30713
TES
-
steweee #21343 ez is mehet a modlistához sztem :
http://skyrim.nexusmods.com/mods/28170/ -
Zozo0122 #21342 Nem ez az első játékom, a Morrowindet és az Obliviont már rongyosra játszottam:D Ha nem az Oblira gondolsz a Skyrimben még csak 1 karakterem volt,de azzal minden mellékküldit megcsináltam amit találtam és minden dungeonba bementem ami nemvolt előlem zárva.Mikor a végén megnéztem 1 térképet neten azthiszem 2 olyan dungeont találtam amiben nem voltam.(ebben nincsenek benne az olyan dungik ahova azért nem jutottam be mert kulcs kellett volna)A vadont is felfedeztem amennyire csak lehetett és ha pl találtam akár 1 házromot odamentem és megnézegettem aha sárkánytámadás...aztán észrevettem 1 szétégett hullánál 1 tűzelementál idéző tekercset:) Na mondom itt nem járt sárkány csak 1 kontár idéző:)És a Skyrimben rengeteg iylen volt és ez az a rész ami nagyon bejött benne:)Vagy a faház amire rádőlt 1 fa és agyonütött 1 embert aki azthiszem épp a Lusty Argonian Maid-et olvasta...hát jót röhögtem:)
Egyébként igen, próbálom magam beleélni a dolgokba amennyire a játék és a lore engedi. -
#21341 Jah tudom csak azért mondtam mert aki nem elégszik meg az alap haj kínálattal és valami sokkal jobb hair modot használ pl Apacchi akkor ez a mod neki való !
-
Nos #21340 Ez nem túl lore friendly. És ez talán sokakat zavar. Szóval a valaki látni akarja a karakter fejét, akkor ne hordjon sisakot. Eleve azért van az armor bonus, mert betakarja a fej nagy részét.
DE: ez szerintem tetszeni fog: :)
Auto Unequip Helmet
Ha előveszel fegyvert, vagy spellt, akkor felveszi a sisakot is, ha lerakod, akkor a sisak is lekerül. És nem kell láthatatlan kütyüket hordani :) -
#21339 Azt elfelejtettem oda irni hogy mindenképp kell hozzá a Deadly Dragon Armor mod is mert nélküle kivág az asztalra a játék ! -
#21338 Na én is találtam egy modot ami nagyon hasznos !
Craftable Invisible Helmet
Ezzel a moddal tudunk egy csomó Invisible Helmet-et craftolni de ehhez szükség van az Invisibility Dust-ra ahhoz meg kell egy pár növény ami a leírásban is van !
Hogy miért is jó ez ?
Ez föleg annak hasznos aki az Apachii Sky Hair modot használja , ugyanis az Apachii Sky Hair-nél ugye nem müxik a helmet igy nem lesz teljes az Armor Bonus.
Szóval ezzel a moddal ugyanugy viselhetsz bármilyen Helmet-et igy ugyanugy megkapod az Armor Bonus-t !
Ez csal annak jó aki az Apachii Sky Hair modot használja ! -
Although #21337 Egy eszembe jutott azért van egy nagy elf rom ahol négy kapcsolóval ajtókat kell kinyítni mind a négyet és nincs ott as megoldás. Köztük meg eltérő sebességgel mozgó vágóelemek vannak meg egy lecsapodó rejtett csapda :) Azt hiszem negyedikre jutotam át rajta mivel ott nem működött amit a skyrimbe használok hogy megvárom a közép állást és átfuttok a túloldalra. Meg kellett állni középen miközben egy csonti necro a véredet szívja :) -
Although #21336 Ha ez az első játékod akkor még a felét se láttad abba még egy év után is találtam olyan dolgokat amiről nem is tudtam. Elég sok mindent eldugott benne a bethesda sehol utalás sehol semmi. Jópofa volt például egyszer elaludt a karakterem egy hajón és mikor felébredt egy kis kaland kellős közepébe került. Ez az egyik nagy újítása a Bethesdának most ha kell ha nem a szádba nyomja a questeket sehol egy meglepetés :) -
Although #21335 Az jó ha bele tudod élni magad ennyire mert az Obli se az ami nagyon segítette volna ebbe a játékost :) Volt abba is nem is egy. Mondjuk nem annyi mint a skyrimba de ezeket sem nevezném fejtörőnek. Ott legalább nem tették oda a megoldást :) -
Although #21334 Seyda Neen
ritkán teszek be képeket de ez nagyon pofás meg jó a szöveg hozzá :) -
Although #21333 Hát ízlések és pofonok nekem nem jön be, egy kaptafára megy ,mindenhol ott a végén szinte a lehajtott kihajtó a rövid út. Mindenhol végig kell kínlódni a tárgyért amiért megyek nem lehet ötletelni vagy titkos járatokat,rejtett ajtók egyebek, talán az obliba volt egy kettő már nem emlékszem, összegzően persze az se volt jobb. Legfeljebb az elf romoktól a hideg kirázott. Szóval nekem elég kaptafa ez az egyik amit megunok benne. Nem sok fantáziát tett bele a Bethesda ebbe se. Szépnek szépek de hogy változatosak lennének mint ahogy Tod írta anno nekünk egy válaszba nos ez attól nagyon messze van. -
Zozo0122 #21332 Félreértetted nekem még csak 1 Skyrim karakterem volt, és az lett 300 órás úgy, hogy csak az alapjáték és a céhszálak közül is csak a Companions és a fő küldetést csináltam.
A dungeonok pedig sokkal kidolgozottabbak (tudom mert épp Oblivionozok, bár elérőláthatólag már csak pár napig, mert a karakterem már képességei és lehetőségei maximumán van:) Valószínűleg 1-2 napon belül bevégzi, és belehal a Birodalmi Város meghódítására tett kísérletbe mivel a legvégső célja atomgonosz karakterként ez:D )
Na a lényeg jobbak a Skyrimben a dungeonok-több kijárat,kidolgozottabb és logikusabb elrendezés több elszórt tárgy meg a Skyrimben sok dungeonnak megvan a története-falmer támadás,bandita feljegyzések és tervek,1-2 nagyon könnyű fejtörő(oké tudom tudom de legalább van valami:D),sokkal többféle csapda stb... -
Although #21331 Nem érzem hogy kidolgozottabbak lennének. Szebbnek szebbek de ez technika. Pont elég jók. Okosak voltak most az időt inkább bugvadászatba ölték semhogy mégegy lehúzást kapjanak emiatt mint az Oblivionnál. :) -
Although #21330 Ez így van nem lehet mondani hogy nem éri meg a pénzét ma már ez is nagyon komoly dolog. Legalább meg van a 80-100 órás játékideje mire egyszer kipucolod a dungeonokat. és legalább 4 újrajátszás benne van ha nem egy karival játszod ki az egészet. -
Zozo0122 #21329 Igen a tartalom nekem is lényeges de talán a legfontosabbnak a felfedezés örömét érzem.Nem baj, hogy a Skyrimben feleannyi dungeon van mint az Oblivionban mert sokkal kidolgozottabbak.A Radiant Story meg...hát igen:( Reméljük legközelebbre jobb lesz. Egyébként a Skyrim mérete elég nekem így is 300 órás lett a karakterem mert mindent felfedezgettem elvesztem a részletekben könyveket olvastam és ilyesmik... -
Although #21328 *Pont ez az egyik amin lehetne ezzel segíteni hogy jönnének látogatók, kalandozók új ellenfelek akik megjelennének és kapnál a hírt a kocsmába róluk szóval ha élne az egész. És nem csak újratermelődnének az npc-k a dungenba akkor tényleg nem érdekelne az hogy mekkora a város. Csak ez egy komolyabb radiant motort jelent. De ebbe biztos vagyok a Bethesda nem fog időt tölteni. A modderek meg nem hiszem hogy meg tudják oldani. Bár talán majd egy két év múlva. Addigra meg az lesz a baj kihön a német csapat converziója a skyrimra és az rpsek zöme átmegy arra majd a komolyabb modderek is. -
Although #21327 Ja lehet de az is biztos nem sok játék van ekkora játéktérrel se. Mondjuk nekem mr ez nem annyira fontos manapság már inkább a story alapú rpg-k érdekelnek mint a Witcher. De ez nagy kedvenc volt még a morrowind idejéből. És még ma is az. Persze ha kicsit jobban élne mint anno elképzeltük a radiant motort belépsz a kocsmába ahol kalandozok vannak és épp tervezgetnek, tudsz csatlakozni beszélgetésekhez. Szóval ha ki lenne töltve a játék és nem csak főleg a látványról szólna meg a ddungeonról dungeonra való szaladgálásról :) Mondjuk akkor se lenne nagy. De nem vennéd észre. A Witcher 2 pályái feleennyire se nagyon de nem veszed észre mert jól ki van töltve "eseménnyel" Vagy ott a Fallout Nv ami szintén nem ekkora de ott is mindig belebotlasz valakibe kis történetekkel megy az idő és nem a pálya méretével foglalkozol. :) -
Zozo0122 #21326 De reméljük igen:) Todd Howard megmondta, hogy 5 éves ciklusokban gondolkodnak. És a következő TES már nextgen lesz...én eltudom képzelni ezt a városonként 50 ház falvanként meg 15-20 szintet.Tehát 1 falu legyen akkora mint pl a Skyrimben Windhelm.És legyenek véletlenül generált átutazók generált nevekkel fajok szerint mert az azért fura, hogy miután minden várost bejárunk a karakterünk személyesen ismeri a játék szereplőinek 90%-át. -
Although #21325 Az mmo szint :) Pl Conanba Old Tarantia Aquilonia fővárosa akkora mint fél skyrim jó mondjuk kevés ház nyitott :) De nem hiszem hogy solo játékra csinálnak ilyen léptékben dolgokat. Már a skyrim a max szerintem Olyan léptékre mint a Cyrodill már a Bethesda se válalkozna még egyszer túl sok idő és energia. Nem térül meg nekik :) Ma már nem lesz olyan mint a Dragon Age origins amibe 5 évet öltek :) -
Zozo0122 #21324 Szerintem lazán kaphatna teljes játékot.Akkora kb mint Vvardenfell:) Vagy mint Valenwood vagy Elsweyr.Egyébként remélem, hogy a TES 6-ban már 1 város nem 10-20 házból fog állni hanem vagy 50ből és ezek még csak a lakóházak, aztán még őrbarakkok boltok céhházak satöbbi.Ami még jólenne piac és csatornázás ÉS titkos bevezető utak városokba. Egyébként tényleg korai ilyesmiről bezsélgetni de mégis jó belegondolni:) -
Although #21323 Valószínűbb abból hogy azt írja a második dlc nagyobb lesz mint a Dragonbron esetleg ez fogja jelenteni a summerset isle-t . De ki tudja. Nem lenne az igazi, mert a Cyrodill nélkül ez nem olyan jópofa. :) Azt meg biztos nem fogják feldolgozni. Mert Anvil városa lenne a másik kikötő Sumerset felé csak az meg pont a másik vége tamrielnek :) De mókás dolog elmélkedni rajta. -
Although #21322 Igen ilyesmi. És az alapján hogy a második dlc vége a háborút hozza. Mondjuk nem tartom valószínűnek hogy a sumerset egy külön játékot kapna ahhoz túl kicsi. Csak olyannak tűnik a dolog hogy esetleg ez is lehet. Mondjuk nem hiszem hogy ezen kellene gondolkodni nem valószínű hogy a közeljövőben lesz. -
Zozo0122 #21321 Miből gondolod, hogy a Summerset Isles lesz a következő? Arra gondolsz, hogy most majd jön a nagy balhé az Aldmeri Dominionnal? És a 6. rész e köré épül majd? -
Zozo0122 #21320 Srácok van itt 1 jókis hiánypótló mod;)
Lábnyomok: http://skyrim.nexusmods.com/mods/22745
Én épp nem skyrimezek de belenéztem a modba és nemrossz:) Van ló,ember,vérfarkas,róka,farkas,kardfogú meg mindenféle nyom és elég sokáig a hóban is marad.Lassulást nem tapasztaltam úgyhogy jónak tűnik. -
#21319 Aha, világos, egyszerűen erre a részre nem emlékeztem: "amiket ide linkeltek letesztelem és berakom leírással". Meg hogy nem akarod hogy teleszemetelődjön mindenféle bugos bétával, ez is tök érthető.
Akkor ezt a részét meg is hagyom neked :) de lehet hogy kicsit belepiszkálok (mondjuk berakom a modokhoz a nexusos linkeket, sőt lehet hogy akkor már a Steam Workshopost is ha van). -
MaRee #21318 Senki nem mondta, hogy csak én szerkeszhetem, bárki rakhat be, csak én "elvállaltam", hogy a jó kis modokat amiket ide linkeltek letesztelem és berakom leírással, de persze bárki írhat aki akar.
Nem az én tetszésem alapján kerülnek be a modok, hanem ha valaki ajánl itt valamit ami több mindenkinek tetszik, meg sok endorsementet és jó visszajelzéseket kapott a nexuson + szerintem is fasza / hasznos, akkor teszem be. Így elkerülhető, hogy ezerféle neve nincs béta mod bent legyen ami pl nem kompatibilis egymással(pl a múltkor te írtál kis listát valamelyik modokról amit ide raktak, hogy nem mennek együtt) vagy bugos.
De persze az ír aki akar, nyugodtan -
#21317 Na jó, visszamegyek ONba: mai napi modajánló:
No requirement to buy Breezehome : nemrég én is kerestem ilyet, csak közben megoldottam, mert Riftenben meg tudtam venni a házat. Szóval ezzel a kis .esp-vel rögtön meg lehet venni a whiteruni házat, nem kell eljutni a főszálban az első sárkányölésig, ami után ugye már jönnek a sárkányok. Aki sárkányok nélkül akar kalandozni, de szeretné a jó kis központi helyen lévő Breezehome-ot, annak hasznos.
SkyRealism - ENB Evolved : egy újabb ENB. Színekben, effektekben nagyon hasonlít
a vanillához, de mégis ENB. Ami miatt nagyon jó, hogy mellékletként van egy pdf, amiben a készítő nagyon jól leírja hogy melyik sor mit jelent a config fájlokban, mihez mit kell állítgatni és hol. És friss is, a 0.119 d3d9.dll-t használja.
Ha MaReenak tetszenek, beleveheti a modlistába.
Apropó modlista jobbítás: a modokhoz bekerülhetnének a linkek is.
Még egy kérdés Mareehoz: miért csak te szerkesztheted a listát? A fájl amúgy egy szabadon szerkeszthető googledocs, akárki buzerálhatná, nem? No offense, csak kérdezem. -
Although #21313 *Tehát királyválasztás és a végére a háború. Ha elkezdünk agyalni rajta akkor ez már előrevetítheti hogy tényleg summerset lesz a következő rész. -
Although #21312 Nos ha minden kész lesz az összes dlc vel meg ha pár modder kicsit javít az egyhangúságon akkor ez tényleg egy jó rpg lesz idővel. De ezt már egy tag felírta a metacriticre aki 8-ra emeltte a pontjai számát de jelezve ne ma bethesda érdeme. -
Although #21311 Illetve oké értem skyrim múltjához és a sötét elfekhez kapcsolódik. De hogy ez miképp nos az majd jövőre kiderül. -
Although #21310 leaks
WOW. Ezt be lehet tenni a magyar fan oldalakra is van szó benne a tervezett dlckről. Még két nagy dlc lesz az elsőt az nem tudom kirakni még mi lesz de az utolsó dlc az háború lesz az elfekkel. Remélhetőleg Cyrodill is benne lesz és akkor az már egy mmo szintű méretett adna a játékhoz:D -
#21309 Ezert is mondtam, hogy a forditas minoseg az, amit meg kell itelni, es nem a forditast, mint folyamatot.
Mert hiaba mondom en, hogy a magyar nok a legszebbek, ha te valaszban belinkeled kiszeltundet. Forditasban is vannak jok, rosszak.
A hulye nevekhez mindig a Csukas mestermuvet, gyerekkorunk egyik meghatarozo mesejet, a Pom-Pom mesei-t szoktam idezni. A benne szereplo karaktereken, mesefigurakon tobb generacio nott fel. Es meg sem panaszkodott senki sem a nevuk miatt.
Gombóc Artúr
A Radírpók
A (Madárvédő) Golyókapkodó
Festéktüsszentő Hapci Benő
Órarugógerincű felpattanó
Hó Kornél
A civakodó cipőikrek
A szomorú Szamovár
Durrbele Bumm
A Vastalpú Cölöpverő
A bátor tintanyúl
Az Ásító Sárkány
Az Egylábú Esernyőmadár
A csipogó húsvéti tojás
A Huhogó Dugó
Torzonborz Kalapevő
Lesből támadó szárítókötél
A Zengőtorkú Nyivákoló
A Benzinszívó Szúnyog
A Mágneskörmű Szögkihúzó
Óriástüdejű Levegőfújó
Mindent Ragasztó Rezső
Önműködő Vasaló
A Körbevágó Körömolló
A Zengő-bongó Fésű
Ami vicces, hogy kb ugyanilyen kifejezesekkel, nevekkel vagy korbeveve az angol nyelvu fantasy jatekok 90%-aban, es fel sem tunik. De ha leforditjak, mar baj van, mert "fura" es nem illik bele. Pedig de, ez a nevuk.
A tatooine meg quarian fele forditas tenyleg faszsag. Jelentest nem hordozo nevet nem szabadna forditani. Csak hat, nalunk a Jules Verne is Verne Gyula, es a lakossag nagy resze szentul hiszi, hogy magyar... :) -
Although #21308 Nem tudom nekem a betonpuszta név tetszett :) -
Although #21307 Ezt használta már valaki, nagyon komolynak néz ki :)
Lorecraft -
Nos #21306 na jó, ahol nincs túl sok szinkron, de baromi sok a szöveg, ott azért kényelmes :) -
Nos #21305 A rossz fordítással én sem értek egyet, az a lehető legrosszabb megoldás. Ráadásul ami az adott idegen nyelv számára is idegen, szerintem azt is békén lehet hagyni, vagy kb csak átírni magyarosra, de ez akár hanyagolható is. De egy fordításban az Illusive Man-t így hagyni, szintén nagy butaság, hiszen ez nem is a neve, hanem az, a megszólítás, ami elterjedt róla az ismeretlensége miatt. Azzal viszont egyetértek, hogy a "fickó" elég béna lett. A Capital Wasteland is nagyon buta fordítást kapott, ezen jót röhögtem. A Betonpuszta itt a jelentést sem adja vissza. Bár tény, hogy arra nehéz jól hangzó magyar kifejezést találni.
Tanulság: Maradj az angolnál. Engem amúgy is idegesít, ha angol szöveg megy és magyar felirat. Vagy az egyikre, vagy a másikra nem tudok koncentrálni. Emiatt nálam csak stratégiáknál működne a magyar, de ott meg olyan kevés a szöveg, hogy minek. -
#21304 Egy kis mix:
Capital Wasteland - Betonpuszta
Illusive Man - Rejtőző Fickó
Tatooine - Tatuin
Combine - Társulás
Quarian - Kvári
Reapers - Kaszások
Ez a kis válogatás innen onnan van összeszedve, többnyire játékok magyarításaiból. Sokszor komolytalanná teszik a magyarítások a játékot, vagy legalább is annyira idiótán jönnek le a dolgok hogy az ember a fejét fogja.
Soha a büdös életben nem fogom megérteni hogy helyszínek, fajok, karakterek nevét mi a francért kell lefordítani?
Mass Effectet tudom felhozni példának mert ott van szöges ellentét az első és második rész fordítása között. Az elsőben a Reapereket pusztítóknak fordították. Szerintem ez így jó. De a 2-ben már kaszásoknak ami kicsit nevetségesen hangzik. Komolytalan. Nem adja át az adott fajnak a stílusát, személyiségét. Aki játszott a játékkal az tudja hogy ez a faj gondosan több száz évig tervezte az eljövetelt és mindenki más kiirtását. Szóval pusztítani jönnek. A kaszás meg valahogy úgy hangzik mintha csak berombolnának és mindenkit lekaszálnak. Ergo nem illik a faj stílusára az adott fordítás - és ez a kulcs mondat.
A másik hogy az 1. részben a fajok neveit minimálisan fordították le, hogy olyan magyaros legyen: salarian - szalárián, elcor - elkor. De a 2-ben már konkrétan egy fajnak a nevét mintha becézgették volna. Quarian - kvári (wtf? really?)
Illusive Man: Nah ez a legröhejesebb. A karakter egy háttérben irányító figura akit nem ismerünk eléggé. Tehát kicsit ködös hogy pontosan mit akar kinek az oldalán áll - olyan mint Palpatine a Star Warsban - ezért egy olyan fordítást kellett volna találni ami illik a személyiséghez, karakterhez.
És lefordították Rejtőző Fickónak. Lett volna inkább Rejtélyes Ember. Rejtélyes Férfi. Már ici picit jobban hangzik mint hogy fickó. Nem kocsmában vagyunk. Még jó hogy nem arc, ipse, ürge...
A helyszín neveket meg aztán pláne nem értem.
Szóval a magyar legnagyobb hülyesége hogy mindent azaz mindent fordítani akar. -
Nos #21303 Ha először angolul találkoztál volna vele, és nem Göncz Árpád fordította volna évtizedekkel ezelőtt, hanem ugyanazt a fordítást ugyan, de csak azután kapnád, hogy végigtoltál már két RPG-t a világban, akkor az sem tetszene, mert más neveket szoktál volna meg.
De mivel ez már belénkívódott gyerekkorunk óta, ezért ez vált etalonná.
Az évek hatása, és az elsők szerencséje :) -
MaRee #21302 A magyar fordításokkal egyedül a Gyűrűk Ura kapcsán vagyok maximálisan megelégedve, Göncz Árpád fordításai zseniálisak. -
#21301 Ez a pörölyföld elég durva, fehérsprint meg kibírhatatlan:S