30713
TES
-
#20643 Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ha azt szeretnéd hogy biztosan szépen fusson, akkor bőven elég a lite packot leszedned, nem fogod észrevenni a különbséget. 4K-s textúrákat úgysem a nagyokból (föld, út, füves mező, ilyesmi) készített a srác, hanem a kisebbekből (asztal, alchemy table, stb), legalábbis ahogy ránéztem párra.
Amit a #20636-ban írtam, az egyébként a fullal készült.
Skyrim Boostról én azt hallottam (talán Although írta), hogy nem teljes képernyőn futtatja a játékot, hanem keret nélküli ablakban, és ettől valamiért gyorsabb. Sajnos az 1.3 az utolsó támogatott Skyrim verzió... azt meg a patchekkel már jóval túlhaladtuk -
#20642 Én kipróbáltam mind a kettőt a Lite Packot is meg a Full packot is !
Nálam a Full HD Texture Pack széjjel szaggatta magát mivel 4K-s texturák voltak benne !
DE mikor felraktam a Lite Texture packot amiben 2K-s textureák vannak ugy ment a játék mint kés a vajon és sehol egy akadás vagy szaggatás és még elég durván szép is lett !
Szóval a FULL és LITE között minimális különbség van ha azt akarod hogy szép is legyen a játék meg jól is fusson akkor elég ha csak a Lite Packot teszed fel ! -
#20641 Nah most ugye a Skyrim HD - 2K Textures modban van két fajta: a full és a lite
A leírás azt mondja hogy a fullban maximum felbontáson van minden és akár 4k felbontásúak is lehetnek
A liteban minden fele akkora a fullhoz képest és max 2k a felbontás.
A kérdés az hogy mennyivel szebb a full? Hogy érdemes e azt leszedni? Mert ha csak minimálisan, nem annyira észrevehetően rondább a lite akkor inkább azt szedem majd le.
Látom a mod lapján a Skyrim Boost-hoz a linket, mint ajánlott mod. Ez az a mod ami akár 20-30%-al megnöveli a teljesítményt? Ami akkora port kavart anno? -
#20640 Ja meg van textúra optimizáló program is, amióta azt ráküldtem a textúrákra nem akad meg amikor betölti az új területeket. -
Andriska86 #20639 4k textúrákat nem érdemes feltenni, különbséget csak akkor látsz, ha belemászol a kamerával, viszont nagyon lefogja a teljesítményt. -
#20638 Köszönöm -
#20637 Az előző hsz-em neked is hasznos lehet.
4K-s textúrákat nem próbáltam, nem is tudom, van-e olyan mod.
A területes kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, olyan modokat nem kerestem. Tesnexuson szemezgess.
Dragonborg DLC-ben elvileg lesznek új területek (ráadásul ha minden igaz, Morrowindes hangulatúak). -
#20636 Na megnéztem:
Skyrim High Resolution Texture Pack+Skyrim HD - 2K Textures (mind a négy), így most 14GB-os a Skyrim könyvtáram, lovaglás Riftenből Windhelmbe: tökéletesen játszható, élvezhető. A terület töltésnél tényleg volt egy-egy pici akadás, de csak akkor. Ekkor hallatszott, hogy a wincsi reccsent, tehát töltötte a részt, úgyhogy simán lehet az is, hogy a pillanatnyi döccenő is csak a winyó miatt volt. Hosszabban semmikor nem szaggatott, az 1 mp-es megakadások voltak csak a terület töltésnél.
Windhelmben reccenés nélkül ment, az egész várost végigrohantam egyetlen akadás nélkül. Lespawnoltam 30 imperialt+30 stormcloakot, hadd essenek egymásnak a piacon. Gyönyörűen folyamatosan ölték egymást. Döccenő akkor volt, amikor én is elsütöttem egy Master tűzgömböt, a felvillanásnál azért megakadt. A második tűzgömbnél már nem.
(Sztem az AI egyébként sokkal jobban proci-, mint vidkártya-függő, de ha már kérdezted, megnéztem.)
Akkor viszont már leírom a gépemet is, hogy legyen összehasonlítási alap: ASUS P8H61, Intel Core i3 3.1GHz , 2x4GB 1333MHz DDR3 RAM, Gigabyte GV-R685OC-1GD HD6850 1GB GDDR5 -
#20635 Azt felejtsd el én néztem a Skyrim HD Full Texture Packot 1,4 GB azt hiszem és úgy szaggatott a játék mint az állat mintha diavetitést láttam volna ! Hiába volt 1 GB VRam-om ! -
#20634 Köszi, ilyesmit keresetem.
Még annyit hogy 1GB vrammal hogy fut egy fullos pakk amiben akár 4k textúrák is lehetnek?
Egyébként vannak olyan nagyobb modok amik új területet adnak de más területen? Az tudom hogy egy modban Elsweyr-be el lehet látogatni. Ilyenekre gondolok. -
#20633 Köszi! -
#20632 Igen, a Steam, illetve a Steam Workshop automatikusan a helyere rakja a letoltott modokat es DLC-ket. -
Although #20631 Ha a steames-re gondolsz akkor igen ha valami torrent azt a warez topicba kérdezd. :) -
Skyrim #20630 A Skyrim-hez ha letőltök egy DLC-t akkor automatikusan hozzá illeszti az alap játék-hoz,vagy hogy kell hogy benne legyen ? -
#20629 Na akkor ezeket megnézem majd otthon, most nem onnan írok. -
#20628 Szerintem inkább csak a VGA memóriájától/memória írási és olvasási sebességétől. Skyrim egészen jól van optimizálva és főleg a VGA-t használja, ezért pl. 4 gb ram 2 magos 3 Ghz CPU és mondjuk egy 8 giga ramos 6 magos 3 Ghz CPU-s gépen ugyanazzal a vga-val csak alig pár fps eltérés lesz.(más játékoknál akár ez akár 20-30 fps eltérés is lehet) Van a youtubeon egy video teszt 7770-ről, abban a videóban volt Skyrim és ez a példa amit írtam. -
#20627 Vasadtol fugg. -
#20626 És mondjuk ha felraksz textura modokat, akkor játék közben néha beszaggat ha mondjuk új területet kell betöltenie? (tehát amikor nincs töltőképernyő, hanem mondjuk lovon utazol) -
#20625 Illetve nagyobb felbontáson a 7770 jobb, kisebb felbontáson pedig hasonlóak, illetve talán picivel jobb a 6850.(szigorúan skyrimet tekintve, most találtam épp egy tesztet) -
#20624 Hát a 6850 erősebb mint a 7770, harcokban mennyire lassul be? (pl. ha lespawnolsz 30 őrt) -
#20623 Nekem ATI HD6850 1GB van, annak van bármi köze a te kártyádhoz?
Ezen nagyon szépen, akadás nélkül megy ultrán is. Ha fölteszek textúramodot, akkor se szokott akadni, csak a betöltési idő növekszik meg nagyon. ENB-nél már észrevehető akadás, nem vészes, de engem zavar. -
#20622 Van itt valaki aki Ati 7770 VGA-val Skyrimezik? Az érdekelne hogy hogy fut rajta a játék, illetve sok sok moddal hogy fut. -
#20621 Ami mindent kicserél, olyanról nem tudok. QTP3-hoz hasonló van:
Például a Steamról letölthető, hivatalos Skyrim High Resolution Texture Pack. Rajongói: Skyrim HD - 2K Textures
És ezen kívül tesnexuson a sok apró: lélekkő-kicserélő, ablakok, üvegek-fiolák, fegyverek, táblák, stb. De ezeket még senki nem szedte egybe. -
#20620 Van gyari keszitesu is, amolyan 0day DLC-kent, ingyenesen. Es van millio egyeb usermade grafikai tuning csomag. -
Zozo0122 #20619 Jah bocsi, most látom akkor te arra a másik páncélra gondoltál:) Én még a dawnguardal nem játszottam...így már értem:D -
#20618 Hali
A játékhoz van komplett grafikai mod? -
#20617 Oké :) Neked válaszoltam, mert te szóltál utoljára ehhez a témához.
A fehér páncélhoz nem lehet sisakot szerezni, én arra gondoltam. Tudom hogy létezik a játékban, meg konzollal odaadható, de UESPWiki azt írja, "Cannot be obtained." -
Zozo0122 #20616 Egyébként szerintetek nem lehet, hogy ez az új dragonborn valamiképpen a Snow Prince lesz? Ő uralta még nagyon régen Soltheimet...neki volt 1 híres lándzsája és akkor most beteszik a játékba a lándzsákat is.Az meg, hogy lehetett e ő valaha dragon priest ki tudja...mért ne? Bár a Bloodmoonban meg lehetett találni a hulláját,páncélját meg lándzsáját de hátha:D -
Zozo0122 #20615 Igen ezt mind tudtam:)Sőt még az ayleidek is 1 elf faj voltak: vadelfek vagy belsőföldi nemes elfek.
Dwemerek:igen valószínű a szakáll.Ha jól emlékszem a Morrowindben is volt szakálla a szellemeiknek, sőt Yagrumnak is.
Falmerek:én a Bloodmooon óta vártam már őket,de nem arra számítottam, hogy kb. goblinokként élnek.Azt hittem, hogy fejlettebbek lesznek mint pl az ayleidek.Egyébként sisakot is lehet szerezni a páncéljukhoz a skyrimben:D -
#20614 Ne keverd a szezont a fazonnal, amikor 2 kommenttel elotted ketten is kivaloan leirtak, mi a helyzet.
Yagrum egy felig mechanikus felig dwemer volt, az utolso - akirol tudunk - a vilagon, akit a Bligth sem kimelt meg. De nem volt se torpe, se a klasszikus highfantasyban torpekent ismert lenyekhez hasonlo, amelyeket hianyolt a temat indito kollega.
Hogy mi tortent sok sok eve a dwemerekkel, azt tudjuk, le is lett irva. De, hogy azota mi van veluk, hol vannak, stb? Errol volt szo, az eltunesukrol, a balul elsult sajat istent megepito megaloman otletuket mindenki ismeri Tamrielen, sok konyv es legenda szol errol. Bar, tartomanyonkent - ahogy a legendak altalaban - valtoznak a sztorik. -
#20613 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Törpök voltak. A Morrowindben van egy npc: Yagrum Bagarn, az utolsó törp, ki is kérdezhtejük a fajtársairól, vagyis hogy mi történt a dwemerekkel... -
#20612 "De sztem ebből nagyon jó kis történet lenne (pl elder scrolls 6-ba jólenne), hogy viszzatérnek a dwemerek és megmagyarázzák ezt"
Tervben van, mar tobbszor is lenyilatkoztak, hogy a Dwemer nep misztikuma kap egy teljes "kibontast", valamikor valahol... -
#20611 Na, az utolsó két mondatot fordítva kellett volna. Nem az derül ki, amit leírtam, ez már az alapjátékban is benne volt, a Dawnguardban ezen kívül derül ki még egy-két dolog.
Például
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy amíg nem a chaurusokból kellett csinálniuk, eredetileg nagyon szép páncéljuk volt. Bár én a sisakot hiányolom, igazán kaphattunk volna azt is. -
#20610 Dwemerek úgy néztek ki, mint a romjaikban a szobrok. Az szinte biztos, hogy mindegyik szakállas volt (a szobrok alapján). Ez amúgy egy újabb törp-szerű vonás :)
TES-univerzumban a másik népes faj az emberen kívül a "merek" - bosmer, altmer, dwemer, stb. de még az orkok is "merek" - orsimer.
A falmerekről (megint csak mer) a Dawnguardban még kiderül néhány érdekesség. Eredetileg ugye snow-elfek voltak, az irkngthand-i ülő szoborhoz hasonlóan néztek ki. -
Zozo0122 #20609 Nem tudni biztosan, hogy kihaltak e. Mikor Kagrenac látta, hogy vesztésre állnak a csatában megpiszkálta a szivet, használni akarta és akkor egy csapásra az egész törp faj eltűnt...nem tudni hová.
De sztem ebből nagyon jó kis történet lenne (pl elder scrolls 6-ba jólenne), hogy viszzatérnek a dwemerek és megmagyarázzák ezt.Lehet, hogy 1 másik létsíkba(talán oblivion 1 bugyrába) vagy idősíkba kerültek. Persze lehet, hogy kihaltak de én nemhiszem.A dwemerek nemcsak Morrowindben és Skyrimben éltek...hanem például Hammerfellen is a ragadák földjén.Talán ha ide is eljutunk valamikor a sorozatban akkor ott kiderül.Marha jók ezek a kihalt fajok:D:D:D Dwemerek,Ayleidek,falmerek...és tessék a Skyrimben találkozhatunk falmerekkel pedig kihaltnak hitték őket és még a játékban is úgy bezsélnek csak róluk ha látta őket valaki, hogy árnyékból előjövő kis gnómok,goblinok egyebek... -
Although #20608 Speciel én is csak teszteltem :) Nem is hiszem hogy megveszem az új kieget. Talán egyszer majd kedvezményesen az összeset együtt. -
#20607 Én nem játszottam a Skyrimmal mióta végigtoltam. Majd talán egyszer felrakom a modhegyeket, amit valaki ajánlott, de az sem most lesz... -
#20606 én annyira nem.de hát ez nem baj.van olyan játék is persze.de hát az nem ilyen.mondjuk legalább akkor benne lennének,kár hogy kihaltak:) -
#20605 hát én örülök neki hogy nem feltétlen ragaszkodtak a generic fantasy klisékhez... van az is, kell is meg minden, de jó ez így ahogy van -
#20604 hát ez elég béna,és még csak nem is illik a képbe.kitartok a dwarfoknál de azért köszi ^^