The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az mennyi is? Vagy 4-5 ezer HUF? Nem is olyan vészes.
PiszkosFred
Kollega olvasott valahol infor arrol, hogy kb 20 dolcsi lesz az ara PC-n.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Aha, ok.
PiszkosFred
Errol nincs konkret info egyelore, de varhatoan penzert lehet majd megvenni PC-n (is), nem lesz ingyenes.

Most akkor ez a Dawnguard letölthetõ majd a steam-rõl annak, aki megvette a játékot? Vagy ezt is külön meg kell majd venni?
Igen az egyszemélyes mmo tökéletes megnevezés. Ebben egyetértek pont olyan az egész. Kicsivel jobb mert azért lehetséges minimális szinten befolyásolni a történetet. Ami egy mmonál ok mert a sok játékos meg egyebek miatt nem lehet másképp megoldani. de a skyrim nem mmo.

Meglepõen jó cikk az indexen:
http://index.hu/tech/2012/06/01/a_sarkany_csak_a_kezdet/

Érdekes, hogy nekem is sokszor az egyszemélyes mmo jut eszembe a játékról. Nagyjából jól megfogja a cikkíró, hogy mitõl kiemelkedõ a Skyrim az rpg-k közül. Én is kb. ilyen tempóban játszom a megjelenés óta és még mindig elvarázsol ha belépek. Elindítom, és a világ része vagyok, egy egyszerû tolvaj, aki csak boldogulni akar valahogy. Még azt sem tudom, hogy a fõszálat befejezem-e valaha, akkor a élményt ad már az magában, hogy kalandozhatok ebben a világban.
Azért ha a KotN-ba egy egy "élõ" infámis karakterrel vágtál bele, eltartott egy darabig, míg ezt ledolgoztad, ha a világban játszottál és nem ugráltál egyik "kápolnától" a másikig.

PiszkosFred
"Tudod mit nevezek én dlcnek? Például a Tribunal na az dlc volt 😊"

Kevered a dolgokat. A DLC egy kis extra tartalom, legtobbszor penzert, amely igaz hozzaad aprosagot az alapjatekhoz, de nem kritikus mertekben. A kiegeszito ezzel szemben egy osszeszedett, nagyobb tartalom, amely akar alapjaiban valtoztatja meg a jatekot, vagy viszi tovabb a tortenetet egy ujabb szintre. Nehez megfogalmazni a pontos kulonbseget, hiszen ahany studio, annyi fele modon ertelmezik ezeket, de az mindenkinek egyforma, hogy a DLC apro kis tartalom, mig az expansion/kiegeszito az egy nagyobb, osszetettebb tartalom.

A Tribunal egy kiegeszito volt. A Dawnguard egy DLC lesz... nagyobb mint a hirhedt lopancelos DLC, de nem kiegeszito.

Oké akkor expansion 😊 Nem hiszem hogy valaha ilyen szintre mentem volna hogy szavakba kötöttem volna bele 😊

PiszkosFred
Mert akkoriban a DLC mint fogalom sem letezett 😊 Voltak peccsek, bugfixek, es voltak kiegeszito lemezek, de nem voltak DLC-k.

Hm igen tudom 😊 De a bethesda expansion szintû dlcket ígért 😊 Ezért mertem használni és már hiányoztak a kedves beszólásaid. Abba meg ne menjünk bele hogyha jól emlékszem a Tribunal 1 darab CD volt 😊

Calver
üdvözöllek Although világában, remélem hoztál füldugót.

#18895: Tribunal nem DLC volt, hanem kiegészítõ. nagy különbség.

"The trees move. Do you not see it?"

Most néztem meg még sose néztem, korábban de kíváncsi voltam, persze kevés vélemény van nyilván ma már nem egy kívánatos alkotás de megdöbbentõ 8.8 a pontszáma a Morrowindnek, ezt a Witcher 2 és a Dragon Age origins se mondhatja el. Mert egy biztos az igazán jó játékot a Metacriticen is békén hagyják. De ha beleolvasol a történetekbe érteni fogod nagyjából, az életre kelt a morrowindbe. A Skyrimbe meg csak egy majdnem tartalom nélküli háttér Ez a különbség. 😊

benőmenő
Igazából az egész Skyrim, (és akiknek meg a Morrowind az isten már az Oblivion is) errõl szólt, ezért kicsit fura, hogy így meglep. Viszont az ilyen flying vampire lord-oknál tényleg kilóg a lóláb. Tisztára, mintha a witcher-bõl copyzták volna.
A kiegek meg szerintem most is tartalmasak lesznek, mint eddig. Az obliban is az elsõ kieg, a knights of the nine nem volt túl hosszú, aztán mégis kaptunk egy shivering isles-t.
Bethesda soha nem csinált szar játékot!! Ez mellettük szól csak a múltjukhoz meg a tudásukhoz képest alulteljesítenek. Megelégszenek az egyszerû játékos igényeivel akikbõl sok van. Az idejüket nagy részét már bugvadászattal töltik. 😊Ebbõl kifolyólag én már nem várok sokat tõlük 😊 Írtam egy kis szösszenetet a metacritcre röviden összefoglalva amit gondolok a skyrimról. Meglepetésre az elsõ oldalon vagyok a helpful kategóriába pedig szerintem nem lett olyan jó. 😄 Jó lett volna ha inkább abba öli az idejüket hogy a story részt jobban kifejtsék. Lehessen választani meg pár könyv se ártott volna fõleg ha ilyen sose látott lényeket fognak behozni 😊

Nem azt mondom hogy szar lesz 😊 Csak azt hogy a hentelésrõl fog szólni 😊 Tudod mit nevezek én dlcnek? Például a Tribunal na az dlc volt 😊

benőmenő
Te jó ég! Kijön egy ilyen álleejtõs trailer, egy tartalmasnak ígért dlc-rõl, és valaki elõre megmondja, hogy ez bizony szar lesz <#wow3><#taps>
A TES játékok mögött meg olyan szintû háttéranyag van, hogy inkább mutassanak minél többet ingame, legalább be tudom hozni azt a párszáz könyv lemaradásomat <#bee1>
Ryder62
Jogos, ME3-al felettébb jót szórakoztam hibái ellenére is. Topikokba benézve meg mindenki pufogott hogy soha többé nem játszik vele mert hogy...

Én pl 10 játékból ha egyre mondom azt hogy sz*r.

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Javaslom olvasásra az alkonyat és a fagyhullás novellákat az oldalon amit belinketlem, spec régi kedvenceim. 😊 Szerintem külön is ki lehetne adni õket. Csodaszépek hihetetten hogy mindezt egy játék gyártó cég valósította meg.... 😊

PiszkosFred
Speciel nem rad gondoltam, hanem az emlitett elvet kepviselokrol, akikkel "vivtam" par csatat regebben es mostansag az egyes forumok egyes topikjaiban. Lasd a ME3 vagy SWTOR, mint a legujabb duhos gamerek idoszakos melegagya. De meg lehetne sorolni, de nem ennek a topiknak a temaja.

És nem vagyok dühös 😊 Ez csak játék persze 😊 De mondjuk nem értem miért egy kicsit szomorú vagyok most hogy a morrowind eszembe jutott és beleolvastam a történetekbe a feltett linken. Tudod lehet egyszerûen csak az a baj hogy megöregedtünk 😊

Kedves vagy 😊Azért spec személy szerint próbálok találni még minõségi dolgokat. És van is, Fallout New vegas, Witcher 2 vagy a paradox játékai. 😊 De azért igazad van. Ez is egy jó filozófia 😊

PiszkosFred
Ha kozel lennel, most odamennek es kezetfognek veled. Ritka olyan embert talalni manapsag a sok keserges, pesszimizmus es duh mellett, aki ugy dont, inkabb felig tele van a pohar es elvezi amit kap, mint sem gyomorfekelyig duhong es puffog amiatt, hogy felig ures, es mit nem kapott meg.

Barmelyik jatekra is gondolunk az elmult 4-5 evbol, az emberek es jatekosok nagy resze elfelejtett orulni valaminek es szorakozni azzal, ami van. Mert abban egyetert mindenki, hogy egyszerusodnek a jatekok, de minel hamarabb fel tudja (akarja) ezt a tenyt dolgozni az ember, annal tobb oromteli orat fog szerezni neki, barmelyik ujabb jatek.

Milyen furcsa nem anno talán neked is az jutott eszedbe amikor a technika még nem tette lehetõvé hogy mai szinten keltse életre a történetekben megjelenõ világot bár a morrowind így is csodálatos volt a tribunalal meg a bloodmoon nal. Ma meg lenne talán már technika rá csak épp már igény nem lesz. 😊

Egyszerûen nincs még egy játék aminek ilyen háttértörténelme httéranyaga lenne. Még a witcher 2 is csak egy kis megjegyzés a Morrowind által megteremtett világhoz. 😊

PTW
nem elvakult vagyok, csak külön tudom választani a dolgokat (részeket) és képes vagyok beletörõdni, hogy a büdös életben nem lesz a sorozatból már morrowind szint. feleslegesen meg mi a fenéért hergelném ezen magam, illetve fosztanám meg magam attól, hoyg a skyrimet is felhõtlenül tudom élvezni minden hibája és csonkitása ellenére is.

abba is beletõrödtem, hogy fallout sem lesz soha többet olyan mint az 1-2

Jó oké az hogy semmibe veszi az így nem igaz!! Még érezhetõen figyel rá valamennyire csak pesszimista vagyok. Azt érzem bármire képesek lesznek egy kis plusz bevételért.

A morrowind-be ennél sokkal komolyabban vették a mélységet és háttér tartalmat. Itt már semmibe veszik és az aggodalmam annak szól hogy ez szerintem csak a kezdet. Lesz ez még rosszabb is persze mondhatod hogy pesszimista vagyok 😊

Ebbe nincs vita ez korrekt és valóba eltérõen az EA-tól akik még egy vacak kardot is pénzért adnak a játékhoz a Bethesda nagyon komolyan figyel a tartalomra és a lehetõleg ingyen is ad újdonságokat ezt nem is vitattam. De ugyse fogunk egyet érteni mert te szerintem elvakult vagy 😊 Mégha csúnyán hangzik is nyilván téged spec nem zavar hogy Hlaalu ház mindenféle történet nélkül eltûnik és ráadásul most épp egy földmûvest alakít Skyrimba ahova valszeg a család sose tette volna be a lábát a saját "lore" szerint. 😊 Persze fölösleges folytatni mert te ezt is meg fogod magyarázni 😊

PTW
igen tökéletesen kiszolgálják ez esetben a tömeget(x rész rajongók) mert ahogy nézem a skyrim alapjátékot és a katonás rendben érkezõ update-eket folyamatosan kerülnek bele azok a feature-ök amiket rengetegen kértek az évek során a sorozat szerelmesei. az egy más kérdés hogy maga az alapjáték bizonyos aspektusaiban egyszerásödött az elõdhöz képest, de azzal semmikép sem lehet megvádolni a bethesdát, hogy ne figyelnének a játékosok kéréseire és ne legnagyobb szeretettel és odaadással kezelnék a tes szériát, természetesen úgy, hogy azért az aktuális elvárásoknak is meg kell felelni és jövedelmezõnek kell lennie a cimnek pontosan azért, hogy lehessen 28. rész is és jöhessenek sorban a javitások kiegésztõk. Valamit valamiért

Meg feltehetjük filozófiának, Kiszolgáljuk a tömeget és szarunk azokra akik szerint letértek a saját maguk által teremtett világ ösvényérõl. 😊

Ez is egy vélemény.

PTW
az hogy ne lenne lore hû lényegében értelmetlen megfogalmazás, mivel Õk irják a játék lore-ját. nem lehet nem az max ha rézfaszú élien baglyokat tesznek bele

http://www.morrohun.hu/esl

Pedig jól írja ez biza a Balkán csak nem láttod mert benne vagy. Ahol meg lehet csinálni hogy fél évet vársz a munkád ellenértékére az nem Európa mert ez még a Szlovákoknál sincs 😊 Nyilván látványos lesz de az nem azt jelenti hogy lore hû is lesz. Mindegy én egyre jobban tartok a Bethesdától. 😊 De ha érdekel javaslom ezt az oldalt ha még nem volt. itt magyar nyelven is fent vannak a könyvek a TES világából. Tudod van akinek fontos ez van akinek nem 😊

PTW
EZ IGEN!

úgy tûnik, hogy a bethesda szépen lassan mindent bepakol amiért az emberek az oblivion óta sirnak. számszerijak, mounted harc, a hires neves levitáló vampire lord a game jam videóból és még sorolhatnám. komolyan mondom hangulatosabb ez a trailer mint az eredeti játéké. alig várom hogy megkaparintsam

Ne csináld már! K*rva jó lesz ez.
Fred: te meg álljál már le ezzel a balkánozással! A Kárpát-medencében vagyunk nem a balkánon. Földrajzból 1-es.<#nevetes1>

\"Egy gy?r? mind fölött\"

Igen tudom. De nem erre céloztam Fred. Nem izgat hogy konzolra adják ki. Mert mint írtam nem valószínû hogy megveszem legalábbis nem fogok rohani a boltba. Inkább az intro által sugárzott tartalom mintha nem is a tes világában játszódna. De lehet csak rémeket láttok. Itt az jelenti a konzol hogy tartalmilag nem érdekes mi van benne csak legyen elég leölhetõ új ellenfél. 😊

PiszkosFred
Azt kerlek ne felejtsd el, hogy a TES sorozat a 3. resz ota konzolra keszul elsodlegesen, es nem PC-re. Az eladasok tobb mint haromnegyede konzolos, es csak tizenegynehany szazalekban a PC. Meg szep, hogy az MS ebbol profitalni akar, meg jobban.

Itt a balkanon mi mindent 20 evvel kesobb kapunk meg, az az 1 honap nekunk semmi, oruljunk, hogy megkapjuk. 😊

Szörnyû hogy már az intro-ról is ordít a konzolosok teljes kiszolgálása zajlik. De végül is érthetõ.

Szép video. De anno szép volt az alap trailerje. Ami lejön ebbõl az az hogy lesz egy kis új csihi puhi. Új lényekkel amikrõl még nem is olvastam a könyvekbe a játékba. Ezeket ismeri valaki? Profi intro szó se róla de nem várok csodát már tõlük. Csak a hentelés újabb szintjeit. És igen nekem is a Van Helsing jutott eszembe róla kicsit idegennek tûnik a TEs világától de majd kiderül. Mondjuk nem valószínû hogy megveszem.

Aztakurva! Vámpírvadászatra fel. A nord hõsömet meg átkeresztelem Van Helsingre.<#nevetes1>

Fehercsoki
Hát nem rossz, de a game jam videóból van szinte az egész😄 Jó látni, hogy szépen sorban kiadnak mindent amit már láttunk abban a videóban.

PiszkosFred
Relax, csak egy honapig lesz az ovek kizarolag, aztan megkapjak a PC-sek is. Az MS sokat fizetett ezert, ennyi.

COD Black Ops
mikor lesz magyarítás?

xbox exkluziv fos :/

A Skyrimben is van olyan mod, hogy a fõutak mentén lámpások vannak. Használom is, fõleg, mivel olyan modot is használok amivel az éjszaka/barlang tök sötét. Övre felcsatolható lámpást is használok, így mindkét kezem szabad. A frostfall egy nagyon király mod. Hidegben megfagysz, hideg vízben szintén, esõben vizes leszel, ráadásul még táborozó kellékek is vannak hozzá. A kaja/pia/alvás szükségletre a TOR: basic needs-et használom. Ráadásul ezzel még be is rúghatunk, ha sok alkoholt iszunk.

Nem, ez még annál is rosszabb. A FNV kulcskérdése az energia hiánya és az energiatermelés birtoklása. Lásd a Helios One, és a Hoover Dam körüli harcokat, illetve a nagy kérdést: hogyan osztod el a termelt áramot, ki kaphat belõle. A jobban átgondolt modok is foglalkoznak ezzel a problémával. Pl a Lucky 38 újjáépítésérõl szóló. Döntened kell, hogy a vizet és az áramot megosztod a város többi lakójával illetve a NCR-ral, vagy sem. Igaz, tragikus következménye egyik választásnak sincs, csak némi karma, és fame/infamy, de dönteni kell.
Erre jön valami mod, ami mindenhova lámpákat tesz.
De ez nem az FNV topik, ezekkel inkább oda kellene átköltöznünk.