30713
TES
-
bega82 #23155 Ja OK, mondjuk valahol sejtettem, hogy valószínűleg nem csak én "kapom az áldást". :) -
#23154 Csak hogy ne érezd magad kivételezettnek, szerintem körbeírt mindenkit, tiltólista és kész. :) -
bega82 #23153 OFF: Emlékeztek még tosiro (később Skyrim) nevű barátunkra, és nagyszerű kérdéseire? :D
Na most ugyanazt csinálja velem, csak privátban... -
Pares #23152 Én elég sokat játszottam Skyre-vel mostanság, teljesen más mint az alap, a harcokban nagyon kell vigyázni, a Block alap, anélkül nem sokáig élsz, a nyilak egy-kettő megeszik az életed, a mágusok meg még gyorsabban, alacsony szinten.
Most így a javítás után én speciel leszedtem minden modot, és asszem a Skyre nem lesz azok között, amiket visszateszek. Túl sok minden változik meg benne, és túl sok minden szerintem a túlzottan hardcore irányba. Viszont a Frostfall és a Realistic Needs and Diseases szerintem alap, nem is értem, hogy ezek az alapjátékból hogy maradhattak ki. E kettő mod nélkül el sem tudom képzelni a játékot... -
#23151 Akkor felreertettuk egymast. Tudom, hogy milyen a jatek konzolon, itt figyel a polcon, a PC-s CE mellett :) Amire en reagaltam, es probaltam vedeni picit a Bethesdat (hiszen lassan divat lett szidni oket, mint az EA-t, pedig nem igazan erdemlik meg, talan ok az utolso olyan fejlesztok, akiket nem fentrol rangatnak zsinoron), hiszen tudtak, hogy a konzolos portolas PC-re keves lesz, ezert azonnal, meg a premierkor adtak is ingyen mindenkinek egy korrekt HD Textura packot, hogy a grafika miatt ne legyen rossz szajize a PC-seknek.
"Ezek utan az elecseszve PC-re" mondatot nem ertem most sem, hiszen a jatek - ha szerinted el lett cseszve - akkor az nem csak PC-re lett elcseszve, hanem PS3-ra is XBOX-ra is. Ebbe meg azert kar belemenni, mert honapokig vivtunk hol szajkaratet, hol borultunk egyuterzoen egymas virtualis nyakaba, hol kuldtuk el egymast a picsaba, stb - de abban egyetertettunk, hogy ez a trend, a vilag hulyul, jatekok lassan egy fakocka egyszeruseguek, stb. Es ugyanugy remenykedunk benne, hogy ez majd egyszer megfordul, es visszakapjuk a regi 15-20 evvel ezelotti komplex, gondolkozo, fejtorok miatt fuzetnyit jegyzetelo jatekainkat.
Ennyi. -
#23150 Hahahaha...
igen, - most szólj hozzá :D
Mikorra megoldottam, annyira belefáradtam, hogy megnéztem, és az összes eddig össze szedett ezzel kapcsolatos modot legyalultam.
Sokszor, a stratégiai játék is addig érdekel, amig pl beindítok egy gazdaságot.
Tényleg, csak röhögni tudok magamon... -
hapi #23149 Épp ezt mondom,ebből indult az egész beszélgetés hogy az illető nem akar a modokkal szarakodni,én erre írtam hogy vegyen konzolt mert a modok nagyrésze a konzolok hibáit javítgatja. Látom, hogy nektek elég a konzol, a modok nekünk kellenek, én nem görcsölök szeretek szórakozni a modokkal, kicsit mindig változik a játék, meg hát ugye a nehézség is a ti szintetekre van belőve azzal is kell kezdeni valamit. Nekünk kell a kihívás nem szeretjük ha egy játék magától végig játssza magát.
Tudom én is hogy a konzolos verzió több pénzt hoz, ez mindenben így van, az igénytelen, az egyszerű a bugyuta, mindig is vonzza a tömegeket lásd:
zenék, TV műsorok, celebek, bármi. A világ már csak ilyen.
A keveseknek pedig ott vannak az alig ismert dolgok, amikkel bizony küzdeni kell hogy a saját igényinkhez tudjuk alakítani de ezzel nincs is semmi probléma mert megéri. -
#23148 aki belemászott már mélyebben SkyRe kiegyensúlyozottságába, mondjon nekem pár bölcsességet, mivel lassan ott járok, h el kell magam köteleznem egy stílus mellett - eddig two-handed-et toltam, és viccesnek is tűnt, de Companion-ék végső küldijénél volt pár Benny Hill jelenet, ahol hősiesen futkároztam unszimpatikusok elől egy számszeríjjal és lövöldöztem rájuk, nagyban reménykedve, h nem érnek utol
szóval: SkyRe harcstílusai mennyire követik alapot? emlékszem, h eredetileg úgy néztek ki harcstílusok, h két fegyver > minden, és nagyon, nagyon durva szakadék volt, ez SkyRe idejére mennyire változott? amennyire volt erőm kipróbálgatni, viszonylag kiegyensúlyozottnak tűnt, de közel sem lehetek benne biztos (főleg mert 2H-hoz már "értek is"), na meg baszcsizza kicsike csőrikémet, h mekkora véres küzdelmet kell mindig lenyomnom pajzsos ellenfelekkel, mert a drágaságok még stagger után is épp elég gyorsan magukhoz térnek ahhoz, h támadásom közepén kapjak egy bash-t az arcomba
és akkor már duplázzunk: követők közül kit ajánlotok, illetve milyen harci stílussal? előző végigjátszásnál (amit félbehagytam, mert fosul csináltam sok-sok dolgot) Serena-t cipeltem, ő nem tűnt szörnyűnek, de ugyanígy íjászok is eléggé viccesnek látszanak, plusz nekik fogok tudni adni sok-sok számomra felesleges cuccot, mivel én crossbow-t használok. -
pcgammer #23147 Jó kis MOD :D
-
#23146 Én meg korábban végig azt hittem a lényeg maga a karakter külsejének megváltoztatása, nem a ruházat, meg gondolom a többiek is, ok. :) -
skandara #23145 Komolyan ezen görcsölsz már napok óta?:D
UFO-t felrakod, beszélsz Lydiával, You know... -> You could dress better! Kész, ezek után akár bugyogóra is vetkőztetheted :) -
#23144 Az kár! Szerettem volna adni Vilja-nak valami vadító rucit... -
#23143 Egy darabig volt ez fent nálam, szerintem jobb mint a CBBE, vagy az UNP, sokkal természetsebb, de inkompatibilis volt az immersive armorsal, úgyhogy mennie kellett. :P -
#23142 Helló!
Használja valaki EZT a modot? -
#23141 sziasztok,
ami Lydia-t illeti, megtaláltam (végre) a megoldást.
cserélhető alappáncél.
Lecseréli a starter kittet, olyanra, ami változtatható eltüntethető.
Így abba lehet öltöztetni, amibe akarjuk, - ha akarjuk. A hölgy, szerintem, nem néz ki rosszul, ruha nélkül sem. - így nem láttam benne fantáziát, hogy tökölészek vele... Itt inkább a feladat megoldásán volt a hangsúly, mert szépen visszaraktam rá a sárkánypáncélt, - még megtalál fázni, a drága :)
Az meg, hogy néz ki, hogy köhécseljen - nem de?
:D -
#23140 PiszkosFred elég jól ismeri a komplett TES szériát, nem kell kioktatni :)
A konzolra optimalizálással igazad van, de nem kell ezen csodálkozni ha egyszer nagyságrendekkel többet adtak el arra, mint PC-re. A PC-seknek meg ott a modolás lehetősége (Steam Workshop támogatással is, tehát igazán egyszerűen.
Az UI-t nem fogják hivatalosan megváltoztatni, mert nem fognak platformonként eltérő játékot csinálni. Speciel nekem az UI-val nincs is gondom; konzolos, de kezelhető, nekem elég. -
#23139 Nem hasznalom a sky ui-t, nekem tokeletesen eleg az eredeti elcseszett is. Eleinte szokatlan volt, de idovel villam gyorsan lehet valtogatni a menupontok kozott.
Tisztaban vagyok a dolgokkal. Te szivsz es gorcsolsz a megvalositas miatt, en meg orulok neki, hogy egyaltalan PC-re is kijott a jatek, es nem csak konzolra. Maskent fogjuk fel a dolgokat. Latva az eladasokat, hogy mennyi penzt hozott pc-n es konzolon, remenykedjunk, hogy lesz TES VI PC-n is, es nem csak nextgenre jon ki.
Az meg sem merem emliteni, amit sokan elfelejtetek, hogy a TES III-tol kezdve a jatek konzolra keszul, a PC csak masodlagos platform. -
hapi #23138 És normális Ui-re mennyit kell várni a hivatalos helyről? Vagy te is a Sky Ui-t használod már modként? Szted az Ui miért lett ennyire elcseszett? Nem azért mert kontrollerre próbálták optimalizálni? A textúrákon kívül bőven sok minden miatt szívunk a konzolos fejlesztéstől hidd el, Pl: a memória kezelés, UI,... és én nem is vagyok modder. Ha elolvasol pár fórumot a témában rögtön tiszta képet kapsz a mit miértről. -
#23137 "mi meg elcseszve kaptuk PC-re."
Khm.. Szinte azonnal toltheto volt az Official HD textura pack a jatekhoz, ingyenesen. Pont azert, hogy a PC-s jatekosok megkapjak azt, amit tud a gepuk, es ne csak azt, amire a konzol kepes. -
hapi #23136 Egyébként a MOD-ok nagy része éppen a konzolok miatt kell.
Pl Grafikai dolgok azért mert a konzolok nem bírták volna, mi meg elcseszve kaptuk PC-re.
Konzolosok IQ-ja, kontrollere, stb-je miatti elcseszett design döntések kijavítása is csak mod-okon keresztül lehetséges. -
#23135 Ász vagy! Felraktam a Wyre Bash-t és tényleg megmutatta mivel van a gond. A modnak van egy Water patch része és az nem volt jó. A Water master cucca hiányzott. Újra raktem és most nem dobálk ki. Remélem múködik is rendesen. Köszi! -
#23134 Köszönöm! Majd valami lesz belőle. -
#23133 Ne haragudj,de ennyit írni a nagy semmiről... -
#23132 Mert TES-hez készül a rakás mod és tudsz róluk, egyébként az alapjáték attól még játszható. Najó pár patch elkell neki azért, mert van questet elcsesző bug, de az mindegiyk openworld játéknak, ez még a kevésbé bugosak közé tartozik.
Ha modok nélkül meg nem tetszik akkor meg ugyanaz a helyzet, mint bármelyik másik játékkal, továbbállsz morogva, hogy ez nem az lett, mint szeretted volna. Vagy mint azon pár játéknál, ahol erre van lehetőség telepakolod modokkal és vagy jó lesz, vagy nem. Habár szerintem TES-eken kívül erősen keresni kell az olyan open world játékot, ahol van rendes, vagy bármilyen mod támogatás.
Egyébként a grafikai tuning modokat, textúra pakkokat én nem tartanám javításnak, a megegyező felbontásúak nem feltétlen jobbak, csak mások (többsége nekem nem tetszik, de azért készítette valaki mert másnak igen). A nagyobb felbontást meg gyárilag is belerakhatnák, de ugyebár gondolni kell a gyengébb gépekre is, ez esetben viszont nesze ott a hivatalos HQ textúrapakk, utólag bepótolták azoknak akiknek van megfelelő gépük, pénzbe sem kerül. -
Józsibácsi #23131 Na jólvan... minden előttem szólónak valahol igaza van... egy apró dolgot jeleznék csak... semmi baj sem lenne, ha nem JAVÍTÓ modok lennének többnyire. De mivel szinte azonnal a megjelentés után - ami én sem írtam hogy két év hanem hogy majd két év és nálam 17 hónap már az, tetszik nem tetszik - ömleni kezdtek a javító modok, ki az, aki nem kezdte el ész nélkül pakolni is rá azokat? Igen: kb a konzolosok... (meg azok a lámák, akiknek valaki feltette a gépére és f...-uk nincs róla mi az hogy mod és hogy is kellene csinálni) ...ennyi... de amúgy tök mindegy... bocs a beírásért eléggé kész voltam...ööö vagyok.. (?)... :D
Nyilván ha nem lennék mániás rajongója ennek az elcseszett TES sorozatnak akkor nem nyígnék itt... (az Oblivionnal is mennyit szívtam anno atyaúristen....) ezek a dolgok szerintem a játékélmény rovására mennek de nagyon.... Pl egy AC3-at miért tudtam pár nap alatt vagy egy Risen2-őt pár hét alat vagy épp egy Two Worlds 2-őt szintúgy végigtolni úgy hogy az agyam legszélső ágacskájába sem sejlett fel semmiféle dlc-zés, patch-elés, modolás, paraméterezgetés - ini-file-ban bogarászás kifolyó szemekkel...?
Ja? Mert hogy konzol való nekem.... hát persze... bocsi... de amúgy lehet hogy télleg jobb lenne néha... na mind1 ....tsók.... és mégegyszer bocs... XD -
hapi #23130 Vegyél konzolt az való neked! -
#23129 Szerintem az a lehetőség, hogy egy játékhoz lehet modokat készíteni felbecsülhetetlen érték. Annyi hozzáadott értéket tud a közösség hozzáadni, ami nagyságrenddel megnöveli a játék élettartamát. Lehet szemezgetni, apróbb módosításokat végezni. De át is lehet gyúrni teljesen.
Pl. A Diablo első részéhez van egy Hell című kreálmány. Gyakorlatilag újra felfedezhette az ember az egész játékot. Battlefield 2 Point of Existence szintén zseniális a maga nevében.
Persze el lehet szállni tisztességgel. Lehet a Skyrim-ből is mangát csinálni, ami számomra eléggé idegen. De valaki ezt szereti, hát csinálja. Nem kötelez senkit a használatára senki. Én szeretem megbolondítani vele a játékokat. Sok sok óra plusz szórakozást jelent. Ingyen... -
bega82 #23128 És ez tőled már egy nem akármilyen dicséret! :D -
Although #23127 Tényleg mi köze a modoknak a Bethesdához? Az alap játék kategóriáját nézve, szinte hiba nélkül jött ki :) Személy szerint nem vagyok hanyatt esve tőle, de ami igaz, az igaz. -
#23126 Nem tudom mi zaklatott fel hajnalok hajnalan es miert nem tudsz aludni, de amit leirtal, annak az egvilagos semmi ertelme, es mind a topik, mind te jobban jartal volna, ha inkabb alszol es nem irod le ezt a kommentet.
Reggel majd tiszta fejjel fusd at, mit is irtal... -
#23125 Azt hiszem, ezzel valamennyien így vagyunk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
SaGa #23124 Így akkor viselkedik a játék, ha valamelyik esp-nek hiányzik valamelyik "master"-e. A legegyszerűbben úgy lehet kideríteni, hogy felrakod a Wrye Bash-t, és elindítod. Azonnal megmutatja, melyik esp az, aminek valami huiányzik és azt is, hogy mi. Piros lesz a kis négyzet az esp neve előtt és jobb oldalon a master listában az, amelyik nincs meg.
Ha csak a modsorrend a gond (amit a boss nagyjából megoldana), akkor nem a menü előtt vág ki, hanem játék közben lesznek mindenféle érdekességek. -
#23123 A kirohanásra csak annyit: nem kötelező modolni. Xboxosok nem is tudnak, mégis konzolokra adtak el legtöbbet a játékból. Patchek, DLC-k folyamatosan jöttek. Ha ennyire szenvedés, inkább hagyd is, van bőven más játék amivel játszhatsz.
A tárgyi tévedések javítása: szó sincs két éve megjelenésről: 2013. március - 2011. november = 17 hónap. Azaz kevesebb mint másfél év.
A Cyberpunkhoz semmi köze nincs a Bethesdának, ugyanis azt a CD Projekt RED csinálja. Én viszont nagyon is remélem hogy az nem bukik meg. Talán az Elder Scrolls MMO-ra gondoltál inkább. -
Józsibácsi #23122 Ezzel a 100 mod hülyeséggel cseszték el az egész játékot...
Több hónap, átlag napi 8 óra játékidőből, 30% modokkal való szüttyögéssel megy el.. nevetséges... más játékot HIBA nélkül élvezettel végigtolsz csak addig, amíg egy Elder Scrolls részt bemodolsz magadnak úgy hogy meg legyél elégedve... csőd és röhej...
Aztán mikor vagy a 100 -ik mod is fent van, aminek fele grafikai javítgató szirsz... akkor meg mondjuk megnézed hogy is nézne ki az alapjátékkal a képlet mod nélkül és szembesülsz, hogy egyes textúrák még jobbak is sokkal mint szénné modolva... nevetség és röhej...
Aztán elkezded gyomlálni a modokat... és szívsz azzal napokat órákat, mi konfiliktos, mi-mit ír felül, mi fagyaszt, laggoltat stb
Most akkor végül és én a bré melyik végén is vagyok? - merül fel a kérdés ilyenkor... gamer volnék aki élvezi a játékot és szórakozik vele, vagy rabszolga csicska fejlesztő kölyök aki napi 10 órában éhbérért görnyed a monitora előtt diplomával, hogy én jobban érezzem magam...?
Miért lehet egy normálisan kitesztelt játékot és nem IDŐ ELŐTT KIADOTT nem kitesztelt gányolt tárgyát nekem tesztelnem és fejlesztenem játék közben még majd KÉT ÉVVEL A MEGJELENÉS UTÁN IS????
Milrt van az, hogy még mindig egyes textúrák felháborítóan néznek ki hatszázadik mod és patch után is és kb olyan látványt nyújtanak, mint kb 15 éve egy 4 megabájtos Voodoo 1-es kártyán..?
Ekkora kakit hogy lehet a palacsintába tenni?? Ó istenem.. a világ legjobb játéka lenne, ha a hangulatot, ésatöbbit nézzük, és szétcseszik ezzel a modolós hülyeséggel és kiteszteletlenséggel.. felháborító szégyen.. Kb kétszer hagytam az elmúlt két évben félbe ezt az elfuserált szégyenjátékot és az alatt végigtoltam vagy 10 db normálisan korrekten megírt és kitesztelt normális korrekt játékot és nem csak shootert, hanem rpg-t is... megérdemelén a Bethesda hogy ebbe belebukjon a szánalmas Cyberpunkjával együtt... -
#23121 na, ezért köszönet, pont erről akartam kérdezni
főleg mert F3/FNV-féle geck-ben volt export cucc is (nem csak import), ami CK-ból úgy nézem erőteljesen felszívódott (vagy csak nem látom) -
#23120 Nálam csak 70 van. -
#23119 Nem mondanám kevésnek, de hc mod-használók biztos csak legyintenek, főleg aki a 254-es limitt miatt használ wrye basht. :)
118 aktív esm/esp van perpil.
Az RND patchekből gondolom nincs fent olyan, ami nem telepítettet próbál patchelni? (water, pure waters, drinking fountains, dlc patchek) -
#23118 Sok modot használsz? Jó lenne tudni mi van nálam ami nálad nincs. -
#23117 Csak ütközik valamivel, de nem az 1.9-el, vagy az újabb SKSE-vel, mert azok nálam is vannak és megy a RND.
És BOSS sorrendet sem szoktam piszkálni, kivéve a Reproccert SkyRe-hez, azt mai napig rossz helyre rakja. -
#23116 Köszi! Megpóbálom.