The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike at home
mindhárom Fallouttal játszottam, és elég sokat.. Valahogy a 4 nem jött be

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
na jó, városi papnőnek. az hogy máshol meg emiatt elpusztult valami a legkevésbé sem érdekelte.

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
ami most nekem furcsa, az a gonosz dolgok. több olyat is tettem, amit amúgy nem akartam volna, de nem nagyon volt rá más lehetőség, max ha hagyom azt a küldetést. beléptem a dark brotherhoodba, pedig nem biztos, hogy bérgyilkos akarok lenni, de legalább a ruha jópofa. vagy ott volt az elhagyott házban az az istenség, akinek agyon kellett vernie a papját. tegnap meg elpusztítottam egy szép barlangban lévő ligetet, mert kellett a városi csajnak a fája felélesztéséhez.

Ez is jellemző, nem bírják a kritikát.
Hmm..érdekes. Nekem meg úgy tűnik te hiszed azt, hogy kegyet gyakorolsz két betű átírásával. Mikor is bántottak tégedet?
A szóban forgó modot konkrétan Deathskull fordította és egy darab nagyképű vagy lekezelő hozzászólása nem lelhető fel!! -Cáfolj meg egyenesen és ne ilyen többször írtam, más ügyekben stb. konkrétumok nélküli fröcsögéssel nyilvánulj csak meg. -
Minden konkrét visszajelzett(ritkán volt) fordítási hibát kijavítottak és még meg is köszönték. Vagy épp linket és verziót frissítettek a meglehetősen elenyésző reagálások ellenére.
Mindenesetre keményen elferdíted a dolgokat("válaszra sem méltattak"😉 és ismétlem, inkább a megfelelő helyen gyakorolj kegyet, ahol a fordításokat keresik és a sértettek megtudják védeni magukat! Már ha megy neked a fair play.<#awink>
Nos, én már többször írtam nekik más ügyekben és válaszra sem méltattak. Úgy vettem észre, (aki nem érzi úgy, ne vegye magára) mert szoktam koreai és japán filmek feliratát is fordítani kedvtelésből és meg is osztom, hogy az úgynevezett fordítóknak nagy az arcuk és azt hiszik kegyet gyakorolnak. Én mindig szívesen segítek ha tudok és legalább válaszolok. Ezért legalább itt megírom, talán segít másokon is.
Azért nincsenek kijavítva a hibák, mert nem jelzik vissza a fordítónak. Ahogy te sem.
Ilyenkor józan paraszti ésszel az ember nyom egy screenshot-ot és beteszi a megfelelő helyre, jelezvén a konkrét hibát a fordítónak.
Az meg a másik, hogy nem is itt foglalkoznak a modok honosításával de mindegy.
Érdekes gondolkodású emberek vannak.<#confused>
Elvileg régóta nem tudod a textura felbontást érdemben állítani mert csak egy csomag van. Az memóriaigényben annyi amennyi. Esetleg azt tudod tenni, kipróbálsz egy enb memory boostot, ha a rendszer memóriád mondjuk 8GB akkor ezzel modellezni tudsz plusz 1GB video ramot sokkal gyorsabb nem lesz de lehet nem fagy le.
Video kártya ma már, legalább 2GB kell nem hiszek benne a NVidia elég 1GB csak azért írják mert A Beth Nvidia supporter.

Legendary edition van meg !THX
Ok, majd holnap és a sima vagy az SE verzió, (jelezd).
Szia!Én játszanék a moddal, javitva el tudod küldeni nekem?Ha igen dobok email cimet!Köszönöm ja és gratula
Az Alkimista kézikönyve mod magyar verziójában a fordítás szövegében két hiba van, ezért nem jelenik meg a teljes szöveg. Én kijavítottam magamnak. Ezek szerint nem használja senki ezt a mod-ot, hogy nem jelezték.
coolpet
Szuper...

Feltettem a Skyrim SE-t, an USSEP-t, es Bethesda.net-rol a Mesh Improvment mod-ot, majd inditottam egy uj gamet.
Graf beallitasok minden LOW-on, es minden effekt kikapcsolva.
A karakterkrealas meg jo volt, de amikor mentem fejet vagatni, monitor blackout, system freeze.
Event logban semmi nyoma miert allt meg a rendszer...

Kesz rohely, de tenyleg.

Battletag: coolpet#2467

coolpet
Sracok en igencsak vagyom ra hogy ujra feltegyem.
HD6870 1GB kartyam van.
Az SE addig kivaloan teljesitett amig nem ertem ki Whiterun melletti nagy terre es nem kezdtem el mamutra, lepkere vadaszni.
Nem tudom pontosan mi okozhatta a spontan program bezarast, de NV kartyabol eleg neki az 1GB is, mig AMD-bol 2GB-ot ir a minimum spec.

Az eredetivel elofordult, hogy a monitor kikapcsol, es a gep par masodperc mulva lefagy.
Nem mukodott az alt+tab, es neha a menteseknek is annyi.
Viszont az ujban elvileg megcsinaltak a 64 bit kompatibilitast, es a memoria managementet correct?
Lehet a regit ugy felpatchelni, hogy az jol mukodjon?
Vagy varjak az ujnal valami uj patchet?

Mit javasoltok?

Koszi!

Battletag: coolpet#2467

Igen a srác tényleg jó. Elképesztő mire képes, skse nélkül is. Néztem pár módját. A Beth meg részvényesekkel rendelkező cég és az érdekli jó sok pénzt zsebeljen be, 2011-ben még fényezhették magukat, a már akkor is jobb CD Projekttel szembe. Ma, ez már múlt, az új mester nagyon rájuk vert. Még úgy is hogy a Fallout 4 teljesen más dimenzió mint rpg a skyrimhez képest.

Persze ez igaz és telitalálat de csak is az alapjátékra.
Elég csak két modot feltenni a mestertől, az Apokalipszist(már ekkor kemény ellenfele lehetsz bárkinek pusztán a Helyreállítás iskolával) és az Ordinatort meg talán az Aurorát.
Így már távolról sem értelmetlen még a kovácsolás mestersége sem vagy akár a Beszédkészség(mondjuk a Bárd ág). Ugyanakkor izgalmas, szórakoztató, átgondolt és súlyt ad a fejlődésnek.
És ki az, aki manapság még az alapjátékkal bohóckodik.? Enai azért sejthet valamit az rpg-ről és arról, hogy kell minőséget az asztalra tenni.<#awink>
Mondjuk azt sem értem, hogy a Bethesda mit érthet a kódolás alatt az utóbbi 7 évben. A jelek szerint bogarakat.<#fejvakaras>
Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.02.10. 21:56:36
Wreck86
😄
true story

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Calver
avagy:

"The trees move. Do you not see it?"

"Képzeld el milyen szeretnél lenni a karakterben csendes gyilkos mérgekkel?" - Nekem újabban ezt sikerült elképzelnem, mert szerintem valahol azért kissé nyomasztóak DB egyes részei. Így tudtam le a leggyorsabban. Először még azt gondoltam..hejj, majd biztos később jön a történet izgalmasabbik fele.<#smile> Aztán... Bár azt hozzá tenném, hogy a Witcher 1. részében is remekül elvoltam a lidércektől és vámpíroktól hemzsegő kriptákban. A Holló Vaják felszereléseit keresgélve.
A Witcher 3 szerintem is nagy ellentmondás. Sokszor máig nem értem, hogy sikerülhetett nekik ezt így tálalni.? Döbbenet, mi lesz legközelebb?.
Az Enderal igen csak jó lehet de nyilván nem egy PoE. -Ezerrel készül a 2. - Mindenesetre szerintem Vajáknak jobb lenni, mint Sárkányszülöttnek.
De, nagyon el lehet rontani a karaktert, ha valaki fps-nek nézi a Skyrimet, nem rpg-nek. Értem ezt úgy, hogy nem "alkot" magának egy elképzelt karaktert és az annak megfelelő képességek fejlszetésével halad előre, hanem mindél gyorsan "magas szintű" akar lenni. Egy átlag fps-ben, ahol van valamiféle fejlődés is, minél gyorsabban fejlődsz, annál hatékonyabb vagy. A Skyrimben, ha beleesel a "gyors fejlődés" csapdájába és elkezdesz kovácsolással, löttygártással "fejlődni", hamar beleszaladsz egy méretes pofonba, mert a szinted (ezzel együtt az ellenfelek szintje is) ugyan magas lesz, de harckészséged gyakorlatilag nulla.

Savaran
Ha csak a főszálat viszi az ember végig 20 óra alatt, az úgy a játék szellemiségének a legyilkolása! Közvetlenül az első sárkány megölése után amikor először kell a szürkékhez menni, volt úgy hogy azt én 20-as szinten folytattam! Valamint egy érdekesség, ha haladsz a főszállal, de a polgárháborús küldetéseket nem kezded el, akkor kapsz egy rejtett küldetést, mégpedig a szürkék várában egy békekonferenciát, ahol skyrim minden híressége képviselteti magát, persze béke nem lesz de nekünk egyik oldal felé helyeselni kell. Bár következménye szintén nem lesz.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Fantusz
Ez a játék is olyan, mint a hozzá hasonlók: kezdetben nincstelen senki a főhős, akiből félistent lehet nevelni, bár a társadalmi megítélése nem biztos, hogy jobb lesz, egy bizonyos szint elérése után a harcok egyre kevesebb kihívást jelentenek számára.
Annak nem látom értelmét, hogy célzottan rohanva, menekülve kínlódja végig a harcokat a karakter, amíg nem elég erős a feladathoz.
Nagyon régen játszottam már a Skyrimmel, nem tudom javításokkal, modokkal, most mit lehet, és mit nem, de kezdetben megvoltak a rejtett titkok a kezdeti gyors fejlődésre.
Az íjászoknak kimondottan megkönnyítették a kezdést, már a kezdő faluban ott volt egy karakter, akitől lényegében ingyen lehetett íjászatot tanulni, szinte a faluból sem kellett kimozdulni, 50-es szintig feltornázta a mesterlövészetet, a megfelelő perkekkel lényegében már egyenesbe is volt a karakter harci szempontból... igaz közben lépett néhány szintet, de ennek is megvolt a pozitív hatása, jobb felszereléseket lehetett lootolni.
Nekem úgy rémlik, hogy trénerek nélkül is elég sok szintet meglép a karakter még akkor is, ha a főszálat erőltetett menetben csinálja.
Mire a faluba beérnek legalább egy szintet lép... elmegy a sárkánykaromért, megtalálja a sárkánykövet, Whiterunnál megöli a sárkányt, felmászik a hegyre, megkeresi a kürtöt, vissza viszi - mindezek közben rengeteget harcol, sunnyog, vagy varázsol, sok lehetősége van, de valamit csinálnia kell, ennek következtében lép szinteket.
Kezdetben 5 skill fejlődés után szintet léphet, később ez felkúszik, 10, majd 15 skill fejlődés után lehet szintet lépni, ezért az elején érdemes volt oda figyelni a képességek fejlesztésre.
Nagyon elrontani nem lehet egy karaktert, legfeljebb nehezebbé, vagy könnyebbé lehet tenni az útját, de azért vannak olyan helyek, ahonnan csak akkor szabadulhat, ha legyőzi a bosst a pálya végén, olyan helyre felkészületlenül bemerészkedni merész

Mike at home
köszi
a sok óra nem próbléma, rengeteg órát szoktam ölni egy játéba 😊 ha leköt
a story miatt mentem tovább de már visszatöltöttem
ma felfedeztem a szekeret, hogy nem kell gyalog menni a messzi településékre

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Masteren játszol akkor tipikus Beth játék Edit: Ezt visszavonom mert az F4 lényegesen jobb lett. Elindulsz a sztorival majd elkezded felfedezni a világot, egyszerű questeket csinálsz belépsz egy guildbe, fejlődsz, folytatod a kari fősztorit, de igazából ez csak pár végigjátszás után kristályosodik ki, hogy érdemes kell hozzá egy 50-70 óra. Szóval ez egy felfedezés, mentesz, próbálkozol mentesz. Vásárolsz recepteket, vagy mágia könyveket vagy fejleszted a fegyveredet de legfőképpen, a skill fát. Egyszerűen ennyi az egész. Az összes különbség a szintek között a sebzés meg a hp szint. Nem lesznek okosabbak. Igazán taktikus ellenfél nagyon kevés van. Hacsak nem teszel fel modokat akkor érdekesebb lesz sokkal.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.02.07. 22:45:17

Vagy ha akarsz egy tényleg jó játékkal játszani, ami kicsit DA, kicsit skyrim és kicsit Witcher3, akkor rakd fel az Enderalt ez egy total conversion viszont az tényleg sötét egy játék.

Oké ez nem jött le az első írásodból. Sőt az jött le rohansz. 😊 Akciójátékosok szoktak de rájöttem, te valószínű nem a második részt ennek szántam, a W3 ellentmond ennek. így viszont inkább érthetetlen a dolog. Marad a rohanás, ami következik a sztori alapú játékokat szereted. Én is. Érdekes, az alap skyrim semmiféle kihívást nem rejtett és rejt ma sem. Masteren sem. A legfelsőt még nem próbáltam, ami 100 feletti értékekre visz, nem érdekel, nem lesz tőle jobb. Ajánlanám Xarian féle requiemet de az már annyira régi, hogy nem futna, és ráadásul veszett nehéz, pusztám grind lenne. Szóval az van nem tudok segíteni. Egy ötletem van ha csak a sztori érdekel, akkor legkönnyebb fokozat. 20-25 óra alatt a végére érsz.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.02.07. 22:33:08

Mike at home
aranyos vagy, feltételezem a jó szándékot (miért ne tenném) de ez most mellé ment.
Obliviont írtam. volt még Gothic 2-3, Dragon Age, Witcher 1, 3, (2 kimaradt) Fable - amik hirtelen eszembe jutnak és ezek csak az fps/tps-ek az izometrikusokat fel sem sorolom
Skyrimet tényleg nem ismerem, és a Mororowinddel sem játszottam sokat. Valahogy nem jött be.
De tudom milyen az amikor valaki mágus vagy harcos. Tudom milyen az amikor az ellenfelek erősek, és el kell őket kerülni vagy kitrükközni. Pl. felmászol valahova.
Régen sem volt lock, de a Witchernél igen. Igaz a 3-ban már kiszedtük a ritmusra ütést, pedig anno az jó volt.
Az hogy éppen kik vernek le, csak azért írtam, hogy képben legyetek mennyire erős a karim.

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Másrészt igen az Oblivion még nem volt ennyire akciójáték itt sajna mozogni is kell jobban. De nem vészes mert az ellenfelek könnyebbek.

Azt látom az alap problémáid úgy látom egyrészt fogalmad sincs a világ hátteréről. Mi is a skyrim, stb. Ez meglep illetve mégsem a morrowind-ra tett utalásaid alapján.
Másrészt érthető, vigasztalásként ebbe bele fogsz jönni mindössze egy cseppet nem sokat próbáld beleélni a karakteredbe magad amit játszol. Mágus az pl nem tank, vagy jól páncélozott valami. Képzeld el milyen szeretnél lenni a karakterben csendes gyilkos mérgekkel? Akkor viselkedj úgy. Mágus mint necro? Akkor idéz, Mágus destructionnal. Ez kicsit nehezebb mert lassan fejlődik. Tehát kell még valami pl. társ vagy egyéb megoldás.
Ez egy primitív játék, csak azért nehéz neked mert még új vagy gondolom a műfajba vagy sose merültél bele. Ez jó lesz kezdetnek, idővel nehezebb dolgok is menni fognak. Talán egy nap a Pillarson fogunk vitatkozni milyen csapat kell ahhoz, hogy ne vérez el. 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.02.07. 21:59:54

Igen, itt a túlerő fontos szempont. Érdemes felpuhítani őket. Én zombikat használok, vagy elementált.

Mike at home
ez a mérgek jó ötlet, utánaolvasok ennek

Mike at home
én teljesen gyanútlanul kezdtem bele. életemeben nem játszottam a Skyrimmel, csak az Oblivionnal, (Morrowind valahogy nem fogott meg, de az Oblivion igen) és most olcsón meg tudtam venni a steamen.
már egész az elején eljutsz az első városba, ahol figyelmezteted a jalt, hogy jön a sárkány, és kisvártatva meg is támadja őket a nyugati toronynál egy, amit sikerült megölni (szétnyilazni a toronyból) és onnantól én lettem dragonborn. A 7000 lépcső nem volt nehéz, a jeti volt ellenfél, de melette egyszerüen elszaladtam
De visszatöltöttem azt a mentést mielőtt hajóra szálltam, ugyanis még azok a skorpió szerű izék is simán megölnek, amikbe a település melett botlottam. és most látom, még rengeteg hely van ezen a kopár hideg helyen.

valaki jött a Witcher-rel. Szerintem a witcher szebb. itt minden baromi nyomasztó, sötét, a város egy falu, kő hátán kő
ami még zavar az hogy szerencsétlen nem tud mászni, csak pattogok, de legalább nem másznak utánam az ellenfelek mint a rendőrök a GTA V-ben.
másik ami kellemetlen az a target lock hiánya. simán tudom püfölni a semit mert az elelnfél már máshol van. a witcher ebben a tekintetben jobb
ami tetszik itt a többféle faj, úgyhogy egy Khajiittal kalandozok, mint anno a Mororowindben is
már annak is utánaolvvastam, hogyan tudom fejleszteni a pusztakzes harcot.
de jelenleg éppen a rablóvezér ölt meg
egyszerüen kifingok ha 3-4-en vannak egyszerre

Mennél később mész oda,annál nehezebb lesz. Általában futok és nem állok le harcolni ha nem feltétlen muszáj, csak a történetre koncentrálok. Igyekszem másokra hagyni a keményebb harcokat, messze-messze el lehet csalni a fontos ellenfeleket.
Egyébként az útközben felszedett tekercsek és egyebek mindig elégségesek a győzelemhez.
Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.02.07. 02:12:16
Elhiszem, hogy nehéz elképzelni de egyszerű.
Nem tudom milyen cheatről beszélsz. Legyőzöd az első sárkányt és visszatérve a herceghez már indulsz is a Szürkeszakállúakhoz és felveszed a küldetést. Ilyenkor amint gyorsutazol mondjuk Fenyvespatakhoz vagy akár Télvárához stb. mindegy, már jönnek is a kultisták. A városi őrök miután végeznek velük, kizsebelem őket. Ezután elolvasva a náluk lévő cetlit már azonnal elérhető a Sárkányszülött kaland.
Összegyűjtöm és megveszem, majd összekeverem a hozzávalókat(nulla alkímiával is erősek a mérgek), feltankolok(nem árt ha az öltözék is tunningolt, pl. +íjászat csuklóvédő stb.) Indulok.
A 7. szintet Miraakhoz közel érem el, ebből egykét pont megy a sunnyogásra, a többi pedig az íjászatra. Ennyi.
Utoljára szerkesztette: Holaaf, 2017.02.07. 01:51:13
Fantusz
Ez mind szép és jó, csak üres zsebbel, nulla harci, és kiegészítő (lopakodás, alkímia) képzettséggel, kezdetleges fegyverekkel nehezen tudom elképzelni...
Arról nem is szólva, hogy cheat nélkül még a küldetést sem lehet aktiválni a játék elején, a főszálat el kell vinni addig, hogy a Szürkeszakállúakat meggyőzd, te van a Sárkányszülött, s addigra már jónéhány szintet lépsz, mire a kultisták felbukkannak, és még a küldetéssort el sem kezdted,

Érdekes, én is mindig ezt csináltam, hogy inkább korán letudtam.
7. szinten öltem meg Miraakot, a módszerem:
-Sunnyogós karakter, egy íj sok vesszővel, legalább 6 darab de inkább több a legerősebb egészséget sebző méregből+még ugyanennyi bénító méreg, hogy mindig a földön feküdjön ha lehet.
-Egypár légiesítés vagy láthatatlanság italocska, hogy sima legyen az odavezető út és nem árthat egy elementál idézés tekercs se.
Ezután a kinti terepen már jóval könnyebb a helyzet, mert a sárkányokat hátasként használhatod vagy csak simán harcba is hívhatod.
Egészség sebzése alkímia: Koboldhajtás,Folyami harcoshal,Narancs szitakötő
Bénítás: Lápigomba tok, Emberhús,Óriáslábujj
Savaran
én 30-as szint alatt szóba sem állok a dragonborn szállal, keményebbek az ellenfelek arra.

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Úristen, azonnal menj vissza és csinálj meg mindent. Hogy tehettél ilyesmit?
Mike at home
Még új vagyok, csak lvl 7, elkezdtem a dragonborn szálat, már voltam a papoknál, de a kultistákat még nem bírom megölni, ugye nem baj hogy átmentem Solstheim-be úgy, hogy maradt egy csomó küldetés még Windhelm-ben?

Mike at home
pedig jó a witcher
a 3-ban akkora város van hogy ihaj
a ló kezelés is jobb benne
és a történet is érdekes

Véletlenül nem Shadowmere a paci neve?

Lovat akartam, de csak egy testrészt kaptam.

A ló tehet mindenről.
A hegyekben összefutottam két trollal, akiket iszonyat nehezen lenyomtam. A ló szerencsére elmenekült. Nézelődem körbe, látom szalad vissza. Gondoltam végre valami értelmes megoldás, nem nekem kell keresgélnem, visszajön. Aha, épp két újabb troll elől menekült. Azóta én sem nagyon viszek lovat sehova.

Nekem nem ilyen tapasztalataim vannak. Ezzel a talált lóval medvét, hollóbanyát, stb. kivégeztem.
Savaran
Sajnos tapasztalataim szerint, két farkas már kicsinálja, mire te leszállnál a hátáról, magyarul whiterunból balra az első kanyarnál már megdöglik a drága ló, úgyhogy gyalogosan bandukolok, bár fergetegesen jópofa lovagolni az biztos, de a megszerezhető megidézett ló a dawnguard küldetéseknél sokkal praktikusabb, csak ugye az egy döglött ló és nem néz ki olyan jól mint az élő társa 😊

Nincs ott, hogy "lop"csak annyi, hogy ló meg a fajtája és nem ment el, legalábbis amíg megöltem egy sárkányt utána ott volt ahol hagytam.
Utoljára szerkesztette: laikuss, 2017.02.05. 18:21:49
genndy
Nem, azok lopottnak számítanak, ha leszállsz róluk visszamennek az eredeti helyükre (legalábbis megpróbálnak). A városok előtti istállókban lehet venni saját lovat, az mindig veled megy (gyorsutazáskor is).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Eddig nem igazán foglalkoztam a lovakkal és mindig találok gazdátlanokat amire fel lehet szállni és használni. Ezeket magamévá tudom tenni valahogy (nem úgy), lehetek a gazdájuk?
Igen, ellenség van bőven kint, sőt elég sűrűn találkozok sárkánnyal.