségem. Lehet hogy Lydia a probléma? Mert hogy õ valóban a követõm és jön is ha hívom. Viszont leadni nem tudom, megölni meg nem fogom 😊
Ha ez így van, akkor jöhetne már az E.Scrolls VI, hátha ott - tovább csiszolván a szociális kapcsolatokban rejlõ lehetõségeket - nem csak az azonos nemûek házasságát, hanem a többnejûséget is támogatja majd a game 😊)

Mellesleg érthetetlen számomra, hogy egy ekkora méretekben és ilyen szinten kidolgozott játékban pont a legelemibb dolgok vannak elnagyolva (társ felszerelése,ilyesmik)
Mr_no_NaMe
Srácok aki a Conjuration ágat kívánja fejleszteni (mint jómagam), az mit vegyen fel még mellé?

Én egy olyan ágat választanék, ami reflection és egyéb pajzsot ad, láthatatlanság, levitáció, ellenségek meghülyítése (fear és társai).

Mit ajánlanátok nekem? Necro karit szeretnék, de még csak az attronachok idézgetéséig jutottam, és van egy csomó feles perkem. Lvl 10 Breton vagyok.
Fantusz
Companions tagok csak akkor hajlandóak követni ha már te vagy a vezérük.
Talán ez feltétel a házasságnak is Aela-val, de ebben nem vagyok biztos.

A harcosomnak Aela volt a társa minden értelemben, nagyon megkedveltem a leányzót, tank fõkarakter mellé tökéletes, nem lábatlankodik, az íjjal pedig mesterien tud bánni.
Nem kell hozzá nem illõ cuccokkal teletömni a hátizsákját, könnyû páncél és íj illik hozzá.
A kérdésedre a válasz: Aela lehet feleség és harcostárs is, ha már harbinger vagy, és nincs másik követõd

Sziasztok. Azt hittem ha Aelát veszem feleségül, majd hívhatom magammal portyázni - lévén titulusa follower - de nincs ilyen opció nála. Most akkor miféle follower is õ? Csak ott fog ülni a lakásban dísznek?
Ok, köszönöm, kipróbálom.

joceruza
Nem feltétlen kell,de egy-két mod-hoz nem árt.
Én EZT használom. Jónak kell lennie! A játék mappájába telepítsd.

Sziasztok. A modok telepítéséhez muszály a Nexus mod manager? Nálam nem indul el ez a program. Köszi elõre is a segítséget.

joceruza
Óóóó! Akkor mindjárt kész...