The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mitõl lehet hogy a legváratlanabb pillanatokban, egymástól eltérõ helyzetekben kidob az asztalra minden szó nélkül?
modok akadnak össze vagy mi?
Szaruman
Autosave legyen kikapcsolva, az gyorsíthat rajta.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

PTW
nincsenek kifejezetten ilyenek, minden mod lassítja. Minél több van fent, annál hosszabb lessz a töltési idõ....

Üdv emberek!

Nem tudjátok véletlen melyek azok a modok ameélyek kifejezetten lassítják a töltést? Most van vagy 60 darab fenn így egyik városból a másikba vagy 2 perc átmenni. Kimegyek egy városból a vadonba is kb ugyan ennyi. :S
Character creation Overhaul
Talán valakit érdekel, persze akkor lenne érdekes ha valaki a párbeszédekbe is beépítené, anélkül nem tudom.
De talán valakinek hiányzik a feeling, az ausztrál kiscsaj ismerõs biztos letölti. 😊 Hogy végre ott legyen a nevénél hogy spellsword. 😊

A shout parancs mûködik. 1000 hála. A mannahasználatra meg nincs parancs?

\"Egy gy?r? mind fölött\"

PiszkosFred
"player.forceav shoutrecoverymult 0" a mod, allitsd vissza 1-re, akkro elvileg annulalja.

player.setav shoutrecoverymult <multiplier> - Changes the cooldown of dragon shouts. The default multiplier is 1. A multiplier of 0 will cause instantaneous cooldown. Higher values will make shouts take longer to recover.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
A shout az nem mod, hanem egy script. Ezt "csak" vissza kell allitani az eredeti ertekere.

A ring-et passzolom

Az megoldhatja ezt, hogy nexusról letöltök két ugyan ilyen modot, ezek esetleg felül írják a hibás scripteket, majd rendesen deaktiválom az új modokat? Sajnos ezek a modokat még nagyon régen raktam bele. Azóta igen csak megnézem mit töltök le, és azt is csak nexusról. Egyébként a launcher írja, hogy 79 steames mod van, de nem mindegyik aktív. Esetleg töröljem azokat amiket nem használok?

A ring of free casting és a no shout cooldown. Mindkettõ sima .esm fálj. Nem tudom, hogy a steam letöltött-e egyebet valamelyik mappában. Egyébként semmilyen utasítás nincs ezek helyes eltávolításáról.

PTW
Olvasd el figyelmesen a mod leírását, hogy a készítõ nem írja e le mi a pontos teendõ uninstallnál.
Én steam workshoptól részben emiatt távol tartom magam, mert sajnos nagyon sok az olyan tapasztalatlan modder, aki nem megfelelõen dokumentálja a munkáját és ebbõl ilyen problémák tömkelegei születnek.
A fagyásokat szinte 100% hoyg ugyanez okozza. A játék le akarna futtatni valami scriptet a modból ami már nincs jelen és ezért kifagy.
Skyrim moddolásánál amúgy is úgy kell bánni a dolgokkal, mint a hímestojással, mert hihetetlen instabillá válik az egész gépezet egy-két mod coflict miatt.
Nekem is rengeteg idõmbe telt kikisérleteznem amíg a jelenlegi 73!!! mod ami fentvan, szinte 100% ig fagyásmentesen fut.

PiszkosFred
Igen. En is folyamatosan "archivalom" a menteseket, mert ha sok van, akkor nagyon be tud kavarni. Hagyd meg az utolso 4-5 mentest, a quick es autosave-t, a tobbit meg mozgasd el onnan. De ez csak az IO muveleteket gyorsitja, amennyiben automentesed be van kapcsolva surure, akkor lehet, hogy ez megoldja a fagyast. De lehet, hogy az emlitett mod zavart valamit nagyon ossze.

Melyik ket mod az egyebkent? Hatha talalkozott mar valaki vele?

Köszönöm! Mindkét mod steam workshop-os, úgyhogy egyszerûen kivettem a pipát a launcherben, nem tudom hogy lehetne rendesen unistallálni. Majd megnézem. És arra nem tudsz megoldást, hogy gyakran kifagy néhány másodpercre? A gyorsmentés is rengeteg idõ mire végbe megy. Tegnap játszottam, és észre vettem, hogy megint fagy. korábban is elõfordult, és ilyenkor egy korábbi mentést folytattam. Ez a probléma is csak az elõbb említett mentéseknél fordul elõ. Lehet valami köze, annak, hogy elég gyakran mentek, rengeteg mentés van már a save mappában és a sorszámuk is igen nagy.

Nem tudja valaki, hogyha consoleban kikapcsoltam Seranát a disable parancsal, hogyan tudnám visszakapcsolni?

A 'enable 02002B74' parancs sajnos nem mûködik. Pedig tuti ez az IDje.

PTW
hm, hát ez elég nagy probléma és több mint valószínû, hoyg az említett modokból hátramaradt scriptek okozzák a bajt a mentsében. Ilyenkor a legjobb amit tehetsz, hogy visszarakod azokat a modokat (remélhetõleg pontosan emlékszel rájuk), majd a mod leírásának megfelelõen uninstallálod azt.
Az ilyen összetetteb script alapú modoknál általában ez úgy néz ki, hogy mindenek elött consolból kell az adott scriptet/scripteket megölni a megfelelõ paranncsal (ezt a mod készítõje valszeg írja a mod leírás uninstall részénél), majd menteni egyet, kilépni, uninstallálni a modot és tovább használni a remélhetõleg immár jól mûködõ mentést.

Segítsgég kellene! Bizonyos mentéseimnél valami gebaszt okozhatott valami. Ha varázsolok nem használ mannát, ha kiáltok, nincs visszatöltési idõ. volt két ilyen modom ami ezeken varriált, de hiába kapcsoltam ki õket ugyan úgy megmaradt a probléma. Sõt újabban az is elõjött, hogy ennél a karakternél apró pár másodperces fagyások is elõfordulnak elég gyakran. Más karakteremnél semmi probléma. Már az újra telepítést is megpróbáltam , de semmi. A skyrim.ini, meg a skyrimpref.init is töröltem , hogy frissem újragenerálja a játék, de semmi. Valószínüleg azok a mentések korruptálódhattak valahogy, a korábbiakkal nincs baj, és másik karakternél sincs. Mi okozhatta a galibát? Van valami megoldás arra, hogy a mentéseimet rendbe rakjam? Mindenképpen szükségem lenne rájuk, mivel a korábbi hibátlan mentéseim, még nagyon a játék elején vannak, szóval nem akarnék elveszteni több 100 órányi játékmentést.

PiszkosFred
Koszi, csekkolom hamarosan. Hatha... 😊

Nem tudjátok a Dance of death és az Advenced Kill moves mod együt mûködik? Mert az elõbbi az megy. az utóbbi - csak magában - nem csinált semmit hiába lõttem be maxra az esélyét. :S
PTW
*lens flare

PTW
ezt igazából mindegyik enb tudja (képen legalul), de én most a TV enb mellett megállapodtam. Az új effektek is gyönyörûek benne pl amikor rádlõnek egy fireballt és annak saját kis lans flare szerû anbient fényeffektje van; csodálatos.

Enb customizer programmal pedig nagyon könnyen személyre lehet szabni ini edit nékül, csúszkákkal real-time játékból alt tabolással akár:

PiszkosFred
Egy nevet vagy linket adnatnal az arnyekokra, mert egyszeruen idegesit egyes "flare" tipusu fenyforras altal vetett arnyek... Meg akkor is, ha csak 2 masodpercig is latom, de idegesit. Az .ini-t tweakeltem mar, szinte minden pontjat allitgattam es tesztelgettem, de egyszeruen erre az egy tipusra nem talaltam eddig megoldast. Minden mas arnyek eles es szuper. De ha a kocsmai tuzhely ele allok, es azt az arnyekot nezem, akkor merges leszek 😊

PTW
Így iagz. Árnyékokat pedig egy ENB felrakása gyönyörûen orvosolja (persze, ha van alá elég vas)

PiszkosFred
Ha normalisan patchelve van, akkor szinte sosincs gond a jatekkal. A kezdeti idegesitobb tech hibak (ctd, memoria leak gondok) utan 1.7 korul atomstabil a jatek. Persze az egyes modok okozhatnak gondot, de az alapjatek mar tokeletesen fut.

Sajnos az arnyekok meg mindig botranyosak, de ezek mar igy is maradnak, ettol meg "hullik szet" a jatek, csak neha hulyen nez ki egy-egy screenshot.

milyen modot érdemes telepíteni hogy ne huljon szét a game.
És honnan lehetne ezeket letöltenni?
A figyelmeztetést erõsen javalot elolvasni az elsõnél akiknek valamelyik fontos a felsoroltak közül az tényleg ne töltse le...

Hát ilyesmikre várok csak nagyobb méretben. 😊
Dovahkriid Grenzganger
És ha valaki nagy fallout rajongó a description alapján élvezni fogja +30-soknak.
Sword of Sigdan
Becsülõm az ilyeneket, aki erre szánják az idejüket, ténylegesen ez az ami bõvíti a játékot. Általában mindig megnézem a kategoriákon belül a quest és adventures részt. Ebbõl csemegéztem most.

Nekem experten ment, de lehet a skyre magussal könnyebb de az adept is elég lesz ha úgy alakul. Tény nehéz ez a skyre dolog, azért csinálta. Sokan voltunk akinek nem jött be a god stílus amit a Bethesda kitalált az amerikai kisgyerekeknek. Így is szép tõle hogy rakott még két ini-t azoknak akik azért nem nyomják ezt magas szinten, de nem akarnak lemondani a kreatív perk rendszerrõl. Szóval próbáld ki az ini fájlokat, azt írja könnyebb lesz.

Adepten, de apprentice-n is 1hit vagyok. Még fontolgatom a dolgot, csak felhúzott, de legjobb ha visszanézek miután végigvittem Inversiont és Darksiders 2-t, hátha addig javul 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Nem érdemes feladni mert ennél jobb perk rendszert nem fogsz találni ami élvezetesé tenné azt amit a bethesda ki mert adni.

van két uncrapper ini fájl ami megváltoztatja a nehézséget.

Próbáld ki az opciós fájlok között levõ két ociós script fájlt azok változtatna rajta vagy próbálj a harcosod mellé egy healert keresni. Nem érdemes feladni ilyen fun-t másikat nem találsz 😄

Milyen alapfokozaton nyomod?

Ennyi volt a SkyRe nekem 😄 belekerültem 1 kalamajkába, ahonnan vagy menekülök, vagy 7 enemy-bõl (egymás ellen küzdõ) 4 1hit-el engem. Nem az a probléma hogy néha menekülni kell, hanem hogy az összetûzések 60%-ánál ezt kell tenni és esély sincs hogy annyira felfejlõdjek hogy ne így legyen. Ha már a banditák ultra criticalokkal bírnak, akkor nem kéne hogy nekem meg full daedric nyíl lopakodással 2 centit húzok le egy Bandit Marauder hp-jából.

Szóval nekiesek belemerülni a mod tengerbe és apránként alakítom át a játékot.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

bardocz
Option>advanced>view distance>actor fade 6-ra.
hol tudnám azt állítani, hogy milyen messzirõl lássam az ellenfelet?
városban látok mindenkit, de banditákat csak akkor látom meg ha 4-5 méternél közelebb jönnek...
vmi ötlet esetleg?
PiszkosFred
Legalabb hasznalnad a spoiler taget, ha mar ennyire specifikus akarsz lenni. Es mi van, ha nem jut el odaig? Vagy nem akar elmenni odaig, esetleg visszautasitja Harkon?

wedge31
Akkor mégegyszer, lelövöd a napot / kapsz majd hozzá ijat / és onnantól semmiben nem fog zavarni.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

PiszkosFred
Annyiban gond a nap, hogy nem regeneralodik a manad, eleterod es a staminad reggel 6 ora es este 7 ora kozott (remelem jol emlekszem az idopontokra), igy egy-egy harc utan vagy iszol es abbol gyogyulsz, vagy gyorsan fedett helyre megy (barlang, haz, stb), es ott varod amig felgyogyulsz. Sebezni nem sebez a nap, hozzateszem sajnos, hiszen ugy lenne realis.

értem, akkor a nap nem zavaró tényezõ?
4-be idegeítõ volt hogy nem tudtam közlekedni reggel.
PiszkosFred
A vampirsag ugyanolyan mint az alapjatekban (annyi kulonbseggel, hogy az 1.7-nek koszonhetoen mar 4es fokozaton nem sem tamadnak meg a falusiak), viszont a verfarkashoz hasonloan at tudsz valtozni vampirlord formaba, es igy uj talenteket kapsz. Az a baj a verfarkas meg a vampirlord alakokkal, hogy modok nelkul szinte semmit sem tudnak (lootolni a hullakat, interakciok, stb), igy eleinte fun, de hosszabb tavon idegesito. De az is igaz, hogy vampirlord-kent olyan pusztitast tudsz vegezni, hogy ihaj...

wedge31
Nincs szarakodás mert majd le tudod löni a napot.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Dawnguard kiegbe megéri vámpírrá változni vagy csak szarakodás van a nap miatt?
Tudom. Használom is az UFO-t. De nekem olyan kell, hogy egymással gyakorolhatunk. Mindegy, van olyan modom, hogy megidézhetek egy knights of the nine lovagot. Majd azon képzem magam.

xblades
És nektek egy mod társ mellé is fel lehet venni még egy társat az Ufo-nál?

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

PiszkosFred
Az csak a karakterhez "fel"szintezi a tarsat, mert az alapjatekban bizony nem a jatekossal egyszerre, egy utemben fejlodtek/nek, ezert egy ido utan egy kobor mokus agyonverheti a tarsunkat. Sok mod javitja ezt, az emlitett parbeszed is erre valo az UFO-ban.

Az alább említett Ultimate Follower Overhaul-ban van egy olyan opció hogy "train some, you are weak". Ezzel kis idõ eltellik és nõnek a skilljei, de semmi extra.

Tud valaki olyan mod-ot, hogy a társammal tudnék gyakorolni, tehát harcolunk egymással? Mind az én, mind az õ képességei is fejlõdhetnének. Ugye ezt a megidézett lényekkel megcsinálhatjuk, de a társainkat nem idézhetjük meg újra.

xblades
Igen ezt vettem észre, mert az új szövegkörnyezet megjelent csak pont azt nem csinálja amire hivatott. Tehát ha új társat akarok felvenni(follow me.. utasítással)a régi távozik.
Pedig mindent úgy csináltam ahogy írja, bár ezek mod-olt társak, itt már a szövegkörnyezet sem teljes.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Nyilván nem lehet teljesen összevetni. De mikor kis nagydarab segédemmel a patkányok fõnök mágusát próbáltam hidegre tenni akkor volt egy feeling hogy õ a tank a mágusom meg a dps aki healre vált amikor kell.😊 És ezt el kell ismerni alapból is érezhetõ hogy az aggro le van programozva mert rá mozdul a tömeg. Nem a mágusra. Tehát a feeling az adott. Nyilván ahhoz classok kellenek hogy teljesen egyezés legyen. De így se rossz. Meg nyilván nem ártott volna valós értékeket rendelni a csúszkához ha már törölték az attribokat. akkor jobb is lehetne mert a nagydarabb mondjuk lassabb lenne míg a dps közelharcos a gyorsaságra építhetne. Persze ez csak egy koncepció. Itt sajna nem így van a nehézpáncélos ork is gyorsabban mozog mint a mágusom 😞 van egy fickó a nexuson aki már megcsinálta az attrib rendszert a skyrimhoz kíváncsi leszek mi lesz belõle. De alapvetõen mindegy mert, a story nem köt le annyira hogy hosszú távon próbálgassam a dolgokat úgyhogy csak alapötleteim lehetnek mert nyilván ti többet játszotok ezzel én meg már szinte csak néha.

PiszkosFred
UFO - Ultimate Follower Overhaul

Ez az alap, ezt keresd, a tobbi az forditas vagy apro modositas. Az egyik legjobb tars modosito mod, de at kell olvasni nagyon, mit is tud, es mi kell ebbol a jatekosnak.